Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΛΩΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΑΝΟΔΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ. ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΠΑΝΤΟΥ ΝΟΜΙΜΑ.

Ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία πολυκαταστημάτων και σύγχρονων εμπορικών κέντρων (τύπου Μall) στην περιφέρεια, αλλά και για την «εισβολή» κυρίως στην αγορά της Βόρειας Ελλάδας αλλοδαπών αγροτών και επαγγελματιών (π.χ. από Βουλγαρία και Ρουμανία) που θα μπορούν να ασκήσουν νόμιμα πλέον το επάγγελμα του παραγωγού λαϊκών αγορών και του...
πλανόδιου εμπόρου στη χώρα μας.


Οι παραπάνω σαρωτικές αλλαγές προβλέπονται, μεταξύ άλλων, στην Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για το λιανεμπόριο (υπαίθριο και στεγασμένο) που υπέγραψαν πρόσφατα οι αρμόδιοι υπουργοί Περιφερειακής Ανάπτυξης και Εσωτερικών (η ΚΥΑ δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β 275/22.2.2011). Mε το νέο θεσμικό πλαίσιο, η κυβέρνηση απλοποιεί τη διαδικασία αδειοδοτήσεων στο εµπόριο, στο πλαίσιο της συµμόρφωσης της χώρας μας µε την κοινοτική οδηγία Μπολκεστάιν.

Καταστήματα λιανικής

Οι αλλαγές που επέρχονται με την ΚΥΑ για τα καταστήματα λιανικού εμπορίου είναι οι εξής: 1) στη γνωμοδοτική διαδικασία για τη χορήγηση των αδειών δε συμμετέχει το επιμελητήριο, 2) καταργείται η οικονομοτεχνική μελέτη από τα δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας, 3) καταργούνται πλέον τα υποκειμενικά κριτήρια και 4) η προθεσμία έκδοσης της άδειας συντομεύεται σε 30 μέρες.

Η κατάργηση της οικονομοτεχνικής μελέτης για τα πολυκαταστήματα που εγκαθίστανται κοντά ή μέσα στις πόλεις «χαλαρώνει» στην πράξη τις διαδικασίες αδειοδότησης για τα μεγάλα εμπορικά κέντρα.

Οπως λένε εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου, ουσιαστικά η κυβέρνηση δίνει το «διαβατήριο» για την είσοδο μεγάλων ξένων επιχειρηματικών σχημάτων στο ελληνικό εμπόριο της περιφέρειας που θα «κατασπαράξουν» τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Λαϊκές αγορές

Σαρωτικές, όμως, είναι οι αλλαγές και για τις λαϊκές αγορές, καθώς η νέα ΚΥΑ δίνει το δικαίωμα σε αλλοδαπούς επαγγελματίες, που δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας, να έρχονται και να πωλούν το εμπόρευμά τους επί ελληνικού εδάφους. Το πλήγμα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα βαρύ για τους παραγωγούς και τους επαγγελματίες της Βόρειας Ελλάδας, που, εκτός από την κάθετη μείωση της ζήτησης που αντιμετωπίζουν λόγω της συρρίκνωσης της κατανάλωσης, θα πρέπει να ανταγωνιστούν πλέον το Ρουμάνο ή το Βούλγαρο παραγωγό που θα πουλάει αγροτικά προϊόντα στους διπλανούς π�γκους.

Μέχρι σήμερα άδεια για λαϊκή αγορά μπορούσαν να λάβουν μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι της Ελλάδας με ελληνική ιθαγένεια ή πολίτες άλλου κράτους - μέλους της ΕΕ, ομογενείς παλιννοστούντες κ.λπ., καθώς και υπήκοοι τρίτων χωρών που διαμένουν στην Ελλάδα νόμιμα για πέντε χρόνια.
Επίσης, η διάρκεια της άδειας των παραγωγών - πωλητών ήταν εξάμηνη, αλλά με τη νέα υπουργική απόφαση θα γίνεται δωδεκάμηνη για ορισμένες περιπτώσεις.

Υπαίθριο - στάσιμο εμπόριο

Σε ό,τι αφορά το υπαίθριο πλανόδιο εμπόριο, η Κοινή Υπουργική Απόφαση προβλέπει την απελευθέρωση των αδειών ως προς τον αριθμό (μέχρι σήμερα ήταν περιορισμένος ο αριθμός των αδειών). Eπίσης, προβλέπει την κατάργηση της συμμετοχής των εμπορικών συλλόγων στις γνωμοδοτικές επιτροπές επί του αριθμού αδειών και επί των θέσεων του υπαίθριου πλανόδιου και στάσιμου εμπορίου, κάτι για το οποίο αντιδρά έντονα ο εμπορικός κόσμος.

