Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Ο υπουργός και η ξεματιάστρα!...

Ποιος πρώην υπουργός της ΝΔ κυκλοφορεί με ξεματιάστρα;

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Μητρόπουλο στις σημερινές «Αγιογραφίες» των «Νέων» ο... Νικήτας Κακλαμάνης δεν έβγαινε ποτέ στην τηλεόραση χωρίς ξεματιάστρα!

Ο Νικήτας πίστευε ότι τον ζήλευαν και ήταν πεπεισμένος – όχι άδικα – ότι στην τηλεόραση το μάτι είναι πολλαπλό. 


 Μόνο στο υπουργικό συμβούλιο δεν μπορούσε… να προσέλθει προστατευόμενος από την πρασινομάτα ξεματιάστρα του!

 ΤΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ  ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ !!!




Διαβάστε περισσότερα »

Πες μου το μήνα που γεννήθηκες να σου πω πού θα διαπρέψεις!

Πες μου το μήνα που γεννήθηκες να σου πω πού θα διαπρέψεις!

Κι όμως, είναι εφικτό: Όσοι θέλουν το παιδί τους να γίνει ένας λαμπρός οδοντίατρος, καλύτερα να "προγραμματίσουν" τη γέννα για Δεκέμβριο, ενώ αν ο πιλότος είναι η επιλογή τους, ας αφήσουν τα γεννητούρια για το Μάρτιο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία Βρετανών ερευνητών.


