Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

ΔΑΚΤΥΛΟΣ ΤΟΥ "ΨΗΛΟΥ" ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ...

ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
"Δημοσιογράφος" με μόνη προϋπηρεσία στον ανυπόληπτο Αθήνα 98,4 ως βοηθός του  Πάϊκου, συνεχίζουμε τις πρωϊνές πληροφορίες (εδώ) για π�ρέμβαση της οικογένειας Μητσοτάκη που ελπίζει ο Παπαδόπουλος ότι θα τον...
βοηθήσουν ώστε να πέσει το όνομά του στον επόμενο ανασχηματισμό, για να πάρει την θέση του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει θέμα να τον αποδεχθεί ο Σαμαράς. Το ξαναγράφουμε όμως για να καεί οριστικά, μόνο και μόνο επειδή ο Μητσοτάκης ευελπιστεί ότι και τώρα μπορεί να ελέγχει τι συμβαίνει στο Μαξίμου. Εάν ο εκπρόσωπος του Κουβέλη δεν μπορεί να βασιστεί στο κόμμα του και βασίζεται στον Μητσοτακείκο λόγω της Αλεξίας, τι να π! εριμένει κανείς;

Διαβάστε περισσότερα »

Φαήλος Κρανιδιώτης: Ρε Τατσόπουλε κ@τούρ@ και λίγο!...

Με ένα λιτό αλλά ιδιαίτερα επικριτικό σχόλιο ο γνωστός για το καυστικό του ύφος δικηγόρος Φαήλος Κρανιδιώτης αναφέρθηκε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρο Τατσόπουλο.

«Ρε Τατσόπουλε κατούρα και λίγο» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο δικηγόρος, με αφορμή την... συνέντευξή του στο περιοδικό Crash, που βγαίνει την Παρασκευή, όπου ο Τατσόπουλος δηλώνει: «Έχω πηδήξει τη μισή Αθήνα και αυτοί της Χρυσής Αυγής συνεχίζουν να με αποκαλούν αδερφή»....

Αυτή την ώρα τα social media έχουν πάρει κυριολεκτικά «φωτιά» με τους χρήστες να σχολιάζουν χιουμοριστικά και όχι μόνο, τη δήλωση του βουλευτή.

Σας παραθέτουμε μερικά από τα σχόλια που ανέβηκαν στο twitter:

- Ο Τατσόπουλος θα αρχίσει συντόμως και περιοδείες στην επαρχία για να μην αφήσει καμία παραπονεμένη

- Μόλις μου είπε η μάνα ότι ο Τατσόπουλος ειναι πατέρας μου.

- Τοίχο τοίχο γιατι έρχεται ο Τατσοπουλος. Εχει κάτι χρωστούμενα στην άλλη μισή Αθήνα μαθαίνω

- Ρε αυτός ο Τατσόπουλος ειναι καλός; - Ναι ρε! Γ@μ@ει!

Ο ίδιος ο βουλευτής στον λογαριασμό του στο facebook έγραψε απαντώντας στα δεκάδες σχόλια που δέχθηκε: «Σιγά τη μεγαλόπολη» ενώ σε άλλο του σχόλιο αναφέρει «βαράτε, βαράτε υποκριτές του κώλου»...

newpost




Διαβάστε περισσότερα »

Voliotaki 2012-11-22 22:55:00

ΣΕ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΙΚΑ-ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ…


ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ
-ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ...

Η κυπριακή κυβέρνηση και η τρόικα κατέληξαν σε οριστική συμφωνία για το κυπριακό μνημόνιο έγινε γνωστό αργά την Πέμπτη με τις επίσημες ανακοινώσεις να αναμένονται τις επόμενες ώρες.
Το πρωί της Πέμπτης αναχώρησε η τρόικα από την Κύπρο όπου συζητούνταν οι λεπτομέρειες της συμφωνίας.
Σε γραπτή του δήλωση από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο Κορυφής, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, ανέφερε ότι...

  «μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις με την Τρόικα και πάντοτε έχοντας υπόψη τις δύσκολες συνθήκες που διέρχεται ο τόπος μας, βρισκόμαστε πολύ κοντά στην υπογραφή του μνημονίου με την τρόικα».


Τα ζητήματα που απομένουν «είναι πολύ περιορισμένα» και είναι δυνατόν να γεφυρωθούν οι διαφορές πολύ σύντομα.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών, Βάσος Σιαρλή, επιδίδοντας νωρίτερα την Πέμπτη τον προϋπολογισμό του 2013 στον πρόεδρο της Βουλής, επισήμανε ότι «ιδιαίτερα αυτή τη χρονιά είχαμε να ενσωματώσουμε στον προϋπολογισμό και τις πρόνοιες τις οποίες έχουμε περίπου συμφωνήσει μαζί με την ομάδα της τρόικα.

» Είναι μια ασυνήθιστη διαδικασία και ελπίζουμε ποτέ ποτέ να μην ξαναχρειαστεί να γίνει, αλλά έχει γίνει δουλειά, είναι έτοιμη, και με ικανοποίηση είμαστε τώρα σε θέση αν σας παραδώσουμε τον προϋπολογισμό».




Διαβάστε περισσότερα »

Πάτρα: Και 12χρονη στη σπείρα των κλεφτών με επικεφαλής έναν... 17χρονο!