Οπως στις λαϊκές αγορές, έτσι και στο υπαίθριο πλανόδιο εμπόριο, οι δικαιούμενοι της άδειας (Ελληνες ή πολίτες της ΕΕ) δεν απαιτείται να είναι μόνιμοι κάτοικοι της Ελλάδας ή να διαμένουν μόνιμα στη χώρα μας τα δύο τελευταία χρόνια. Και ενώ μέχρι τώρα τα μέλη της οικογένειας του πλανόδιου εμπόρου δεν είχαν το δικαίωμα άσκησης παρεμφερούς δραστηριότητας, πλέον δικαιούνται να ασκούν και αυτά παρεμφερείς δραστηριότητες.
agelioforos.gr


ΣΧΟΛΙΟ...
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.
ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΝΟΜΙΜΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΝΟΜΙΜΑ.
ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥΘΕΝΑ.


eglimatikotita.gr




Διαβάστε περισσότερα »

Κούρεμα των ιδιωτικών δανείων ζητούν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και η Μπακογιάννη

Είκοσι πέντε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν να παρθούν τα αναγκαία μέτρα για την ανακούφιση των χιλιάδων υπερχρεωμένων νοικοκυριών που αδυνατούν, όπως τονίζουν, να εξυπηρετήσουν τα δάνεια τους, προτείνοντας διαγραφή χρεών έως 30% όλων των μορφών δανείων -καταναλωτικά, στεγαστικά, πιστωτικές κάρτες είτε σε δημό�ιες είτε σε ιδιωτικές τράπεζες.
Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και στους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, Ευάγγελο Βενιζέλο, και .....
Γιώργο Κουτρουμάνη, «σήμερα οι τράπεζες προχωρούν σε ορισμένες ρυθμίσεις αλλά με κανόνες που καθορίζουν οι ίδιες και επιβαρύνουν τους δανειολήπτες».
Ειδικότερα, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προτείνουν:
- «Κούρεμα» κεφαλαίου σε ποσοστό αντίστοιχο με τη μείωση του εισοδήματος, δηλ. τουλάχιστον 30%, κατά το πρότυπο της Ισλανδίας προσφάτως.
- «Κούρεμα» επιτοκίων.
- Δραστική μείωση του ποσού των μηνιαίων δόσεων, με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και ανεξάρτητα από όρια ηλικίας.
- Πρόβλεψη «περιόδου χάριτος» για μακροχρόνια ανέργους.
- Παράταση απαγόρευσης πλειστηριασμών έως το 2018.
Πρώτος υπογράφει την επιστολή ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γρηγόρης Νιώτης και ακολουθούν οι βουλευτές: Ροδούλα Ζήση, Βασιλική Αλεξανδρίου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, Σήφης Βαλυράκης, Βασίλης Γιουματζίδης, Ευτύχης Δαμιανάκης, Γιάννης Διαμαντίδης, Νικόλαος Ζωίδης, Μαρία Θεοχάρη, Βαΐλης Κεγκέρογλου, Ευαγγελία Κουρουπάκη, Ευστάθιος Κουτμερίδης, Άννα Νταλάρα, Μιχάλης Παντούλας, Θανάσης Παπαδόπουλος, Αφροδίτη Παπαθανάση, Φραγκίσκος Παρασύρης, Μαρία Σκραφνάκη, Μανώλης Στρατάκης, Άγγελος Τόλκας, Ελένη Τσιαούση, ΝικόλαοςΤσώνης και Αικατερίνη Φαρμάκη.
Ανάλογη πρόταση υπέβαλε και η πρόεδρος της ΔΗ.Συ., κ. Ντόρα μπακογιάννη, η οποία ζήτησε τη ρύθμιση των δανείων που έχουν λάβει πολίτες από τράπεζες και τώρα αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις δόσεις τους, ώστε αυτό να γίνει μετά την ολοκλήρωση του PSI την ερχόμενη Πέμπτη.
«Είναι κυβερνητική απόφαση και πρέπει να ληφθεί άμεσα», δήλωσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, η οποία τοποθετήθηκε και ενόψει των εθνικών εκλογών που έρχονται.
Αφού σημείωσε ότι τα αμέσως επόμενα χρόνια θα κριθεί η θέση της Ελλάδας στη Ευρώπη και την ευρωζώνη, ανέφερε ότι θα χρειαστεί σκληρή δουλειά, σχέδιο και όραμα, μακριά από λαϊκισμούς και δημαγωγίες για να μπορέσει η χώρα να βγει από την κρίση.
«Ο ελληνικός λαός με τις εκλογές θα αποφασίσει ποια είναι αυτά τα κόμματα τα οποία θα εμπιστευτεί, ποιες συνεργασίες και ποιες συμμαχίες, για να υλοποιήσουν το όραμα αυτό» ανέφερε η κ. Μπακογιάννη.

http://www.dailynews24.gr




Διαβάστε περισσότερα »

Νέο πράσινο ανέκδοτο. Μαζεύουν υπογραφές για να είναι υποψήφιος ο ΓΑΠ

Ψάχνουν στα κεντρικά του ΠαΣοΚ να βρουν σε ποιόν ανήκει η πρωτοβουλία χρηστών του διαδικτύου να αναρτήσουν κείμενο – πρόσκληση σε μέλη και φίλους του Κινήματος καλώντας τους να υποστηρίξουν υποψηφιότητα Γιώργου Παπανδρέου στις .......επικείμενες εσωκομματικές εκλογές.

Το άλλο με τον....
Τοτό το ξέρουν στην Ιπποκράτους?

