Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Έτσι θα γίνει ανθρώπινη η Αθήνα - Τραμ παντού και η Πανεπιστημίου μόνο για πεζούς και ποδήλατα!

Το πρώτο βήμα έγινε, τώρα όλες οι ιδέες πρέπει να γίνουν πράξη. Για να αλλάξει η εικόνα του κέντρου της Αθήνας και να γίνει μια πόλη ανθρώπινη.

Το 'Ιδρυμα Ωνάση χρηματοδοτεί τις δαπάνες για τον διαγωνισμό και για όλες τις μελέτες (περιβαλοντική, τοπογραφική, συγκοινωνιακή κοκ) που θα πρέπει να εκπονηθούν μέχρις ότου το έργο δημοπρατηθεί.

Η πρόταση....


Πρόκειται για μια πολύπλευρη παρέμβαση στην καρδιά της πόλης, με κεντρικό άξονα την οδό Πανεπιστημίου η οποία παραδίδεται στο τραμ, τους πεζούς και στο ποδήλατο. 'Αλλωστε όλη η παρέμβαση για την ανασυγκρότηση του κέντρου της Αθήνας, στηρίζεται σε μια νέα κυκλοφοριακή οργάνωση που θα αποτρέπει τη διαμπερή κυκλοφορία και θα ενθαρρύνει την εξυπηρέτηση των πολιτών από το τραμ, μέχρι τα 'Ανω Πατήσια.

Στόχος, είναι «όλοι οι δρόμοι να οδηγούν στο κέντρο μόνο για όσους θέλουν να πάνε σε αυτό», είπε ο καθηγητής αρχιτεκτονικής Παναγιώτης Τουρνικιώτης, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας του ΕΜΠ, που προετοίμασε τον διαγωνισμό.


Το αρχιτεκτονικό πρόγραμμα «Re-think Athens/ Ξανα-σκέψου την Αθήνα», εκτείνει τις πολεοδομικές και κυκλοφοριακές παρεμβάσεις από τη λεωφόρο Αμαλίας (ύψος Φιλελλήνων), τον πεζόδρομο της Αρεοπαγίτου και τους Στύλους του Ολυμπίου Διός έως την οδό Πατησίων (ύψος Αρχαιολογικού Μουσείου). Στον βασικό άξονα της Πανεπιστημίου, ενσωματώνονται τα κτίρια της Tριλογίας, (Πανεπιστήμιο- Ακαδημία- Εθνική Βιβλιοθήκη) και η πλατεία Ομονοίας.

Ο διαγωνισμός για την αναζωογόνηση του ιστορικού και διοικητικού κέντρου της Αθήνας, που φιλοδοξεί να ενώσει τον αρχαιολογικό περίπατο, τα δύο Μουσεία (Αρχαιολογικό και Ακροπόλεως), να τονώσει την εμπορική ζωή, αλλά και να ενθαρρύνει την επιστροφή των κατοίκων στην καρδιά της Αθήνας, θα εξελιχθεί σε δύο στάδια.

Το πρώτο, θα είναι ανοιχτός διαγωνισμός αρχιτεκτονικών ιδεών και θα επιλεγεί ένας μικρός αριθμός 6- 8 μελετητών, οι οποίοι θα διαγωνισθούν στο επόμενο στάδιο, από το οποίο θα προκύψει ο ανάδοχος μελετητής του έργου.
Επίσης θα δοθεί βραβείο καλύτερης οραματικής, αλλά όχι υλοποιήσιμης, ιδέας.

Το έργο θα τελειώσει, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς σε 1,5 - 2 χρόνια μετά τη δημοπράτηση. Ο διαγωνισμός περιγράφεται ως ευρωπαϊκός, αλλά βάσει των υπαρχουσών συμφωνιών και συμβάσεων μεταξύ των ευρωπαϊκών και μη ευρωπαϊκών χωρών, είναι στην ουσία διεθνής.

Πρόεδροι των δύο κριτικών επιτροπών, μία σε κάθε στάδιο, είναι αντίστοιχα ο 'Αντονυ Βίντλερ, πρύτανης του Cooper Union School of Architecture στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ, και ο Petre Cachola Schmall, διευθυντής του Μουσείου Αρχιτεκτονικής της Φρανκφούρτης (DAM).

