Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Ο ΠΑΟΚ και η εποχή του νεοπλουτισμού

Ο Εισαγγελέας επενέβη με βάση διάφορα δημοσιεύματα, ζήτησε το πόρισμα, και τον περασμένο Νοέμβριο έδωσε εντολή στο ΣΔΟΕ να αρχίσει την έρευνα και τις καταθέσεις γύρω από το θέμα.

Σαφώς υπάρχουν ευρήματα όπως η διπλοπληρωμένη επιταγή των 93.000 ευρώ του Ηλία Βιολίδη και συνολικά τα χρήματα που είχε πάρει από την ΠΑΕ για διευκόλυνση της με επιταγές που είχε καταλήξει να είναι δική του διευκόλυνση από την ΠΑΕ, το δάνειο σε γυναίκα υπάλληλο της ΠΑΕ, τα υπέρογκα ποσά σε μάνατζερ παικτών και ο γενικότερος τρόπος λειτουργίας της ΠΑΕ πάνω σε οικονομικά θέματα που δημιουργούν την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Θόδωρος Ζαγοράκης να δώσει εξηγήσεις στον κόσμο του ΠΑΟΚ που τον στήριξε, πολλές φορές από το υστέρημά του.

Ωστόσο, από τη στιγμή που έχει επέμβει ο Εισαγγελέας καλό είναι να μην παριστάνουμε εμείς τους δικαστές και να βγάζουμε πρόωρα αποφάσεις.

Προσωπικά, πιστεύω ότι ο Ζαγοράκης έπεσε θύμα της δικής του αδυναμίας να οργανώσει την ΠΑΕ σε τεχνοκρατικά πλαίσια, με αποτέλεσμα να πρέπει να αποδείξει ότι... δεν είναι ελέφαντας. Όμως, υπάρχει μία άλλη ευθύνη, στην οποία δεν χρειάζεται να περιμένουμε καμία έρευνα του ΣΔΟΕ.

Αναφέρομαι στα υπέρογκα συμβόλαια ποδοσφαιριστών που αρκετές φορές πέρασαν και δεν ακούμπησαν από την Τούμπα. Μέσα στην τριετία, λοιπόν, 2007-2010 (κι αυτό συνεχίστηκε μέχρι και το καλοκαίρι του 2011) ο ΠΑΟΚ δαπάνησε απίστευτα ποσά για συμφωνίες με παίκτες.

Το τριετές συμβόλαιο του Σαβίνι (με 30 ματς σε δύο χρόνια) με μικτές απολαβές 1.256.345 ευρώ, όσο κι αν δεν πληρώθηκε ολόκληρο στο τέλος γιατί το καλοκαίρι του 2011 λύθηκε η συνεργασία μαζί του, ήταν πραγματικά υπερβολή για τον ΠΑΟΚ.

Το ίδιο και τα αρχικά συμφωνηθέντα 1.160.000 ευρώ στον Κριστιάνο και το 1 εκατομμύριο στον Φιλομένο (μέσα και οι αμοιβές των μάνατζερ τους) που πέρασαν και δεν ακούμπησαν, τα 398.000 ευρώ στον Εντίνιο (εξάμηνος δανεισμός) για ένα γκολ στο Καραϊσκάκη, φυσικά το απίστευτο για τα δεδομένα του ΠΑΟΚ ποσό των 3.369.000 ευρώ που κόστιζαν συνολικά η μεταγραφή και το συμβόλαιο του Κουτσιανικούλη (κι αυτός έφυγε στα μισά του συμβολαίου του από τον ΠΑΟΚ) και τα 240.000 ευρώ που χρεώθηκαν οι έξι μήνες παρουσίας του Χούτου στην ομάδα (για να πάει δανεικός στον Πανσερραϊκό ο Αθανασιάδ�ς να... ψηθεί και παραλίγο να χαθεί).

Αυτά μόνο τα νούμερα ενδεικτικά, για να μην πάμε σε άλλες περιπτώσεις παικτών όπως του Μουσλίμοβιτς και το κατά πόσο απέδωσαν τα περίπου 2,8 που πλήρωσε ο ΠΑΟΚ στην τριετία του γι΄ αυτόν. 

Πολύ ακριβό... κοστούμι

Το συμπέρασμα από όλα τα παραπάνω είναι ότι ο ΠΑΟΚ την τετραετία 2007-2011 συμπεριφέρθηκε σαν τον Έλληνα που του έπεσαν απότομα λεφτά στα χέρια (80 εκ. ευρώ έσοδα σε τέσσερα χρόνια δεν είχε ποτέ στην ιστορία του ο ΠΑΟΚ) με αποτέλεσμα να τα σκορπά αλόγιστα.

Φυσικά και δεν πήγαν όλα στράφι, αφού ο ΠΑΟΚ πραγματικά κατάφερε να συγκροτήσει μία πολύ δυνατή ομάδα (η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου τον κατέταξε στην 47η θέση παγκοσμίως πρόσφατα), η οποία όμως ήταν πάρα πολύ ακριβή (ειδικά στην τριετία Σάντος δεν δόθηκε καθόλου βάρος στις υποδομές και το οικοδόμημα στηρίχθηκε σχεδόν αποκλειστικά σε έτοιμους παίκτες) και χωρίς μέλλον (οι ηλικίες των περισσότερων παικτών ήταν άνω των 30).