Το πλήρες κείμενο βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://kinisigap.wordpress.com/ και έχει ως εξής:

Για να ακουστεί η γνώμη των μελών και φίλων ενός ΠΑΣΟΚ που πριν λίγα χρόνια έκανε το μεγάλο βήμα να ανοίξει τις πόρτες του.
Για να ακουστεί η φωνή της κοινής λογικής ανεπηρέαστη από την δηλητηριώδη περιρρέουσα ατμόσφαιρα.
Με αντίθεση στους μηχανισμούς που αδιαφορούν για την κοινωνία και παρασύρουν σε αυτοκαταστροφική εσωστρέφεια.
Με αντίσταση στα κυκλώματα οργανωμένης διαφθοράς που θέλουν να μονοπωλούν την ενημέρωση, να υπαγορεύουν χρονοδιαγράμματα και να προεξοφλούν ηγεσίες.
Πιστεύοντας ότι οφείλουμε να αντισταθούμε στα χρονοδιαγράμματα των αγορών που σπρώχνουν στο περιθώριο τις δημοκρατικές διαδικασίες.
Εκτιμώντας ότι μελλοντική προοπτική θα έχουμε μόνο αν καταφέρουμε να ενώσουμε συντονισμένα τις δυνάμεις μας με τα προοδευτικά κινήματα της Ευρώπης.
Για να παλέψουμε υπέρ των χρήσιμων μεταρρυθμίσεων, ενάντια στις προτεραιότητες της ευρωπαϊκής συντηρητικής πλειοψηφίας.
Για να έχουν οι πολίτες φωνή.
Ενάντια στο λαϊκισμό, την ακροδεξιά, τον εφαρμοσμένο κυνισμό.
Για τα δικαιώματα που δεν πρέπει να ξεχαστούν.
Για να παραμείνει ισχυρή η δημοκρατική παράταξη.
Δεν αισθανόμαστε βολικά με μια αποστασιοποιημένη αδιαφορία. Δεν αποτελεί λύση για μας η επιλογή μιας εύκολης διαμαρτυρίας χωρίς κόστος κι αντίκρισμα.
Σε αυτή την τόσο κρίσιμη συγκυρία για την Ελλάδα και τον προοδευτικό δημοκρατικό χώρο εμείς επιλέγουμε αυτόν που απέδειξε ότι βάζει το κοινό όφελος πάνω από το ατομικό συμφέρον.
Για μας, υπάρχει μόνο ένας εγγυητής.
Αυτός που τόλμησε να πει στην Μέρκελ και τον Σαρκοζύ ότι ο ελληνικός λαός δικαιούται να έχει γνώμη.
Που τη στιγμή των δύσκολων επιλογών δεν έλαβε υπόψη το πολιτικό κόστος.
Που λοιδορήθηκε όσο κανείς επειδή δεν υπάκουσε στους εκφραστές των συμφερόντων.
Που έδωσε στο ΠΑΣΟΚ το πιο δημοκρατικό καταστατικό από όλα τα ευρωπαϊκά σοσιαλδημοκρατικά κόμματα.
Που θεσμοθέτησε την εκλογή Προέδρου από τη βάση.
Που τόλμησε να πει πως πρέπει συνέχεια να μαθαίνουμε, πως δεν τα ξέρουμε όλα.
Που μπορεί να εκπροσωπήσει όσο κανείς την Ελλάδα στους προοδευτικούς του κόσμου.
Που σέβεται τη διαφορετικότητα.
Για να έχουμε μια μεγάλη πολυσυλλεκτική δημοκρατική παράταξη, ένας είναι εγγυητής. Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
Για να προχωρήσουμε σε ένα ριζοσπαστικό καταστατικό Συνέδριο για τη δεύτερη μεγάλη ανασυγκρότηση, ένας είναι εγγυητής. Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
Για να πορευτούμε σε ένα ουσιαστικό θεσμοθετημένο διάλογο των διαφορετικών μας τάσεων ένας είναι ο εγγυητής. Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
Για να προωθήσουμε τη μεγάλη αλλαγή του πολιτικού συστήματος ένας είναι ο εγγυητής. Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
Αυτός που επέλεξαν δυο φορές εκατοντάδες χιλιάδες μέλη και φίλοι. Που έδωσε στο ΠΑΣΟΚ μια πρωτόγνωρη νίκη, που έδωσε για την χώρα την πιο σκληρή μάχη. Που επί δύο χρόνια έβαλε τα θεμέλια για μεταρρυθμίσεις που κανείς άλλος δεν τόλμησε να ξεκινήσει. Ο ηγέτης που κάθε μέρα που περνά δικαιώνεται όλο και περισσότερο.
Για να δείξουμε την δύναμή μας, υπογράψτε για να είναι ο Γιώργος Παπανδρέου υποψήφιος!

http://kafeneio-gr.blogspot.com/




Διαβάστε περισσότερα »

Προσφεύγει στο ΣτΕ η ΓΣΕΕ για τα εργασιακά

Προσφυγή στο ΣτΕ στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, αναγγέλλει η ΓΣΕΕ, ζητώντας την ακύρωση της Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου, με την οποία τέθηκαν σε ισχύ σειρά μέτρων σε εφαρμογή των δεσμεύσεων της νέας δανειακής σύμβασης, ανακοίνωσε σήμερα η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος.