Στην κριτική επιτροπή θα συμμετέχει ο δήμαρχος Αθηναίων μαζί με Ελληνες και ξένους θεωρητικούς της αρχιτεκτονικής διεθνούς κύρους, που θα ορισθούν με κοινή συναίνεση του Ιδρύματος Ωνάση και του ΥΠΕΚΑ, ενώ θα συμμετέχουν επίσης και Ελληνες εικαστικοί, καθηγητές της Σχολής Καλών Τεχνών.

Για το έργο αυτό συμπράττουν τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Μεταφορών, ο Δήμος Αθηναίων, η Περιφέρεια Αττικής, το Αττικό Μετρό, ο ΟΑΣΑ και ο Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας.

«Η πρόκληση είναι, επιτέλους εμείς οι πολίτες να αντιδράσουμε θετικά, με μία "μεταμόσχευση". Να ξαναφτιάξουμε την πόλη μας ξεκινώντας από την καρδιά της, από το κέντρο της», τόνισε ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση Αντώνης Παπαδημητρίου, ανακοινώνοντας τη φιλοσοφία τού διεθνούς διαγωνισμού που διοργανώνει και χρηματοδοτεί το Ίδρυμα Ωνάση, για την αρχιτεκτονική μελέτη της ανάπλασης του κέντρου της Αθήνας.

Στην ανακοίνωση του προγράμματος «Re-think Athens/ Ξανα-σκέψου την Αθήνα», στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών παραβρέθηκε ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, υπουργοί, βουλευτές κομμάτων, ο δήμαρχος Αθηναίων και ξένοι δημοσιογράφοι.
newsit




Διαβάστε περισσότερα »

Στη φυλακή δύο από τους συλληφθέντες για τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ!

Στη φυλακή οδηγήθηκαν δύο από τους τρεις κατηγορούμενους για κακουργηματικές πράξεις, οι οποίοι συνελήφθησαν στα επεισόδια που έγιναν την Κυριακή κατά τη διάρκεια του αγώνα Παναθηναϊκός -Ολυμπιακός.

Οι κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων είναι και ένας ανήλικος, αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της κατοχής εκρηκτικών, της.....
διατάραξης κοινής ειρήνης και της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου για δράστες με καλυμμένα πρόσωπα.

Ανακριτής και εισαγγελέας «έδειξαν» τον δρόμο για τη φυλακή στους δύο μετά την ολοκλήρωση των απολογιών, ενώ ο ανήλικος αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρέωσης εμφάνισης μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Νωρίτερα αναβλήθηκε από το Αυτόφωρο η δίκη άλλων 17 συλληφθέντων στο ΟΑΚΑ, οι οποίοι κατηγορούνται για διατάραξη κοινή ειρήνης, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παραβάσεις του νόμου περί εξωσχολικού αθλητικού. Η δίκη προσδιορίστηκε για τις 29 Μαρτίου.




Διαβάστε περισσότερα »

Παξοί: Βρήκαν τους κλέφτες του ταξιδωτικού γραφείου...Αλβανοί οι δράστες.

Μετά από αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, εξιχνιάστηκε η υπόθεση και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 19χρονου Αλβανού και ενός ακόμη συνεργού του.

Ο 19χρονος εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τη Δευτέρα το απόγευμα και όπως προέκυψε, ήταν εκείνος που μαζί με ακόμα ένα άτομο....
στις 13 Αυγούστου του 2011 είχαν κλέψει από ταξιδιωτικό γραφείο στο Γάιο Παξών, χρήματα και επιταγές.

Στη κατοχή του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 13 επιταγές που αντιστοιχούν στο χρηματικό ποσό των 350 ευρώ και 190 λιρών Αγγλίας.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 19χρονου περιλαμβάνει και το αδίκημα της παράνομης εισόδου στη χώρα.

Οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση των στοιχείων του συνεργού του.




Διαβάστε περισσότερα »

Η τρανσέξουαλ πρωταγωνίστρια της σειρά του MEGA "Βασιλιάδες"

Στη σειρά "Βασιλιάδες" του MEGA το ρόλο της αδερφής του Μάρκου Βασιλιά (Κώστα Κόκλα)  παίζει... η Μίνα Ορφανού (Λίζα) που είναι τρανσέξουαλ (και στην πραγματικότητα). Η Μίνα Ορφανού γεννήθηκε αγόρι αλλά στην πορεία της ζωής της έκανε αλλαγή φύλου. Σπούδασε υποκριτική και έχει παίξει στην πολύ προκλητική ταινία "Στρέλλα".

