Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

"ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ"...

ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΟΣ Ο Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
Το πιο αυτονόητο επιχείρημα για τις ευθύνες του Ε. Βενιζέλου χρησιμοποίησε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο Αδ. Γεωργιάδης. "Ο Βενιζέλος, είπε, δεν πήρε την πρωτότυπη λίστα Λαγκάρντ. Παρέλαβε αντίγραφο της πρωτότυπης λίστας...
που είχε ο Παπακωνσταντίνου". Έτσι ακριβώς είναι. Ουδέποτε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρέλαβε την πρωτότυπη λίστα, παρά τα όσα αφήνει να εννοηθεί ο Παπακωνσταντίνου για να ελαφρύνει την θέση του. Εκτός και αν αποδείξει το αντίθετο. Μάλλον όμως ενα τέτοιο σενάριο...

Διαβάστε περισσότερα »

H Aποκαθήλωση του Βενιζέλου! Τι ειπώθηκε στη χτεσινή «πράσινη» γιάφκα...

Γύρω στα 10 στελέχη του ΠΑΣΟΚ, άλλα εκ των οποίων παραμένουν έστω και ανενεργά στο Κίνημα και άλλα έχουν αποστασιοποιηθεί, συμμετείχαν στη χτεσινή «γιάφκα»


H συζήτηση ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, όπως και τα εδέσματα άλλωστε...
Οπως διαβάζουμε στο NewsBomb του κ. Χαρδαβέλλα, το κάλεσμα το είχε απευθύνει στέλεχος που έχει θητεύσει και σε κυβερνητικές θέσεις και τώρα αντιπολιτεύεται με σφοδρότητα τον νυν αρχηγό του ΠΑΣΟΚ Β. Βενιζέλο.
Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση, ότι πολύ δύσκολα θα μπορέσει ο Βενιζέλος να φτάσει σε συνέδριο, αν και το έχει προαναγγείλει για το διάστημα 28 Φλεβάρη-3 Μάρτη. Κι αυτό επειδή, όπως τόνισε, δεν θα του είναι καθόλου εύκολο να το ελέγξει παρά το γεγονός ότι όσοι είναι τώρα απέναντί του δεν έχουν συγκροτηθεί σε ενιαίο μπλοκ.
Όλοι οι παρευρεθέντες συμφώνησαν πως πάρα πολλά για τον Βενιζέλο θα εξαρτηθούν απ' την έκβαση της περιπέτειάς του λόγω της επιλογής του ΣΥΡΙΖΑ να τον βάλει στο κάδρο των ευθυνών για την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ και να ζητήσει προανακριτική και γι' αυτόν.
Επίσης στη συζήτηση ειπώθηκαν και τα εξής:
-Το ΠΑΣΟΚ έχει ουσιαστικά τελειώσει. Απομένει η τυπική πράξη τέλους, αν και ο Βενιζέλος δείχνει να μην το έχει αντιληφθεί αυτό.
-Ο Μιχ. Χρυσοχοϊδης βρίσκεται σε επαφές με τον Αντ. Σαμαρά, για να συμμετάσχει σε νέο κόμμα υπό τον σημερινό πρωθυπουργό, στο βαθμό που βέβαια αυτός προχωρήσει στην υλοποίηση αυτού του σεναρίου.
-Μαζί με τον Χρυσοχοϊδη πορεύεται και ο περιφερειάρχης Γ. Σγουρός, προκειμένου να διασφαλίσει εκλογή σε υψηλή αυτοδιοικητική θέση (το Newsbomb έχει γράψει σχετικά...).
-Το εγχείρημα του Α. Λοβέρδου έχει πιθανότητα να προχωρήσει μόνο αν πετύχει να συμπεριλάβει διάφορες διάσπαρτες ομάδες κινούμενες σε περίπου κοινό μήκος κύματος (π.χ. Ραγκούση, Μόσιαλο, Ξυνίδη).
-Έχει ενδιαφέρον, τι θα κάνει το επόμενο διάστημα η Α. Διαμαντοπούλου.
-Η εξ αριστερών εσωκομματική αντιπολίτευση (π.χ. Παπουτσής) αντιμετωπίζει κρίση στρατηγικής.
Και βέβαια όλοι συμφώνησαν να τα ξαναπούν σύντομα...


Διαβάστε περισσότερα »

Ηλίθιος, βλάξ ή απλώς προδότης; Το ΣΔΟΕ ανοίγει το μαύρο κουτί της υπόθεσης Παπακωνσταντίνου...


