Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ BLUE ANGELS ΝΙΚΗΣ ΒΟΛΟΥ

Μέσα σε αυτό το γενικό οικονομικό πρόβλημα και την κρίση που περνά η χώρα μας και την βιώνουμε όλοι οι Έλληνες, υπάρχουν κάποιοι που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν και να βγάλουν "από τη μύγα ξίγκι". Δεν εξηγείται αλλιώς η στάση των υπευθύνων των τουριστικών ακινήτων απέναντι στην ομάδα μας, στην ομάδα της πόλης μας, να ζητήσει 150.000 ευρώ και ποσοστά από τα κέρδη της ομάδας (εισιτήρια κλπ των αγώνων).

Τα ζητάτε από που κύριοι εσείς, έχετε καταλάβει σε τι εποχές ζούμε και με πιο δικαίωμα ζητάτε και τα ποσοστά από τα κέρδη της ομάδας μας. Τι προσφέρετε εσείς και τα ζητάτε όλα αυτά. Το γήπεδο είναι αντάξιο αυτών που ζητάτε; Το γήπεδο αυτό το πληρώσαμε εμείς από την τσέπη μας, όλος αυτός ο απλός κόσμος της πόλης του Βόλου. Το πλήρωσε για να το βλέπει γεμάτο με κόσμο, αθλητές και γονείς να σφύζει από ζωή και όχι να είναι ένα γήπεδο φάντασμα, άδειο χωρίς κόσμο.


Καλούμε τους κυρίους αυτούς που κάθονται στις καρέκλες τους και στις γραφειάρες τους και παίρνουν αυτές τις γελοίες αποφάσεις, να το ξανασκεφτούν γιατί οι αντιδράσεις μας θα συνεχιστούν και θα είναι πιο σκληρές και δεν ξέρουμε μέχρι που θα φτάσουμε για να υπερασπιστούμε την καψούρα μας και την αρρώστια μας. Μη παίζετε λοιπόν με τα νεύρα μας γιατί η υπομονή μας έχει εξαντληθεί κύριοι.


Καλούμε όλο τον κόσμο να συστρατευθεί μαζί μας, γιατί οι εχθροί της ομάδας μας όλο και αυξάνονται και εμείς πρέπει να είμαστε κοντά της για να υπερασπίσουμε τα συμφέροντα της. Την Κυριακή όλοι πρέπει να είμαστε στο γήπεδο να βοηθήσουμε τους ποδοσφαιριστές μας και να σπρώξουμε την ομάδα μας σε μια ακόμα νίκη.


BLUE ANGELS 1994 - NEVER GIVE UP


Διαβάστε περισσότερα »

Γιαγιά «οργάνωνε» την πορεία για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο στη Θεσσαλονίκη...


Μια ηλικιωμένη που βρέθηκε στο άγαλμα Βενιζέλου, όπου συγκεντρώθηκαν το πρωί μαθητές για να τιμήσουν την επέτειο από τον θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου, έγινε η «ψυχή» της διαδήλωσης. Συγκεκριμένα η συμπαθής γιαγιά βγήκε μπροστά από τους διαδηλωτές τους οποίους οργάνωσε για την πορεία και φώναζε συνθήματα καθ'όλη τη διάρκεια της.

seleo.gr


Διαβάστε περισσότερα »

Ιταλοί μαθητές διαδήλωσαν στη μνήμη του Αλέξη...

Διαδήλωση, με στάση στο ελληνικό προξενείο, οργάνωσαν στην Μπολόνια με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

 Οι μαθητές κρατούσαν πανό που έγραφαν «αγωνιζόμαστε για ένα μέλλον με ασφάλεια», «οι περικοπές και οι ιδιωτικοποιήσεις σκοτώνουν την εκπαίδευση», «ο Αλέξης ζει».

 Η πορεία των μαθητών σταμάτησε έξω από το ελληνικό προξενείο, όπου οι μαθητές άναψαν καπνογόνα κρατώντας πλακάτ με το πρόσωπο του συνομήλικού τους που δολοφονήθηκε στην Αθήνα.

Αφού παρέμειναν για λίγη ώρα έξω από το προξενείο, συνέχισαν την πορεία τους και ενώθηκαν με σωματείο εργαζομένων που διαδήλωνε επίσης στην ιταλική πόλη...