Δείτε απόσπασμα από την ταινία "Στρέλλα"..


neatoday.blogspot.com




Διαβάστε περισσότερα »

Μax Keiser: Στην Ελλάδα έρχεται οικονομικό ολοκαύτωμα

Ο γνωστός και αγαπητός στους Έλληνες οικονομικός αναλυτής Max Keiser εμφανίστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του δορυφορικού τηλεοπτικού σταθμού Russia Today, όπου απάντησε σε κάποια ερωτήματα που αφορούν στις πρόσφατες εξελίξεις στην Ελλάδα.

"Το απίστευτα δυσανάλογο χρέος της Ελλάδας...

έχει, στην πραγματικότητα, συσσωρευθεί σε διάφορες τράπεζες ανά τον κόσμο και φορτώθηκε στον ισολογισμό της Ελλάδας", δήλωσε ο οικονομικός αναλυτής, και περιέγραψε στην κατάσταση ως "οικονομικό ολοκαύτωμα".
"Το χρέος της Ελλάδας δεν προέρχεται από την Ελλάδα", είπε ο Keiser.

"Προέρχεται από αυτές τις άλλες χώρες, που έχουν χρησιμοποιήσει την Ελλάδα ως χωματερή τοξικού χρέους. Και τώρα η ελληνική κυβέρνηση απαιτεί να αποπληρώσει αυτό το τοξικό χρέος ο ελληνικός λαός. Αλλά εξυπακούεται ότι οι Έλληνες δεν θα είναι σε θέση να πληρώσουν αυτό το χρέος. Επομένως, σύντομα θα γίνουμε όλοι μάρτυρες ενός οικονομικού ολοκαυτώματος".

Στο Ελληνικό Κοινοβούλιο θα διεξαχθεί τις επόμενες ώρες ψηφοφορία για ένα νέο Μνημόνιο, του οποίου την επικύρωση απαιτούν οι δανειστές, προτού χορηγήσουν στη χώρα ένα νέο δάνειο, ύψους 130 δισ. ευρώ. Το νέο Μνημόνιο προβλέπει περαιτέρω περικοπές και μια συμφωνία με τους ιδιώτες κατόχους του ελληνικούς χρέους.

Κατά τη γνώμη του Max Keiser:

"Το όλο εγχείρημα του ευρώ ήταν ιδέα της Γερμανίας. Ήταν ένα εγχείρημα ύπουλο, που αποσκοπούσε στο να γίνει δυνατή η επανένωση Ανατολικής και Δυτικής Γερμανίας. Τώρα που η Γερμανία επανενώθηκε, τριγυρνάει στην Ευρώπη σαν το πεινασμένο θηρίο και λεηλατεί τη δημόσια περιουσία χωρών όπως η Ελλάδα. Οι Έλληνες είναι σήμερα αυτό που ήταν κάποτε οι Εβραίοι της Ευρώπης. Βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός οικονομικού ολοκαυτώματος που οργάνωσε η Γερμανία".

Ο παρουσιαστής του δελτίου έθεσε ένα ενδιαφέρον ερώτημα στον Keiser, που αφορά στα πιθανά κίνητρα που βρίσκονται πίσω από τη χορήγηση δανείων με τρομακτικά υψηλό επιτόκιο στην Ελλάδα από την ΕΚΤ, το ΔΝΤ και τους "ευρωκράτες" των Βρυξελλών, και παρομοίωσε αυτό που γίνεται εις βάρος της Ελλάδας σαν μια θηλειά γύρω από το λαιμό της που δένεται όλο και πιο σφιχτά.