Και επιπλέον, για μία ακόμη φορά αποδείχθηκε η αδυναμία της οικογένειας του ΠΑΟΚ να προλάβει το κακό. Αν ο Ερασιτέχνης ασκούσε όπως έπρεπε τον ελεγκτικό του ρόλο, ειδικά απέναντι σε μία διοίκηση Πρωτοδικείου, δεν θα δημιουργούνταν τα σημερινά ανοίγματα και δεν θα υπήρχε τόσο μεγάλη απογοήτευση στον κόσμο.

Υπό μία άλλη έννοια, θα "προστάτευε" με τον τρόπο του τον Θόδωρο Ζαγοράκη, στο πρόσωπο του οποίου, ο ΠΑΟΚ πέτυχε τη μεγαλύτερη συσπείρωση κόσμου εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Δυστυχώς, όμως, το καμπανάκι δεν το χτύπησε κανείς, με αποτέλεσμα να έχει επικρατήσει η εικόνα της απαξίωσης την οποία βιώνει πολύ έντονα σήμερα και η διοίκηση Βρύζα, που βλέπει τα διαρκείας, μετά βίας, να ξεπερνούν τα 2000.

Το ζητούμενο, όπως και να 'χει, είναι τι μπορεί να γίνει από 'δω και στο εξής, για να καταστεί και πάλι δυνατός ο ΠΑΟΚ. Καταρχήν, πρέπει να εκμεταλλευτεί τα... πορίσματα του πορίσματος. Η ΠΑΕ να στηθεί σε τεχνοκρατικές, υγιείς βάσεις και να δημιουργηθεί ένα εσωτερικό σύστημα ελέγχου που δεν θα επιτρέπει σε καμία διοίκηση να... λοξοδρομήσει.

Παράλληλα, η πλειοψηφία του κόσμου του ΠΑΟΚ να επιστρέψει στις βασικές αρχές της ομάδας. Αυτές που λένε ότι ο ΠΑΟΚ, στις καλές εποχές του, ήταν μία ομάδα που προσπαθούσε μέσα από την παραγωγή παικτών και με λίγους, αλλά καλούς ξένους, να είναι ανταγωνιστικός.

Ο κόσμος πρέπει να απαιτήσει-ακόμη κι αν ο Σαββίδης αναλάβει τα ηνία της ΠΑΕ- το βάρος να πέσει στην ανάπτυξη (βελτίωση των εγκαταστάσεων στη Νέα Μεσημβρία, δημιουργία νεανικής ομάδας και, αφού μπουν οι βάσεις, κατασκευή νέου γηπέδου). Όλα αυτά, βέβαια, με τη δική του ενεργή συμμετοχή (αγορά διαρκείας) που όπως αποδείχθηκε (βλέπε τα έσοδα της τετραετίας 2007-2011) είναι αυτή που κάνει τη διαφορά στον ΠΑΟΚ.     



Διαβάστε περισσότερα »

Φαβορί, αλλά χωρίς δεύτερη ευκαιρία η Ελλάδα

Το περιέγραψε πλήρως ο Βαγγέλης Μάντζαρης λέγοντας "από μας εξαρτάται". Έτσι είναι. Η Ελλάδα θα πρέπει να δει πολλά πράγματα να πηγαίνουν στραβά για να "γκελάρει" απέναντι στη Νιγηρία. Όχι ότι είναι αμελητέα ποσότητα, καθότι βλέπουμε ξεκάθαρα στο τουρνουά ότι η ψαλίδα έχει κλείσει.

Στα δύο αυτά παιχνίδια η Ελλάδα έδειξε κάποια πολύ καλά στοιχεία. Ουσιαστικά το εντυπωσιακό αποτέλεσμα μπορεί να ερμηνευτεί ως εξής: στην καλοδουλεμένη περσινή ομάδα (που έπαιζε με τακτική και καλές συνεργασίες), προστέθηκαν δύο πολύ ποιοτικοί παίκτες (ο Σπανούλης κι ο Πρίντεζης) και την απογείωσαν.

Οι πιο "χτυπητές" διαφορές σε σχέση με την περσινή ομάδα, πέρα από τους δύο συγκεκριμένους παίκτες, είναι η εμμονή στο γρήγορο παιχνίδι (συνταγή Ολυμπιακού δηλαδή) και οι συνεχόμενες αλλαγές στην άμυνα. Κάτι τέτοιο γινόταν και πέρσι, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό.

Τα δύσκολα, όμως, τώρα έρχονται. Γιατί η Νιγηρία μπορεί να έχει τις γνωστές τις αδυναμίες, αλλά είναι μια ομάδα με καλούς αθλητές, που πηγαίνει στο επιθετικό ριμπάουντ και διαθέτει προσόντα για να αμυνθεί. Και στο συγκεκριμένο ματς η Ελλάδα καλείται να διαχειριστεί την πίεση του αποτελέσματος, χωρίς παράλληλα να βρίσκει απέναντι της την αδύναμη Ιορδανία ή τους αεραμυνίτες ψηλούς του Πουέρτο Ρίκο.

