Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ: "Έχω φάει... κέρατο!" [BINTEO]


Ποιος το είπε; Δείτε τον να τον λέει on camera, στο βίντεο που ακολουθεί...






Διαβάστε περισσότερα »

Δημιούργησαν μαγνητικό πεδίο δυο εκατ. φορές ισχυρότερο από της Γης (video)

Το ισχυρότερο μαγνητικό πεδίο μέχρι σήμερα κατάφεραν να δημιουργήσουν ερευνητές από το Εθνικό Εργαστήριο του Los Alamos στις ΗΠΑ.

Το πεδίο «σπάει το φράγμα» των 100 Τέσλα, με την επίσημη μέτρηση να φτάνει τα 100.75 Τέσλα.

Το μαγνητικό πεδίο που δημιούργησαν οι Αμερικανοί επιστήμονες είναι δυο εκατομμύρια φορές ισχυρότερο από αυτό της Γης.
Διαβάστε περισσότερα »


Διαβάστε περισσότερα »

Ο Μάρτιν Σουλτς στηρίζει την Ελλάδα

Επιστολή στη Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων απέστειλε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, απαντώντας στη σχετική επιστολή που είχε αποστείλει η ΓΣΕΕ στο Ευρωκοινοβούλιο και τονίζει την ανησυχία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα.

Αναφέρεται στις .....
πρωτοβουλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη και έχουν να κάνουν τόσο με την κλήση της τρόικα σε ακρόαση από το Ευρωκοινοβούλιο σχετικά με τα μέτρα που επιβλήθηκαν στη χώρα μας, όσο και για επικείμενη συνάντηση με την ελληνική κυβέρνηση.

Ο κ. Σουλτς σημειώνει ακόμα ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει επανειλημμένα προτρέψει τους εμπλεκόμενους αφενός να διασφαλίσουν ότι τα μέτρα που λαμβάνονται στην Ελλάδα και σε άλλα κράτη στο πλαίσιο των προγραμμάτων στήριξης, δεν θα δημιουργήσουν περισσότερη φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό και αφετέρου να επαναπροσανατολίσουν τις χώρες αυτές προς την κατεύθυνση της υλοποίησης των δεσμεύσεων της στρατηγικής της ΕΕ «Ευρώπη 2020».

Η οικονομική και κοινωνική κρίση στην Ελλάδα θα συζητηθεί σήμερα το απόγευμα στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Θεμάτων και την Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στη συνεδρίαση θα συμμετάσχουν ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν, το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Γιοργκ Άσμουσεν και ο επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ στην Ελλάδα Πολ Τόμσεν.


http://www.newscode.gr/




Διαβάστε περισσότερα »

Το Ευρωκοινοβούλιο καλεί τον Σαμαρά να …. επαναδιαπραγματευτεί το Μνημόνιο

Φαίνεται ότι τους Ευρωπαίους τους απασχολούν περισσότεροι οι εκλογές απ' ότι εμάς τους Έλληνες. Γι' αυτό και οι αναφορές τους, τόσο των τροικανών όσο και στο σημείωμα της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικών Πολιτικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου οι εκλογές και ο ηγέτης που θα αναλάβει τα ηνία της χώρας, είναι στην πρώτη γραμμή.

Όμως, έχει ιδιαίτερη σημασία η......
αναφορά του Ευρωκοινοβουλίου για τον Αντώνη Σαμαρά στο οποίο ουσιαστικό δίνει «πάσα» θεωρώντας ότι ως επόμενος πρωθυπουργός θα διαπραγματευτεί ορισμένα στοιχεία του πακέτου διάσωσης.

