Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Ένας τεχνοκράτης λέει “αντίο”

Μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην οποία ανακοίνωσε την απόφασή του για προκήρυξη πρόωρων εκλογών για τις 6 Μαϊου, και την επακόλουθη συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο, ο απερχόμενος πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος προέβη σε ....
διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό.


"Ελληνίδες, Έλληνες,

Σήμερα επισκέφθηκα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ζήτησα τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών την 6η Μαΐου. Η παρούσα κυβέρνηση ολοκλήρωσε το κύριο έργο που της είχε ανατεθεί. Μια νέα κυβέρνηση, με νωπή λαϊκή εντολή, θα κληθεί να συνεχίσει την προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της οικονομίας.

Στις 10 Νοεμβρίου, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία για το μέλλον της χώρας, έλαβα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ύστερα από πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου, του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά και του προέδρου του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Γιώργου Καρατζαφέρη.

Η κυβέρνηση αυτή είχε συγκεκριμένο και δύσκολο έργο να επιτελέσει σε περιορισμένο χρονικό διάστημα. Το έργο αυτό το φέραμε σε πέρας με επιτυχία:

• Καταρτίστηκε, ύστερα από σκληρές και επίπονες διαπραγματεύσεις με την τρόικα, το νέο οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας για την τριετία 2012-2014, το οποίο ψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία από τη Βουλή.

• Εγκρίθηκε το δεύτερο χρηματοδοτικό πακέτο στήριξης της Ελλάδας, ύψους 130 δισ. ευρώ, που καλύπτει τις δανειακές ανάγκες της χώρας ως το 2015.

• Επιτεύχθηκε συμφωνία για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, με την οποία μειώθηκαν δραστικά οι δανειακές υποχρεώσεις που βαρύνουν τον ελληνικό λαό κατά περίπου 100 δισ. ευρώ.

Με αυτόν τον τρόπο αποφύγαμε τον άμεσο κίνδυνο χρεοκοπίας και διαμορφώσαμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τη συνέχιση της αναγκαίας προσπάθειας με διττό σκοπό:

• Πρώτον, την εξυγίανση του κράτους και τη διασφάλιση δημοσιονομικής σταθερότητας, και

• Δεύτερον, την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.

Η επίτευξη αυτών των σκοπών αποτελεί προϋπόθεση για βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική ευημερία.

Στο χρονικό αυτό διάστημα προωθήθηκαν επίσης πολιτικές που θα στηρίξουν την ανάπτυξη της οικονομίας, μεταξύ άλλων:

• Αναλήφθηκαν πρωτοβουλίες, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αναδιάρθρωση και την καλύτερη απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ, ώστε να χρηματοδοτηθούν μεγάλα έργα, να ενισχυθούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, ιδίως για τους νέους.

• Εκπονήθηκε και υλοποιείται ευρύ πρόγραμμα μεταρρύθμισης του Κράτους και της Δημόσιας Διοίκησης.

• Δρομολογήθηκε η προκήρυξη διαγωνισμών για την διεξαγωγή ερευνών για την ανεύρεση κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου.

• Ξεκίνησαν διαδικασίες για την αναζωογόνηση του κέντρου της Αθήνας, τη διασφάλιση της τάξης και την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.

• Ψηφίστηκαν σημαντικοί νόμοι για την ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης, την καταπολέμηση της διαφθοράς στο Δημόσιο, την περιστολή της σπατάλης στους τομείς της πρόνοιας και του φαρμάκου, την προώθηση μεγάλων επενδυτικών προγραμμάτων και τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Δεν είναι ώρα για αναλυτικό απολογισμό του έργου της κυβέρνησης. Αυτός άλλωστε γίνεται καλύτερα από τους πολίτες. Όμως θεωρώ ότι επιβάλλεται μια επισήμανση: οι τελευταίοι πέντε μήνες έδειξαν ότι, αντιμέτωποι με μεγάλα προβλήματα και εξαιρετικούς κινδύνους, μπορούμε τελικά να συνεργαζόμαστε, μπορούμε να ξεπερνάμε τις διαφορές μας και χρόνιες παθογένειες της πολιτικής μας ζωής, μπορούμε να παίρνουμε δύσκολες αποφάσεις για να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον. Δημιουργήσαμε μια γέφυρα ελπίδας και ευκαιριών.

Σε λιγότερο από ένα μήνα οι έλληνες πολίτες καλούνται στις κάλπες προκειμένου να αποφασίσουν ποιό δρόμο θα ακολουθήσει η χώρα. Η Ελλάδα βρίσκεται στο μέσον μιας δύσκολης διαδρομής. Το οικονομικό και κοινωνικό κόστος είναι βαρύ. Η κόπωση, η δυσαρέσκεια, σε ορισμένες περιπτώσεις και η αγανάκτηση, είναι κατανοητές και ενίοτε δικαιολογημένες, ιδίως όταν τα βάρη δεν κατανέμονται δίκαια. Ένας μεγάλος αριθμός πολιτών έχει πιεστεί έντονα και αντιδρά στις πολιτικές που εφαρμόζονται. Θέλω να πω σ' αυτούς του συμπολίτες μας ότι ανώδυνα κανένας δεν μπορεί να βγάλε� τη χώρα από την κρίση. Ότι αν θέλουμε να ξεφύγουμε από την κατάσταση που βρισκόμαστε πρέπει να παλέψουμε με τις δυνάμεις μας και να μειώσουμε τις εξωτερικές εξαρτήσεις μας. Πολλές από τις συνθήκες που δημιουργήσαμε στο παρελθόν στηρίζονταν στον υπερδανεισμό, ήταν συνθήκες επίπλαστης ευημερίας, δεν ήταν βιώσιμες, ήταν άδικες, ήταν διαβρωτικές για την πορεία μας και πρέπει να αλλάξουν.

