Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Aπίστευτο παρασκήνιο! Βενιζέλος προς διαγραμμένους: «Αθωώστε» με κι επιστρέφετε!

Η βρώμα και η δυσωδία που βγαίνει μέσα απο τους σκοτεινούς διαδρόμους της Βουλής, είναι πλέον ανυπόφορη!

Οι 164 βουλευτές οι οποίοι ψήφισαν το φορολογικό (162 συν τους Βενιζέλο και Κουβέλη οι οποίοι απουσίασαν παίζοντάς το… αρχηγοί) είναι η βάση της κυβερνητικής πλειοψηφίας όπου θα στηριχτεί η τρικομματική κυβέρνηση προκειμένου να περάσει τη γραμμή της κατά την κρίσιμη ψηφοφορία για τη σύσταση προανακριτικής για τη λίστα Λαγκάρντ, μια γραμμή που συνοψίζεται στο: Παραπέμπουμε τον Παπακωνσταντίνου και «καθαρίζουμε» για όλους τους άλλους εμπλεκόμενους!

Ωστόσο η πρόταση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που ζητά τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών και για τους Βενιζέλο, Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμο θολώνει το κλίμα κι έχει δημιουργήσει μέγα άγχος στους τρεις συνεταίρους.

Και μπορεί μεν το Μαξίμου, να έχει επιδοθεί σε μάχη για να πείσει τους «ύποπτους» γαλάζιους βουλευτές «να βοηθήσουμε τον Βαγγέλη, γιατί έτσι βοηθιέται και η κυβέρνηση», μπορεί να έχουν επιστρατευτεί ακόμα και εκβιασμοί του επιπέδου «αν παραπεμφθεί ο Βαγγέλης πέφτει η κυβέρνηση» (αλήθεια, γιατί;) , ωστόσο το άγχος παραμένει.

Φοβούνται δηλαδή διαρροές –κυρίως απ' το γαλάζιο στρατόπεδο- κι επίσης φοβούνται ακόμα κι αποκαλύψειςτης τελευταίας στιγμής που θα μπορούσαν να επιβαρύνουν το κλίμα για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Κι επειδή… ο φόβος φυλάει τα έρμα, επιστρατεύουν κάθε όπλο που διαθέτουν, ώστε να σχηματιστεί η αναγκαία πλειοψηφία προς αποφυγή παραπομπών Βενιζέλου και Γ. Παπανδρέου, οι οποίοι (όπως αποκαλύψαμε) πάνε… χέρι-χέρι τουλάχιστον για το θέμα αυτό.

Έτσι τις τελευταίες μέρες ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έχει επιστρατεύσει το δέλεαρ της επιστροφής στην Κ.Ο. κάποιων βουλευτών τους οποίους έχει διαγράψει επειδή δεν ψήφισαν το τελευταίο μνημόνιο.
Τους έχει δηλαδή διαμηνύσει μέσω συνεργατών του ή και σε απευθείας συζητήσεις μαζί τους, ότι αν ψηφίσουν κατά της δικιάς του παραπομπής, τότε θα τους δεχτεί ξανά πίσω στην πράσινη Κ.Ο.!

Αποδέκτες αυτού του μηνύματος έχουν γίνει οι Κ. Σκανδαλίδης, Γ. Κουτσούκος (οι οποίοι έχουν συμφωνήσει, όπως όλα δείχνουν), Μ. Κασής, Α. Γκερέκου.

Άλλωστε οι Σκανδαλίδης και Κουτσούκος ψήφισαν και το φορολογικό κι έτσι «διευκολύνουν» τον Βενιζέλο προκειμένου να τους επαναφέρει στην Κ.Ο….

Ενώ με την Α. Γκερέκου προτίθεται να κάνει κατ' ιδίαν συνάντηση τις αμέσως επόμενες μέρες…
Πιο δύσκολη φαίνεται η περίπτωση του Μ. Μπόλαρη, ο οποίος φαίνεται ότι βαδίζει προς την πολιτική πρωτοβουλία του Α. Λοβέρδου κι επίσης έχει κάνει δήλωση με σαφέστατες αιχμές κατά Βενιζέλου, για τους χειρισμούς του για τη λίστα Λαγκάρντ…

Βέβαια ήρθε κι η δημοσκόπηση της V-PRC (στην εφημερίδα «Η Ελλάδα Αύριο») να κάνει το τοπίο ακόμα πιο θολό, αφού δείχνει ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ποινικές ευθύνες έχουν και οι Βενιζέλος και ΓΑΠ, αλλά αυτό που προέχει τώρα για τους εταίρους της συγκυβέρνησης είναι η πολιτική τους διάσωση, μέσω της… διάσωσης του Βενιζέλου (και συνακόλουθα και του ΓΑΠ)!



Διαβάστε περισσότερα »

Η λογική του...παραλόγου! 60 εκατομμύρια θα πληρώσει το 2013 το Δημόσιο για ενοίκια!

Την ώρα που είναι ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης ακινήτων, το Δημόσιο συνεχίζει να σπαταλά αλόγιστα ποσά σε ενοίκια για να στεγάσει οργανισμούς και υπηρεσίες.