Στο χέρι της, όμως, είναι να πετύχει με άνεση τις δύο νίκες που απαιτούνται για να κλείσει το εισιτήριο για το Λονδίνο.

Νιγηρία

Τι έκανε ως τώρα

Η Νιγηρία ως τώρα έχει μια νίκη και μια ήττα. Έχασε στην πρεμιέρα από την οικοδέσποινα Βενεζουέλα με 71-69, παρά το γεγονός ότι έκανε την ανατροπή στο φινάλε από το -11. Θα μπορούσε να είχε στείλει το ματς στην παράταση, αλλά οι παίκτες του Αγιό Μπακαρέ ήταν άστοχοι.

Στο δεύτερο ματς οι Νιγηριανοί, που αποτελούν μαζί με την Αγκόλα την ισχυρή δύναμη της Αφρικής τα τελευταία χρόνια, επικράτησαν των Λιθουανών (86-80)  σε ένα ματς που σηκώνει πολύ κουβέντα, καθώς αιωρούνται οι φήμες ότι η παρέα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έχασε επίτηδες για να αφήσει έξω τη Βενεζουέλα. Περισσότερα για το θέμα γράφει ο Γιάννης Φιλέρης.

Ποια τα όπλα τους

Πρώτος σκόρερ είναι ο Αλ-Φαρούκ Αμινού, ο φόργουορντ των Χόρνετς, που σκοράρει 13 πόντους ανά παιχνίδι. Τέσσερις παίκτες έχουν συνολικά διψήφιο νούμερ: ο Ίκε Ντιόγκου, ο παλιός σέντερ των Ουόριορς (12.5 πόντοι, 9.0 ριμπάουντ), ο δαιμόνιος Άντονι Σκιν (αγωνίστηκε πέρσι στο Ισραήλ), που είναι κι ο πρώτος πασέρ της ομάδας (3.5) κι ο Ντέρικ Ομπασοχάν της Μπανταλόνα. Οι δύο τελευταίοι σουτάρουν με καλά ποσοστό από το τρίποντο (56% και 45% αντίστοιχα), ενώ συνολικά αυτή η 4άδα παίζει περισσότερο.

Ο Ντιόγκου καταλαμβάνει τη θέση "5", με τον Ουγιεντέζι να έρχεται από πίσω να τον ξεκουράσει, παίζοντας και λίγο στο "4". Οι Ογκούτσι, Νταγκουντούρου και Ουγκμποάγια δίνουν λεπτά ξεκούρασης.

Στατιστική σύγκριση

Η Ελλάδα υπερτερεί ξεκάθαρα στην επίθεση. Εξάλλου οι παίκτες του Ηλία Ζούρου έχουν την καλύτερη επίδοση στην επίθεση με 102.5 πόντους. Βοήθησε, βέβαια κι η Ιορδανία, αλλά όπως και να 'χει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει δείξει εκπληκτική αποτελεσματικότητα. Φαίνεται άλλωστε κι από τα ποσοστά: έχει καλύτερα νούμερα σε βολές, δίποντα και τρίποντα σουτάρουν με 64% και 50% αντίστοιχα εντός πεδιάς.

Η Νιγηρία από την άλλη έχει χαμηλό ποσοστό στα δίποντα (41) και το παράδοξο είναι ότι σουτάρει καλύτερα από τα 6.75. Εκεί που υπερτερούν οι Αφρικανοί είναι στις κατοχές: έχουν περισσότερα ριμπάουντ (ειδικά στα επιθετικά είναι αρκετά δυνατοί με 12), κάνουν λιγότερα λάθη, περισσότερα κλεψίματα και κοψίματα.

Βέβαια, αυτά όλα έχουν δικαιολογία, καθώς η Ελλάδα διεκδικεί λιγότερα σουτ (γιατί βάζει περισσότερα) στην επίθεση της και κάνει περισσότερα λάθη γιατί παίζει πολύ πιο γρήγορα. Το εντυπωσιακότερο νούμερο που αφορά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι το "25" στις ασίστ, που ισοδυναμεί με το εκπληκτικό "2" στο assist/turnover ratio!

Ελλάδα Κατηγορία Νιγηρία
102.5 Επίθεση 72.5
73.5 Άμυνα 74.5
78% Βολές 67%
64% Δίποντα 41%
50% Τρίποντα 42%
35.0 Ριμπάουντ 37.5
8.0 Επιθ. ριμπ 12.0
25.0 Ασίστ 14.5
12.5 Λάθη 10.5
4.5 Κλεψίματα 10.5
1.5 Κοψίματα 4.5


Διαβάστε περισσότερα »

Τουλάχιστον 30 δις θαλασσοδάνεια των τραπεζιτών καλείται να πληρώσει ο Ελληνικός λαός!

Επειδή πολύς λόγος γίνεται εσχάτως για την κατάσταση του τραπεζικού συστήματος και την ανακεφαλαιοποίηση, ήρθε στο μυαλό μου η δήλωση ενός πολύ έμπειρου τεχνοκράτη, του Ρουμελιώτη, ο οποίος επίσημα υποστήριξε ότι μετά τον έλεγχο της BlackRock τα επισφαλή δάνεια ανέρχονται στο ιλιγγιώδες ποσόν των 30 δισ. ευρώ!!!