Αυτό απαιτεί σκληρή, συστηματική και πειθαρχημένη προσπάθεια, με όραμα και συνέπεια ώστε να μην καταστρέφουμε τον επόμενο χρόνο ό,τι πετύχαμε τον προηγούμενο. Οι θυσίες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια δεν πρέπει να πάνε χαμένες.

Είμαι σίγουρος ότι ως κοινωνία θα επενδύσουμε στη δημιουργία και όχι στην αποδόμηση. Αυτό σημαίνει να επιλέξουμε το δρόμο που διασφαλίζει τη θέση της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ευρώ . Το δρόμο της δημοσιονομικής εξυγίανσης και των διαρθρωτικών αλλαγών που θα οδηγήσει σε μια σύγχρονη ανταγωνιστική οικονομία, σε βιώσιμη αύξηση των εισοδημάτων και σε μείωση της ανεργίας.

Από τις επιλογές που θα κάνουμε δεν θα κριθεί μόνο ποια κυβέρνηση θα σχηματιστεί την επομένη των εκλογών. Θα κριθεί η πορεία της Ελλάδας τις επόμενες δεκαετίες. Οι αποφάσεις μας δεν πρέπει να είναι στραμμένες στο χθες αλλά στο αύριο. Στην οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους.

Από σήμερα ξεκινάει η προεκλογική περίοδος. Σε μια εποχή υψηλής φόρτισης και μεγάλων κοινωνικών προβλημάτων χρειάζεται όλοι να δείξουμε ευθύνη και αυτοσυγκράτηση. Ο προεκλογικός αγώνας επιβάλλεται να διεξαχθεί σε πνεύμα δημοκρατικού διαλόγου κι εντός του πλαισίου που έχουμε θεσπίσει ως οργανωμένη κοινωνία. Πρέπει να διατυπωθούν ελεύθερα όλες οι απόψεις και οι πολίτες να κάνουν τις επιλογές τους έχοντας πλήρη επίγνωση της πραγματικότητας.

Προεκλογική περίοδος δεν σημαίνει ότι το έργο της κυβέρνησης σταματάει σήμερα. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε χρόνο. Τα προβλήματα δεν περιμένουν. Η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 6ης Μαΐου έχει δύσκολο έργο μπροστά της. Κι εμείς πρέπει να εργαστούμε ώστε η νέα κυβέρνηση να παραλάβει κράτος σε πλήρη λειτουργία και να παραδώσουμε επεξεργασμένες εναλλακτικές επιλογές ώστε να πάρει με πληρέστερο τρόπο τις αποφάσεις της. Αυτό θα κάνουμε.

Εύχομαι σε όλες και όλους Καλό Πάσχα".

http://www.statesmen.gr




Διαβάστε περισσότερα »

Π. Καμμένο, πες τι πήγες να κάνεις Μύκονο και άσε τα ότι το Bell212 δεν μπορεί να πάει και να έρθει στη Σύρο χωρίς ανεφοδιασμό

Οι εποχές που οι Έλληνες πολίτες έτρωγαν κουτόχορτο πέρασε ανεπιστρεπτί. Ο Π. Καμμένος δεν έχει το θάρος να πει "Ναι έχω τρέλα με τα ελικόπτερα και γι αυτό το έπαιρνα για ψύλλου πήδημα και βολτάριζα στη Μύκονο". Αντί γι αυτό μας λέει στο taxalia, προσπαθώντας να απαντήσει στη χθεσινή μας ανάρτηση ότι το ελικόπτερο πήγε στη Μύκονο για ανεφοδιασμό και ο ίδιος κατέβηκε στη Σύρο για να....
συμμετέχει στον εορτασμό του Αγ. Νικολάου.

Δεν αμφισβητούμε ότι πήγε στην εκκλησία στη Σύρο αλλά ρωτήσαμε γιατί στη συνέχεια πήγε και στη Μύκονο.

Η απάντησή του ότι το ελικόπτερο πήγε χωρίς αυτόν για ανεφοδιασμό στη Μύκονο, απευθύνεται σε αφελείς σαν αυτούς που τον ακολουθούν μιας και

Όπως φαίνεται στο έγγραφο το ελικόπτερο με το οποίο έγινε η μετακίνηση είναι ένα B212 δηλ. Bell 212

Η αυτονομία του είναι 237 ναυτικά μίλια (ή 439 χλμ)

Η απόσταση Πειραιάς - Σύρος είναι 83 ν.μ., με επιστροφή είναι 166 ν.μ. (κανονικά είναι μικρότερη μιας και τα 83 ν.μ. αναφέρονται σε απόσταση που διανύουν τα πλοία, αλλά ας δεχτούμε για την οικονομία της κουβέντας ότι είναι τόσο)

Μια χαρά καύσιμα, είχε λοιπόν για να επιστρέψει στην Αθήνα

Για πόσο βλάκες μας περνάει λοιπόν όταν μας λέει ότι πήγε στη Σύρο και το ελικόπτερο συνέχισε στη Μύκονο για ανεφοδιασμό και γύρισε να τον πάρει αντί να μας πει την αλήθεια:

"Πήγα Σύρο και μετά την εκκλησία και τις χαιρετούρες πήγα και μια Μύκονο για καφεδάκι, στη συνέχεια γύρισα Σύρο, πήρα τους επιτελείς μου και επιστρέψαμε Αθήνα"

ΥΓ. Προς ενίσχυση των όσων λέμε ότι δηλ. το ελικόπτερο δεν χρειαζόταν να πάει Μύκονο για ανεφοδισμό, δείτε ένα άλλο ταξιδάκι του Π. Καμμένου απευθείας για Λήμνο, που απέχει 186 ν.μ. χωρίς το ελικόπτερο να ανεφοδιαστεί στη Μύκονο ;) ή κάπου αλλού

http://kammenos-watch.blogspot.com




Διαβάστε περισσότερα »

Τρεις για μια θέση

Η προεκλογική περίοδος ουσιαστικά έχει ξεκινήσει και στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ της Β' Θεσσαλονίκης η μάχη έχει ανάψει.