Από κόσκινο περνά τους λογαριασμούς του Γιώργου Παπακωνσταντίνου το ΣΔΟΕ προσπαθώντας να βρει το... μαύρο χρήμα που διαχειριζόταν ο άλλοτε «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», ο Παπακωνσταντίνου έκανε και άλλο χατιράκι στην αγαπημένη του ξαδέρφη...
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, την γλίτωσε από πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ...
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο φάκελος της υπόθεσης είχε παραδοθεί έτοιμος προς αξιοποίηση και καταλογισμό προστίμων από την κυβέρνηση Καραμανλή και έμεναν μόνο οι τυπικές διαδικασίες, αλλά «ξεχάσθηκε» στο γραφείο του υπουργείου Οικονομικών από τις 7/10/2009 μέχρι τις 17/6/2011.
Από τότε δηλαδή που ανέλαβε καθήκοντα πολιτικού προϊσταμένου στο ίδιο υπουργείο ο κ. Παπακωνσταντίνου μέχρι που μετακινήθηκε στο υπουργείο Περιβάλλοντος.
Τυχαία λέτε να την ξέχασε στο συρτάρι ο «αγαπητός» πρώην υπουργός;
Σύμφωνα πάντοτε με το δημοσίευμα, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας Kraft και σύμβουλός της το επίμαχο διάστημα ήταν η δικηγόρος και εξαδέλφη του πρώην υπουργού Ελένη Παπακωνσταντίνου, το όνομα της οποίας αφαιρέθηκε από τη λίστα. Μετά την αντικατάσταση του κ. Παπακωνσταντίνου από τον κ. Βενιζέλο, η έρευνα για τον καταλογισμό κυρώσεων προχώρησε, ενώ αργότερα, με την σημερινή κυβέρνηση πλέον στην εξουσία, την 1η Οκτωβρίου 2012 καταλογίσθηκε πρόστιμο-ρεκόρ, ύψους 1,27 εκ. ευρώ, σε βάρος της ίδιας εταιρείας.
Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος, που ως υφυπουργός Ανάπτυξης της κυβέρνησης Καραμανλή χειρίστηκε τη διερεύνηση της υπόθεσης, κάνει λόγο για «τεράστια αργοπορία» της κυβέρνησης Παπανδρέου και τονίζει ότι «για δικούς του λόγους ο Γ. Παπακωνσταντίνου δεν αξιοποίησε το νόμο». Ισχυρίζεται επίσης ότι δύο μήνες πριν τις εκλογές του 2009 ολοκλήρωσε τον πρώτο έλεγχο της υπόθεσης και έστειλε 15 φακέλους για διερεύνηση, αλλά έπρεπε να περάσουν τρία χρόνια για να ανακοινωθούν τα πρ�τα πρόστιμα.
Δηλαδή σκεφτείτε πόσο καλά έπαιζε τον ρόλο του ο ΠαπακωνσταντίνουΤην ώρα που ο Γιωργάκης κάλυπτε τα πρόστιμα της ξαδέρφης του και απέκρυπτε τις λίστες την ίδια ώρα ο ανεκδιήγητος απαιτούσε από τον ελληνικό λαό να «ματώσει» προκειμένου να καλυφθεί το έλλειμμα ενώ προέβαινε σε συνεχείς και βαρύγδουπες δηλώσεις για την πάταξη της φορολογίας...
Ο άνθρωπος που ισχυριζόταν ότι γνώριζε τη λύση στον γρίφο και παρέδωσε εν λευκώ τη χώρα μας στο ΔΝΤ, πετσοκόβοντας, χωρίς κανένα έλεος, το εισόδημα των Ελλήνων πολιτών και στήνοντάς τους στα 11 βήματα κάλυπτε χωρίς καμία απολύτως ενοχή τα βρώμικα παιχνίδια της ξαδέρφης του...
Μέγιστος πολιτικός ρήτορας, αράδιαζε χιλιάδες ψέματα με περίσσιο θράσος και με μεγάλη ευκολία...
Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Τύπος Της Κυριακής», ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, εφόσον εξακριβωθεί ότι τα χρήματα που υπήρχαν στους λογαριασμούς που διέθεταν τα ξαδέρφια του είναι προϊόν φοροδιαφυγής, θα καθίσει δύο φορές στο εδώλιο τόσο στο ειδικό όσο και στο ποινικό δικαστήριο.
Αξίζει να αναφέρουμε, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, πως ο Ανδρέας Ρωσσώνης, σύζυγος της ξαδέρφης του Παπακωνσταντίνου Μαρίνα, έκανε χρυσές μπίζνες με τα... κανόνια του Πολεμικού Ναυτικού ενώ όπως προαναφέραμε η πρώτη ξαδέρφη του Παπακωνσταντίνου ονόματι Ελένη, ήταν μάνατζερ σε πολυεθνικές καθώς και σύμβουλος στο ΤΑΙΠΕΔ...
Άραγε ύστερα από όλες αυτές τις αποκαλύψεις για το σκοτεινό παρελθόν του, ο κ. Παπακωνσταντίνου θα συνεχίζει να κάνει λόγο για αίσθημα ευθύνης του πολίτη απέναντι στην πατρίδα του;
Μήπως ο ηθικός «βράχος» της πολιτικής σκηνής θα ρίξει την ευθύνη για ακόμη μία φορά στον απλό λαό; Άλλωστε όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», ο πρώην τσάρος ακόμη και τώρα αποποιείται των ευθυνών του λέγοντας πως γνωρίζει ποιος αλλοίωσε την λίστα...
Φορώντας το γνωστό του προσωπείο για όλα είναι ικανός...



Διαβάστε περισσότερα »

Mας εξοντώνουν! Η Tρόικα θέλει κατασχέσεις λογαριασμών για χρέη πάνω από 500 ευρώ!!!

Στη μέγγενη της Τρόικα φαίνεται πως μπαίνουν οι πάσης φύσεως ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο μέσω της απαίτησης για πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα ειδοποίησης και είσπραξης το οποίο φέρεται να προωθείται μετά τη συμφωνία των δανειστών και του Χόρστ Ράιχενμπαχ της Task Force.

To «κρυφό μνημόνιο», που συζήτησαν δανειστές και Task Force σε μυστική σύσκεψη, προβλέπει σαρωτικές ανατροπές και προκαλεί νέο πονοκέφαλο σε κυβέρνηση και πολίτες, κυρίως σε εκείνους που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Με βάση το νέο σενάριο, η Τρόικα, που επιστρέφει στη χώρα μας στις 15 Ιανουαρίου, απαιτεί από το υπουργείο Οικονομικών να περάσει ρύθμιση που θα προβλέπει αυτόματη ανάληψη μετρητών από τους τραπεζικούς λογαριασμούς ιδιωτών που έχουν χρέη προς το Δημόσιο.

Σύμφωνα με τους δανειστές το μέτρο αυτό πρέπει να ξεκινήσει από εκείνους που χρωστούν πάνω από πεντακόσια ευρώ στο Δημόσιο, βάζοντας στο κάδρο ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Μπορεί ο «κρυφός πόθος» να είναι η άσκηση πίεσης προς τους ιδιώτες που οφείλουν μεγάλα χρηματικά ποσά, αλλά και η άμεση εισροή εσόδων στα κρατικά ταμεία μέσω της αυτόματης ανάληψης, ωστόσο, η επέκτασή του αναμένεται να «πιάσει» και εκείνους που έχουν μικρότερα χρέη και θα μπορούσαν να προκύψουν από τη μη καταβολή τελών κυκλοφορίας ή από το χαράτσι στα ακίνητα.