Διαβάστε περισσότερα »

Στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες θα δοθεί η λίστα Λαγκάρντ

Στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής θα μεταβιβαστεί -με απόφαση της διάσκεψης των προέδρων- το περιεχόμενο της λίστας Λαγκάρντ για επεξεργασία, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν στοιχεία για πολιτικούς, ή για παρένθετα πρόσωπα που μπορεί να σχετίζονται με αυτούς.

συνέχεια στό newsbomb


Διαβάστε περισσότερα »

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: ΡΕΚΟΡ προσαγωγών στον Βόλο κατά την πορεία μνήμης του Αλέξη (Video + Photos)

 
ΔΕΙΤΕ VIDEO ΚΑΙ PHOTOS - ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ο θόλος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας τελεί υπό την κατάληψη των συμμετεχόντων στην πορεία

συνέχεια στο e-Volos.gr


Διαβάστε περισσότερα »

ΚΚΕ: Αναφαίρετο δικαίωμα η σταθερή εργασία για όλους

«Οι άνεργοι και ειδικά οι νέες και οι νέοι των εργατικών - λαϊκών οικογενειών πρέπει να πρωτοστατήσουν στην πάλη για ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την κοινωνία, διεκδικώντας ταυτόχρονα την άμεση λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας των ανέργων» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την συνεχή αύξηση της ανεργίας ειδικά στις νέες και τους νέους.

Το ΚΚΕ προσθέτει ότι «δεν πρέπει να αποδεχθούν ως φυσιολογική κατάσταση να ζουν μόνιμα στην ανεργία, στην ανασφάλεια, με μικρά ...
διαλείμματα μαύρης εργασίας, με μισθούς πείνας και εργασιακές συνθήκες δουλείας» και τονίζει ότι «η σταθερή εργασία με σύγχρονα δικαιώματα για όλους είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους και μπορεί να γίνει πράξη».

«Το ΚΚΕ καλεί τους άνεργους, τις νέες και τους νέους, τα νεαρά ζευγάρια να συμμετέχουν πιο αποφασιστικά στις δράσεις - διεκδικήσεις και τις πρωτοβουλίες αγωνιστικής - ταξικής αλληλεγγύης που αναπτύσσουν για τα δικαιώματά τους, την προστασία τους, τα εργατικά σωματεία και οι λαϊκές επιτροπές» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος


Διαβάστε περισσότερα »

Το περιοδικό TIME έδωσε αργυρό μετάλλιο... ρατσισμού στη Βούλα Παπαχρήστου!

 ΔΕΥΤΕΡΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ TWEET TOY 2012
 
Μία καθόλου τιμητική διάκριση επεφύλασσε το αμερικανικό περιοδικό TIME για την αθλήτρια Βούλα Παπαχρήστου, με αφορμή το ρατσιστικό της tweet που την έθεσε εκτός Ολυμπιακών Αγώνων το καλοκαίρι στο Λονδίνο.

Το αμερικανικό περιοδικό δημοσίευσε λίστα με τα χειρότερα tweets του 2012 και τοποθέτησε αυτό της ελληνίδα άλτριας στη δεύτερη θέση με τίτλο «Ρατσισμός στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Το δημοσίευμα προσθέτει πως την συμπεριφορά της Παπαχρήστου ακολούθησε ο σουηδός ποδοσφαιριστής Μίτσελ Μοργκανέλα, ο οποίος πήγε επίσης... σπίτι του.


Διαβάστε περισσότερα »

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Το Ιράκ θελει να μας δώσει 126 εκ.δολάρια,αλλά εμείς ...αδιαφορούμε!

Ερώτηση βόμβα προς τους Υπουργούς Οικονομικών Ιωάννη Στουρνάρα, Εθνικής Άμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο και Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης,στην οποία υποστηρίζει ότι «126 εκ. δολάρια αραχνιάζουν εν μέσω κρίσης στο συρτάρι ενός γραφειοκράτη».
 
Σύμφωνα με όσα αναφέρει από τις 11 Οκτωβρίου 2008 υπάρχει συμφωνία από τους υπουργούς Οικονομικών της Ελλάδας Γ.Αλογοσκούφη και του Ιράκ με την οποία θα έπρεπε να καταβληθούν στο ελληνικό δημόσιο 126.185.662 δολάρια! ...