του Δημήτρη Συρμάτση

Τρεις θα είναι οι βασικοί υποψήφιοι για την μία έδρα που πιθανότατα θα κερδίσει το κόμμα την νύχτα των....
εκλογών.

Γιώργος Αρβανίτίδης, Χάρης Τσιόκας και Παντελής Κουκουλεκίδης αναμένεται να μονομαχήσουν για την έδρα. Ο καθείς με τα δικά του όπλα στη φαρέτρα του.



Ο έμπειρος και low profile

Φαβορί για την επανεκλογή του είναι ξεκάθαρα ο Γιώργος Αρβανιτίδης. Οι «πανηγυρισμοί» που επικράτησαν το βράδυ των εκλογών από την Πολυτεχνείου, όπου βρίσκεται το πολιτικό του γραφείο, μέχρι τον Εχέδωρο για την είσοδο στη Βουλή του πρώην δημάρχου, επισκιάστηκαν από το ισοπεδωτικό Μνημόνιο.

Όμως η low profile στάση του και η χαμηλών τόνων αντιμετώπισή του απέναντι στον «μονόδρομο» του Μνημονίου δεν τον έχουν κάνει τόσο «μισητό» πολιτικό όπως άλλους συναδέλφους του.

Πάντως η επιχειρηματολογία της εμπειρίας, καθώς τα δύο αυτά χρόνια η Βουλή χειρίστηκε θέματα ύψιστης σημασίας είναι το βασικό του «όπλο» έναντι των συνυποψήφιων του.



Θέλει τη ρεβάνς

Ο τρίτος του 2009, Χάρης Τσιόκας, επιζητά την ρεβάνς και την επαναφορά του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Η θητεία του στην κυβέρνηση Παπανδρέου από την θέση στην Γενική Γραμματεία Μεταφορών έχει αφήσει μια άσχημη εικόνα μετά την βίαιη απομάκρυνσή του καταμεσής του Αυγούστου.

Ο τότε υπουργός Υποδομών, κ. Γιάννης Ραγκούσης, ενώ ο κ. Τσιόκας βρισκόταν σε διακοπές, τον καθαίρεσε με την επιχειρηματολογία ότι ήθελε δίπλα του ανθρώπους της εμπιστοσύνης του.

Το «όπλο» του κ. Τσιόκα, η συχνή του παρουσία μετά την αποπομπή του από το υπουργείο, στα social media και ο σχεδόν καθημερινός του σχολιασμός για την πολιτική επικαιρότητα.



Ο υποψήφιος με «προίκα»

Με αβαντάζ την σημαντική βοήθεια του Βασίλη Γερανίδη κατεβαίνει στις εκλογές ο πρώην, πλέον, γραμματέας της Νομαρχιακής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ Β' Θεσσαλονίκης, Παντελής Κουκουλεκίδης.

Ο βουλευτής που δεν θα είναι υποψήφιος έχει δώσει «εντολή» στο γραφείο του, να στηρίξει με κάθε μέσο το νέο υποψήφιο.

Η «προίκα» Γερανίδη είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του κ. Κουκουλεκίδη.

http://redalert.gr/




Διαβάστε περισσότερα »

Έφτασε η ώρα

Να λοιπόν που έφτασε η ώρα. Η ώρα να μετρηθούμε. Να γευτούμε τη γλύκα της νίκης- ή
έστω να ελπίσουμε με μεγαλύτερη δύναμη πως θα τη γευτούμε-σε αυτό τον πόλεμο. Γιατί όποιος νομίζει πως δεν είμαστε σε πόλεμο, τον καλούμε να στρέψει το βλέμμα γύρω του και να μετρήσει θύματα και συνέπειες και να μην περιμένει από Τρέμηδες και Πρετεντέρηδες να του τον....
επιβεβαιώσουν.


Κάθε πόλεμος, όσο ιδιότυπος κι αν είναι, έχει τα ίδια χαρακτηριστικά, ένα από αυτά -και ουσιαστικότερο- είναι οι μάχες που διεξάγονται κατά τη διάρκειά του. Μικρές ή μεγάλες, σημαντικές ή περισσότερο σημαντικές, για να γείρουν τη πλάστιγγα προς τη μεριά του νικητή.
Τούτες τις ώρες, βρισκόμαστε εδώ επειδή κερδίθηκε ήδη μια μάχη, σημαντική αλλά και η πλέον ουσιαστική: Καταφέραμε και επιβιώσαμε.
Μέσα από αυτή τη μάχη βγήκαμε νικητές, ξεπεράσαμε προβλήματα καθημερινά, παλέψαμε πρώτα με το μυαλό μας και έπειτα με τις συνθήκες που μας επιβλήθηκαν, σβήσαμε κομμάτια από τα όνειρά μας αλλά δεν το βάλαμε κάτω, αγωνιστήκαμε, χαμογελάσαμε στα παθήματά μας, κλείσαμε το μάτι στην ανασφάλεια μας-έστω και φευγαλέα-, ανοίξαμε τα μάτια μας και δεχτήκαμε περισσότερα ερεθίσματα, κρατηθήκαμε από πράγματα που στο παρελθόν ίσως και να τα νομίζαμε γελοία, παρ'όλα αυτά, αν και βρεγμένοι, τα καταφέραμε.
Περάσαμε ένα ποτάμι, γρατζουνισμένοι, πιο πολύ άλλοι, κάποιοι πιο λίγο, όλοι όμως όμως σίγουρα βγήκαμε βρεγμένοι. Καταφέραμε να είμαστε εδώ, στο κρίσιμο σταυροδρόμι, παρόντες και παρούσες σε αυτή τη νέα μάχη που έχουμε μπροστά μας. Είμαστε έτοιμοι και έτοιμες να κοιτάξουμε στα μάτια τον εχθρό μας και να του ανταποδώσουμε αυτά που του πρέπουν αλλά και του αξίζουν.
Είμαστε εδώ όλοι αντάμα και με το δίκιο να είναι με το μέρος μας, έχουμε φύλακες άγγελους τους προγόνους μας, έχουμε το χαμόγελο και τη πίστη των παιδιών μας, έχουμε το μέλλον της πατρίδας να μας ατενίζει με αισιοδοξία. Όλα αυτά τα έχουμε στα χέρια μας παρακαταθήκη για να πάμε μπρος.


