Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

ΚΑΖΑΚΗΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΜΟΝΗ ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ




Διαβάστε περισσότερα »

“Η οικογενειακή τραγωδία λέει την ιστορία της Ελλάδας”…

Πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ στο CNN

Θυσιασμένη για ένα μέλλον που δεν έφτασε ποτέ. Η οικογενειακή τραγωδία λέει την ιστορία της Ελλάδας», με αυτόν τον τίτλο στην ιστοσελίδα του αμερικανικού δικτύου CNN φιλοξενείται η ιστορία της αδικοχαμένης Αγγελικής Παπαθανασοπούλου που έχασε τη ζωή της από ασφυξία στις 5 Μάιου του 2010 όταν η τράπεζα Marfin στην οποία εργαζόταν είχε τυλιχθεί στις φλόγες από επίθεση με μολότοφ....



«Εκεί η Αγγελική εργαζόταν δώδεκα ώρες την ημέρα ως οικονομική αναλύτρια, όχι μόνο για το συμφέρον της οικογένειάς της αλλά και με την επιθυμία να συνεισφέρει στη χώρα που αγαπούσε. Το σημείο, στο κέντρο της Αθήνας λεπτά από την πλατεία Συντάγματος σε μια εμπορική ζώνη της πόλης, είναι δίπλα στον ιστορικό κινηματογράφο Αττικόν, ένα από τα δεκάδες κτίρια που κάηκαν κατά τη διάρκεια των εκρηκτικών εξεγέρσεων τον περασμένο Φεβρουάριο», συνεχίζει το κείμενο της Αιρίν Τσαπλ.

«Τώρα, δύο χρόνια μετά τα πρώτα μέτρα διάσωσης και τον θάνατο της Αγγελικής, η χώρα οδηγείται στις κάλπες», συνεχίζει η δημοσιογράφος και μεταφέρει τους αναγνώστες στις δραματικές σκηνές που έζησαν όσοι είχαν εγκλωβιστεί στην τράπεζα εκείνη την τραγική ημέρα και κυρίως όσα υπέφερε η νεαρή γυναίκα που κυοφορούσε το πρώτο της παιδί.


Δύο χρόνια μετά λοιπόν, η Τσαπλ επισκέπτεται την οικογένεια της 32χρονης Αγγελικής και συνομιλεί με τους δικούς της που καταβεβλημένοι από τον πόνο της δείχνουν με συγκίνηση στα μάτια τις φωτογραφίες της από όταν ήταν μωρό μέχρι την ημέρα του γάμου της που «ένιωθε σαν πριγκίπισσα».

Ο σύζυγος της Αγγελικής, Χρήστος Καραπαναγιωτίδης εξηγεί ότι το ζευγάρι επέστρεψε στην Ελλάδα από την Μεγάλη Βρετανία καθώς «αν έχεις καλή δουλειά στην Ελλάδα τότε μπορείς να ζήσεις καλά. Θέλαμε όμως και να αγωνιστούμε για την Ελλάδα. Δεν σκοπεύαμε να φύγουμε. Είμαστε Ελληνες πολίτες και θέλαμε να υποστηρίξουμε την ελληνική κοινωνία. Είναι μια όμορφη χώρα». Ακόμα και την ημέρα που ο λαός εξερράγη κατεβαίνοντας στο κέντρο, η Αγγελική κι ο Χρήστος δεν έδειχναν να ανησυχούν.

«Οι δρόμοι ήταν συχνά γεμάτοι από διαδηλωτές που εναντιώνονταν στην κυβέρνηση και οι επιθέσεις σε ανθρώπους ήταν σπάνιες», συνεχίζει την αφήγησή του ο Χρήστος. «Πιστέψαμε ότι ήταν ασφαλές για την Αγγελική [να παραμείνει στην τράπεζα]», συμπληρώνει η αδερφή της Σίσσυ. Όμως τελικά δεν ήταν.. «Ετσι γύρω στη μία της 5ης Μαΐου του 2010 περίπου πενήντα κουκουλοφόροι βημάτιζαν στην Πατησίων.

Έστριψαν στην Σταδίου προς την δουλειά της Αγγελικής», όπως εξιστορεί ο φωτογράφος Γιώργος Μουτάφης «οι κουκουλοφόροι κρατώντας 150 μολότοφ άρχισαν να φωνάζουν "κάψτε τους, κάψτε τους πλούσιους". Όταν δε κάποιοι τους παρακάλεσαν να μην κάψουν την τράπεζα εκείνοι αποκρίθηκαν ότι δεν υπήρχε κόσμος μέσα συνεχίζοντας να φωνάζουν συνθήματα»… Αυτή ήταν κι η αρχή της τραγωδίας.

Σήμερα, στην Ελλάδα όπου η πολιτική σκηνή έχει διασπαστεί, με τους ψηφοφόρους των δύο κομμάτων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ να προσελκύονται από τα άκρα, με την αυτοκτονία του Δημήτρη Χρίστουλα, γράφει η δημοσιογράφος, η χώρα εξακολουθεί να αγωνίζεται. Όπως αγωνιζόταν κι η Αγγελική «για ένα καλό μέλλον.

Για ένα μέλλον που δεν έφτασε ποτέ», όπως λέει χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος Πέπη Σπηλιωτοπούλου, η οποία έφερε σε επαφή την οικογένεια με την ρεπόρτερ του CNN.

«Στο Αίγιο από όπου καταγόταν η άτυχη νεαρή γυναίκα ετοιμάζονται για το δεύτερο μνημόσυνό της και τοποθετούν λουλούδια στον τάφο της», γράφει η Τσαπλ και κλείνει το κομμάτι της λέγοντας «για την Σίσυ, την αδερφή της Αγγελικής, η 32χρονη δεν έχει φύγει ποτέ από κοντά της. "Η αδερφή μου είναι συνέχεια μαζί μου. Την σκέφτομαι κάθε λεπτό της ημέρας. Είναι δίπλα μου. Το πνεύμα της είναι γύρω μου"».