Στο ερώτημα αυτό, ο Max Keiser, απάντησε:

"Τα τελευταία δέκα χρόνια, από το ξεκίνημα αυτής της νομισματικής ένωσης, όλοι οι προαναφερθέντες ταΐζουν τους Έλληνες τοξικό χρέος με το ζόρι. Όλοι γνωρίζουμε τον ρόλο της Goldman Sachs σε αυτή την υπόθεση, και πώς η τράπεζα αυτή, με το τεράστιο τοξικό χρέος που είχε, φρόντισε ώστε η Ελλάδα να συμπεριληφθεί στη ζώνη του ευρώ. Ήταν όλα προσχεδιασμένα. Η Γερμανία γνώριζε πολύ καλά ότι μια μέρα το οικοδόμημα του ευρώ θα κατέρρεε και όλο αυτό το διάστημα ανυπομονούσε να γίνει η έκρηξη για να τρέξει και να μαζέψει τα πολύτιμα λάφυρα. Η Γερμανία αυτή τη στιγμή έχει εισβ�λει στην Ελλάδα και είναι έτοιμη να εισβάλει και στην Πορτογαλία και στην Ισπανία. Έχουμε να κάνουμε με ένα 4ο Ράιχ. Η Γερμανία έχει όλα τα χαρτιά της τράπουλας στα χέρια της και παίζει την παρτίδα πανέξυπνα".

Όσον αφορά το νέο Μνημόνιο που προτάθηκε στην Ελλάδα, ο Max Keiser δήλωσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει ανάπτυξη με αυτά τα μέτρα που λαμβάνονται. "Μέσω αυτού του νέου γύρου μέτρων λιτότητας", υπογράμμισε ο αναλυτής, "η Ελλάδα οδηγείται δέσμια σε μια προδιαγεγραμμένη πορεία τραίνου προς την "τελική λύση". Το ΔΝΤ θα έχει από πριν αγοράσει όλες τις σιδηροδρομικές γραμμές και τα βαγόνια που θα οδηγήσουν τους Έλληνες προς αυτή την "τελική λύση".

"Εάν η συμφωνία επιτευχθεί, οι ιδιώτες κάτοχοι του ελληνικού χρέους αναμένεται να έχουν περίπου 70 % μείωση στην αξία των επενδύσεών τους", εξήγησε ο αναλυτής. "Ωστόσο, αυτοί οι ιδιώτες επενδυτές, στων οποίων το χρέος πρόκειται να τους γίνει "κούρεμα", έχουν ήδη ασφαλίσει πλήρως αυτό το χρέος στην αγορά των CDS και, ακόμα και αν ο κόσμος γυρίσει ανάποδα, αυτοί θα έχουν εξασφαλισμένο το κέρδος τους", τόνισε ο Keiser.

"Δεν υπάρχει κανένα ρίσκο γι' αυτούς. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η Ελλάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε αυτή τη μέγγενη. Θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι όλο το τοξικό χρέος που έχει συσσωρευθεί στους ισολογισμούς των τραπεζών στη Γερμανία, τη Βρετανία, τις ΗΠΑ, έχει φορτωθεί στον ισολογισμό της Ελλάδας. Και τώρα η ελληνική κυβέρνηση έχει την απαίτηση να πληρώσει ο ελληνικός λαός για όλο αυτό το τοξικό χρέος. Το χρέος της Ελλάδας δεν δημιουργήθηκε στην Ελλάδα, αλλά σε αυτές τις άλλες χώρες. Η Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε σαν χωματερή του παγκόσμιου τοξικού �ρέους".


Σε ερώτηση γύρω από αν θα τεθούν νέοι όροι στην Ελλάδα στο προσεχές μέλλον, ο Κeiser υπενθύμισε:

"Την ελληνική κυβέρνηση την έχουν διορίσει οι τραπεζίτες. Και η προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση εκπαιδεύτηκε στη Σχολή του Σικάγου, εκεί ακριβώς που εκπαιδεύτηκε και η επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde. Πάει καιρός που οι Έλληνες στερούνται κοινοβουλευτικής αντιπροσώπευσης. Αυτό που οφείλουν να κάνουν αυτή τη στιγμή είναι να επαναστατήσουν και να αντικαταστήσουν αυτή την κυβέρνηση, ώστε να αποκτήσουν αυτοδιάθεση και να επανακτήσουν την εθνική τους κυριαρχία".



