Από το: xs-recipes.com
Υλικά:3/4 φλιτζανιού πράσινη γλυκιά πιπεριά, ψιλοκομένη1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι2 κουταλιές της σούπας σάλτσα χοϊσιν (hoisin sauce)2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα σόγιας1,5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο1 κιλό χοιρινό κιμά8 φέτες φρέσκου ανανά8 φέτες μπέικον8 ψωμάκια για χάμπουργκερ
Εκτέλεση:Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τα έξι πρώτα υλικά. Λιώνουμε με τα δάκτυλα μας το κιμά και το ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τα �πόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά με τα χέρια. Χωρίζουμε την ζύμη σε οκτώ ίσα μέρη και πλάθουμε οκτώ μπιφτέκια.Πάνω σε κάθε μπιφτέκι βάζουμε μια φέτα ανανά, και τυλίγουμε γύρω-γύρω από το κάθε μπιφτέκι μία φέτα μπέικον.Προθερμαίνουμε το γκριλ σε μέτρια θερμοκρασία (180-200οC). Αλείφουμε τη σχάρα με σπορέλαιο και ψήνουμε τα μπιφτέκια με τον ανανά για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά ή ανάλογα με τις δικές μας προτιμήσεις.Για να τα σερβίρουμε, κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και βάζουμε τα ψημένα μπιφτέκια με τον ανανά και το μπέικον.
Καλή Όρεξη!