*μετάφραση, protothema.gr




Διαβάστε περισσότερα »

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!!!!!!

ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΜΑ'Ι'ΟΥ
ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΛΟΓΟ..... ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ.....
ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΜΑ'Ι'ΟΥ ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΜΑΣΤΕ
ΝΑ ΑΓΑΝΑΚΤΟΥΜΕ...
ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ.....
ΝΑ....
  ΒΡΙΖΟΥΜΕ.....
ΝΑ ΚΛΑΨΟΥΡΙΖΟΥΜΕ.....
ΝΑ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ......
ΝΑ ΠΕΤΑΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ.....
ΝΑ ΛΕΜΕ ''ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ''......
ΝΑ ΛΕΜΕ ''ΔΕΝ ΜΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ''......
ΝΑ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ......
ΝΑ ΑΠΕΛΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠ' ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ......
ΝΑ ΓΚΡΙΝΙΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ''ΧΑΡΑΤΣΙΑ''......
ΝΑ ΤΡΟΜΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΗ.......
ΝΑ ΚΛΑΙΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ....
ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ ΤΩΝ ΚΛΕΦΤΩΝ....
ΝΑ ΛΥΠΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ.....
ΝΑ ΤΡΕΜΟΥΜΕ ΑΠ'ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ......
ΝΑ ΝTΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΣΥΣΣΙΤΙΟΥ......
ΝΑ ΑΓΩΝΙΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΑΝ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ.....
ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ ΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ 'Η ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ......
ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 6ης ΜΑ'Ι'ΟΥ.....
ΔΕΝ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ....
ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 6ης ΜΑ'Ι'ΟΥ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ..
ΚΡΙΝΟΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ......

30φυλλος




Διαβάστε περισσότερα »

ΚΑΖΑΚΗΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΜΟΝΗ ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ




Διαβάστε περισσότερα »

Οταν υπαρχουν ηγετες και οχι ξεφτίλες

Ο Evo Morales εθνικοποίησε το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας…

Η Λατινική Αμερική με τους πολιτικούς ηγέτες της -που δεν ελέγχει το διεθνές τραπεζικό σύστημα- πέρασε στο στάδιο της αποτίναξης κάθε αποικιοκρατικής μορφής εξάρτηση και μπαίνει μπροστά στον.....
αγώνα των λαών εναντίον του νεοφιλελευθερισμού.
Ο Βολιβιανός πρόεδρος Evo Morales, στα βήματα της προέδρου της Αργεντινής Cristina Fernández de Kirchner ( που εθνικοποίησε την εταιρία πετρελαιοειδών YPF), ανακοίνωσε την εθνικοποίηση του ισπανικών συμφερόντων Δικτύου Ηλεκτρικής Ενέργειας (Transportadora de Electricidad) στη...
χώρα των Άνδεων!
Έτσι το 73% της εταιρίας περνάει και πάλι στο λαό της Βολιβίας, όπως ακριβώς συνέβαινε πριν τις αμερικανοκίνητες χούντες και τις δολοφονικές επιχειρήσεις του ΔΝΤ στη Λατινική Αμερική!
Ο στρατός της χώρας έλαβε εντολή από τον πρόεδρο της Βολιβίας να καταλάβει τις εγκαταστάσεις της Transportadora de Electricidad την 1η Μάη. Ο Evo Morales δήλωσε: «Σήμερα, ημέρα της παγκόσμιας εργατικής τάξης, αφιερώνουμε στους εργαζόμενους και το λαό της Βολιβίας που αγωνίστηκαν για την αποκατάσταση των φυσικών πόρων της χώρας, τις βασικές υπηρεσίες…».
Αφού τα κοράκια του ΔΝΤ και του κερδοσκοπικού τραπεζικού συστήματος χάνουν την εκμετάλλευση των χωρών της Λατινικής Αμερικής και μία μετά την άλλη οι χώρες αυτές αποκτούν την εθνική τους αξιοπρέπεια και κυριαρχία, έχουν βρει «έδαφος» για να συνεχίσουν να πίνουν το αίμα των λαών από πρόθυμους πολιτικούς νάνους, ευρωπαίους δωσίλογους πολιτικούς υπαλλήλους τραπεζών.
Ο Evo Morales εθνικοποίησε την ΔΕΗ της Βολιβίας…
Το συγκυβερνητικό έκτρωμα Βενιζέλου-Σαμαρά ξεπουλάνε την ελληνική ΔΕΗ που οικοδομήθηκε με αίμα, ιδρώτα και χρήματα των παππούδων και πατεράδων μας…

Πατρίδα ΝΑΙ - Αποικία ΟΧΙ
sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/.




Διαβάστε περισσότερα »

ΥΠΕΣ: Μπορεί να υπάρξει αλλοίωση των αποτελεσμάτων αλλά από τους ... Anonymous!

Λίγες ώρες μετά την απαίτηση του ΣΥΡΙΖΑ να παρασχεθεί πληροφόρηση για τον τρόπο συλλογής και έκδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων της Κυριακής, αφήνοντας σαφή υπονοούμενα για νόθευση του εκλογικού αποτελέσματος, η κυβέρνηση βρήκε από πού προέρχεται ο κίνδυνος αλλοίωσης και μη ορθής μετάδοσης του εκλογικού αποτελέσματος: Aπό …
τους Anonymous!

Kαι αξιωματούχοι του υπουργείου Εσωτερικών που ελέγχεται φυσικά 100% από τις δυνάμεις της τρόϊκας συγκάλεσαν έκτακτη σύσκεψη με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ για να πάρουν μέτρα να αντιμετωπίσουν τους Anonymous που υποτίθεται ότι μπορεί να προσβάλουν το κεντρικό σύστημα συλλογής και έκδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων.