Κι όμως αυτά τα λεφτά ,την ίδια ώρα που έχουν κυριολεκτικά "ξεζουμίσει" μισθωτούς και συνατξιούχους κανείς δεν έχει φροντίσει να έρθουν στη χώρα.!

Που τα χρωστάει το Ιράκ; Μεταξύ άλλων στην πολύπαθη ,παραπαίουσα ελληνική αμυντική βιομηχανία!

Γιατί δεν παίρνουμε τα χρωστούμενα ,τα οποία το Ιράκ θέλει να μας δώσει;

Γιατί όπως υποστηρίζει ο Μιχελάκης τέσσερα χρόνια τώρα κανείς από τους αρμόδιους δεν έχει φέρει τη συμφωνία στη Βουλή για να κυρωθεί!!!

Απίστευτο,ελληνικό και αληθινό!

Διαβάστε όλη την ερώτηση:

Στις 11 Οκτωβρίου 2008 και στο πλαίσιο της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης των Δ.Ν.Τ / Π.Τ (Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και Παγκόσμιας Τράπεζας) υπεγράφη στην Ουάσιγκτον από τους Υπουργούς Οικονομικών της Ελλάδας κ. Γιώργο Αλογοσκούφη και του Ιράκ κ.Baker Jabr Al-Zubaidy διμερής συμφωνία διακανονισμού των οφειλών του Ιράκ προς το Ελληνικό Δημόσιο.
Η ανωτέρω σύμβαση κρίθηκε εύλογα τότε ως ιδιαίτερα επωφελής για την Ελλάδα, γιατί αντίθετα με τις οφειλές του Ιράκ προς άλλα κράτη, οι οποίες διεγράφησαν σε ποσοστό έως και 85%, η οφειλή προς τη χώρα μας διατηρήθηκε στο 100% των απαιτήσεων μας, με τη συμφωνία να καταβληθεί σε 44 δόσεις εντός 21 ετών (2019-2040).

Η ως άνω οφειλή, συνολικού ύψους 126.185.662 δολαρίων ΗΠΑ, προέρχεται από την προμήθεια όπλων, οπλικών συστημάτων και πυρομαχικών στο Ιράκ από την εταιρεία «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα Α.Β.Ε.Ε.» (Ε.Α.Σ.).

Όμως η ενεργοποίηση της εν λόγω ιδιαίτερα επωφελούς για τη χώρα μας διμερούς συμφωνίας προϋποθέτει την κύρωσή της από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί, διότι οι αρμόδιοι φορείς δεν την έχουν στείλει στη Βουλή 4 χρόνια μετά την υπογραφή της.

Η απαράδεκτη και αδικαιολόγητη αυτή κωλυσιεργία των αρμόδιων υπηρεσιών στερεί από τη χώρα μας, εν μέσω της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης που αυτή βίωσε μεταπολεμικά, τη δυνατότητα να προβεί στην εκχώρηση της ανωτέρω απαίτησης με σκοπό την πρόωρη εξόφλησή της.
Αυτό έχει ως συνέπεια να επιτείνεται δραματικά η δεινή οικονομική θέση της εταιρείας «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα Α.Β.Ε.Ε.» (Ε.Α.Σ.), που προήλθε το 2004 από τη συγχώνευση της «Α.Ε. Ελληνικού Πυριτιδοποιείου & Καλυκοποιείου» (ΠΥΡ.ΚΑΛ) και της «Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων Α.Ε.» (Ε.Β.Ο.) και αποτελεί τη μεγαλύτερη αμυντική βιομηχανία της χώρας μας.

Η Ε.Α.Σ. παρά τις άριστες τεχνολογικές και παραγωγικές της δυνατότητες, την πιστοποίηση του ΝΑΤΟ που διαθέτει και την αδιαμφισβήτητη εμπιστοσύνη που απολαμβάνει στο χώρο της διεθνούς αμυντικής αγοράς, βρίσκεται σήμερα στο χείλος του γκρεμού, αδυνατώντας να συνάψει επωφελείς συμφωνίες παραγγελίας, εξαιτίας της ασφυκτικής ταμειακής της αδυναμίας,
Είναι προφανές ότι η διευθέτηση της προαναφερθείσας οικονομικής εκκρεμότητας θα προσέφερε βαθιά οικονομική ανάσα στην εταιρεία, διασφαλίζοντας τόσο τις θέσεις των εργαζομένων όσο και τα οικονομικά συμφέροντα του Δημοσίου.