Το όνειρο πολλών γονέων μπορεί να γίνει πραγματικότητα! Το παιδί τους, ανάλογα με το μήνα που θα επιλέξουν οι ίδιοι να γεννηθεί, είναι "γονιδιακά" πιο κοντά στο επάγγελμα της επιλογής τους, σύμφωνα αποτελέσματα έρευνας που διεξήγαγε η Βρετανική Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.
Μήνας: το "κλειδί" της υπόθεσης
Ο μήνας που ένα παιδί έρχεται στον κόσμο επηρεάζει και τη μετέπειτα επαγγελματική του εξέλιξη, πάντα σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία.
Όσοι γεννιούνται το μήνα Ιανουάριο έχουν περισσότερες πιθανότητες να γίνουν παθολόγοι γιατροί αλλά και φοροεισπράκτορες, ενώ είναι κακός μήνας για τους εργαζομένους σε μεταλλευτικές εταιρείες.
Ο Φεβρουάριος είναι ο τέλειος μήνας για τις καλλιτεχνικές φύσεις ενώ ο Μάρτιος για τους πιλότους. Όσο για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο, παρουσιάζουν μια μεγαλύτερη γκάμα επαγγελμάτων, ενώ έχουν ηγετικές τάσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Χίτλερ και ο Σαντάμ Χουσεΐν που γεννήθηκαν τον Απρίλιο αλλά και ο ο Τζον Κένεντι και ο Τόνι Μπλερ ήρθαν στον κόσμο το μήνα Μάιο.
Βέβαια, αν θέλετε το παιδί σας να γίνει ένας νέος Μπέκαμ, καλύτερα να μην επιλέξετε το μήνα Μάιο, ακόμα και αν ο ίδιος γεννήθηκε τότε. Σύμφωνα με την Dailymail, ο άσσος του ποδοσφαίρου αποτελεί εξαίρεση!
Όσο για τους καλοκαιρινούς μήνες Ιούνιος είναι καλός μήνας για διευθύνοντες συμβούλους κι επισημαίνεται ότι οι 5 από τους 22 τελευταίους βραβευμένους με Νόμπελ είναι γεννημένοι αυτόν τον μήνα. Οι καλοί οικοδόμοι γεννιούνται τον Ιούλιο, όπως επίσης και οι μέλλοντικοί επιτυχημένοι καλλιτέχνες! (βλ. Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, συγγραφέας του Χάρι Πότερ) Ο Αυγουστιάτικος μήνας είναι κατάλληλος για οικοδόμους αλλά και για... προέδρους, μιας και οι δύο πρόσφατοι Αμερικανοί πρόεδροι Μπαράκ Ομπάμα και Μπιλ Κλίντον, έχουν τον ίδιο μήνα τα γενέθλια τους.
Τα κυρίαρχα επαγγέλματα του Σεπτεμβρίου είναι φυσικοί και αθλητές ενώ έχουν την τάση να ακολουθούν ακαδημαϊκή καριέρα, σύμφωνα με τους ερευνητές.
Οι πιο τυχεροί φαίνεται να είναι οι γεννημένοι το μήνα Οκτώβριο αφού ζουν περισσότερο όλων, κατά μέσο όρο 215 ημέρες, ενώ έχουν τη τάση να γίνονται επιτυχημένοι με ό, τι καταπιάνονται.
Ας περάσουμε και στους πιο "άτυχους" οι οποίοι φαίνεται να είναι όσοι έχουν γεννηθεί το Νοέμβριο : Οι ίδιοι, έχουν πολλές πιθανότητες να καταλήξουν κατά συρροή δολοφόνοι ή σχιζοφρενείς!
Τέλος, τον μήνα Δεκέμβριο γεννιούνται οι καλύτεροι οδοντίατροι.(Άρα την επόμενη φορά που θα επισκεπτούμε κάποιον, ας τον ρωτήσουμε το μήνα γενεθλίων του!)
Εξέχοντα μέλη διοικητικού συμβουλίου, μεσίτες και άλλα επαγγέλματα απαντώνται σε όλους τους μήνες γέννησης.
Καθοριστικός ο μήνας για τους ευφυείς και υγιείς
Ο μήνας γέννησης δεν αποκαλύπτει μόνο τις μελλοντικές κλίσεις του παιδιού. Ο ίδιος μπορεί να επηρεάσει τη ζωή και την εξέλιξη του ατόμου από το πόσο έξυπνο είναι μέχρι και το μήκος ζωής του.
Τα παιδιά της άνοιξης αντιμετωπίζουν περισσότερα προβλήματα υγείας όπως το άσθμα, ο αυτισμός και το Αλτσχάιμερ. Μπορεί επίσης να υπολείπονται σε ευφυΐα σε σύγκριση με συμμαθητές τους γεννημένοι άλλους μήνες.
Οι διαφορές αυτές εξαρτώνται από την έκθεση της εγκυμονούσας στο φως του ηλίου, καθώς οι ηλιακές ακτίνες ενεργοποιούν την παραγωγής βιταμίνης D και η έλλειψή της κατά τους πρώτους μήνες της κύησης μπορεί να έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες, σύμφωνα με την έρευνα.
Αν και δεν μπορούν να εξηγηθούν επακριβώς αυτές οι τάσεις, η συσχέτιση μεταξύ των μηνών γέννησης και συγκεκριμένων προβλημάτων υγείας έχει επιστημονική βάση.
Όπως τόνισε επιστήμονας από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης: "Υπάρχουν μικρές επιρροές αλλά είναι ξεκάθαρες. Δεν δίνω σημασία στην αστρολογία, αυτό είναι ανοησία, αλλά δεν αδιαφορούμε για την επιρροή της εποχής γέννησης στην εξέλιξη του παιδιού."
"Μπορεί να φαίνεται παράλογο ότι ο μήνας γέννησης μπορεί να επηρεάζει την εξέλιξη του ατόμου, αλλά το μήκος ζωής , το ύψος του παιδιού, οι σχολικές επιδόσεις, ο δείκτης μάζας του ενήλικα, το να είναι πρωινός ή βραδινός τύπος και πόσο πιθανόν είναι να ασθενεί είναι όλα κατά έναν τρόπο σχετικά με την εποχή που γεννιέται κάποιος", συνέχισε.
newsbomb.gr 



Διαβάστε περισσότερα »

ΠΑΣ Γιάννινα-Λεβαδειακός 1-0

Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες έκαναν αρκετά λάθη, οι ευκαιρίες ήταν λίγες μπροστά από τις δύο εστίες με τον ΠΑΣ να είναι λίγο πιο κινητικός και να χάνει την μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν κέρδισε πέναλτι και ο Ίλιτς έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πετύχουν γκολ με τον Κοροβέση και στην συνέχεια άντεξαν την πίεση των παικτών του Λεβαδειακού που δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Φεγκρούς και έφτασαν στην πρώτη τους νίκη.

Γήπεδο: Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων "Ζωσιμάδες"

Διαιτητής/Βοηθοί: Καλογερόπουλος (Αθηνών)/ Γρεβένης (Χαλκιδικής), Κουλα (Μακεδονίας)

ΠΑΣ Γιάννινα (Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Ντάσιος, Κολοβέτσιος, Οικονόμου (67' Πατσατζόγλου), Πάντος, Τσουκαλάς, Λίλα, Κοροβέσης (85' λ.τρ. Αυγενικού), Βίλα, Γεωργίου (71' Τζάνης), Ίλιτς.

Λεβαδειακός (Παράσχος): Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Χοσέμι, Λισγάρας, Μεντί, Κόρμπος (65' Μαχαίρας), Ζησόπουλος, Πόι, Μάρτινς (81' Ζαουί), Βασιλείου, Ναπολεόνι.

