- Παρακρατικοί μηχανισμοί στα χέρια ιδιωτών, παραβιάζοντας κάθε έννοια μονιμότητας
Την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών έχουν βαλθεί να ανταγωνιστούν Έλληνες επιχειρηματίες, οι οποίοι έχουν αγοράσει τουλάχιστον επτά κοριούς, υψηλής τεχνολογίας.
Όπως αποκαλύπτει η Ισοτιμία, «μεγάλα ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου, που διαπλέκονται με το πολιτικό σύστημα της χώρας», έχουν αποκτήσει βαλιτσάκι υποκλοπών.
Μάλιστα, η εφημερίδα υποστηρίζει ότι τα συγκεκριμένα συστήματα παρακολούθησης «βρίσκονται με βεβαιότητα στα χέρια δύο μεγαλοεπιχειρηματιών με πλήθος δραστηριοτήτων, ενός εφοπλιστή που αντιμετωπίζει… περιπέτειες στην Ελλάδα και το εξωτερικό κι ενός ξενοδόχου». Στην ίδια λίστα, σύμφωνα πάντα με την Ισοτιμία, βρίσκονται ένας μεσάζοντας και ένα ακόμα πρόσωπο, που ασχολείται και με τα μέσα ενημέρωσης.
Μάλιστα, για να λειτουργήσουν άψογα τα συγκεκριμένα συστήματα, οι επιχειρηματίες αυτοί έχουν προσλάβει έμπειρα στελέχη, στη συντριπτική τους πλειοψηφία συνταξιούχοι του ΟΤΕ.
Με βάση αυτά τα δεδομένα, πέραν του παράνομου της διαδικασίας, τίθενται και ζητήματα εθνικής ασφάλειας, καθώς τα συγκεκριμένα βαλιτσάκια μπορούν να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο για να παρακολουθούνται οι επιχειρηματικοί αντίπαλοι, αλλά ακόμα και κυβερνητικά στελέχη και αξιωματούχοι.
Υπό αυτές τις συνθήκες, η παρέμβαση της δικαιοσύνης και του εισαγγελέα είναι επιβεβλημένη, ώστε να αναζητηθούν οι κάτοχοι των συστημάτων και να γίνουν γνωστοί σε όλους τους Έλληνες για να γνωρίζουμε όλοι ποιοι παίζουν τέτοια παιχνίδια εις βάρος της χώρας.
Άλλωστε, σύμφωνα και με το δημοσίευμα, οι αρχές μπορούν να «αναζητήσουν τα site των εταιριών στο Ισραήλ, τη Γερμανία και τον Καναδά, από όπου έγιναν οι προμήθειες των συστημάτων υποκλοπών τόσο από τους ιδιώτες, όσο και από την ΕΥΠ. Μπορούν μέσω δικαστικής συνδρομής να αποκαλύψουν τα πρόσωπα που αγόρασαν τους κοριούς».