Έχουμε να διανύσουμε ένα μεσοδιάστημα από σήμερα μέχρι την Κυριακή των εκλογών, μία περίοδο όπου ο εχθρός θα ξεδιπλώσει όλα τα όπλα που έχει στη διάθεσή του. Φόβο, τρομοκρατία, ψευτοδιλήμματα, προπαγάνδα, ενοχικά σύνδρομα, υποκριτικές ρητορείες και ψεύτικες υποσχέσεις θα εξακοντιστούν από τη μεριά του για να βρουν εύφορο έδαφος να φυτευτούν, μπολιασμένος σπόρος πάνω στην ανέχεια και στην απελπισία πολλών από εμάς για να ριζώσει. Να μας δηλητηριάσει, να μας χωρίσει, να μας κοιμίσει, να μας ζαλίσει, να μας κάνει να μην βλέπουμε καθαρά,να μας γελάσει ώστε να �κούμε τα παραμύθια του και να νομίζουμε πως πρόκειται για αλήθειες.

Αποκρούστε τον. Αποδομήστε τον λόγο του. Γίνετε αρωγοί της προσπάθειας να κατανοήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι και περισσότερες από τους γύρω μας πως ο λόγος του εχθρού επιδιώκει τη πλάνη μας, τη χειραγώγησή μας, την ήττα μας...

Ξεγυμνώστε την επιχειρηματολογία του όπου τον βρίσκετε, όπου βλέπετε να απλώνει τα δίχτυα της προπαγάνδας του.
Αφαιρέστε από το λόγο του το κύριο χαρακτηριστικό του: το ξαναβάπτισμα λέξεων, εννοιών και νοημάτων.

Στο σπίτι, στη δουλειά, στη γειτονιά, σε δρόμους, πλατείες, στο διαδίκτυο, στον κοινωνικό σας περίγυρο, παντού, απαντήστε στα εφευρήματά του, υπογραμμίστε τη προδοσία του, τονίστε πως προτίμησε τις αγορές από τη Δημοκρατία, πως υποκριτικά μιλά για αλληλεγγύη όταν πιστεύει στον χωρίς όριο ανταγωνισμό ανάμεσα στους ανθρώπους και πως χύνει κροκοδείλια δάκρυα για τους άνεργους και τους άστεγους ενώ επαγγέλεται ΔΝΤ ...

Τίποτα μην αφήσετε να πέσει χάμω, τίποτα μην αφήσετε να πάει στη τύχη του, χαμένο, μην διστάσετε, μην αφήσετε τον εαυτό σας αυτό το μεσοδιάστημα μέχρι τη τελική μάχη να παραμείνει ουδέτερος. "Άτιμος έστω ο εν στάσει μηδετέρας μερίδος γενόμενο". Δυναμώστε τη φωνή σας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας ενώνοντάς την με άλλες που περιμένουν την δική σας. Αφυπνίστε συνειδήσεις, τίποτε δεν έχει χαθεί οριστικά, όλα ακόμα παίζονται... όλα είναι εφικτά.
Να είμαστε έτοιμοι για την ιστορική μάχη της Κυριακής των εκλογών, να δώσουμε όσο απόθεμα δυνάμεων μπορούμε για το μέλλον των επόμενων γενιών.



Την Κυριακή των εκλογών, θα συγκρουστούν οι δυνάμεις της Πατρίδας μας, της Ελλάδας μας, με τις δυνάμεις των ξένων επικυρίαρχων, την Κυριακή των εκλογών θα πολεμήσουν οι δυνάμεις που αγωνίζονται για τη Ελευθερία και την Ανεξαρτησία της χώρας μας, με τις δυνάμεις των προθύμων που έχουν ξεπουλήσει μαζί με τη κυριαρχία της και κάθε ίχνος αξιοπρέπειας, τόσο της δικής τους αξιοπρέπειας όσο και της χώρας μας.Την Κυριακή των εκλογών πρέπει να δώσουμε με την ψήφο μας μία σαφή εντολή: Δεν συναινούμε να μετατραπεί η χώρα μας σε τριτοκοσμική χωματερή φτηνής εργασίας,μεγάλης ανεργίας, απόλυτης εξαθλίωσης και εκτεταμένης εγκληματικότητας. Να πούμε ένα ξεκάθαρο "Όχι" στην "οικονομική εκτέλεση" που θέλουν να μας επιβληθεί.
Να προτάξουμε απέναντι σε όσους επέφεραν πλήγμα στην εθνική μας αξιοπρέπεια, την ατομική μας αξιοπρέπεια και αυτοπεποίθηση.


Ας προετοιμαστούμε καλά για αυτή τη μάχη που έχουμε μπροστά μας, την περιμέναμε καιρό... έτσι δεν είναι;


Ωρώπιος

http://taneatouoropou.blogspot.com/




Διαβάστε περισσότερα »

Ολοι οι κωλοτουμπες μαζευονται γυρω απο τον Αρχικωλοτούμπα. Απο ΠΑΣΟΚ ανεξάρτητη ,απο Ανεξάρτητη ΝΔ και απο ΝΔ τι ;

Στη Νέα Δημοκρατία προσχώρησε η βουλευτής Αρια Αγάτσα, η οποία είχε ανεξαρτητοποιηθεί πρόσφατα από το ΠΑΣΟΚ. Σε δηλώσεις μετά τη συνάντησή του με τη βουλευτή, ο Αντώνης Σαμαράς καλωσόρισε «στις τάξεις της ΝΔ και της εθνικής προσπάθειας, μια νέα πολιτικό που τολμά, μια δυναμική γυναίκα, που - ακούγοντας τη φωνή της συνείδησής της - θα δώσει τη δική της μάχη για την Ελλάδα του αύριο».
(οσο ηταν ΠΑΣΟΚ έλεγε τα ίδια;)

«Στο πρόσωπό της», είπε.....
, «η Νέα Δημοκρατία καλωσορίζει όσους και όσες, από οποιονδήποτε χώρο κι αν προέρχονται, παλεύουν μαζί μας για την ελπίδα και την ανόρθωση της χώρας. Παλεύουν και νικούν».