Επειδή η Ε.Α.Σ. αποτελεί μια εταιρεία μείζονος στρατηγικής σημασίας για τη χώρα και η εύρυθμη λειτουργία της συνδέεται άρρηκτα με την εθνική μας ασφάλεια,
Επειδή η απαράδεκτη τακτική κάποιων γραφειοκρατών δημιουργεί εύλογα βάσιμες υπόνοιες ότι αυτό δεν είναι το μοναδικό παράδειγμα σύμβασης ανάλογου περιεχομένου, που αραχνιάζει σε κάποιο συρτάρι,
Επειδή πρόσφατα οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές μας κινδύνευσαν να τιναχτούν στον αέρα ακόμη και για μικρότερα ποσά,
Επειδή την ώρα που ο ελληνικός λαός υποχρεώνεται σε πρωτόγνωρες και αιματηρές οικονομικές θυσίες δεν συγχωρείται καμία ολιγωρία στην είσπραξη οφειλών προς το Δημόσιο,

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί :

Ποια είναι η θέση σας για το φλέγον αυτό ζήτημα ;

Ποιοι ευθύνονται για την ανωτέρω προκλητική καθυστέρηση και κωλυσιεργία ;

Πότε προβλέπεται να έρθει προς κύρωση στη Βουλή η επίμαχη διμερής συμφωνία ;

Πόσες και ποιες αντίστοιχες συμφωνίες εκκρεμούν προς κύρωση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο ;

Ο ερωτών Βουλευτής

Ιωάννης Μιχελάκης
 


Διαβάστε περισσότερα »

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Σε 4 συλλήψεις καταλήγει η ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια στον Βόλο

ΣΤΑΔΙΑΚΑ ελεύθεροι αφήνονται οι υπόλοιποι 46 και πλέον προσαχθέντες - ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ παραμένει ο Θόλος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας...

συνέχεια στο e-Volos.gr


Διαβάστε περισσότερα »

61χρονη έπαθε αμνησία λόγω... σεξ

Τη μνήμη της έχασε μία γυναίκα 61 ετών από τη Βρετανία όχι λόγω αλτσχάιμερ αλλά λόγω... σεξ! H ηλικιωμένη γυναίκα έκανε άγριο σεξ με τον άντρα της μόνο που την επόμενη μέρα δε το θυμόταν

Η 61χρονη θυμόταν μόνο το όνομά της και τον τόπο που βρισκόταν. Τα υπόλοιπα η μνήμη της φαίνεται να τα είχε διαγράψει....


Ο σύζυγός της σοκαρίστηκε και την πήγε αμέσως στο γιατρό ο οποίος διέγνωσε πως η 61χρονη είχε πάθει παροδική αμνησία.

Όπως υποστήριξε τα αίτια εμφάνισής της είναι είτε από την πίεση αιμοφόρων αγγείων του εγκεφάλου, είτε από έντονες δραστηριότητες όπως είναι το σεξ!


Διαβάστε περισσότερα »

Άκαρπη η συνάντηση Σαμαρά με τους δικαστές

Χωρίς αποτελέσματα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά με τις ηγεσίες των Ανώτατων Δικαστηρίων της χώρας και των δικαστικών επιτρόπων για το ζήτημα των κινητοποιήσεών τους και τη μείωση των αποδοχών του κλάδου.

Παρόντες ήταν ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτης, ο υπουργός Επικρατείας, Δημ. Σταμάτης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας και ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Π. Μπαλτάκος....

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα.

Οι δικαστές εξέθεσαν στον πρωθυπουργό την κατάσταση, που έχει δημιουργηθεί στον χώρο της Δικαιοσύνης, από τις αναβολές εκδικάσεως υποθέσεων, λόγω των κινητοποιήσεών τους. Επιπλέον, έγινε λόγος για μεγάλο ύψος εσόδων που δεν εισρέουν στα δημόσια ταμεία, από τη μη εξαγορά των ποινών, που επιβάλλουν τα δικαστήρια, μη αγορά παραβόλων και ενσήμων, κ.λπ.

