Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Ολικό ξεβράκωμα!

Απαντώντας στο δημοσίευμα της Real News για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο Καρούζου ο πρόεδροςτης Βουλής Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης ανήρτησε απάντηση στον ιστότοπο της Βουλής ζητώντας από τον Χατζηνικολάου να παρουσιάσει αδιάσειστα στοιχεία και όχι φωτογραφίες από κοινωνικές εκδηλώσεις του παρελθόντος, να δημοσιοποιήσει τα οικονομικά του στοιχεία και ταυτόχρονα επισημαίνει ότι «στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», φιλοξενείται το αναμενόμενο πόρισμα του ΣΔΟΕ, στο οποίο τονίζεται ότι:...
«Δεν υπάρχει καμία αναφορά, νύξη, υπαινιγμός, ή καταγγελία για εμπλοκή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη». 

Αφού το έγραψε η εφημερίδα του μεγαλοεργολάβου, έτσι … θα είναι!!!


Διαβάστε περισσότερα »

Άφαντοι 150.000 συνταξιούχοι

Διαβάστε περισσότερα »

iPhone 5: Οι 5 ατέλειες του νέου μοντέλου

Διαβάστε περισσότερα »

ΔΕΙΤΕ: Όταν η τέχνη χτυπάει τατουάζ...

Διαβάστε περισσότερα »

Αεροσυνοδοί πιάστηκαν μαλλί με μαλλί εν ώρα πτήσης

Διαβάστε περισσότερα »

Νατάσα Καραμανλή: Πάντρεψε τη συνεργάτιδα του συζύγου της!

Ο πρώην πρωθυπουργός και η σύζυγός του έκλεψαν τις εντυπώσεις...

Κουμπάρα στον ειδυλλιακό γάμο της συνεργάτιδας του συζύγου της Κώστα Καραμανλή, Ντόρας Βυζοβίτη με τον εκλεκτό της καρδιάς της Αλέξανδρο Μορντουντάκ, έγινε η Νατάσα Καραμανλή. Το ζευγάρι ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας στη Βάρκιζα και η πρώην πρώτη κυρία ήταν αυτή που άλλαξε τα στέφανα....
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Real Life", η Ντόρα συνεργάζεται εδώ και πολλά χρόνια με τον πρώην πρωθυπουργό, αφού ήταν διευθύντρια δημοσίων σχέσεων στο Μαξίμου επί πρωθυπουργίας Καραμανλή και τώρα είναι υπεύθυνη στο γραφείο του στη Βουλή. Η φιλία και η στενή συνεργασία με το ζευγάρι και κυρίως με την Νατάσα Καραμανλή, ήταν αυτή που οδήγησε στην κουμπαριά των δυο γυναικών.
 
Μάθε περισσότερα στο TLIFE




Διαβάστε περισσότερα »

Και επισήμως η κυβέρνηση βγάζει νησιά στο ''σφυρί''

''Δεν συντρέχει κανένας λόγος για να μην αξιοποιηθούν τα νησιά'' τόνισε με έμφαση ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ν.Μηταράκης....

"Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να αξιοποιήσει τη δημόσια περιουσία και σε αυτή την πρόθεση περιλαμβάνονται και τα νησιά. Οι μόνες περιπτώσεις για τις οποίες δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο είναι μόνο αν συντρέχουν ειδικοί λόγοι, και για τα νησιά δεν συντρέχουν. Δεν εννοούμε, όμως, την πώληση νησιών αλλά την εμπορική αξιοποίηση των δυνατοτήτων τους".

Αυτό διευκρίνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Ν. Μηταράκης, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις των συνέδρων στην ενότητα "προσέλκυση ξένων επενδύσεων, πορεία ιδιωτικοποιήσεων, μεγάλα έργα" του συνεδρίου Capital and vision.

Ο κ. Μηταράκης υπογράμμισε ότι "οι υφεσιακές επιπτώσεις των 11,5 δισ. ευρώ είναι σημαντικές, αλλά η έλλειψη των 31 δισ. ευρώ της δόσης είναι πολλαπλασιαστικής σημασίας για την οικονομία μας".

