Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Αντιφασιστική μοτοπορεία στο κέντρο του Βόλου


ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Αντιφασιστική μοτοπορεία στο κέντρο του Βόλου...

e-volos.gr




Διαβάστε περισσότερα »

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2013 - ΑΝΟΙΞΕ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ TAXIS

 Αυτό είναι το νέο έντυπο τελών κυκλοφορίας
Άνοιξε πριν από λίγο από την Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ) και το σύστημα taxis η εφαρμογή για την έκδοση του εντύπου με τίτλο «ΕΝΤΥΠΟ  ΤΕΛΩΝ  ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ».
Ο χρήστης μπορεί πολύ απλά και χωρίς δυσκολία να μπει στο INTERNET και στη διεύθυνση  της Γ.Γ.Π.Σ   www.gsis.gr , κατόπιν στην εφαρμογή « Έντυπα τελών κυκλοφορίας»  να δώσει τον Α.Φ.Μ και τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου και πατώντας εκτύπωση σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα θα έχει εκτυπωμένο σε δύο αντίτυπα το συγκεκριμένο έντυπο. 

συνέχεια στό perivolos.gr




Διαβάστε περισσότερα »

Πτώμα άγνωστου άντρα εντοπίστηκε σε ακτή στην Λύρη Προμυρίου στο Πήλιο


ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ το ενδεχόμενο να ανήκει, είτε σε 62χρονο που πρόσφατα εξαφανίστηκε, είτε στον 56χρονο Ισπανό που χάθηκε στην Σκιάθο...

συνέχεια στό e-volos.gr




Διαβάστε περισσότερα »

OI ΠΑΝΠΛΟΥΣΙΟΙ!!...

ΛΙΣΤΕΣ εκατοντάδων επίορκων συνδικαλιστικών παραγόντων
ΛΙΣΤΕΣ εκατοντάδων άπορων "Καλλιτεχνών Ε.Π.Ε." με αμύθητες περιουσίες
ΛΙΣΤΕΣ χιλιάδων καταθετών του εξωτερικού
ΛΙΣΤΕΣ χιλιάδων φοροφυγάδων
ΛΙΣΤΕΣ χιλιάδων φοροκλεφτών
ΛΙΣΤΕΣ χιλιάδων εισφοροκλεφτών
ΛΙΣΤΕΣ χιλιάδων άφαντων «συνταξιούχων»
ΛΙΣΤΕΣ χιλιάδων μαϊμού αναπήρων
ΛΙΣΤΕΣ χιλιάδων καταπατητών & ιδιοκτητών αυθαιρέτων
ΛΙΣΤΕΣ χιλιάδων απόρων βιομήχανων, βιοτεχνών κι εμπόρων
ΛΙΣΤΕΣ χιλιάδων απόρων γιατρών, δικηγόρων, συμβολαιογράφων και πανπλούσιων εργολάβων
ΛΙΣΤΕΣ χιλιάδων δανειοληπτών που τό παιξαν νεόπλουτοι
ΛΙΣΤΕΣ χιλιάδων βολεμένων βοθρολυμάτων κομματόσκυλων, χωρίς αντικείμενο εργασίας
ΛΙΣΤΕΣ χιλιάδων επίορκων κρατικών λειτουργών και υπαλλήλων όλων των βαθμίδων
             της εξουσίας (νομοθετικής, εκτελεστικής, αυτοδιοικητικής, διοικητικής, δικαστικής κλπ κλπ)

ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΝΠΛΟΥΣΙΟΙ,
ληστέψατε και εξακολουθείτε να ληστεύετε όσους είμαστε σήμερα νέοι, άνεργοι,
χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, ανάπηροι, άτομα με ειδικές ανάγκες, μικρομεσαίοι
και όλους όσους προσπαθούμε με αίμα να κρατηθούμε όρθιοι καθημερινά,
χωρίς να υπογράφουμε θανατικές καταδίκες, να γκρεμίζουμε,
και να βάζουμε φωτιά σε ζωές και ολάκερες οικογένειες...

Έφτασε όμως η ώρα μας ρε τσογλάνια,
και θα είμαστε αμείλικτοι απέναντί σας, Απάνθρωπα Κτήνη!

Είτε στα σκαμνιά των ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ δικαστηρίων, είτε στο βρωμόξυλο, είτε.....
 
 ena tsipouraki




Διαβάστε περισσότερα »

ΕΦΤΑΣΑΝ ΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΚΙΑΘΟΥ

ΕΦΤΑΣΑΝ ΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΚΙΑΘΟΥ. ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΕΩΣ ΤΗΣ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ. ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ!!! ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΥΡΙΕ ΠΛΩΜΑΡΙΤΗ ΠΟΣΟ ΚΑΛΗ ΗΤΑΝ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΑΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ! ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΟΥΚΟΥΛΑΚΙ. ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΚΥΡΙΕ ΠΛΩΜΑΡΙΤΗ. ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ. ΣΤΕΙ�ΑΤΕ ΣΤΟ "ΤΑΚΟ" ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΔΥΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ...