Κίτρινες κάρτες: Λίλα (32', ΠΑΣ Γιάννινα), Πάντος (44', ΠΑΣ Γιάννινα), Ντάσιος (80', ΠΑΣ Γιάννινα), Φεγκρούς (93', ΠΑΣ Γιάννινα)-Μεντί (45', Λεβαδειακός), Ναπολεόνι (45+', Λεβαδειακός), Μουλόπουλος (45+', Λεβαδειακός), Μαχαίρας (75', Λεβαδειακός)

Σκόρερ: Κοροβέσης (54', ΠΑΣ Γιάννινα)

Πολλά τα λάθη και χαμένο πέναλτι

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν καλύτερος σε γενικές γραμμές πίεσε περισσότερο την εστία του Λεβαδειακού στα πρώτα λεπτά, αν και η καλύτερη ευκαιρία στο 20' ήταν για τους φιλοξενούμενους, όταν από το σουτ του Ναπολεόνι η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 34' μετά από σύγχυση στην άμυνα του Λεβαδειακού η μπάλα έφτασε στον Τσουκαλά, ο οποίος έκανε το σουτ και την έστειλε άουτ.

Στην συνέχεια οι δύο ομάδες έκαναν πάρα πολλά λάθη στον χώρο του κέντρου και για τον λόγο αυτό έλειψαν οι κλασικές ευκαιρίες.

Όλα αυτά μέχρι να φτάσουμε στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου. Στο 41' ο Πόι από αριστερά έκανε την παράλληλη μπαλιά στην μικρή περιοχή ο Βασιλείου έκανε την προβολή στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Στις καθυστερήσεις ο ΠΑΣ είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Ναπολεόνι ανέτρεψε τον Κοροβέση με τον διαιτητή να δείχνει το σημείο του πέναλτι.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ίλιτς ο οποίος έστειλε την μπάλα άουτ και έχασε την ευκαιρία να δώσει προβάδισμα στην ομάδα της Ηπείρου.

Ντεμπούτο με γκολ ο Κοροβέσης

Στο δεύτερο ημίχρονο πάλι ο ΠΑΣ μπήκε και με τον Κοροβέση ο οποίος είχε κερδίσει το πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο κατάφερε να φτάσει στο γκολ.

Στο 55' ο Γεωργίου έκανε την σέντρα από δεξιά η μπάλα πέρασε από όλους έφτασε στον Κοροβέση ο οποίος από κοντά την έστειλε στα δίχτυα κάνοντας το 1-0 για τους Ηπειρώτες.

Ο Λεβαδειακός προσπάθησε να απαντήσει στο 68' όταν ο Βασιλείου έγινε κάτοχος της μπάλας μπήκε στην περιοχή του ΠΑΣ έκανε το σουτ με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης ο Γιώργος Παράσχος τα έπαιξε όλα για όλα, γεμίζοντας την αντίπαλη εστία με επτά παίκτες για να φτάσει η ομάδα του στην ισοφάριση αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Ένα δυνατό σουτ του Μαχαίρα μάλιστα στις καθυστερήσεις του αγώνα έφυγε λίγο άουτ, ενώ ένα λάθος του Φεγκρούς δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί ο Λεβαδειακός.

Έτσι το τελευταίο "σφύριγμα" του διαιτητή βρήκε τους παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα να πανηγυρίζουν την πρώτη τους νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

MVP του αγώνα

Ο Νίκος Κοροβέσης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Λεβαδειακό. Ο 20χρονος μέσος που έκανε ντεμπούτο στην Super League, πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα δίνοντας στον ΠΑΣ τους τρεις βαθμούς, ενώ ήταν αυτός που κέρδισε και το πέναλτι το οποίο έχασε ο Ίλιτς.

Αδύναμος κρίκος

Ο Στέλιος Βασιλείου του Λεβαδειακού δεν έπιασε καλή απόδοσή όπως στα προηγούμενα παιχνίδια της ομάδας της Βοιωτίας. Μάλιστα βρέθηκε δύο φορές σε καλή θέση απέναντι στον Φεγκρούς και δεν κατάφερε να σημαδέψει σωστά.