«Ο ηγέτης της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος προηγείται στις δημοσκοπήσεις, έχει δηλώσει ότι θα τηρήσει το σχέδιο, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι θα επιδιώξει την επαναδιαπραγμάτευση ορισμένων στοιχείων του πακέτου διάσωσης», αναφέρεται στο σημείωμα. Τι σημαίνει αυτό; Δύο πράγματα:

Στις Βρυξέλλες θεωρούν σίγουρη τη νίκη του Σαμαρά στις εκλογές και του πετάνε το μπαλάκι να κάνει ότι δεν έκαναν οι προηγούμενες δύο ανίκανες κυβερνήσεις.
Στρώνουν το χαλί στο Σαμαρά να πάει σε διαπραγμάτευση για αλλαγές στο Μνημόνιο. Αυτό δεν έλεγε τόσους μήνες η ΝΔ, και το ΠΑΣΟΚ υποστήριζε ότι δεν υπάρχει περιθώριο συζητήσεων; Να όμως που τώρα και το Ευρωκοινοβούλιο ουσιαστικά καλεί το Σαμαρά να αλλάξει τους όρους του Μνημονίου και να βρει λύσεις που θα ανακουφίσουν τους πολίτες χωρίς να θέσουν σε κίνδυνο το πρόγραμμα διάσωσης.
Άλλωστε, το είπε και προηγουμένως ο Τόμσεν, ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επέλεξε να εξοντώσει φορολογικά τον λαό αντί να μειώσει το σπάταλο κράτος και χάσει έτσι την κομματική πελατεία των διορισμών του.

Να που δίνεται λοιπόν η πάσα στον Σαμαρά και τη νέα κυβέρνηση να κάνει αυτά που δεν έκαναν οι προηγούμενοι. Κι όταν τα κάνει θα μπορούν να υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις στους φόρους που στραγγαλίζουν τους πολίτες.

Δεν είναι καθόλου τυχαία η δέσμευση της ΝΔ ότι θα καταργήσει το χαράτσι στα ακίνητα, ένα άδικο μέτρο που γέμισε τα ταμεία πέρυσι αλλά άδειασε τις τσέπες των πολιτών. Και που φέτος χιλιάδες ιδιοκτήτες θα σηκώσουν τα χέρια ψηλά και δε θα καταβάλλουν το χαράτσι.

Τις προκλήσεις της νέας κυβέρνησης ανέφεραν και οι τροικανοί. Δεν έκρυψαν την ανησυχία τους για το αποτέλεσμα των επερχόμενων εκλογών. Μάλιστα στο θέμα έκανε ιδιαίτερη αναφορά το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Γερκ Άσμουσεν, ο οποίος δήλωσε: "Η μείωση του μεγάλου δημοσιονομικού κενού για το 2013-2014 κατά 5,5 % του ΑΕΠ θα είναι το απόλυτο τεστ για τη δέσμευση της κυβέρνησης στο πρόγραμμα. Θα καλούσα την ελληνική πολιτική τάξη να προωθήσει αυτές τις δύσκολες μεταρρυθμίσεις αντιμετωπίζοντας τα παγιωμένα συμφέροντα. Αλλιώς το βασικό ζωτικό κομμάτ� των αλλαγών απαραίτητο για να μειωθεί μεσοπρόθεσμα το κενό αυτό ίσως δεν επιτευχθεί". «Η ελληνική κρίση αποτελεί τεράστια πρόκληση για την ελληνική κοινωνία και την ΕΕ. Είναι το αποτέλεσμα πολυετών ανεύθυνων πολιτικών», δήλωσε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Επίτροπος οικονομίας, Όλι Ρεν, κατά τη διάρκεια της κοινής συνεδρίασης της επιτροπής οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων και της επιτροπής απασχόλησης, με θέμα την οικονομική και κοινωνική κρίση στην Ελλάδα.

Το σημείωμα του Ευρωκοινοβουλίου αναφέρει επίσης ότι "ακόμα και εάν επιτευχθεί ο στόχος του σχεδίου διάσωσης για μείωση του χρέους στο 120,5% του ΑΕΠ έως το 2020 από περίπου 160% σήμερα, πολλοί αναλυτές θεωρούν ότι παραμένει [το χρέος] ιδιαίτερα υψηλό και μη βιώσιμο. Σε αυτό το πλαίσιο, ενδεχομένως να μην είναι εύκολη η προσέλκυση νέων ιδιωτικών κεφαλαίων που είναι αναγκαία για τις επενδύσεις, την ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα και τις θέσεις εργασίας". Καμπανάκι δηλαδή για όλους.

http://www.antinews.gr/




Διαβάστε περισσότερα »

Αυτές είναι οι φωτογραφίες των ατόμων που λεηλάτησαν τα καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας στις 12/02/2012!

