Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Η ώρα του παγωτού!

Μήπως το μικρό σου σε έχει ζαλίσει και θέλει κάθε μέρα να τρώει παγωτό; Μήπως τρελαίνεσαι και νευριάζεις γιατί δεν τρώει καθόλου φρούτα και δεν παίρνει βιταμίνες; Για όλα αυτά υπάρχει μία και μοναδική λύση... Σπιτικό παγωτό με φρούτα!
Ο διαιτολόγος – διατροφολόγος Νίκος Κριαράς θα μας δώσει 2 συνταγές σήμερα, για δύο διαφορετικά είδη παγωτών: παγωτό με φρούτα και παγωτό σοκολάτας.

Πάρε χαρτί και μολύβι και αρχίζουμε...
Τι πιο ιδανικό από το να μην χαλάσετε το χατίρι των παιδιών σας και ειδικά όταν ζητάει παγωτό.
Εξηγήστε του τα οφέλη της υγιεινής διατροφής και εξήρε τε την σημασία του να παρασκευάζουμε τα τρόφιμα.

ΔΥΟ ΕΙΔΗ ΠΑΓΩΤΩΝ:
1. Παγωτό με φρούτα...
Αν το παιδί σας καταναλώνει σε μικρό βαθμό τα φρούτα, είναι η ιδανική ευκαιρία τόσο στο να μείνει ικανοποιημένο από την καταν�λωση παγωτού όσο και στο ότι θα μείνετε ήσυχοι ότι θα λαμβάνει όλα τα θρεπτικά συστατικά.

Παγωτό βερίκοκο – ροδάκινο!
Θα χρειασθείτε 500γρ φρούτα. Βήματα:
- ξεφλουδίστε τα φρούτα και βάλτε τα στο μπλέντερ μαζί με χυμό από 1 λεμόνι
- αφού χτυπήσετε το μείγμα, συμπληρώστε με 2 παγάκια και χτυπήστε το ξανά.
Έπειτα, παρασκευάστε σιρόπι:
Θα χρειασθείτε 250ml νερό και 4κουτ. σούπας μέλι. Αφού ψηθεί, θα το αφήσετε να φτάσει σε χλιαρή θερμοκρασία.
Μέχρι να κρυώσει το σιρόπι, ρίξτε στο μπλέντερ 200γρ γιαούρτι στραγγιστό ημίπαχο και χτυπήστε το μείγμα ξαν! ά.
Έπειτα συμπληρώστε στο μπλέντερ 100ml σιρόπι και χτυπήστε το ξανά, μέχρι να γίνει αφράτο.
Αφήστε το στον καταψύκτη για 8 ώρες και έπειτα ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ!!!

2. Παγωτό σοκολάτας...
Θα χρειασθείτε 500γρ κουβερτούρα.

Βήματα:
Θέστε στην διαδικασία λιωσίματος της κουβερτούρας ισομερώς σοκολάτα υγείας και γάλακτος, κατά το λιώσιμο της σοκολάτας συμπληρώστε 1 κουτ.σούπας μέλι.
Όταν θα είναι έτοιμο αφήστε το να αφρατέψει.
Ωστόσο, στο μπλέντερ, χτυπήστε 120ml γάλα ημίπαχο, 300γρ γιαούρτι στραγγιστό ημίπαχο και 50ml κρέμα σαντιγύ. Όταν το μείγμα, φτάσει στο σημείο τ�ς ομογενοποίησης, συμπληρώστε με το μείγμα της σοκολάτας και χτυπήστε το, μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Αφήστε το στον καταψύκτη για 8 ώρες, το παγωτό σας είναι έτοιμο!!!

Σημαντικά Tips!
- Μην χρησιμοποιήσετε γαλακτοκομικά πλήρες λιπαρών, διότι δεν θα πετύχετε την απόλυτη ομογενοποίηση του μείγματος.
- Στο μπλέντερ, ρίξτε μία πρέζα αλάτι, ώστε να αναδειχθεί η γεύση του παγωτού.
- Τέλος για να μη κρυσταλλώσει το παγωτό με φρούτα, συμπληρώστε με 1 κουτ.σούπας αλκοόλ.

tlife