συνέχεια στό newsskiathos




Διαβάστε περισσότερα »

Η ΔΑΣ ΟΤΑ καταγγέλει το προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Μαγνησίας

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ διασύνδεση του προεδρείου με την δημοτική Αρχή Βόλου

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου παραχώρησε το πρωί της Πέμπτης η παράταξη ΔΑΣ ΟΤΑ, καταγγέλοντας τη στάση του Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Μαγνησίας στην πρωινή κινητοποιήση των εργαζομένων, η οποία περιελάμβανε στάση εργασίας από τις 07:00 μέχρι τις 10:00 και συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου Βόλου, με κύριο αίτημα των εργαζομένων να μην φύγει κανένα όνομα εργαζομένου...

συνέχεια στό e-volos.gr




Διαβάστε περισσότερα »

Ολοκληρώθηκε η αντιφασιστική μοτοπορεία στους κεντρικούς δρόμους του Βόλου

Πριν λίγα λεπτά ολοκληρώθηκε η αντιφασιστική μοτοπορεία, που ξεκίνησε νωρίτερα και κινήθηκε στους κεντρικούς δρόμους του Βόλου.

Οι δικυκλιστές με τους συνεπιβάτες τους...

συνέχεια στο e-Volos.gr




Διαβάστε περισσότερα »

"Αγριεύει" ο πόλεμος μεταξύ ΔΝΤ και Γερμανίας στις πλάτες της Ελλάδας - Ανυποχώρητοι και οι δύο στις θέσεις τους για το ελληνικό χρέος

- Από την πλευρά του το ΔΝΤ λέει πως χρέος 120% του ΑΕΠ έως το 2020 είναι κόκκινη γραμμή
- Το ΔΝΤ λέει πως δεν μπορούν να υπάρξουν μηδενικά επιτόκια γιατί η Ελλάδα θεωρείται πλούσια χώρα
- Ωστόσο, προτείνει μείωση των επιτοκίων στα ήδη υπάρχοντα δάνεια προς τη χώρα
- Η Μέρκελ εξέφρασε την ελπίδα της να βρεθεί λύση για την Ελλάδα στο Eurogroup την Τρίτη
- Προϋπόθεση για τη Γερμανία για να υπάρξει απόφαση είναι η τελική έκθεση της τρόικας...

Μαίνεται άγριος ο πόλεμος ανάμεσα στη Γερμανία και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, καθώς οι δύο πλευρές παραμένουν ανυποχώρητες στις θέσεις τους για το ελληνικό χρέος και αυτή η μάχη δυστυχώς δίνεται στις πλάτες της Ελλάδας με το Μέγαρο Μαξίμου να αγωνιά για την εκταμίευση της δόσης.

Αυτή η κόντρα σήμερα φάνηκε ξεκάθαρα καθως με δηλώσεις από την Ουάσινγκτον το ΔΝΤ έβαζε κόκκινη γραμμή για το ελληνικό χρέος να φτάσει στο 120% του ΑΕΠ έως το 2020, ενώ την ίδια ώρα η Μέρκελ έβαζε "ταφόπλακα" σε όσους στηρίζουν νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Από την πλευρά του, το ΔΝΤ επιμένει ια υλοποίηση του στόχου μείωσης του ελληνικού χρέους στο 120% του ΑΕΠ έως το 2020, περιγράφοντας τη θέση ως "κόκκινη γραμμή" και σημειώνοντας ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Ουίλιαμ Μάρεϊ, κάλεσε τους Ευρωπαίους να κάνουν περισσότερα για το ελληνικό χρέος.

"Το ΔΝΤ έχει κάνει όσα πρέπει εντός του πλαισίου του καταστατικού του" υποστήριξε ο κ. Μάρεϊ, επισημαίνοντας ότι "είναι προφανές ότι θα πρέπει να υπάρξουν άλλες δράσεις για να επιτευχθεί η βιωσιμότητα του χρέους". Σε ερώτηση αν εννοεί τους Ευρωπαίους δανειστές της Ελλάδας, τόνισε ότι "πιθανώς", χωρίς να διευκρινίσει όμως τη μορφή των δράσεων.

