Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

«Σιωπηρός» γεωπολιτικός σχεδιασμός αποσταθεροποίησης της Ελλάδας


Επικίνδυνο παιχνίδι εις βάρος της Ελλάδας παίζουν οι Γερμανοί στη Θράκη, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδίου του Βερολίνου για τη μετατροπή της χώρας σε κανονικό προτεκτοράτο. Τα «Επίκαιρα» αποκαλύπτουν τις... γερμανικές μεθοδεύσεις και τις πιέσεις προς την κυβέρνηση προκειμένου να επιτραπεί η επιστροφή δεκάδων χιλιάδων απελαθέντων «τουρκόφρονων» μουσουλμάνων και των οικογενειών που δημιούργησαν μετέπειτα στη Δυτική Θράκη, ώστε να αποτελέσουν εργατικό δυναμικό για την Ειδική Οικονομική Ζώνη (ΕΟΖ) που επιδιώκουν να στήσουν οι Γερμανοί στην ακριτική περιοχή. Πρόκειται για έναν πυρήνα 50.000 και πλέον ανθρώπων, που σήμερα ζουν συγκεντρωμένοι από το τουρκικό κράτος στην Προύσα, οργανωμένοι σ' ένα δίκτυο αλυτρωτικών συλλόγων, τους οποίους χρηματοδοτούν και καθοδηγούν οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.

 Ο μηχανισμός προπαγάνδας του βαθέος κράτους της Άγκυρας βρίσκει τώρα αρωγό τη γερμανική Task Force, η οποία έχει αναλάβει την επιτόπια υλοποίηση του σχεδιασμού του Βερολίνου, που είναι σε πλήρη γνώση της Άγκυρας.

Γερμανοί και Τούρκοι συμπορεύονται στη Θράκη

Όπως έχουν αναφέρει κατ' επανάληψη τα «Επίκαιρα», Γερμανοί και Τούρκοι επιχειρηματίες αναμένουν τη δημιουργία ΕΟΖ στη Θράκη. Όταν δοθεί το «οκέι», 180 Τούρκοι μεγαλοεπιχειρηματίες -αρκετοί εξ αυτών με γερμανικά διαβατήρια και με επιχειρήσεις στο Μόναχο και στην Κολονία- ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε «επενδύσεις» στη Θράκη. Τόσο οι ίδιοι όσο και οι Γερμανοί «επενδυτές» έχουν προαποφασίσει την άντληση φθηνού εργατικού δυναμικού από τη μουσουλμανική μειονότητα της περιοχής αλλά, όπως προαναφέρθηκε, και απ' όσους έχουν απελαθεί και τις οικογένειες τους και διαβιούν στη γείτονα.
 


Περιμένουν στην Προύσα

Η Άγκυρα άδραξε την ευκαιρία για να προωθήσει το σχέδιο της επανόδου των μουσουλμάνων Δυτικοθρακιωτών, οι οποίοι απελάθηκαν από το ελληνικό κράτος τις δεκαετίες του '60, του '70 και του '80 εξαιτίας της εξτρεμιστικής δράσης τους, και των απογόνων τους, οι οποίοι διεκδικούν ανάκτηση της ιθαγένειας που τους έχει «αφαιρεθεί». Ωστόσο, αυτός ο αριθμός που επικαλούνται οι Γερμανοί, τον οποίο έχουν «πληροφορηθεί» από τους Τούρκους, είναι αυθαίρετος και πλασματικός. Η αλήθεια είναι ότι πολλοί απ' αυτούς -σκληροί «τουρκόφρονες»- είχαν ζητήσει και είχαν λάβει την τουρκική ιθαγένεια χάνοντας την ελληνική. Εξάλλου, ούτε η Τουρκία επέτρεπε τότε διπλή υπηκοότητα.

Σε αυτό το περιβάλλον και εν μέσω του Ψυχρού Πολέμου το ελληνικό κράτος είχε αφαιρέσει την ιθαγένεια από άτομα τα οποία διαπιστωμένα λειτουργούσαν εις βάρος της χώρας και για λογαριασμό της Άγκυρας. Σε αυτούς ζητούν οι Γερμανοί, αισθανόμενοι προφανώς ότι μπορούν να απαιτούν οτιδήποτε, να επιστραφεί η ιθαγένεια για να... εργαστούν στην Ειδική Οικονομική Ζώνη της Θράκης. Η Τουρκία, βέβαια, είναι ενθουσιασμένη με την ιδέα.

Το τουρκικό κράτος όλ' αυτά τα χρόνια έχει εξελίξει το σχεδιασμό του και κλιμακώνει την επιβουλή κατά της Θράκης. Στήριξε τους απελαθέντες, παρέχοντας οικονομικά και κοινωνικά προνόμια, τους κράτησε ενωμένους συγκεντρώνοντάς τους στην ευρύτερη περιοχή της Προύσας, συντήρησε και καλλιέργησε τον αλυτρωτισμό. Οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί της Άγκυρας λειτούργησαν αδιάλειπτα για το σκοπό αυτό, υποδαυλίζοντας το αίσθημα μίσους κατά της Ελλάδας. Ένα δίκτυο οργανώσεων και συλλόγων στήθηκε μεθοδικά, διευρύνθηκε και εξαπλώθηκε μεταφέροντας την προπαγάνδα στην Ευρώπη. Με πρωτεργάτη το «Σύλλογο Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης», που διατηρεί παραρτήματα σε δεκάδες ευρωπαϊκές πόλεις, και υπό τη σκέπη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης (ΑΒΤΤF), τα όργανα της Άγκυρας έχουν αποθρασυνθεί. Τώρα βλέπουν στη γερμανική δραστηριότητα στην περιοχή μια ακόμα χρυσή ευκαιρία για την ενίσχυση του σχεδίου τους. Για την ακρίβεια, υπάρχει απόλυτη συνεννόηση μεταξύ τους.

Το ζήτημα όμως είναι αν η ελληνική κυβέρνηση θα δεχτεί, αφενός, να δημιουργηθεί ΕΟΖ στη Θράκη και, αφετέρου, να ικανοποιήσει τους Γερμανούς επιστρέφοντας την ιθαγένεια σε χιλιάδες μουσουλμάνους που βρίσκονται στην Τουρκία Η ΕΟΖ, για την οποία έχουν διατυπωθεί έντονες ενστάσεις διότι προσθέτει μια «ιδιαιτερότητα» σε μια ήδη ευαίσθητη περιοχή, είναι ακόμα υπό συζήτηση. Το ζήτημα της επιστροφής της ιθαγένειας είναι τόσο εγκληματικό, που είναι αμφίβολο αν θα μπορούσε οποιαδήποτε κυβέρνηση να το αποδεχτεί. Είναι εξωφρενικό ακόμα και γι' αυτά που γίνονται στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχαν αποκαλύψει τα «Επίκαιρα», στο πλαίσιο του γερμανικού σχεδιασμού, που έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό και κλιμακώνεται, η δημιουργία κέντρων κράτησης λαθρομεταναστών στη Θράκη είχε, μεταξύ άλλων, ως στόχο την απασχόλησή τους ως φθηνού εργατικού δυναμικού στην ΕΟΖ...

Δημογραφική αλλοίωση

Διπλωματική πηγή, σχολιάζοντας τις γερμανικές ιδέες, έλεγε «αλήθεια, μήπως έχουν προτείνει και την επιστροφή της ιθαγένειας σε περίπου 60.000 Έλληνες της Πόλης της Ίμβρου και της Τενέδου, την οποία αφαίρεσε το τουρκικό κράτος στο πλαίσιο της εκδίωξης των Ρωμιών από την Τουρκία;»... Όλ' αυτά, βέβαια, δεν έχουν μόνο οικονομικό περιεχόμενο. Η δημογραφική αλλοίωση της περιοχής, αν αφεθούν να εξελιχθούν όλ' αυτά, είναι προφανές πού θα οδηγήσει.

Σε αυτά θα πρέπει να προστεθεί η γενικότερη σύγκλιση Άγκυρας - Βερολίνου. Μπορεί η Άνγκελα Μέρκελ να λέει «όχι» στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, αλλά η Γερμανία, μετά την οικονομική ηγεμονία της, δείχνει να αναζητεί ευρύτερο και πιο ενεργό γεωπολιτικό ρόλο. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί η άμεση ανταπόκριση των Γερμανών στο αίτημα των Τούρκων για νατοϊκή συνδρομή στον έλεγχο των συνόρων με τη Συρία. Εξάλλου, το διαχρονικό ενδιαφέρον των Γερμανών για τα κοιτάσματα της Μέσης Ανατολής είναι γνωστό, όπως και ο «σύνδεσμος» των ναζί με το Ισλάμ. Γι' αυτό οι γερμανικές κινήσεις στη Θράκη πρέπει να παρακολουθούνται υπό το πρίσμα του γενικότερου σχεδιασμού τους.
,


Αμερικανογερμανικός πόλεμος και φόβοι για προβοκάτσια

Εν τω μεταξύ, ο πρωταγωνιστικός ρόλος των Γερμανών στο ελληνικό ζήτημα και η επέλασή τους, που δεν περιορίζεται στο οικονομικό πεδίο, προκαλούν το αμερικανικό «ενδιαφέρον». Η Ουάσιγκτον δεν είναι ευχαριστημένη με την προσπάθεια της Γερμανίας να εντάξει απολύτως την Ελλάδα στη σφαίρα επιρροής της. Η αμερικανική κινητικότητα στη Θράκη είναι επίσης έντονη. Πάντα ήταν. Σύμφωνα με πληροφορίες, Αμερικανοί παράγοντες προσεγγίζουν άτομα από τη μειονότητα, εσχάτως πολλές γυναίκες, φροντίζοντας να τις στείλουν στις ΗΠΑ για να παρακολουθήσουν σεμινάρια σχετικά με τη δημιουργία Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, γυναικείας δραστηριότητας και όλη τη γνωστή θεματολογία. Αρμόδιες πηγές, που εκ της θέσεώς τους παρακολουθούν την κατάσταση, εκφράζουν την ανησυχία τους -βάσει πληροφοριών που έχουν- για το ενδεχόμενο ξένες υπηρεσίες, στο πλαίσιο του μεταξύ τους ανταγωνισμού για την επιρροή στη χώρα, να επιχειρήσουν προβοκάτσια, προκαλώντας συντονισμένη ανάφλεξη μελών της μειονότητας στη Θράκη και λαθρομεταναστών στην Αθήνα. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι πυκνώνουν οι μυστικές συγκεντρώσεις μουσουλμάνων... κυνηγών στα ορεινά των νομών και η εκπαίδευση στα όπλα ακραίων στοιχείων της μειονότητας υπό την «επίβλεψη» του τουρκικού προξενείου, το οποίο συνεχίζει να δρα ανεξέλεγκτο. Βουλευτές της ΝΔ κατέθεσαν ερώτηση για την παρακρατική δράση του Τούρκου προξένου και των πρακτόρων της Άγκυρας, αλλά το ελληνικό κράτος παραμένει απόν. Μετά τις αποκαλύψεις των «Επικαίρων» για τους εκβιασμούς των οργάνων του προξενείου εις βάρος νομιμόφρονων μουσουλμάνων, το ΥΠΕΞ ζήτησε, υποτίθεται, εξηγήσεις και μετά σιγή. Θα ασχοληθεί κανείς ή θα ξυπνήσουν όταν θα είναι αργά;