Η 12χρονη συμμετείχε, σύμφωνα με την Αστυνομία, στη σπείρα που είχε κάνει τα τελευταία δύο χρόνια σωρεία ληστειών και κλοπών, στην Πάτρα. Σύμφωνα με τις έρευνες των αξιωματικών της Ασφάλειας Πατρών, έχουν....


εξιχνιαστεί πέντε ληστείες σε βάρος ατόμων και 74 περιπτώσεις κλοπών σε σπίτια, αυτοκίνητα και καταστήματατης ευρύτερης περιοχής.
Το χρηματικό ποσό που έκλεψαν τα μέλη της σπείρας ξεπερνά, σύμφωνα με την Αστυνομία, τις 225.000 ευρώ!

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία εναντίον 8 ανδρών και 3 γυναικών ηλικίας από 12 έως 50 ετών, για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, διάπραξη ληστειών και διακεκριμένων κλοπών.
Επίσης, κατηγορούνται άλλα δύο άτομα, ηλικίας 37 και 41 ετών, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα μέλη της σπείρας επιτίθεντο κυρίως σε πεζούς και με τη βία τους άρπαζαν χρήματα, ενώ, από τα σπίτια και! τα καταστήματα αφαιρούσαν κυρίως χρήματα, κοσμήματα, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα.

Επίσης, όλοι οι εμπλεκόμενοι είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για παρόμοια αδικήματα, ενώ, σε πολλούς από αυτούς έχουν επιβληθεί και περιοριστικοί όροι για κλοπές που είχαν κάνει.


Διαβάστε περισσότερα »

Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έχουν καταντήσει την Ελλάδα «κλωτσοσκούφι», λέει ο Αλέξης Τσίπρας

«Την ώρα που οι λαοί του ευρωπαϊκού Νότου ξεσηκώνονται και η κυρία Μέρκελ δεν βρίσκει σύμμαχο ούτε στο ίδιο το γερμανικό κοινοβούλιο, βρίσκει έναν απρόσμενο υποστηριχτή στην Ευρώπη, τον κύριο Σαμαρά και την κυβέρνησή του που με την στρατηγική της υποτέλειας έχει καταντήσει την Ελλάδα κλωτσοσκούφι ανάμεσα στο ΔΝΤ και τη Γερμανία» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, που βρίσκεται σήμερα στη Βαρκελώνη, προσκεκλημένος της Ενωμένης Αριστεράς Ισπανίας.




Διαβάστε περισσότερα »

Το... κουλούρι του Τέρενς Κουίκ!

Σε μία ανθρώπινη στιγμή συνέλαβε σήμερα, στο κέντρο της Αθήνας, τον Τέρενς Κουίκ, ο φωτογραφικός φακός, δίνοντας έναυσμα για παρα-πολιτικές ερμηνείες με επίκεντρο ένα... κουλουράκι Θεσσαλονίκης.

Το εν λόγω στιγμιότυπο, απεικονίζει το βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων να αγοράζει ένα κουλούρι, συνομιλώντας με τον ηλικιωμένο πλανώδιο πωλητή. Προφανώς οι δυο τους θα χαν αρκετά να πουν μιας και πάντα κάτι έχεις να πεις σ' έναν πολιτικό, ειδικά αυτήν την περίοδο....
Έτσι λοιπόν, μπορούμε να υποθέσουμε ότι ο ηλικιωμένος με την ευγενική φιγούρα διαμαρτύρεται για το ότι παρά τα χρόνια που, εμφανώς, πέρασαν, είναι αναγκασμένος να εργάζεται σκληρά αλά έφηβος για τα προς το ζην, βλέποντας τη σύνταξη που... υπολόγιζε να πάρει κάποια στιγμή, να εξανεμίζεται «μεσοπρόθεσμο το μεσοπρόθεσμο».

Από την άλλη, ο κ. Κουίκ, στο πλαίσιο και της πολιτικής φρασεολογίας του κόμματός του τον τελευταίο καιρό, θα μπορεί να... υπερηφανεύεται ότι εκείνος αγοράζει κουλουράκι για το πρωί, την ώρα που συνάδελφοί του της πλειοψηφίας παίρνουν... gourmet πρωινά, όταν μάλιστα χιλιάδες Έλληνες περιμένουν στην ουρά για.. ένα κιλό φακές.

Αν πάλι το περιστατικό έλαβε χώρα πέριξ της Ομόνοιας, τότε κι ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, θα μπορεί, σιωπηλά, να υπερηφανεύεται για το ότι επί υπουργίας του... καθάρισε το κέντρο, όπως συχνά-πυκνά διατείνεται, και όλοι μπορούν πλέον να κυκλοφορούν αμέριμνοι, κάνοντας τη βόλτα και τις αγορές τους. Ακόμη και οι... βουλευτές.

Τώρα, μιας και οι υποθέσεις «δίνουν και παίρνουν», υποθέτουμε ότι ο Τέρενς Κουίκ επέλεξε κουλούρι και όχι... ντόνατς ή λουκουμά, λόγω επιλογής διατήρησης της σιλουέτας του και όχι εξαιτίας της... ακρίβειας.




