Συνταγη για 20 μπισκοτα
Από το: xs-recipes.com
Υλικά:3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου1-3/4 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη1/4 φλιτζάνι σκούρα μαλακή ζάχαρη1 κουτάλι της σούπας ξύσμα λεμονιού1 κουτάλι της σούπας φρεσκοστιμμένο χυμό λεμονιού1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι2 μεγάλα αυγάΖάχαρη άχνη για άλειμμα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμ� το φούρνο στους 180oC. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε με το μίξερ τα δύο είδη ζάχαρης με το ξύσμα λεμονιού σε μέτρια ταχύτητα για τριάντα δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε για ένα λεπτό μέχρι να μαλακώσει και να ασπρίσει το βούτυρο.
Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και μετά το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα. Χαμηλώνουμε τη ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι.
Σταματούμε το μίξερ και με ένα κουτάλι παγωτού κόβουμε τη ζύμη μας �! �αι πλάθουμε μπισκότα στρογγυλά. Απλώνουμε αντικολλητικά χαρτιά σε ταψιά φούρνου και τοποθετούμε σε σειρές τα μπισκότα μας αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους. Με μία σπάτουλα πιέζουμε ελαφρά τα μπισκότα μας για να ισιώσουν. Πασπαλίζουμε τα μπισκότα μας με ζάχαρη άχνη και με ένα βρεγμένο με νερό πινέλο κουζίνας αλείφουμε τα μπισκότα. Ξαναπασπαλίζουμε τα μπισκότα μας με ζάχαρη άχνη. πλάθουμε με τα χέρια μας τα μπισκότα και με μια σπάτουλα τα ισιώνουμε ελαφρά από πάνω. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και στη συνέχεια βουρτσίζουμε απαλά με ένα βρεγμένο πινέλο ζαχαροπλ�στικής.
Πασπαλίζουμε ξανά με περισσότερη ζάχαρη.
Ψήνουμε τα μπισκότα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν για περίπου 15 λεπτά. Αφαιρούμε τα μπισκότα από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς. Μπορούμε να τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγή καθαρά δοχεία σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι και τρεις μέρες. Απολαύστε!