Την ίδια ώρα, η πυριτιδαποθήκη της Αττικής, με τους χιλιάδες εκτός ελέγχου και κοινωνικών δομών λαθρομετανάστες, προσφέρεται για προβοκάτσια, γι' αυτό και οι αρμόδιες Αρχές, οι οποίες έχουν πληροφορίες για την παρουσία ξένων υπηρεσιών στις διάφορες ισλαμικές ομάδες, βρίσκονται σε διαρκή συναγερμό. Η σύγκρουση ΗΠΑ - Γερμανίας στον ελληνικό χώρο μεταφέρεται και στο χώρο των μουσουλμάνων. Υπάρχουν σε εξέλιξη συγκεκριμένες διεργασίες και σχεδιασμοί, μέσω των οποίων κάποιοι -αν προχωρήσουν- θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε «Συρία». Η Θράκη και η Αττική αποτελούν πεδία των σχεδιασμών τους. Αξίζει να επισημανθεί, επί παραδείγματι, η παρουσία αξιωματικών του... Κατάρ στην τεθωρακισμένη ταξιαρχία της Ξάνθης, υπό το πρόσχημα της εκπαίδευσης στα στάνταρντ του ΝΑΤΟ; Να πιστέψουμε, με περίσσια αφέλεια, πως το Κατάρ, που είναι ο μπροστάρης της διάλυσης της Συρίας, δεν βρήκε ανάμεσα σε τόσα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ χώρο για εξάσκηση και στέλνει αξιωματικούς όχι απλά στην Ελλάδα, αλλά στη Θράκη, όπου υπάρχουν χιλιάδες Σουνίτες μουσουλμάνοι; Μήπως υπήρξαν παρασκηνιακές επαφές με τους εκεί πράκτορες του προξενείου; Την απάντηση τη γνωρίζουμε... Είναι τυχαίο ότι πυκνώνει η παρουσία Αμερικανών αξιωματούχων από τη Θεσσαλονίκη σε Ξάνθη και Κομοτηνή; Υπάρχει ή όχι ραγδαία ισλαμική ριζοσπαστικοποίηση των Σουνιτών μουσουλμάνων στην ελληνική Θράκη αλλά και «πολεμική οργάνωση» ορισμένων εκ των δεκάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών στο Λεκανοπέδιο;

Να θυμίσουμε πως ο Αχμέτ Νταβούτογλου ενεργοποίησε πλήρως ανάλογη με τη Θράκη μεθόδευση σε Ρόδο και Κω, όπου το πράγμα «τρέχει» κανονικά. Τι πραγματικά συμβαίνει στα συγκεκριμένα νησιά πίσω από «αθώα» ονόματα του τύπου «Πολιτιστικός Σύλλογος Μουσουλμάνων Η Αδελφοσύνη» -με μέλη που ήδη πηγαινοέρχονται στην Τουρκία για... εκπαίδευση!- και καθημερινά μέσα σε μαγαζιά; Μήπως εμπόριο οπωρικών; Ή, ας πούμε, εργαστήρια επεξεργασίας γαλακτοκομικών;...

Ο κατάλογος είναι μακρύς και ο ύπνος της Αθήνας βαθύς. «Φίλοι» και εχθροί έχουν βρει πεδίο ελεύθερο λόγω της μακαριότητας του πολιτικού προσωπικού και της δραματικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα και λειτουργούν ανεξέλεγκτα. Αν το ελληνικό κράτος δεν αντιδράσει αμέσως, το Μνημόνιο θα ακολουθήσουν άλλες, ακόμα πιο δυσάρεστες καταστάσεις. Για να το πούμε με αλλά λόγια, μήπως και το καταλάβουν οι αρμόδιοι, το Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο στον οποίο έχει τεθεί η Ελλάδα κάποιοι τον χρησιμοποιούν ως όχημα για να επιτύχουν πολλά περισσότερα.

(ΕΠΙΚΑΙΡΑ 22/11 - 28/11/2012 – ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ)

-->




Διαβάστε περισσότερα »

“Ντροπή Έλληνες”!…



«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα' νεργήσω κι' ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
Γιάννης Μακρυγιάννης
…Τότε, εκεί που καθόμουν εις το περιβόλι μου και έτρωγα ψωμί, πονώντας από τις πληγές, όπου έλαβα εις τον αγώνα και περισσότερο πονώντας δια τις μέσα πληγές όπου δέχομαι δια τα σημερινά δεινά της Πατρίδος, ήλθαν δύο επιτήδειοι, άνθρωποι των γραμμάτων, μισομαθείς και άθρησκοι, και μου ξηγώνται έτσι:
«Πουλάς Ελλάδα, Μακρυγιάννη»!

Εγώ, στην άθλιαν κατάστασίν μου, τους λέγω:

«Αδελφοί, με αδικείτε. Ελλάδα δεν πουλάω, νοικοκυραίγοι μου. Τέτοιον αγαθόν πολυτίμητον δεν έχω εις την πραμάτειαν μου. Μα και να τό' χα, δεν τό' δινα κανενός.

Κι' αν πουλιέται Ελλάδα, δεν αγοράζεται σήμερις, διότι κάνατε τον κόσμον εσείς λογιώτατοι, να μην θέλει να αγοράσει κάτι τέτοιο». 
 
Έφυγαν αυτοί. Κι' έκατσα σε μίαν πέτραν μόνος και έκλαιγα. Μισός άνθρωπος καταστάθηκα από το ντουφέκι του Τούρκου, τσακίστηκα εις τις περιστάσεις του αγώνα και κυνηγιέμαι και σήμερον.
Κυνηγιώνται και άλλοι αγωνιστές πολύ καλύτεροί μου, διότι εγώ είμαι ο τελευταίος και ο χειρότερος. Και οι πιο καλύτεροι όλων αφανίστηκαν.
Αυτοί που θυσίασαν αρετή και πατριωτισμόν, για να ειπωθεί ελεύτερη η Ελλάδα κι' εχάθηκαν φαμελιές ολωσδιόλου, είπαν να ζητήσουν ένα αποδειχτικόν που να λέγει ότι έτρεξαν κι' αυτοί εις την υπηρεσίαν της Πατρίδος και Τούρκο δεν άφηκαν αντουφέκιγο.

Πήγε να' νεργήσει η Κυβέρνηση και βγήκαν κάτι τσασίτες και σπιγούνοι, που δουλεύουν μίσος και ιδιοτέλεια, και είπαν «όχι».
Και είπαν και βρισιές παλιές δια τους αγωνιστές. Για να μην πάρουν το αποδειχτικόν, ένα χαρτί που δεν κάνει τίποτες γρόσια.
Πατρίδα να θυμάσαι εσύ αυτούς όπου, δια την τιμήν και την λευτερίαν σου, δεν λογάριασαν θάνατο και βάσανα. Κι' αν εσύ τους λησμονήσεις, θα τους θυμηθούν οι πέτρες και τα χώματα, όπου έχυσαν αίματα και δάκρυα.

Θεέ, συχώρεσε τους παντίδους, που θέλουν να μας πάρουν τον αγέρα που αναπνέομεν και την τιμήν που με ντουφέκι και γιαταγάνι πήραμε.
Εμείς το χρέος, το κατά δύναμιν, επράξαμεν. Και αυτοί βγήκαν σήμερον να προκόψουν την Πατρίδα. Μας γέμισαν φατρία και διχόνοιαν. Και την Πατρίδα δεν την θέλουν Μητέρα κοινή. Αμορόζα εις τα κρεβάτια τους την θέλουν. Γι' αυτό περνούν και ρεθίζουν τον κόσμον με τέχνες και καμώματα.
Και καζαντίσαν αυτοί πουγγιά και αγαθά και αφήκαν τους αγωνιστές, τις χήρες και τα ορφανά εις την άκρην. Αυτοί είναι οι ανθρώπινοι λύκοι, που φέραν δυστυχήματα και κίντυνον εις τον τόπον. Ας όψονται.

Τότε που η Τουρκιά εκατέβαινε από τα ντερβένια και ολίγοι έτρεχαν με ολίγα ντουφέκια, με τριχιές δεμένα, να πολεμήσουν, θέλοντας λευτεριάν ή θάνατον, οι φρόνιμοι ασφάλιζαν τις φαμελιές τους εις τα νησιά κι' αυτοί τρέχαν εις ρεματιές και βουνά, μη βλέποντας ποτέ Τούρκου πρόσωπον. Κι' όταν ακούγαν τα ντισμπάρκα των Τούρκων, τρέχαν μακρύτερα.
Τώρα θέλουν δικήν τους την Πατρίδα και κυνηγούν τους αγωνιστές.

Εγίναμε θηρία που θέλουν κριγιάτα (κρέατα) ανθρωπινά να χορτάσουν. Και χωρίζουν τον κόσμον σε πατριώτες και αντιπατριώτες. Αυτοί γίναν οι σημαντικοί της Πατρίδος και οι άλλοι να χαθούν. Δεν ξηγιώνται γλυκότερα να φυλάξωμεν Πατρίδα και να δούμεν λευτερίαν πραγματικήν. 

Ρωμαίγικον δεν φτιάχνεται χωρίς ούλλοι να θυσιάσουν αρετήν και πατριωτισμόν. Και χωρίς να πάψει η μέσα, η δική μας τυραγνία.

Και βγήκαν τώρα κάτι δικοί μας κυβερνήτες, Έλληνες, σπορά της εβραιουργιάς, που είπαν να μας σβήσουν την Αγία Πίστη, την Ορθοδοξία, διότι η Φραγκιά δεν μας θέλει με τέτοιο ντύμα Ορθόδοξον. 

Και εκάθησα και έκλαιγα δια τα νέα παθήματα. Και επήγα πάλιν εις τους φίλους μου τους Αγίους. Άναψα τα καντήλια και ελιβάνισα λιβάνιν καλόν αγιορείτικον.
Και σκουπίζοντας τα δάκρυά μου τους είπα: 

«Δεν βλέπετε που θέλουν να κάμουν την Ελλάδα παλιόψαθα; Βοηθείστε, διότι μας παίρνουν, αυτοί οι μισοέλληνες και άθρησκοι, ό,τι πολυτίμητον τζιβαϊρικόν έχομεν.

Φραγκεμένους μας θέλουν τα τσογλάνια του τρισκατάρατου του Πάπα. Μην αφήσετε, Άγιοί μου αυτά τα γκιντί πουλημένα κριγιάτα της τυραγνίας να μασκαρέψουν και να αφανίσουν τους Έλληνες, κάνοντας περισσότερα κακά από αυτά που καταδέχθηκεν ο Τούρκος ως τίμιος εχθρός μας».

Ένας δικός μου αγωνιστής μου έφερε και μου διάβασεν ένα παλαιόν χαρτί, που έγραψεν ο κοντομερίτης μου Άγιος παπάς, ο Κοσμάς ο Αιτωλός.
Τον εκρέμασαν εις ένα δέντρον Τούρκοι και Εβραίοι, διότι έτρεχεν ο ευλογημένος παντού και εδίδασκεν Ελλάδα, Ορθοδοξία και Γράμματα.
Έγραφεν ο μακάριος εκείνος ότι:
«Ένας άνθρωπος να με υβρίσει, να φονεύσει τον πατέρα μου, την μητέρα μου, τον αδελφόν μου και ύστερα το μάτι να μου βγάλει, έχω χρέος σαν χριστιανός να τον συγχωρήσω.

Το να υβρίσει τον Χριστόν μου και την Παναγία μου, δεν θέλω να τον βλέπω».
Το χαρτί του πατέρα Κοσμά έβαλα και μου το εκαθαρόγραψαν. Και το εκράτησα ως Άγιον Φυλαχτόν, που λέγει μεγάλην αλήθειαν. Θα πω να μου γράψουν καλλιγραφικά και τον άλλον αθάνατον λόγον του.
«Tον Πάπαν να καταράσθε ως αίτιον»!
Θέλω να το βλέπω κοντά στα' κονίσματά μου, διότι τελευταίως κάποιοι δικοί μας ανάξιοι λέγουν ότι αν τα φτιάξουμε με τον δικέρατον Πάπαν, θα ολιγοστέψουν οι κίντυνοι, τα βάσανα και η φτώχεια μας. Τρομάρα τους!!!

Και είπαν οι άθρησκοι που εβάλαμεν εις τον σβέρκο μας να μη μανθάνουν τα παιδιά μας Χριστόν και Παναγίαν, διότι θα μας παρεξηγήσουν οι ισχυροί.
Και βγήκαν ακόμη να' ποτάξουν την Εκκλησίαν, διότι έχει πολλήν δύναμη και την φοβούνται. Και είπαν λόγια άπρεπα δια τους παπάδες.
Εμείς, με σκιάν μας τον Τίμιον Σταυρόν, επολεμήσαμεν ολούθε, σε κάστρα, σε ντερβένια, σε μπογάζια και σε ταμπούργια.
Και αυτός ο Σταυρός μας έσωσε. Μας έδωσε την νίκη και έχασε (οδήγησε σε ήττα) τον άπιστον Τούρκον. Τόση μικρότητα στον Σταυρό, τον σωτήρα μας!
Και βρίζουν οι πουλημένοι εις τους ξένους και τους παπάδες μας, τους ζυγίζουν άναντρους και απόλεμους.
Εμείς τους παπάδες τους είχαμε μαζί εις κάθε μετερίζι, εις κάθε πόνον και δυστυχίαν.
Όχι μόνον δια να βλογάνε τα όπλα τα ιερά, αλλά και αυτοί με ντουφέκι και γιαταγάνι, πολεμώντας σαν λεοντάρια.