Διαβάστε περισσότερα »

Οι διατροφικοί «σύμμαχοι» της καρδιάς

Οι τροφές που μειώνουν τη χοληστερίνη

Μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή σε συνδυασμό με τακτική άσκηση συντελούν στην καλή διατήρηση της καρδιάς, και της υγείας μας γενικότερα.

Το άγχος, η κληρονομικότητα, η κακή διατροφή, το κάπνισμα, η παχυσαρκία οδηγούν στην αύξηση της χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων και αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων. ...
Ας γνωρίσουμε τους «σύμμαχους» της καρδιάς μας, που ταυτόχρονα αποτελούν και ιδανικές τροφές για τη μείωση της χοληστερίνης.

Βρώμη

Η βρώμη είναι ένα δημητριακό πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά. Ξεκινήστε την ημέρα σας, με ένα υγιεινό πρωινό που θα περιλαμβάνει 2 μερίδες βρώμης (1 μερίδα :45 g) καθημερινά.

Μελέτες έχουν δείξει ότι η συγκεκριμένη ποσότητα βρώμης μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της LDL χοληστερόλης κατά 5 % σε μόλις έξι εβδομάδες. Το κλειδί σε αυτό είναι η ουσία β-γλυκάνη,ουσία που δεσμεύει την χοληστερόλη και δεν επιτρέπει την απορρόφησή της από το έντερο.

Πρωινό με γιαούρτι ή γάλα και βρώμη: Σε ένα μπολ προσθέτετε γιαούρτι ή γάλα και 4 κουταλιές βρώμης και ανακατεύετε. Προσθέστε φρούτα, ξηρούς καρπούς, ξηρά φρούτα ή και κομμάτια μαύρης σοκολάτας και απολαύστε!

Κόκκινο κρασί

Έρευνες έχουν δείξει ότι τα κόκκινα σταφύλια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση των επιπέδων της χοληστερίνης.

Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το τμήμα Μεταβολισμού και Διατροφής στο πανεπιστήμιο Complutense της Μαδρίτης στην Ισπανία, διαπίστωσαν ότι τα άτομα που κατανάλωσαν το ίδιο συμπλήρωμα σταφυλιών που βρέθηκε στο κόκκινο κρασί, μείωσαν τα επίπεδα της LDL κατά 9%.

Επιπλέον, όσοι είχαν υψηλή χοληστερόλη πριν πάρουν μέρος στην έρευνα ,παρουσίασαν μια πτώση κατά 12% των επιπέδων της LDL.

Ένα ποτήρι κρασί με το γεύμα σας η το δείπνο σας μπορεί να βελτιώσει τα επίπεδα της HDL χοληστερόλης

Σολομός και λιπαρά ψάρια

Τα ω-3 λιπαρά οξέα βοηθούν την μείωση των καρδιαγγειακών παθήσεων. Μια διατροφή πλούσια σε ω-3 λιπαρά μπορεί να μειώσει τα επίπεδα των επιβλαβών λιπιδίων στον οργανισμό όπως η χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια και να αυξήσει την καλή χοληστερόλη (HDL).

Σύμφωνα με έρευνα, αντικαθιστώντας τα κορεσμένα λίπη με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, όπως εκείνα που βρίσκονται στο σολομό, στις σαρδέλες, και τη ρέγγα μπορεί να αυξήσει την καλή χοληστερόλη έως και 4%.

Ο σολομός, ψητός, βραστός ή μαριναρισμένος μπορεί να συνδυαστεί άριστα με μια πράσινη σαλάτα όπως για παράδειγμα σπανάκι.

Ξηροί καρποί

Εάν θέλετε να μειώσετε την χοληστερόλη σας, ίσως πρέπει να βάλετε λίγους ξηρούς καρπούς στην καθημερινή σας διατροφή.

Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε από το American Journal of Clinical Nutrition, οι άνθρωποι που κατανάλωσαν 42 γραμμάρια καρύδια, έξι ημέρες την εβδομάδα για ένα μήνα μείωσαν την ολική χοληστερόλη τους κατά 5,4% και την LDL χοληστερόλη κατά 9,3%. Επίσης, τα αμύγδαλα και τα κάσιους είναι πολύ καλές επιλογές.

Ωστόσο, ενώ οι ξηροί καρποί είναι τροφή ωφέλιμη για μια υγιή καρδιά, είναι επίσης τροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες. Όσον αφορά την ποσότητα, 10-15 μετρίου μεγέθους ξηροί καρποί είναι μια καλή πρόταση για να μειώσετε την χοληστερίνη σας.

Προσθέστε ξηρούς καρπούς στο γιαούρτι και τα δημητριακά σας,στα κέικ και στις σαλάτες σας.

Όσπρια

Τα όσπρια και κυρίως τα φασόλια είναι πλούσια σε διαλυτές φυτικές ίνες που συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης.

Σύμφωνα με έρευνα, διαπιστώθηκε ότι η κατανάλωση ενός φλιτζανιού οποιουδήποτε όσπριου την ημέρα μπορεί να μειώσει τη χοληστερόλη έως και 10% σε έξι μόλις εβδομάδες.

Σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια και καρύδια ή σαλάτα με φακές, ντομάτα και μυζήθρα αποτελούν υγιεινά θρεπτικά γεύματα για όλη την οικογένεια.