Στατιστικά Αγώνα

1 Γκολ  0
1 Ασίστ  0
7 Τελικές Προσπάθειες  8
4 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής  3
2 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής  3
1 Κεφαλιές  2
1 Αποκρούσεις  1
9 Επεμβάσεις  13
21 Κλεψίματα  28
18 Φάουλ  11
6 Οφσάιντ  3
3 Κόρνερ  1
47 Λάθη  55
3/12   Γεμίσματα  5/17


Διαβάστε περισσότερα »

Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.: ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012 – 12.00 το μεσημέρι ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗ ΠΟΡΕΙΑ σε ΟΛΕΣ τις ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ των ΝΟΜΩΝ

Αναρτήθηκε από Νέα Ανατολικής Αττικής

Δευτέρα, Οκτωβρίου 01, 2012

092

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012 – 12.00 το μεσημέρι

ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗ ΠΟΡΕΙΑ σε ΟΛΕΣ τις ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ των ΝΟΜΩΝ

ΑΘΗΝΑ – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ

Την ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012, στις 12.00 το μεσημέρι, βρισκόμαστε ΟΛΟΙ στους δρόμους, οργανώνουμε και πραγματοποιούμε ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ σε όλες τις πρωτεύουσες των Νομών. Την ευθύνη της πραγματοποίησης της μηχανοκίνητης πορείας αναλαμβάνει ο Σύλλογος ή οι Σύλλογοι των πρωτευουσών των Νομών.

Στην Περιφέρεια Αττικής η μηχανοκίνητη πορεία θα έχει αφετηρία την Πλατεία Καραϊσκάκη-Καρόλου 24-Αθήνα με ώρα συγκέντρωσης 12.00 το μεσημέρι.

Η κάθοδος πρέπει να γίνει οργανωμένα και με προσυγκεντρώσεις σε διάφορες περιοχές με πρωτοβουλίες των τοπικών Συλλόγων. Τόποι προσυγκέντρωσης μπορούν να αποτελέσουν η Νίκαια για τον Πειραιά, το Αιγάλεω για τη Δυτική Αθήνα, η Νέα Ιωνία για τα Βόρεια Προάστια, η Αγία Παρασκευή για την Ανατολική Αττική, ο Άγιος Δημήτριος για την Νοτιοανατολική Αθήνα κ.λπ.

Η καλύτερη οργάνωση της μηχανοκίνητης πορείας με την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή, αλλά το κυριότερο η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ του κλάδου, ώστε η ανακοίνωση των μέτρων να μην μας αιφνιδιάσει, είναι ο κυρίαρχος στόχος του συνδικαλιστικού κινήματος των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Γι' αυτό κάνουμε ΟΛΕΣ τις προετοιμασίες ώστε ο κλάδος την ημέρα εξαγγελίας των μέτρων από την κυβέρνηση, να προχωρήσει στο κλείσιμο ΟΛΩΝ των υπηρεσιών των Δήμων.

Οργανώνουμε τον τρόπο κατάληψης των Δημαρχείων και άλλων Δημοτικών κτιρίων. Καθορίζουμε από τώρα τους χώρους των συγκεντρώσεων και συλλαλητηρίων σε όλες τις πρωτεύουσες των Νομών.

Στην Αττική η προσυγκέντρωση των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24-Πλατεία Καραϊσκάκη-Αθήνα) στις 6.00 το απόγευμα. Συμμετοχή στο κεντρικό συλλαλητήριο των συνδικάτων και όχι μόνο, στην Πλατεία Συντάγματος. Πάμε στο Σύνταγμα για να παραμείνουμε…

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος Γιάννης Τσούνης



Διαβάστε περισσότερα »

Γεωργία Μαρτίνου: Δεν πάω για Δήμαρχος

Αναρτήθηκε από Νέα Ανατολικής Αττικής

Δευτέρα, Οκτωβρίου 01, 2012

|

martinou_omilia_site_360x270 Κατηγορηματικά διαψεύδει τα σενάρια περί πιθανής καθόδου της στις επόμενες δημοτικές εκλογές, για Δήμαρχος, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και Δημοτική Σύμβουλος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης Γεωργία Μαρτίνου.
Ειδικότερα, σε σχετική ερώτηση συνεργάτη μας είπε πως, κύριος σκοπός της είναι να παραμείνει  στη Βουλή.
Η φημολογί� που την ήθελε να διεκδικεί το Δήμο Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, αναπτύχθηκε εδώ και καιρό από φίλους και στενούς συνεργάτες της, οι οποίοι άφηναν ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο. 

http://www.vimaonline.gr



Διαβάστε περισσότερα »

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΤΤΙΚΗΣ κ. ΒΑΣΙΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Αναρτήθηκε από Νέα Ανατολικής Αττικής

Δευτέρα, Οκτωβρίου 01, 2012

oikonomui22 Τον Δήμαρχο Μαραθώνος κ. Ιορδάνη Λουίζο επισκέφτηκε στο γραφείο του ο Βουλευτής Αττικής κ. Βασίλης Οικονόμου. Η συζήτηση που κράτησε περισσότερο από μια ώρα, με τη συμμετοχή και της Αντιδημάρχου κας Πόπης Πατεράκη, επικεντρώθηκε κυρίως σε τέσσερα θέματα επί των οποίων ζητήθηκε και η προσωπική συνδρομή του Βουλευτή.