Στην ανακοίνωσή της η.....
ΓΣΕΕ αναφέρει, ότι τα μέτρα «συνιστούν βίαιη επέμβαση στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και οδηγούν σε πλήρη κατάρρευση θεμελιώδη ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα» ενώ τονίζει ότι «θα προσφύγει στους εθνικούς και ευρωπαϊκούς θεσμούς» για να διεκδικήσει την ακύρωσή τους.
Στο μεταξύ, παρά το ότι οι εργοδοτικές οργανώσεις τάσσονται υπέρ της υπογραφής κλαδικών συμβάσεων, σύμφωνα με συνδικαλιστικά στελέχη, πολλοί επιχειρηματίες εμφανίζονται απρόθυμοι να πάρουν μέρος στη διαπραγμάτευση και απειλούν με αποχώρηση από τις ομοσπονδίες, προκειμένου να μη δεσμευτούν από τις νέες κλαδικές συμβάσεις.
Ο νέος νόμος ορίζει, ότι μετά τη λήξη των κλαδικών συμβάσεων ισχύει ο βασικός κλαδικός μισθός και τα βασικά επιδόματα, αλλά δεν εμποδίζει την υπογραφή ατομικών συμβάσεων με βάση την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, που προβλέπει αμοιβές ακόμη και κατά 40% χαμηλότερες από τις κλαδικές.

http://www.dailynews24.gr/




Διαβάστε περισσότερα »

Η Σοφία Σακοράφα στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ!

Με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ θα κατέβει στις επερχόμενες εκλογές η ανεξάρτητη βουλευτής Σοφία Σακοράφα.

Αυτό φέρεται να είπε πριν λίγο, στο πλαίσιο πολιτικής εκδήλωσης στο Δημοτικό Θέατρο Πολίχνης «Έλλη Παπαπαναγιώτου», με ομιλητές την ίδια και το μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βίτσα.

Η Σοφία Σακοράφα, στις Εθνικές Εκλογές του....
2009 είχε εκλεγεί Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Β΄ Περιφέρεια της Αθήνας.

Στην ψήφιση στη Βουλή των "Μέτρων για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τα κράτη-μέλη της Ζώνης του ευρώ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο", στις 6 Μαΐου 2010, δήλωσε "παρούσα", διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και έκτοτε είναι ανεξάρτητη βουλευτής.

http://www.thousandnews.gr




Διαβάστε περισσότερα »

ΑΓΓΛΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Πολλοί ενήλικες που δηλώνουν ότι «γνωρίζουν» Αγγλικά, ουσιαστικά εννοούν ότι «καταλαβαίνουν» Αγγλικά, δηλαδή τα καταφέρνουν σχετικά καλά στην «παθητική» χρήση της Αγγλικής γλώσσας (κατανόηση γραπτού λόγου και - σε πολύ μικρότερο βαθμό – αγγλόφωνων (συν)ομιλητών). Αυτονόητα, μία τέτοιου είδους «γνώση» της Αγγλικής γλώσσας μό�ο ολοκληρωμένη δεν μπορεί να θεωρηθεί, εάν κάποιος θέλει να είναι ανταγωνιστικός στην αγορά εργασίας. Οι περισσότερες επιχειρήσεις αναζητούν προσωπικό που να μπορεί κατά πρώτο και κύριο λόγο να μιλάει και να γράφει Αγγλικά σε υψηλό επίπεδο, όχι απλά να τα καταλαβαίνει. Ο υποψήφιος θα πρέπει να μπορεί να.....
συναλλάσσεται με ευχέρεια στα Αγγλικά, είτε αυτό σημαίνει να μιλάει στο τηλέφωνο με Αγγλόφωνους, είτε να μπορεί να συντάξει επιστολές, fax και e-mail στα Αγγλικά.

Η παρακολούθηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος εκμάθησης της Αγγλικής γλώσσας σε μία εξειδικευμένη σχολή Αγγλικών για ενήλικες, είναι ο ταχύτερος, αποδοτικότερος και οικονομικότερος τρόπος για να βελτιώσει ένας ενήλικος τις ικανότητες του στην παραγωγή προφορικού και γραπτού λόγου στην Αγγλική γλώσσα.

Αντίθετα, άλλες προσεγγίσεις όπως τα ιδιαίτερα μαθήματα ή η εξ' αποστάσεως εκπαίδευση έχουν αποδειχθεί χρονοβόρες, δαπανηρές και αναποτελεσματικές. Η εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευση (ασύγχρονη στη συντριπτική της πλειοψηφία) δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να καλύψει ένα σύνθετο αντικείμενο μάθησης όπως η ξένη γλώσσα, ενώ και τα ιδιαίτερα μαθήματα, πέρα από το υψηλό κόστος, δεν εγγυώνται ούτε το επίπεδο καθηγητή / σπουδών ούτε την καταλληλότητα του εκπαιδευτικού υλικού για τον επιδιωκόμενο σκοπό, ενώ επιπλέον δεν προσφέρουν τα σαφή πλεονεκτήματα ενός οργα�ωμένου χώρου μάθησης και της αλληλεπίδρασης με άλλους σπουδαστές.