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο υφυπουργός τόνισε, ότι άμεσος στόχος είναι να αξιοποιηθεί, στο έπακρο, μηχανισμός για να "ξεκολλήσουν" οι διαδικασίες για "δεκάδες χιλιάδες φακέλους", που αφορούν καταπατήσεις ακινήτων του δημοσίου, και να προχωρήσουν οι επενδύσεις μέχρι να ολοκληρωθεί το Κτηματολόγιο.

Αναφερόμενος στον αναπτυξιακό σχεδιασμό του υπουργείου δήλωσε ότι αυτός περιλαμβάνει:

- Επανέναρξη των 4 μεγάλων αυτοκινητοδρόμων και πρόσθεσε ότι η επαναδιατύπωση του σκοπού τους θα γίνει τις επόμενες εβδομάδες.

- Επιτάχυνση απορρόφησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ και υπάρχει συνεργασία με την Ομάδα Δράσης για την απλοποίηση των εξαιρετικά πολύπλοκων γραφειοκρατικών διαδικασιών που απαιτούνται σήμερα. Στο πλαίσιο των έργων του ΕΣΠΑ ανέφερε ότι παρακολουθείται συνεχώς η πορεία των 181 έργων προτεραιότητας ενώ προωθείται η επέκταση του μετρό της Αθήνας, η ανάπτυξη των περιφερειακών αεροδρομίων, ο εκσυγχρονισμός και η ανάπτυξη των λιμανιών Ηγουμενίιτσας, Λαυριου και Πάτρας και άλλα

- Η επιτάχυνση των ΣΔΙΤ

- Η προώθηση νέου επενδυτικού και αναπτυξιακού νόμου

- Η δημιουργία Υπηρεσίας Μίας Στάσης για τους εξαγωγείς αλλά κ για τις μεγάλες επενδύσεις. Ανέφερε μάλιστα ότι μετά τις 3 μεγάλες επενδύσεις που πήγαν στη Βουλή για έγκριση, γίνεται προετοιμασία για να πάνε τον Οκτώβριο άλλες πέντε.

- Η αλλαγή του συστήματος Δημοσίων Συμβάσεων και Προμηθειών με μείωση κατα 85% των φορέων του δημοσίου που εμπλέκονται στους διαγωνισμούς

- Η προώθηση δημιουργίας Ειδικών Οικονομικών Ζωνών , θεματικές ή γεωγραφικές, χωρίς οι αλλαγές να σχετίζονται με τις εργασιακές σχέσεις .

Ο προεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, Τάκης Αθανασόπουλος, σημείωσε στην ομιλία του ότι το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων για το 2012-2013 έχει αναθεωρηθεί καθώς η εκτίμηση επενδυτικού κινδύνου έχει αυξηθεί και αυτό καθιστά την αξιολόγηση πολλών προγραμμάτων πολύ μικρότερη από ότι ήταν στο παρελθόν. "Πάντως μετά τα λαχεία , τη ΔΕΠΑ και τον ΔΕΣΦΑ που προχωρούν, εξετάζουμε πλέον μεγάλο αριθμό έργων" όπως είπε.

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι:"μετά από πέντε χρόνια ύφεσης η Ελλάδα είναι έτοιμη να δημιουργήσει μια ανταγωνιστική οικονομία. Η χώρα μας είναι ο 16ος τουριστικός προορισμός στον κόσμο, μπορούμε να πάμε και υψηλότερα στην κατάταξη αξιοποίωντας μαρίνες αεροδρόμια, άλλες υποδομές εξοχικές κατοικίες, ξενοδοχεία. Πρέπει να στοχεύσουμε σε διεθνείς φορείς που θα πιστέψουν στο ελληνικό πείραμα ότι μπορεί να προσφέρει υπεραποδόσεις σε συγκεκριμένους τομείς και να επενδύσουν στη χώρα μας.

Διότι σήμερα η χώρα μας βρίσκεται σε πολύ υψηλό σημείο επενδυτικού κινδύνου" . Επίσης υπογράμμισε ότι πολλές φορές γίνονται αναφορές για ... ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και σημείωσε ότι αυτό είναι λάθος να αναφέρεται με αυτό τον τρόπο η προσπάθεια που καταβάλλεται, ιδιαίτερα σε αυτή τη συγκυρία που διανύει η χώρα μας και υπογράμμισε ότι με τις αποκρατικοποίησεις δεν θα καλύψουμε τα ελλείμματα αλλά θα δημιουργηθούν πολλαπλασιαστικά οφέλη για την οικονομία.

Ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Πλούταρχος Σακελλάρης ανέπτυξε την ιδέα του για τη δημιουργία ενός Δομημένου Ταμείου Χρηματοδοτήσεων στη χώρας μας προκειμένου να χαμηλώσει η χώρα μας τον κίνδυνο που εκτιμούν ότι θα αναλάβουν οι ξένοι επενδυτές και τόνισε τη σημασία εκτός της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα και οι άλλοι μεγάλοι χρηματοπιστωτικού οργανισμοί.




Διαβάστε περισσότερα »

Κέρδισε την Καβάλα ο Ολυμπιακός Βόλου με 2-0 (Video)

ΔΕΙΤΕ και ΑΚΟΥΣΤΕ αποσπάσματα απο τον αγωνιστικό χώρο

Καλό ποδαρικό στη Football League έκανε ο Ολυμπιακός Βόλου, αφού κέρδισε την Καβάλα με 2-0.

Το αποτέλεσμα ήρθε με γκολ του Μπολάτι στο 4' και του Γενγκά στο 92' της αναμέτρησης...

συνέχεια στο e-Volos.gr




Διαβάστε περισσότερα »

Ηρακλής Ψαχνών- Νίκη Βόλου 1-3

Με το δεξί έκανε ποδαρικό η Νίκη Βόλου στο πρωτάθλημα κερδίζοντας των Ηρακλή Ψαχνών στην έδρα του.

Συγκεκριμένα...

συνέχεια στο e-Volos.gr




Διαβάστε περισσότερα »

Ο ΡΕΣΤΗΣ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΤΟΥ...

Σε σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας "Εθνος της Κυριακής" συνδέεται ο κ. Βίκτωρας Ρέστης με φοροδιαφυγή 31 εκατομμυρίων ευρώ. Η πληροφορία αυτή δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και για την αποκατάσταση της αλήθειας, από τον Όμιλο Ρέστη διευκρινίζονται τα εξής:

1. Έχει επιβληθεί από τις φορολογικές αρχές μια διοικητική ποινή 31 εκατομμυρίων ευρώ, στην εταιρεία FANTOM που ανήκει στον Όμιλο Ρέστη. Η ποινή αφορά πράξεις και παρατυπίες που αφορούν τον κατασκευαστή των ακινήτων και πραγματοποιήθηκαν πριν από την συμμετοχική ή διοικητική εμπλοκή του Ομίλου στην ως άνω εταιρία. Η εταιρία έχει προσφύγει στα αρμόδια δικαστήρια για το θέμα αυτό....


2. Ο κ. Βίκτωρ Ρέστης δεν έχει καμία επιχειρηματική ή άλλη σχέση με κανένα από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα στο σκάνδαλο.

3. Ο Όμιλος Ρέστη δεν εκφράζεται με "πρωτοπαλίκαρα", όπως ισχυρίζεται η εφημερίδα, αλλά μόνο με πρόσωπα που έχουν θεσμικό ρόλο στην εταιρεία.

4. Αν η εφημερίδα αναζητούσε πληροφόρηση από τον Όμιλο Ρέστη για την υπόθεση, όπως υπαγορεύει ο κώδικας δημοσιογραφικής δεοντολογίας, θα είχε πληροφορηθεί τα πραγματικά περιστατικά. .

5. Ο Όμιλος Ρέστη εκφράζει την λύπη του για το δημοσίευμα της εφημερίδας ´ΕΘΝΟΣ´ και την επιδίωξη δημιουργίας αρνητικών εντυπώσεων σε βάρος του κ. Ρέστη. Θα ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμα του επιπροσθέτως δε ζήτησε να δημοσιευθεί η ανακοίνωση αυτή από την εφημερίδα.




Διαβάστε περισσότερα »

ΝΕΑ... ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ!!!





Διαβάστε περισσότερα »