Η σπατάλη είναι απίστευτη και γίνεται εξοργιστική αν αναλογισθεί κανείς σε τι συνθήκες ζούμε. Το ακόμη πιο εξωφρενικό είναι πως, παρ' ότι η συζήτηση για τα ενοίκια του Δημοσίου έχει ξεκινήσει εδώ και τρία χρόνια, οι μειώσεις τόσο στα ποσά που πληρώνει το Δημόσιο, όσο και στα κτήρια που χρησιμοποιεί είναι ελάχιστες!
Και, βέβαια, στις περισσότερες περιπτώσεις η σπατάλη αυτή είναι εντελώς αδικαιολόγητη, αφού ακριβώς δίπλα πολλές φορές στο κτήριο που μισθώνεται, υπάρχει κάποιο άλλο, ιδιοκτησίας του Δημοσίου, που δεν χρησιμοποιείται καν. Με ένα σχετικά μικρό κόστος, δηλαδή, για τη μετακόμιση, θα μπορούσε το κράτος να γλιτώσει εκατομμύρια κάθε χρόνο από τα παρανοϊκά νοίκια που πληρώνει.
Την ώρα που το Δημόσιο είναι ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης, με περισσότερα από 75.000 ακίνητα μεγάλης αξίας, το ίδιο ξοδεύει δεκάδες εκατομμύρια για να νοικιάζει κτήρια που στεγάζουν υπουργεία, εφορίες, αστυνομικά τμήματα, μέχρι και ολόκληρα δικαστήρια. Το κόστος για όλο αυτό είναι 6,8 εκατ. ευρώ, αυτήν την στιγμή. Δηλαδή περίπου 82 εκατ. ευρώ το χρόνο. 2.353 κτήρια σε όλη την Ελλάδα νοικιάζονται από το κράτος.
Η απόφαση του κ. Στουρνάρα για μειώσεις στα ενοίκια κτηρίων που νοικιάζονται από το Δημόσιο θα οδηγήσει μέσα στο 2013 σε μια μείωση του κόστους σημαντική. Αλλά και πάλι, το πόσο θα ξεπεράσει τα 60 εκατ. ευρώ!
Αλλά αυτό και μόνο του, το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες δέχτηκαν χωρίς αντιρρήσεις τις μειώσεις, δείχνει τι πάρτυ γίνεται τόσο καιρό! Το ερώτημα που μένει αναπάντητο είναι: Γιατί επιμένουμε να πληρώνουμε όλους αυτούς που αισχροκερδούσαν τόσα χρόνια εις βάρος του κράτους, αντί να μεταφέρουμε τις δημόσιες υπηρεσίες σε άδεια κτήρια που ανήκουν στο Δημόσιο;
Για να καταλάβει κανείς για τι πάρτυ μιλάμε, αξίζει να ρίξει μια ματιά στα νούμερα του παρελθόντος: Μέχρι το 2011 τα ποσά που δαπανούσε το Δημόσιο για ενοίκια ήταν περίπου 8.950.000 ευρώ τον μήνα. Δηλαδή πάνω από 107 εκατ. ευρώ ετησίως!
Για να δούμε, όμως, ποια είναι τα πιο ακριβά κτήρια:
Αυτό με το υψηλότερο ενοίκιο είναι το Υπουργείο Ανάπτυξης και η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας στη Λ. Μεσογείων που θα κοστίζει -μετά τις μειώσεις- 202.000 ευρώ τον μήνα. Προ 2011 το Δημόσιο πλήρωνε 336.000 ευρώ το μήνα για το ίδιο κτήριο!
177.000 ευρώ από 226.000 θα κοστίζει το κτήριο του Υπουργείου Οικονομικών στο Κέντρο.
135.900 ευρώ από 226.00 θα κοστίζει το κτήριο του ΣΔΟΕ στη λεωφόρο Πειραιώς.
Ας δούμε επίσης, μερικά από τα μεγαλύτερα «όργια» στις τιμές που υπήρχαν ως τώρα, που αποδεικνύουν ότι δεν είναι μόνο η σπατάλη από την ενοικίαση, ενώ θα μπορούσε να στεγάζεται σε κτήριο του Δημοσίου, αλλά ότι ακόμη πιο μεγάλη σπατάλη γίνεται στα «καπέλα» που βάζουν οι ιδιοκτήτες:
Η Γενική Γραμματεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων νοικιάζει γραφεία 956 τ.μ. στην οδό Σέκερη και Μέρλιν στο κέντρο. Μέχρι το 2011 πλήρωνε 53 ευρώ/τ.μ. το μήνα, δηλαδή 50.731 ευρώ. Τιμή υπερδιπλάσια των ενοικίων που υπάρχουν για κτήρια Α' ποιότητας στην περιοχή (που είναι περίπου 25 ευρώ/τ.μ.). Με τις μειώσεις και πάλι θα πληρώνει αρκετά πιο ακριβώς, δηλαδή 31 ευρώ/τ.μ.
Σχεδόν 19 ευρώ/τ.μ./μήνα πλήρωνε το 2011 το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (συνολικά 29.383 ευρώ) ενώ σήμερα δίνει 17.929 ευρώ. Δηλαδή κάπου 12.000 ευρώ το μήνα λιγότερα!
Σε μια από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές, στον Αγιο Παντελεήμονα, το τοπικό αστυνομικό τμήμα έδινε για κτίριο 932 τ.μ. στην οδό Μ. Βόδα, το ποσό των 22.968 ευρώ/μήνα. Σήμερα δίνει 14.081 ευρώ.
Το κορυφαίο, όμως, παράδειγμα σπατάλης είναι τα 6 κτήρια που νοίκιαζε επί της Λ. Μεσογείων το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Πλήρωνε 75.000 ευρώ το μήνα, ενώ πλέον πληρώνει 10.000 ευρώ. Αυτήν την διαφορά των 65.00 ευρώ για τόσα χρόνια, ένα τεράστιο κέρδος για τον ιδιοκτήτη των κτηρίων, δεν θα πρέπει να την διερευνήσει κάποιος; Πώς συμφωνήθηκε; Από ποιόν; Και, κυρίως, αν τα κτήρια άξιζαν όντως για 10.000 ευρώ, αλλά εμείς τα πληρώναμε 75.000, δηλαδή αν πρόκειται όντως περί απάτης εις βάρος του Δημοσίου, γιατί ο ιδιοκτήτης τους συνεχίζει να επιβραβεύετα� με το να διατηρεί για νοικιάρη το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο;



Διαβάστε περισσότερα »

Tην ώρα που ο λαός πεινάει και κρυώνει, η ΔΑΠ/ΝΔΦΚ τα "σπάει" στα μπουζούκια και σε ξέφρενες νύχτες!

Ποιός λαός και ποιά πείνα; Ποιά άνεργη νεολαία και ποιά ...αγωνιστική διάθεση; σωθηκαμε, δε σωθήκαμε; Ε, τι θέτε τώρα; Να μη το γλεντίσουμε όσοι μπορούμε;

Την ώρα που 1,5 εκατομύριο άνεργοι ψάχνουν τρόπους να επιβιώσουν, τις ώρες που οι καταρρακωμένοι μισθωτοί και συνταξιούχοι ψάχνουν τρόπους όχι μόνο να βρούν να φάνε, αλλά και να ...ζεσταθούν, η ...δοξασμένη φοιτητική νεολαία της Ν.Δ., η ΔΑΠ/ΝΔΦΚ και μάλιστα οι της Ιατρικής Σχολής Αθηνών (ναι, ναί, αυτοί που ακόμη εξακολουθούν να προσκυνούν το ήdη βουλιαγμένο life-style και τη χαμένη χλιδή, δηλαδή τα πλουσιόπαιδα, οι "γόνοι" των κατοίκων των Βορείων και Ανατολικών προαστείων με τα βαριά πορτοφόλια τις χαμένες off-shore και τις καταθέσεις στο εξωτερικό), ξεσπαθώνει στα μπ�υζούκια στα πλαίσια της ...διατύπωσης μιας νέας πρότασης για την νεολαία την οποία υπέδειξε ο "πρωθυπουργός".

Παράγοντες της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ υποστήριξαν ότι η παρουσία των μελλοντικών γαλάζιων γιατρών στον εν λόγω χώρο είχε να κάνει καθαρά με την ...επιστημονική έρευνα και πιο συγκεκριμένα με την ...ανατομία της Κυπρίας αοιδού Ελευθερίας.

Ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην έκτακτη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που πραγματοποιήθηκε στην Λεμεσό,  τόνισε ότι «αυτή η πρόταση θα πρέπει να έχει κεντρικά στοιχεία την ανάπτυξη και την ευαισθησία, σε αντιπαράθεση, όπως είπε, με την πρόταση της άλλης πλευράς (δηλ. των σοσιαλιστών), αν αυτή υπάρξει».

Πράγματι εκείνο το βράδι στην Βουλιαγμένης 22, υπήρχε και ανάπτυξη - (έγινε μια τεράστια επένδυση σε σκατς, γαρίφαλα, πούρα, ξηροκάρπια κλπ) αλλά και ...μπόλικη ευαισθησία με την οποία οι νεολαίοι της ΔΑΠ περιέθαλψαν απλόχερα την αοιδό Ελευθερία Ελευθερίου που με τόλμη και θάρρος μας ...εκπροσώπησε στην τελευταία Γιουρο-βυζιόνε.