Τα κέντρα ξένων γλωσσών Ευρωδιάσταση, εξειδικευμένα στη διδασκαλία της Αγγλικής γλώσσας σε ενήλικες, παρέχουν στους σπουδαστές τους προγράμματα τα οποία δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην «ενεργητική» χρήση της Αγγλικής γλώσσας (γραφή και ομιλία) και όχι μόνο στην παθητική χρήση της (κατανόηση γραπτού λόγου και ακουστικών κειμένων). Χάρη στην ειδική μέθοδο (R.A.R.) που έχει αναπτύξει και χρησιμοποιεί στα προγράμματά της η Ευρωδιάσταση, οι σπουδαστές παρουσιάζουν θεαματική βελτίωση στην «ενεργητική» χρήση της Αγγλικής γλώσσας σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενώκαι η προετοιμασία για Lower και Proficiency ολοκληρώνεται στο 1/2 ή και στο 1/3 του «συνήθους» χρόνου που διαρκεί στα φροντιστήρια Αγγλικών για ενήλικες.

Όλα τα προγράμματα ξένων γλωσσών που παρέχει η Ευρωδιάσταση συνοδεύονται από γραπτή εγγύηση σπουδών (σε περίπτωση αποτυχίας στις εξετάσεις συνεπούς σπουδαστή, η προετοιμασία επαναλαμβάνεται δωρεάν, με καταβολή μόνο επανεγγραφής) και γραπτή εγγύηση τήρησης χρονοδιαγράμματος.
Σε ό,τι αφορά το κόστος, όλα τα προγράμματα προσφέρονται σε πολύ προσιτές τιμές, ενώ υπάρχουν και προσφορές που μπορεί να αξιοποιήσει κάθε ενδιαφερόμενος, επιτυγχάνοντας ακόμα χαμηλότερο κόστος. Επίσης, υπάρχουν ειδικά πακέτα προσφορών για ταυτόχρονη εγγραφή δύο ή περισσότερων σπουδαστών, ενώ ειδικές τιμές ισχύουν για τα μέλη πολύτεκνων οικογενειών και τους άνεργους.
Ειδικά για τα τμήματα έναρξης Μαρτίου 2012 υπάρχουν πολύ καλές προσφορές, καθώς όλα τα προγράμματα προσφέρονται με έκπτωση που αρχίζει από 20% και φτάνει έως και 50%. Επιπλέον, με την εγγραφή σε οποιοδήποτε πρόγραμμα διάρκειας άνω των 8 μηνών, η δεύτερη ξένη γλώσσα (Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά ή Ισπανικά) προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ (με δικαίωμα αξιοποίησης εντός 6 ετών και καταβολή μόνο δικαιώματος εγγραφής).
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.eurodiastasi.gr



Κέντρα Ξένων Γλωσσών Ευρωδιάσταση:

Αθήνα (1): Χαλκοκονδύλη 9, metro Ομόνοια ή Πανεπιστήμιο, τηλ. 210 38.44.888

Αθήνα (2): Χαλκοκονδύλη 5, metro Ομόνοια ή Πανεπιστήμιο, τηλ. 210 330.111.0

Αιγάλεω: Ιερά Οδός 197, metro Αιγάλεω, τηλ. 210 59.01.888

Αγία Παρασκευή: Μεσογείων 427, τηλ. 210 6000.170

Χολαργός: Σαρανταπόρου 14, metro Εθνική Άμυνα, τηλ. 210 65.10.100
ΕΥΡΩΔΙΑΣΤΑΣΗ – ΣΧΟΛΗ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

ΕΝΤΑΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ




Διαβάστε περισσότερα »

Προκλητικός για ακόμη μια φορά ο κ. Πάγκαλος

Του Βασίλη Γραμμένου

Σε μια παράξενη υπόθεση, επιχειρηματικού ενδιαφέροντος, εμπλέκεται το όνομα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, κ. Θ. Πάγκαλου. Συμφώνα με δημοσίευμα εφημερίδας, πρόκειται για την υπόθεση της νομικά αμφισβητούμενης επένδυσης «Αττικός Ήλιος» στην περιοχή των Καλυβίων.

Η συγκεκριμένη υπόθεση έχει φέρει σε δικαστική αντιπαράθεση τον.....
δήμαρχο της περιοχής με τον μεγαλοξενοδόχο και επιστήθιο φίλο του κ. Πάγκαλου, κ. Μαντωνανάκη. Ο επιχειρηματίας κ. Μαντωνανάκης διεκδικεί, μέσω των υψηλών γνωριμιών που διαθέτει…, ένα μεγάλο κομμάτι δημόσιας παραλιακής έκτασης, αυτή της Κιτέτζας, ενώ ο δήμος και η ΕΤΑΔ αντιδρούν έντονα με το πρόσχημα ότι η περιοχή ανήκει σε όλους τους πολίτες.