Μετά από σχετική Εισαγγελική Διάταξη δίνονται στη δημοσιότητα συνολικά είκοσι έξι φωτογραφίες, οι οποίες λήφθηκαν από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης τεσσάρων καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας.

Τα καταστήματα λεηλατήθηκαν από ομάδες ατόμων την Κυριακή, 12.02.2012, στα επεισόδια που συνέβησαν στο κέντρο της Αθήνας.

Στα πρόσωπα που συμμετέχουν στους βανδαλισμούς, τις βιαιοπραγίες κατά πραγμάτων και στη λεηλασία των καταστημάτων, όσο και σε άλλους επίσης αγνώστους μέχρι στιγμής, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα πράξεις.

Αναλυτικότερα...
το βράδυ της Κυριακής (12-2-2012), κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που συνέβησαν στο Κέντρο της Αθήνας, ομάδες από τους επιτιθέμενους εισέβαλλαν και λεηλάτησαν τέσσερα καταστήματα, αφαιρώντας εμπορεύματα από το εσωτερικό τους.

Πρόκειται για τα εξής καταστήματα:

-Ανταλλακτήριο Συναλλάγματος επί της πλατείας Ομονοίας, στο οποίο αφού παραβίασαν τα ρολά ασφαλείας, μπήκαν μέσα, προκάλεσαν φθορές στο εσωτερικό του και αφαίρεσαν χρήματα και μία οθόνη ηλεκτρονικού υπολογιστή.

-Πώλησης Αθλητικών Ειδών στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Πανεπιστημίου, στο οποίο αφού παραβίασαν τα προστατευτικά ρολά ασφαλείας, μπήκαν μέσα και αφαίρεσαν εμπορεύματα από το εσωτερικό του, ενώ πέταξαν αυτοσχέδιες βόμβες μολότωφ, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά.

-Πώλησης Ενδυμάτων στην οδό Πανεπιστημίου, στο οποίο αφού παραβίασαν δύο ρολά ασφαλείας, έσπασαν δύο υαλοπίνακες, μπήκαν σε αυτό, προκάλεσαν φθορές στο εσωτερικό του και αφαίρεσαν εμπορεύματα

-Πώλησης Ηλεκτρικών Ειδών στη συμβολή των οδών Σταδίου και Δραγατσανίου, στο οποίο αφού παραβίασαν τα ρολά ασφαλείας και έσπασαν τον υαλοπίνακα της κεντρικής εισόδου, στη συνέχεια μπήκαν σε αυτό, προκάλεσαν φθορές στο εσωτερικό του και αφαίρεσαν εμπορεύματα.

Οποιοσδήποτε πολίτης διαθέτει ή γνωρίζει πληροφορίες για τα πρόσωπα αυτά ή που γνωρίζει οτιδήποτε σε σχέση με τις έρευνες που διεξάγονται μπορεί να επικοινωνεί με τα τηλέφωνα 170, 1964, 1014 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επίσης, εκτός από τηλεφωνική επικοινωνία, μπορεί να απευθυνθεί και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: ctu170@hellenicpolice.gr






















Διαβάστε περισσότερα »

Tϊ έγινε ρε παιδιά; Με τη νέα δανειακή δεν σώθηκε η Ελλάδα;

Από την ημέρα υπογραφής μέχρι σήμερα το χρηματιστήριο πάει «άπατο»…Τα νέα ομόλογα που εκδόθηκαν μετά το PSI ανέβασαν στροφές και οι αποδόσεις τους εκτινάχθηκαν στο 20%. «Θέμα» υπάρχει και με τα ελληνικά CDS και την αναδρομική ισχύ τους κατά 60 ημέρες, γ�' αυτό και λόγω τεχνικού ζητήματος έχουν μπει στον πάγο.
ΠΗΓΗ


Διαβάστε περισσότερα »

Η κρίση διώχνει τους όλο και περισσότερους μετανάστες από την Ελλάδα

Η οικονομική κρίση που πλήττει την Ελλάδα και έχει περιορίσει τον αριθμό θέσεων εργασίας έχει ωθήσει χιλιάδες μετανάστες να στραφούν στον εθελοντικό επαναπατρισμό.