Στη συνέχεια, η κ. Αγάτσα δήλωσε πως στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές θα είναι υποψήφια στη Βοιωτία με τη ΝΔ, εξηγώντας ότι με την απόφασή της αυτή, στηρίζει «την προσπάθεια του Αντώνη Σαμαρά και της Ν.Δ. για μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση, πού, τη δραματικά κρίσιμη αυτή περίοδο, έχει ανάγκη η Ελλάδα».
ΜΑΥΡΟΟΟΟΟΟΟΟ!!!!!!!!!!!!!!!!


OXI ALLO KAPBOYNO




Διαβάστε περισσότερα »

Από το Mega… στο ΠΑΣΟΚ

Αρκετές ήταν οι εκπλήξεις που επεφύλασσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος για τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, όπως επίσης και η επιβεβαίωση εκτιμήσεων και πληροφοριών που είχαν δει εδώ και καιρό το φως της δημοσιότητας, αναφορικά με τις προθέσεις του νέου Προέδρου του Κινήματος, για τα στελέχη που θα επέλεγε να στελεχώσουν τις λίστες των .....
εκλογών της 6ης Μαϊου.

Πιο συγκεκριμένα λοιπόν, ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής των δελτίων ειδήσεων του «Mega» Αντώνης Λιάρος, αφήνει το κτίριο της οδού Μεσογείων, προκειμένου να είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια Αττικής, εκεί από όπου αποχώρησε ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Ακόμη ένας δημοσιογράφος, ο Διονύσης Μποτώνης, ο οποίος καλύπτει το ρεπορτάζ του ΠΑΣΟΚ στην κρατική τηλεόραση, θα είναι υποψήφιος στη Ζάκυνθο, ενώ στα ψηφοδέλτια του Κινήματος μπορεί κανείς να βρει και ονόματα πρώην αθλητών, όπως του Κώστα Παταβούκα, ο οποίος θα είναι υποψήφιος στα Τρίκαλα, και ο Γιάννης Γούναρης, ο οποίος «κληρονομεί» την προίκα του Ευάγγελου Βενιζέλου στην Α' Θεσσαλονίκης.

http://www.statesmen.gr




Διαβάστε περισσότερα »

ΠΑΣΟΚ: Mε το κυάλι ψάχνουν να βρούν υποψήφιους! - Δεν κλείνουν τα ψηφοδέλτια

Ανακοινώθηκαν στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, η πλειοψηφία των υποψηφίων βουλευτών του κόμματος για τις κάλπες της 6ης Μαΐου και τα ψηφοδέλτια απλά .... δεν κλείνουν! Δηλαδή δεν υπάρχουν διαθέσιμοι υποψήφιοι!

Τα κενά που υπάρχουν στα ψηφοδέλτια, λένε από το ΠΑΣΟΚ ότι θα κλείσουν έως τη νομική προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων, σε εννέα ημέρες. Αλλά και.....
πάλι υπάρχουν φόβοι ότι θα κλείσουν τελείως τυπικά, δηλαδή δεν θα είναι στην ουσία υποψήφιοι, απλώς θα συμπληρώνουν τα ψηφοδέλτια! Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

Η πραγματικότητα είναι ότι ψάχνουν τα βρούν υποψήφιους με τα ... κυάλια. Είναι εκπληκτική η απροθυμία να υπάρξουν πολίτες που να είναι υποψήφιοι βουλευτές με το ΠΑΣΟΚ και αν υπάρχει αδυναμία εύρεσης υποψηφίων, φανταζόμαστε τι θα συμβεί με την προσπάθεια εύρεσης ψηφοφόρων...

Η ανανέωση στις λίστες υπερβαίνει το 60%, αφού ελάχιστοι από τους παλιούς επιθυμούν να συμμετάσχουν και πάλι ως υποψήφιοι.

Ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος θα είναι υποψήφιος στην Α΄Θεσσαλονίκης και στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Νωρίτερα, ο τέως Γ.Παπανδρέου είχε ανακοινώσει τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο στην Αχαΐα, μετά από ενημέρωσή του προς τον πρόεδρο του Κινήματος Ευάγγελο Βενιζέλο.

Στα ψηφοδέλτια συμμετέχουν τελικά οι Γιάννης Ραγκούσης (Β' Αθηνών) και Γιώργος Παπακωνσταντίνου (Υπόλοιπο Αττικής).

Εντούτοις, κύκλοι του ΠΑΣΟΚ σημείωναν ότι κ. Βενιζέλος, ο οποίος έχει τη γραμμή να κινητοποιήσει όλες τις δυνάμεις της παράταξης στη μάχη των εκλογών, θέλει να δώσει σε όλα τα στελέχη τα οποία έχουν παίξει ένα ενεργό ρόλο τα προηγούμενα χρόνια τη δυνατότητα να κριθούν από τον ελληνικό λαό, ο καθένας με βάση το επίπεδο του ρόλου και της ευθύνης του.

