Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

«Δε θα γίνουμε κουκίδα σε ένα θολό τοπίο»

Η Αλέκα Παπαρήγα τοποθετήθηκε στο θέμα της συμμετοχής σε μια οικουμενική κυβέρνηση, παρουσιάζοντας παράλληλα προγραμματικές θέσεις του κόμματός της, στη διάρκεια ομιλίας της σε ανοικτή συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Χαλκίδα.

«Δεν υπάρχει περίπτωση και απέναντι σε όποιο κόστος να γίνουμε συνιστώσα της αριστεράς και να καταντήσουμε σαν τα ιστορικά κομμουνιστικά κόμματα της Δυτικής Ευρώπης που έγιναν κουκίδες σε ένα θολό τοπίο. Τους τσάκισε ότι το ΚΚΕ σε μια δύσκολη στιγμή και με κόστος είπε "όχι". Αυτό το "όχι" θα βγει σε καλό για το λαό», σημείωσε....

Παράλληλα, η γενική γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής του ΚΚΕ επιτέθηκε για μια ακόμη φορά σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, τους οποίους κατηγόρησε ότι με τους ανάλογους ελιγμούς, ουσιαστικά οδεύουν προς τη σύναψη «νέων Μνημονίων».

«Η μεγάλη ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο ότι καλλιεργεί αυταπάτες στον λαό που σημαίνει ότι αν ο λαός στηρίξει μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί άοπλος ιδεολογικά και πολιτικά και απροετοίμαστος και θα δέχεται το ένα χαστούκι μετά το άλλο χειρότερα από το 2009», σημείωσε.

Στη διάρκεια της ομιλίας της έκανε την πρόβλεψη ότι «η μόνη σταθερή ΚΟ θα είναι εκείνη του ΚΚΕ».

«Εμείς θα αξιοποιήσουμε αυτή την δύναμη έστω και για να αποσπάσουμε κάτι θετικό. Η προηγούμενη δύναμη της ΚΟ του ΚΚΕ με 22 βουλευτές του επέτρεψε να ζητήσει και ορισμένες ονομαστικές ψηφοφορίες που οδήγησαν ορισμένους βουλευτές άλλων κομμάτων να καταψηφίσουν το Μνημόνιο. Όταν ψηφίζεις ΚΚΕ, ξέρεις τι ψηφίζεις, η ΝΔ μόνο χειρότερη μπορεί να γίνει, τη μεγαλύτερη ζημιά όμως την έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ και τώρα την θέση του πάει να πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να αλλοιώνει το ριζοσπαστισμό του λαού», πρόσθεσε.