Το ποσόν αυτό, αναμφίβολα, είναι ιλιγγιώδες και θα έχει μεγάλη σημασία κάποια στιγμή να μπορέσει η κοινωνία να πληροφορηθεί ΠΟΙΟΙ ΤΑ ΕΦΑΓΑΝ!

Γιατί το ερώτημα που προκύπτει είναι: Τα 30 δισ. αυτά είναι επισφάλειες που προέκυψαν από προσωπικά δάνεια των νοικοκυριών; Είναι επισφάλειες από τα στεγαστικά ή από τα καταναλωτικά δάνεια;

Γιατί υπάρχει η πεποίθηση στην ΚΟΙΝΩΝΙΑ ότι τα δάνεια αυτά είναι ΕΠΙΣΦΑΛΕΙΕΣ της ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ! Οτι, δηλαδή, πολλοί προβεβλημένοι και διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες που συνδέονταν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο με το τραπεζικό σύστημα, τα media και το πολιτικό προσωπικό που ασκούσε την εξουσία, εξασφάλισαν δάνεια ΥΠΕΡΟΓΚΑ, τα οποία και δεν θα επιστρέψουν ποτέ, όχι τώρα που διαλύθηκε το σύμπαν, αλλά και πριν, όταν τα έφαγαν και τα μετέτρεψαν σε βίλες, κότερα και ακίνητα και καταθέσεις στο εξωτερικό!

Και όποιος την άποψη αυτή δεν την αποδέχεται δεν έχει παρά να πάρει στη σειρά ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ και να αρχίσει να προσθέτει τα ΘΑΛΑΣΣΟ-ΔΑΝΕΙΑ που έχουν πάρει…



Διαβάστε περισσότερα »

Αρθρο NEXUS :”Ανταγωνιστικότητα και Εργασιακά Δικαιώματα” Το μεγάλο παιχνίδι της Παραπλάνησης

Διαβάστε στο NEXUS Ιουλίου - Αυγούστου 2012

Tου Αυγερινού Κ.Χατζηχρυσού
(Ανεξάρτητοι Ελληνες-Β'Πειραιά)

Εγιναν οι εκλογές της 6ης Μαϊου, επαναλήφθηκαν στις 17 Ιουνίου με αποτέλεσμα;

Η Τροϊκα ήρθε πάλι, όπως εδώ και δυο χρόνια να κάνει υποδείξεις στην χώρα ότι δεν υπάρχει ανταγωνιστικότητα λόγω των Υψηλών Μισθών ή όπως το λένε επικοινωνιακά "μισθολογικό κόστος", ώστε να τονίζεται ότι ο Μισθός είναι "κόστος" κι όχι Επένδυση.

Ο εργοδότης που "επενδύει" στο Ανθρώπινο Δυναμίκο, είναι κι αυτός που ωφελείται .
"...Για παράδειγμα στην Βουλγαρία, παρά τους χαμηλότερους μισθούς, η χώρα άδειασε δημογραφικά από το πιο ικανό ανθρώπινο δυναμικό της, το οποιο μετακινήθηκε προς χώρες με καλύτερες αμοιβές, και τελικά έμεινε με επενδύσεις χαμηλού κόστους και υπηρεσίες δεύτερης διαλογής. ..."

"....Μια σοβαρή οικονομία δεν αναζητάει τον εργαζόμενο ως δαπάνη, αλλά ως επένδυση. Πρώτα κοιτάει να προσελκύσει τον ικανότερο, μετά την πρόσληψη να τον κρατήσει, να τον βοηθήσει να αναπτύξει κι άλλο την εμπειρία του προς όφελος της και τέλος να βελτιστοποιήσει την απόδοση του, ώστε να παράγει το μέγιστο δυνατόν έργο...."

aygerinos.com



Διαβάστε περισσότερα »

Ν. Λυγερός: ΑΟΖ και ιστορικές αποφάσεις

Τώρα φτάσαμε σε μια νέα φάση με τις προγραμματικές δηλώσεις των κομμάτων της Βουλής των Ελλήνων. Μετά από τις δύο εκλογές και τις δυνητικές κινήσεις εισχωρούμε στην επόμενη πραγματικότητα. Η αλλαγή φάσης δεν προκαλείται μόνο από την ψήφο εμπιστοσύνης, την οποία μερικοί τη θεωρούν μια απλή τυπική διαδικασία. 

Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να παρθούν ιστορικές αποφάσεις για το μέλλον της Ελλάδας. Δεν μιλάμε πια για κομματικές απόψεις μόνο, αλλά για την ελληνική πραγματικότητα. Και ένα από τα κυρίαρχα θέματα είναι αυτό της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

Ήρθε η ώρα να δούμε όχι πια τις εκλογικές δηλώσεις που, όπως το ξέρει ο καθένας μας, αλλάζουν ανάλογα με την κατάσταση, αλλά τις δηλώσεις της κυβέρνησης. Σε αυτό το πλαίσιο θα αξιολογηθούν από όλους και οι θέσεις πάνω στο θέμα της ΑΟΖ. Διότι όλοι ξέρουμε ότι δίχως ΑΟΖ, δεν θα έχει προβλήματα μόνο η Ελλάδα, αλλά και η ίδια η κυβέρνηση.