Πράσινο και μαύρο τσάι

Παρόλο που το πράσινο τσάι έχει γίνει ευρέως γνωστό για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, αποτελεί επίσης ένα όπλο στην μείωση της LDL χοληστερόλης.

Πιο συγκεκριμένα, η κατανάλωση πράσινου τσαγιού φαίνεται ότι μειώνει την «κακή» LDL χοληστερόλη χωρίς να επηρεάζει τα επίπεδα της «καλής» HDL χοληστερόλης.

Σύμφωνα με άλλη έρευνα, το μαύρο τσάι αποδείχτηκε ότι μείωσε τα λιπίδια του αίματος έως 10% σε τρεις μόνο εβδομάδες.

Καταναλώστε 1 φλιτζάνι καφέ την ημέρα και αντικαταστήστε τους υπόλοιπους με πράσινο ή μαύρο τσάι.

Μαύρη σοκολάτα

Η μαύρη σοκολάτα είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που μπορεί να μειώσει την LDL, δηλαδή την κακή χοληστερόλη του αίματος.

Σε μια μελέτη του 2007, οι συμμετέχοντες στους οποίους δόθηκε σκόνη κακάου (η μαύρη σοκολάτα περιέχει σκόνη κακάου σε ποσοστό 65%), είχαν 24% αύξηση στα επίπεδα της HDL σε διάστημα 12 εβδομάδων.

Σε σύγκριση με τη σοκολάτα γάλακτος, η μαύρη σοκολάτα έχει 3 φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά, τα οποία συμβάλλουν στην αποφυγή απόφραξης των αρτηριών.

Μπισκότα βρώμης με μαύρη σοκολάτα και καρύδια αποτελούν ένα υγιεινό απογευματινό σνακ για όλη την οικογένεια.

Μαργαρίνη

Η φυτική μαργαρίνη είναι ένα εύγευστο και εύκολο στη χρήση τρόφιμο, που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες διατροφικές απαιτήσεις και στις επίσημες κατευθυντήριες οδηγίες για την προστασία της καρδιάς αλλά και τη γενικότερη προαγωγή της υγείας.

Η μαργαρίνη είναι πλούσια σε φυτικές στερόλες, οι όποιες μειώνουν δραστικά την χοληστερίνη. Τον Απρίλιο του 2008, το American Journal of Clinical Nutrition δημοσίευσε μια μελέτη που διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που ακολουθούσαν μια διατροφή πλούσια σε φυτικές στερόλες ήταν σε θέση να μειώσουν την ολική χοληστερόλη κατά 3,5%.

Αντικαταστήστε το βούτυρο με φυτική μαργαρίνη ή με ελαιόλαδο, λαμβάνοντας υπόψη το υψηλό θερμιδικό κόστος.

Σπανάκι

Το σπανάκι όπως και τα περισσότερα πράσινα φυλλώδη λαχανικά περιέχει λουτείνη, μια ουσία που μας προστατεύει από το έμφραγμα, αφού κρατάει τις αρτηρίες μας «καθαρές» από τη χοληστερίνη.

Μισή κούπα σπανάκι την ημέρα, είναι ότι πρέπει για να διατηρήσετε την χοληστερίνη σας στα σωστά επίπεδα. Για την καλύτερη απορρόφηση της λουτείνης προσθέστε 1 κουταλάκι ελαιόλαδο.

Σπανάκι με σαλάτα, μανιτάρια και ξηρούς καρπούς αποτελούν ένα υγιεινό γεύμα για μια υγιή καρδιά.

Αβοκάντο

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, υπάρχουν δύο τύποι χοληστερόλης στο σώμα - HDL ή καλή χοληστερόλη, η οποία βοηθά στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων, και LDL ή κακή χοληστερόλη, η οποία είναι η κύρια αιτία της νόσου της καρδιάς.

Τα αβοκάντο αποτελεί πλούσια πηγή μονοακόρεστων λιπαρών οξέων , ένα είδος λίπους που μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στην αύξηση της HDL χοληστερόλης και να μειώσει την LDL.

Το αβοκάντο είναι επίσης πλούσιο σε βήτα σιτοστερόλη, μία ουσία που έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει στη μείωση της LDL «κακής» χοληστερόλης στο αίμα.

Προσοχή: Το αβοκάντο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και λιπαρά (300 θερμίδες και 30 γραμμάρια λίπους ανά αβοκάντο), γι αυτό πρέπει να τα καταναλώνουμε με μέτρο.

Προσθέστε αβοκάντο στις σαλάτες σας ή δοκιμάστε μια παγωμένη κρεμώδης σούπα αβοκάντο.

Σκόρδο

Το σκόρδο έχει βρεθεί ότι μειώνει τη χοληστερίνη, προλαμβάνει το σχηματισμό θρόμβων στο αίμα, μειώνει την αρτηριακή πίεση και προστατεύει από λοιμώξεις.

Συμβάλλει, επίσης, στην πρόληψη της απόφραξης των αγγείων, οι οποίες αποδίδονται στην αθηρωματική πλάκα που προσκολλάται στα τοιχώματα των αγγείων

Εντάξτε στην καθημερινή σας διατροφή 1-2 σκελίδες σκόρδο ή συνοδεύστε το φαγητό σας με σκορδαλιά.

Ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο αποτελεί πλούσια πηγή μονοακόρεστων λιπαρών οξέων. Επιπλέον, σε αντίθεση με άλλα έλαια, το ελαιόλαδο δεν χρειάζεται να υποβληθεί σε χημική επεξεργασία. Το ελαιόλαδο είναι ένα από τα υγιεινά έλαια, ειδικά το παρθένο ελαιόλαδο.

Όπως τα περισσότερα λίπη, το ελαιόλαδο περιέχει ένα μεγάλο αριθμό θερμίδων. Εν τούτοις, λόγω της τάσης του να μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης, το ελαιόλαδο αποτελεί μια υγιεινή εναλλακτική λύση σε κορεσμένα λίπη όπως το βούτυρο, το φοινικέλαιο και ορισμένα φυτικά έλαια.

Όσον αφορά την κατανάλωση του, δυο κουταλιές της σούπας την ημέρα είναι αρκετές για να καρπωθούμε τα οφέλη για την υγεία και κυρίως για την καρδιά.

Το ελαιόλαδο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο του βουτύρου για να μαρινάρετε και να σοτάρετε το κρέας και τα λαχανικά σας.

Πηγή: myself.gr




Διαβάστε περισσότερα »

Σοκ απο τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. για τις αυτοκτονίες

Δραματικές διαστάσεις έχει προσλάβει το φαινόμενο των αυτοκτονιών στην Ελλάδα της κρίσης όπως δείχνουν τα επικαιροποιημένα στοιχεία για τις περιπτώσεις αυτοκτονιών (που έχουν τελεστεί ή και απόπειρες) την περίοδο από το 2009 έως το τέλος Αυγούστου του 2012 που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι τελεσθείσες αυτοκτονίες ή απόπειρες ανήλθαν το διάστημα της κρίσης, δηλαδή, από 1/1/2009 έως 23/08/2012 σε 3.124 πανελλαδικά.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει συλλέξει το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, τα περιστατικά αυτοκτονιών...

 ανήλθαν σε 677 το 2009, σε 830 το 2010, σε 927 το 2011 και σε 690 έως την 23η Αυγούστου του 2012.

Δηλαδή από το 2009 έως το 2011 τα περιστατικά σημείωσαν αύξηση της τάξης του 37%.

Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, μετά από ερώτηση που είχαν καταθέσει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης και Νάσος Αθανασίου για τα φαινόμενα υποσιτισμού παιδιών και τις αυτοκτονίες πολιτών, επικαλούμενοι έκθεση της UNICEF που κάνει λόγο για 439.000 παιδιά νηπιακής αλλά και σχολικής ηλικίας που υποσιτίζονται.




Διαβάστε περισσότερα »

Να παραιτηθεί, καλεί ο δήμαρχος Πειραιά τον Αντ. Μανιτάκη

Την έντονη αντίδραση του δημάρχου Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκου έχει προκαλέσει εγκύκλιος προς τους δήμους ότι ο νόμος, όσον αφορά το «πρόγραμμα κινητικότητας», θα εφαρμοστεί, παρά την άρνηση κάποιων δήμων, να στείλουν τις λίστες με τους υπαλλήλους.

Ο δήμαρχος Πειραιά απέστειλε νέα επιστολή στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, ζητώντας του να σταματήσει να απειλεί εργαζομένους και να στρέφεται κατά των εκλεγμένων εκπροσώπων των ΟΤΑ, διότι εκτός των άλλων εκθέτει και την κυβέρνηση.

Ο κ. Μιχαλολιάκος καλεί τον υπουργό, εάν δεν σκοπεύει να αλλάξει συμπεριφορά και νοοτροπία, να παραιτηθεί.


«Θέλω να πιστεύω ότι οι απειλές σας να αφήσετε απλήρωτους εργαζόμενους, ακόμη και άτομα με ειδικές ανάγκες, στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έχουν γίνει υπό το κλίμα είτε πανικού, είτε ελλιπούς ενημέρωσης, σε διαφορετική περίπτωση η πρόθεσή σας αυτή που στόχο έχει να τρομοκρατήσει εργαζομένους που δοκιμάζονται και η ζωή τους ανατρέπεται από τις αποφάσεις σας, είναι το λιγότερο άστοχη» αναφέρει στην επιστολή ο δήμαρχος Πειραιά.

Ο κ. Μιχαλολιάκος καλεί τον υπουργό, έστω και την ύστατη στιγμή, να ανακαλέσει τις εγκυκλίους που δυναμιτίζουν τις σχέσεις πολιτείας- ΟΤΑ και απειλούν τους εργαζόμενους και προσθέτει: «Εάν δεν σκοπεύετε να αλλάξετε λογική και συμπεριφορά, φοβούμαι ότι δεν υπάρχει για εσάς άλλος δρόμος από αυτόν της παραίτησης».

Σημειώνεται ότι το υπουργείο απέστειλε νέα εγκύκλιο προς τους δήμους, με την οποία υπενθυμίζει στις υπηρεσίες τις προβλέψεις του νέου μνημονίου και της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου αναφορικά με το γεγονός ότι από τη δημοσίευση του Ν. 4093/12-11-2001 έχουν, ήδη, τεθεί σε διαθεσιμότητα οι διοικητικοί υπάλληλοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου.