Το κόμμα της ΝΔ εκπροσωπήθηκε με κορυφαία στελέχη - πιο κορυφαία δεν γίνεται. 

Στιγμιότυπα (ντοκουμέντα) από το ξεσάλωμα των οποίων διαθέτει το "Κουρδιστό Πορτοκάλι" κι αν δεν διορίσουν την συντακτική ομάδα μας στην ΕΡΤ ώστε να μυηθούμε στο λειτούργημα της δημοσιογραφίας στο πλευρό των Λιάτσου, Θωμόπουλου και Έλλης Στάη, θα τα αποκαλύψουμε όλα!

Πράγματι πρόκειται για έναν στυγνό εκβιασμό αλλά σας διαβεβαιούμε πως η αποκάλυψη των ντοκουμέντων θα προκαλούσε ακόμη και την μήνιν του ενόπλου συντρόφου Φαήλου Κρανιδιώτη καθώς και του φίλου Γεωργίου Μουρούτη. 

Πως είναι δυνατόν η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ να βρίσκεται εκτός γραμμής και αντί να προσέρχεται μαζικά στους ναούς της διασκέδασης που λειτουργούν ο Μανώλης Μητσιάς και η Άννα Βίσση σπεύδουν να διασκεδάσουν στον μούφα γεροντοράπερ Βουρλιώτη, στον εγκάθετο του Καρατζαφέρη Πάνο Κιάμο και στην αοιδό Ελευθερία Ελευθερίου στο ταλέντο της οποίας υποκλινόμαστε-αστακεί.

Καλούμε τον Κεδίκογλου να μας διορίσει στην ΕΡΤ διαφορετικά θα σας κλείσουμε τα σπίτια.

Ένα μικρό δείγμα της καυτής εκείνης νύχτας δίνει εδώ ο σύντροφος Αστυάναξ, ο οποίος λόγων των προχωρημένων ιδεολογικών δεσμών με τον σαμαρικό χώρο απέφυγε να δημοσιεύσει τις φωτό με τα παντρεμένα ηγετικά στελέχη τα οποία τις μικρές ώρες της νυκτός είχαν προχωρήσει σε απανωτές ζυμώσεις και εκχυμώσεις με καλλιτέχνιδες του χώρου.

Σα δε ντρεπόμαστε λέω εγώ!




Διαβάστε περισσότερα »

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΝΘΕΙ: Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2012... Εάλω η Ελλάς!

Η Ελλάδα ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ στις ξένες δυνάμεις...


Μετά από απόφαση των κυβερνόντων με πράξη νομοθετικού περιεχομένου (ΦΕΚ240/­­2012)τροποποιου­ν­ται οι κανόνες της δανειακής σύμβασης και νομοθετούν ότι : «ούτε το δικαιούχο κράτος μέλος, ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος, ούτε κανένα από τα αντίστοιχα περιουσιακά τους στοιχεία εξαιρούνται, λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο, της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης-συντ­­ηρητικής ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα ή διαδικασία σχετικά με τη σύμβαση τροποποίησης».

... Ουσιαστικά ενσωματώνεται έτσι στο εθνικό δίκαιο ο όρος πως όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Ελληνικού Κράτους και τα πάσης φύσεως ιδιοκτησιακά δικαιώματά του υπόκεινται σε κατάσχεση, αν το ζητήσουν οι δανειστές.


H Ελλάδα μας δεν θα υπάρχει πια............­­.

Πρέπει να αγωνιστούμε με κάθε μέσον όπως έχουμε δικαίωμα και υποχρέωση όχι μόνο για την τήρηση του Συντάγματος, αλλά για την επιβίωσή μας.

Το άρθρο 120 παρ. 4 του Συντάγματος επιτάσσει το εξής: «H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Πρέπει οι εκκλησίες μας να αναλάβουν το δυσάρεστο καθήκον να ενημερώσουν όλους τους Έλληνες ότι η Ελλάδα παραχωρείται στους ξένους.
Πρέπει όλες οι καμπάνες να κτυπάνε συνέχεια πένθιμα ώστε να μάθουν όλοι οι Έλληνες γι' αυτή τη μεγάλη προδοσία.

Πρέπει οι εκκλησίες μας που πάντα σε όλες τις δύσκολες στιγμές του έθνους ήταν παντα πρώτες στον αγώνα να ξαναπάρουν την ιστορία στα χέρια τους.

Έχει χρέος η Ελληνική ορθόδοξη εκκλησία να προταχτεί μπροστά στους προδότες που παραχωρούν την εθνική κυριαρχία της χώρας.

Όλες οι ελληνικές ορθόδοξες εκκλησίες σε όλες τις γωνίες της Ελλάδας αλλά και και σε όλες τις γωνιές της γης να κτυπάνε πένθιμα ώστε να μάθουν όλοι οι Έλληνες απανταχού στη γη ότι η Ελλάδα μας δεν θα υπάρχει πια.

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙ'ΑΥΤΟ......ΠΕ­­ΝΘΕΙ ΟΛΗ Η ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ......­­.....

Αν δεν κάνουμε κάτι τώρα θα ζούμε σαν ζητιάνοι με συσσίτια σε μια χώρα που δεν θα είναι δική μας.
Μετά από τόσα χρόνια ιστορίας η δική μας γενιά ΔΕΝ πρέπει εξαφανίσει την Ελλάδα.

ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΠΟΥ ΛΥΤΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΕΘΝΗ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΓΕΝΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΛΑΙΚΕΣ ΜΑΖΕΣ....

Λόγιος Ερμής - Ντίνα Ντέμου


Διαβάστε περισσότερα »

Όποιος Έλληνας σέβεται αντισυνταγματικό νόμο δεν είναι πατριώτης

Όχι μόνο δεν είμαστε υποχρεωμένοι να σεβόμαστε και να υπακούμε σε αντισυνταγματικούς νόμους, σε αντισυνταγματικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, σε αντισυνταγματικές υπουργικές αποφάσεις κ.λ.π., αντιθέτως είμαστε υποχρεωμένοι να μην τους εφαρμόζουμε.

Γράφει ο Πέτρος Χασάπης

Ποιος το λέει αυτό; Το ίδιο το Σύνταγμα, αν τέλος πάντων, θεωρήσει κάποιος ότι εξακολουθεί να έχει οντότητα αυτό το Σύνταγμα που έχουμε και δεν έχει de facto καταλυθεί.

Συγκεκριμένα το άρθρο 120 παρ. 2 του Συντάγματος λέει ότι «Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό ….. αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων». Επομένως a contrario, ο σεβασμός αντισυνταγματικών νόμων δεν αποτελεί υποχρέωση των Ελλήνων. Πιο κάτω στην παρ. 4 του ίδιου άρθρου λέει ότι «Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων……».

Με βάση λοιπόν τις πιο πάνω διατάξεις του ίδιου του Συντάγματος, όποιος Έλληνας σέβεται και εφαρμόζει νόμο που δεν συμφωνεί με το Σύνταγμα, παραβιάζει το Σύνταγμα των Ελλήνων και δεν είναι πατριώτης, αφού ο πατριωτισμός επιβάλει την τήρησή του. Σεβόμενος λοιπόν κάποιος Έλληνας αντισυνταγματικούς νόμους, κάνει κακό στη δημοκρατία, στην πατρίδα του και στους υπόλοιπους Έλληνες.