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα δεν έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο, προσθέτοντας ότι το ΔΝΤ παραμένει "πλήρως δεσμευμένο" στο ελληνικό πρόγραμμα και πως η κ. Λαγκάρντ θα επισπεύσει το ταξίδι της στη Νοτιοανατολική Ασία για να λάβει μέρος στην "κρίσιμη για το ελληνικό ζήτημα συνεδρίαση του Eurogroup, στις 20 Νοεμβρίου", όπως επισήμανε χαρακτηριστικά.

"Θέλουμε μια πραγματική και όχι σύντομη λύση" δήλωσε, συμπληρώνοντας ότι "είναι καθοριστικής σημασίας για εμάς το ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. Αυτό σημαίνει πως έως το 2020 θέλουμε να δούμε το χρέος της Ελλάδας στο 120% του ΑΕΠ της". Στη συνέχεια, διατύπωσε την άποψη πως "το ΔΝΤ έχει κάνει ό,τι χρειάζεται να γίνει μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του. Είναι ξεκάθαρο", όπως υποστήριξε, "πως θα πρέπει να υπάρξουν άλλες ενέργειες για την επίτευξη της βιωσιμότητας του χρέους". Επίσης, σημείωσε ότι το ΔΝΤ έχει επεκτείνει τις "προθεσμίες ωρίμανσης" και μείωσε τα επιτόκιά του για ορισμένα από τα δάνεια προς την Ελλάδα, αλλά, σημείωσε, δεν μπορεί να κάνει περισσότερα, παραχωρώντας δάνεια "μηδενικού επιτοκίου", όπως συμβαίνει με φτωχές χώρες, προσθέτοντας μάλιστα ότι η Ελλάδα "θεωρείται πλούσια χώρα".

Τέλος, αναφερόμενος ξανά στη συνεδρίαση της 20ης Νοεμβρίου τόνισε ότι θα επιδιωχθεί η σύναψη συμφωνίας για τον τρόπο μείωσης του ελληνικού χρέους σε βιώσιμα επίπεδα, επαναλαμβάνοντας ότι "κρίνεται απαραίτητη".

«Η θέση μας περί αναδιάρθρωσης (ενν. του ελληνικού χρέους) δεν έχει αλλάξει- ούτε και πρέπει να αλλάξει» δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, ζήτησε ωστόσο ταχεία λύση για την Ελλάδα από το Eurogroup. Συναίνεση στην απόφαση «να κάνουμε τα πάντα προκειμένου η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη» διαπίστωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ζαν-Μαρκ Ερό.

Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου μετά τη συνάντηση με τον Γάλλο πρωθυπουργό, η κ. Μέρκελ σημείωσε ότι δεν συζητήθηκε το ζήτημα του «κουρέματος» χρέους, ενώ εξέφρασε την ελπίδα να εξευρεθεί λύση για την Ελλάδα στην επόμενη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. Διευκρίνισε, πάντως, ότι για να συμβεί αυτό, απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η τελική έκθεση της τρόικας.

Από την πλευρά του, ο κ. Ερό σημείωσε ότι «πλησιάζει η ώρα των αποφάσεων σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, και η Γαλλία, όπως και η Γερμανία, ελπίζουν αυτές οι αποφάσεις να έρθουν το συντομότερο».




Διαβάστε περισσότερα »

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΥ ΛΕΜΟΝΙΑ!




Διαβάστε περισσότερα »

Κονδύλια το Δεκέμβριο για νέες επιχειρήσεις των κλάδων Πληροφορικής και Επικοινωνιών

Άναψε το «πράσινο φως» για να ενισχυθούν νέες και νεοϊδρυόμενες επιχειρήσεις των κλάδων Πληροφορικής και Επικοινωνιών με κονδύλια συνολικού ύψους 55 εκατ. ευρώ στα οποία θα προστεθούν και ιδιωτικά κεφάλαια. Οι πρώτες επενδύσεις σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, που έχει τεθεί, αναμένονται τον Δεκέμβριο καθώς ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για τη σύσταση ταμείων επιχειρηματικού κινδύνου (venture capital), στο πλαίσιο της Κοινοτικής πρωτοβουλίας JEREMIE, μέσω των οποίων θα χρηματοδοτούνται από πόρους του ΕΣΠΑ επιχειρήσεις στους τομείς Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

Ειδικότερα, τα προγράμματα venture capital που ενεργοποιούνται μέσω του JEREMIE είναι τα:...
- Early Stage (κεφάλαια επιχειρηματικού ρίσκου πρώιμου σταδίου, που επενδύουν στο μετοχικό κεφάλαιο γρήγορα αναπτυσσόμενων εταιρειών) προϋπολογισμού 35 εκ. ευρώ (δημόσια δαπάνη). Τα κεφάλαια αυτά θα διατεθούν για την ενίσχυση επιχειρηματικών πρωτοβουλιών στον κλάδο των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών και θα συνδυάζονται με επιπλέον ιδιωτικά κεφάλαια ύψους 30-50 % των κονδυλίων της δημόσιας δαπάνης που τους διατίθεται.

