Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Παπανδρέου: «Ο Τσίπρας φταίει που δεν έχουμε κυβέρνηση»[Βίντεο]

«Κάποιοι ψάχνουν αποδιοπομπαίους τράγους αλλά δεν είναι οι Έλληνες το πρόβλημα. Θα ήταν πολύ «βολικό» αν ήμασταν» είπε στο CNN ο πρώην πρωθυπουργός, στρέφοντας τα πυρά του και κατά του ΣΥΡΙΖΑ...


Ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν καλεσμένος στην εκπομπή της Κριστιάν Αμανπούρ στο CNN Intenational και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ως υπεύθυνο για το μη σχηματισμό κυβέρνησης μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Όταν ρωτήθηκε αν θα ήταν καλό να επιτύχει ο επικεφαλής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α μια κυβέρνηση συνασπισμού ή αυτοδυναμία, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι θα ευχόταν ήδη να είχε προκύψει κυβέρνηση από την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση και υποστήριξε ότι το κόμμα του κ. Τσίπρα είναι υπεύθυνο για το γεγονός ότι δεν σχηματίστηκε κυβέρνηση. «Συνεπώς αυτό δεν ήταν προφανώς και η πιο αξιόπιστη κίνηση», συμπλήρωσε.

Και πρόσθεσε την ελπίδα ότι τώρα θα σχηματιστεί κυβέρνηση και πως όλοι θα συνειδητοποιήσουν ποιες είναι οι πραγματικές παράμετροι και προκλήσεις.

Φυσικά δε θα μπορούσε να λείψει και η αναφορά στις πρόσφατες δηλώσεις της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ πως οι Έλληνες δε θέλουν να πληρώνουν φόρους και αυτό είναι το πρόβλημα της Ελλάδας. «Πολλοί κάνουν υποδείξεις, ηθικολογούν και αναζητούν αποδιοπομπαίους τράγους, λέγοντας: «Εσείς οι Έλληνες είστε το πρόβλημα». Θα έλεγα ότι εμείς οι Έλληνες έχουμε ένα πρόβλημα, δεν είμαστε το πρόβλημα.

Θα ήταν πολύ «βολικό» αν ήμασταν εμείς το πρόβλημα: Διώχνεις την Ελλάδα, όλα είναι εντάξει. Αλλά τι συνέβη στην Ισπανία, στην Πορτογαλία, στην Ιταλία, σε ολόκληρη την Ευρωζώνη;», είπε ο κ Παπανδρέου. «Χρειαζόμαστε περισσότερη συνεργασία και λιγότερες απλουστεύσεις και προκαταλήψεις για το τι πρέπει να γίνει», πρόσθεσε.

«Οι Έλληνες δεν θέλουν να βγουν από το ευρώ και ο ελληνικός λαός έχει αποδείξει ήδη ότι έκανε τεράστιες θυσίες για να παραμείνει στην Ευρωζώνη», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός και ζήτησε κι από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους να αποφασίσουν τι θέλουν να κάνουν με το ευρώ, συμπληρώνοντας ότι χρειάζεται βαθύτερη ολοκλήρωση, είτε πρόκειται για ευρωομόλογο είτε για κάτι άλλο, καθώς επίσης και ανάπτυξη, καθώς βρισκόμαστε σε ύφεση.