Ντροπή Έλληνες!

Γιάννης Μακρυγιάννης




-->




Διαβάστε περισσότερα »

Το στημένο παιχνίδι των "εταίρων" μας(;)


Γράφει ο Γιώργος Τσακίρης

Πολύ φοβάμαι ότι η απόφαση για το μέλλον του Ελληνικού Δημοσίου Χρέους, τόσο στο ΔΝΤ, όσο και στα υψηλά κλιμάκια της ΕΕ και της Ευρωζώνης, όπως αυτά εκφράζονται μέσω της ΕΚΤ και των κεντρικών τραπεζών των χωρών μελών της, (πιθανόν να) έχει ήδη παρθεί.
Απλά, δεν μπορεί να ανακοινωθεί δημόσια.
Κι αυτό επειδή η απόφαση είναι η σιωπηλή, μέσω των αλλεπάλληλων αναβολών, προσπάθεια να οδηγήσουν τη χώρα μας να αποχωρήσει οικειοθελώς από την Ευρωζώνη (και όχι από την ΕΕ).
Αυτό που προβληματίζει τους Ευρωπαίους "εταίρους" μας και το ΔΝΤ, είναι το πώς θα διαχειρισθούν την προβολή της απόφασής τους, διότι ουσιαστικά αυτό που έχουν αποφασίσει σημαίνει την πλήρη αποτυχία τους στο να διαχειρισθούν το "Ελληνικό ζήτημα χρέους".
Αυτή βέβαια είναι η μία πλευρά του νομίσματος.

Διότι υπάρχει και η συζήτηση - προβληματισμός, ότι αυτός ακριβώς ήταν ο αρχικός (εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία) σχεδιασμός της διαχείρισης του "Ελληνικού προβλήματος", και δεν αναφέρομαι μόνο στο ζήτημα του χρέους.
Το δημόσιο χρέος της Ελλάδος, δημιουργήθηκε ως παρεπόμενο αλλά και προϋπόθεση, εξυπηρέτησης βαθύτερων στόχων και επιδιώξεων, όσων επιβουλεύονται τόσο τον ορυκτό πλούτο της χώρας, όσο και αυτή καθεαυτή την ίδια τη χώρα και τους ανεξάρτητους και υπερήφανους πολίτες της.

Και εξηγούμαι.
Ο αρχικός σχεδιασμός εξαγοράς - υποδούλωσης της Ελλάδος, προέβλεπε την σταδιακή υπερχρέωση κατ' αρχήν των Ελληνικών Τραπεζών (και μέσω αυτών και του Ελληνικού Δημοσίου), αλλά και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των πολιτών, μέσω των αφειδώς μοιραζόμενων κάθε μορφής δανείων (ποιος δεν θυμάται τα διακοποδάνεια, τα εορτοδάνεια, τις προεγκεκριμένες πιστωτικές κάρτες κ.α.).

Αυτό έγινε εφικτό μέσω της μόχλευσης, ένα "εργαλείο" που επιτρέπει στις τράπεζες να δανείζουν υπερπολλαπλάσια ποσά, σε σχέση με τα πραγματικά ταμειακά διαθέσιμα που διαθέτουν. Έτσι, μία τράπεζα που έχει στο ταμείο της (πχ) 100€, μπορεί να δανείσει σε κάποιον ... 1.000€, απλά πατώντας μερικά πλήκτρα υπολογιστή.
Παράλληλα, χρησιμοποιήθηκαν και άλλα χρηματοοικονομικά "εργαλεία" όπως τα Ασφάλιστρα Κινδύνου, τα γνωστά CDS, αλλά και οι τίτλοι μελλοντικής υπόσχεσης εκπλήρωσης υποχρεώσεων, τα γνωστά swaps (κ.α.).
Εργαλεία που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά, όχι τόσο για να βοηθήσουν τα κράτη και τις οικονομίες τους, αλλά για να αποφέρουν κέρδη στους τραπεζικούς και χρηματοοικονομικούς κολοσσούς και τις εταιρίες διαχείρισης κεφαλαίων.

Το σχέδιο λοιπόν (πιθανόν να;) ήταν τόσο καλά στημένο, ώστε να οδηγηθούμε σταδιακά στο σημερινό αδιέξοδο.

Όποια λύση και εάν επιλεγεί από εδώ και πέρα, θα οδηγήσει νομοτελειακά στην εξαγορά - υποδούλωση της Ελλάδος.

Εάν η Ελλάς πτωχεύσει υπό το καθεστώς των μνημονίων και εντός του Αγγλικού Δικαίου, οι πιστωτές μας θα διεκδικήσουν (κυριολεκτικά) γη και ύδωρ από τη χώρα μας στα Λουξεμβουργιανά δικαστήρια, στα οποία έχουμε αναγνωρίσει (μέσω του 2ου μνημονίου) κάθε αρμοδιότητα παραιτούμενοι κάθε ασυλίας.
Εάν, από την άλλη, δεν πτωχεύσουμε και οδηγηθούμε οικειοθελώς εκτός της Ευρωζώνης, οι πιστωτές μας και πάλι είναι αυτοί που θα επωφεληθούν άμεσα από την ραγδαία υποτίμηση του νέου εθνικού μας νομίσματος, εξαγοράζοντας έναντι πινακίου φακής, τη γη, το νερό και όποιο άλλο περιουσιακό στοιχείο της χώρας.

Κι αυτό διότι το σενάριο που θέλει το ελληνικό δημόσιο χρέος να καθίσταται βιώσιμο στο 120% του ΑΕΠ το 2020, είναι απλά ανέφικτο.
Όποιος διαβάσει την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους με τα στοιχεία 9μήνου του 2012 και τις αναφορές του για τις δανειακές υποχρεώσεις μας στα επόμενα χρόνια, θα μπορέσει άνετα να το καταλάβει, χωρίς να διαθέτει καμία απολύτως γνώση οικονομικών.

Και θα αναρωτηθεί κανείς:
Υπάρχει τρίτος δρόμος, υπάρχει βιώσιμη λύση;

Υπάρχει, και είναι αυτή που οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν παρουσιάσει από τον Απρίλιο του 2012 μέσω της Εθνικής Αντιπρότασης, το πλήρες οικονομικό πρόγραμμα αναδιάρθρωσης - μεταρρύθμισης της χώρας.
Με την κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων που τα συνοδεύουν, το Λογιστικό Έλεγχο του χρέους ώστε να εντοπισθεί το μέρος εκείνο που είναι επαχθές και επονείδιστο και την μονομερή διαγραφή του, την ποινική και αστική δίωξη των υπευθύνων που έφεραν τη χώρας μας στην σημερινή κατάσταση, αλλά και τον καταστατικό έλεγχο της Τράπεζας της Ελλάδος, την ανακήρυξη της ΑΟΖ και την άμεση διεκδίκηση των Γερμανικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου.


-->




Διαβάστε περισσότερα »

Εσύ φίλε οφειλέτη, διαθήκη έκανες;


Γράφει ο Begar

Σήμερα, μέσα στην παραζάλη μου, μου ήρθε στο μυαλό μια σκέψη: Ο θάνατος, μακριά από μας, είναι κάτι από το οποίο κανένας δεν θα γλιτώσει, αλλά δεν έρχεται πάντοτε εκεί που εμείς τον περιμένουμε. Ενίοτε μπορεί να μας αιφνιδιάσει.

Και πάω αμέσως στο ψητό.

Ας υποθέσουμε ότι το πρόσωπο Α είναι χρεωμένο σε τράπεζες και τυχαίνει να έχει κάποιο ακίνητο. Υποθέτουμε, λοιπόν, ότι ο (Α) πεθαίνει αιφνιδιαστικά, χωρίς να έχει κάνει διαθήκη.

Μετά τις κηδείες και τα κλάματα, η οικογένειά του θα έρθει αντιμέτωπη με τη σκληρή πραγματικότητα. Δηλαδή, κάποια στιγμή θα κληθεί να κάνει αποδοχή ή άρνηση κληρονομιάς, για την περιουσία του θανόντος.

Τις περισσότερες φορές, τα παιδιά, που κληρονομούν, έχουν άγνοια για τα χρέη των γονέων, οπότε αβίαστα προχωρούν σε αποδοχή της κληρονομιάς, δίχως να γνωρίζουν ότι μπορεί να υπάρχουν χρέη, τα οποία θα βαρύνουν τα ίδια.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχει απόφαση του Αρείου Πάγου (1579/2010), καλό θα είναι, εμείς ως γονείς, να έχουμε φροντίσει εκ των προτέρων, να έχουμε λάβει τα μέτρα μας.

Μια καλή λύση είναι να έχουμε κάνει διαθήκη. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, όταν ο θανών έχει συντάξει διαθήκη, πριν από κάθε διαδικασία, ο συμβολαιογράφος καλεί τα πρόσωπα, που αναφέρονται ως δικαιούχοι ή έχουν έννομο συμφέρον και τους ενημερώνει για το περιεχόμενό της.

Αν λοιπόν κάποιος χρωστάει ποσά πολλαπλάσια από την αξία της περιουσίας του, καλό θα είναι να το γράψει στη διαθήκη του, προειδοποιώντας γι" αυτό τους πιθανούς κληρονόμους και προτρέποντάς τους να αρνηθούν την κληρονομιά. Αυτό θα τους γλιτώσει από άσκοπη ταλαιπωρία, χαρτούρα και πιθανά δικαστικά έξοδα.

Με λίγα λόγια, επειδή όλοι οι γονείς προσπαθούμε να κρύψουμε την κακή οικονομική κατάστασή μας από τα παιδιά μας, καλό θα είναι, με τη μέθοδο της διαθήκης, να τα προφυλάξουμε από τις αμαρτίες μας.


-->




Διαβάστε περισσότερα »

FT:«Τοξικό» πολιτικό παιχνίδι Ευρωπαίων σε βάρος της Ελλάδας

Πολλές πληγές στην ελληνική οικονομία εκτιμούν ότι θα προκαλέσει η καθυστέρηση στην εκταμίευση της δόσης των 44 δισ. ευρώ, οι Financial Times. Σε κεντρικό τους άρθρο χαρακτηρίζουν «τοξικές» τις πολιτικές συνέπειες από το αδιέξοδο αυτής της εβδομάδας, υποστηρίζοντας παράλληλα πως πρέπει να εξεταστούν όλες οι επιλογές, συμπεριλαμβανομένου ενός «κουρέματος».

«Οι επίσημοι δανειστές ταπεινώνουν την κυβέρνηση, της οποίας ηγείται ο Αντ. Σαμαράς, ο οποίος χρησιμοποίησε μεγάλο μέρος από το εκλογικό του κεφάλαιο ώστε να περάσει το πρόγραμμα προσαρμογής που απαίτησαν οι δανειστές» τονίζουν οι Financial Times.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα η διαφωνία εντός της τρόικας άφησε την Αθήνα να περιμένει τα χρήματα που της υποσχέθηκαν, αναφέροντας επίσης ότι η κυβέρνηση του Αντ. Σαμαρά τήρησε το δικό της μέρος της συμφωνίας. «Ενώ οι τράπεζες παραμένουν σε μηχανική υποστήριξη, οι ελληνικές επιχειρήσεις στερούνται της δυνατότητας για επενδύσεις που θα οδηγήσουν την οικονομία σε έξοδο από την επιδεινούμενη ύφεση», σημειώνουν οι FT.

Εκτιμούν πως το να αυξηθεί η πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα, δεν είναι σίγουρα προς το συμφέρον της Ευρωζώνης. «Ως τώρα οι αγορές υπήρξαν επιεικείς στην επανεμφάνιση της ευρωπαϊκής αδράνειας. Η ελληνική υπόθεση έχει δείξει επανειλημμένα στο παρελθόν ότι είναι πολύ ευκολότερο να χαθεί η εμπιστοσύνη των αγορών παρά να ξανακερδηθεί», καταλήγουν.

-->




Διαβάστε περισσότερα »

Λάθος «ποντάρισμα»



Το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου και η συγκυβέρνηση υπό την πρωθυπουργία Σαμαρά, ποντάρισαν στον απόλυτο βαθμό στο Βερολίνο και έχασαν.

Αυτό δεν σημαίνει ότι τελικά -και σχετικά εμπρόθεσμα -δεν θα πάρουμε το δάνειο των 31, 5 δισ. ευρώ, αλλά αυτό θα συνέβαινε ούτως ή άλλως από τη στιγμή που σωρηδόν υιοθετήθηκαν μέτρα που καλύπτουν τις υποχρεώσεις της χώρας, μέχρι και το τέλος του 2015.