Συγκεκριμένα συζητήθηκαν οι γενικότερες εξελίξεις στην τρέχουσα υπόθεση τηςεγκατάστασης του Βιολογικού Καθαρισμού, το πρόβλημα σχετικά με την πυροπροστασία, την ανάπλαση και το καθεστώς των χρήσεων στο Εθνικό Πάρκο Σχοινιά, τα σημαντικά προβλήματα που έχουν προκύψει στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης και η αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του καθώς και το θέμα των αντικειμενικών αξιών στην 4η Π.Ε. της Νέας Μάκρης, ένα θέμα που «καίει» τους ιδιοκτήτες ακινήτων της συγκεκριμένης Π.Ε. λόγω της ιδιαίτερα υψ�λής τιμής τους, δυσανάλογης και άδικης σε σχέση με όμορες Πολεοδομικές Ενότητες της πόλης.     
Ο κ. Βασίλης Οικονόμου εκδήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή του προς το Δήμαρχο και δεσμεύθηκε για την προσωπική του συνδρομή στην επίλυση των θεμάτων που συζητήθηκαν. 



Διαβάστε περισσότερα »

Μνημείο Πεσόντων στη Παλλήνη – Εικόνες θλίψης, αναλγησίας και αμέτρητα ΓΙΑΤΙ !!!

Αναρτήθηκε από Νέα Ανατολικής Αττικής

Τρίτη, Οκτωβρίου 02, 2012

''Μνημειώδης'' αδιαφορία για την πόλη της Παλλήνης

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε είναι από το Μνημείο Πεσόντων στη πλατεία του Αγίου Τρύφωνα στη Παλλήνη.

IMG_0264

Μνημείο Πεσόντων στη Παλλήνη και ακριβώς δίπλα ο κάδος ανακύκλωσης που τοποθέτησε η δημοτική αρχή για τα μεταχειρισμένα ρούχα, υποδήματα κ.λ.π λες και δεν υπήρχε άλλο σημείο στη πόλη μας.

Αδιαφορία, ανικανότητας σκέψης ή "πτώση" ηθικών αξιών;

Κύριε Δήμαρχε "Ο λαός που δεν σέβεται την ιστορία του δεν έχει και μέλλον"

Κοινωνική πολιτική με τον κάδο ανακύκλωσης εφαπτόμενο στο Μνημείο Πεσόντων δεν γίνεται…

Κοινωνικός ξεπεσμός είναι αυτός….

Απομακρύνετε τον κάδο από το συγκεκριμένο σημείο, σε λίγες μέρες έχουμε και εθνική εορτή…


Ακολουθεί το email Δημότη Παλλήνης που μας ενεργοποίησε και πήγαμε στο συγκεκριμένο σημείο και βγάλαμε τις φωτογραφίες

''Μνημειώδης'' αδιαφορία για την πόλη της Παλλήνης

Αγαπητέ διαχειριστή του blog Παλλήνη Press

Με αρνητικούς συμβολισμούς που παραπέμπουν σε άλλες εποχές, τοποθετήθηκε πρόσφατα ο κάδος συλλογής μεταχειρισμένων ενδυμάτων και υποδημάτων στον χώρο της πλατείας του Αγίου Τρύφωνα στην Παλλήνη.

Όπως φαίνεται και στην φωτογραφία (δεν είναι βέβαια και πολύ καθαρή), ο κάδος τοποθετήθηκε ακριβώς δίπλα στο μνημείο των πεσόντων, που φιλοτεχνήθηκε και τοποθετήθηκε εκεί για να συμβολίζει σε όλους, τους αγώνες που δόθηκαν.
Το μνημείο -τιμή για την πόλη της Παλλήνης- καλύπτεται ουσιαστικά από τον κάδο που τοποθέτησαν, οι αρμόδιοι του δήμου Παλλήνης, οι οποίοι ή δεν γνώριζαν ή απλώς αδιαφόρησαν για το τι βρίσκεται στην πλατεία που βρίσκεται και ο καθεδρικός ναός της πόλης, που τον επισκέπτονται και πολίτες διαφορετικών πόλεων από αυτής της Πα�λήνης.
Η προσβολή στο μνημείο δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα στους κατοίκους της πόλης, οι οποίοι απαιτούν την άμεση μετεγκατάσταση του κάδου σε διαφορετικό σημείο από αυτό που βρίσκεται σήμερα.