«Περισσότερο τη νοημοσύνη μας προσβάλουν με αυτό» σημείωνε στο defencenet.gr ειδικός δικτύων που στο παρελθόν έχει εργαστεί για την Singular στην έκδοση εκλογικών αποτελεσμάτων. «Το σύστημα είναι κλειστό και δεν επιδέχεται «παρεμβολές» παρά μόνο εκ των έσω. Είναι μια καλή δικαιολογία για να αλλοιώσουν τα αποτελέσματα αν θέλουν»,σημειώνει ο συγκεκριμένος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε το πρωί να παραχωρηθούν σε όλα τα κόμματα τα στοιχεία που αποδεικνύουν την σωστή τήρηση του αναγνωρισμένου προτύπου Ασφάλειας Πληροφοριακών Συστημάτων ISO27001:2005 που έχει ζητηθεί από το υπουργείο εσωτερικών να τηρεί η εταιρεία Singular.

Για τη σωστή τήρηση, σημειώνουν, πρέπει να υπάρχουν και τα πιστοποιητικά που έχουν εκδοθεί από αναγνωρισμένο κέντρο πιστοποίησης ISO.

Επίσης ζήτησαν να τους γνωστοποιηθεί ο τρόπος με τον οποίο θα έχουν τα κόμματα πρόσβαση στα στοιχεία που αναφέρονται στην Πολιτική Ασφάλειας (audit trail, συστήματα καταγραφής) το βράδυ των εκλογών την ώρα που θα γίνεται η καταχώρηση των αποτελεσμάτων.

Σε απάντηση της κίνησης του ΣΥΡΙΖΑ, το υπουργείο Εσωτερικών παραδέχθηκε ότι το σύστημα ... μπορεί να καταρρεύσει (!), αλλά από επίθεση των … Anonymous, οι οποίοι βέβαια ποτέ στο παρελθόν δεν έχουν προχωρήσει σε τέτοια ενέργεια ούτε στην Ελλάδα, ούτε στο εξωτερικό τόσο για πολιτικούς λόγους, όσο και για τεχνικούς.

Θα μπορούσε όμως να είναι μια καλή δικαιολογία για να τιναχθεί στον αέρα η διαδικασία συλλογής και έκδοσης αποτελεσμάτων, αν τα αποτελέσματα δεν είναι αρεστά στην τρόϊκα.

Μάλιστα διαρρέεται ότι την προσπάθεια προστασίας του ηλεκτρονικού συστήματος του Υπουργείου Εσωτερικώνπαρακολουθεί στενά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κι η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ..

Κανονικά τόσο ο υπουργός Εσωτερικών Τ.Γιαννίτσης, όσο και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ.Χρυσοχοΐδης θα έπρεπε να αντικατασταθούν από υπηρεσιακούς υπουργούς και αργά τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατάλαβαν ότι η τρόϊκα και οι εγχώριοι συνεργάτες της είναι ικανοί για όλα.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr




Διαβάστε περισσότερα »

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΒΕΝΤΗ




Διαβάστε περισσότερα »

ΧΡΙΣΤΟΥΛΑ ΔΕΥΡΟ ΕΞΩ

Η Θυσία και η Μνήμη προσβάλλονται βάναυσα από την απόφαση του
καιροσκόπου ηγετίσκου του ΜΠΑΤΣΟΚ να κάνει την κεντρική του
συγκέντρωση στο Σύνταγμά μας ...
Το Δέντρο που αγκαλιάσαμε , το Δέντρο που ποτίστηκε με....
αίμα Θυσίας θα
στοιχειώσει .
Το Σύνταγμα ανήκει στο Λαό και θα είναι η ταφόπλακα του ΜΠΑΤΣΟΚ και
του τυχοδιώκτη ηγετίσκου του .
Στις 6 του Μάη θα ψάχνουν να κρυφτούν από το αίμα που θα τους κυνηγά
για να τους πνίξει .

ΑΦΟΒΟΣ




Διαβάστε περισσότερα »

Μίκης Θεοδωράκης: Ψηφίστε κατά συνείδηση, αντιμνημονιακά

Να δώσουν ένα «μεγάλο εκλογικό "παρών"» στο μέλλον, μετά την 6η Μαΐου, καλεί τις «Σπίθες» ο ιδρυτής του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών (ΚΑΠ), μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης.

Μετονομάζει την Ενιαία Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση (Ε.ΛΑ.Δ.Α.) σε Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση (ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α.) και καλεί να συσπειρωθούν όλοι, διεκδικώντας την.....
ανάληψη κυβερνητικών ευθυνών με κυρίαρχους άξονες την εθνική ανεξαρτησία, την παλλαϊκή εξουσία και την πατριωτική αναγέννηση.
Για τις εκλογές της 6ης Μαΐου απευθύνει έκκληση στον κόσμο να ψηφίσει, κατά συνείδηση, αντιμνημονιακά κόμματα.
Τέλος, καλεί τα μέλη του ΚΑΠ σαν «Σπίθες» και σαν συσπείρωση μέσα στην ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α. (και όχι πλέον Ε.ΛΑ.Δ.Α.) να δουλέψουν «με φιλοδοξία να την καταστήσουμε τόσο πλατιά και δυνατή, εφοδιασμένη με πρόγραμμα και με λύση, ώστε να είμαστε έτοιμοι στο μέλλον να πούμε ένα μεγάλο εκλογικό "παρών" προετοιμασμένοι να αναλάβουμε τη μεγάλη ευθύνη της κυβερνητικής εξουσίας που θα 'χει τη δύναμη και τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει τα βασικά μας ιδανικά. Την εθνική ανεξαρτησία, την παλλαϊκή εξουσία και την πατριωτική αναγέννηση».