Τέλος, όταν ρωτήθηκε για το αν θα πρέπει να πιστέψουμε στις θεωρίες συνομωσίας για τους Rothschilds, o Max Keiser εξήγησε:

"Δεν έχει σημασία το αν θα τις πιστέψουμε, αλλά το αν θα συνειδητοποιήσουμε πως η ύπαρξη αυτών των τραπεζών είναι συνώνυμη με την απόλυτη ανομία. Το είδαμε αυτό στην πράξη όταν, από την τράπεζα MF Global των ΗΠΑ, ένα δισεκατομμύριο δολάρια που ανήκαν σε απλούς καταθέτες έκαναν φτερά. Και δεν έγινε ούτε μια εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση! Δεν υπάρχουν νόμοι. Οι κυνηγετικοί νόμοι καταργήθηκαν και έχουν όλοι αρπάξει μια καραμπίνα και λεηλατούν. Η Γερμανία το ξέρει αυτό καλά και το απολαμβάνει. Στα χέρια της θα καταλήξει σε λίγο όλη η δημόσια περιουσία της Ελλά�ας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας".
kostasxan.blogspot.com




Διαβάστε περισσότερα »

Ετσι μας κατάντησαν και τώρα ζητούν την ψήφο μας....

Τα σιχαμερά προδοτικά αποβράσματα των μνημονιακών κομμάτων μας οδήγησαν στον μεγαλύτερο εξευτελισμό της νεότερης ιστορίας μας.
Πολύ χειρότερο από οποιαδήποτε σκλαβιά και κατοχή....
Εκεί τουλάχιστον ξέρεις ότι ο εχθρός έχει καταλάβει την πατρίδα σου που αγωνίστηκε τίμια και πατριωτικά και....
συνεχίζεις τον αγώνα σου με εθνική αντίσταση μέχρι την τελική νίκη και ελευθερία...

Τώρα γίναμε ένα ξεφτιλισμένο προτεκτοράτο που έπεσε αμαχητί, προδομένο και ταπεινωμένο από τους σιχαμερούς προδότες που ψήφισαν τα Μνημόνια....
Και έχουν το θράσος να παρουσιάζονται ως σωτήρες και ζητούν και την ψήφο μας.

Αδέρφια μου Ελληνες να μας κοπεί το χέρι αν τολμήσουμε να ψηφίσουμε οποιοδήποτε κόμμα (ακόμα κι αν έχει νέα πρόσωπα) συμμετείχε στην προδοσία και επέτρεψε να υπάρχουν αφίσες σαν την παραπάνω... σε Ευρωπαϊκά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς...
Να μας κοπεί το χέρι αν τολμήσουμε να ρίξουμε ψηφοδέλτιο που θα περιέχει έστω ένα όνομα από όσους έχουν ψηφίσει έστω κι ένα Μνημόνιο.... ή οποιοδήποτε αντεθνικό μέτρο (μεσοπρόθεσμα, εφαρμοστικούς νόμους, υπουργικές αποφάσεις κλπ).

Και δεν δέχομαι ούτε τους μετανοιωμένους....
Να πάνε σπίτι τους και να περιμένουν να τους συλλάβουν.

Η ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ δεν σηκώνει συγνώμες.....

Αυτό το αίσχος θα ξεπλυθεί ΜΟΝΟ στα ειδικά δικαστήρια.




ΘΑΝΟΣ

koukfamily.blogspot.com




Διαβάστε περισσότερα »

Δεν υπάρχουν λεφτά;;; Βάλτε από την τσέπη σας!!!

Όταν ακούς από επίσημα χείλη ότι στα ταμεία του Δήμου δεν υπάρχει ούτε ευρώ να βάλουν βενζίνη στα διάφορα υπηρεσιακά οχήματα και τα απορριμματοφόρα, τότε μόνο ένα συμπέρασμα υπάρχει...

Κυρίες και κύριοι...ΠΙΑΣΑΜΕ ΠΑΤΟ!!!

Το χειρότερο δεν....
είναι αυτό, ότι δηλαδή έχουν αδειάσει τα ταμεία του Δήμου, και υπάρχουν παντού χρέη (ρωτήστε το ΕΚΟ να σας πει πόσα τους χρωτάει ο Δήμος), αλλά η φυσικότητα με την οποία το παραδέχονται σηκώνοντας τα χέρια ψηλά.

Λες και δεν πρέπει να πάνε να κόψουνε τον λαιμό τους να βρούνε λεφτά να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες, να έχουν το νησί καθαρό.

