"Θα έρθει καιρός που θα έχετε όλα τα αγαθά αλλά δεν θα τολμάτε να τα φάτε" έλεγε ο Πατροκοσμάς, και να που τείνει να επαληθευθεί σύντομα και κυριολεκτικά.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα το «χάμπουργκερ του δοκιμαστικού σωλήνα»,είναι προ των πυλών καθώς...
Ολλανδοί ερευνητές καλλιέργησαν στο εργαστήριο βλαστοκύτταρα δημιουργώντας λωρίδες μυικού ιστού, που! , όπω ς βεβαιώνουν, με αγωνία προσμένουν οι καταναλωτές να ενσωματώσουν στη δίαιτά τους (αντικαθιστώντας π.χ. το μπιφτέκι από πολτοποιημένες οπλές ζώων, που σέρβιρε γνωστή πολυεθνική αλυσίδα γρήγορου φαγητού).
Όπως φαίνεται, οι χώρες πρότυπα της ΕΕ, εκτός από ζωοτροφές με διοξίνες,
τρελές αγελάδες, μολυσμένα λαχανικά, θα παράγουν τώρα και κιμά από αυτούς τους εργαστηριακούςιστούς, υπόλευκου χρώματος, που μοιάζουν στη γεύση με ...καλαμάρια!
Για να μοιάζει κάπως το αποτέλεσμα με κρέας, θα αναμιγνύεται με αίμα και τεχνητό λίπος!
Ομως, επειδή θα είναι σχεδόν άγευστο, θα πρέπει να γίνει περαιτ! έρω � �ρευνα, για να εντοπιστούν οι χημικές ουσίες που δίνουν γεύση στο κρέας, να παρασκευαστούν τεχνητά και να προστεθούν και αυτές.
Αυτά ανακοίνωσε ευτυχής σε επιστημονικό συνέδριο στον Καναδά, ο καθηγητής Μαρκ Ποστ του �ανεπιστημίου του Μάαστριχτ (σύμπτωση;). Εννοείται ότι για να μην αποσυντίθεται το συνθετικό κρέας ενδέχεται να χρειαστούν μεγάλες ποσότητες αντιβιοτικών και μυκητοκτόνων.
Σύμφωνα με τον Ποστ, το συνθετικό κρέας θ�! � μπο ρούσε να μειώσει κατά 60% την επιβάρυνση με αέρια του θερμοκηπίου από τα δισεκατομμύρια ζώα που εκτρέφονται.
Άραγε ποια μελέτη αποδείχνει ότι το μεθάνιο που παράγεται από τα ζώα εκτροφής είναι ποσοτικά συγκρίσιμο με �κείνο που παράγεται από τους μικροοργανισμούς μεθανοσύνθεσης στην επιφάνεια της Γης, ή εκείνο που εκλύεται από τα βάθη των ωκεανών;
Κατά τον Ποστ, σε 40-50 χρόνια η κατανάλωση κρέατος θα διπλασιαστεί και το κρέας θα γίνει είδος πολυτελείας (λες και σήμερα δεν είναι είδος πολυτελείας για δισεκατομμύρια ανθρώπων πάνω στη Γη και για κάποια επιπλέον εκατομμύρια, που προστίθενται από τό�! �ε πο υ ξέσπασε η οικονομική κρίση).
Η μέθοδός του ελπίζει ότι θα αυξήσει σε 50% την ενεργειακή αποδοτικότητα της μετατροπής φυτικής πρωτεΐνης σε ζωική, από 15% που είναι σήμερα με τη συμβατική εκτροφή ζώων.
Πόσο θα στοιχίζει το «μπιφτέκι του σωλήνα»; Τα βλαστοκύτταρα πρέπει να τραφούν με αμινοξέα, πρωτεΐνες, λιπίδια, ορμόνες (...) και σάκχαρα, ώσπου να γίνουν λωρίδες μήκους δύο εκατοστών και πάχους ενός χιλιοστού.
Για να έχουν οι μυικές ίνες σωστή ανάπτυξη, πρέπει να υποβάλλονται σε ...γυμναστική και αυτό γίνεται με επαναλαμβανόμενες ηλεκτρικές διεγέρσεις τους. Με άλλα λόγια οι συνθετικές ίνες εξαναγκάζονται να κάνουν έλξεις!
Έτσι «το μόνο πρόβλημα» (όπως ακριβώς γράφτηκε) είναι το κόστος ενός «μπιφτεκιού του σωλήνα», που αυτή τη στιγμή αγγίζει τα 250.000 ευρώ!
Το θέμα είναι ποιος θα τολμούσε να γευτεί κάτι σαν αυτό το συνθετικό μπιφτέκι. Ένα άγνωστο μείγμα ουσιών το οποίο θα πρέπει να μεταβολιστεί μέσα μας.Αν αληθεύει το ρητό "είμαστε ότι τρώμε" σύντομα θα έχουμε θέμα.
Πολλοί οικολόγοι και προοδευτικοί προωθούν αυτή τη λύση λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου (το οποίο αμφισβητείται πλέον ανοιχτά από χιλιάδες επιστήμονες).
πηγη