Από την άλλη πλευρά, στο επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών φέρεται να επικρατεί ανησυχία μήπως η επιβολή του συγκεκριμένου μέτρου προκαλέσει νέα φυγή κεφαλαίων προς το εξωτερικό.

Η απαιτήσεις των δανειστών για άμεσες λύσεις σε συνδυασμό με τον ανεπαρκή κρατικό μηχανισμό δημιουργούν προβληματισμό για το κατά πόσο θα μπορούσε μια τέτοια ρύθμιση να βοηθήσει πραγματικά ή απλώς θα δημιουργούσε περαιτέρω «τρύπες» σε ένα, μάλλον διάτρητο, εισπρακτικό σύστημα.

Υπενθυμίζεται ότι στις απαιτήσεις της Τρόικα συγκαταλέγονται οι μεταρρυθμίσεις για υποχρεωτική χρήση χρεωστικών-πιστωτικών καρτών σε όλες τις συναλλαγές για μεγαλύτερο και καλύτερο έλεγχο των συναλλαγών και αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, η περαιτέρω εκπαίδευση των στελεχών του ΣΔΟΕ και της Οικονομικής Αστυνομίας και η ίδρυση και λειτουργία φορολογικών δικαστηρίων για την ταχύτερη επίλυση τέτοιων υποθέσεων.

Ολα αυτά τη στιγμή που η κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζονται για μια έντονη εβδομάδα και ακόμη μια μετωπική σύγκρουση ενόψει της ψήφισης του νέου σκληρού φορολογικού νομοσχεδίου.



Διαβάστε περισσότερα »

Τέσσερις νεκροί σε ομηρία στο Κολοράντο


Τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν από τα πυρά ενόπλου κατά τη διάρκεια ομηρίας στο Κολοράντο των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και...

ο δράστης.

Το περιστατικό συνέβη στο ίδιο μέρος όπου τον περασμένο Ιούλιο ένας άνδρας σκότωσε 12 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 58 σε κινηματογράφο.

Μετά από περίπου έξι ώρες αποτυχημένων διαπραγματεύσεων, η αστυνομία πυροβόλησε τον δράστη ενώ μέσα στο σπίτι βρέθηκαν άλλα τρία πτώματα. Πιστεύεται ότι τα θύματα σχετίζονταν με το δράστη.

Νωρίτερα ένα άτομο είχε καταφέρει να αποδράσει από το σπίτι και να ειδοποιήσει τις αρχές.

Πηγή: Reuters


Διαβάστε περισσότερα »

Διασυρμός της ΑΕΚ στην Τρίπολη


Στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου της Σούπερ Λίγκας η ομάδα του Σάκη Τσιώλη επικράτησε με το επιβλητικό σκορ...



3-1 της ΑΕΚ, η οποία παραμένει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Για τους Αρκάδες ήταν η 7η νίκη στην έδρα τους, ενώ έχουν και μία ισοπαλία.

Το 2013 δεν μπήκε καθόλου καλά για την Ένωση, που προηγήθηκε με το γκολ του Κουτρουμπή στο 20΄, αλλά παρουσίασε σημαντικές αμυντικές αδυναμίες στη συνέχεια, με αποτέλεσμα να δεχτεί τρία γκολ.


Διαβάστε περισσότερα »

Δεν μπόρεσε να "κλέψει" τη νίκη ο Άγιαξ της Ηπείρου


Δεν μπόρεσε να μπει...με το δεξί στη νέα χρονιά ο ΠΑΣ Γιάννινα, που παραχώρησε ισοπαλία με 1-1 στον Πλατανιά, εκτός έδρας...



στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Με γκολ από τα αποδυτήρια ξεκίνησε η αναμέτρηση στα Χανιά. Ο Αναστασάκος με κεφαλιά στο 4ο λεπτό άνοιξε το σκορ, ωστόσο, η «απάντηση» των φιλοξενούμενων ήταν άμεση και στο 20΄ ισοφάρισαν με τον Κοροβέση.

Το παιχνίδι είχε ρυθμό, χωρίς ωστόσο οι δύο ομάδες να μπορούν να δημιουργήσουν ουσιαστικές φάσεις. Ο Πλατανιάς ήταν καλύτερος και πίεσε πολύ στα τελευταία 15 λεπτά την άμυνα του ΠΑΣ, παρ' όλα αυτά η ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου άντεξε κι έφυγε με το βαθμό της ισοπαλίας.

Οι Γιαννιώτες έχασαν σημαντικές ευκαιρίες με τους Κοροβέση στο 36΄ και Ίλιτς στο 38΄ (σουτ στο κενό τέρμα άουτ), ενώ οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 44΄ με τον Μαραγκουδάκη, αλλά η προσπάθειά του, σταμάτησε στον Φεγκρούς.

Στο δεύτερο ημίχρονο, και πάλι ο Ίλιτς δεν κατάφερε να σκοράρει από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση. Στο 72΄ ο Βίλα, που είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο λίγα λεπτά νωρίτερα, σούταρε έξω από την περιοχή και η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω. Η καλύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων για να πάρουν προβάδισμα στο σκορ ήρθε στο 82΄, όταν ο Αναστασάκος βρέθηκε μέσα στην περιοχή, σούταρε, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Φεγκρούς. Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο Ουντότζι με δεύτερη κίτρινη κάρτα και οι γηπεδούχοι τελείωσαν το ματς με 10 παίκτες.


Διαβάστε περισσότερα »

Ο Λεβαδειακός έκανε πάρτι στο ΟΑΚΑ...


Με δύο γκολ του Βασιλείου από τραγικά λάθη του Μπουμσόνγκ, ο Λεβαδειακός νίκησε στο Ολυμπιακό Στάδιο τον Παναθηναϊκό...