Με τις αιτήσεις επαναπατρισμού λαθρομεταναστών να αγγίζουν τις....
5.000 κυρίως από όσους προέρχονται από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και το Ιράκ, από το 2009 μέχρι το τέλος του 2011 επαναπατρίστηκαν 2.300 μετανάστες, ενώ μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2012 έγιναν περισσότεροι από 1.000 επαναπατρισμοί αλλοδαπών από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και τη Νιγηρία.

Η αυξανόμενη υποβολή αιτήσεων από μετανάστες για επαναπατρισμό, όπως καταγράφεται τόσο από την Ελληνική Αστυνομία όσο και από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, οφείλεται σε δύο βασικούς λόγους.

Ο πρώτος, όπως σημειώνουν "Τα Νέα", συνδέεται με την οικονομική κρίση και τον περιορισμό των θέσεων εργασίας.

Ο δεύτερος συνδέεται με τις δυσκολίες να περάσουν από την Ελλάδα σε άλλη χώρα της Βόρειας Ευρώπης, αλλά και την πρόβλεψη της Συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ, σύμφωνα με την οποία ακόμη και αν καταφέρουν να φτάσουν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, κινδυνεύουν να απελαθούν ξανά προς την Ελλάδα.

"Με τα χρήματα τα οποία είναι να διατεθούν για τους λαθρομετανάστες, σε συνεργασία με τις πρεσβείες, πρέπει να τους βοηθήσουμε να γυρίσουν πίσω στις πατρίδες τους" τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, προκρίνοντας τη λύση του εθελοντικού επαναπατρισμού.

Ανάλογη είναι και η άποψη της Κομισιόν, που συγχρηματοδοτεί κατά 75% το πρόγραμμα. "Η Επιτροπή τάσσεται κατ' αρχήν υπέρ τού να ενθαρρυνθεί η Ελλάδα να προωθήσει στα ετήσια προγράμματά της τον εθελοντικό επαναπατρισμό αντί του αναγκαστικού", επισήμανε η αρμόδια επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Σεσίλια Μάλμστρομ.

Να σημειωθεί πως το πρόγραμμα εθελοντικού επαναπατρισμού καλύπτει τα έξοδα επιστροφής στις χώρες καταγωγής τους, ενώ οι αρμόδιοι φορείς αναλαμβάνουν όλα τα διαδικαστικά από την έκδοση εισιτηρίου και τη μεταφορά στο αεροδρόμιο μέχρι τη διασφάλιση ενός συνδέσμου στην πατρίδα τους και τη χορήγηση μικρού οικονομικού βοηθήματος γύρω στα 300 ευρώ.

Το πρόγραμμα εθελοντικού επαναπατρισμού, σύμφωνα με την Κομισιόν, ξεκίνησε το 2009 με πρόβλεψη κονδυλίων ύψους 1,75 εκατομμυρίων ευρώ για επαναπατρισμό 600 μεταναστών. Το ετήσιο πρόγραμμα του 2010 περιλαμβάνει τον επαναπατρισμό 2.000 - 3.000 μεταναστών και το συνολικό κόστος ανέρχεται στα 5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο ορίζοντας ολοκλήρωσής του είναι στα τέλη Ιουνίου 2012. Αντιστοίχως, το πρόγραμμα του 2011 προβλέπει τον επαναπατρισμό άλλων 5.000 - 6.000 μεταναστών με κόστος 10 εκατομμυρίων ευρώ.




Διαβάστε περισσότερα »