Η χώρα μας δυστυχώς δεν έχει Συνταγματικό Δικαστήριο (και μάλιστα αντικειμενικό με κλήρωση) ώστε να ξεκαθαρίζει αμέσως την αντισυνταγματικότητα ενός νόμου, ούτε περιέχει ασφαλιστικές δικλείδες που να προστατεύουν τους πολίτες. Έτσι, όποιος πολίτης ατομικά δεν εφαρμόσει αντισυνταγματικό νόμο μπορεί να αντιμετωπίσει μόνος του την καταδίκη από την ελεγχόμενη από την εκτελεστική εξουσία δικαιοσύνη.

Η μόνη λύση είναι η οργανωμένη αντίδραση και μη εφαρμογή αντισυνταγματικών νόμων, πράξεων νομοθετικού περιεχομένου κ.λ.π. Θα πρέπει να αντιληφθούμε πως ο αποπροσανατολισμός του λαού από τα καυτά θέματα και το "διαίρει και βασίλευε" που επιχειρεί το πολιτικό σύστημα, είναι τακτικές που μας σπρώχνουν σε κατά μόνας αντιμετώπιση αυτού του αντιδημοκρατικού συστήματος και επομένως σε ήττα.


 ΑΛΗΘΙΝΑ ΨΕΜΜΑΤΑ


Διαβάστε περισσότερα »

Καουτσούκ!

Όπλα που εκτοξεύουν σφαίρες από καουτσούκ προμηθεύτηκε η Ελληνική Αστυνομία. Το όπλο έκανε την παρθενική του εμφάνιση στα χέρια άνδρα της ΕΚΑΜ έξω από τα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, οπότε οδηγούμαστε στο συμπέρασμα πως έχει την έγκριση του Φώτη Κουβέλη.

Γράφει ο Πίτσιρίκος

Τα όπλα που εκτοξεύουν τις σφαίρες από καουτσούκ είναι γαλλικής κατασκευής και χαρακτηρίζονται από την γαλλική φινέτσα και ευγένεια, ενώ κάνουν πολύ χαριτωμένα ζιγκ-ζαγκ.

Μπορούν να εκτοξεύσουν πέντε σφαίρες σε λιγότερο από πέντε δευτερόλεπτα και χτυπάνε ανθρώπινους στόχους με ταχύτητα 112 μέτρων το δευτερόλεπτο, προκαλώντας έντονο πόνο που ικανοποιεί τους μαζοχιστές που διαδηλώνουν.

Σύμφωνα με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια, αν ο Κορκονέας είχε πυροβολήσει τον Γρηγορόπουλο με σφαίρες από καουτσούκ, δεν θα τον είχε σκοτώσει και το πολύ-πολύ να του είχε βγάλει κάνα μάτι, οπότε δεν θα είχε καεί η Αθήνα.

Οι σφαίρες από καουτσούκ είχαν χρησιμοποιηθεί στην Κερατέα και στη Χαλκιδική αλλά φυσούσε δυνατός αέρας που τους άλλαζε πορεία, με αποτέλεσμα να μην πετυχαίνουν τους διαδηλωτές και να την πληρώσουν οι αγελάδες και οι μπεκάτσες.

Η Ελληνική Αστυνομία ήθελε να χρησιμοποιήσει τα όπλα που εκτοξεύουν σφαίρες από καουτσούκ εναντίον των αντιεξουσιαστών που έκαναν κατάληψη στη Βίλλα Αμαλίας, για να τους προκαλέσει και να τους αναγκάσει να χρησιμοποιήσουν τα μπαζούκας και τα Καλάσνικοφ που κρύβουν ανάμεσα στα άδεια μπουκάλια μπύρας, ώστε η Αστυνομία να χρησιμοποιήσει εναντίον τους τους πυραύλους S-300.

Αληθινά Ψέμματα


Διαβάστε περισσότερα »

Μικρή η αξιοπιστία των ειδήσεων. Τελευταίο το Mega. O κόσμος επιλέγει Ιντερνετ

Οι πολίτες γυρνούν την πλάτη στα κανάλια και εμπιστεύονται σε όλο και μεγαλύτερο ποσοστό το ίντερνετ για την ενημέρωσή τους, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της VPRS. Οι τηλεθεατές, έχοντας την άποψη οτι τα ΜΜΕ εξυπηρετούν συμφέροντα, κρίνουν αυστηρά τα δελτία ειδήσεων και αμφισβητούν την εγκυρότητά τους. Στην τελευταία θέση, δε, κατατάσσουν, τo Mega ως προς την αντικειμενικότητά του.

 Η έρευνα της VPRC, πραγματοποιήθηκε την 10η Ιανουαρίου του 2013 και δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Ελλάδα Αύριο». Στην έρευνα ανιχνεύονται οι απόψεις της κοινής γνώμης σε σχέση τα βασικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. 

Η συντριπτική πλειοψηφία, σε ποστοστό 91%, θεωρεί ότι τα ΜΜΕ στην Ελλάδα εξυπηρετούν κυρίως τα συμφέροντα των ιδιοκτητών τους. 
 
Μεγαλύτερη εμπιστοσύνη δείχνουν στο διαδίκτυο, ως πηγή ενημέρωσης, με ποσοστό 39%, ενώ ακολουθεί η τηλεόραση με  32%. Αρκετά χαμηλότερα εμφανίζονται τα ποσοστά εμπιστοσύνης σχετικά τις πηγές ενημέρωσης εμφανίζουν για τις εφημερίδες (9%) και το ραδιόφωνο (8%). Σημαντικό, όμως, θεωρείται και το ποσοστό της κοινής γνώμη, που ανέρχεται σε 11%, και το οποίο το οποίο δεν έχει καμία απολύτως εμπιστοσύνη στα ΜΜΕ.
 
Σε μία κλίμακα εγκυρότητας/αντικειμενικότητας των δελτίων ειδήσεων με βαθμό 0 για το καθόλου έγκυρο/αντικειμενικό και 10 για το πολύ έγκυρο/αντικειμενικό, κανένα από τα δελτία που μετρήθηκαν δεν εμφανίζει βαθμό πάνω από 6. 
 
Ειδικότερα, το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ βαθμολογείται με 5,9, της ΝΕΤ με 5,8, του ALPHA 5,4, του ΑΝΤ1 με 5,3, ενώ τελευταίο και καταϊδρωμένο, με διαφορά 1,7 βαθμούς της κλίμακας από τον προπορευόμενο ΣΚΑΪ, έρχεται το δελτίο ειδήσεων του MEGA.

 

από tvxs.gr



Διαβάστε περισσότερα »

«Να μην χαλαρώσουμε και ξανακυλήσουμε»

Λόγια λόγια λόγια Κάθε μήνα η ίδια καραμέλα. Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι «τα δύσκολα είναι μπροστά»

Με τη φράση «είμαστε ανοιχτοί σε όλους» ο Αντώνης Σαμαράς απευθύνει προσκλητήριο για μια συμμαχία ευρύτερων πολιτικών δυνάμεων και προσώπων, έτσι ώστε να στηριχθεί η μεταρρυθμιστική πολιτική.

Σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» ο πρωθυπουργός τηρεί χαμηλούς τόνους προειδοποιώντας ότι τα δύσκολα είναι μπροστά, ξεκαθαρίζει όμως ότι «γλιτώσαμε τη δραχμοφοβία». Ο κ. Σαμαράς κρούει τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας πως δεν θα πρέπει να υπάρξει καμία χαλάρωση της προσπάθειας, καθώς υπάρχει πάντα ο κίνδυνος «να ξανακυλήσουμε».

Ο πρωθυπουργός τονίζει πως «η αλλαγή άρχισε να φαίνεται σε πολλά, άλλα μικρά και άλλα μεγάλα» επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση έχει πιάσει τους στόχους της για τη μείωση του ελλείμματος.

Ο κ. Σαμαράς επαναλαμβάνει πως προτεραιότητά του είναι η διόρθωση των αδικιών, κάτι που θα γίνει μόλις αρχίσει η κυβέρνηση να ξεπερνά τους στόχους της, ενώ στέλνει μήνυμα λέγοντας πως πλέον «υπάρχει φως στο βάθος του τούνελ».

Κλείνοντας τα σενάρια πρόωρων εκλογών, ο πρωθυπουργός επιχειρεί να βάλει τέλος και στα σενάρια περί ανασχηματισμού, ενώ σαφής είναι η πρόθεσή του να στείλει μήνυμα πως τα φαινόμενα διαφθοράς θα παταχθούν. «Για πρώτη φορά υποθέσεις φτάνουν στη δικαιοσύνη και οι υπεύθυνοι καλούνται να λογοδοτήσουν» τονίζει, ενώ αναφερόμενος στη λίστα Λαγκάρντ δεσμεύεται πως «οι ένοχοι θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη».

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Σαμαράς δηλώνει πως θα περίμενε να ήταν ένα πιο υπεύθυνο κόμμα, «αλλά εκείνοι λειτουργούν ως περιθωριακό κόμμα διαμαρτυρίας». Για τις καταλήψεις δημόσιων κτιρίων ο κ. Σαμαράς τονίζει πως «μέχρι τώρα η Πολιτεία έπρεπε να απολογείται γιατί τα ανέχεται όλα αυτά, ενώ τώρα που η πολιτεία αντιδρά, κάποιοι πρέπει να απολογηθούν γιατί τα κάλυπταν και εξακολουθούν να τα καλύπτουν».

newsbeast


Διαβάστε περισσότερα »

«Οι γυναίκες να πηγαίνουν στο στρατό»

Αντε κοπελια ξεκινα και ακολουθουμε και εμεις.

Η Ευγενία Χρήστου δηλώνει ότι δεν είναι διακοσμητικός ο ρόλος των γυναικών

Την άποψη ότι και οι γυναίκες θα πρέπει να πηγαίνουν στο στρατό εκφράζει η αρχηγός του «Μετώπου Γυναικών» της Χρυσής Αυγής και σύζυγος του βουλευτή του κόμματος Γιώργου Γερμενή, Ευγενία Χρήστου.

Όπως αναφέρει στην εφημερίδα Παραπολιτικά«οι γυναίκες μπορούν να ενισχύσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις καλύπτοντας θέσεις λιγότερο μάχιμες ώστε να εξαλειφθεί και το λεγόμενο "βύσμα"», ενώ συμπληρώνει «Μην ταράζεστε, εμείς οι γυναίκες κατορθώνουμε να τα βγάλουμε πέρα με 8 και πλέον ώρες εργασίας, με δύο ή και τρία παιδιά και με το σπιτικό μας. Δεν είμαστε μπιμπελό, ούτε φτιαγμένες από πορσελάνη».

newsbeast


Διαβάστε περισσότερα »

40) Ήξερες ότι…

60 αγελάδες παράγουν 1 τόνο γάλα σε μια μέρα!!



Διαβάστε περισσότερα »

Μικρές λεπτομέρειες που συμβαίνουν στον καθένα

df



Διαβάστε περισσότερα »

Η Φωτογραφία της Ημέρας

ede

India



Διαβάστε περισσότερα »

Τρομακτικό φυσικό φαινόμενο με το οποίο ήρθαν αντιμέτωποι ψαράδες στην Αυστραλία

Το “τεράστιο κύμα” με το οποίο ήρθαν…

αντιμέτωποι σημειώθηκε κοντά στο Όνσλοου στην Δυτική Αυστραλία.

Κι όμως δεν πρόκειται για κανονικό κύμα αλλά είναι σύννεφα μαζί με κόκκινη σκόνη, που σχηματίστηκαν λίγο πριν από την άφιξη ενός κυκλώνα!

Το σύννεφο, κατέφθασε στην Αυστραλία από τον Ινδικό Ωκεανό την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου και οι φωτογραφίες δόθηκαν στη δημοσιότητα την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου.

thestival.gr


Διαβάστε περισσότερα »

Krishnamurti

“Δεν υπάρχει καμία θεραπευτική αγωγή για μια τόσο αρρωστη κοινωνία “ Krishnamurti



Διαβάστε περισσότερα »

Ποια νομίζετε ότι είναι η πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως;

Η κατάθλιψη θα είναι η πρώτη αιτία θανάτου στον δυτικό αλλά και στον υπό ανάπτυξη κόσμο, σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ.

Η Δρ. Ίλια Θεοτοκά, κλινική ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια, αναφέρει στο iatronet.gr, τα αίτια της κατάθλιψης, τα σωματικά συμπτώματα που σχετίζονται με τη νόσο, καθώς και τη θέση της φαρμακευτικής αγωγής σε αυτήν.

Τέλος, η ειδικός περιγράφει το προφίλ του καταθλιπτικού. Κατάθλιψη ονομάζουμε μία ψυχική κατάσταση που χαρακτηρίζεται από διαταραχή της συναισθηματικής διάθεσης, με συναισθήματα μοναξιάς, απόγνωσης, απελπισίας, χαμηλής αυτοεκτίμησης.



Διαβάστε περισσότερα »

Η απίστευτη ιστορία της 20χρονης Μπρουκ: Ζει παγιδευμένη σε σώμα μωρού

Η Μπρουκ Γκρίνμπεργκ μοιάζει με μωρό, αλλά στην πραγματικότητα είναι 20 χρόνων και παρότι μεγαλώνει ηλιακά, παραμένει σωματικά και νοητικά εγκλωβισμένη σε σώμα και μυαλού βρέφους, αφού η εκτιμώμενη νοητική κατάστασή της είναι ανάλογη ενός παιδιού 9 – 12 μηνών.

Η Μπρουκ και η οικογένειά της εμφανίστηκαν σε τηλεοπτική εκπομπή, με αντικείμενο ανεξήγητες ιατρικές περιπτώσεις.

Μία από αυτές είναι και η περίπτωση της Μπρουκ, για την οποία οι γιατροί δεν έχουν καταλήξει σε συμπέρασμα πέραν πάσης αμφιβολίας, ονομάζοντας την «Σύνδρομο Χ».

Αυτό που μπορούν να πουν με βεβαιότητα, είναι ότι η Μπρουκ, που γεννήθηκε το 1993, πάσχει από μία σπάνια μετάλλαξη γονιδίου, που «κατέβασε τον διακόπτη» της ανάπτυξής της.