Οι ημερομηνίες της Κύπρου είναι ξεκάθαρες: 1988 επικύρωση του Δικαίου της θάλασσας, 2003 οριοθέτηση με την Αίγυπτο, 2004 θέσπιση της κυπριακής ΑΟΖ, 2007 οριοθέτηση με το Λίβανο, 2010 οριοθέτηση με το Ισραήλ, 2011 ανακάλυψη φυσικού αερίου. Στην Ελλάδα μετά το 1982 με το Δίκαιο της θάλασσας έχουμε ως ημερομηνία το 1995 με την επικύρωσή του. Από τότε, λες κι έχει σταματήσει ο πολιτικός χρόνος στην πατρίδα και δεν υπάρχει καμιά απόφαση τέτοιας εμβέλειας. Ενώ υπάρχουν ήδη 134 χώρες που έχουν θεσπίσει την ΑΟΖ τους.

Στη νέα φάση που βρίσκεται η Ελλάδα πρέπει να παρθεί η απόφασή της. Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία. Με άλλα λόγια, η ΑΟΖ θα λειτουργήσει και ως αξιολογία της κυβέρνησης και όχι μόνο αξιολόγηση. Διότι σε αυτή τη νέα φάση, θα μάθουμε με άμεσο τρόπο αν η ΑΟΖ ανήκει πραγματικά στην κυβέρνηση και ποιος πραγματικά την προωθεί επί του πρακτέου. Διότι δίχως πράξεις δεν αλλάζει η πραγματικότητα.

Κι όπως κανείς δεν μπορεί να μιλήσει για κινδυνολογία περί θέσπισης δίχως να γίνει γελοίος, δεν υπάρχει ούτε αυτό το επιχείρημα. Ακόμα και το πλαίσιο της οριοθέτησης, το οποίο έχουμε αναλύσει στρατηγικά, είναι ξεκάθαρο, ειδικά αν το συνδυάσουμε με τα εκτιμώμενα αποθέματα της Ελλάδας όσον αφορά στο φυσικό αέριο και το πετρέλαιο.

Κατά συνέπεια, αφού πλέον υπάρχει πολιτική ωριμότητα και θέληση, πρέπει τώρα να δούμε αν είναι ικανές να περάσουν στην υλοποίηση του οράματος της ελληνικής ΑΟΖ. Αλλιώς δεν υπάρχει λόγος να προσποιούμαστε, θα είμαστε άξιοι της μοίρας ως Έλληνες και θα περάσουμε άμεσα στην επόμενη φάση, δηλαδή στις εκλογές, δίχως όμως τα πλεονεκτήματα που έχουμε με το timing που συνδυάζεται με την Προεδρία της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Γι' αυτούς τους λόγους θα απαιτήσουμε τουλάχιστον ιστορικές αποφάσεις από τους πολιτικούς. Διότι μόνο με αυτόν τον τρόπο θα δώσουμε κουράγιο στο λαό μας και θα πέσει σήμα στο εξωτερικό ότι η Ελλάδα αρχίζει τον αγώνα των υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο προς όφελος όλης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι μόνο της χώρας. Έτσι θ' αλλάξουμε την εικόνα και την πραγματικότητα της Ελλάδας.


Διαβάστε περισσότερα »

Financial Times: «Η Ελλάδα δεν θα ζητήσει προς το παρόν επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου»

Η νέα ελληνική κυβέρνηση εγκατέλειψε το σχέδιο να ζητήσει στην παρούσα φάση βελτίωση των όρων του δεύτερου προγράμματος διάσωσης, μετά τις προειδοποιήσεις ότι οι διεθνείς πιστωτές της θα απορρίψουν το αίτημα.

Την είδηση αυτή προβάλλει, επικαλούμενο αποκλειστικές πληροφορίες από την Αθήνα, το site των Financial Times.

Η ανταποκρίτρια της εφημερίσας Kerin Hope μεταδίδει από την Αθήνα ότι ο νέος υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε πως η κυβέρνηση συνασπισμού που συγκροτήθηκε «θα πρέπει να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις πριν ζητήσει αναδιαπραγμάτευση του μνημονίου των 174 δισ. ευρώ».

Και αποδίδει στον κύριο Στουρνάρα δήλωση προς την εφημερίδα σύμφωνα με την οποία «το πρόγραμμα είναι εκτός τροχιάς και δεν μπορούμε να ζητήσουμε κάτι από τους πιστωτές μας αν δεν το επαναφέρουμε σε σωστή πορεία», με τον υπουργό να επαναλαμβάνει στους Financial Times τη δήλωσή του και μετά τη συνάντησή του με την Τρόικα, πως «υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ αλλά παραμένει ένα μακρύ τούνελ»…


Διαβάστε περισσότερα »

ΣΥΡΙΖΑ: Πρόβα τζενεράλε της αντιπολιτευτικής του τακτικής...


Την αντιπολιτευτική του γραμμή αναμένεται να καθορίσει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, στη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, λίγες ώρες πριν αρχίσει στη Βουλή η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Στη συνεδρίαση της Κ.Ο. θα...
οριστούν και οι ομιλητές του κόμματος στην τριήμερη συζήτηση στην Ολομέλεια.