Το ότι όμως έχουμε καλύψει εμπροσθοβαρώς τα μέτρα που προβλέπουν τα Μνημόνια μέχρι και το 2015 δεν σημαίνει ότι δεν θα πάρουμε πολλά ακόμη μέτρα μέχρι τότε, διορθωτικά πλέον, εξαιτίας της ύφεσης. Ούτε ότι δεν θα μας επιβληθεί ασφυκτικό και απολύτως αποικιακό καθεστώς ελέγχου των προϋπολογισμών μας, της διοίκησης, της πολιτικής εξουσίας. Ειδικοί λογαριασμοί υπό την διαχείριση του Βερολίνου, ειδικοί και γενικοί επίτροποι παντού και μια απέραντη, χωρίς τέλος φτώχεια για τους Έλληνες.

Αυτό που σε κάθε περίπτωση θα βαραίνει είναι η επιλογή του επιτελείου Σαμαρά και του ίδιου του πρωθυπουργού προσωπικά να αποτελέσουν, μαζί με τους θλιβερούς κομπάρσους της συγκυβέρνησης, που χαρακτηρίζεται και «ελληνική τρόικα», κάτι σαν τα «παιδιά της Μέρκελ».

Εκτιμούσαν και μάλλον παρά τις έντονες αναταράξεις στο Eurogroup συνεχίζουν να εκτιμούν ότι μια τέτοια στάση θα έδινε στην χώρα μαζικά κεφάλαια, τηρούμενων των ευρωπαϊκών αναλογιών, που θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν κάτι σαν «Σχέδιο Μάρσαλ» για την Ελλάδα του ευρώ. Φυσικά κάτι τέτοιο είναι πλέον οφθαλμοφανές ότι δεν πρόκειται να συμβεί,.

Διερωτάται πάντως κανείς σχετικά με τη μονομέρεια που τους χαρακτηρίζει. Από πού ξεκινά αυτή η αφοσίωση; Από πού προκύπτει η αισιοδοξία τους, ότι η απόλυτη ταύτιση με το Βερολίνο θα ευνοήσει την Ελλάδα;

Πώς δικαιολογούν το ότι την Δευτέρα, ένα 24ωρο πριν το «ναυάγιο» του Eurogroup, συναντήθηκαν παρασκηνιακά στο Παρίσι οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας, για να οργανώσουν τη στάση τους απέναντι στο «ελληνικό ζήτημα», χωρίς να είναι εκεί και ο κ. Στουρνάρας; Πόσο απομονωμένη μπορεί να νοιώθει η Ελλάδα, όταν εξαιτίας της στρατηγικής του Μαξίμου, έχει πάψει πλέον να αποτελεί οντότητα τόσο για τον Ευρωπαϊκό Βορρά, όσο όμως (και αυτό είναι το πιο σημαντικό) και για τον Ευρωπαϊκό Νότο;

Είναι δυνατόν η Αθήνα να παρακολουθεί απαθώς τη διεθνή διελκυστίνδα μεταξύ Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου, όπως αυτός εκφράζεται στο πεδίο του ΔΝΤ, επί της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους;

Αλήθεια η συγκυβέρνηση δεν έχει άποψη αν πρέπει να υπάρξει «κούρεμα» στο δημόσιο χρέος για να καταστεί αυτό βιώσιμο, της τάξης του 120% του ΑΕΠ το 2020; Και γιατί η κυβέρνηση και τα κόμματα που την συγκροτούν δεν εξηγούν στους Έλληνες τη δυσμενή μοίρα τους, για μετά το 2020.

Αφού και να περάσει η άποψη Λαγκάρντ και ΔΝΤ, το 2020 το ελληνικό χρέος θα είναι υπερδιπλάσιο του προβλεπόμενου στη συνθήκη της Λισαβόνας, που με την επερχόμενη συνθήκη του Βερολίνου, το όριο από 60% του ΑΕΠ, θα πέσει στο 40% του ΑΕΠ, με αποτέλεσμα τα μέτρα της δημοσιονομικής πειθαρχίας να συνεχισθούν τη δεκαετία του 2020-2030, έστω και αν οι Έλληνες μέχρι τότε τα έχουν χάσει όλα και όχι μόνον την πατρίδα και τις περιουσίες τους;

Αλήθεια ο κ. Σαμαράς και το επιτελείο του τι συζητήσεις έχουν κάνει με την Κριστίν Λαγκάρντ στο παρασκήνιο; Μην ψάχνετε. Καμία! Για τον απλούστατο λόγο ότι ζητούν την άδεια της Καγκελαρίας για οποιαδήποτε κίνηση τους. Και φυσικά άδεια για παρασκηνιακές επαφές της Ελλάδας, Μέρκελ και Σόιμπλε δεν θα δώσουν.

Επειδή όλα είναι «πονταρισμένα» λάθος και οι επόμενοι μήνες θα είναι δραματικής έντασης, εκεί στο Μαξίμου, ας κρατήσουν ζωντανή στη μνήμη τους τη φωτογραφία του Έλληνα πρωθυπουργού, να περιδιαβαίνει με τη Γερμανίδα Καγκελάριο στην Ηρώδου του Αττικού και μετά στους κήπους των πρώην χειμερινών ανακτόρων. Θα χρειασθούν την ανάμνηση, όταν ο λαός των Ελλήνων αρχίσει το πετροβολητό (χωρίς εισαγωγικά) ταυτόχρονα τόσο εναντίον του Μεγάρου Μαξίμου, όσο και του Προεδρικού Μεγάρου. Ο κάτοικος του οποίου, με τα άψογα γερμανικά, παρά το προχωρημένοτης ηλικίας του, υπογράφει άοκνα Πράξεις Νομοθετικού περιεχομένου.

Είναι φανερό! Πλησιάζει η ώρα που οι Έλληνες δεν θα έχουν να χάσουν τίποτα και προοπτική διεξόδου δεν έχει δοθεί, από το σύστημα διακυβέρνησης, εντός Μνημονίων...


-->




Διαβάστε περισσότερα »

Συγκρατημένη αισιοδοξία στην κυβέρνηση για το Eurogroup της Δευτέρας

Την αισιοδοξία τους ως προς την έκβαση των διαβουλεύσεων στο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας εξέφρασαν κυβερνητικές πηγές, από τις Βρυξέλλες, σημειώνοντας όμως παράλληλα ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει εκπονήσει εναλλακτικά σενάρια σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν οι επιδιώξεις της.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι αυτό της ρευστότητας και της αύξησης των επενδύσεων. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι στην παρούσα φάση και η Ευρώπη έχει προβλήματα αύξησης των επενδύσεων.

Σημείωναν χαρακτηριστι�ά πως στην περίπτωση που η Ελλάδα δεν είχε λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για τη δημοσιονομική εξυγίανση, η συζήτηση σε αυτή τη φάση δε θα αφορούσε την ενίσχυσή της, αλλά την έξωσή της από την ευρωζώνη.
 

Οι ίδιες πηγές δήλωναν αισιόδοξες ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα αποφασιστεί η παροχή των δόσεων προς την Ελλάδα, χωρίς ωστόσο να υπεισέλθουν σε λεπτομέρειες ως προς τα ποσά και τις διαδικασίες των εκταμιεύσεων.

Σημείωσαν, πάντως ότι το γεγονός ότι το ελληνικό πρόγραμμα είναι εμπροσθοβαρές διευκολύνει τις ελληνικές επιδιώξεις.

Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές δήλωσαν ότι ο πρωθυπουργός έχει επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τη διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και με τον υπουργό οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιντνερ, και πρόσθεσαν ότι οι τηλεφωνικές επαφές θα συνεχιστούν.

Οι ίδιες πηγές δήλωναν απολύτως ικανοποιημένες για τη συνοχή που υπάρχει στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι τα τρία κόμματα στις δύσκολες ώρες ήταν απολύτως ενωμένα.



Διαβάστε περισσότερα »

Με συμμετοχή υπουργών η σύσκεψη του Euroworking Group για την Ελλάδα το Σάββατο

Τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης θα γίνει το Σάββατο, στις 17:30 (ώρα Ελλάδος), προκειμένου να προετοιμαστεί το Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας.

Την επόμενη Δευτέρα, αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις για την εκταμίευση της επόμενης δόσης της βοήθειας προς την Ελλάδα. Δεδομένη είναι η θέληση όλων να βρεθεί λύση για την Ελλάδα, αλλά απομένει να γίνει λίγη δουλειά ακόμη, δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών την Παρασκευή.

Επίσης, εκτιμάται ότι θα υπάρξει συμφωνία για τα μέτρα που απαιτούνται ώ�τε να κλείσει το κενό στο ελληνικό πρόγραμμα και να καταστεί βιώσιμο το χρέος. Η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών θα ξεκινήσει στις 12:00.

Σύμφωνα με δηλώσεις Ευρωπαίου αξιωματούχου, που επικαλείται το Dow Jones Newswires, η πρόταση για επαναγορά ομολόγων τίθεται πλέον, υπό αμφισβήτηση, λόγω της αύξησης που έχουν σημειώσει οι τιμές των ελληνικών κρατικών ομολόγων.

«Εάν οι τιμές είναι πολύ υψηλές, τότε δεν μπορεί να γίνει», φέρεται να είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης συζητούν το ενδεχόμενο να επιστρέψουν στην Ελλάδ�! � περίπου το 75% των κερδών που αναμένουν να λάβουν από τα ελληνικά ομόλογα που διακρατά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Πηγή του υπουργείου Οικονομικών είχε δηλώσει νωρίτερα ότι η κυβέρνηση ήδη ετοιμάζει τις διαδικασίες για την επαναγορά ομολόγων, ενώ εάν υπάρξει έγκριση από το Eurogroup θα μπορούσε να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2012.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, μεταξύ των μέτρων που εξετάζονται είναι ο περιορισμός του ελληνικού χρέους κατά 10 δισ. ευρώ μέσω της επαναγοράς ομολόγων και της επέκτασης των ωριμάνσεων των χρεογράφων, αλλά και η μείωση του χρέ�υς κατά 9 δισ. ευρώ μέσα από την επιστροφή των κερδών που καταγράφει η ΕΚΤ από τις επενδύσεις της σε ελληνικά ομόλογα.

Η μείωση των επιτοκίων των υφιστάμενων δανείων αναμένεται να έχει όφελος 8 δισ. ευρώ περίπου.

Συνεχείς επαφές

Εν τω μεταξύ, συνεχείς επαφές έχουν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών με τους ομολόγους τους για να δοθεί λύση τη Δευτέρα στο ελληνικό ζήτημα, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στον ραδιοσταθμό Real.

«Ο υπουργός Οικονομικών, για παράδειγμα, είχε χθες επαφές με τους ομολόγους του της Γερμανίας κ�! �ι τη�! � Γαλλίας, μεταξύ άλλων», είπε ο κ. Κεδίκογλου, σημειώνοντας πως οι στιγμές είναι κρίσιμες.

Υποστήριξε ότι έχει δημιουργηθεί θετικό κλίμα για την Ελλάδα, ενώ σε ότι αφορά τη στάση της Γερμανίας, είπε:

«Δεν είναι η Γερμανία, μην το επικεντρώνουμε εκεί. Γιατί θέλω να σας επισημάνω, για παράδειγμα, την τοποθέτηση του κ. Άσμουσεν, χθες, ο οποίος είναι γνωστό ότι έχει στενές σχέσεις με τον κ. Σόιμπλε. Διαμορφώνεται ένα σκηνικό με πολύ μεγάλη προσπάθεια, χάρη στις θυσίες των Ελλήνων. Η Ελλάδα μπορεί να σταθεί, σε αυτή την κρίσιμη φάση της ευρωπαϊκής ενοποίησης ισότιμα στο τραπέζι με τους εταίρους της και να ζητήσει να κάνουν και εκείνοι αυτό που πρέπει», είπε.

Σε ό,τι αφορά τη δόση τόνισε πως «η δόση δεν τεμαχίζεται. Θα είναι όλη μαζί. Εξετάζεται και εκταμίευση και των άλλων δυο δόσεων που προβλέπονταν για το 2012».

Όπως ανέφερε, «στο τραπέζι βρίσκεται και το ζήτημα του χρέους και καλό θα ήταν, να βρεθεί μια λύση και σε αυτό. Θα ήταν ίσως η ιδανικότερη κατάληξη, μαζί με την εκταμίευση να υπάρξει και μια απόφαση για το χρέος.»