Εκ των στενών συνεργατών του Γ. Παπανδρέου, ο Παύλος Γερουλάνος κατεβαίνει στην Α΄Αθηνών. Στην Α' Αθηνών, επίσης, κατεβαίνει ο Χρήστος Παπουτσής, ο οποίος είχε δηλώσει το «παρών» στην πρόσφατη αναμέτρηση για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Ο Δημήτρης Ρέππας «εγκατέλειψε» την Αρκαδία και κεταβαίνει στην Β' Αθηνών. Στην Αιτωλοακαρνανία θα είναι υποψήφιος ο Χρίστος Βερελής. Στο Υπόλοιπο Αττικής ο δημοσιογράφος Αντώνης Λιάρος.

Η λίστα των υποψηφίων βουλευτών





Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr




Διαβάστε περισσότερα »

Αλλαγές στο DNA επιφέρει η αλλαγή του κοινωνικού status

Η μεταβολή προς το χειρότερο των κοινωνικών συνθηκών και το συνεπακόλουθο «κοινωνικό στρες» επηρεάζουν αρνητικά τα γονίδια και, κατά συνέπεια, την αντοχή του ανοσοποιητικού συστήματος, σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS).


Είναι μία από τις....
πρώτες μελέτες που αποκαλύπτουν μία άμεση σχέση ανάμεσα στο κοινωνικό status και στη ρύθμιση-έκφραση των γονιδίων. Το γεγονός αυτό δείχνει ότι υπάρχει ένας ισχυρός και εύπλαστος δεσμός ανάμεσα στο κοινωνικό περιβάλλον και στους βιολογικούς μηχανισμούς ενός οργανισμού, με όποιες επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό για την υγεία.
Οι ερευνητές, μ' επικεφαλής τον Δρ Γιόαβ Γκίλαντ του Πανεπιστημίου του Σικάγο και την Δρ Τζένι Τουνγκ του Πανεπιστημίου Ντιουκ, έκαναν πειράματα και διαπίστωσαν ότι όταν έπεφτε η θέση ενός πειραματόζωου στην κοινωνική ιεραρχία της κοινότητάς του, τότε, εξαιτίας του κοινωνικού στρες που βίωνε το ζώο, άλλαζε δραματικά και η έκφραση περίπου 1.000 γονιδίων του. Μεταξύ άλλων, τα γονίδια που σχετίζονταν με τη φλεγμονή, ήταν πιο ενεργά στα ζώα που είχαν χαμηλότερο status. Τα ζώα είχαν επίσης λιγότερα λευκά κύτταρα-Τ, τα οποία αποτελούν βασικό τμήμα του αμυντικού «οπλ�στασίου» του οργανισμού κατά των καρκινικών κυττάρων και των παθογόνων μικροοργανισμών.
Από την άλλη όμως, παρατηρήθηκε και το αντίστροφο, όταν δηλαδή βελτιωνόταν η κοινωνική θέση ενός ζώου, τότε πάλι άλλαζε η έκφραση των γονιδίων, μέσα μάλιστα σε λίγες μόνο εβδομάδες, γεγονός που δείχνει ότι οι κοινωνικές δυνάμεις είναι σε θέση να επηρεάσουν γρήγορα τη γενετική ρύθμιση προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση.
Οι ερευνητές μπόρεσαν να χρησιμοποιήσουν τη ρύθμιση/έκφραση των γονιδίων κάθε ξεχωριστού ζώου για να το ταξινομήσουν στην κοινωνική ιεραρχία του, προβλέποντας με μεγάλη ακρίβεια το «status» του καθενός λαμβάνοντας υπόψη μόνο τα αντίστοιχα γενετικά δεδομένα, με βάση την ανάλυση των δειγμάτων αίματος που είχαν λάβει τόσο πριν όσο και μετά την μεταβολή της θέσης του πειραματόζωου στην κοινωνική ιεραρχία.
Στα ζώα που βρίσκονται σε αιχμαλωσία, η ιεραρχία βασίζεται -κατά κάποιο τρόπο όπως και στις αντίστοιχες ανθρώπινες κοινότητες, π.χ. του στρατού ή των φυλακών- στο ποιο είναι το παλαιότερο.
Οι «καινούριοι» αντιμετωπίζονται ως υποδεέστεροι και βιώνουν μεγάλο κοινωνικό στρες, κάτι που στη συνέχεια εξασθενεί το ανοσοποιητικό σύστημά τους. Η χαμηλή κοινωνική θέση και το χρόνιο στρες αδυνατίζουν την άμυνα του οργανισμού, κάτι που έχουν δείξει και σχετικές μελέτες στους ανθρώπους.
Όσον αφορά τους σχετικούς βιολογικούς μηχανισμούς, η έρευνα έδειξε ότι το κοινωνικό στρες λόγω της μεταβολής του κοινωνικού status επιδρά (θετικά ή αρνητικά) αφενός στο λεγόμενο «σύστημα των ορμονών του στρες» και αφετέρου στη σύνθεση των κυττάρων στο αίμα, δύο αλλαγές που από κοινού -και σε σύντομο χρόνο- επιδρούν στη γονιδιακή έκφραση.
Ακόμα η μελέτη έδειξε ότι το κοινωνικό status/κοινωνικό στρες επηρεάζει την μεθυλίωση του DNA πολλών γονιδίων, ένας άλλος επιγενετικός μηχανισμός που συμβάλλει στην περιοδική ενεργοποίηση και απενεργοποίηση των γονιδίων.
Τα γονίδια που υπέστησαν αλλαγές στην έκφρασή τους μετά την αντίστοιχη μεταβολή στο κοινωνικό status, ήταν πιθανότερο να μεθυλιωθούν σε σχέση με τα γονίδια που είχαν μείνει ανεπηρέαστα από το κοινωνικό στρες.
Η διαπίστωση της ανάλογης επίδρασης των κοινωνικών συνθηκών στα ανθρώπινα γονίδια είναι πιο δύσκολη, όπως επεσήμαναν οι ερευνητές. Αν όμως το κοινωνικό στρες επιδρά εξίσου στους ανθρώπους όπως και στα πειραματόζωα, τότε υπάρχει ένα περιθώριο αισιοδοξίας, καθώς η επίδραση δεν είναι μονομερής, δηλαδή μόνο αρνητική, αφού είναι δυνατό η βελτίωση της κοινωνικής θέσης του ατόμου να αναστρέψει τις προηγούμενες γενετικές αλλαγές και να ενισχύσει πάλι το ανοσοποιητικό σύστημά του.