Τι διαχείριση έχει γίνει πια στα οικονομικά του Δήμου, πού πήγαν τόσα εκατομμύρια, ώστε να μην έχουμε λεφτά ούτε για βενζίνη;;

Κύριοι δεν υπάρχουν λεφτά γιατί αδειάσανε τα ταμεία του Δήμου;;; Κανένα πρόβλημα!! Να βάλετε από την τσέπη σας!!! Δεν διαχειρισήκατε καλά τα ταμεία, ξοδέψατε ανώφελα σε εξωτερικούς συμβούλους, σε διαφημιστικές εταιρείες;; Kανένα πρόβλημα. Βάλτε από την τσέπη σας!!! Χαθήκανε χρήματα ως εκ δια μαγείας και κανείς δεν ξέρει που είναι;;; Κανένα πρόβλημα!! Βάλτε από την τσέπη σας!!

Από την στιγμή που εκλεγήκατε να κάνετε μία δουλειά και διαχειρίζεστε πακτωλό χρημάτων είσαστε υποχρεωμένοι να φέρετε εις πέρας την αποστολή σας και να έχετε τον τόπο καθαρό! Δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Πρέπει να βρείτε τρόπο να αντιμετωπίσετε την κατάσταση.

Βρείτε ανθρώπους να κάνουν εθελοντικά τις δουλειές που πρέπει να γίνουν!! Η αδράνεια, η μοιρολατρεία κι η απάθεια την ωρα που τα προβλήματα διογκώνονται δεν είναι λύση. Σας έχει ψηφίσει η μισή Μύκονος, η μισή κοινωνία είναι μαζί σας!!! Τώρα είναι η ώρα να δείξετε την δύναμή σας! Αφού είσαστε αγαπητοί στον κόσμο κι έχετε στο πλευρό σας την κοινωνία, είναι η κατάλληλη στιγμή νομίζω να απευθύνετε δημόσιο κάλεσμα για τον καθαρισμό του νησιού με ότι τρόπο μπορεί και διαθέτει ο καθένας.

Η δύναμη μίας Δημοτικής Αρχής, ενός Δημάρχου, ενός Αντιδημάρχου, είναι η ίδια η κοινωνία, οι ίδιοι οι ψηφοφόροι τους. Για να είσαστε τόσα χρόνια εξουσία δε μπορεί να είναι τυχαίο! Η αγάπη του κόσμου για εσάς πρέπει να φτάνει στα όρια της λατρείας. Εκμεταλλευτείτε την για το καλό του νησιού!!

MYKONOSZOO




Διαβάστε περισσότερα »

«Ανέβηκε» το site των «Ανεξάρτητων Ελλήνων»!

Στον «αέρα» το διαδικτύου βρίσκεται εδώ και λίγα λεπτά η επίσημη ιστοσελίδα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων». Η ιντερνετική ομάδα του Πάνου Καμμένου έφτιαξε μια καλαίσθητη σελίδα, όπου ο κάθε επισκέπτης μπορεί να ενημερωθεί για τις δραστηριότητες του κόμματος, την ιδεολογία του και τα «πιστεύω», αλλά και να παρακολου�ήσει μέσα απο βιντεάκια τις δράσεις και τις εκδηλώσεις των «Ανεξάρτητων Ελλήνων»


Για να μπείτε στο επίσημο site του κόμματος του Π. Καμμένου πατήστε εδώ

parapolitika.gr




Διαβάστε περισσότερα »

ΑΙΣΧΟΣ....Στα 2 ευρώ η βενζίνη!!!!

Μήπως ήρθε η στιγμή να αποκτήσουμε όλοι από ένα ποδήλατο!
Άκουσον, άκουσον….τα 2 ευρώ άγγιξε η αμόλυβδη στην Αττική οδό και πιο συγκεκριμένα στο ύψος της Κάντζας.
Το ποσό των 2 ευρώ αφορά την αμόλυβδη 95 οκτανίων, αντί του ποσού των 1,967 € το λίτρο ενώ η τιμή του diesel κίνησης....
άγγιξε την τιμή της αμόλυβδης (1,697 €), γιατί την άλλη των 100 οκτανίων μην την είδατε, έχει εξαφανιστεί από τα πρατήρια υγρών καυσίμων.




Διαβάστε περισσότερα »

Μax Keiser: Στην Ελλάδα έρχεται οικονομικό ολοκαύτωμα

Ο γνωστός και αγαπητός στους Έλληνες οικονομικός αναλυτής Max Keiser εμφανίστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του δορυφορικού τηλεοπτικού σταθμού Russia Today, όπου απάντησε σε κάποια ερωτήματα που αφορούν στις πρόσφατες εξελίξεις στην Ελλάδα.