με 2-1, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Οι Βοιωτοί είχαν επαναλάβει ανάλογο θρίαμβο στο ίδιο γήπεδο και επί της ΑΕΚ στον πρώτο γύρο (0-1).

Το «τρίποντο» επί του Παναθηναϊκού ήταν το πρώτο που πανηγύρισαν οι Βοιωτοί στις εκτός έδρας αναμετρήσεις με το «τριφύλλι». Αποκλειστικά «υπεύθυνος» γι' αυτό ήταν ο κεντρικός αμυντικός των «πρασίνων», Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ. Τα παιδαριώδη λάθη του έδωσαν την ευκαιρία στον Βασιλείου να πετύχει δύο τέρματα και να χαρίσει στην ομάδα του τη μεγάλη νίκη. Οι Βοιωτοί έπαιξαν έξυπνα κι όπως στον πρώτο γύρο με την ΑΕΚ κατάφεραν να «χτυπήσουν» σε καθοριστικά σημεία του ματς. Τότε ήταν ο Ναπολεόνι που χάρισε την εκτός έδρας νίκη επί της Ένωσης (1-0), σήμερα ήταν η σειρά �ου Βασιλείου να βάλει την «σφραγίδα του» στο 38΄ και 75΄ με ισάριθμα σουτ.

Ο Παναθηναϊκός είχε την υπεροχή στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, προηγήθηκε γρήγορα με τον Τοτσέ (12΄) κι έχασε σπουδαίες ευκαιρίες στη συνέχεια για να φτάσει σε μία άνετη επικράτηση. Τελικά «πλήρωσε» με τον πιο οδυνηρό τρόπο τα λάθη του πολύπειρου κεντρικού αμυντικού του, που μπήκε...από το παράθυρο στην αποστολή, λόγω του ξαφνικού αποκλεισμού του Λουκά Βύντρα.


Διαβάστε περισσότερα »

Γ.ΒΡΟΥΤΣΗΣ: Ανακοινώνω πρόγραμμα εργασίας για 62.000 νέους

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης...

«Έτος νοικοκυρέματος» χαρακτήρισε το 2013 ο υπουργός Εργασίας μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, τονίζοντας ότι στόχος του υπουργείου είναι να εξορθολογιστεί το ασφαλιστικό σύστημα ώστε «να μην υπάρχει ίχνος παραβατικότητας».

Ο κ. Βρούτσης παραδέχθηκε ότι το 2012 λήφθηκαν «δύσκολες και επώδυνες αλλά αναγκαίες αποφάσεις», αναγνωρίζοντας παράλληλα ότι υπήρξαν αδικίες κατά την προσαρμογή των συντάξεων.

Χαρακτήρισε πάντως «άλμα» το γεγονός ότι η χώρα διαθέτει ψηφιακή και ηλεκτρονική βάση όλων των συντάξεων και γνωρίζει έτσι για πρώτη φορά «πόσους συντα�ιούχους έχει».

Οσον αφορά τα επικουρικά ταμεία, ο κ. Βρούτσης υπογράμμισε ότι επιδίωξη του υπουργείου είναι να υπάρξει «νοικοκύρεμα και τάξη παντού» και προς την κατεύθυνση αυτή, όπως είπε, έχει σχεδιαστεί το ενιαίο επικουρικό ταμείο που θα λειτουργήσει με όρους βιωσιμότητας, ώστε να μην κινδυνεύουν από κανένα έλλειμμα οι επικουρικές συντάξεις.

«Δεν θα ξαναϋπάρξουν ανισορροπίες», δεσμεύθηκε ο υπουργός Εργασίας, προσθέτοντας ότι κάτι αντίστοιχο θα γίνει και για το θέμα των εφάπαξ. Όπως διευκρίνισε μάλιστα, το νέο πλαίσιο για τον τρόπο υπολογ�! �σμού του εφάπαξ θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου του 2014 και «θα εξορθολογισει 100% το σύστημα».

Πρόγραμμα απασχόλησης για 62.000 νέους

Ο κ. Βρούτσης παραδέχθηκε ότι η ανεργία έχει πάρει «εκρηκτικές διαστάσεις» με θύματα ιδίως τους νέους και διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο κινητοποιεί «κάθε δυνατό πόρο» για την αναχαίτισή της.

Προανήγγειλε επίσης ότι την προσεχή Πέμπτη θα ανακοινώσει πρόγραμμα που θα δίνει σε 62.000 νέους έως 29 ετών ένα «εισιτήριο εισόδου» στην αγορά εργασίας. Η δράση αυτή όπως διευκρίνισε, θα αφορά μεταξύ άλλων άξονες όπως ο τουριστικόςκαι ο επιχειρηματικός.

Ερωτηθείς σχετικά με τον κατώτατο μισθό, αναγνώρισε ότι αυτός είναι χαμηλός, προσθέτοντας πάντως ότι η κυβέρνηση διασφάλισε ότι το επίπεδό του δεν θα μειωθεί.

Εντός του πρώτου τριμήνου το επίδομα ανεργίας για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Ο υπουργός Εργασίας διευκρίνισε ότι μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2013 θα υλοποιηθεί η εξαγγελία για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας στους αυτοαπασχολούμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Φορέας υλοποίησης, όπως είπε, θα είναι ο ΟΑΕΔ ενώ αναφορικά με το ύψος του επιδόματος σημε�! �ωσε �! �τι αυτό δεν μπορεί να ξεπερνά τα 360 ευρώ, προσθέτοντας ότι σε κάθε περίπτωση θα λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος ασφάλισης στον ασφαλιστικό φορέα.

Ενίσχυση του ΣΕΠΕ

Ο κ. Βρούτσης χαρακτήρισε «αιχμή του δόρατος» την καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας και προανήγγειλε την αναβάθμιση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας με επερχόμενο νομοσχέδιο.

Ανακοίνωσε τέλος ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν κατευθύνσεις για στοχοποιημένους ελέγχους με εμπλοκή και της Οικονομικής Αστυνομίας, καθώς όπως είπε, η παραβατικότητα στην αγορά εργασίαςσυνιστά οικονομικό έγκλημα.



