Ο ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης και επιστημονικός Ερευνητής της Γεωλογικής Υπηρεσίας Καναδά, κάνει λόγο για συμφέροντα που κρατούν αναξιοποίητα τα κοιτάσματα της Ελλάδας. «Το πετρέλαιο υπάρχει, απλώς δε θέλουν να το βγάλουν τώρα γιατί υπάρχουν συμφέροντα, έχουμε συμφωνία με τη Ρωσία ως το 2015, πρέπει να ανανεώσουμε τη �ύμβαση, να φέρουμε φυσικό αέριο με 11 ευρώ όταν στην αγορά υπάρχει με 3 ευρώ. Εμείς στην Κρήτη θα το βγάλουμε με 3 ευρώ και θα δώσουμε δουλειά σε 150.000 με 200.000 Έλληνες, γιατί να πάρουμε το ρωσικό;
Συνεχώς παίζουμε αυτά τα βρώμικα παιχνίδια και κανείς δεν καταλαβαίνει γιατί υπάρχει αυτή η αργοπορία, είναι εσκεμμένη διότι υπάρχει η μίζα», υποστηρίζει ο κ. Φώσκολος. Αντιδρά, ακόμα, στην ενδεχόμενη αύξηση από τη ΔΕΗ των τελών των ΑΠΕ και αναφέρει ότι οι ανεμογεννήτριες στην Κρήτη ε! ίναι αντιοικονομικές, όπως έχει υποστηρίξει και ο πρόεδρος του WWF. «Περνάς μια ακριβή κιλοβατώρα μέσα από τη ΔΕΗ για να πλουτίσει ο Κοπελούζος... Γιατί δε βγάζεις φυσικό αέριο της Κρήτης με τρεις φορές φθηνότερη κιλοβατώρα. Πολιτικά παιχνίδια θα κάνουμε ή θα κοιτάξουμε την Ελλάδα», αναφέρει.
Τέλος, ο κ. Φώσκολος υποστηρίζει ότι το θέμα της αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου της χώρας δεν κινείται λόγω ενδιαφέροντος από πλευράς Ελλήνων πολιτικών αλλά εξαιτίας των πιέσεων που έχουν δεχτεί από τα συνεχή δημοσιεύματα αλλά κυρίως από τους Ευρ�παίος. «Υπάρχει αδήριτος ανάγκη να πάρει η Ευρώπη φυσικό αέριο από την Ελλάδα, το έχει ανάγκη η Ευρώπη για αυτό προχωρούμε, δεν προχωράει ο Μανιάτης επειδή το λέμε εμείς αλλά είναι οι καταστάσεις που ευνοούν την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου, ιδιαίτερα της Κρήτης. Αν προχωρήσουμε χωρίς εμπόδιο σε τέσσερα με πέντε χρόνια πρέπει να αρχίσει να ξημερώνει μια άσπρη μέρα, σε 60 μήνες περίπου», τονίζει.