"Το απίστευτα δυσανάλογο χρέος της Ελλάδας...
έχει, στην πραγματικότητα, συσσωρευθεί σε διάφορες τράπεζες ανά τον κόσμο και φορτώθηκε στον ισολογισμό της Ελλάδας", δήλωσε ο οικονομικός αναλυτής, και περιέγραψε στην κατάσταση ως "οικονομικό ολοκαύτωμα".
"Το χρέος της Ελλάδας δεν προέρχεται από την Ελλάδα", είπε ο Keiser.

"Προέρχεται από αυτές τις άλλες χώρες, που έχουν χρησιμοποιήσει την Ελλάδα ως χωματερή τοξικού χρέους. Και τώρα η ελληνική κυβέρνηση απαιτεί να αποπληρώσει αυτό το τοξικό χρέος ο ελληνικός λαός. Αλλά εξυπακούεται ότι οι Έλληνες δεν θα είναι σε θέση να πληρώσουν αυτό το χρέος. Επομένως, σύντομα θα γίνουμε όλοι μάρτυρες ενός οικονομικού ολοκαυτώματος".

Στο Ελληνικό Κοινοβούλιο θα διεξαχθεί τις επόμενες ώρες ψηφοφορία για ένα νέο Μνημόνιο, του οποίου την επικύρωση απαιτούν οι δανειστές, προτού χορηγήσουν στη χώρα ένα νέο δάνειο, ύψους 130 δισ. ευρώ. Το νέο Μνημόνιο προβλέπει περαιτέρω περικοπές και μια συμφωνία με τους ιδιώτες κατόχους του ελληνικούς χρέους.

Κατά τη γνώμη του Max Keiser:

"Το όλο εγχείρημα του ευρώ ήταν ιδέα της Γερμανίας. Ήταν ένα εγχείρημα ύπουλο, που αποσκοπούσε στο να γίνει δυνατή η επανένωση Ανατολικής και Δυτικής Γερμανίας. Τώρα που η Γερμανία επανενώθηκε, τριγυρνάει στην Ευρώπη σαν το πεινασμένο θηρίο και λεηλατεί τη δημόσια περιουσία χωρών όπως η Ελλάδα. Οι Έλληνες είναι σήμερα αυτό που ήταν κάποτε οι Εβραίοι της Ευρώπης. Βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός οικονομικού ολοκαυτώματος που οργάνωσε η Γερμανία".

Ο παρουσιαστής του δελτίου έθεσε ένα ενδιαφέρον ερώτημα στον Keiser, που αφορά στα πιθανά κίνητρα που βρίσκονται πίσω από τη χορήγηση δανείων με τρομακτικά υψηλό επιτόκιο στην Ελλάδα από την ΕΚΤ, το ΔΝΤ και τους "ευρωκράτες" των Βρυξελλών, και παρομοίωσε αυτό που γίνεται εις βάρος της Ελλάδας σαν μια θηλειά γύρω από το λαιμό της που δένεται όλο και πιο σφιχτά.


Στο ερώτημα αυτό, ο Max Keiser, απάντησε:

"Τα τελευταία δέκα χρόνια, από το ξεκίνημα αυτής της νομισματικής ένωσης, όλοι οι προαναφερθέντες ταΐζουν τους Έλληνες τοξικό χρέος με το ζόρι. Όλοι γνωρίζουμε τον ρόλο της Goldman Sachs σε αυτή την υπόθεση, και πώς η τράπεζα αυτή, με το τεράστιο τοξικό χρέος που είχε, φρόντισε ώστε η Ελλάδα να συμπεριληφθεί στη ζώνη του ευρώ. Ήταν όλα προσχεδιασμένα. Η Γερμανία γνώριζε πολύ καλά ότι μια μέρα το οικοδόμημα του ευρώ θα κατέρρεε και όλο αυτό το διάστημα ανυπομονούσε να γίνει η έκρηξη για να τρέξει και να μαζέψει τα πολύτιμα λάφυρα. Η Γερμανία αυτή τη στιγμή έχει εισβ�λει στην Ελλάδα και είναι έτοιμη να εισβάλει και στην Πορτογαλία και στην Ισπανία. Έχουμε να κάνουμε με ένα 4ο Ράιχ. Η Γερμανία έχει όλα τα χαρτιά της τράπουλας στα χέρια της και παίζει την παρτίδα πανέξυπνα".