Διαβάστε περισσότερα »

Ημερήσιες προβλέψεις για όλα τα ζώδια

Διαβάστε περισσότερα »

ΑΟΖ: Πόσο έτοιμη είναι Ελλάδα για να την ανακηρύξει;

Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές ότι ο...
πρωθυπουργός είναι έτοιμος να δώσει "πράσινο φως" για ανακήρυξη της ΑΟΖ άμεσα. Όπου άμεσα εννοούν τους επόμενους δυο με τρεις μήνες. Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό για να ενταχθεί στην ατζέντα της "πολιτικής επικοινωνίας" οποιασδήποτε κυβέρνησης και ελπίζουμε ότιη κουβέντα για την AΟΖ δεν εντάσσεται σε μία τέτοια "στρατηγική". Γιατί αυτό που πρώτα απ΄ όλα ενδιαφέρει είναι η στρατηγική της χώρας. Υπάρχει τέτοια στο θέμα της ΑΟΖ;

Η συγκυρία για να προχωρήσει η Ελλάδα σε μία τέτοια κίνηση ,μοιάζει αν όχι αρνητική πάντως σίγουρα εξαιρετικά ριψοκίνδυνη. Η οικονομική κρίση έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στις Ένοπλες Δυνάμεις, που ήρθαν να προστεθούν στα αποτελέσματα των εγκλημάτων που έγιναν από το 1996 έως και το 2005 στο χώρο των εξοπλισμών. Για να λέμε τα πράγματα με τ΄ όνομά τους, οι κυβερνήσεις αυτής της περ! ιόδου κυριολεκτικά διέλυσαν τις Ένοπλες Δυνάμεις. Κι έχουμε αναφερθεί αναλυτικά σ΄ αυτό.

Ο Α/ΓΕΝ Κοσμάς Χρηστίδης έχει μιλήσει δημόσια για τις δυσκολίες που υπάρχουν κι όποιος διάβασε τη συνέντευξή του προσεκτικά κατάλαβε πολλά.

Ανώτατοι αξιωματικοί που υπηρετούν σε καίριες θέσεις των Γενικών Επιτελείων ,λένε ότι "αν δεν επιλυθούν κάποια θέματα τεχνικής υποστήριξης και ανταλλακτικών για οπλικά συστήματα, κάποιοι θα πάμε φυλακή μέχρι το 2015"!

Ασφαλώς όλα αυτά δεν λύθηκαν με την ...αυτονόητη απόφαση για την προμήθεια 67 κινητήρων για τα F 16! Οι ο�οίοι θα αρχίσουν να έρχονται στην Ελλάδα μετά από 18 μήνες!

Με αυτά τα δεδομένα είναι κάτι παραπάνω από λογικό και αυτονόητο να ρωτήσει κάποιος:

•πως θα στηριχθεί στρατιωτικά μια τόσο μεγάλη στρατηγική κίνηση όπως η ανακήρυξη της ΑΟΖ;

Η Ελλάδα είναι απολύτως νόμιμη κι έχει κάθε δικαίωμα,αλλά και υποχρέωση να το πράξει. Όμως θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ,ρεαλιστές και έτοιμοι για όλα. Το πρόβλημα είναι ένα και λέγεται Τουρκία. Η οποία μετά από την δεινότατη ήττα που υπέστη με την ΑΟΖ στην Κύπρο, γνωρίζει ότι αν η Ελλάδα κάνει αυτό που προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο , χάνει τα πάντα απ΄ όσα υπολόγιζε να κερδίσει με τις απειλές για τη χρήση βίας. Και γι΄ αυτό δεν θα διστάσει να προκαλέσει ένταση ακόμη και σοβαρά επεισόδια στο Αιγαίο.

Η Ελλάδα οφείλει να αντιμετωπίσει αυτή τη κατάσταση. Δεν έχει άλλο δρόμο. Αυτή είναι η αλήθεια. Και για να το κάνει αυτό πρέπει πρώτα απ΄ όλα να είναι πανέτοιμη και ισχυρή στρατιωτικά. Αρκούν τα όπλα που διαθέτει σε συνδυασμό με το ικανότατο προσωπικό των ΕΔ. Αυτό που χρειάζεται και κουραστικά ίσ�ς επαναλαμβάνουμε, είναι να λειτουργούν τα πάντα σε επίπεδα υψηλών διαθεσιμοτήτων . Και σ΄ αυτό το τομέα μέχρι στιγμής έχουν γίνει ελάχιστα.

Δεν γνωρίζουν οι κυβερνητικοί την υπαρκτή τουρκική απειλή; Δεν ανησυχούν γι΄ αυτή;

Μόλις χθες ο καλός και έγκυρος συνάδελφος Άγγελος Αθανασόπουλος έγραφε στο Βήμα:

"Συνομιλητές του πρωθυπουργού εμφανίζονται πιο καθησυχαστικοί. Σημειώνουν ότι η Άγκυρα δεν θα προχωρήσει σε όξυνση ούτε θα εγκαταλείψει τις διερευνητικές επαφές σε μια περίοδο που το μυαλό της είναι επικεντρωμένο στη διαχείριση του συρι! ακού ! προβλήματος και του "αγκαθιού" του Κουρδικού".

Οι συνομιλητές του πρωθυπουργού είναι τουλάχιστον αφελείς, για να μην χρησιμοποιήσουμε άλλη έκφραση και ορθά ο Α.Αθανασόπουλος σημειώνει:

"Ποιος μπορεί όμως με ασφάλεια να αποκλείσει μια "εθνικιστική ρελάνς" από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κινείται με το βλέμμα του στραμμένο στο να διασφαλίσει την προεδρική εκλογή";

Η αφέλεια των συνομιλητών του πρωθυπουργού και τα επιχειρήματά τους είναι αδικαιολόγητα:

•η Τουρκία στο πρόβλημα της Συρίας είναι "εργαλείο" των μεγάλων δυνάμεων �ου θα επιλύσουν το ζήτημα όπως αυτές νομίζουν. Η Τουρκία εκτελεί δεν αποφασίζει,όσο κι αν παριστάνει ότι συμμετέχει στις αποφάσεις για τη Συρία. Μπορεί να πιέζει , να ζητά , να προσπαθεί να πετύχει στόχους, αλλά δεν είναι αυτή που θα αποφασίσει και θα επιβάλει την όποια λύση.