OXI ALLO KAPBOYNO




Διαβάστε περισσότερα »

AKOY ΑΡΙΣΤΕΡΕ ΚΙ ΕΣΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ

Το σάπιο καθεστώς της χρηματοπιστωτικής και κλεπτοκρατικής τηλεδημοκρατίας και τα κομματικά παράγωγά του, κατατάσσουν κατά την συμβατική διαχείριση του πολιτικού τόξου την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στην άκρα δεξιά του πολιτικού φάσματος. Η γραμμική θέαση του πολιτικού φάσματος είναι μια απλοϊκή όσο και στρεβλωτική θεώρηση του πολιτικού γίγνεσθαι, νεωτερικής κοπής, ανάλογης της ....
γραμμικής θεώρησης του ιστορικού γίγνεσθαι, η οποία οδηγεί στην υιοθέτηση μιας ρηχής και κοντόθωρης αναλυτικής ερμηνευτικής του θεάτρου των πολιτικών γεγονότων. Αυτός είναι και ο λόγος που το πολιτικό σύστημα αδυνατεί σήμερα να ερμηνεύσει τις βαθύτερες λαϊκές διεργασίες που οδήγησαν στην εκρηκτική άνοδο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

Το εργαλείο πολιτικής ανάλυσης που διαθέτει, τόσο στην αστική-φιλελεύθερη, όσο και στην μαρξιστική του εκδοχή είναι χονδροειδές, παρωχημένο και ως εκ τούτου ακατάλληλο για να ιχνηλατήσει τις λεπτοφυείς διεργασίες που διαπερνούν και ανασυνθέτουν με νέους όρους το κοινωνικό σώμα. Εν όσω η Αριστερά και η Δεξιά φαντάζουν παρωχημένες, αδυνατώντας να ερμηνεύσουν τα γεγονότα, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ τριάντα χρόνια τώρα μελετά, σμιλεύει και οξύνει το όργανο οντολογικής, ιστορικής και πολιτικής ανάλυσης που διαθέτει. Και ερμηνεύοντας αυθεντικά το πολιτικό σκηνικό, σήμερ� μπορεί πειστικά να απευθυνθεί σε ολόκληρο το γραμμικό πολιτικό φάσμα, του οποίου δεν αποτελεί σημείο ή περιοχή και να το ρυμουλκήσει συλλήβδην στην δική της θεώρηση της ιστορίας. Έτσι, με ασφάλεια μπορεί να προδικάσει εκείνο που όλοι οι άλλοι δεν τολμούν καν να υποθέσουν: Σε πέντε χρόνια (αριθμός 5) η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ θα έχει εξαφανίσει από τον πολιτικό χάρτη τις δυο πολιτικές δυνάμεις που σήμερα φαντάζουν κραταιές, το σταλινικό ΚΚΕ και τον νεοκομμουνιστικό ΣΥΡΡΙΖΑ μαζί με τα αναρχοκαθεστωτικά και ακροαριστερά θραύσματά τους. Θα τα εξαφανίσει όχι με "αντ! ιδημ οκρατικές" διαδικασίες, αλλά με την εξάλειψη των ιστορικοκοινωνικών συνθηκών που τα εκτρέφουν και αποτελούν λόγο και αιτία της ύπαρξης τους, αφαιρώντας τους τα κοινωνικά ερείσματα με την φιλολαϊκή της πολιτική.

Και τότε, εκ των κομμουνιστών θα μείνουν μόνον οι αμετανόητοι, απομονωμένοι από το λαϊκό σώμα, εγκιβωτισμένοι στην μονή Περισσού, όπου εν μέσω ιδεοληπτικής παράκρουσης θα περιφέρουν το άσαρκο σαρκίο τους προσευχόμενοι στα σκύβαλα του Μαρξ, του Έγκελς και του Λένιν υπό την θαλπερή σκέπη του πατερούλη Στάλιν.

Στην γή που γέννησε την οντολογία και την φιλοσοφία, τον Ηράκλειτο και τον Πλάτωνα, η κομμουνιστική σκουριά δεν μπορεί παρά να είναι απόβλητη.

Άκου λοιπόν αριστερέ κι εσύ κομμουνιστή.

Η αριστερά και η δεξιά δεν υπάρχουν, είναι ιδεολογικές ψευδαισθήσεις, διχαστικές του λαϊκού σώματος. Υπάρχει μόνον η πατρίδα και το πολιτικό της υποκείμενο, ο λαός. Η αποδοχή του όρου αριστερός ή δεξιός, είναι άστοχη κι αστόχαστη, διότι αποτελεί μονόπλευρη θέαση του πολιτικού τοπίου. Ο μονόφθαλμος δεν υπερηφανεύεται γι' αυτό, διότι έχει επίγνωση της απωλείας και επιχειρεί να την αναπληρώσει. Ο αριστερός κομπάζει και κοάζει, διότι έχει άγνοια της αγνοίας του, πράγμα που συνιστά πολιτική αναπηρία.

Εσύ αριστερέ κι εσύ κομμουνιστή, για την πατρίδα και την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είσαστε πρώτα Έλληνες πολίτες και πατριώτες με όλα τα καθήκοντα και τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτήν την ιδιότητα. Για την παράταξή σας, δεν είσαστε τίποτε από τα δύο, παρά απρόσωπο εργαλείο της ταξικής πάλης. Είστε εργάτες και εργαζόμενοι, ποτέ Έλληνες πολίτες. Το κόμμα, σας θέλει εξαθλιωμένους προλετάριους, γι' αυτό σας ταυτίζει πολιτικά και σας εξομοιώνει κοινωνικά με τους λαθρομετανάστες εισβολείς, ώστε να δικαιώσει τον "ιστορικό σας ρόλο" στην ταξική πάλη, που αποτελεί την ιδ�ολογική του παράκρουση. Για την αριστερά και τον κομμουνισμό, εσύ και ο λαθρομετανάστης είστε ίδιοι, γιατί είστε και οι δύο εργάτες ή άνεργοι. Για την πατρίδα και την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είστε απολύτως διαφορετικοί, διότι εσύ είσαι Έλληνας πολίτης κι αυτός λαθρομετανάστης εισβολέας!

