Η Ελλάδα κατάφερε να πετύχει μία σημαντική δημοσιονομική προσαρμογή τονίζει με άρθρο του στο Βήμα της Κυριακής ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν. Ωστόσο, σημειώνει, η χώρα πρέπει να συνεχίσει τις προσπάθειές της για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων που θα βοηθήσουν την οικονομία να μπει σε πορεία βιώσιμης ανάπτυξης...
«Δεν είναι τυχαίο που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενόσω συνεχίζει να ασχολείται ενεργά με τη διαχείριση της κρίσης, ταυτοχρόνως υιοθετεί μια μακροπρόθεσμη προοπτική με τις προτάσεις της για την ανοικοδόμηση της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Νομισματικής Ενωσης. Χρειάζεται να επιδιωχθεί με την ίδια αποφασιστικότητα η λήψη τόσο βραχυπρόθεσμων όσο και μακροπρόθεσμων μέτρων προκειμένου να συνεχιστεί η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και να τονωθούν οι επενδύσεις και η ανάπτυξη για όλους τους πολίτες μας», αναφέρει ο Όλι Ρεν.
«Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό θέμα για την Ελλάδα, η οποία κατάφερε να πετύχει μία σημαντική δημοσιονομική προσαρμογή αλλά που πρέπει να συνεχίσει ακόμη τις προσπάθειές της για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων που θα βοηθήσουν την οικονομία να μπει σε πορεία βιώσιμης ανάπτυξης», προσθέτει.
Ο Επίτροπος Ρεν, τονίζει ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για να βελτιωθεί το επιχειρηματικό περιβάλλον και να είναι πιο εύκολο για τους επιχειρηματίες να δημιουργούν νέες επιχειρήσεις και να επεκτείνουν τις υπάρχουσες.
Σε ότι αφορά την ανεργία στην Ελλάδα, χαρακτηρίζει την κατάσταση απαράδεκτη. «Στην Ελλάδα ένας στους τέσσερις πολίτες είναι άνεργος. Η κατάσταση αυτή, από κάθε άποψη, είναι απαράδεκτη», γράφει χαρακτηριστικά.
«Στην Ελλάδα οι μεταρρυθμίσεις που ήδη έγιναν της επέτρεψαν να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητα που είχε χαθεί την προηγούμενη δεκαετία», αναφέρει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν. Όμως, υπογραμμίζει, χρειάζεται να διευκολύνουμε την κινητικότητα και να προωθήσουμε πιο ευέλικτες εργασιακές ρυθμίσεις.