Δυστυχώς, οι διοικούντες του δήμου Παλλήνης δε γνωρίζουν από σύμβολα και δείχνουν να μη τα σέβονται κιόλας.

http://pallinipress.blogspot.gr/2012/09/blog-post_7311.html



Διαβάστε περισσότερα »

ΑΝΟΙΞΗ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ





Διαβάστε περισσότερα »

Από αύριο αρχίζει η διαδικασία αξιολόγησης των εκπαιδευτικών

Από την Τρίτη 2 Οκτωβρίου μέχρι και τις 9 Οκτωβρίου μπορούν οι εκπαιδευτικοί να καταθέσουν τις απόψεις τους για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου, αλλά και του έργου που επιτελούν οι εκπαιδευτικοί, απαντώντας ανώνυμα σε ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο το οποίο βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας.

Όπως επισημαίνει στη σχετική ανακοίνωσή του το υπουργείο, με τελικό σκοπό τη βελτίωση και την ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης...

 εκπαίδευσης, αξιοποιεί την εμπειρία των παραγόντων που διαμορφώνουν την εκπαιδευτική πραγματικότητα.

Παράλληλα υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει συγκροτηθεί και λειτουργεί Επιτροπή Ειδικών, προκειμένου να διατυπωθούν οι βασικές αρχές και το συγκεκριμένο πλαίσιο για την αξιολόγηση.




Διαβάστε περισσότερα »

Παιδιά και αποπαίδια της εκκλησίας..



Με μεγάλη χαρά πληροφορήθηκα ότι ο μητροπολίτης Δημητριάδος ανακάλεσε τη διοικητική ποινή που επέβαλε σε ιερέα επειδή παρέβη σχετική απόφαση και τέλεσε το μυστήριο του γάμου και της βάφτισης σε διαδοχική τελετή και όχι με χρονική απόσταση μεταξύ τους.
Μία όμοια διοικητική ποινή επιβλήθηκε και σε βάρος του ιερέα του Ι.Ν. Βυζίτσας Πηλίου για τον ίδιο λόγο.
Γνωρίζω, πως στο παρελθόν έγιναν και σε άλλους ιερούς ναούς που προφανώς δεν εισάκουσαν την απόφαση του Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ.Ιγνάντιου ....

Επίσης, ότι αντίστοιχα διαδοχικά μυστήρια γάμου και βάπτισης τελέστηκαν στις 22-9-2012 στον Ι.Ν. Αγ.Αποστόλων   Αργαλαστής Πηλίου  χοροστατούντος του μητροπολίτη Δημητριάδος. Είμαι βέβαιος πως η παρουσία του ιδίου του μητροπολίτη εγγυάται την μη επιβολή αντίστοιχης διοικητικής ποινής σε βάρος του ιερέα του Ι.Ν. Αργαλαστής Πηλίου.
Παιδιά και αποπαίδια στην εκκλησία;
Όλοι είμαστε ίσιοι αλλά κάποιοι περισσότερο ίσοι από τους άλλους;
Θυμάμαι έναν γέροντα που τον ρώτησα πώς να ξεκινάω την ημέρα μου και μου είπε «να σκέφτεσαι πάντα τι θα έκανε ο Χριστός αν ήταν στη θέση μου; Να ο χρυσός κανόνας στην πορεία μας.».
Η πορεία αυτή προφανώς και δεν μπορεί να είναι διαφορετική ανάλογα με τις περιστάσεις, ανάλογα με τους περισσότερο ή λιγότερο χριστιανούς, τους περισσότερο ή λιγότερο γνωστούς, τους περισσότερο ή λιγότερο ίσους, τους περισσότερο ή λιγότερο συμπαθείς ιερείς, ιδιαίτερα όταν  χαράζεται η πορεία αυτή από εκείνους που περιβάλλονται την χάρη της ιεροσύνης.
Ανεξάρτητα από τη σκοπιμότητα της απόφασης που απαγορεύει την τέλεση
διαδοχικά των δύο μυστηρίων, η οποία, πλην του έωλου της νομιμότητάς της και της στενόθωρης λογικής της, δεν συνάδει με βεβαιότητα με την τρέχουσα οικονομική συγκυρία, επιβάλλεται άμεσα η ανάκληση της διοικητικής ποινής σε βάρος του ιερέα του Ι.Ν. Ζωοδόχου Πυγής Βυζίτσας Πηλίου Δούκα Κωνσταντίνου , για να μην μείνει ο λόγος της Αγίας Γραφής, που ο μητροπολίτης πρεσβεύει, κενός λόγος. 
                                                       