Συμφώνα λοιπόν με πληροφορίες, στις 9 Φεβρουαρίου του 2012, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης με το υπ' αριθμόν 277 έγγραφο προς το διοικητικό συμβούλιο της ΕΤΑΔ Α.Ε (πρώην Εταιρεία Τουριστικών Ακινήτων) με έναν πρωτοφανές τρόπο, απαιτεί να απέχει η διοίκηση από δικαστικές ενέργειες κατά της εταιρείας του κ. Μαντωνανάκη, με την επωνυμία «Αττικός Ήλιος» δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι υποκαθιστά κάθε έννοια και βαθμίδα δικαιοσύνης αλλά και νομικής παρέμβασης της κρατικού ενδιαφέροντος εταιρείας.

Αξίζει ωστόσο να αναφέρουμε, πως η ΕΤΑΔ διατηρεί στο ακέραιο το δικαίωμα της να καταθέσει αγωγές ακύρωσης κατά διαιτητικών αποφάσεων υπέρ της «Αττικός Ήλιος».

Στη συνέχεια ο κ. Πάγκαλος, δείχνοντας υπερβάλλοντα ζήλο… φτάνει στο ακραίο σημείο, κάνοντας πολλούς να νομίζουν ότι η υπόθεση αφορά τον ίδιο… να απειλεί με διώξεις!

Στο έγγραφο-ντοκουμέντο, το οποίο σας παρουσιάζουμε μέσα από το vimaonline.gr, ο κ. Πάγκαλος φαίνεται να λειτουργεί σα νομικός εκπρόσωπος της εταιρείας συμφερόντων του φίλου του επιχειρηματία και επικαλούμενος το εθνικό συμφέρον, απειλεί με ποινικές και αστικές ευθύνες που θα προκύψουν εάν τα μέλη της ΕΤΑΔ δεν εφαρμόσουν την απόφασή του... Ζητά επίσης από την εταιρεία να πράξει τα νόμιμα και μάλιστα άμεσα, σα να λέμε με τη διαδικασία του… κατ' επείγοντος!

Από το ρεπορτάζ του συνάδελφου, Δημήτρη Μαρκόπουλου για λογαριασμό της εφημερίδας, προκύπτει πως ο. κ Μαντωνανάκης έχει επισκεφτεί τα αρμόδια υπουργεία και επικαλούμενος τη συγκεκριμένη απόφαση, προσπαθεί να πιέσει με κάθε τρόπο να διευθετηθεί το θέμα, ζητώντας την άμεση εφαρμογή της.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να σταθούμε ιδιαίτερα στην καταγγελία του δημάρχου Σαρωνικού, ο οποίος δήλωσε ότι εξαιτίας αυτής της υπόθεσης, η οικογένεια Μαντωνανάκη αλλά και συνοδοιπόροι του κ. Πάγκαλου, τον έχουν βάλει στο στόχαστρο.

«Στόχος του είναι να με εξοντώσουν σε προσωπικό επίπεδο. Υπάρχει ξεκάθαρα περιθώριο δικαστικής διεκδίκησης κατά της συγκεκριμένης επένδυσης που αλλοιώνει τον χαρακτήρα της περιοχής μας και που δεν αφήνει τους πολίτες να χαρούν ελεύθερα τις παραλίες. Περιθώρια τόσο για τον δήμο μας όσο και για την ΕΤΑΔ Α.Ε. Είναι ξεκάθαρο λοιπόν τί εξυπηρετεί αυτή η απόφαση της Αντιπροεδρίας».

http://www.vimaonline.gr




Διαβάστε περισσότερα »

Το ελληνικό δημόσιο εφαρμόζει το plan B…τo PSI+ δεν θα πετύχει εθελοντικά, όμως θα επιτευχθεί το 66,66% και θα ενεργοποιηθούν τα CACs για τα GR ομόλογα ύψους 177,4 δισ

Την Παρασκευή 9 Μαρτίου η Ελλάδα σε credit event, θα πληρωθούν τα CDS...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ….Την Παρασκευή 9 Μαρτίου η Ελλάδα θα βρεθεί σε καθεστώς credit event θα πιστοποιηθεί πιστωτικό γεγονός στην Ελλάδα και τα CDS θα πληρωθούν (cds triggers) εφόσον η χώρα έως στις 7 Μαρτίου και ώρα 4 κεντρικής Ευρώπης δεν αποφασίσει να παρατείνει την διαδικασία του PSI+.
Με βάση αξιόπιστη ελληνική κυβερνητική πηγή με την.....
οποία ήρθε σε επικοινωνία το www.bankingnews.gr φαίνεται ότι έχουν παρθεί οι τελικές αποφάσεις για την τύχη της Ελλάδος και του PSI+ της συμμετοχής των ιδιωτών στην αναδιάταξη του ελληνικού χρέους. Η ίδια πηγή αρνήθηκε ωστόσο να σχολιάσει πληροφορίες που έχει ήδη παρουσιάσει το www.bankingnews.gr ότι δηλαδή η συμμετοχή θα κινηθεί μεταξύ 68% και 72% επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει εκτίμηση. (Σημειώνεται ότι νέο όριο είναι το 75% συμμετοχής)
Το ιδανικό σενάριο θα ήταν η συμμετοχή στο PSI+ να φθάσει στο 90% και η διαδικασία να στεφθεί με επιτυχία αλλά κάτι τέτοιο δεν φαίνεται δυνατό.