 OXI ALLO KAPBOYNO




Διαβάστε περισσότερα »

Γιατί η ΝΔ δεν πρέπει να αποκτήσει αυτοδυναμία

Του Γιώργου Καισάριου

Η ΝΔ λοιπόν θέλει λέει αυτοδύναμη κυβέρνηση για να μπορεί να κυβερνήσει χωρίς εκβιασμούς. Αυτό που πραγματικά θέλει η ΝΔ (ή το όποιο κόμμα) είναι αυτοδυναμία για να κάνει κουμάντο. Θέλει την αυτοδυναμία για να κάνει ό,τι της κατέβει στο κεφάλι, χωρίς να δώσει λογαριασμό, χωρίς να ρωτήσει τον οποιονδήποτε, χωρίς να ρωτήσει την.....
Βουλή και χωρίς αντίσταση.

Το πρόβλημα στη χώρα μας, όπως σας έχω πει, είναι ότι ο πρωθυπουργός είναι ο απόλυτος άρχοντας. Κάνει σχεδόν ό,τι θέλει και κανένας δεν μπορεί να του πει διαφορετικά.

Και δεν είναι μόνο ότι κάνει ό,τι θέλει στην κυβέρνησή του, κάνει και ό,τι θέλει νομοθετικά. Λόγω των διαφόρων δικλίδων εκβιασμού που έχουν ενσωματωθεί στο πολιτικό μας σύστημα (απαιτείται η εμπιστοσύνη της Βουλής για παράδειγμα), η εκάστοτε κυβέρνηση κάνει "κεφαλοκλείδωμα" στη Βουλή, στον κομματικό μηχανισμό και ουσιαστικά στο νομοθετικό έργο.

Ενθυμίστε τι έχω πει για την ποιότητα της δημοκρατίας που έχουμε στη χώρα μας. Από το 1 έως το 10, εκτιμώ ότι η ποιότητα της δημοκρατίας μας είναι 2, διότι στην χώρα μας εξουσιοδοτείς κάποιον με την ψήφο σου, να κάνει ότι θέλει για 4 χρονιά χωρίς ο πολίτης να έχει τρόπο παρέμβασης στο ενδιάμεσο.

Και όπως σας έχω πει σε προηγούμενο άρθρο (διαβαστε: Η πολυτέλεια της μειοψηφίας ως αιτία του λαϊκισμού), η όποια αντιπολίτευση, όταν είναι αντιπολίτευση, έχει την πολυτέλεια να λαϊκίζει και να λέει ό,τι θέλει, διότι δεν εξαρτάται από αυτήν η έκβαση των πραγμάτων:

"Η κυριότερη αιτία του λαϊκισμού, αυτών που λένε αυτά που λένε, που ψηφίζουν όπως ψηφίζουν και λαϊκίζουν όπως λαϊκίζουν, είναι διότι δεν εξαρτάται η έκβαση των πραγμάτων από την ψήφο τους.

Αν όμως η ΝΔ δεν πάρει αυτοδυναμία, τότε αναγκαστικά θα συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ για να σχηματίσει κυβέρνηση (ή και το ΠΑΣΟΚ με την ΝΔ). Και το γεγονός ότι θα αναγκαστεί να συμμετάσχει στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, σημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα μπορεί να λαϊκίζει (όπως θα έκανε αν ήταν αντιπολίτευση) και να συμμετάσχει στις αποφάσεις και να έχει την ευθύνη των επιλογών της.

Αυτό θα ήταν ένα μήνυμα σταθερότητας. Σε διαφορετική περίπτωση, αν πάρει αυτοδυναμία κάποιο από τα δυο μεγάλα κόμματα (είτε ΠΑΣΟΚ είτε ΝΔ), τότε το ένα θα κάνει ό,τι θέλει και το άλλο θα κατεβάζει τον κόσμο στους δρόμους, διαμαρτυρόμενο τάχα ότι θέλει το συμφέρον του λαού ή τις όποιες άλλες μπούρδες θα ακούγαμε.

Ίσως το πιο θετικό δεδομένο από το γεγονός ότι αναμένεται να μπουν τόσα πολλά κόμματα στην επόμενη Βουλή, είναι το γεγονός ότι αποσπώνται πάρα πολλές ψήφοι από τα δυο μεγάλα κόμματα, κάτι που αναγκαστικά θα τα οδηγήσει σε συγκυβέρνηση.

Μάλιστα, αν είναι δυνατόν στην επόμενη κυβέρνηση να συμμετάσχουν 3 ή και 4 κόμματα συνολικά, το βρίσκω ακόμα πιο θετικό.

Όλα αυτά βέβαια έχουν τη ρίζα τους στο γεγονός ότι το πολιτικό οργανωτικό διάγραμμα της χώρας μας δεν επιτρέπει στη Βουλή να λειτουργεί ανεξάρτητα και να πηγαίνει κόντρα στην εκτελεστική εξουσία, χωρίς να πέφτει η όποιο κυβέρνηση και χωρίς να γίνονται αλλεπάλληλες πολιτικές αναμετρήσεις. Έχουν φτιάξει το σύστημα έτσι ώστε κάποιος να είναι ο απόλυτος άρχοντας και κάποιος στο τέλος της ημέρας να κάνει το απόλυτο κουμάντο.

Και μέχρι να αποκτήσουμε ένα πολιτικό σύστημα όπου, θα υπάρχει πλήρης διαχωρισμός της εκτελεστικής από την νομοθετική εξουσία, εκτιμώ ότι η συγκυβέρνηση 2, 3 ή ακόμα και 4 κομμάτων είναι το μοντέλο που πρέπει να ακολουθήσουμε, στο όνομα της σταθερότητας και του να μην κάνει κανένας ό,τι θέλει με το έτσι θέλω, όποτε το θέλει.