Διαβάστε περισσότερα »

Voliotaki 2012-11-22 23:10:00

Στα παιδιά της Παλαιστίνης δώρισε το «Χρυσό Παπούτσι» ο Ρονάλντο...

Το «Χρυσό Παπούτσι» που κέρδισε το 2011 και αξίζει 1,5 εκατ. δολάρια, δώρισε στο Ίδρυμα της Ρεάλ Μαδρίτης ο Κριστιάνο Ρονάλντο, με σκοπό να δημοπρατηθεί και τα έσοδα να δοθούν για την ανοικοδόμηση σχολείων στη Γάζα.
Μάλιστα, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο ποδοσφαιριστής δείχνει το φιλανθρωπικό του πρόσωπο.

Πέρυσι προσέφερε στο ίδρυμα της ομάδας τα περισσότερα αθλητικά του παπούτσια, τα οποία επίσης δημοπρατήθηκαν για την ανοικοδόμηση σχολείων στην Παλαιστίνη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ίδρυμα της Ρεάλ Μαδρίτης έχει βοηθήσει στην ανοικοδόμηση 167 σχολείων σε 66 διαφορετικές χώρες...
 
ΠΑΙΧΤΑΡΑ ΜΟΥ!!!




Διαβάστε περισσότερα »

Με μισθό 587 ευρώ, απλά περιμένεις να… πεθάνεις

Οι κύριοι της Τρόικα που κυκλοφορούν με θωρακισμένα οχήματα, που μένουν στα καλύτερα ξενοδοχεία, που έχουν στην διάθεσή τους στρατιές υπαλλήλων ασφαλείας και υπηρετικού προσωπικού, που λαμβάνουν παχυλά bonus για να οδηγούν....


τις χώρες που συμβουλεύουν στην απόλυτη «ευημερία», δεν μπορούν σε κα�ία περίπτωση να νοιώσουν αυτό που νοιώθει ένας εργαζόμενος που αμείβεται με τον κατώτερο μισθό των 587 ευρώ. Να νοιώσουν αυτό που νοιώθει όταν επισκέπτεται το super market και αντικρίζει τις εξωπραγματικές τιμές στην Ελλάδα της κρίσης, όταν έρχεται η ώρα να πληρώσει το ενοίκιο του, που στην χειρότερη είναι 300 ευρώ το μήνα αν μιλάμε για κάτι «αξιοπρεπές» και όταν έρχεται η ώρα, αν είναι τυχερός, να βγει με την κοπέλα του να πιει έναν καφέ ή να πάνε για φαγητό, δηλαδή να κάνει την «σπατάλη» του μήνα και αυτή ρεφενέ. Οι κύριοι της Τρόικας δεν μπορούν σε καμία πε�! �ίπτωση να κατανοήσουν ότι με αυτά τα χρήματα, δεν μπορείς να είσαι συνεπής απέναντι στις υποχρεώσεις σου προς την εφορία, προς τις τράπεζες, προς το ΤΕΒΕ, προς τον ιδιοκτήτη του σπιτιού που μένεις. Όμως το κυριότερο είναι ότι δεν μπορείς να είσαι συνεπής απέναντι στον εαυτό σου, γιατί απλά δεν ζεις!!!!Περιμένεις να… τελειώσεις!!!
Αυτά μου είπε ο Λευτέρης χθες. Διαφωνεί κανείς;;;;

fpress.gr


Διαβάστε περισσότερα »

Ιρλανδία: Όλο και πιο κοντά η επιστροφή στις αγορές

Η Ιρλανδία σημειώνει "σημαντική" πρόοδο για να ανακτήσει πλήρη πρόσβαση στις αγορές αν και συνεχίζει να ανησυχεί ότι η ευρύτερη κρίση της Ευρωζώνης θα μπορούσε να ανατρέψει τα σχέδια της, δήλωσε σήμερα ο....


επικεφαλής του οργανισμού χρέους της χώρας. Ο Τζον Κόριγκαν, διευθύνων σύμβουλος του Εθνικού Οργανισμού Διαχείρι�ης Δημόσιου Χρέους, δήλωσε σε κοινοβουλευτική επιτροπή ότι η επανάκτηση της εμπιστοσύνης των ιδιωτών επενδυτών θα εξαρτηθεί από την εφαρμογή των όρων του προγράμματος προσαρμογής, αν και ορισμένοι παράγοντες, όπως η κρίση της Ευρωζώνης, δεν βρίσκονται στον έλεγχο της Ιρλανδίας.

Η ιρλανδική κυβέρνηση επιδιώκει να επανακτήσει πρόσβαση στη χρηματοδότηση από ιδιώτες επενδυτές όταν τα δάνεια διάσωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τελειώσουν στα τέλη του επόμενο έτους.

Τον! περασμένο Ιούλιο η χώρα πούλησε μακροπρόθεσμο χρέος για πρώτη φορά σε διάστημα σχεδόν δύο ετών και στη συνέχεια πούλησε βραχυπρόθεσμα έντοκα γραμμάτια.

Ο Κόριγκαν δήλωσε εξάλλου ότι ο Οργανισμός θα συνεχίσει να πιέζει επενδυτές να αγοράσουν ιρλανδικό κυβερνητικό χρέος και αυτό περιλαμβάνει και την πώληση ομολόγων που συνδέονται με τον πληθωρισμό.