Το πρόβλημά σου αριστερέ κι εσένα πατριώτη κομμουνιστή, είναι η εκμετάλλευση, που επιβάλλει η κλεπτοκρατική άρχουσα τάξη, που είναι δημοκρατική αλλά αντιπατριωτική. Η δημοκρατία είναι η θεσμική θωράκιση και ο πολιτικός μανδύας της μετάγγισης του πλούτου που εσύ δημιουργείς και παράγεις, σε εκείνους που τον απομυζούν και τον λυμαίνονται. Η κλεπτοκρατική άρχουσα τάξη δεν αναγνωρίζει τον εργάτη ή εργαζόμενο Έλληνα πολίτη ως ισότιμο με τον ιδιοκτήτη (αφεντικό) Έλληνα πολίτη. Την αναγνώριση αυτής της ισοτιμίας, τον σεβασμό και την αξιοπρέπεια, την επιβάλλε� στα αφεντικά και τους εκμεταλλευτές ο πατριωτισμός της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Ο πατριωτισμός ενώνει. Η ταξική πάλη και το κόμμα διχάζουν το λαϊκό σώμα και δεν καλλιεργούν το ενωτικό πατριωτικό και λαϊκό φρόνημα.

Η εξάλειψη των κοινωνικών αντιθέσεων είναι αποτέλεσμα της εξάλειψης των οικονομικών αντιθέσεων. Γι' αυτό η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ εγγυάται το ελάχιστο Ισόβιο Εισόδημα Διαβίωσης για κάθε Έλληνα πολίτη, ανεξάρτητα από την αμοιβή της εργασίας, επικαιροποιημένο σε 1.000 ευρώ ανά μήνα για τον ενήλικα και 500 ευρώ ανά μήνα για τον ανήλικο. Για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ κάθε τετραμελής ελληνική οικογένεια με δύο παιδιά πρέπει και μπορεί σήμερα να έχει 3.000 ευρώ μηνιαίο εισόδημα. Και κάθε ζευγάρι συνταξιούχων πρέπει και μπορεί σήμερα να έχει 2.000 ευρώ σύνταξη. Λεφτά υπάρχουν στις τσέπες τω� κλεπτοκρατών !

Αν η πατρίδα εξασφαλίζει στον λαό αυτό το επίπεδο διαβίωσης και εξαλείφει την κοινωνική αδικία και εκμετάλλευση, για ποιό άλλο λόγο αριστερέ κι εσύ κομμουνιστή χρειάζεται να είσαι αριστερός ή κομμουνιστής; Δεν αίρεται η ιστορική αδικία, την οποία έχει αναγάγει σε ιδεολογία ο κομμουνισμός για να τρέφει τους κηφήνες των κομματικών του παραμάγαζων, που αποτελούν την αριστερή όχθη της άρχουσας τάξης του διαίρει και βασίλευε; Άρα γιατί να συνεχίσεις να είσαι αριστερός ή κομμουνιστής και όχι απλά Έλληνας πατριώτης;

Μήπως σε ενδιαφέρει η "κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής" και "η εξάλειψη της ατομικής ιδιοκτησίας"; Μα αυτά ακριβώς αποτελούν την ιδεοληπτική παράκρουση των κομματικών καθοδηγητών σου και συνιστούν το άλλοθι της εκμετάλλευσης σου, χάριν της βασιλείας των άεργων κομματικών και συνδικαλιστικών κομμουνιστικών κηφήνων. Το αποτέλεσμα αυτής της ιδεοληπτικής παράκρουσης το γνωρίζουμε πολύ καλά: Είναι ο σοσιαλισμός, το μοντέλο της Σοβιετικής Ένωσης, που σήμερα, που μας την ξαναπροτείνει το κόμμα σου, είναι ήδη είναι μια μούμια που έχει σαπίσει.

Αν ο πατριωτισμός εξασφαλίζει την πολιτική σου αξιοπρέπεια ως Έλληνα πολίτη, την εξάλειψη της κοινωνικής και οικονομικής αδικίας, την εξάλειψη της εκμετάλλευσης από τα αφεντικά, γιατί σε ενοχλεί ως εργάτη και εργαζόμενο η άσκηση της επιχειρηματικότητας από όποιον άλλο ισότιμο Έλληνα πολίτη επιθυμεί να την ασκήσει; Η επιχειρηματικότητα είναι μια υγιής οικονομική δραστηριότητα, εξόχως επωφελής για την πατρίδα, αρκεί να ασκείται υπέρ της πατρίδος και του λαού και όχι υπέρ της κλεπτοκρατικής άρχουσας τάξης. Αν με ένα διάφανο σύστημα ελέγχου αποκλειστεί � κερδοσκοπία και με ένα ενιαίο φορολογικό και επενδυτικό συντελεστή 50%, όπως εισηγείται η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, αφ' ενός ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα και αφ' ετέρου επιστρέφει στο λαϊκό σώμα το ήμισυ των καθαρών κερδών κάθε επιχείρησης, αυτή δεν είναι μια γνήσια και υγιής οικονομική δραστηριότητα προς όφελος της πατρίδας και του λαού; Αν επιπλέον επιχειρείται υγιής συνεταιριστικός ανταγωνισμός των ιδιωτικών μονάδων, όπου αυτό είναι εφικτό, δεν έχουμε ένα δυναμικό και υγιές οικονομικό περιβάλλον με παράλληλη ανάπτυξη του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα! ; Σημ ασία δεν έχει εδώ και ένα αιώνα "ποιος κατέχει τα μέσα παραγωγής", αλλά ποιος ελέγχει αυτόν που κατέχει τα μέσα παραγωγής. Ποιος σχεδιάζει και ορίζει τους κανόνες του οικονομικού παιγνίου, που ενθαρρύνει την επιχειρηματικότητα, αλλά απαγορεύει και τιμωρεί σκληρά την εκμετάλλευση.