Όπως αναφέρει το �θνος, από τις ομιλίες τόσο του Αλέξη Τσίπρα όσο και των βουλευτών που μετέχουν στη «σκιώδη» κυβέρνηση, θα διευκρινιστούν οι «κόκκινες γραμμές» του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η στάση που θα κρατήσει σε κεντρικά ζητήματα που έχουν τεθεί, όπως η εφαρμογή του μνημονίου, οι αποκρατικοποιήσεις, οι απολύσεις και τα εργασιακά.

Η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων αποτελεί ουσιαστικά την πρώτη δοκιμασία του ΣΥΡΙΖΑ από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εχθές Πέμπτη, με ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση συνερ�! �ασί� �ς ότι τα όσα προεκλογικά υποστήριζαν περί επαναδιαπραγμάτευσης, έχουν δώσει τη θέση τους στην πιστή εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων, αγνοώντας πλήρως το μήνυμα των εκλογών.

Στην ίδια ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για την απόφασή του να συναντηθεί με την τρόικα, πριν τις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή.

Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, η επιλογή του κ. Σαμαρά να συναντηθεί πρώτα με την τρόικα και μετά να παρουσιάσει στη Βουλή τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης δείχνει με σαφήνεια τις προθέσεις και τις προτεραιότητές τη�.
apospasma.gr



Διαβάστε περισσότερα »

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Προτάθηκε και αρέσει ο Νίλσεν

 Παναθηναϊκός: Προτάθηκε και αρέσει ο Νίλσεν (videos)Την περίπτωση του 24χρονου επιθετικού της Βιγιαρεάλ, Νίκι Μπίλε Νίλσεν, φέρονται να...
«εξετάζουν» στον Παναθηναϊκό.

Διαβάστε περισσότερα στο Onsports.gr



Διαβάστε περισσότερα »

Βροχή ενός μήνα θα πέσει μέσα σε δύο μέρες!

Διαβάστε περισσότερα »

Βρήκαν δύο πτώματα στη Σίνδο

Διαβάστε περισσότερα »

Εύβοια: Mεγάλη φωτιά στην Ιστιαία

Διαβάστε περισσότερα »

Με λουκέτο απειλούνται τα ταμεία – Έχασαν το 70% της περιουσίας τους

Με λουκέτο απειλούνται τα ταμεία – Έχασαν το 70% της περιουσίας τους
Την τραγική οικονομική κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων από την συνεχιζόμενη...
μείωση των εισροών από εισφορές εξαιτίας της υψηλής ανεργίας, της μείωσης μισθών, των ελαστικών σχέσεων εργασίας και της υψηλής εισφοροδιαφυγής καθώς και της αύξησης των εκροών από την αύξηση των συνταξιοδοτήσεων και λειτουργικών δαπανών, ήρθε να επιδεινώσει το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων.

Αυτό είναι το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγουν οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, που επισημαίνουν ότι οι επιλογές μέχρι τώρα είναι, ημείωση των συντάξεων (κύριων κ�ι επικουρικών), η μείωση του προσωπικού, η μείωση του εφάπαξ βοηθήματος, η μείωση παροχών υγείας και κάθε κοινωνικής παροχής, ως αντιστάθμισμα για την μείωση των ελλειμμάτων.

Οι μεγάλες απώλειες από την ανταλλαγή των ομολόγων θα αποτελούσαν ίσως μόνο λογιστικό πρόβλημα εάν δεν συνέπιπταν με τις δραματικές επιπτώσεις που έχει η ύφεση στις ροές των εσόδων τους.

Συνοπτικά τα Ταμεία είχαν τοποθετήσει με αποφάσεις των Διοικήσεων τους 7,4 δισ. ευρώ σε ομόλογα και 14 δισ. ευρώ στο κοινό κεφάλαιο της Τράπεζας της Ελλάδος. Μάλιστα, οι εκπρόσωποι της ΠΟΠΟΚ! Π, υπ οστηρίζουν ότι τα κεφάλαια αυτά ήταν σε διαθέσιμα στην ΤτΕ, παρ' ότι η κεντρική τράπεζα έχει ξεκαθαρίσει ότι ήταν υποχρεωμένη να επενδύει τα κεφάλαια αυτά σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου. Συνολικά περίπου 21 δισ. ευρώ ήταν πριν από το PSI τοποθετημένα σε ομόλογα. Οι απώλειες σε ονομαστικές αξίες είναι της τάξης του 53% και σε πραγματικές αξίες άνω του 70%.

Αν μάλιστα, λάβουμε υπόψη τις τιμές διαπραγμάτευσης των νέων ομολόγων λήξεως 2023-2042, καταγράφονται απώλειες άνω του 70% για τα ταμεία.