Η πρόσφατη απόφαση της Fitch Rating να μειώσει την απειλή και νέας υποβάθμισης της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ιρλανδίας αποτελεί μια θετική εξέλιξη για την Ιρλανδία, σημείωσε.


Πηγή: www.caital.gr


Διαβάστε περισσότερα »

1.852 νέοι διορισμοί δημοσίων υπαλλήλων το 2012

Σε 1.852 ανέρχονται οι νέες θέσεις που προβλέφθηκαν το 2012 για τους φορείς που η μισθοδοσία τους καλύπτεται από τον Τακτικό Προϋπολογισμό, από το κονδύλι για νέους διορισμούς. Πρόκειται για θέσεις που καλύπτονται είτε με νέους....


διορισμούς, είτε με μετατάξε�ς, ή άλλους τρόπους και αφορούν κυρίως Υπουργεία, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και ορισμένα Νομικά Πρόσωπα, όπως Νοσοκομεία και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Σύμφωνα με έγγραφο- απάντηση στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και τον βουλευτή Αλέξη Μητρόπουλο, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, «ο αριθμός των νέων εγγραφών προβλέψεων θέσεων υπαλλήλων και η μεταφορά πιστώσεων από το υπό κατανομή κονδύλι για νέους διορισμούς (ΚΑΕ 5113), για τους φορείς που η μισθοδοσία τους καλύπτεται από ! τον Τακτικό Προϋπολογισμό (κυρίως Υπουργεία, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, και ορισμένα Νομικά Πρόσωπα, όπως Νοσοκομεία και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα), από την 1.1.2012 μέχρι σήμερα αναλύεται ως εξής:


Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης- Ηλ. Διακυβέρνησης: πρόβλεψη 1 θέσης.
- Υπ. Εσωτερικών: πρόβλεψη 46 θέσεων.
- Αποκεντρωμένες Διοικήσεις: πρόβλεψη 19 θέσεων.
- Υπ. Μακεδονίας Θράκης: πρόβλεψη 13 θέσεων.
- Υπ. Εξωτερικών: πρόβλεψη 28 θέσεων.
- Υπ. Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής: πρόβλεψη 10 θέσεων.
- Υπ. Οικονομικών: πρόβλεψη 577 θέσεω�.
- Υπ. Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη: πρόβλεψη 580 θέσεων.
- Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: πρόβλεψης 1 θέσης.
- Υπ. Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης: πρόβλεψη 4 θέσεων.
- Υπ. Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων: πρόβλεψη 7 θέσεων.
- Υπ. Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: πρόβλεψη 281 θέσεων.
- Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού: πρόβλεψη 273 θέσεων.
- Υπ. Ναυτιλίας και Αιγαίου: πρόβλεψη 12 θέσεων.
Σύνολο: 1.852 θέσεις».

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσ! ίπρα�! � και ο βουλευτής Αλέξης Μητρόπουλος έχουν επισημάνει ότι τα μόνα στοιχεία που είναι σήμερα γνωστά για τον αριθμό των υπηρετούντων δημοσίων υπαλλήλων (πλην μετακλητών) είναι αυτά που είχαν διαβιβαστεί στη Βουλή τον περασμένο Ιούλιο από τον Αν. Μανιτάκη και έλεγαν ότι είναι 665.740 υπάλληλοι.

Στην ερώτησή τους οι κ.κ. Τσίπρας και Μητρόπουλος έχουν επίσης επισημάνει ότι στην ιστοσελίδα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, δεν έχουν αναρτηθεί από τον Ιούνιο 2012 τα μηνιαία στοιχεία αποχωρήσεων και προσλήψεων της Γενι�ής Κυβέρνησης όπως τακτικά δημοσιεύονταν μέχρι τότε.

Στο κλίμα αυτό ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ με αίτηση κατάθεσης εγγράφων είχε ζητήσει από τους υπουργούς Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης στοιχεία για τον αριθμό των υπαλλήλων της Γενικής Κυβέρνησης, πόσες προσλήψεις έγιναν στη Γενική Κυβέρνηση από την 1.1.2012 και ποιες είναι οι εγγραφές πρόβλεψης θέσης για όλες τις προσλήψεις και μετατάξεις.


Διαβάστε περισσότερα »

Όλι Ρεν: Η Ευρώπη στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας

"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα κάνει τα αδύνατα δυνατά ώστε να διευκολύνει την επίτευξη της απαραίτητης συμφωνίας. Η Ευρώπη στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας», τόνισε ο Αντιπρόεδρος της....


Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Olli Rehn, αρμόδιος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, απευθυνόμενος στ�ν Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση, αναφορικά με την Ελλάδα: «Κύριε Πρόεδρε, αξιότιμα μέλη του Κοινοβουλίου, στις αρχές αυτής της εβδομάδας επιτεύχθηκε συμφωνία, σε υπηρεσιακό επίπεδο, μεταξύ της τρόικας ΕΕ / ΔΝΤ και των ελληνικών αρχών επί ενός επικαιροποιημένου συνόλου προϋποθέσεων που πρέπει να πληροί το οικονομικό πρόγραμμα. Κατά τη μακρά συνάντηση του Eurogroup, την Τρίτη το βράδυ, σημειώθηκε σημαντική πρόοδος προς την επίτευξη συμφωνίας για την Ελλάδα, μολονότι δεν υπήρξε οριστικό συμπέρασμα.