•στο Κουρδικό η Τουρκία βρίσκεται επίσης σε δύσκολη θέση, κατανοώντας ότι όσα χρόνια κι αν πολεμά τους αντάρτες δεν πρόκειται να καταφέρει να αντιμετωπίσει την αντίσταση σ΄ αυτά που θέλει να επιβάλλει. Έχει χάσει.

•η Τουρκία "δουλεύει" χρόνια τώρα το θέμα της ΑΟΖ,την ίδια ώ! ρα πο! υ στην Αθήνα όλοι κοιμόντουσαν! Με την Αίγυπτο βρίσκονται σε διαρκή επαφή για να "σβήσουν" από το χάρτη το Καστελόριζο. Στη Λιβύη η ψυχρολουσία που υπέστη η Ελλάδα, λογικά θα πρέπει να είναι γνωστή στους "συνομιλητές του πρωθυπουργού". Οι Λίβυοι είπαν όχι σε καθορισμό ΑΟΖ με την Ελλάδα, ζητώντας να "συνομιλήσουν με όλους", δηλαδή με την Τουρκία, η οποία θέλει να θέσει ...θέμα Γαύδου, βάζοντας τη Λιβύη να υποστηρίξει ότι το νησί ...δεν έχει ΑΟΖ!

Όλα αυτά δείχνουν ότι το ζήτημα δε� προσφέρεται για "χρυσαυγίτικους τσαμπουκάδες" , ούτε για ερασιτεχνικές παραστάσεις "πολιτικής αποφασιστικότητας". Χρειάζεται αποφασιστικότητα αλλά και σχέδιο. Και χρειάζονται οπωσδήποτε ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις.

Δεν γνωρίζουμε αν η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός στηρίζονται σε διαβεβαιώσεις ξένων για την υποστήριξή τους σε περίπτωση που η Τουρκία επιχειρήσει να κινηθεί επιθετικά. Το είδαμε αυτό το σενάριο να λειτουργεί στην περίπτωση της Κύπρου, με ιδιαίτερη επιτυχία. Προσοχή όμως! Δεν πρέπει να συγκρίνουμε όσα έγιναν στην Κύπρο με τη δικ�! � μας ! περίπτωση. Υπάρχουν πολύ μεγαλύτερα συμφέροντα και διαφορετικές συνθήκες. Γι΄ αυτό κι αν πράγματι υπάρχουν διαβεβαιώσεις "ξένων δυνάμεων" καλό θα είναι να μετρηθούν και να εκτιμηθούν με πολύ μεγάλη σοβαρότητα και περίσκεψη. Έχουμε "καεί" πολλές φορές στην ιστορία μας από τέτοιες...διαβεβαιώσεις. Εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα. Ακόμη κι αν πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε μόνοι μας.

Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ακόμη και το "συνωμοσιολογικό" σενάριο ,κάποιοι να θέλουν να μας σπρώξουν βιαστικά σε μια περιπέτεια μόνο και μόνο για να βγούμε �αμένοι απ΄ αυτή .Ίσως μια ελληνική ήττα να εξυπηρετεί πολλούς. Ας το προσέξουμε και πάντως σίγουρα ας το σκεφτούμε καλά. Η επιχείρηση ΑΟΖ , είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να αντιμετωπίζουμε με ερασιτεχνισμό. Ο οποίος στην πολιτική μας πραγματικότητα δεν μας έχει λείψει ποτέ. Δυστυχώς…

onalert.gr



Διαβάστε περισσότερα »

Παρέλαβε το ρωσικό του διαβατήριο ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ

Διαβάστε περισσότερα »

Θεοφάνεια: Το νόημα του εορτασμού

Θεοφάνεια: Το νόημα του εορτασμούΜε την εορτή των Θεοφανείων ολοκληρώνεται ένας πλούσιος λατρευτικός κύκλος που η...
Εκκλησία μας τον ονόμασε Άγιο Δωδεκαήμερο.

Διαβάστε περισσότερα στο newsbomb.gr


Διαβάστε περισσότερα »

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Αθήνα και Πειραιά για τα Θεοφάνεια

Διαβάστε περισσότερα »

Κάθε Χριστούγεννα (σχεδόν) και γκέλα!

Βαριά φαίνεται ότι πέφτει κάθε χρόνο στους παίκτες της ΑΕΚ η γαλοπούλα, καθώς για όγδοη φορά τα δέκα τελευταία χρόνια δεν καταφέρνει να νικήσει στο πρώτο της παιχνίδι μετά τις γιορτές.

Οι μέτριες εμφανίσεις των ομάδων στις «πρεμιέρες» του νέου έτους, όπου έχει παρεμβληθεί το διάστημα της διακοπής των γιορτών, είναι ένα σύνηθες φαινόμενο. Στην Ένωση βέβαια μάλλον έχει... παραγίνει το κακό, αφού στα οχτώ από τα δέκα παιχνίδια που έδωσε την τελευταία δεκαετία, δεν κατάφερε να γευτεί τη χαρά της νίκης.

Αξιοσημείωτο μάλιστα είναι το γεγονός πως οι δύο -όλες κι όλες- νίκες της, σημειώθηκαν επί των δύο μεγάλων αντιπάλων της, Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, το 2010 και το 2005 αντίστοιχα, κόντρα στους «ερυθρόλευκους» μάλιστα εκτός έδρας.

