Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Νέα τραγωδία στις ΗΠΑ: Πυροβόλησε 4 πυροσβέστες - 3 νεκροί, και ένα Έλληνας ομογενής αστυνομικός

Όλα τα τελευταία νέα στο planet-greece

Δολοφονική ενέδρα ενόπλου στο Γουέμπστερ, βόρεια της πολιτείας της Νέας Υόρκης. Ο 62χρονος William Spengler, ήθελε νεκρούς και μάλιστα πυροσβέστες που έσπευσαν να βοηθήσουν...



σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε ένα σπίτι και σε ένα αυτοκίνητο στην περιοχή.

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο 62χρονος δράστης φέρεται να έβαλε φωτιά σε ένα σπίτι και ένα αυτοκίνητο. Μόλις έφτασαν οι πρώτες πυροσβεστικές δυνάμεις, άνοιξε πυρ εναντίον τους, με αποτέλεσμα 2 να σκοτωθούν και δύο να μεταφερθούν σοβαρά τραυματισμένοι στο νοσοκομείο Μεμόριαλ.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις των SWAT (των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας) οι οποίες και κατόρθωσαν να εγκλωβίσουν και να σκοτώσουν τον δράστη κατά τη διάρκεια πυροβολισμών.

Επί ώρες, η ήσυχη περιοχή, ανατολικά του Ουέμπστερ της Νέας Υόρκης, παρέμενε αποκλεισμένη από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, πριν λίγο, από τις Αρχές, ο 62χρονος William Spengler κατά το παρελθόν είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης 17 ετών για την δολοφονία της γιαγιάς του. Αποφυλακίστηκε το 1998. Μέχρι στιγμής δεν έχουν διαπιστωθεί τα αίτια που τον οδήγησαν σε αυτή την αποτρόπαια πράξη, μες στα Χριστούγεννα.

Πάνω του είχε τουλάχιστον δύο όπλα. Από την πυρκαγιά, 4 σπίτια κάηκαν ολοσχερώς και άλλα 4 υπέστησαν σοβαρές ζημιές.