Είναι ση�! �αντικό ότι το Eurogroup αναγνώρισε πως οι ελληνικές αρχές έχουν εφαρμόσει με επιτυχία το σύνολο των ενεργειών που είχαν συμφωνηθεί με την τρόικα. Τούτο είναι αποτέλεσμα μιας πολύ σημαντικής προσπάθειας εκ μέρους τους. Από δημοσιονομικής πλευράς, οι εν λόγω ενέργειες περιλαμβάνουν την υιοθέτηση μέτρων συνολικού ύψους περίπου 13,5 δισεκατομμυρίων ευρώ που αντιστοιχούν στο 7% του ΑΕΠ. Όσον αφορά τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, έχουν ληφθεί σημαντικές αποφάσεις για την οικοδόμηση ενός αποτελεσματικότερου και αποδοτικότερου φορολογικού συστήματος. Πρόκειτα� για καίριο ζήτημα, καθώς η δίκαιη κατανομή του φορολογικού βάρους είναι ζήτημα όχι μόνο υγιών δημόσιων οικονομικών αλλά και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Για παράδειγμα, μέσω περαιτέρω μεταρρυθμίσεων του συνταξιοδοτικού συστήματος, έχει αυξηθεί το νόμιμο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη και έχει καθιερωθεί σύνδεση με το προσδόκιμο ζωής. Σε δύο χρόνια, η Ελλάδα έχει περάσει από ένα σαφώς μη βιώσιμο συνταξιοδοτικό σύστημα σε ένα σύστημα εξασφαλισμένης μεσο-μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας.

Στον χρηματοπιστωτικό τομέα, έχουν ολοκληρωθεί α! ρκετ�! �ς ενέργειες που ανοίγουν το δρόμο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών - ένα ουσιαστικό βήμα για την επανεκκίνηση της ροής των πιστώσεων προς τα νοικοκυριά και τις ελληνικές επιχειρήσεις. Πρόκειται για ζήτημα ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα ώστε να επιστρέψει στην οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Επιπλέον, στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, τα μέτρα για τον έλεγχο της υπερ-συνταγογράφησης και της απάτης σημαίνουν ότι οι δημόσιες δαπάνες θα μειωθούν φέτος κατά 1 δισεκατομμύριο € (ή γύρω στο 25%)• αναμένεται δε να μειω�ούν κατά 800 εκατομμύρια € επιπλέον κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο ετών.

Είναι συνεπώς μύθος ότι καμία πρόοδος δεν έχει γίνει στην Ελλάδα. Πρόκειται για αντίληψη επιζήμια και άδικη.

Στην Ελλάδα υπάρχουν αποτελέσματα. Ήρθε τώρα η ώρα των Ευρωπαίων και διεθνών εταίρων της Ελλάδας να τηρήσουν ό,τι τους αναλογεί από τα συμφωνηθέντα.

Για να γίνει αυτό, το Eurogroup θα πρέπει να αποφασίσει επί μίας δέσμης αξιόπιστων μέτρων για την αποκατάσταση της βιωσιμότητας του χρέους στην Ελλάδα. Οι συζητήσεις που έγιναν την Τρίτη το βράδυ μάς έφεραν κον! τύτε�! �α στην επίτευξη συμφωνίας.

Σε αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να καταστήσουμε σαφές ότι αυτή η δέσμη μέτρων δεν αποκλείει την ανάγκη να επανεκτιμηθεί η βιωσιμότητα του χρέους στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια και να ληφθούν περαιτέρω αποφάσεις που θα κριθούν αναγκαίες υπό το φως των μελλοντικών εξελίξεων - τούτο βέβαια θα εξαρτηθεί και από την πλήρη εφαρμογή του προγράμματος μεταρρυθμίσεων εκ μέρους της Ελλάδας.

Πιστεύω ότι ο καθένας από μας θα προσέλθει εκ νέου στις Βρυξέλλες την επόμενη Δευτέρα με το απαραίτητο εποικοδομητικό πνεύμα, ώστε να προχω�ήσουμε πέρα από την επιζήμια νοοτροπία των κόκκινων γραμμών.

Ειλικρινά, δεν βλέπω κανένα λόγο να μην ολοκληρωθεί η δέσμη μέτρων και να μην διαλυθεί η αβεβαιότητα που έχει γίνει τροχοπέδη για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, και, συνεπώς, των επενδύσεων και της ανάπτυξης, στην Ελλάδα. Τούτο θα διαλύσει και τα σύννεφα της αβεβαιότητας που πλανώνται πάνω από την ευρωπαϊκή οικονομία.

Κυρίες και κύριοι βουλευτές, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι οι Υπηρεσίες μου εργάζονται πυρετωδώς ώστε να επιτευχθεί αυτό. Η δε Επιτροπή θα κάνει τα αδύνατα δυν! ατά ώ! στε να διευκολύνει την επίτευξη αυτής της απαραίτητης συμφωνίας.

Η Ευρώπη, σας διαβεβαιώνω, στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας».


Διαβάστε περισσότερα »