Κερκυραϊκό Σοφρίτο 1 κιλό μοσχάρι φιλέτο ή κιλότο 1 φλυτζ. ελαιόλαδο....
3 κ. σούπας ξίδι 1 1/2 φλυτζ. λευκό κρασί 100 γρ. μαϊντανός 5 σκελ. σκόρδο • αλεύρι • αλάτι, πιπέρι Καθαρίζουμε με ένα πανάκι το κρέας. Το κόβουμε σε μικρές φέτες, το αλατοπιπερώνουμε και το αλευρώνουμε ελαφρώς. Σε μία πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρέας να πάρει ξανθό χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο καθαρισμένο και ψιλοκομμένο, σβήνουμε με ξίδι και το κρασί, προσθέτουμε λίγο νερό και πασπαλίζουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο. Σκεπάζουμε με καπάκι και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά περίπου. Τέλος σερβίρουμε γαρνιρισμένο με τηγανιτές πατάτες ή ρύζι. Μικρά μυστικά: Μπορούμε να κόψουμε το κιλότο και σε μεγαλύτερες φέτες αλλά θα χρειαστούνε και περισσότερη ώρα στο τηγάνι πριν τους προσθέσουμε τα υπόλοιπα υλικά.
3 κ. σούπας ξίδι 1 1/2 φλυτζ. λευκό κρασί 100 γρ. μαϊντανός 5 σκελ. σκόρδο • αλεύρι • αλάτι, πιπέρι Καθαρίζουμε με ένα πανάκι το κρέας. Το κόβουμε σε μικρές φέτες, το αλατοπιπερώνουμε και το αλευρώνουμε ελαφρώς. Σε μία πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρέας να πάρει ξανθό χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο καθαρισμένο και ψιλοκομμένο, σβήνουμε με ξίδι και το κρασί, προσθέτουμε λίγο νερό και πασπαλίζουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο. Σκεπάζουμε με καπάκι και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά περίπου. Τέλος σερβίρουμε γαρνιρισμένο με τηγανιτές πατάτες ή ρύζι. Μικρά μυστικά: Μπορούμε να κόψουμε το κιλότο και σε μεγαλύτερες φέτες αλλά θα χρειαστούνε και περισσότερη ώρα στο τηγάνι πριν τους προσθέσουμε τα υπόλοιπα υλικά.