Οι πληροφορίες που μεταδίδουμε προέρχονται από πολύ αξιόπιστη πηγή και αποτελεί το τελικό σχέδιο με βάση και τα δεδομένα και τις διεργασίες που υπήρξαν μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Το ελληνικό δημόσιο στην διαδικασία του PSI+ επικεντρώνεται στα 177,4 δις ευρώ ελληνικών ομολόγων που φέρουν ISIN GR καθώς στα ISIN XS και στα δάνεια προς το ελληνικό δημόσιο υπάρχει μια σαφέστερη εικόνα της εξέλιξης συμμετοχής.
Με βάση αποκλειστικές πληροφορίες ο στόχος είναι η συμμετοχή στα ομόλογα ISIN GR είναι κατ΄ ελάχιστο 119 δις ευρώ δηλαδή να πιαστεί ο στόχος του 67% ώστε να ενεργοποιηθούν τα CACs.
Σημειώνεται ότι τα CACs θα ενεργοποιηθούν μόνο όταν η συμμετοχή στα ISIN GR θα ξεπεράσει το 66,66%.
Από τους σχεδιασμούς που έχουν εκπονηθεί το ελληνικό δημόσιο φαίνεται ότι ήδη έχει ενεργοποιήσει το plan B το οποίο περιλαμβάνει τις εξής 6 παραμέτρους
Με βάση την διαδικασία έως τις 7 Μαρτίου και ώρα 4 Κεντρικής Ευρώπης μπορεί η όλη διαδικασία να ανακληθεί.
Το ελληνικό κράτος θα μπορούσε να ανακαλέσει την όλη διαδικασία του PSI+ έως τις 7 Μαρτίου.
Στις 8 Μαρτίου θα ολοκληρωθεί η διαδικασία της προσφοράς εκτός και αν υπάρξει παράταση και αυτό θα εξαρτηθεί από την συμμετοχή.

Οι παράμετροι

1)Η συμμετοχή στο PSI+ δεν θα είναι η ενδεικνυόμενη και η διαδικασία καταπέφτει. H αναδιάταξη του ελληνικού χρέους δεν μπορεί να είναι εθελοντική.
2)Ωστόσο η συμμετοχή στα ομόλογα ISIN GR ξεπερνά το 66,66% και εκ του νόμου πλέον εφαρμόζονται οι ρήτρες συλλογικής δράσης που θα καταστήσουν το PSI+ υποχρεωτικό για όσους δεν συμμετείχαν. Να σημειωθεί ότι όσοι δεν συμμετείχαν θα υποστούν τις ίδιες συνέπειες με αυτούς που συμμετείχαν εθελοντικά.
3)Η συμμετοχή στα ISIN XS ελληνικά ομόλογα ύψους 18 δις ευρώ και στα δάνεια προς το ελληνικό δημόσιο ύψους 7,9 δις ευρώ θα είναι η ενδεικνυόμενη. Π.χ. στα XS ομόλογα ύψους 18 δις ευρώ στόχος είναι να συγκεντρωθούν τα 3/4 δηλαδή 13,5 δις ευρώ τουλάχιστον.
Στα δάνεια προς το δημόσιο εξαιρείται το Τίτλος της Εθνικής τράπεζας περίπου 5,5 δις ευρώ (το παλαιό swaps της Goldman Sachs) καθώς είναι παράγωγο προϊόν και στο PSI+ δεν συμμετέχουν τα παράγωγα προϊόντα.
4)Τα φυσικά πρόσωπα στην Ελλάδα όλα ανεξαιρέτως αν έχουν αγοράσει ομόλογα πρωτογενώς ή δευτερογενώς, θα συμμετάσχουν στο PSI+. Αυτό είναι οριστικό. Αλλά θα αποζημιωθούν σε μετέπειτα φάση από το ελληνικό κράτος.
5)Με την ενεργοποίηση των ρητρών συλλογικής δράσης CACs το ελληνικό δημόσιο θα υποχρεώσει τους ομολογιούχους που δεν συμμετείχαν στην διαδικασία πλην αυτών που εξαιρούνται να συμμετάσχουν υποχρεωτικά πλέον.
H EKT, οι εθνικές κεντρικές τράπεζες, η ΕΤΕπ εξαιρούνται και από τα CACs όπως και τα Samurai bond τα ιαπωνικά ομόλογα τα οποία διέπονται από τοπικούς ιαπωνικούς νόμους και φέρουν σημαντικές δικλείδες ασφαλείας.
6)Η ISDA την Παρασκευή 9 Μαρτίου θα υποχρεωθεί να πιστοποιήσει credit event για την Ελλάδα λόγω της ενεργοποίησης των CACs.
Τα ελληνικά CDS συνολικού ύψους 3,2 με 3,3 δισ δολαρίων θα πληρωθούν ή στο σύνολο τους ή μερικώς.
Με βάση την κυβερνητική πηγή που αποκάλυψε το σχέδιο αυτό ο στόχος είναι μέσω των CACs καθολικά να συμμετάσχουν οι κατέχοντες ελληνικά ομόλογα ώστε να ικανοποιηθούν οι σκληροπυρηνικές χώρες η Γερμανία, Ολλανδία και άλλες.
Με τα CACs το PSI+ θα προχωρήσει όχι εθελοντικά αλλά υποχρεωτικά αλλά θα προχωρήσει.
Αν παρ΄ ελπίδα δεν επιτευχθεί κατ΄ ελάχιστο ο στόχος των 119 δις ευρώ συμμετοχής στα ομόλογα ISIN GR ύψους 177,4 δις ευρώ τότε το PSI+ συνολικά ως διαδικασία θα ακυρωθεί και το ελληνικό κράτος υποχρεωτικά θα προχωρήσει σε βίαιο haircut 90% προς όλους με μεγάλες συνέπειες στο τραπεζικό σύστημα, στην Ευρώπη, την εθνική οικονομία. Θα είναι πραγματική τραγωδία. Αυτό είναι το plan C που δεν επιθυμεί να υλοποιήσει το ελληνικό κράτος.