Από τον Αστ�ρα Τρίπολης δε, έχει χάσει ακόμα μία φορά σε αυτό το διάστημα, κατά το πρώτο της παιχνίδι του νέου έτους και συγκεκριμένα στις 6/1 του 2008 με 2-1. Η τρίτη ήττα της σε αυτή την δεκαετία ήταν από τον ΠΑΟΚ ένα χρόνο νωρίτερα, την ίδια ακριβώς ημερομηνία μάλιστα (6/1).

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα της ΑΕΚ τα τελευταία δέκα χρόνια:

2013 5 Ιανουαρίου Αστέρας - ΑΕΚ 3-1
2012 3 Ιανουαρίου ΑΕΚ - Δόξα 0-0
2011 5 Ιανουαρίου ΑΕΚ - Κέρκυρα 0-0
2010 6 Ιανουαρίου Ολυμπιακός - ΑΕΚ 1-2
2009 4 Ιανουαρίου Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 0-0
2008 6 Ιανουαρίου Αστέρας - ΑΕΚ 2-1
2007 6 Ιανουαρίου ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 2! -0
2006 8 Ιανουαρίου Ξάνθη - ΑΕΚ 0-0
2005 9 Ιανουαρίου ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 1-0
2004 11 Ιανουαρίου ΑΕΚ - Αιγάλεω 2-2



Διαβάστε περισσότερα »

Ο βελονισμός ανακουφίζει ακόμη και όταν δεν γίνεται σωστά

Ο βελονισμός είναι εξίσου αποτελεσματικός ακόμη κι όταν οι βελόνες δεν εισάγονται στα σωστά σημεία, σύμφωνα με Γερμανούς επιστήμονες.
Όπως υποστηρίζουν, οι θεραπευτικές ιδιότητες του βελονισμού μπορεί να οφείλονται περισσότερο στην ίδια την τεχνική και την εμπιστοσύνη που έχουν όσοι καταφεύγουν σε αυτό το είδος θεραπείας.

Με άλλα λόγια ο βελονισμός έχει την ίδια επίδραση που έχουν και τα ψευδοφάρμακα: κάποιοι ασθενείς αισθάνονται καλύτερα μόνο και μόνο επειδή τα λαμβάνουν. Ο βελονισμός βασίζεται στη θεωρία ότι το ανθρώπινο σώμα διατρέχετ�ι από ενεργειακούς δρόμους, οι οποίοι σχετίζονται με τις διαδρομές βασικών νεύρων ή ομάδων νευρώνων που στον βελονισμό ονομάζονται μεσημβρινοί.

Διάφορες επιστημονικές μελέτες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η θεραπευτική αυτή μέθοδος, που έχει τις ρίζες της στην αρχαία Κίνα, απελευθερώνει την ορμόνη ενδορφίνη ανακουφίζοντας από το στρες, τον πόνο και τη ναυτία.

Οι Γερμανοί επιστήμονες εξέτασαν 7.000 άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι υποβλήθηκαν σε βελονισμό ή λάμβαναν παυσίπονα, καθώς υπέφεραν από πονοκεφάλους και ημικρανίες. Όπως διαπίστωσ! αν έπειτα από οκτώ εβδομάδες θεραπείας, όσοι είχαν υποβληθεί σε βελονισμό υπέφεραν από λιγότερους πονοκεφάλους σε σχέση με αυτούς που λάμβαναν φαρμακευτική αγωγή.

Οι βελόνες νίκησαν τα φάρμακα και στην περίπτωση της ημικρανίας. Εξίσου ευεργετικός, όμως, ήταν ο βελονισμός και όταν οι βελόνες τοποθετήθηκαν τυχαία στο σώμα του ασθενούς.



Διαβάστε περισσότερα »

Θέλετε μαλλιά που να ισιώνουν εύκολα;

Διαβάστε περισσότερα »

Η Αθηνά Ωνάση έρχεται στην Ελλάδα για τάμα

Η Αθηνά Ωνάση ξεπέρασε τον πρόσφατο σοβαρό τραυματισμό της στη σπονδυλική στήλη, αλλά δεν ξεχνά τις δύσκολες στιγμές που πέρασε.

Όλη αυτή η περιπέτεια συγκλόνισε την εγγονή του Αριστοτέλη Ωνάση και μετά το δυσάρεστο περιστατικό βλέπει τη ζωή με άλλο «μάτι».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Παραπολιτικά» έχει προγραμματίσει να επισκεφθεί την Ελλάδα προκειμένου να εκπληρώσει ένα τάμα που έκανε στη Μονή του Ιωάννη Χρυσοστόμου, του αγίου που γιόρταζε στις 13 Νοεμβρίου, την ημέρα δηλαδή που συνέβη το ατύχημα, στη διάρκεια προπόνησης με το άλογό της.

Το ταξίδ� της θα γίνει στα μέσα Ιανουαρίου και στο πλευρό της θα έχει και το σύζυγό της, Αλβάρο.



Διαβάστε περισσότερα »

«Ζεσταίνουν μηχανές» στην Formula 1

Πυρετωδώς ετοιμάζονται οι ομάδες της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ώστε να έτοιμες ενόψει των χειμερινών δοκιμών.

Προς το παρόν, μόνο τρεις ομάδες έχουν ανακοινώσει πότε θα παρουσιάσουν τα μονοθέσια τους.

Παρουσιάσεις ομάδων:

1. McLaren, 31 Ιανουαρίου
2. Force India, 1 Φεβρουαρίου
3. Sauber, 2 Φεβρουαρίου

Οι κινητήρες θα ζεσταθούν ξανά στις αρχές Φεβρουαρίου, δεδομένου ότι η πρώτη περίοδος είναι προγραμματισμένη για τις 5 Φεβρουαρίου στην πίστα της Χερέθ (5-8 Φεβρουαρίου).

Οι άλλες δύο περίοδοι των δοκιμών θα φιλοξενηθούν στην πίστα της Βαρκελ�νης αρχικά στις 19 με 22 Φεβρουαρίου. Οι ομάδες θα έχουν μόλις έξι μέρες στη διάθεσή τους για να προετοιμαστούν για την τελευταία περίοδο (28 Φεβρουαρίου – 3 Μαρτίου).

