Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Συνάντηση Παπούλια-Τσίπρα το μεσημέρι

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, θα συναντηθεί σήμερα στις...
12 το μεσημέρι ο Αλέξης Τσίπρας για να τον ενημερώσει τις επαφές που είχε με την γερμανική πολιτική ηγεσία στο Βερολίνο.

Ο Α. Τσίπρας θα ενημερώσει επίσης τον κ. Παπούλια για το επικείμενο ταξίδι του στις ΗΠΑ και τις επαφές που είχε πρόσφατα σε Βραζιλία και Αργεντινή
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφοντας από τη Γερμανία χαρακτήρισε τις επαφές που είχε ως ένα πρώτο βήμα επαναδιαπραγμάτευσης της δανειακής σύμβασης που θα διεκδικήσει, όπως είπε, μια ελληνική κυβέρνησημε κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά με τη συνάντησή του με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο Α. Τσίπρας δήλωσε: «Ένας από τους λόγους αυτής της συνάντησης και από τη δική μας πλευρά, αλλά και από την πλευρά της γερμανικής κυβέρνησης ήταν ακριβώς γιατί κατανοούμε ότι, παρά τις αντίθετες ιδεολογικές αναφορές και απόψεις στο θέμα της ευρωπαϊκής και της ελληνικής κρίσης, είμαστε εταίροι. Άρα, έχουμε κοινά συμφέροντα και κοινούς αντιπάλους». Και πρόσθεσε ότι στόχος της επίσκεψής του στο Βερολίνο ήταν μεταξύ άλλων να μάθει ο γερμανικός λαός ότι «η αιτία της κρίσης δεν ή! ταν οι τεμπέληδες έλληνες, αλλά το καθεστώς της κλεπτοκρατίας που είχε εγκαθιδρυθεί στην Ελλάδα με την ευλογία του πολιτικού συστήματος και των κομμάτων που κυβέρνησαν και με την ανοχή της ευρωπαϊκής και γερμανικής ηγεσίας».