Μάλιστα, τα ταμεία έχουν απώλειες και από τις ετήσιες αποδόσεις απότόκους και προσόδους. Και αυτό γιατί τα Ταμεία είχαν ετήσιες αποδόσεις από τόκους και προσόδους περίπου 700-800 εκατ. ευρώ πριν το PSI. Αυτό το ποσό, μετά από το «κούρεμα» δεν ξεπερνά τα 120 με 160 εκατ. ευρώ. «Και όλα αυτά χωρίς να υπάρξει καμιά δέσμευση από την Κυβέρνηση για την κάλυψη της ζημιάς που προέκυψε από το κούρεμα των Ομολόγων (PSI) των Ασφαλιστικών Ταμείων», επισημαίνουν οι εργαζόμενοι.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο ΤΕΑΙΤ, μάλιστα, καταγγέλλουν την ΤτΕ, ότι συνεχίζει να «καταληστεύει» τα εναπομείναντα κεφάλαια των ταμείων και μετά το «κούρεμα! ». Σύ μφωνα με την καταγγελία, «η ΤτΕ προχωράει και στην εξαφάνιση των μετρητών που είναι απαραίτητα για την καταβολή συντάξεων, τα οποία επενδύει όπως φαίνεται μέχρι το τελευταίο ευρώ στα νέα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου. Αποτέλεσμα, αναφέρει το capital.gr, όταν ένα Ταμείο χρειάζεται μετρητά από αυτά που έχει καταθέσει, να χάνει τεράστια ποσά από την ρευστοποίηση σε αγοραία αξία των ΟΕΔ».

Κάτι αντίστοιχο έχει καταγγείλει και η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ, η οποία όμως έχασε το όποιο δίκιο της χρησιμοποιώντας λάθος επιχειρηματολογία για να δικαιολογήσει τις ρευστοπ�ιήσεις των τελευταίων μηνών.

tsantiri.gr



Διαβάστε περισσότερα »

Απίστευτο μήνυμα μέσα από την Οδύσσεια - Να διαβαστεί μετά απείρου προσοχής!!!


Άραγε αυτό γιατί δεν μας τα διδάξαν στο σχολείο;;; "..Διαβάστε το!
Αρκούν 2 λεπτά.Α�λά μπορεί να το σκέπτεστε για πολύ περισσότερο Άραγε μας τα διδάξαν στο σχολείο;;; μάλλον όχι γιατί ... πρόσεχα την ώρα των αρχαίων.. Είναι πολύ σημαντικό, αυτές τις κρίσιμες ώρες, να...


ρίξουμε μια ματιά στην βίβλο των Ελλήνων, δηλαδή στα ΟΜΗΡΙΚΑ ΕΠΗ και να διδαχτούμε, έστω και την τελευταία στιγμή, από το πνεύμα του Οδυσσέα. ΔΗΛΑΔΗ: Να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας, να ελέγξουμε την παρόρμηση να έχουμε τις αισθήσεις μας και τις αντένες μας ΑΝΟΙΧΤΕΣ και να μην! παρ� �συρθούμε από την οργή και το μένος που μας διακατέχει, ώστε να γίνουμε βορρά, στους σύγχρονους "μνηστήρες".

Όταν ο Οδυσσέας φτάνει στην Ιθάκη, η μεγίστη επιθυμία του είναι ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ, τον κόσμο που του έκλεψαν. Παρά την μεγάλη του λαχτάρα, διατηρεί την ανωνυμία του και μεταμορφωμένος σε ζητιάνο από την ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ, πηγαίνει στο παλάτι ώστε να ελέγξει την κατάσταση και να πάρει τις πληροφορίες που θέλει, υπομένοντας καρτερικά τις προσβολές και την χλεύη των μνηστήρων. ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ, ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΣΤ�ΙΡΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ. Γι αυτό τον λόγο και είναι ο αγαπημένος της Θεάς ΑΘΗΝΑΣ, της Θεάς που αντιπροσωπεύει την ΝΟΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΣ, την ΣΟΦΙΑ, την ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ.Της Θεάς που μελετά τον εχθρό και τον πολεμά με τα ίδια του τα όπλα. Όταν όμως έρχεται η ώρα, όταν τους έχει στριμώξει όλους άοπλους σε ένα δωμάτιο, όταν φανερώνεται πάνοπλος, ΤΟΤΕ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΙΚΤΟ, ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΙΟΣ ΤΟΥ, που δημιούργησε με τον δικό του ιδρώτα, ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ που οι μνηστήρες καταχράστηκαν και καπηλεύτηκαν μαζί με την φι! λοξε νία του οίκου του που τιμησε τον ΞΕΝΙΟ ΔΙΑ.
Ο ισχυρότερος αντίπαλός του είναι ο ΑΝΤΙΝΟΟΣ. Η λέξη μιλά απο μόνη της. Είναι η ΑΝΤΙ-ΝΟΗΣΗ, είναι αυτό που μας κάνουν ΤΩΡΑ, είναι ο τρόπος με τον οποίο θολώνουν τις καταστάσεις και την πραγματικότητα ώστε ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ. Είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την καθυπόταξη και δουλεία του ανθρώπου.