Τέλος στον χρηματοπιστωτικό καπιταλισμό της μετανεωτερικής εποχής, αριστερέ κι εσύ κομμουνιστή, σημασία έχει "η κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής" ή η κατάργηση της δουλείας του τόκου, δηλαδή της τοκογλυφίας και του τζόγου της άϋλης πίστης των χρηματιστηρίων και των παραγώγων, που καταστρέφουν τις οικονομίες των λαών της οικουμένης, αλλά και της μεγάλης οικογένειας των ευρωπαϊκών πατρίδων; Αυτός είναι ο στόχος του πατριωτισμού της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Η κατάργηση της δουλείας του τόκου και των χρηματιστηρίων. Και αυτός ο πατριωτισμός θα αντικαταστήσει τ� καπιταλιστικό σύστημα της οικονομίας, που έχει συνολικά και όχι μόνο στην πατρίδα μας χρεοκοπήσει.

Αν όλα αυτά γίνονται πράξη με την ανατολή της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στο πολιτικό σκηνικό, γιατί αριστερέ κι εσύ κομμουνιστή να ψηφίσεις Αριστερά ή ΚΚΕ;

Να γιατί σε πέντε (αριθμός 5) χρόνια η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ θα έχει εξαφανίσει το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ από τον πολιτικό χάρτη.

ΑΡΙΣΤΕΡΕ ΚΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ, ΨΗΦΟ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ !

xagr.net




Διαβάστε περισσότερα »

Κοινωνία ... To νήπιο και οι διαφθορείς του

Τό κατεστημένο τής έξουσίας χρησιμοποιεί πολλά μέσα, γιά νά έπιβιώνη. "Ολα τείνουν πρός τον ίδιο σκοπό: την έξουδετέρωση εκείνην πού βρίσκονται εκτός Κατεστημένου καί τήν ματαίωση κάθε προσπάθειας πού θά μπορούσε νά γίνη έκ μέρους τους γιά τήν Αμφισβήτηση ή τήν Ανατροπή του. Μέ τον νοσηρό Εγωισμό του, τό Κατεστημένο θεωρεί έχθρούς και «Απειλή» τους πάντες, έκτος Από τον ίδιο τον έαυτό του. Μεταξύ των εχθρών του, ό πιο ιδιότυπος είναι ό Ανώνυμος λαός, ή....
Απρόσωπη μάζα, πού Αποτελεί τό έμψυχο υπόβαθρο κάθε Εθνους.

Ό λαός είναι ό πιο εΰτρωτος εχθρός Απ' δλους τούς έχθρούς τών κρατουντών, σ' δλες τις έποχές καί σ' δλους τούς χώρους. Μοιάζει μ' ένα γιγάντιο νήπιο. Διαθέτει τεράστια δύναμη, άλλά δέν είναι ικανός να τήν χρησιμοποήση. Καί άν ποτέ τήν χρησιμοποιήση, Θά τήν σπαταλήση Ασκοπα. «Διαμορφώνεται» ευκολα καί του Αρέσουν τά παραμύθια. Εχει συνεχώς Ανάγκη Από ένα κηδεμόνα, ένα προστάτη. Συναισθάνεται, ένθουσιάζεται, Αλλά δέν έχει κρίση. Εντυπωσιάζεται άπό τά πυροτεχνήματα καί τις ταχυδακτυλουργίες. Καί κλαίει δταν πεινάη, διότι ή μεγάλη του Αδυναμία είναι τό φαί. Τ�ελλαίνεται έπίσης γιά τά φανταχτερά πραγματάκια. Καί ζητάει συνεχώς όμορφα μπιχλιμπίδια.

Γνωρίζοντας καλά τήν μεγάλη αύτή Αδυναμία του λαοϋ, ή έξ- ουσία μεταξύ τών άλλων τρόπων πού χρησιμοποιεί γιά νά τόν κρα- τάη ύπάκουο — βία, δόλος, παραπλάνηση, «παραμύθια», φοβέρα— έφαρμόζει σέ εύρεία έκταση τήν μέθοδο του έκ-β ιάσιμου: «Θά σου δίνω λεφτά γιά νά τρώς καί νά Αγοράζης ώραΐα πράματα, μόνον δταν είσαι ύπάκουο παιδί».

"Έχοντας κάτω άπό τόν πλήρη έλεγχό του τά ύλικα μέσα —τεχνολογία καί πλοΰτο— τό Κατεστημένο διαθέτει πράγματι τό πιο άποτελεσματικό δπλο για να 'δουλαγωγή τούς λαούς: τό δπλο τών υλικών παροχών.

Ό έξουσιαζόμενος καί έξαρτώμενος πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά άνθρωπος —-καί τέτοιοι είναι δλοι δσοι βρίσκονται έκτός Κατεστημένου, δηλαδή ή μέγιστη πλειονότητα τών άτόμων— παρασυράμενος άπό τό δόλωμα τής υλης, ύποκύπτει σχεδόν πάντοτε στόν έκβιασμό. 'Αντιλαμβάνεται, δτι γιά νά «ζήση», για να «προκόψη», γιά νά «σταδιοδρομήση», πρέπει νά είναι ευπειθής. 'Αλλοιώς, ot «κηδεμόνες» πού κρατάνε τά κλειδιά του ταμείου, δέν θά του δώσουν τίποτε.

Μέ τον άπέραντο κυνισμό τους οΐ κρατούντες κάνουν ο,τι μπορούν, γιά νά ένισχύσουν την δίψα γιά τήν ΰλη πού χαρακτηρίζει τούς λαούς. Οί βιτρίνες του τεχνολογικού πολιτισμού τής έποχής μας άστραποβολουν άπό σωρούς διαφόρων πραγμάτων — χρήσιμων ή άχρηστων— πού καθένα άπ' αυτά Αντιπροσωπεύει κι £να μεγάλο πειρασμό γιά τά άτομα. "Οπως οί ψιλικατζήδες καί οί πωλητές παιδικών είδών καί παιχνιδιών έκθέτσυν δσο μπορούν πιό προκλητικά τό έμπόρευμά τους, γιά νά τραβήξουν τήν προσοχή τών άνήλικων πελατών τους, έτσι και τό Κατεστημένο, μέ τή βοήθεια τής έλιεγχό- μεν�ς άπ' αύτό τεχνολογίας, προωθεί μέ δλα τά μέσα τή μαζική παραγωγή υλικών άγαθών πού προορίζονται γιά νά άνοίξουν τήν όρεξη τών δουλών του.