                                                                    Πέτροβας Κωνσταντίνος
                                                                            ΚΟΜΟΤΗΝΗ




Διαβάστε περισσότερα »

Σάμος: Υπό κατάληψη τα γυμνάσια και λύκεια του νησιού

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι μαθητές της Σάμου, καθώς παραμένει άλυτο το θέμα της μεταφοράς τους από τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ στα σχολεία.
Σήμερα αποφάσισε να πραγματοποιήσει κατάληψη και το γενικό λύκειο Σάμου, με 221 ψήφους υπέρ και 25 κατά, ενώ υπό κατάληψη τελούν τα γυμνάσια από την προηγούμενη Τετάρτη.

Ωστόσο, ένταση επικράτησε το πρωί, όταν πατέρας χτύπησε μαθητή που συμμετείχε στην κατάληψη, επειδή δεν τον άφησε να περάσει από την κλειστή πόρτα....

Άμεσα παρενέβη η διευθύντρια του σχολείου, με αποτέλεσμα να χτυπήσει και την ίδια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πατέρας είναι αστυνομικός ο οποίος την ώρα του επεισοδίου δεν ήταν σε υπηρεσία.

Γονείς, καθηγητές, και μέλη της συντονιστικής επιτροπής για την παιδεία πήγαν στον εισαγγελέα, ενώ κατατέθηκε μήνυση κατά του γονέα.

Επίσης, γονείς και μαθητές πραγματοποίησαν το πρωί πορεία και παράσταση διαμαρτυρίας στον δήμαρχο Σάμου Στέλιο Θάνο, ο οποίος τους επανέλαβε ότι συνεχίζει τις προσπάθειες για επίλυση του προβλήματος, αν και ο ίδιος δεν είναι υπεύθυνος για το θέμα.
Αύριο, καθηγητές και αντιπροσωπεία της επιτροπής αγώνα θα επισκεφθούν την Εισαγγελία Σάμου.

Παρέμβαση για το θέμα έκανε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, επισημαίνοντας ότι δεν δικαιούται η κυβέρνηση να μένει απαθής στα φαινόμενα βίας που άρχισαν να παρουσιάζονται, όπως το σημερινό επεισόδιο στη Σάμο, καθώς τέτοια περιστατικά είναι βέβαιο ότι μπορεί να πολλαπλασιαστούν.




Διαβάστε περισσότερα »

Υπόθεση Βατοπεδίου: Εισήγηση για παραπομπή 12 κατηγορουμένων

Την παραπομπή 12 από τους 32 κατηγορούμενους στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου εισηγείται, με πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών, ο εισαγγελέας Παναγιώτης Ματζούνης.

Συγκεκριμένα προτείνει την απαλλαγή, μεταξύ άλλων, του Γιάννη Αγγέλου, διευθυντή του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, της συμβολαιογράφου Αικατερίνης Πελέκη, των δικηγόρων Δημήτρη και Διονύση Πελέκη.


Αντίθετα, ζητά την παραπομπή ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων μεταξύ άλλων, του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, του μοναχού Αρσένιου, μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και στελεχών, την επίμαχη περίοδο, της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου, επισημαίνει το ΑΠΕ.




Διαβάστε περισσότερα »

Ο Φράγκος,το πραξικόπημα,τα καλάσνικοφ και ...η διαφήμιση του νέου του βιβλίου

Ο πρώην Α/ΓΕΣ και υπηρεσιακός ΥΕΘΑ Φραγκούλης Φράγκος παρουσιάστηκε από το δημοσίευμα του Βήματος ,όχι απλά σαν ένας "ύποπτος πραξικοπηματίας", αλλά και ως ένας ικανός αξιωματικός που "είχε σχέδιο για όλα".

Η αυτοπεποίθησή του έκανε ακόμη και τον Μπεγλίτη που δεν έτρεφε θετικά συναισθήματα για τον.....
Φράγκο "να τον ακούει", αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Τι του έλεγε;

Διαβάσαμε περί χιλιάδων Καλάσνικοφ στην Αττική τα οποία "δεν μπορεί να αντιμετωπίσει η Αστυνομία" και για "ριζοσπαστικοποίηση του ισλαμικού στοιχείου", την οποία υποθέτουμε ότι επίσης δεν μπορεί να αντιμετωπίσει η αστυνομία.