Διαβάστε περισσότερα »

Η προεδρία της Αργεντινής, μια μονίμως επικίνδυνη αποστολή για την Κριστίνα Φερνάντες

H προεδρία της Αργεντινής δεν ήταν ποτέ εύκολη υπόθεση για την Κριστίνα Φερνάντες. Από την πρώτη σχεδόν στιγμή που εξελέγη, το 2007, αντιμετωπίζει εμπόδια, δυσκολίες και χτυπήματα, ακόμα και σε προσωπικό επίπεδο. Ορισμένα οφείλονται στο «χάος» που κληρονόμησε από τους ανθρώπους που χρεοκόπησαν τη χώρα, άλλα τα προκαλεί η ίδια με την πολιτική της, αλλά και τον εκρηκτικό της χαρακτήρα...

Η Κριστίνα Φερνάντες ήλθε στην εξουσία το 2007, διαδεχόμενη τον σύζυγό της Νέστορ Κίρσνερ. Η πρώτη της θητεία στην προεδρία σφραγίστηκε από τη διαφωνία με τον «κ�μπο» (όπως αποκαλούνται στην Αργεντινή οι ισχυρές ενώσεις των αγροτών), γεγονός που την έφερε σε οριστική ρήξη με τον τότε αντιπρόεδρό της, Χούλιο Κόμπος.  Με τον άνθρωπο αυτόν δεν ξαναμίλησε ποτέ.

Σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του 2008 οι κινητοποιήσεις και τα μπλόκα των αγροτών ήταν καθημερινό φαινόμενο.

Η δυσαρέσκεια του εκλογικού σώματος απέναντί της αποτυπώθηκε στις ενδιάμεσες εκλογές του 2009, όταν έχασε την πλειοψηφία στο Κογκρέσο.

Ακόμα και ο σύζυγός της Νέστορ Κίρσνερ ηττήθηκε στην πολυπληθέστερη πολιτεία της χώρας, το Μπουένος Αϊρες.

! Ωστόσο, η αντιπολίτευση δεν κατάφερε να συνεννοηθεί και να διαμορφώσει ένα κοινό μέτωπο με αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση.

Η ίδια ανέκαμψε, ακολουθώντας πολιτική αναδιανομής του πλούτου με στόχο τα κατώτερα κοινωνικά και οικονομικά στρώματα: ειδικά επιδόματα στα παιδιά, τις εγκύους, την Τρίτη Ηλικία (αύξηση-εγγύηση των συντάξεων) κλπ.

Παράλληλα, η «ανορθόδοξη» (σύμφωνα με τους αναλυτές της Γουολ Στριτ) οικονομική της πολιτική είχε σαν αποτέλεσμα να ενισχυθεί η εγχώρια βιομηχανία και να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας.

Σημειώνεται ότι τα τελευταίαδέκα χρόνια, η μεσαία τάξη στην Αργεντινή σχεδόν διπλασιάστηκε: από 9,3 εκατομμύρια το 2001 έφτασε τα 18,6 εκατομμύρια το 2011 (βάσει στοιχείων της Παγκόσμιας Τράπεζας).

Το επόμενο χτύπημα για την ίδια ήταν προσωπικό. Τον Οκτώβριο του 2010, λίγους μόνο μήνες μετά το εντυπωσιακό πάρτι για τα 200 χρόνια της Αργεντινής, πέθανε ξαφνικά ο σύζυγός της. Από τότε, η Κριστίνα είναι μονίμως ντυμένη στα μαύρα.

Όμως αυτή η προσωπική απώλεια εκτίναξε περαιτέρω τη δημοτικότητά της σε τέτοιο βαθμό που η επανεκλογή της το 2011 να ήταν σαρωτική. Ελάχιστοι πολιτικοί στην ιστορ! ία τη! ς Αργεντινής κατάφεραν να κερδίσουν εκλογές με ποσοστό 54%.

Ακολούθησε ένα προσωπικό πρόβλημα υγείας, καρκίνος στον θυρεοειδή, το οποίο ξεπέρασε τελικά στις αρχές του 2012.

Ο καρκίνος μοιάζει να «προτιμά» τους ηγέτες της Λατινικής Αμερικής σε τέτοιο βαθμό που ο Ούγκο Τσάβες αναρωτήθηκε: μήπως μας τον στέλνουν οι ΗΠΑ;

Η δεύτερη θητεία της αποδεικνύεται ακόμα πιο δύσκολη. Η οικονομική της πολιτική προκαλεί υπερπληθωρισμό –πάνω από 25% σύμφωνα με τα ανεπίσημα στοιχεία- το ΔΝΤ, το οποίο έχει εισπράξει στο ακέραιο τα χρέη του, μιλά ανοικτά για... «argentine staistics», οι καταγγελίες  περί προστατευτισμού στον ΠΟΕ πληθαίνουν, όπως και η δυσαρέσκεια στο εσωτερικό για τον υψηλό πληθωρισμό, τους περιορισμούς στην αγορά δολαρίων -σχεδόν «φετίχ» για τα ανώτερα εισοδηματικά στρώματα-, αλλά και τις φήμες που θέλουν την Κριστίνα Φερνάντες να επιθυμεί αλλαγή του Συντάγματος ώστε να επανεκλεγεί για τρίτη θητεία το 2015.

«Θέλουμε έναν πρόεδρο που να ακούει και την άλλη άποψη, να συμπεριφέρεται σαν πραγματικός αρχηγός του κράτους» λέει ο 43χρονος Gustavo, πατέρας τριών παιδιών και ελεύθερος επαγγελματίας. Ο ίδιο�! � έλα�! �ε μέρος στις ογκώδεις κινητοποιήσεις κατά της κυβέρνησης, στις 8 Νοεμβρίου.

Ακόμα και στις τάξεις των ελεγχόμενων από τους περονιστές συνδικάτων υπήρξε ρήξη, με αποτέλεσμα να καταγραφεί μια μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση. Που σίγουρα θα έχει και συνέχεια.

Επιπλέον, ξύπνησαν και τα φαντάσματα του παρελθόντος. Τα αμερικανικά hedge funds που δεν συμμετείχαν στο «κούρεμα» του χρέους της Αργεντινής (όπως το υπόλοιπο 93% των πιστωτών) κέρδισαν με αποφάσεις αμερικανικού δικαστηρίου το δικαίωμα να πάρουν τα χρήματα που είχαν δανείσει τότε στο ακέραιο: ποσό 1,4 δ�σ. δολαρίων.

Μάλιστα, έτριξαν τα δόντια στην πρόεδρο προχωρώντας στην κατάσχεση πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού σε διεθνή ύδατα.

Οι νομικές μάχες για το θέμα συνεχίζονται, όμως, μόνο με θαύμα θα καταφέρει η κυβέρνηση να γλιτώσει την καταβολή του ποσού. Σημειώνεται ότι αν δεν τα πληρώσει, ουσιαστικά θα προκύψει (έστω και τεχνητά) πιστωτικό γεγονός.

Το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα μένει να φανεί. Η ίδια η Φερνάντες στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στα μεσαία και κατώτερα κοινωνικά στρώματα –αυτά που κάποτε ο Χουάν Περόν αποκαλούσε descamisados- αλλά και στ! ους ν! έους που τώρα έχουν δικαίωμα ψήφου από τα 16.

Η επόμενη προγραμματισμένη δοκιμασία για την πρόεδρο είναι στις ενδιάμεσες εκλογές του 2013.

Απόστολος Ρουμπάνης



Διαβάστε περισσότερα »

Οι ΑΠΕ στο επίκεντρο συνεδρίου που πραγματοποιείται στη Βουλή

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στην κρίση να δημιουργήσει μια Ευρώπη δυο ταχυτήτων στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ). Πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις και να αποδείξουμε ότι οι ΑΠΕ δεν πρέπει να είναι θύματα της κρίσης αλλά εργαλεία εξόδου από την κρίση, εργαλεία ανάπτυξης, δημιουργίας θέσεων εργασίας, ενεργειακής ανεξαρτησίας» δήλωσε η ευρωβουλευτής Άννυ Ποδήματα, από το βήμα της 12ης Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Ευρωπαϊκού Φόρουμ για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και την Ενεργειακή Αποδοτικότητα.

Το Φόρουμ φέτος πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο χώρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, στις 23 και 24 Νοεμβρίου.

Στη φετινή Συνέλευση, με θέμα «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και Ενεργειακή Αποδοτικότητα», συμμετέχουν βουλευτές και ευρωβουλευτές από 15 κράτη - μέλη της Ε.Ε., εκπρόσωποι του κλάδου των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και Κυβερνήσεων Κρατών - Μελών της Ε.Ε.και λοιποί εμπειρογνώμονες. Στις εργασίες της Συνέλευσης συμμετέχουν με ομιλίες τους, μεταξύ άλλων, ο ευρωβουλευτής και Πρόεδρος του EUFORES Claude Turmes, ο Γενικός Γραμματέας του EUFORES Jan Geiss, o Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Eυάγ�ελος Μεϊμαράκης, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής αρμόδιος για θέματα ενέργειας Ασημάκης Παπαγεωργίου, και ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, αρμόδιος υφυπουργός σε θέματα ενέργειας στις δύο προηγούμενες κυβερνήσεις και συν - οικοδεσπότης της Συνέλευσης από πλευράς του Ελληνικού Κοινοβουλίου, Γιάννης Μανιάτης.

Μεταξύ των θεμάτων συζήτησης της Συνέλευσης είναι ο ρόλος των έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ως επενδυτικών συντελεστών στην ελληνική οικονομία και ως πυλώνων για την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, η χρηματοδότηση και η πρόσβαση σε κεφάλαια για την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, οι τρόποι διασφάλισης σε εθνικό επίπεδο της επίτευξης των στόχων του 2020 και η αξιολόγηση της μέχρι τώρα υλοποίησης των πολιτικών ενεργειακής αποδοτικότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Περιγράφοντας τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει η Ελλάδα από την ανάπτυξη των ΑΠΕ και της ενεργειακής αποδοτικότητας, η κ. Ποδήματα υπογράμμισε ότι «ειδικότερα για τη χώρα μας που μαστίζεται από την ύφεση και την ανεργία, οι τομείς αυτοί μπορούν να παράξουν εισόδημα, ανάπτυξη, θέσεις εργασίας και παράλληλα αειφορία, ενεργειακή ανεξαρτησία, προστασία του περιβάλλοντος, αποκέντρωση».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Η Ελλάδα και μπορεί και οφείλει στον εαυτό της και στα παιδιά της, στις επόμενες γενιές, να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση στον τομέα της ανάπτυξης των ΑΠΕ και της ενεργειακής αποδοτικότητας. Μπορεί και οφείλει να ξεφύγει από προκαταλήψεις και κωλυσιεργίες που την κρατούν δέσμια και να προχωρήσει έγκαιρα στις αναγκαίως μεταρρυθμίσεις που μπορούν να δώσουν έναυσμα στις εγχώριες και ξένες επενδύσεις σε αυτούς τους τομείς, που έχουν σημαντικό πολλαπλασιαστικό όφελος», τονίζοντας ωστόσο ότι «αυτό το στοίχημα δεν είναι �όνο ένα ελληνικό, αλλά ένα ευρωπαϊκό στοίχημα».



Διαβάστε περισσότερα »

Υπεραμύνεται των υπερεξουσιών του ο Αιγύπτιος πρόεδρος εν μέσω ανάφλεξης

Σε υποστηρικτές του μίλησε ο Αιγύπτιος πρόεδρος, Μοχάμεντ Μόρσι, την ώρα που η χώρα συγκλονίζεται από διαδηλώσεις κατά του διατάγματος που εξέδωσε το βράδυ της Πέμπτης με το οποίο παραχωρεί στον εαυτό του υπερεξουσίες. Απαντώντας στην αντιπολίτευση που τον χαρακτήρισε «νέο Φαραώ» είπε ότι είναι πρόεδρος όλων των Αιγυπτίων. «Δεν με ανησυχεί η αντιπολίτευση» τόνισε. «Πρέπει να είναι, όμως, πραγματική και δυνατή» πρόσθεσε.

«Είμαι (πρόεδρος) όλων των Αιγυπτίων. Δεν θα μεροληπτήσω εναντίον κανενός γιου της Αιγύπτου», δήλωσε ο Μόρσι στους οπα�ούς του, ανεβασμένος σε εξέδρα μπροστά από το προεδρικό μέγαρο.