Ταυτόχρονα διαφημίζει μ' όλαυς τούς τρόπους τις άνέσείς καί τήν ώραία ζωή πού έξασφαλίζουν τά άγαθά αύτά —πού μπορεΐ νά καλύπτουν πραγματικές άνάγκες, άλλά καί μπορεΐ νά μήν προσφέρουν κανένα ωφέλημα σ' αυτούς πού τά άποκτουν. "Ολες οί άποχρώσεις του, άπό τή μαρξιστική μέχρι τήν καπιταλιστική, όταν μιλάν στούς ύπηκόους τους, μόνο στό στομάχι τους άπευθύνονται καί ποτέ στον έγκέφαλο ή τήν ψυχή τους. Οικονομική άνάπτυξη. ύλική ευημερία, κοινωνική «δικαιοσύνη», αύξήσεις μισθών καί λοιπά παρόμοια είναι τά μόνα πράγματα πού υπάρχουν σ' δλα τά πολιτικά προγρ�μματα δλων τών έξουσιαστικών καθεστώτων του κόσμου.

Ετσι ή δίψα γιά τήν άπόκτηση υλικών άγαθών πήρε στήν έποχή μας τις διαστάσεις μαζικής ύστερίας. Πρόκειται γιά τό φαινόμενο του Καταναλωτισμού, πού δεν συνιστα άπλώς «τρόπο ζωής», άλλά τείνει νά πάρη τήν μορφή «κοσμοθεωρίας» γιά τον σύγχρονο άνθρωπο.

Ό «καταναλωτικός άνθρωπος» διακατέχεται μόνιμα άπό τόν πυρετό τής άπληστίας. "Ολες του οί σκέψεις, οί ένέργειες, τά όνειρά του άναφέρονται στήν έξεύρεση χρημάτων για την Εξασφάλιση «ανέσεων», πσύ κατά τη γνώμη του είναι «Απαραίτητες γιά νά ζήση». Οί «άνέσεις» αυτές δέν Επιτυγχάνονται ποτέ. "Οταν άποκτά σπίτι, όνειρεύεται ενα μεγαλύτερο καί πολυτελέστερο. "Οταν τό ά- ποκτά καί αυτό, έπιδιώκει τήν κατασκευή μιας βίλλας σέ κάποια έξοχική περιοχή. "Οταν άποκτά αυτοκίνητο, θέλει να μεγαλύτερο και καλύτερο. "Οταν τό άγοράζη κι' αυτό, θέλει ένα κότερο. "Υστερα ενα �διωτικό άεροπλάνο. Καί ούτω καθεξής. Είναι φανερό, δτι ή καταναλωτική υστερία 'δεν όφείλεται στή φυσιολογική τάση του άν- ϋρώπου για κάλυψη των φυσικών του άναγκών. Άλλα πρόκειται γιά διαστροφή, έφ' δσον τά περισσότερα υλικά άγαθά πού έπιδιώκει νά άποκτήση μόνο φανταστικές άνάγκες του έξυπηρετουν.

Στο ξέφρενο κυνήγι τής υλης ό «καταναλωτικός άνθρωπος» δεν εχει φραγμούς. Πουλά έκατό φορές τήν ήμέρα τήν τιμή του, τήν άξιοπρέπειά του, τις ιδέες του, θυσιάζοντάς τα σάν τίμημα της ύλικής του «ευδαιμονίας». Ή υλη άποτελεΐ γι' αύτόν τόν άνώτατο σκοπό και δλα τά μή υλικά είναι άπλώς «μέσα» ή τίποτα.

Μ' αυτές τις συνθήκες καί μ' αύτό τό ύλιστικό «Ιδανικό», που έχει τοποθετήσει στην κορυφή τής πυραμίδας των «άξιων» της, ή «Καταναλωτική Κοινωνία», ή τελευταία μορφή τής λογοκρατικής κοινωνίας, μεταβάλλεται σ' εναν έσμό δωροδοκούντων καί δωροληπτών, σαλταδόρων καί καρριεριστών, άπατεώνων, καί έκβιαστών καί σέ τελευταία άνάλυση σέ μιά άπειροπληθή άγέλη άνδραπόδων, τυφλά κινουμένων πλασμάτων. Ή Εξουσία είναι ή Κίρκη πού ακουμπά μέ τό μαγικό ραβδί της τούς άνθρώπους και τούς μεταμορ-φώνει σέ χοίρους. Οί «καταναλωτικοί άνθρωποι» δέν σκέπτονται, δεν έχουν �ιμή, δέν έχουν ίδέες, δέν έχουν κάποιο σταθερό σημείο άναφοράς ατή ζωή τους. Και σάν «πόρνες» έκδίδονται πρόθυμα σ> όποιονδήποτε τούς άμείβει, δηλαδή στούς κρατούντες.

Είναι αυτονόητο, δτι μιά τέτοια κοινωνία είναι ή πιο εύκολοκυβέρνητη όλότητα πού θά (μπορούσε νά έπιθυμήση τό Κατεστημένο. Καθώς οί μάζες δέν έχουν καιρό νά σκεφθοϋν τίποτε άλλο έκτός άπό τήν ολη, οί κρατούντες προμηθεύουν σ' αυτές τή «σκέψη» πού τούς ίδιους συμφέρει. «Σκεπτόμενο πριν άττό μάς, γιά μάς», τό Κατεστημένο μάς προσφέρει, μέ τά άπειρα τεχνικά μέσα πλυσεως έγκεφά* λων πού διαθέτει, ετοιμες «λύσεις» γιά -ολα τά προβλήματα πού μάς άπασχολοΟν: άταμικά, κοινωνικά, καλλιτεχνικά, οικονομικά, Iδεολογικά, θρησκευτικά, πολιτικά, άκόμη και σεξουαλικά. Καί �τσι οί λαοί, αν κάποτε έπιδιώκουν κάποΐα λύση σέ κάποιο πρόβλημα ή «λύση» αύτή είναι πάντοτε δογματική, προγραμματισμένη καί «υπαγορευμένη» προ πολλοϋ άπό τό Κατεστημένο —καί φυσικά ποτέ δεν είναι λύση.