Προκειμένου να αρθούν οι κινητοποιήσεις, οι πρόεδροι των Ανωτάτων Δικαστηρίων πρότειναν να ενσωματωθεί ένα από τα επιδόματα που λαμβάνουν στον βασικό τους μισθό, έτσι ώστε να υπάρξει μια έμμεση αύξηση των αποδοχών των δικαστών περίπου 200 ευρώ μηνιαίως. Ο κ. Σαμαράς είπε ότι θα μελετήσει την πρόταση.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Ρουπακιώτης δήλωσε ότι συνεχίζεται «η προσπάθεια για αναζήτηση λύσης» και πρόσθεσε: «Προσδοκία και ενδιαφέρον όλων μας είναι να βρεθεί μια λύση».

Όπως έλεγαν οι δικαστές, μεγάλο ενδιαφέρον θα έχουν οι γενικές συνελεύσεις της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, καθώς και της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, που θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο, 8 και 9 Δεκεμβρίου 2012.

Το ενδιαφέρον αυξάνεται, έλεγαν χαρακτηριστικά, καθώς αναμένουν να παραστούν στις γενικές συνελεύσεις εκπρόσωποι των κομμάτων, η πρόεδρος και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ρένα Ασημακοπούλου και Ι. Τέντες αντίστοιχα, κ.α.


Διαβάστε περισσότερα »

Επανεξελέγη πρόεδρος του ΕΚΒ ο Θ. Παπαδημόπουλος

Οι θέσεις του Α΄ Αντιπροέδρου, του Αναπληρωτή Ταμία και του Έφορα παραμένουν κενές

Πρόεδρος επανεξελέγη στη χθεσινή Συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στο ΕΚΒ ο Θανάσης Παπαδημόπουλος από την ΠΑΣΚΕ (15 ΝΑΙ) .

Γενικός Γραμματέας εκλέχτηκε ο Δημ. Βασιλείου από τη ΔΑΚΕ (με 14 ΝΑΙ κι ένα ΟΧΙ)., β΄ Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Νίκος Μπουρούς (ΔΑΚΕ, με 15 ΝΑΙ), Αναπληρωτής Γεν. Γραμματέας ο Βάϊος Κουκλουμπέρης (ΠΑΣΚΕ, με 14 ΝΑΙ-ένα ΟΧΙ), Οργανωτικός Γραμματέας ο Βαγγ. Χαντζιάρας (ΠΑΣΚΕ, με 15 ΝΑΙ), Αναπληρωτής Οργανωτικός Γραμματέας ο Κώστας Γεωργούλας (ΔΑΚΕ, με 15 ΝΑΙ), Ταμίας Κων. Σιάρρας (ΠΑΣΚΕ, με 15 ΝΑΙ). ...

Οι θέσεις του Α΄ Αντιπροέδρου, του Αναπληρωτή Ταμία και του Έφορα παραμένουν κενές.

Σε απάντησή της πάνω σε αυτό η νέα Διοίκηση του ΕΚΒ σημείωσε: "Η παράταξη της ΔΑΣ δεν έκανε αποδεκτή την εισηγητική πρόταση για συγκρότηση αναλογικού, αντιπροσωπευτικού Προεδρείου, έτσι όπως αυτή αποτυπώθηκε ρητά από την ετυμηγορία των εργαζόμενων στο πρόσφατο 19ο Συνέδριο του ΕΚΒ, αρνούμενη τις αναλογούσες σε αυτή θέσεις του Αντιπροέδρου, του Αναπληρωτή Ταμία και του Εφόρου». Η αναπλήρωση των παραπάνω κενών θέσεων που αναλογούν στη ΔΑΣ κι εφόσον η Παράταξη τις αποδεχθεί, θα γίνουν στην επόμενη Συνεδρίαση του Δ.Σ."