Όσον αφορά το νέο Μνημόνιο που προτάθηκε στην Ελλάδα, ο Max Keiser δήλωσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει ανάπτυξη με αυτά τα μέτρα που λαμβάνονται. "Μέσω αυτού του νέου γύρου μέτρων λιτότητας", υπογράμμισε ο αναλυτής, "η Ελλάδα οδηγείται δέσμια σε μια προδιαγεγραμμένη πορεία τραίνου προς την "τελική λύση". Το ΔΝΤ θα έχει από πριν αγοράσει όλες τις σιδηροδρομικές γραμμές και τα βαγόνια που θα οδηγήσουν τους Έλληνες προς αυτή την "τελική λύση".

"Εάν η συμφωνία επιτευχθεί, οι ιδιώτες κάτοχοι του ελληνικού χρέους αναμένεται να έχουν περίπου 70 % μείωση στην αξία των επενδύσεών τους", εξήγησε ο αναλυτής. "Ωστόσο, αυτοί οι ιδιώτες επενδυτές, στων οποίων το χρέος πρόκειται να τους γίνει "κούρεμα", έχουν ήδη ασφαλίσει πλήρως αυτό το χρέος στην αγορά των CDS και, ακόμα και αν ο κόσμος γυρίσει ανάποδα, αυτοί θα έχουν εξασφαλισμένο το κέρδος τους", τόνισε ο Keiser.

"Δεν υπάρχει κανένα ρίσκο γι' αυτούς. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η Ελλάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε αυτή τη μέγγενη. Θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι όλο το τοξικό χρέος που έχει συσσωρευθεί στους ισολογισμούς των τραπεζών στη Γερμανία, τη Βρετανία, τις ΗΠΑ, έχει φορτωθεί στον ισολογισμό της Ελλάδας. Και τώρα η ελληνική κυβέρνηση έχει την απαίτηση να πληρώσει ο ελληνικός λαός για όλο αυτό το τοξικό χρέος. Το χρέος της Ελλάδας δεν δημιουργήθηκε στην Ελλάδα, αλλά σε αυτές τις άλλες χώρες. Η Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε σαν χωματερή του παγκόσμιου τοξικού �ρέους".


Σε ερώτηση γύρω από αν θα τεθούν νέοι όροι στην Ελλάδα στο προσεχές μέλλον, ο Κeiser υπενθύμισε:

"Την ελληνική κυβέρνηση την έχουν διορίσει οι τραπεζίτες. Και η προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση εκπαιδεύτηκε στη Σχολή του Σικάγου, εκεί ακριβώς που εκπαιδεύτηκε και η επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde. Πάει καιρός που οι Έλληνες στερούνται κοινοβουλευτικής αντιπροσώπευσης. Αυτό που οφείλουν να κάνουν αυτή τη στιγμή είναι να επαναστατήσουν και να αντικαταστήσουν αυτή την κυβέρνηση, ώστε να αποκτήσουν αυτοδιάθεση και να επανακτήσουν την εθνική τους κυριαρχία".



Τέλος, όταν ρωτήθηκε για το αν θα πρέπει να πιστέψουμε στις θεωρίες συνομωσίας για τους Rothschilds, o Max Keiser εξήγησε:

"Δεν έχει σημασία το αν θα τις πιστέψουμε, αλλά το αν θα συνειδητοποιήσουμε πως η ύπαρξη αυτών των τραπεζών είναι συνώνυμη με την απόλυτη ανομία. Το είδαμε αυτό στην πράξη όταν, από την τράπεζα MF Global των ΗΠΑ, ένα δισεκατομμύριο δολάρια που ανήκαν σε απλούς καταθέτες έκαναν φτερά. Και δεν έγινε ούτε μια εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση! Δεν υπάρχουν νόμοι. Οι κυνηγετικοί νόμοι καταργήθηκαν και έχουν όλοι αρπάξει μια καραμπίνα και λεηλατούν. Η Γερμανία το ξέρει αυτό καλά και το απολαμβάνει. Στα χέρια της θα καταλήξει σε λίγο όλη η δημόσια περιουσία της Ελλά�ας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας".
kostasxan.blogspot.com




Διαβάστε περισσότερα »