Αυτό πού συμβαίνει στο έπίπεδο των άτόμων, Ισχύει Απαράλλακτα καί στο έπίπεδο των Εθνών. Ή άόρατη Διεθνής 'Εξουσιαστική Κλίκα πού κυβερνά τον Κόσμο, έχοντας στά χέρια της τόν άπό- λυτο έλεγχο του πλούτου καί τής τεχνολογίας, έκβιάζει τά νΕθνη, λέγοντάς τους δ,τι λέει καί στά άτομα: «Θά σάς βοηθήσω οικονομικά καί τεχνολογικά, μόνον όταν εΐαθε υπάκουα». "Οπως τά άτομα υποτάσσονται, έτσι καί τά νΕθνη άναγκάζονται νά ύποδουλωθοϋν. Γιά χάρη τής ί'δέας τής «οικονομικής άναπτύξεως» (πού είναι σάν τό καταναλωτικό «πνεύμα» των άτόμων, διότι, δπως αυτό, έτσι καί έκεί�η, δεν Ικανοποιείται ποτέ) τά Εθνη έγκατα λείπουν τά ιδανικά τους καί παραδίδονται έρμαια στον διεθνισμό και τόν κοσμοπολιτισμό του Κατεστημένου. Ή υστερία τής «οικονομικής άναπτύξεως», πού έχει «υποβάλει» στά νΕθνη ή Διεθνής Εξουσία, είναι 'ένας άπό τούς βαθύτερους λόγους τής φθοράς του έθνικου Ιδανικού καί τής έκπορνεύσεως των έθνικών άξιων καί άρετών, δπως ή υστερία του Καταναλωτισμού είναι ένας άπό τούς βαθύτερους λόγους τής ήθικής έκπορνεύσεως των κοινωνιών καί τών άτόμων. Καί είναι άλήθεια, αυτό πού έκ πρώτης όψεως φαίνεται παράλογο: Τό άτέλε! ιωτο καί στούς αιώνες τών αιώνων άπιαστο όνειρο τής «οίκονομικής άναπτύξεως», αύτή ή διηνεκώς διαφεύγουσα χίμαιρα, είναι στήν πραγματικότητα ή θανατηφόρα άρρώστια κάθε "Έθνους καί ό άπόκρυφος δολοφόνος τής έλευθερίάς του.

Ή καταναλωτική άλλοτρίωση καί ό ήθικός εύτελισμός τών άτόμων καί τών κοινωνιών θά μπορούσαν νά είχαν κάποιο έλαφρυντικό, κάποιο «πλεονέκτημα», χάριν του όποιου νά τούς συγχωρηθή ή καταστροφή πού προξενούν στόν πολιτισμό τής άνθρωπότητας: την ευδαιμονία τού άνθρώπου. 'Αλλά, δυστυχώς, δέν ύπάρχει αύτό τό έλαφρυντικό. Ό «καταναλωτικός άνθρωπος» έκτος του δτι είναι «ό πιο ύποδουλωμένος, ό πιό άτιμος, ό πιο άποβλακωμένος καί ό πιο άποκτηνωμένος άνθρωπος δλων τών έποχών», είναι ταυτόχρονα καί ό πιό δυστυχής. Τό άγχος, ό παραλογισμός καί οί παρακρούσεις, οί «υ�οχθόνιοι» φόβοι καί ή άπερίγραπτη ματαιότητα πού τόν συνοδεύουν σάν φαντάσματα σέ κάθε του 6ήμα, μετατρέπουν τη ζωή του σέ κόλαση. "Έχοντας χάσει τήν αίσθηση του μέτρου, κατρακυλά όλοένα καί πιό βαθειά στο ερεβος καί στή δίνη τής υστερίας ταυ. Αιχμάλωτος, δέσμιος ένός ύποβολιμαίου «Ιδανικού», πού είναι άπλώς παγίδα πού του στήνουν οί έξουσιαστές, αισθάνεται ίσως ύποσυνείδητα τήν κατάντια του, διαβλέπει δτι ό δρόμος του δέν εχει κανένα τέρμα καί σέρνει τον σταυρό του άνεβαίνοντας σ' ενα Γολγοθά, πού κι αυτός δεν 2χει κανένα νόημα καί δέν θά δρή καμμιά δ�! �καί� �ση.

Ό άνθρωπος αύτοτιμωρείται, γιατί παραβίασε τήν ίδια τη φύση του. Άπό δυσυπόστατο δν, δηλαδή άπό είδος μέ υλικές άνάγκες άλλά και μέ άνώτερες, πνευματικές Ιδιότητες, μεταβάλλεται άφύ- σικα σέ μονοδιάστατο τέρας. Απέβαλε τόν Ιδεαλισμό πού ύπάρχει μέσα στη φύση του καί περιωρίσθηκε στόν υλισμό, ύποβιβάζοντας άσπλαχνα τόν έαυτό του. Δέν του άπομένουν παρά δυο πράγματα: ή άποκατάσταση τής διφυούς άντότητάς του ή ή έκλειψή του άπό τήν έπιφάνεια τής Γης. Ή Μητέρα Φύση δέν συγχωρει ποτέ τά παιδιά της, δταν τήν προδίδουν.


Πηγή: Δημμήτρης Λάμπρου, Αναζήτηση, Δοκίμιο Ελληνικής Ιδεολογίας, Δαύλος 1981

http://gerasimos-politis.blogspot.com/




Διαβάστε περισσότερα »