Διαβάστε περισσότερα »

Εισηγήσεις Στουρνάρα – Τα «μπλοκάκια» να πληρώσουν το «μάρμαρο»


Εισηγήσεις Στουρνάρα – Τα «μπλοκάκια» να πληρώσουν το «μάρμαρο»Την πλέον αδύναμη σε εργασιακές συνθήκες και δικαιώματα ομάδα, αυτή την μερίδα των εργαζομένων που απασχολούνται με «μπλοκάκια»,  θέλει το Υπουργείο Οικονομικών να ….πληρώσει το «μάρμαρο», ενώ αντιστρόφως μειώνεται ο συντελεστής φορολόγησης των επιχειρήσεων.

Η εισήγηση του Γιάννη Στουρνάρα είναι να υπάρξει αύξηση του τέλους επιτηδεύματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις, αντιθέτως όμως αύξηση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους, ενώ η πρόβλεψη για τα παιδιά θα είναι να ενισχύονται οι οικογένειες  μέσω επιδόματος.

 Η σύσκεψη της τρικομματικής επιτροπής βρίσκεται σε εξέλιξη στο υπουργείο Οικονομικών και οι προτάσεις αναλυτικά περιλαμβάνουν:

- Αύξηση στο αφορολόγητο για μισθωτούς και συνταξιούχους από 5.000 σε 9.000 ευρώ. Και ειδικά για τους χαμηλόμισθους που θα παίρνουν ολόκληρη την απαλλαγή.

-  Όλοι οι φορολογούμενοι με εισόδημα έως 25.000 θα έχουν σημαντικές ελαφρύνσεις
-  Μειώνονται οι συντελεστές σε 3 αντί των 8 σήμερα. Πιο συγκεκριμένα για εισοδήματα μέχρι 25.000 ευρώ ο φορολογικός συντελεστής ανέρχεται σε 21%. Από 25.001 έως 40.000 ευρώ ο συντελεστής είναι 36% και από 40.001 και πάνω ο ανώτατος συντελεστής φτάνει στο 40%. 

-  Τα εισοδήματα από ενοίκια να φορολογούνται πλέον αυτοτελώς, με συντελεστή πολύ μικρότερο, διαμορφώνοντας σημαντικό όφελος για όσους συμπλήρωναν το εισόδημά τους από μισθωτή εργασία με ενοίκια, αφού με το σημερινό καθεστώς τα έσοδα αυτά φορολογούνταν με συντελεστή 40%.

Με το αυτοτελές σύστημα θα φορολογούνται με 10% τα εισοδήματα από ενοίκια, διαμορφώνοντας για παράδειγμα κέρδος για έναν μέσο μισθωτό με ετήσιο εισόδημα 26.000 ευρώ και 9.000 ευρώ από ενοίκια, 2.250 ευρώ (πριν στο συνολικό εισόδημα των 35.000, τα 9.000 των ενοικίων είχαν φόρο 3.150 ευρώ, ενώ με το νέο σύστημα θα έχει φόρο μόλις 900 ευρώ).

-  Αύξηση της φορολόγηση των τόκων των καταθέσεων (από 10% σε 15%). Για κατάθεση 10.000 ευρώ με μέσο επιτόκιο 3%, ο τόκος διαμορφώνεται στα 300 ευρώ το έτος και ο φόρος από την φορολόγησή του στα 45 ευρώ το χρόνο από 30 ευρώ σήμερα.

- Αγρότες: Από το 2014 (εισοδήματα 2014, δήλωση το 2015) οι 1.000.000 που δηλώνουν και αγροτικά εισοδήματα θα φορολογούνται πλέον με βιβλίο εσόδων – εξόδων (εξαιρέσεις θα υπάρξουν για τα μικρά αγροτικά εισοδήματα). Με το νέο σύστημα, οι αγρότες θα δηλώνουν τα πραγματικά τους εισοδήματα, αφού για παράδειγμα θα απαιτούν από τους εμπόρους να τους κόβουν τιμολόγιο με τις πραγματικές τιμές για τα προϊόντα που πωλούν, με αποτέλεσμα να μειωθούν οι τιμές για τον τελικό καταναλωτή.

-  Αυξάνεται το τέλος επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες από τα 500 ευρώ το χρόνο στα 650 ευρώ ενώ για τις επιχειρήσεις αυξάνεται από τα 500 στα 1.000 ευρώ. Τα ποσά αυτά που θα επιφέρει η αύξηση της εισφοράς σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις θα διοχετευθούν στην ενίσχυση των πολυτέκνων (από 3 παιδιά και άνω) με ετήσιο εισόδημα έως 45.000 ευρώ.