Όπως είπε ο πατέρας της, μέχρι την ηλικία των 4 ετών, αναπτυσσόταν κανονικά, όμως μεταξύ 4 και 5 σταμάτησε να μεγαλώνει.

Τα τελευταία 16 χρόνια, η Μπρουκ χρειάζεται 24ωρη φροντίδα από τους γονείς της, που την ταΐζουν μέσω ειδικού σωλήνα, αφού ο οισοφάγος της είναι πολύ μικρός για να καταπιεί το φαγητό, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να πάθει παλινδρόμηση.

«Εδώ και 16 χρόνια της δίνουμε τα φάρμακά της, ξέρουμε πότε αρρωσταίνει, ξέρουμε τις ακριβείς δοσολογίες, όμως το θέμα με την Μπρουκ είναι, ότι δεν ξέρουμε τί θα φέρει το αύριο», είπε η μητέρα της.

Μάλιστα, όπως είπε, παρότι αγαπάει την κόρη της ακριβώς όπως είναι, εάν τη ρωτήσει κανείς στον δρόμο πόσο είναι, συνήθως αποφεύγει να απαντήσει ειλικρινά.

«Συνήθως μετατρέπω τα χρόνια σε μήνες. Έτσι, εάν κάποιος με ρωτούσε σήμερα, θα του έλεγα ότι είναι 20 μηνών», παραδέχθηκε.

Πάντως, από ό,τι φαίνεται, δεν έχει περάσει λίγα μέχρι σήμερα, αφού έχει υποβληθεί σε 7 χειρουργεία για στομαχικά έλκη, ενώ σε ηλικία 4 ετών, έπεσε σε κώμα για 14 ημέρες.

Τότε, οι γιατροί είχαν διαγνώσει καρκίνο στον εγκέφαλο, που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς, όταν ανέκτησε τις αισθήσεις της.

 

 

 

 

 


Διαβάστε περισσότερα »

20+13 πράγματα να κάνεις αυτή τη χρονιά

1. Πάρε μια βαθιά ανάσα. Αυτή είναι η πιο δύσκολη, αλλά η τελευταία τόσο δύσκολη χρονιά. Η χρονιά με το μοιραίο αριθμό 13 μέσα. Σφίξε τα δόντια. Συγκεντρώσου. Πρέπει να επιζήσεις. Μετά το καλοκαίρι θ' αρχίσει η ανάδυση.

2. Διάβασε λίγη ποίηση, κλασική λογοτεχνία. Οι άνθρωποι πάντα ζούσαν δράματα. Ίσως μεγαλύτερα, πολύ μεγαλύτερα από τα δικά μας. Χρησιμοποίησέ το για έμπνευση, τις δύσκολες εποχές πρέπει να τις αντιμετωπίζουμε με στιλ, σαν ήρωες.
3. Σχεδίασε τις κινήσεις σου πέρα από το 2013. Σκέψου τι θα συμβεί μετά.
4. Κάνε λίστες, σαν ήρωας του Hornby. Γράψε τα μικρά βήματα που πρέπει να κάνεις για να επιτύχεις αυτό που θέλεις. Σβήνε εκκρεμότητες, ξαλαφρώνεις από βάρη. Σκέψου τον Δεκέμβρη του 2013. Πώς θα 'θελες να ήσουν και με ποιους. Προσπάθησε από τώρα να το επιτύχεις.
5. Κάνε ό,τι περνάει από το χέρι σου. Πάψε να ανησυχείς για όσα δεν μπορείς να ελέγξεις.
6. Οργάνωσε το χρόνο σου και τις δουλειές σου, θα τις επιτύχεις ευκολότερα και ο χρόνος θα σου φανεί μεγαλύτερος. Αυτή την εποχή δεν μπορεί να είσαι τόσο χύμα. Κάνε σχέδια για τη μέρα, τη βδομάδα, το μήνα.
7. Τώρα ξέχνα τα παραπάνω και όποτε νιώθεις έτσι, αφέσου όπου σε βγάλει. Οι πολύ οργανωμένοι άνθρωποι δεν είναι ελκυστικοί, κανείς δεν ερωτεύεται μια μηχανή. Πρέπει όμως να έχεις ένα σχέδιο, για να μπορείς όποτε θες να το εγκαταλείπεις.
8. Μάθε να φεύγεις. Είναι τέχνη. Να προλαβαίνεις τη στιγμή πριν την κούραση. Χάρισέ του τη χαρά να του λείπεις.
9. Μη ρωτάς. Θα σου πει αυτός ό,τι πρέπει. Κάθε άνθρωπος θέλει μια γωνιά δικιά του, προστατευμένη. Οι άντρες κάπου φεύγουν μεσοβδόμαδα σε έναν πλανήτη δικό τους. Δεν είναι κακό.
10. Ξανακόψε το κάπνισμα. Μην ντρέπεσαι. Οι στατιστικές λένε ότι χρειάζονται συνήθως 4 προσπάθειες. Αντικατάστησε μια εξάρτηση με μια άλλη. Φίλα τη συνέχεια.
11. Μη βάζεις το κινητό πάνω στο τραπέζι. Μη του ρίχνεις συνεχώς κλεφτές ματιές. Δεν υπάρχει πιο θλιβερό θέαμα από ένα ζευγάρι στο εστιατόριο που κοιτάνε και οι δυο μια οθόνη ανάμεσά τους.
12. Παίρνε γρήγορες αποφάσεις. Μη σκέφτεσαι συνεχώς εναλλακτικές λύσεις. Βραχυκυκλώνεσαι. Μη φοβάσαι τα λάθη. Είναι απλώς προθέρμανση για το επιτυχημένο άλμα.
13. Μην το παρακάνεις. Άμα κάνεις μόνο λάθη, σημαίνει ότι δεν προσπαθείς αρκετά. Προσπάθησε καλύτερα, προσπάθησε περισσότερο. Κάνε μια καλύτερη προσπάθεια φέτος.
14. Προστάτευσε την προσωπική σου ζωή. Μόνο τότε είναι δικιά σου. Τα μυστικά είναι το καύσιμο του έρωτα.
15. Μάθε να ακούς. Τα social media σε κάνουν να νομίζεις ότι το θέμα είναι να μιλάς, όλοι λένε «να ακουστεί η φωνή σου». Είναι η μισή αλήθεια. Μάθε να ακούς τους άλλους. Ίσως αυτό σου χρειάζεται περισσότερο για να μιλήσεις και συ. Και να έχεις κάτι να πεις.
16. Γράψ' του μια ιστορία για σένα. Μη φοβηθείς πως θα τον κουράσεις. Μήπως του αποκαλύψεις πολλά. Θα χαρεί να σε καταλάβει, να σε νιώσει. Τα μυαλά ερωτευόμαστε, όχι τις αναλογίες.
17. Στείλ' του ένα σκληρό sms, τι θέλεις να σου κάνει, με απλές ωμές λεπτομέρειες. Αναστάτωσέ τον εκεί που δεν το περιμένει.
18. Μάθε να αναγνωρίζεις τις χειρονομίες. Να διαβάζεις τα μάτια. Να καταλαβαίνεις. Μη ρωτάς συνέχεια, η ζωή δεν προχωράει με δηλώσεις, με όρκους, με συμβόλαια. Συμβαίνει στο περίπου. Μάθε να διαβάζεις ανάμεσα στις γραμμές, να ερμηνεύεις το σπάσιμο της φωνής, τα υγρά μάτια, τα μισά χαμόγελα, τη φλέβα που πάλλεται στο μέτωπο, τα βλέφαρα που πεταρίζουν φοβισμένα, τα θλιμμένα βλέμματα. Μην εκβιάζεις διαβεβαιώσεις, δεν σημαίνουν τίποτα. Νιώσε μόνη σου ό,τι πρέπει να καταλάβεις.
19. Διάλεξε τις μάχες σου. Άσε μερικά πράγματα να περνάνε στο ντούκου, άσε καμιά πέτρα να πέσει κάτω. Αλλιώς φαίνεσαι απλώς εριστικός γκρινιάρης και σπαταλάς πολύτιμη ενέργεια.
20. Λέγε, έκανα λάθος. Είναι δύσκολο να το καταλάβεις, αλλά είναι απίστευτα απελευθερωτικό. Όχι μόνο για σένα, απελευθερώνει αμέσως και τους άλλους γύρω σου.
21. Να είσαι επιεικής με τους ανθρώπους. Ποτέ με τον εαυτό σου.
22. Συγχώρεσέ την.
23. Διάβασε κάτι, όπως παλιά. Ένα βιβλίο με σημειώσεις στα λευκά. Σταματάς λίγα λεπτά και σκέφτεσαι, συνήθως κάτι δικό σου. Ξαναγυρνάς και καταλαβαίνεις τι σου λείπει όταν διαβάζεις στην οθόνη.
24. Πίεσε λίγο τον εαυτό σου, ξεβολέψου. Βγες από την επιμελώς προστατευμένη ζώνη ασφαλείας που έχεις δημιουργήσει και κάνε κάτι καινούργιο. Πήγαινε βόλτα σε μέρη που δεν ανήκεις, μίλα με ανθρώπους που δεν είναι κοντά σου, πάρε ρίσκα. Ζήσε μια περιπέτεια με έναν ξένο. Άφησε μια φορά να σε οδηγήσει το σώμα σου. Κάποτε τα συναρπαστικά πράγματα συμβαίνουν δίπλα μας. Είναι δωρεάν και μένουν αξέχαστα. Αυτό που λείπει συνήθως, είναι η δική μας διαθεσιμότητα.
25. Τρώγε αργά. Όχι μηχανικά, επειδή πρέπει. Νιώσε τη γεύση. Μην είσαι λαίμαργος. Η λαιμαργία επιτρέπεται μόνο στον έρωτα.
26. Περίμενέ την. Μεγάλωσε το χρόνο αναμονής. Μέχρι να μην αντέχεις άλλο. Ώσπου να θες μόνο αυτό, να μην μπορείς να σκεφτείς τίποτε άλλο, να νιώθεις μόνο οδυνηρή τη σωματική απουσία.
27. Να είσαι τρυφερός και άγριος στον έρωτα. Απαλό και καυτό μαζί. Όχι, δεν είναι αντιφατικό. Μόνο έτσι είναι.
28. Μην είσαι ανικανοποίητη. Μη ζητάς ακόμα κάτι πιο πολύ. Είναι εξοντωτικό για τους άλλους και αυτοκαταστροφικό για σένα. Η απόλαυση είναι στιγμές. Δεν έχει να κάνει ούτε με την ποσότητα ούτε με τη διάρκεια.
29. Αν ένα τηλέφωνο, μια επίσκεψη, ένα μήνυμα μπορεί να δώσει χαρά σε κάποιον, μην αμελήσεις ούτε μια φορά να το κάνεις. Θα ωφελήσει πολύ περισσότερο απ' ό,τι φαντάζεσαι και η χαρά του άλλου επιστρέφει σε σένα.
30. Στέλνε λιγότερα mail, post στο FB, ανέκδοτα που διάβασες στους φίλους σου, group messages. Μη νομίσεις ότι είναι επικοινωνία. Χάσιμο χρόνου είναι. Όποιος σκοτώνει την ώρα του δεν δολοφονεί κανέναν. Αυτοκτονεί. Μίλα όταν έχεις πράγματι κάτι να πεις.
31. Σκέψου πριν μιλήσεις. Μην ακούς αυτούς που λένε ότι έτσι φρενάρεις τον αυθορμητισμό σου. Για μερικές κουβέντες που είπαμε μετανιώνουμε μια ζωή. Μια λάθος φράση κάποτε είναι αρκετή για να χάσεις τα πάντα.
32. Κοίτα περισσότερο τον ουρανό.
33. Υποσχέσου μου ότι του χρόνου τέτοια μέρα θα 'μαστε πάλι όλοι εδώ, όλοι καλά.