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος υπογράμμισε ότι η χώρα βρίσκεται στο δρόμο «της ελευθερίας και της δημοκρατίας».

«Η πολιτική σταθερότητα, η κοινωνική σταθερότητα και η οικονομική σταθερότητα είναι αυτό που επιθυμώ και γι' αυτό εργάζομαι» επεσήμανε ο Μόρσι.

«Η αντιπολίτευση στην Αίγυπτο δεν με ανησυχεί, αλλά πρέπει να είναι πραγματική και δυνατή» συμπλήρωσε ο Αιγύπτιος πρόεδρος, την ώρα που επικριτές του είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Ταχρίρ, διαμαρτυρόμενοι για το διάταγμα.

Υπερασπίστηκε τις νέες εξουσίες που παραχώρησε στον εαυτό του

«Η αιγυπτιακή δικαστική εξουσία είχε και θα έχει πάντα έντιμους ανθρώπους που αγαπούν τη δικαιοσύνη. Ωστόσο, το δικαστικό σύστημα έχει επηρεαστεί από αυτά που έχουν επηρεάσει το έθνος. Υπάρχουν κάποιοι σε αυτό που προσπαθούν να καλυφθούν. Θα ξεσκεπάσω αυτή την κάλυψη» είπε.

Πρόσθεσε ότι θα εργαστεί για την ανεξαρτησία των εκτελεστικών, δικαστικών και νομοθετικών αρχών.

Διαδηλωτές σε πολλές πόλεις της Αιγύπτου έβαλαν φωτιά σε γραφεία της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Εξαγριωμένοι πολίτες πυρπόλησαν τα γραφεία της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στις πόλεις Σουέζ, Πορτ Σαΐντ και Ισμαϊλίγια.

Διαδηλωτές λεηλάτησαν τα γραφεία της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην Αλεξάνδρεια, όπου υποστηρικτές του Μοχάμεντ Μόρσι συγκρούστηκαν με αντικυβερνητικούς διαδηλωτές.

Δακρυγόνα έριξαν αστυνομικοί σε αντικυβερνητικούς διαδηλωτές στην πλατεία Ταχρίρ, όπου είχαν συγκεντρωθεί χιλιάδες άτομα, διαδηλώνοντας κατά του διατάγματος του Αιγύπτιου προέδρου.

Νωρίτερα, ο Αιγύπτιος πρόεδρος δήλωσε, μιλώντας σε πιστούς σε τζαμί στο Κάιρο ότι η Αίγυπτος προχωρά μπροστά και ότι οι πράξεις του έγιναν για να ικανοποιηθεί ο Θεός και το έθνος.

«Με τη βοήθεια του Θεού, προχωράμε μπροστά και κανείς δεν μας στέκεται εμπόδιο» δήλωσε ο Αιγύπτιος πρόεδρος, ο οποίος την Πέμπτη εξέδωσε διάταγμα που του παρέχει υπερεξουσίες.

«Λαμβάνω τις αποφάσεις μου αφού συμβουλεύομαι τους πάντες» είπε και πρόσθεσε: «Η νίκη δεν έρχεται χωρίς ξεκάθαρο σχέδιο και αυτό έχω».

Με το διάταγμα, ο πρόεδρος προστατεύει την συντακτική συνέλευση από την διάλυση με απόφαση της δικαιοσύνης ή της Άνω Βουλής και της παραχωρεί άλλους δύο μήνες, πέραν της αρχικής προθεσμίας που έληγε τον Δεκέμβριο. Την ίδια προστασία παραχώρησε ο Μόρσι και στην (θεσμικά ανίσχυρη) Άνω Βουλή, στην οποία κυριαρχούν οι ισλαμιστές.

Ο Μόρσι διέταξε επίσης να γίνουν εκ νέου οι δίκες των αξιωματούχων με «πολιτικές ή εκτελεστικές θέσεις» επί Μουμπάρακ, κάτι που ίσως ανοίγει τον δρόμο και για μια νέα δίκη του πρώην προέδρου.

Παράλληλα, με το διάταγμα που εξέ�ωσε ο Μόρσι, όλες του οι αποφάσεις μέχρι την εκλογή νέου Κοινοβουλίου δεν μπορούν να προσβληθούν δικαστικά.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε από τον Αιγύπτιο πρόεδρο να σεβαστεί «τη δημοκρατική διαδικασία».

«Είδαμε την πρόσφατη ανακοίνωση του προέδρου Μόρσι. Είναι κεφαλαιώδους σημασίας η δημοκρατική διαδικασία να ολοκληρωθεί βάσει των δεσμεύσεων των αιγυπτιακών αρχών σχετικά με τον διαχωρισμό των εξουσιών, την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, την προστασία των θεμελιωδών ελευθεριών και τη διοργάνωση δημοκρατικών βουλευτικών εκλογών το συντομότερο δυνατό», αναφέρει σε ανακοίνωσή του εκπρόσωπος της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον.


Διαβάστε περισσότερα »

"Ο Άλεξ ζεί. Έγινε απαγωγή του η οποία σχεδιαζόταν 2 χρόνια πριν"

Δραματική τροπή παίρνει η υπόθεση που πριν από 6 περίπου χρόνια συγκλόνισε το Πανελλήνιο. Τότε, σχεδόν οι πάντες μιλούσαν για δολοφονία του μικρού Άλεξ στη Βέροια, ενώ κατηγορούμενοι για το «φόνο» του σύρθηκαν στο εδώλιο, πέντε …πιτσιρικάδες της τοπικής κοινωνίας.
«Ο Άλεξ όμως δεν σκοτώθηκε, πιστεύω ότι απήχθη»! Αυτή η δήλωση-σοκ βγαίνει από τα χείλη της...


 ψυχολόγου Χριστίνας Αντωνοπούλου, της γυναίκας που από την πρώτη στιγμή ανέλαβε να χειριστεί την υπόθεση ως ψυχολόγος-τεχνικός σύμβουλος. Όσα αποκαλύπτονται σήμερα με την αποκλειστική συνέντευξή της, μοιάζουν να είναι βγαλμένα από σενάριο χολυγουντιανής ταινίας. Στην περίπτωση της εξαφάνισης του Άλεξ εμπλέκονται πολλοί, οι οποίοι, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, θέλουν η υπόθεση να παραμείνει στο σκοτάδι. Όπως αποκαλύπτει η κ. Αντωνοπούλου, από πρόσφατο δικαστήριο στη Βουλγαρία ξετυλίγεται ο μίτος που οδηγεί στο ξέφωτο. Στην υπόθεση Άλεξ υπά�χει εμπλοκή της τοπικής κοινωνίας η οποία ήξερε και δεν μιλούσε για τα όσα γίνονταν τα τελευταία χρόνια στη Βέροια, υπάρχει συνένοχη σιωπή της τοπικής Αστυνομίας, αναφέρονται πλοκάμια πορνογραφικής εκμετάλλευσης μικρών παιδιών, σωματεμπορία trafficking, εμπόριο οργάνων σώματος από νοσοκομείο στα Γιαννιτσά, αλλά και η μητέρα του Άλεξ, η Νατέλα.
Η συμπεριφορά και η γενικότερη στάση της Νατέλας κρίνεται από την κ. Αντωνοπούλου τουλάχιστον περίεργη και ύποπτη, ενώ σήμερα είναι λες και θέλει το παιδί της να είναι νεκρό! «Η μητέρα του Άλεξ μου έκανε αγωγή επ! ειδή λέω ότι ο Άλεξ ζούσε και πιθανότατα να ζει», επισημαίνει χαρακτηριστικά η ψυχολόγος, η οποία εκφράζει την έκπληξή της και για το γεγονός ότι η μητέρα του εξαφανισμένου Άλεξ ανέλαβε εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων, «επειδή μας περιμένει ο Άλεξ»! Έτσι ακριβώς, επισημαίνει στο προσωπικό της ιστότοπο η Νατέλα. «Πού μας περιμένει, στο νεκροταφείο; Αφού ο Άλεξ πιστεύει ότι είναι νεκρός», αναρωτιέται με νόημα η κ. Αντωνοπούλου, απορεί δε που δεν έχει επέμβει κανείς εισαγγελέας ή ΣΔΟΕ από την ώρα που η Νατέλα συγκέντρωσε 700.000 ευρώ, χωρίς κανείς να γνωρίζει π�ύ πήγε το τεράστιο αυτό ποσό!
Σημειώνεται ότι η Νατέλα παραπέμπεται με βούλευμα σε δίκη, γιατί στην πορεία αναζήτησης της τύχης του τραγικού Άλεξ, οι καταθέσεις της θεωρούνται αντιφατικές.
Περισσότερο απ' όλα σοκάρει το ότι η απαγωγή του Άλεξ, σύμφωνα με αποκαλυπτική επιστολή, σχεδιαζόταν δύο χρόνια πριν από την εξαφάνισή του. Από το 2004 δηλαδή!
Η ψυχολόγος Χριστίνα Αντωνοπούλου, παρά τις απειλές που δέχεται και παρά το ότι την έχουν χτυπήσει, δηλώνει ότι αποφασισμένη να προχωρήσει την υπόθεση έως το τέρμα, έως την Ιθάκη και εκφράζει την πίστη! της �! �τι θα βρει την τελική απάντηση για το πού είναι ο Άλεξ. «Είναι θέμα τιμής», υπογραμμίζει.


Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ-ΣΟΚ
Τι σχέση μπορεί να έχει η εξαφάνιση του Άλεξ με μια δίκη στη Βουλγαρία;
Αντωνοπούλου: Μία δίκη που έγινε στο Σαντάνσκι της Βουλγαρίας και κρατήθηκε κρυφή, έχει σχέση με την εξαφάνιση του Άλεξ. Συγκεκριμένα αναφέρεται σε κάποιον Έλληνα ονόματι Χρήστο Κατσαρό, ο οποίος είναι ο μπλεγμένος με την υπόθεση του Άλεξ και του trafficking. Γι' αυτόν, λένε ότι τον πάντρεψαν με 180 γυναίκες τις οποίες έφεραν στην Ελλάδα. Μέσα σε αυτά τα 180 ονόματα, αναφέρετ�ι και η Νατέλα, η μητέρα του Άλεξ. Ο εμπλεκόμενος Χρήστος Κατσαρός, κατέθεσε στο Σαντάνσκι ότι έχει κάνει ενέργειες γιατί τον έχουν εμπλέξει με πάρα πολλές γυναίκες και παρουσίασε πιστοποιητικά γάμου που τον έδειχναν να έχει παντρευτεί και μία Βουλγάρα, την οποία αποδέχεται ως νόμιμη σύζυγό του αλλά έδωσε και πιστοποιητικό γάμου με την Νατέλα και πολλές άλλες γυναίκες!!!
Τι απέγινε αυτή η υπόθεση;
Αντωνοπούλου: Το δικαστήριο έβαλε την υπόθεση στο αρχείο, γιατί εμπλέκονταν και μεγάλα στελέχη της τοπικής αστυνομίας και του Δημαρχείου του Σαντάνσ! κι. Υ�! �ήρξε και εκεί συγκάλυψη όπως υπήρχε συγκάλυψη και στην υπόθεση του Άλεξ.
Με ποιο ακριβώς αιτιολογικό τέθηκε η υπόθεση του Σαντάνσκι στο αρχείο;
Αντωνοπούλου: Πρώτον, διότι παρήλθε πολύς καιρός (παραγραφή) και δεύτερον, αυτός που ήταν υπεύθυνος για τα πιστοποιητικά γάμων έχει πεθάνει, οπότε δεν μπορούμε να ξέρουμε εάν τα πιστοποιητικά αυτά είναι πλαστά ή πραγματικά.
Τι είναι αυτό όμως που συνδέει τη συγκεκριμένη υπόθεση με τον Άλεξ;
Αντωνοπούλου: Υπάρχει κάτι που είναι εντυπωσιακό: μια επιστολή κάποιου από τις Σέρρες, σημειώνω ότι από τις Σέρρ�ς είναι κι ο Κατσαρός, η οποία επιστολή έχει γραφτεί το 2004. Ο Άλεξ εξαφανίστηκε στις 3 Φεβρουαρίου του 2006. Η επιστολή απευθύνεται προς τον Εισαγγελέα των Σερρών κ. Καραμολέγκο. Θυμίζω ότι ο Εισαγγελέας Καραμολέγκος είναι αυτός που ασχολήθηκε τελικά με την υπόθεση της εξαφάνισης του Άλεξ. Μέσα λοιπόν στην επιστολή, αναφέρονται δύο πράγματα: τα ονόματα δύο δικηγόρων, του Παπαλελούδη που έχει κατηγορηθεί και καταδικαστεί για εμπόριο γυναικών, παράνομες υιοθεσίες από άτομα από τη Βουλγαρία και κάποιου Μηνασίδη, που απ'ότι λέγεται και αυτός είχε κατηγορη! θεί σ! τη Βουλγαρία για τις ίδιες υποθέσεις. Η επιστολή λοιπόν εκείνη, λέει ότι ο Παπαλελούδης και ο Μηνασίδης προσπαθούν να δουν τι θα κάνουν με την απαγωγή του Άλεξ. Προσέξτε, αυτό έγινε δύο χρόνια πριν την εξαφάνιση του Άλεξ. Η επιστολή επίσης αναφέρεται σε συναλλαγές με διάφορους ανθρώπους στις Σέρρες που είναι αναμεμιγμένοι με το εμπόριο του trafficking. Το ερώτημα λοιπόν που είναι πολύ ενδιαφέρον είναι πώς το 2004 κάποιος ή κάποιοι ήξεραν για την απαγωγή του Άλεξ;
Οργάνωναν από τότε την απαγωγή του Άλεξ;
Αντωνοπούλου: Ναι. Όπως ξέρετε, ανέλαβα ως τεχνικός σύμ�ουλος την υπόθεση του Άλεξ και από τότε που άρχισα τις έρευνες, ειδικά από όταν έλαβα εντολή από την Εισαγγελία να εξετάσω τα πέντε παιδιά που τα κατηγόρησαν για φόνο του Άλεξ. Μέσα από τις συνεντεύξεις που είχα με τα παιδιά, τις οποίες βιντεοσκόπησα, από τη φαινομενολογία του προσώπου, του σώματος, τις ερωτήσεις, μπορεί κανείς πολύ εύκολα να καταλάβει ότι τα παιδιά είχαν μάθει απ' έξω ένα σενάριο.
Ποιος τούς είχε υπαγορεύσει το σενάριο αυτό;
Αντωνοπούλου: Αυτό είναι ένα βασικό ερώτημα.
Εσείς δεν μπορούσατε να καταλάβετε; Εντοπίσατε το σενάριο ! αλλά ! όχι αυτόν που το έγραψε.
Αντωνοπούλου: Όταν βρίσκεσαι κάτω από χειραγώγηση να υιοθετήσεις ένα σενάριο, ασφαλώς και δεν θα πεις ποιος ήταν αυτός που στο έδωσε. Αυτό όμως που είπαν τα παιδιά, είναι ότι μετά από κάποιο σημείο και αφού ο φόβος και ο τρόμος κι η χειραγώγηση αποπροσανατόλισαν τα παιδιά, αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους, αρνήθηκαν να συγκαλύψουν αυτά τα φοβερά γεγονότα που όλοι γνωρίζουν και που όλοι συμμετείχαν. Αυτό το λέω γνωρίζοντας πολύ καλά τι λέω. Προσπάθησαν να επιρρίψουν τα πάντα σε αυτά τα πέντε παιδιά. Όταν λοιπόν συνειδητοποίησα τι γινό�αν, βγήκα και είπα ξεκάθαρα ότι τα παιδιά μπορεί να λένε ψέματα για διάφορα πράγματα αλλά δεν είναι δολοφόνοι. Έχει ενδιαφέρον το ότι και ο εισαγγελέας κ. Καραμολέγκος είπε το ίδιο τελικά, κρατώντας το βιβλίο που έγραψα, πάνω στην έδρα.
Είπατε πως όλοι προσπάθησαν να ρίξουν τις ευθύνες στα παιδιά. Ποιοι ήταν αυτοί οι «όλοι»;
Αντωνοπούλου: Πιστεύω ότι υπάρχει μια συγκάλυψη η οποία άρχισε πολύ αθώα. Δηλαδή τον πρώτο μήνα η Αστυνομία λειτουργούσε έντιμα και συνειδητά στην προσπάθειά της να βρει τι συνέβη με την εξαφάνιση του Άλεξ, στην πορεία όμως, ε�! �ειδή! στη μέση μπήκαν και τα ΜΜΕ και η υπόθεση πήρε άλλες διαστάσεις, θα έβγαιναν στην επιφάνεια άλλα πράγματα τα οποία δεν θα ήθελαν με κανένα τρόπο να γίνουν γνωστά. Ξέραμε ιστορικά ότι εκεί κοντά, στα Γιαννιτσά λειτουργούσε και ένα κέντρο ιατρικό, το οποίο θεωρείτο το καλύτερο στην Ευρώπη, όπου λέγεται, ότι εκεί γινόταν η μεγαλύτερη εκμετάλλευση οργάνων.
Εμπόριο οργάνων;
Αντωνοπούλου: Εμπόριο οργάνων.
Και ήταν επίσημο κέντρο αυτό;
Αντωνοπούλου: Επίσημο κέντρο, που στην πορεία έκλεισε. Υπήρχαν διάφορες πληροφορίες πως δολοφονήθηκε ο προϊστάμενος �ου κέντρου. Εκεί μέσα δρούσαν Ιταλοί, Αλβανοί, Έλληνες. Ένα, ήταν αυτό. Έπειτα, υπήρχαν πολλές ελληνοποιήσεις στην Ημαθία. Επίσης υπήρχαν πολλές περιπτώσεις γυναικών τις οποίες είχαν για «κονσομασιόν» και τις οποίες έφερναν είτε από τη Ρωσία είτε από βαλκανικές χώρες και μάλιστα σημειώθηκαν πολλές αυτοκτονίες αυτών των γυναικών, όπου και εκεί υπήρξε μια συγκάλυψη για τα αίτια και πώς γινόταν η εκμετάλλευση αυτών των γυναικών. Στη Βέροια εμφανίστηκαν πολλά τέτοια περιστατικά. Παράλληλα, υπήρχε και το θέμα της εκμετάλλευσης των παιδιών, αναφορικά με ! το υλ! ικό για πορνογραφική εκμετάλλευση, αλλά και η εκμετάλλευσή τους για αρρωστημένες ορέξεις, όπως έλεγε ο σύζυγος της Νατέλας, κος Σαϊνης.
Ο σύζυγος της Νατέλας είπε ότι εκμεταλλεύονταν μικρά παιδιά, αρρωστημένα σεξουαλικά άτομα;
Αντωνοπούλου: Επειδή έχουμε εκπαιδευτεί ως δικαστηριακοί ψυχολόγοι να δούμε έμφαση στις πρώτες καταθέσεις των μαρτύρων, όπου την τρίτη ημέρα της εξαφάνισης του Άλεξ, ο θετός του πατέρας κ. Σαϊνης σε ερώτηση της Αστυνομίας για το τι πιστεύει ότι έγινε στο παιδί του, απάντησε: «Ο Άλεξ είναι ένα όμορφο και καλό παιδί και πιστεύωότι έπεσε θύμα ανδρών με αρρωστημένες επιθυμίες»!
Αυτή η απάντηση προφανώς σας συγκλόνισε!
Αντωνοπούλου: Αντί να δώσει μια απάντηση όπως θα περίμενε κανείς, όπως «δεν ξέρω, μήπως πήγε σε κάποιο φίλο του, μήπως έπεσε σε κάποιο πηγάδι, μήπως το χτύπησε κάποιο αυτοκίνητο» ο θετός πατέρας του Άλεξ έδωσε απάντηση η οποία σόκαρε, ότι το παιδί του έπεσε μάλλον θύμα ανδρών με αρρωστημένες ορέξεις! Όταν διάβασα αυτή την απάντηση είπα ότι «δεν μπορώ ν' αναλάβω εάν δεν έχω απάντηση σε αυτά τα θέματα». Τον ρώτησα λοιπόν να μου πει ποιοι είναι αυτοί οι αρρωστη! μένο�! � άνδρες που ο Άλεξ έπεσε θύμα τους; «Ποιους ξέρεις, πες μου ονόματα;», τον ρώτησα και απάντησε «τώρα δεν θυμάμαι, τότε τους γνώριζα, που θα πήγαινα στα διάφορα μπαρ».
Προφανώς υπήρχαν τέτοιες περιπτώσεις αρκετές στην περιοχή;
Αντωνοπούλου: Έτσι είπε ο κ. Σαϊνης, ο θετός πατέρας του Άλεξ. Αυτή την απάντηση την σκεπτόμουν συνέχεια. Όταν λοιπόν εξέτασα τα πέντε παιδιά, έφτασα σε κάποια συμπεράσματα. Όπως σας είπα, τα παιδιά δεν ήταν δολοφόνοι. Ξαναδιαβάζοντας χιλιάδες σελίδες, χιλιάδες σελίδες γιατί όταν θέλουν να αποπροσανατολίσουν νομικά, και κοινωνικ� γράφουν εκατομμύρια σελίδες, διαβάζοντας λοιπόν όλο το ιστορικό, έδειχνε και δείχνει ότι τα παιδιά δεν σκότωσαν. Και πιστεύω ακόμη και σήμερα ότι ο Άλεξ δεν δολοφονήθηκε.
Πιστεύετε ότι είναι ζωντανός;
Αντωνοπούλου: Δεν ξέρω αν είναι σήμερα, μετά από έξι που έχουν περάσει. Τότε όμως ήταν. Πιστεύω ότι ο Άλεξ φυγαδεύτηκε, έγινε η αρπαγή και μάλιστα πιστεύω ότι πολλοί το γνωρίζουν!
Το γνωρίζουν πολλοί εκεί στην Βέροια, εννοείτε;
Αντωνοπούλου: Ναι.
Και είναι αυτοί που προφανώς χειραγωγούσαν τα παιδιά σε αυτή την κατεύθυνση;
Αντωνοπούλου: Δε�! � ξέρ�! �. Κάποιος που έχει εξουσία μπορεί να σε χειραγωγήσει. Κάποιος που μπορεί να επιβάλει ποινές, έχει την εξουσία να σε κατευθύνει και να σε χειραγωγήσει.
Δηλαδή λέτε ότι η τοπική κοινωνία γνώριζε αυτή την εκμετάλλευση που γινόταν στα παιδιά με την απαγωγή;
Αντωνοπούλου: Κάποιοι στην τοπική κοινωνία που βρίσκονται σε χώρους εξουσίας, γνωρίζουν. Και δημοσιογράφοι ακόμη γνωρίζουν τι πραγματικά έχει γίνει και η Αστυνομία γνωρίζει και οι πέντε ψυχίατροι που έγραψαν χιλιάδες σελίδες αξιολόγησης των παιδιών, ξέρουν πολύ καλά γιατί είναι ικανοί άνθρωποι, ξέ�ουν πολύ καλά κι εγώ ήμουν παρούσα, ότι τα παιδιά έλεγαν ψέματα.
Για πείτε μου γιατί να υπάρχει όλοι αυτή η συνωμοσία; Για ποιο λόγο; Εσείς τι συμπεραίνετε;
Αντωνοπούλου: Γιατί πρέπει να καλύψουν τοπικά και ουσιαστικά προβλήματα, γιατί… υπάρχει χρήμα.
Αργυρώνητοι όλοι αυτοί;
Αντωνοπούλου: Βέβαια. Όταν έχεις να εκμεταλλεύεσαι γυναίκες και παιδιά, αυτό είναι χρήμα. Υπάρχουν τοπικοί παράγοντες που έχουν κάνει περιουσίες. Υπάρχουν δικηγόροι οι οποίοι έχουν εκμεταλλευτεί αυτά τα γεγονότα, στο χώρο της Αστυνομίας υπάρχουν άνθρωποι που γνωρίζου! ν, υπ�! �ρχουν σε χώρες προξενεία που γνωρίζουν πώς δίνονται οι βίζες. Είναι ένα ολόκληρο κύκλωμα το trafficking. Το εμπόριο ανθρώπων και η εκμετάλλευση από άνθρωπο σε άνθρωπο, είναι τρίτο σε έσοδα διεθνώς, μετά το εμπόριο όπλων και το εμπόριο ναρκωτικών. Επομένως, η τοπική κοινωνία έχει μεγάλη ευθύνη γι' αυτή την συγκάλυψη. Και είναι όλοι μέσα και γνωρίζουν.
Η μητέρα γνωρίζει;
Αντωνοπούλου: Αυτό πρέπει να το ρωτήσετε σε εκείνη. Αυτό όμως που μου κάνει εντύπωση σε ό,τι αφορά στη μητέρα, μια και πρόσφατα παρακολουθούσα και τις μητέρες της Κύπρου που μετά από τόσα χρ�νια, ακόμα ψάχνουν να βρουν τα παιδιά τους. Η μητέρα του Άλεξ μου έκανε αγωγή επειδή εγώ λέω ότι ο Άλεξ ζούσε και πιθανότατα να ζει.
Δηλαδή η μητέρα τον είχε ξεγράψει;
Αντωνοπούλου: Ναι και μου έκανε αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση. Όταν μάλιστα το Εφετείο Θεσσαλονίκης είπε ότι δεν υπάρχει νεκρός. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, αναρωτιέται κανείς πώς μια μάνα, θέλει τόσο πολύ να είναι νεκρό το παιδί της; Αυτό πραγματικά με συγκλονίζει και δεν θα με αφήσει ήσυχη αν δεν φτάσω στην αλήθεια. Και θα φτάσω στην αλήθεια γιατί δεν την έχω εγκαταλείψει την υπό�! �εση, ! ανεξάρτητα εάν έχουν προσπαθήσει να με σταματήσουν με συνεχείς σε βάρος μου αγωγές.
Θέλουν να σας κλείσουν το στόμα;
Αντωνοπούλου: Ναι, δεν είναι τυχαίο ότι με χτύπησαν, δεν είναι τυχαίο που μου στέρησαν τη δυνατότητα όταν δίδασκα στους αξιωματικούς της Αστυνομίας, να σταματήσω. Εκείνη την εποχή μπορεί να ήταν ο κ. Πολύδωρας υπουργός, αλλά την πίεση την άσκησε ο μετέπειτα υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Χρυσοχοϊδης, ο οποίος εκλέγεται από την Ημαθία και αναφέρω στο βιβλίο μου ότι πολλοί από τους συγγενείς τους είχαν μπαρ κονσομασιόν. Δεν μπορεί να μην τα ή�ερε ο κ. Χρυσοχοϊδης αυτά. Δεν μπορεί το πρωτοπαλίκαρο του να έχει μπαρ κονσομασιόν και να μην το γνωρίζει, όταν ήταν βουλευτής Ημαθίας και υπουργός Δημόσιας Τάξης. Όλα αυτά δείχνουν ότι το θέμα του Άλεξ δεν είναι η απαγωγή ενός παιδιού, είναι πολυεπίπεδη και πολυδιάστατη υπόθεση και δείχνει πώς αυτά τα κυκλώματα έχουν τη συγκάλυψη όλων των φορέων εξουσίας.
Ακόμη και των ΜΜΕ;
Αντωνοπούλου: Αυτό θα το εξετάσετε εσείς.
Η κ. Νικολούλη που παρουσίασε με ρεπορτάζ της την εξαφάνιση του Άλεξ, δεν νομίζω να ασχολήθηκε με την περίπτωση του trafficking αντιθέ�! �ως, ε! πικεντρώθηκε στο να αποδείξει ότι τα παιδιά ήταν στους ενόχους.
Αντωνοπούλου: Η κ. Νικολούλη πιστεύω ότι σήμερα πρέπει να το σκεφθεί αυτό, διότι αυτά τα παιδιά και ειδικά τα δύο από αυτά που επισκέφθηκα στο αναμορφωτήριο του Βόλου όπου ήταν έγκλειστα, μου είπαν το εξής: «Εμείς κυρία Αντωνοπούλου δεν σκοτώσαμε αλλά όταν θα βγούμε από 'δω θα σκοτώσουμε». Συγκλονιστική απάντηση και τουλάχιστον για τα δύο από τα πέντε παιδιά, θα πρέπει να το έχει στη συνείδησή της η κ. Νικολούλη, αν υπάρχει συνείδηση και όχι μόνο εκμετάλλευση. Το ένα το παιδί, εάν το δείτε, ε�ναι σχεδόν διαλυμένο, φάντασμα του εαυτού του και το άλλο, από τα πέντε, πολύ σύντομα θα οδηγηθεί στις φυλακές. Αυτός ήταν ο στιγματισμός των παιδιών, που μπορεί να έκλεβαν μια σοκολάτα από το περίπτερο γιατί πεινούσαν, παιδιά παράνομων μεταναστών, κάποια άλλα παιδιά στο περιθώριο, παιδιά που δεν προσαρμόζονται γιατί αναπτύσσουν άλλους μηχανισμούς επιβίωσης, που τα εξωθούν και τα χρησιμοποιούν διάφοροι παράγοντες. Γι' αυτά τα παιδιά που πολλοί εύκολα κάποιοι τα στιγμάτισαν ως δολοφόνους, σίγουρα έχουν ευθύνες. Και πρέπει να έχουν τη δύναμη κάποιοι �! �πό μ�! �ς που έχουμε ασχοληθεί με αυτή την υπόθεση, να βγούμε και να ζητήσουμε συγγνώμη, εάν πράγματι έχουμε κάνει λάθος.
Λέτε ότι θα συνεχίσετε την υπόθεση ως το τέρμα. Η διαίσθησή σας, η όσφρησή σας τι λέει, πού μπορεί να είναι το τέρμα;
Αντωνοπούλου: Επειδή εκκρεμούν δίκες δεν θα ήθελα να πω, αν και δεν έχω πρόβλημα. Ξέρετε, εμένα δεν μπορούν να μου κάνουν τίποτε, ότι ήταν να μου κάνουν, το έχουν κάνει. Θα πω τις αλήθειες: Υπάρχει ομάδα που συνεχίζουμε την έρευνα και πολύ σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα. Θα συνεχίσουμε το ταξίδι για την Ιθάκη και θα βρούμε πού εί�αι ο Άλεξ. Έχω ζήσει την μητέρα του Άλεξ, την Νατέλα σε πολλά επίπεδα και διαφορετικές φάσεις, έτσι που να ξέρω πολύ καλά όταν λέει κάποια πράγματα πώς τα λέει. Πρόσφατα, σε μια συνέντευξή της στην Έλενα Κατρίτση που προβλήθηκε στη ΝΕΤ, σε ερώτηση της δημοσιογράφου απάντησε «δεν τον έχω δει από τότε»! Για έναν νεκρό, που πιστεύει η ίδια η μητέρα ότι είναι, δεν περιμένεις να τον δεις. Αυτό με σοκάρισε στην Νατέλα. Όπως επίσης με σοκάρισε στην ιστοσελίδα που είχε, που μάζευε χρήματα. Τι έγιναν οι 700.000 ευρώ που μαζεύτηκαν;
Για ποιο λόγο μάζευε τα χρήματα;
! Αντω�! �οπούλου: Για έρευνα, «γιατί ο Άλεξ μας περιμένει»!!! Έτσι έλεγε. Πού μας περιμένει; Στο νεκροταφείο; Στη ζωή; Αυτά τα χρήματα, πήγε κάποιος εισαγγελέας να ρωτήσει τι έγιναν; Μπήκε το ΣΔΟΕ; Πού πήγαν αυτά τα χρήματα; Υπήρχαν καταθέσεις σε τράπεζες, είχε βγάλει ο κ. Τριανταφυλλόπουλος μια εκπομπή όπου ρωτούσε, αλλά απαντήσεις δεν έπαιρνε. Υπάρχει επιτέλους κάποιος εισαγγελέας ή ΣΔΟΕ να μας πει ή δεν θίγουμε καθόλου το πρόσωπο Νατέλα; Και το ερώτημα είναι γιατί δεν το θίγουμε; Χιλιάδες μάνες χάνουν τα παιδιά τους αλλά οι χιλιάδες αυτές μάνες δεν έχουν την αντιμε�ώπιση, την κάλυψη, την συγκάλυψη και την προστασία της Νατέλας. Πού πήγαν αυτές οι 700.000 ευρώ; Στο Μονομελές Πρωτοδικείο που δικάστηκαν τα παιδιά; Αναφέρθηκε κάποιος κύριος που συνεργάστηκε με τη Νατέλα για τα χρήματα αυτά, μάλιστα υπήρχε και συμβολαιογραφική πράξη και είπαν μαζί ότι μάζευαν χρήματα από επιχειρηματίες και από ανθρώπους που από συγκίνηση και από συμπάθεια, κατέθεταν στην Τράπεζα χρήματα. Συγκέντρωσαν ένα μεγάλο ποσό. Κάποια στιγμή η Νατέλα με αυτό τον κύριο συγκρούστηκαν για τα χρήματα, αυτό το είπαν στο δικαστήριο. Γιατί δεν ασχολήθη! κε έν! ας αρμόδιος δικαστής ή εισαγγελέας και να ρωτήσει «πού είναι αυτά τα λεφτά»; Με τα χρήματα αυτά έγινε κάποια έρευνα υπέρ του Άλεξ; Τον βρήκαμε; Ακόμη και σήμερα μπορεί να ανατρέξει κανείς στην ιστοσελίδα της Νατέλας και να δει «να μαζέψουμε τα λεφτά γιατί ο Άλεξ μας περιμένει»!
Μήπως κάτι ξέρει η μητέρα για τον Άλεξ και δεν μιλάει; Οι καταθέσεις της έχουν διαφοροποιηθεί. Πρώτα αρνιόταν να δεχθεί την περίπτωση να είναι ένοχοι τα παιδιά και μετά δέχτηκε πλήρως την περίπτωση να είναι δολοφόνοι τα παιδιά.
Αντωνοπούλου: Η Νατέλα στην αρχή ήταν αντίθετη ότ� είναι νεκρός ο Άλεξ και μετά άλλαξε άρδην Ήταν μάλιστα στην αρχή εναντίον της κ. Νικολούλη και μετά γύρισε. Έχω όλες τις καταθέσεις της και το υλικό. Είναι θέμα τιμής της Ελληνίδας μάνας η οποία αισθάνθηκε μειονεκτικά απέναντι στη γυναίκα-σύμβολο, τη Νατέλαα. Να δούμε πόσο σύμβολο ήταν τελικά.

