Στο μικροσκόπιο της έρευνας, εκτός από τον πρώην υπουργό, βρίσκεται -σύμφωνα με δημοσιεύματα- και άλλο ένα πρόσωπο που διαχειρίστηκε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου την τελευταία δεκαετία.
Σε εξέλιξη είναι τρεις εισαγγελικές έρευνες απο την εισαγγελία πρωτοδικών που αφορούν τον πρώην υπουργό Αμυνας Γ. Παπαντωνίου και σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, αποτελούν μόνο ένα μέρος της μεγάλης "επιχείρησης" της Δικαιοσύνης για πλήρη διερεύνηση των συμβάσεων για την προμήθεια εξοπλιστικών προγραμμάτων απο το 1990 έω το 2010....Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, οι έρευνες, εκτός από τον πρώην υπουργό επικεντρώνονται και σε άλλο ένα πρόσωπο που διαχειρίστηκε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Αμυνας την τελευταία δεκαετία, καθώς και σε αξιωματούχους και αρμόδιους για την προμήθεια των προγραμμάτων το συγκεκριμένο διάστημα.
Οι τρεις έρευνες για τον Γ. Παπαντωνίου διενεργούνται απο τους οικονομικούς εισαγγελείς και επικεντρώνονται στους χειρισμούς του σε προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Αμυνας απο τον Οκτώβριο του 2001 έως το Μάρτιο του 2004.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με το Πρώτο Θέμα, ελέγχονται κάποιες απο τις συνολικά 15 συμβάσεις που αφορούν σε προμήθεια εξοπλιστικών προγραμμάτων που φέρουν την υπογραφή του κ. Παπαντωνιίου. Οι συνθήκες υπογραφής των προγραμμάτων αυτών ερευνώνται απο τους οικονομικούς εισαγγελείς με τη συνδρομή του ΣΔΟΕ.
Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει η Real News, τον Αύγουστο του 2003 η Ελλάδα υπέγραψε συμφωνία για την αγορά 12 Απάτσι με συνολικό κόστος που 593.546.882 δολάρια. Το κόστος όμως τελικά έφτασε στα 663.226.367 δολάρια. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει την αγορά μέσω swap agreement που προσφέρει η Deutsche Bank, στην οποία όμως μπήκε "καπέλο" σχεδόν 70 εκατ. Δολαρίων. Οπως αναφέρει το ρεπορτάζ, επιλέχθηκε αυτός ο τρόπος για να μην εμφανίζεται πουθενά στα επίσημα στοιχεία.
Σύμφωνα επίσης με το ρεπορταζ της Real, αν και στη σύμβαση αναφέρεται ρητά ότι δεν θα δοθεί ούτε ένα δολάριο προκαταβολή τουλάχιστον μέρχι το 2007, τον Οκτώβριο του 2003 (λίγους μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης δηλαδή), στην κατακυρωτική εντολή της προμήθειας εμφανίστηκε οτι πληρώσαμε άμεσα το 40% της αξίας των ελικοπτέρων τα οποία μάλιστα καθυστερήσαμε να παραλάβουμε.