 Φώτης Γεωργελές -athensvoice.gr
antikleidi.com


Διαβάστε περισσότερα »

Εισαγόμενη ρύπανση από τη Βουλγαρία

Τον κίνδυνο τεράστιας απειλής από περιβαλλοντική ρύπανση με ανυπολογιστες συνέπειες για τη χώρα μας αναδεικνύει ο ευρωβουλευτής των...
Οικολόγων Πράσινων Νίκος Χρυσόγελος με ερώτησή του στην ευρωπαϊκή επιτροπή.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χρυσόγελος, καταγγέλλει τις σοβαρές επιπτώσεις ρύπανσης με τοξικά βαρέα μέταλλα από παλιές εξορυκτικές δραστηριότητες
αλλά και τους φόβους για νέες επιπτώσεις από μελλοντικές εξορυκτικές δραστηριότητες στη Βουλγαρία.

Στην τεχνητή λίμνη Τοπόλνιτσα διαπιστώθηκε ρύπανση με αρσενικό, χαλκό και άλλα βαρέα μέ�αλλα, συνέπεια των ορυχείων χρυσού και χαλκού που βρίσκονται στη λεκάνη απορροής του. Τα νερά της λίμνης που χρησιμοποιούνται για την άρδευση των γεωργικών εκτάσεων της Άνω Θρακικής Πεδιάδας ρέουν στους ποταμούς Τοπόλνιτσα και Έβρο στην Ελλάδα και την Τουρκία.

Υπάρχουν, επίσης, τρεις εγκαταλελειμμένες λίμνες τελμάτων στο κλειστό πλέον ορυχείο ψευδαργύρου στο Osogovo στην περιοχή Kystendil, μια άλλη εγκαταλελειμμένη λίμνη τελμάτων του μεταλλουργείου Kremikovzi κοντά στη Σόφια, ενώ ο ποταμόςMedetska στα βουνά της Σρέντνα Γκόρα, ρέει στις παλιές εγκαταστάσεις απ! οβλήτων του κλειστού πλέον κρατικού ορυχείου χαλκού στο Μεντέτ και ρυπαίνεται με χαλκό και μαγγάνιο. Ακόμη, υπάρχουν δύο εγκαταλελειμμένα ορυχεία στο Otechestvo

και Izdremez, κοντά στη Σόφια και συνεχίζεται η ρύπανση από τον ποταμό Malak Iskar από την εταιρεία εξόρυξης χαλκού Elazite Med.