Χειμερινές Δοκιμές:

1. Χερέθ, 5-8 Φεβρουαρίου
2. Βαρκελώνη, 19-22 Φεβρουαρίου
3. Βαρκελώνη, 28 Φεβρουαρίου-3 Μαρτίου

Το πρωτάθλημα το οποίο φέτος αποτελείται από 19 γκραν πρι θα ξεκινήσει στις 17 Μαρτίου με τον αγώνα της Αυστραλίας.

Καλεντάρι 2013:

1. Αυστραλία, 17 Μαρτίου
2. Μαλαισία, 24 Μαρτίου
3. Κίνα, 14 Απριλίου
4. Μπαχρέιν, 21 Απριλίου
5. Ισπανία, 12 Μαΐου
6. Μονακό, 26 Μαΐου
7. Καν! αδάς, 9 Ιουνίου
8. Μεγάλη Βρετανία, 30 Ιουνίου
9. Γερμανία, 7 Ιουλίου
10. Ουγγαρία, 28 Ιουλίου
11. Βέλγιο, 25 Αυγούστου
12. Ιταλία, 8 Σεπτεμβρίου
13. Σιγκαπούρη, 22 Σεπτεμβρίου
14. Κορέα, 6 Οκτωβρίου
15. Ιαπωνία, 13 Οκτωβρίου
16. Ινδία, 27 Οκτωβρίου
17. Άμπου Ντάμπι, 3 Νοεμβρίου
18. ΗΠΑ, 17 Νοεμβρίου
19. Βραζιλία, 24 Νοεμβρίου

Στο φετινό πρωτάθλημα η Hispania Racing δεν θα συμμετάσχει.

Συνεπώς, στο πρωτάθλημα θα πάρουν μέρος 11 ομάδες και κατ' επέκταση 22 πιλότοι, με τη μεταγραφή του Λιούις Χάμιλτον στη Mercedes να έχει κλέψει την παράσταση τους προηγούμενους μήνες.



Διαβάστε περισσότερα »

Συγγνώμη Μαρκ!

Στη Red Bull αναγνωρίζουν πως η εξέλιξη της RB8 έγινε με βάση τις απαιτήσεις του Φέτελ ώστε να δοθεί στο Γερμανό η ευκαιρία να διατηρήσει τον τίτλο για 3η συνεχή χρονιά.

Το πέσιμο της καρό σημαίας στο Βρετανικό GP βρήκε το Μαρκ Γουέμπερ να πανηγυρίζει τη 2η νίκη του στη περσινή σεζόν έναντι μιας του Φέτελ μέχρι τότε στο Μπαχρέιν. Ο Αυστραλός βρίσκονταν στη 2η θέση της βαθμολογίας πίσω από τον Αλόνσο ενώ ο Φέτελ ακολουθούσε 10 βαθμούς πιο πίσω.

Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη για τον Αυστραλό πιλότο. Η εξέλιξη της RB8 δε φάνηκε να τον βολεύει ειδικά μετά την μεγάλ� αναβάθμιση στη Σιγκαπούρη ο Φέτελ πήρε 4 νίκες μαζεύοντας συνολικά ως το τέλος 141 βαθμούς έναντι 47 του Γουέμπερ.

Μιλώντας σχετικά ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας Κρίστιαν Χόρνερ που στο παρελθόν κλήθηκε να διαχειριστεί καταστάσεις όπως τη σύγκρουση των δυο Ταύρων στην Κωνσταντινούπολη το 2010, δε δίστασε να παραδεχτεί πως η ομάδα επικέντρωσε την προσπάθειά της στο να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του Φέτελ: «Είναι προφανές από τη στιγμή που έγινε η αναβάθμιση στη Σιγκαπούρη ότι ο Φέτελ κατάφερε να αξιοποιήσει στο έπακρο το μονοθέσιο σε αντίθεσ! η με το Μαρκ. Ταίριαξε καλύτερα στις απαιτήσεις του ενώ ο Μαρκ δεν ένιωσε ποτέ πραγματικά άνετα. Παραταύτα πήρε την pole στην Κορέα ήταν στην πρώτη σειρά στο Άμπου Ντάμπι και μπροστά από το Φέτελ στη Βραζιλία. Αλλά ήταν κυρίως στους αγώνες που ο Φέτελ μπόρεσε να μεγιστοποιήσει τη δυναμική του μονοθεσίου. Σίγουρα είναι δύσκολο για το Μαρκ είναι οδηγός κορυφαίου επιπέδου αλλά βρίσκεται αντιμέτωπος με τον καλύτερο στον κόσμο. Είναι δύσκολο αυτό για έναν οδηγό να το αποδεχτεί».



Διαβάστε περισσότερα »

Δεκάδες φαναράκια στον Τρικαλινό ουρανό από τον «Μύλο των Ξωτικών» για την 12χρονη

Μέσα σε άκρως συγκινητική ατμόσφαιρα, δεκάδες Τρικαλινά και μη παιδιά, συμμετείχαν χτες....
στον «Μύλο των Ξωτικών» στο βαρύ πένθος από τον αιφνίδιο θάνατο της 12χρονης Ευφροσύνης Τούλα. Η Οργανωτική Επιτροπή του «Μύλου των Ξωτικών», όπως κατέγραψε το trikalanews.gr διέθεσε κόκκινα φαναράκια σε παιδιά και αυτά τα φαναράκια «ταξίδεψαν» στον ουρανό για να συντροφεύσουν την ψυχούλα της 12χρονης. Νωρίτερα το μεσημέρι πλήθος κόσμου συνόδεψε την 12χρονη στην τελευταία της κατοικία με τραγικές φιγούρες τους γονείς της που τόσο πρόωρα έχασαν την κόρη τους. Χτες το παγοδρόμιο στο «Μύλο των Ξωτικών» παρέμεινε κλειστό, ενώ υπήρχε κλασική μουσική από τα μεγάφωνα σε ένδειξη πένθους.


Διαβάστε περισσότερα »