Ο επόμενος είναι ο ΕΥΡΥ-ΜΑΧΟΣ. Αυτός που μάχεται με κάθε τρόπο, με εύρος, ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟΝ, ο δεινός και αδίστακτος μαχητής.
Ο ΑΜΦΙ-ΝΟΜΟΣ! Αυτός που διαστρεβλώνει τον ΝΟΜΟ και την τάξη των �ραγμάτων, ο επικίνδυνος γιατί είναι ΕΤΣΙ και ΑΛΛΙΩΣ!
Ο ΑΓΕ-ΛΑΟΣ! Αυτός που άγει τον λαό, που τον παρασύρει με την βοήθεια του ΑΝΤΙ-ΝΟΟΥ. Που τον μετατρέπει σε ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΑΓΕΛΗ!

Κανένα όνομα στα Ομηρικά έπη δεν είναι δοσμένο στην τύχη! Κρύβουν βαθύτατα νοήματα και στο χέρι μας είναι να τα αποκρυπτογραφήσουμε και να διδαχτούμε, ή καλύτερα να συνετιστούμε. Οι πρόγονοί μας μιλούν, ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, μας λένε ΠΩΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ, μας λένε πως να τινάξουμε τον ζυγό. ΑΡΚΕΙ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ! Και ο Αντίνοος, ο στόχος της πρώτης φονικής �! �ολή� � του Οδυσσέα. Είναι αυτός ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ να πεθάνει πρώτος. Γι' αυτό, μακριά από την προπαγάνδα των ΜΜΕ. Και τον σκοτώνει ρίχνοντας του το βέλος στον ΛΑΙΜΟ, το ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ δηλαδή της επικοινωνίας που την χρησιμοποιεί ενάντια στην νόηση των ανθρώπων! .."
antipliroforisi.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα »

Βιαστής αθωώθηκε γιατί το θύμα ήταν τραβεστί

Το έγκλημα δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει» υποστήριξε ο δικαστής εξηγώντας την πρωτοφανή αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου. Όταν ο 61χρονος άνδρας αποπειράθηκε να βιάσει το θύμα δεν είχε ιδέα πως επρόκειτο για τραβεστί που είχε ακολουθήσει ορμονική θεραπεία για να φαίνεται σαν κανονική γυναίκα. Το πε�ιστατικό συνέβη....


μπροστά από το σπίτι του πρώην συντρόφου του θύματος, ο οποίος μάλιστα επενέβη για να σταματήσει τον βιασμό. Όταν η αστυνομία κατέφθασε στο σημείο συνέλαβε τον επίδοξο βιαστή. Ωστόσο, το δικαστήριο έκρινε πως ο 61χρονος προσπάθησε να βιάσει το θύμα πιστεύοντας πως είναι γυναίκα, αλλά από τη στιγμή που αποδείχτηκε πως είναι άνδρας ο βιασμός δε θα μπορούσε να εξελιχθεί, σύμφωνα με το newsbomb.gr


Διαβάστε περισσότερα »

Εύβοια: Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στην Ιστιαία - Στάχτη 500 στρέμματα δάσους!

Οι πυροσβέστες έδιναν σκληρή μάχη με τις φλόγες, όλη τη νύχτα..Λίγες ώρες ήταν αρκετές για να καταστραφεί ένα....
πανέμορφο πευκοδάσος στην βόρεια Εύβοια. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 14:15 χθες το μεσημέρι (05-07-2012) και λόγω του δυνατού αέρα πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Σύμφωνα με το lamiareport.gr, παρά την άμεση κινητοποίηση και τις ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις, που έσπευσαν στην περιοχή "Κοκκινομηλιά" κοντά στην Ιστιαία, η πύρινη λαίλαπα πρόλαβε να κάνει στάχτη 400 στρέμματα δασικής έκτασης και 100 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης. Σύμφωνα με το lamiareport.gr, στο σημείο παραμένουν 21 οχήματα με 45 πυροσβέστες, ένα πεζοπόρο τμήμα με 7 άνδρες, ενώ είναι σε ετοιμότητα για να επέμβουν αν χρειασθούν και δυνάμεις από αέρος.




Διαβάστε περισσότερα »

Πυροβόλησαν κι έριξαν χειροβομβίδα κατά αστυνομικών!

Σκηνές βγαλμένες από χολυγουντιανή ταινία εκτυλίχθηκαν τα ξημερώματα στον Νέο Κόσμο, με τους άγνωστους να γαζώνουν τους ...
αστυνομικούς και να τους πετούν μέχρι και χειροβομβίδα! Συγκεκριμένα, περίπου στις 4.20 τα ξημερώματα, στη συμβολή των οδών Λασσάνη και Αγκύλη, στον Νέο Κόσμο, 3 άτομα, στη θέα διερχόμενου περιπολικού, άρχισαν να τρέχουν, επί της οδού Αγκύλης. Οι αστυνομικοί του κατεδίωξαν. Στη συμβολή με την οδό Χατζημιχάλη, οι τρεις άγνωστοι δε δίστασαν να ανοίξουν πυρ εναντίον των αστυνομικών και του περιπολικού, ενώ πέταξαν και χειροβομβίδα, που εξεράγη! Ευτυχώς, από τα πυρά των αγνώστων δεν τραυματίστηκε κανείς, ενώ η περιοχή μοιάζει με γειτονιά από πεδία μαχών της Καμπούλ, με αυτοκίνητα τρύπια από τις σφαίρες και τη χειροβομβίδα που εξεράγη.




Διαβάστε περισσότερα »