Ανησυχία, προκαλούν και οι μεγάλες συγκεντρώσεις αρσενικού σε μετάλλευμα που έχει προγραμματιστεί να εξαχθεί στο Κρούμοβγκραντ, περιοχή κοντά στην Κομοτηνή, κάτι που δεν έχει αντιμετωπιστεί επαρκώς στη σχετική μελέτη περιβαλλοντικών επιτώσεων, όπως και οι διαδικασίες χορήγησηςμεταλλευτικών δικαιωμάτων, που από πολλούς θεωρούνται αμφίβολης νομιμότητας. «Το περιβάλλον αλλά και η ρύπανση δεν γνωρίζουν σύνορα. Για αυτό οι πολίτες στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων πρέπει να συνεργαστούν στενά για να αντιμετωπίσουν από κοινού τα προβλήματα που προκαλεί ένα μοντέλο ανάπτυξης που αφήνει πίσω του πολλά κι επικίνδυνα απόβλητα.

Στα Βαλκάνια υπάρχουν πολλά εν λειτουργία αλλά και κλειστά ορυχεία που απειλούν όχι μόνο την υγεία και το περιβάλλον τοπικά, αλλά και πολύ ευρύτερες περιοχές, μέσω της ρύπανσης των ποταμών και των υ�! �όγει! ων νερών που μοιράζονται πολλές λεκάνες απορροής που δεν περιορίζονται από τα εθνικά σύνορα. Η ένταξη της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στη ΕΕ αλλά και η ευρωπαϊκή προοπτική των υπόλοιπων χωρών της Βαλκανικής πρέπει να είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την εξυγίανση των ρυπασμένων περιοχών, την αποκατάσταση περιοχών εξόρυξης και την εφαρμογή περιβαλλοντικών κανόνων και πρακτικών που επιτυγχάνουν μετρήσιμα αποτελέσματα ως προς την προστασία του περιβάλλοντος, των υδατικών πόρων αλλά και της υγείας των πολιτών. Σήμερα η διαχείριση των τοξικών απο�λήτων από εξορυκτικές δραστηριότητες στη Βουλγαρία αλλά και σε όλες σχεδόν τις χώρες της Βαλκανικής είναι απαράδεκτη, με πιθανές σοβαρές επιπτώσεις και για τα ποτάμια που καταλήγουν στην Ελλάδα", τονίζει ο κ. Χρυσόγελος ο οποίος ζητά την παρέμβαση της κομισιόν στο θέμα.



Διαβάστε περισσότερα »

Χανιώτες συνελήφθησαν για ληστεία τράπεζας στην Σαντορίνη

Χανιώτες ήταν οι τρείς ληστές οι οποίοι προσπάθησαν να ληστέψουν τράπεζα της Σαντορίνης δύο ημέρες μετά τα Χριστούγεννα.

Η αστυνομία έδωσε τώρα στην δημοσιότητα τα στοιχεία και τις φωτογραφίες των δύο απο αυτούς προκειμένου να συλλεγούν πληροφορίες για συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, αλλά και για την προστασία του κοινωνικού συνόλου.

Συνοπτικά συνελήφθησαν: Ένας 30χρονος με καταγωγή απο τα Χανιά ο οποίος διαμένει στην Σαντορίνη τα τελευταία 6-7 χρόνια. Ο 52χρονος Νικόλαος Γρυλλάκης απο τον Κουρνά και ο 37χρονος Ιωάννης Τζανιδάκης ο οπ�ίος γεννήθηκε στα Χανιά αλλά διαμένει στην Κούφη Ρεθύμνου.

Να σημειωθεί πως σε βάρος του 30χρονου εκκρεμούσε και καταδικαστική απόφαση του Πλημμελειοδικείου Χανίων για πλαστογραφία.

Υπενθυμίζεται ότι στις 27-12-2012 το πρωί, στη Θήρα, ένας από τους δράστες, φορώντας κουκούλα (τύπου full face ) μπήκε από παράθυρο σε τραπεζικό κατάστημα το οποίο βρισκόταν εκτός λειτουργίας και απειλώντας δυο υπαλλήλους με όπλο αποπειράθηκε να αφαιρέσει μεγάλο χρηματικό πόσο.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, στη θέα των οποίων ο δράσ! της με τη βοήθεια συνεργού του (τσιλιαδόρου) τράπηκαν σε φυγή, αρχικά πεζή και στη συνέχεια χρησιμοποιώντας Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, μετά από συνδυαστική έρευνα και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι στη ληστεία εμπλέκονται οι τρεις (3) κατηγορούμενοι.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

"Συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας και ο τρίτος δράστης, ημεδαπός, ηλικίας 52 ετών, που αναζητούνταν για την υπόθεση απόπειρας ένοπλης ληστείας που έγινε πρωινές ώρες της 27-12-2012 σε υποκ�τάστημα Τράπεζας της Θήρας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της διενεργούμενης έρευνας και μετά από εξέταση στοιχείων και πληροφοριών, εντοπίσθηκε χθες το μεσημέρι στην περιοχή Περίσσα Θήρας ο 52χρονος ημεδαπός, να διαμένει σε ενοικιαζόμενο κατάλυμα και συνελήφθη.

Υπενθυμίζεται ότι ο 52χρονος, από κοινού με έναν 30χρονο που συνελήφθη στις 29-12-2012 και έναν 37χρονο που συνελήφθη στις 08-01-2013, εμπλέκονται στην ένοπλη ληστεία, που απετράπη από την άμεση επέμβαση αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας.

Δίνονται στη δημοσιότητα, ύστερα από σχετική εισαγ�! �ελικ! ή διάταξη τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες των δυο εκ των συλληφθέντων, ηλικίας 37 και 52 ετών, σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για απόπειρα ληστείας από κοινού με καλλυμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:

1. ΤΖΑΝΙΔΑΚΗ Ιωάννη του Μιχαήλ και της Γεωργίας, ο οποίος γεννήθηκε το 1975 στα Χανιά (πρώτος στην φωτο)
2. ΓΡΥΛΛΑΚΗ Νικόλαο του Σταύρου και της Αθηνάς, ο οποίος γεννήθηκε το 1960 στα Χανιά. (δεύτερος στην φωτο)

Η δημοσίευση των παραπάνω στοιχείων ταυτότητας και των φωτογραφιών αποσ�οπεί στην υποβοήθηση της πληρέστερης εξιχνίασης της ερευνώμενης υπόθεσης, καθώς επίσης στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, αλλά και την ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για απόπειρα ληστείας κατά συναυτουργία από δράστες που ενήργησαν με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

Παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με τα άτομα που απεικονίζονται στις φωτογραφίες που δημοσιεύονται, να επ�! �κοιν! ωνήσει στους Τηλεφωνικούς αριθμούς: 2286022659, 2286022649 του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας. Τονίζεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Το προανακριτικό έργο διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Θήρας, ενώ στις αστυνομικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν συμμετείχαν αστυνομικοί και από άλλες Αστυνομικές Υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κυκλάδων, που είχαν μεταβεί για το σκοπό αυτό στο νησί. Ουσιαστική υπήρξε και η συνδρομή της Λιμενικής Αρχής Θήρας"



Διαβάστε περισσότερα »

Στις πίτσες και τις μακαρονάδες «το ρίχνει» η Paltrow

Διαβάστε περισσότερα »