- Seed capital (κεφάλαιο σποράς), προϋπολογισμού 20 εκ. ευρώ (δημόσια δαπάνη), με σκοπό τη χρηματοδότηση νέο-ιδρυόμενων εταιριών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, για τα πρώτα βήματά τους. Και εδώ τα κεφάλαια που θα διατεθούν συνδυάζονται με επιπλέον ιδιωτικά κεφάλαια ύψους 30-50 % των κονδυλίων της δημόσιας δαπάνης. Το ύψος της χρηματοδότησης μπορεί να φτάσει έως και τις 750.000 ευρώ ανά εταιρία.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο 18μηνο έχουν χρηματοδοτηθεί μέσω των προγραμμάτων της πρωτοβουλίας JEREMIE περισσότερες από 1100 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με δάνεια συνολικού ύψους άνω των 50 εκατ. ευρώ που παρέχονται από τις συνεργαζόμενες τράπεζες με ευνοϊκούς όρους και επιδοτούμενο επιτόκιο. Στο αμέσως επόμενο διάστημα οι εκταμιεύσεις αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά, στα 74 εκατ. ευρώ και οι ωφελούμενες επιχειρήσεις σε περισσότερες από 1300 καθώς οι σχετικές αιτήσεις δανειοδότησης έχουν ήδη εγκριθεί.

Τα δάνεια αυτά έχουν χορηγηθεί μέσω των εξής προγραμμάτων:

-Πρόγραμμα «Ευνοϊκά δάνεια επιμερισμού ρίσκου για Πολύ Μικρές και Μικρές Επιχειρήσεις μέσω του χρηματοδοτικού εργαλείου JEREMIE», συνολικού ύψους 120 εκατ. ευρώ (60 εκατ. δημόσια δαπάνη και 60 εκατ. από τις τράπεζες). Με το συγκεκριμένο προϊόν παρέχονται δάνεια ύψους έως και 250.000Euro σε πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις, υφιστάμενες ή νέες, για επενδύσεις και κεφάλαιο κίνησης με επιτόκιο που ξεκινάει κάτω από 3% και περίοδο αποπληρωμής από 36 έως 72 μήνες, συμπεριλαμβανομένης και της περιόδου χάριτος

-Πρόγραμμα συγχρηματοδότησης επιχειρηματικών δανείων ύψους έως 500.000 ευρώ από Ελληνικές Τράπεζες κατά 50%, για υλοποίηση επενδύσεων είτε από επιχειρήσεις πληροφορικής είτε από άλλες επιχειρήσεις για δράσεις πληροφορικής και για τη χορήγηση κεφαλαίου κίνησης σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της πληροφορικής. Το συνολικό ύψος του προγράμματος είναι 180 εκ ευρώ (90 εκ ευρώ δημόσια δαπάνη).

Η ζήτηση για τα συγκεκριμένα δάνεια έχει δεκαπλασιαστεί μετά την αλλαγή του σχετικού Κανονισμού που επέτρεψε τη χορήγηση δανείων για κεφάλαια κίνησης, εκτός από τη χρηματοδότηση επενδύσεων. Ο ρυθμός εκταμίευσης των δανείων αναμένεται να επιταχυνθεί περαιτέρω, μετά την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Διαθέσιμο θα είναι άμεσα και ένα νέο προϊόν δανειοδότησης με επιμερισμό ρίσκου αρχικού ύψους 25 εκ Euro (δημόσια δαπάνη) για χορήγηση δανείων έως 500.000 Euro σε ΜΜΕ για όλους τους κλάδους της οικονομίας. Οι τράπεζες που θα επιλεγούν θα συνεισφέρουν ποσό αντίστοιχο με τη δημόσια δαπάνη ποσό ώστε να μειωθεί το επιτόκιο, να επιμεριστεί ο κίνδυνος και να μειωθούν οι απαιτούμενες εξασφαλίσεις για τη χορήγηση των δανείων. Η πρόσκληση προς τις τράπεζες δημοσιεύτηκε τον Ιούλιο και ολοκληρώνεται η αξιολόγηση των Τραπεζών, με στόχο το νέο προϊόν να είναι διαθέσιμο στην αγορά εντός του έτους.




Διαβάστε περισσότερα »