Συνεπώς αν η πληροφόρηση είναι σωστή ο Φράγκος παρουσιάζεται να προτείνει τη χρησιμοποίηση των ΕΔ και σε άλλες αποστολές . Ή τουλάχιστον τον σχεδιασμό αυτών των αποστολών οι οποίες πάντως βγάζουν το στρατό στο δρόμο ως κατασταλτική δύναμη.

Ο Φράγκος αρκέστηκε να χαρακτηρίσει προσβλητικά τα όσα ειπώθηκαν περί πιθανότητας πραξικοπήματος. Δεν είπε τίποτα γι΄αυτά τα θέματα και μάλλον θα πρέπει να πάρει θέση και να ξεκαθαρίσει τη θέση του.

Είχε κάνει τέτοιες προτάσεις στην πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ;

Πάντως ένα είναι βέβαιο. Το δημοσίευμα και τα όσα αναφέρει για τον Φράγκο, ήρθαν στη καλύτερη συγκυρία για τον πρώην Α/ΓΕΣ. Τι εννοούμε; Σε λίγες ημέρες παρουσιάζει στη Παλιά Βουλή το νέο του βιβλίο. Καλύτερη …διαφήμιση δεν μπορούσε να είχε!

http://www.onalert.gr




Διαβάστε περισσότερα »

Παπακωνσταντίνου: "Για να μην υπάρξουν εκβιασμοί δεν έδωσα αμέσως στην δημοσιότητα τη λίστα" !

Δεν έδωσε αμέσως στη δημοσιότητα τη λίστα που του παρέδωσε η τότε Γαλλίδα ομόλογός του Κριστίν Λαγκάρντ για να μην υπάρξουν εκβιασμοί(!), ισχυρίστηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου με την παρέμβασή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, προσπαθώντας να αποσείσει τις ευθύνες του για το μείζον θέμα του απολεσθέντος CD με τα....
ονόματα χιλιάδων Ελλήνων καταθετών σε ελβετικές τράπεζες.

Στην παρέμβασή του τόνισε πως αυτός ήταν που ζήτησε την επίμαχη λίστα, με σκοπό να την αξιοποιήσει, πλην όμως – καίτοι για λόγους χρόνου του δελτίου δεν πιέστηκε ιδιαίτερα από τους ερωτώντες – ουδέποτε δικαιολόγησε την απραξία του επί επτά ολόκληρους μήνες (από τα τέλη του 2010) που είχε στην κατοχή του τη λίστα, αλλά αντιθέτως τόνισε πως ήταν αυτός που αρχικώς προώθησε στο ΣΔΟΕ επιλεκτικά κάποια ονόματα των πλέον μεγαλοκαταθετών, για να ξεκινήσει η διαδικασία έρευνας.


Εύλογο είναι το ερώτημα πως είναι δυνατόν ο προϊστάμενος υπουργός ενός κρατικού φορέα να παραδέχεται δημοσίως πως σε έναν εποπτευόμενο από τον ίδιο οργανισμό υπάρχει διαφθορά σε σημείο τέτοιο ώστε να δυσχεραίνεται η άσκηση πολιτικής και εν τέλει να ζημιώνεται το ελληνικό Δημόσιο.

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου μάλιστα έφτασε στο σημείο να διερωτηθεί από τηλεοράσεως για το κατά πόσον δεν γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες πως ο ΣΔΟΕ έχει προβλήματα διαφθοράς, ή για το πώς δεν απολύονται οι επίορκοι υπάλληλοι;

Επίσης ο Γ. Παπακωνσταντίνου δεν δικαιολόγησε τα … «κριτήρια» με τα οποία ο ίδιος λέει πως προώθησε προς διερεύνηση κάποια από τα ονόματα της λίστας που είχε στα χέρια του. Ισχυρίστηκε πως επρόκειτο για τους καταθέτες εκείνους με τα μεγαλύτερα ποσά, αλλά ήταν αυτό το μοναδικό κριτήριο;

Στην ίδια παρέμβαση τόνισε πως την αρχική λίστα την παρέλαβε στα τέλη του 2010 και τον Ιούνιο του 2011 παρέδωσε στον κ. Διώτη την πλήρη λίστα σε ηλεκτρονική μορφή. Ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ πάντως έχει ήδη δηλώσει πως ουδέποτε έλαβε πλήρη λίστα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr




Διαβάστε περισσότερα »