Γράφει ο Αιας
Πανικόβλητοι οι διεθνείς τοκογλύφοι και οι χρεωκοπημένοι εγχώριοι υπεργολάβοι τους από το ορατό πλέον ενδεχόμενο να μην σχηματιστεί μνημονιακή κυβέρνηση συνεργασίας, ανακατεύουν ξανά την τράπουλα των εκβιασμών και απειλών.
Τρέμουν στην ιδέα μήπως προκύψει πατριωτική κυβέρνηση, χωρίς εκπτώσεις, δισταγμούς και εξαρτήσεις και....
θέσει επιτακτικά το θέμα της συνολικής επαναδιαπραγμάτευση των συμφωνιών της υποτέλειας.
Μην τους ακούτε! Δεν υπάρχει περίπτωση να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ χωρίς την θέλησή της, όπως κατ΄ επανάληψη έχει υποστηρίξει η Λούκα Κατσέλη, αποκαλύπτοντας εμπεριστατωμένη έκθεση της ίδιας της ΕΚΤ IV / Dec 2009. Legal Working Paper Series, που στοιχειοθετεί αυτή την άποψη.
Ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Παγκόσμιας Οικονομίας του Αμβούργου, με απύθμενη ξεδιαντροπιά και θρασύτητα, έφθασε στο σημείο να προτείνει ευθέως τη μετατροπή της Ελλάδας σε ευρωπαϊκό προτεκτοράτο!!!
Στον αντίποδα ο Ευρωπαίος επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ, εκτιμά ότι «ο ελληνικός λαός έχει φθάσει στα όριά του», προσθέτοντας πως οι προσπάθειες που ζητούνται από τις χώρες θα μπορούσαν να επανεκτιμηθούν.
«Οι Γάλλοι εξεγείρονται και οι Έλληνες επίσης. Και ήταν επιτέλους καιρός» σχολιάζει σε άρθρο του στην εφημερίδα New York Times ο νομπελίστας οικονομολόγος, Πολ Κρούγκμαν για τα αποτελέσματα των εκλογών σε Γαλλία και Ελλάδα.
Ο Πολ Κρούγκμαν τα βάζει με την επιμονή του Βερολίνου στην λιτότητα ως λύση για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη και φέρνει το παράδειγμα της Ιρλανδίας, που αν και εφαρμόζει αυστηρά το πρόγραμμα περικοπών βυθίζεται όλο και πιο βαθιά στην ύφεση.
«Περιττό να πω ότι στους Γερμανούς δεν αρέσει αυτό το συμπέρασμα ούτε στην ηγεσία της κεντρικής τράπεζας. Θα επιμείνουν στις φαντασιώσεις τους για ευημερία μέσα από τον πόνο, και θα επιμείνουν ότι η συνέχιση της αποτυχημένης στρατηγικής τους είναι το μόνο υπεύθυνο πράγμα που μπορεί να γίνει. Αλλά φαίνεται ότι δεν θα έχουν πλέον την αδιαμφισβήτητη υποστήριξη από το Ελιζέ. Και ότι, είτε το πιστεύετε είτε όχι, σημαίνει ότι τόσο το ευρώ και το ευρωπαϊκό σχέδιο έχουν τώρα μία καλύτερη πιθανότητα επιβίωσης από ό,τι πριν από μερικές ημέρες νωρίτερα» σημειώνει ονομπελίστας οικονομολόγος.