Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Συνήγορος των «Μακεδόνων» Εργατικός βουλευτής της Αυστραλίας...


Του ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
Συνήγορος υπεράσπισης των «Μακεδόνων» της Αυστραλίας ανέλαβε ο Εργατικός βουλευτής Scullin και πρώην πρόεδρος της κοινοπολιτειακής βουλής, κ. Ηarry Jenkins.
Σε επιστολή του προς τον υπουργό Εξωτερικών, Bob Carr -αντίγραφο της οποίας έχει στην κατοχή του ο «Νέος Κόσμος»- ο κ. Jenkins, αφού εξηγεί στο...
συνάδελφό του, ότι ενεργεί εκ μέρους των μελών της διακομματικ�ς αντιπροσωπείας από την ΠΓΔΜ, που επισκέφθηκε πρόσφατα το Εθνικό Κοινοβούλιο Αυστραλίας και τους πολυάριθμους «Μακεδόνες» πολίτες της Αυστραλίας, που είναι εγκατεστημένοι στην Έδρα του, προσθέτει ότι «από πολλών ετών έχει αναπτύξει έντονο ενδιαφέρον για θέματα που αφορούν τη Λαϊκή Δημοκρατία Μακεδονίας», ενδιαφέρον που έχει γνωστοποιήσει γραπτώς στους προκατόχους του κ. Carr.

Ο κ. Jenkins επισημαίνει την ασυνέπεια της Αυστραλίας στο θέμα της ονομασίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας Μακεδονίας με τη χρήση του περιγραφικού «Πρώην Γιουγ! κοσλ αβική Δημοκρατία Μακεδονίας», ευθυγραμμιζόμενη με την απόφαση του ΟΗΕ, ενώ πολυάριθμοι στενοί σύμμαχοι και εμπορικοί εταίροι της Αυστραλίας αναγνωρίζουν τη Δημοκρατία Μακεδονίας με αυτό το όνομα».

Ο κ. Jenkins κατονομάζει μερικές από τις χώρες που έχουν αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ ως «Δημοκρατία Μακεδονίας» και προσθέτει.
«Ενώ η θέση της Αυστραλίας είναι συνεπής με τη θέση πολλών, πολυμελών σωμάτων, όπως ο ΟΗΕ, η συνεχής διστακτικότητά μας να αναγνωρίσουμε το όνομα που προτιμά η Δημοκρατία στις διμερείς μας σχέσεις μας καθιστά μειοψηφία σε σχέση με τις απο�άσεις της διεθνούς κοινότητας.

Υπουργέ, θα εκτιμήσω τα μέγιστα οποιαδήποτε πληροφορία μπορέσεις να μου προσφέρεις» καταλήγει η επιστολή.
Ο συντονιστής του Εθνικού Συμβουλίου Βικτωρίας κ. Παναγιώτης Ιασωνίδης δήλωσε στο «Νέο Κόσμο».

«Η επιστολή του κ. Jenkins είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Jenkins προκαλεί τον ελληνισμό με τις παρεμβάσεις του στο θέμα της ονομασίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, που η Αυστραλία διευθέτησε το 1994, υιοθετώντας το περιγραφικό FYROM που αποφάσισε ο Οργανισμός Ηνω! μένω ν Εθνών.

Αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολιτικού να λειτουργεί κατά την κρίση του ή τα πολιτικά του συμφέροντα. Αναφαίρετο, όμως, και το δικαίωμα του ελληνισμού της Αυστραλίας να απαντά σε προκλήσεις, οποθενδήποτε προέρχονται, με τον αποτελεσματικότερο δυνατό τρόπο. Και αυτό θα κάνουμε»...
http://neoskosmos.com/news/el/node/24054