Οι διαδικασίες

Με σύμβουλο την Lazard και διαχειριστές ολοκλήρωσης την Deutsche bank και την HSBC και εμπιστευματοδόχο την Wilmington Trust, ξεκίνησε και ολοκληρώνεται η πρόσκληση προσφοράς στις 8 Μαρτίου με προοπτική όμως επέκτασης του PSI+ της αναδιάταξης του ελληνικού χρέους με την εμπλοκή των ιδιωτών.
Με βάση την διαδικασία έως τις 7 Μαρτίου και ώρα 4 Κεντρικής Ευρώπης μπορεί η όλη διαδικασία να ανακληθεί.
Το ελληνικό κράτος θα μπορούσε να ανακαλέσει την όλη διαδικασία του PSI+ έως τις 7 Μαρτίου.
Στις 8 Μαρτίου θα ολοκληρωθεί η διαδικασία της προσφοράς εκτός και αν υπάρξει παράταση και αυτό θα εξαρτηθεί από την συμμετοχή.
Παράλληλά άμεσα χορηγείται στο ελληνικό κράτος δάνειο 30 δις ευρώ ως σύμβαση διευκόλυνσης ώστε να χρηματοδοτήσει μέρος των εναλλάξιμων τίτλων.
Στις 12 Μαρτίου έχει οριστεί η ημερομηνία διακανονισμού των επιλέξιμων τίτλων.
Μεταξύ 27 και 29 Μαρτίου οι συνελεύσεις για τους κατόχους – ομολογιούχους ελληνικών ομολόγων εκδόσεων πλην ευρώ.
Στις 11 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί ο διακανονισμός αλλοδαπών τίτλων.
Στα νέα ομόλογα που θα εκδοθούν ονομαστικής αξίας έως 70 δις ευρώ θα φέρουν διαφορετικά επιτόκια με βάση την λικτότητα τους.
Μεταξύ 2013 και 2015 το επιτόκιο στο 2%, μεταξύ 2016 και 2020 στο 3%, το 2021 στο 3,65% και μετά το 2022 στο 4,30%.

Πέτρος Λεωτσάκος
http://www.bankingnews.gr




Διαβάστε περισσότερα »

ΣΥΡΙΖΑ για τις εξελίξεις σχετικά με το χαράτσι της ΔΕΗ

Ο - εκδίδων αντισυνταγματικές αποφάσεις- «συνταγματολόγος» υπουργός Οικονομικών και όλο το επικοινωνιακό επιτελείο της απονομιμοποιημένης κυβέρνησης, παίζουν ξανά το ίδιο φθηνό έργο τρομοκράτησης της κοινωνίας. Τότε απειλούσαν ότι θα κόψουν το ρεύμα στα σπίτια των πολιτών που δεν θα πλήρωναν το χαράτσι, τώρα απειλ�ύν να τους πάρουν λεφτά, σπίτια κ.ο.κ. Θα ....
αποτύχουν και πάλι. Απέναντι τους έχουν ένα πρωτοφανές, συνειδητοποιημένο και καλά οργανωμένο κίνημα ανυπακοής που συνεχίζει μετά την πρώτη νίκη να παλεύει μέχρι την οριστική κατάργηση κάθε άδικου και παράνομου χαρατσιού. Χρησιμοποιώντας όλα τα όπλα που έχει στη διάθεσή του (κινηματικά, νομικά, πολιτικά) θα εκθέσει για μια ακόμη φορά τους εμπνευστές των αντιλαϊκών και βάρβαρων φορομπηχτικών σχεδιασμών.




Διαβάστε περισσότερα »

ΨΑΧΝΕΙ ΤΟΝ ΠΛΕΥΡΗ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ…

ΔΕΝ ΤΟΥ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ!
Δεν του βγαίνει στο τηλέφωνο ο Πλεύρης και έχει τρελαθεί ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ. Μάλιστα είναι αδικαιολόγητη και η προχθεσινή απουσία του στην Κ.Ε. Από το περιβάλλον του βουλευτή μαθαίνουμε πως είναι δυσαρεστημένος μιας που ο Καρατζαφέρης του ....
είχε υποσχεθεί την Γραμματεία της Κ.Ε που ξαφνικά την έδωσε στον Ροντούλη....
Γίνεται ένας χαμός αυτή την ώρα στην Καλλιρρόης.

http://dimotikosafari.blogspot.com/




Διαβάστε περισσότερα »