Η φορολογική κλίμακα για τους ελεύθερους επαγγελματίες έχει δύο κλιμάκια: έως 50.000 ευρώ εισόδημα θα φορολογούνται με συντελεστή 26% και από 50.001 ευρώ και πάνω με 32%. Το ίδιο θα ισχύσει και για όσους έχουν βιβλία Β' Κατηγορίας. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες που εργάζονται σε έναν εργοδότη με μπλοκάκι θα φορολογηθούν ως μισθωτοί με την αντίστοιχη κλίμακα

- Ο συντελεστής φορολόγησης των επιχειρήσεων μειώνεται από το 40% σήμερα, στο 32,8%. Για τα κέρδη των επιχειρήσεων Α.Ε. ο φορολογικός συντελεστής ανέρχεται σε 26%, ενώ η διανομή μερισμάτων με 10%.


Διαβάστε περισσότερα »

Σοκ στην Ξάνθη: Ζουν από υπολείμματα τροφών κρεμασμένα στους κάδους

 Σοκ στην Ξάνθη: Ζουν από υπολείμματα τροφών κρεμασμένα στους κάδουςΣτα σκουπίδια ψάχνουν έστω και για ένα κομμάτι ψωμί όλο και περισσότεροι πολίτες στην Ξάνθη. 

Το τελευταίο χρονικό διάστημα μάλιστα η κατάσταση έχει επιδεινωθεί τόσο που παρατηρείται το φαινόμενο, να αφήνουν υπολείμματα τροφών σε σακούλες, κρεμασμένες έξω από τους κάδους της πόλης, πολίτες οι οποίοι δε θέλουν να πετάξουν το περίσσευμα των γευμάτων τους, σύμφωνα με το thrakitoday.com

Το πρόβλημα σιτισμού που αντιμετωπίζουν δεκάδες πολίτες αντανακλάται πλέον και στην αλλαγή της κοινωνικής σύστασης των ομάδων που καταφεύγουν στη λύση αυτή.


Διαβάστε περισσότερα »

Μαχαίρωσε και σκότωσε την γιαγιά και τον γείτονά του


ΤΩΡΑ: Μαχαίρωσε και σκότωσε την γιαγιά και τον γείτονά τουΜακελειό έγινε πριν από λίγο στον Μώλο Φθιώτιδας. 

Ένας νεαρός άνδρας μαχαίρωσε και σκότωσε δυο άτομα,σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του lamiastar.gr.

Πρώτο θύμα του δράστη ήταν η  γιαγιά του, ενώ ίδια τύχη είχε δυστυχώς και ο γείτονάς του που παρενέβη και προσπάθησε να βοηθήσει την ηλικιωμένη γυναίκα.

Στη συνέχεια ο δράστης δε δίστασε να μαχαιρώσει και να τραυματίσει και τη σύζυγο του γείτονά του.
Ο άνδρας συνελήφθη και οδηγήθηκε  στο νοσοκομείο Λαμίας.


Διαβάστε περισσότερα »

Ξενοδοχείο πέντε αστέρων με έξοδα της Βουλής





Διατείνονται ότι δεν απολαμβάνουν τα βουλευτικά προνόμια καταδικάζοντας το «σάπιο πολιτικό σύστημα» για τα φαινόμενα χλιδής και πολυτέλειας, ωστόσο ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μαγνησίας, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, χρησιμοποιεί μέχρι τελευταίας δεκάρας τα χρήματα των φορολογουμένων για τη διαμονή του σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων.



Το resort
Το resort
Ως φαίνεται αυτοπαγιδεύτηκε στα ίδια τα δίχτυα του νεοναζιστικού λαϊκισμού του κόμματος. Η «Χρυσή Αυγή» στηλιτεύει σθεναρά το πολιτικό κατεστημένο, τη διαφθορά, το στυλ διαβίωσης των συστημικών πολιτικών και παράλληλα κραυγάζει εναντίον της φτώχειας και της -λόγω μνημονίου και προδοτικών ενεργειών- εξαθλίωσης του μέσου Έλληνα πολίτη.