πηγή




Διαβάστε περισσότερα »

To αυριανό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ" !...


Διαβάστε αύριο στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ:

-Δύο σενάρια στο μυαλό του Σαμαρά. Ένα plan B, επεξεργάζεται για κάθε ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός

-Οι 30 εκλεκτοί του Μαξίμου για...
τις ΔΕΚΟ

- 1.000.000 ευρώ για τα μάτια της Όλγας. Πανάκριβη dolce vita για το βίντεο-ντροπή

-ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Έφοδος εισαγγελέων στο ΥΠΕΞ

-Ο Βαρδής �εύγει από το Mega

-Παναγιώτης Λαφαζάνης: o Aλαβάνος πρέπει να γυρίσει στο κόμμα

-Η dr Nατάσα μεταμορφώθηκε

-Στυλιανός Παττακός: H Χρυσή Αυγή ήρθε και θα μείνει

-Ο Πετρος Κόκκαλης έγινε ...πράσινος

-Απόβαση Αλέξη στις ΗΠΑ μέσω Γιάννας

-Μπλόκο της Alpha Bank στη Μάνια Τεγοπούλου

ΑΚΟΜΑ:

-Δύο συνεντεύξεις που θα συζητηθούν: Kωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και Μάριος Σαλμάς

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 4 ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ:

-Μη χάσετε το CD του Λευτέρη Πανταζή «Γωνία Αγάπης και Πόνου» που περιέχει 4 ακυκλοφόρητα τραγούδια και … «Πανταζής LIVE»

-Η! ταινία "Κάτι να καίει" με την Πάρις Χίλτον στην πρώτη της κινηματογραφική ταινία.

Ειδική έκδοση με πολλά extras και συνέντευξη με την Πάρις Χίλτον

-Η Ελένη Ψυχούλη, αυτό το Σάββατο «μαγειρεύει» στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ. Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ τον Α' τόμο του βιβλίου της «26 ΣΕΦ σε 26 ΛΕΠΤΑ».Η Ελένη Ψυχούλη διάλεξε και μοιράζεται μαζί σας τις καλύτερες συνταγές 26 σπουδαίων σεφ.

-Η ειδική έκδοση "Ο Διαβήτης από το Α έως το Ω"

Πως θα τον νικήσεις και θα ζήσεις χωρίς πρόβλημα. Μία ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΖΩΗΣ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ Μετρητής Σακχάρου

ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡ�ΠΟΛΙΤΙΚΑ...

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: Παράλογη εποχή, Λογικές απαντήσεις



Διαβάστε περισσότερα »