Για παράδειγμα, δεν θα μπορούν να περάσουν ξαφνικά και από το πουθενά εκατοντάδες τροπολογίες χωρίς κανένας να μπορεί να κάνει τίποτα.

Επίσης μην ξεχνάμε ότι οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις είναι αυτές που μας έχουν φέρει έως εδώ και όχι οι πολυκομματικές.

Αρνητικό βέβαια είναι το γεγονός ότι τα περισσότερα μικρά κόμματα αποτελούν εστίες λαϊκισμού χωρίς καμιά λογική σκέψη, αλλά ανάμεσα στα μικρά κόμματα, υπάρχει ένα μικρο κόμμα (που θα μπει στη Βουλή) με υπεύθυνο πολιτικό λόγο που κρατά μια υπεύθυνη στάση και θα μπορούσε να συμβάλει θετικά σε αυτές τις δύσκολες πολιτικές συγκυρίες της πατρίδας μας.

Προσοχή λοιπόν τι θα ψηφίστε, διότι η ψήφος σας είναι πολύ σημαντική σε αυτές τις εκλογές. Η ισορροπία δυνάμεων της επόμενης Βουλής θα κάνει τη διαφορά μεταξύ μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης που, θα κάνει ό,τι θέλει και μιας πολυκομματικής κυβέρνησης, που δεν θα είναι αναγκαστικά αρεστή στο λαό (διότι οι αποφάσεις που απαιτούνται είναι δύσκολες), αλλά τουλάχιστον δεν θα κάνει ό,τι της κατέβει στο κεφάλι και θα υπάρχει ισορροπία στις αποφάσεις με μειωμένες εστίες λαϊκισμού και ανευθυνότητας.


www.capital.gr




Διαβάστε περισσότερα »

Παρέμβαση. Η ποινική δικαιοσύνη αφυπνίσθηκε οι πολιτικοί άνδρες επιτέλους λογοδοτούν για τα αδικήματα τους. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ΕΞΙΣΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ.

Η ποινική δικαιοσύνη οι ανακριτική αρχή διεξάγουν έρευνα για την διαδρομή του μαύρου πολιτικού χρήματος από μίζες που κατέληξαν στις τσέπες πολιτικών προσώπων μέσω ενδιάμεσων , παρένθετων προσώπων η εξωχώριων εταιριών με έδρα σε φορολογικούς παραδείσους για την αγορά αμυντικού εξοπλισμού που κόστισε ακριβά στον ελλειμματικό ελληνικό προϋπολογισμό της.....
χώρας. Ο πρ υπουργός κ Άκης Τσοχατζόπουλος ενέχεται ως κεντρικό πρόσωπο σύμφωνα με το πολυσέλιδο κατηγορητήριο σ΄αυτην την πολυπλόκαμη υπόθεση που ξετυλίγεται και προκαλεί απανωτές, αλυσιδωτές αναταράξεις στον πολιτικό κόσμο. Κατηγορείται για την τέλεση κακουργηματικών πράξεων όπως Νονινοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα δηλ ξέπλυμα; βρώμικου χρήματος ενδεχομένως με την επιβαρυντική περίπτωση περί καταχραστών δημοσίου χρήματος, συμπαρασύρει μαζί του συνεργάτες και άλλους που λειτούργησαν ως δορυφόροι. Επιτέλους η ανεξάρτητ� ελληνική δικαιοσύνη επιταχύνει προχωρά στην παραπομπή υπαιτίων πολιτικών προσώπων που εκμεταλλευόμενοι την υπουργική ιδιότητα και ασυλία πλούτισαν, αύξησαν την περιουσία τους διαβιώντας προκλητικά για την κοινωνία που δεινοπαθεί , όμως απολαμβάνοντας την κοινοβουλευτική ασυλία ένα ιδιότυπο καθεστώς ατιμωρησίας και ακαταδίωκτου που έχει μεταπολιτευτικά εγκαθιδρυθεί από τα κόμματα εξουσίας και της νομικά ανεπαρκούς και ελλιπούς νομοθετικής διάταξης περί ευθύνης υπουργών που έχει επανειλημμένα ειπωθεί ότι πρέπει να τροποποιηθεί να γίνει αυ! στηρ ότερη. όπως συμβαίνει στις περισσότερες χώρες του δυτικού πολιτισμού, όπου τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου λογοδοτούν στην ποινική δικαιοσύνη όπως όλοι οι πολίτες. Φαινόμενα σήψης διαφθοράς όμως ενδημούσαν και κατά την διακυβέρνηση κ Καραμανλή πλην όμως αμνηστεύτηκαν και δεν παραπέμφθηκαν στην δικαιοσύνη με ενέργειες της τότε κυβέρνησης, ( κλείσιμο της βουλής) να μην πανηγυρίζουν με την σύλληψη του Άκη Τσοχατζόπουλου, άλλωστε πιστεύω φρονώ ότι το ταϊμιγκ της επιχείρησης αυτής είναι μάλλον ύποπτο και εξυπηρετεί μάλλον ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠ�ΔΙΩΚΕΙ ΤΟΝ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΥΣΦΟΡΟΥΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ. Είναι καιρός να προχωρήσει ακάθεκτα η σε βάθος κάθαρση του δημοσίου βίου που ταλανίζεται από τέτοια συμπτώματα κακής επιλήψιμης διαχείρισης δημοσίου χρήματος ,οι βαρύτατα φορολογούμενοι πολίτες απαιτούν την παραδειγματική τιμωρία όσων πολιτικών ανδρών καταχραστήκαν το αξίωμα τους προς ίδιον όφελος .

β Νουλεζας ποινικολόγος




Διαβάστε περισσότερα »