Παρά την φλυαρία αυτή, ωστόσο, ο κ. Ηλιόπουλος προτιμά να διαμένει σε πολυτελές ξενοδοχείο στο Βόλο, όπου και εκλέγεται, σπαταλώντας τα χρήματα του προϋπολογισμού της Βουλής, τα οποία παρέχει, βεβαίως, ο Έλληνας φορολογούμενος.

Ο εκ… Ραφήνας ορμώμενος βουλευτής της «Χρυσής Αυγής» διατηρεί δωμάτιο στο γνωστό πολυτελές
Με τον γ.γ. του κόμματος
Με τον γ.γ. του κόμματος
ξενοδοχείο της πρωτεύουσας της Μαγνησίας, «VALISRESORT», το πληρώνει με έξοδα του Κοινοβουλίου και προκαλεί βεβαίως τη μέση νοημοσύνη του κάθε πολίτη, ο οποίος διερωτάται πως ένας βουλευτής Μαγνησίας που διαθέτει, όπως λέει, ακίνητο, διαμένει σε ξενοδοχείο στη δική του πόλη όπου εκλέγεται.

Το μέλος Κεντρικής Επιτροπής του Λαϊκού Συνδέσμου μίσθωσε για 11 διανυκτερεύσεις δωμάτιο του ξενοδοχείου κατά το διάστημα 5 -28 Οκτωβρίου. Ο νόμος, σύμφωνα με πληροφορίες, επιτρέπει στους βουλευτές που δεν έχουν σπίτι στον τόπο εκλογής τους να διανυκτερεύουν σε ξενοδοχείο.

Σύμφωνα με το έγγραφο, η Βουλή των Ελλήνων πλήρωσε 855,25 ευρώ, για έντεκα διανυκτερεύσεις του βουλευτή, γνωστού και για την υπόθεση οπλοφορίας. Η zougla.gr επικοινώνησε με τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο, ο οποίος δήλωσε πως έχει ακίνητο, αλλά η απόσταση από το κέντρο της πόλης, είναι πάνω από 25 χιλιόμετρα, με αποτέλεσμα να αναγκάζεται να μένει σε ξενοδοχείο, «ο νόμος άλλωστε μου το επιτρέπει… το ακίνητο είναι μακριά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της Χ.Α..

Πρόκειται σαφώς για ένα προκλητικό προνόμιο που δεν παρέχεται μόνο στον συγκεκριμένο βουλευτή, αλλά ήδη όπως πληροφορηθήκαμε ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης θα βάλει μαχαίρι σε όλα όσα παρέχονται από τη Βουλή.



Να σημειωθεί ότι μεταξύ του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος, ο κ. Ηλιόπουλος παρέστη σε συνεδριάσεις της Ολομέλειας της Βουλής, σε κατ' ιδίαν συναντήσεις με στελέχη οργανισμών, όπως για παράδειγμα με τον διευθύνoντα σύμβουλο της ΔΕΗ, Α. Ζερβό κ.α. Ως εκ τούτου κάποιες στιγμές προφανώς ο βουλευτής… «διακτινίστηκε» περίπου 350 χλμ, απόσταση δηλαδή που χωρίζει τον Βόλο από την Αθήνα.

«Ψηφίζει δαγκωτό»… την πολυτέλεια

Το δωμάτιο
Το δωμάτιο
Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην παραλία της Αγριάς Βόλου και πρόκειται για ένα από τα πιο «λουξ» καταλύματα της περιοχής, με ευρύχωρα δωμάτια, σουίτες με μοναδική θέα τη θάλασσα και το Πήλιο από τις βεράντες, spa, μπαρ ακόμα και… τσιπουράδικο.

Ένα δωμάτιο απλό για δυο άτομα, χρεώνεται τη βραδιά 80-85 ευρώ, με θέα το Πήλιο και μπαλκόνι 90 ευρώ και με θέα τη θάλασσα και μπαλκόνι 100 ευρώ και άνω…

Μeeting, συνέδρια, κοσμικά event διοργανώνονται συνεχώς στο εν λόγω συγκρότημα… Στο ίδιο δηλαδή που επιλέγει και προτιμά ο βουλευτής…

zougla



Διαβάστε περισσότερα »