Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Τι προβλέπεται για τους ετεροδημότες

Οι ετεροδημότες είναι οι εκλογείς, που διαμένουν σε Δήμο άλλης βασικής εκλογικής περιφέρειας από εκείνη στους εκλογικούς καταλόγους της οποίας είναι εγγεγραμμένοι, οι οποίοι, σύμφωνα με τις ανωτέρω διατάξεις, μπορούν να ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα στον τόπο διαμονής τους.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, οι ετεροδημότες θα μπορούν να ψηφίσουν...


 στον τόπο διαμονής τους μόνο στην περίπτωση που έχουν καταθέσει σχετική αίτηση έως τις 29 Φεβρουαρίου 2012.

Η βασική εκλογική περιφέρεια είναι η εκλογική περιφέρεια, στους εκλογικούς καταλόγους της οποίας είναι κανονικά εγγεγραμμένοι οι ετεροδημότες.

Οι νομοί Αττικής και Θεσσαλονίκης αποτελούν αυτοτελείς εκλογικές περιφέρειες και αυτό σημαίνει ότι οι εκλογείς μίας εκλογικής περιφέρειας από εκείνες στις οποίες διαιρούνται οι νομοί αυτοί, δεν είναι ετεροδημότες ως προς τις λοιπές εκλογικές περιφέρειες του ίδιου νομού.

Από αυτόν τον κανόνα εξαιρούνται οι εκλογείς που είναι εγγεγραμμένοι σε Δήμο των νησιών Κύθηρα και Αντικύθηρα, οι οποίοι θεωρούνται ετεροδημότες ακόμα και όταν διαμένουν σε άλλο Δήμο του Νομού Αττικής.

Διαβάστε αναλυτικά τι προβλέπεται από του υπουργείο Εσωτερικών για τους ετεροδημότες

http://www.real.gr//Files/Articles/Document/142013.pdf


πηγή:real.gr




Διαβάστε περισσότερα »

Ερώτηση - βόμβα [ΒΙΝΤΕΟ]

Μια ερώτηση - βόμβα της δημοσιογράφου Δήμητρας Γκαλονάκη στην Πρόεδρο της "Κοινωνικής Συμφωνίας" Λούκα Κατσέλη εγείρει πολλά ερωτηματικά.Περισσότερο δε που...


 η Κατσέλη δεν διαψεύδει, αλλά αφήνει να εννοηθεί πως έχει και αυτή παρόμοιες πληροφορίες αφού όπως λένε θα εξετάσει το θέμα με τους νομικούς συμβούλους του κόμματός της.
Η Δήμητρα Γκαλονάκη είναι η δημοσιογράφος που έχει ενοχλήσει και εκνευρίσει πολλές φορές τον Ευάγγελο Βενιζέλο με τις ερωτήσεις της.
Τώρα με την ερώτησή της αναφέρεται στις πληροφορίες που κυκλοφορούν για νοθεία του εκλογικού αποτελέσματος το βράδυ των εκλογών με τους ελληνοποιημένους λαθρομετανάστες και το λογισμικό του Υπουργείου Εσωτερικών.Μην ξεχνάμε επίσης πως η Ρωσία έχει στείλει επίσημο αίτημα στο Υπουργείο Εξωτερικών ζητώντας να στείλει παρατηρητές στις Ελληνικές εκλογές.Μην ξεχνάμε επίσης πως για πρώτη φορά στην Ελλάδα δεν γίνονται εκλογές με υπηρεσιακή κυβέρνηση.





Διαβάστε περισσότερα »

Πώς οι ΜΚΟ γεμίζουν με αλλοδαπούς τα νοσοκομείο ενώ οι Έλληνες περιμένουν στην ουρά!

"Νεκροθάφτης" του Εθνικού Συστήματος Υγείας" προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων που λυμαίνονται τον χώρο της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, αποδεικνύεεται ο πιο "καλός μαθητής" της τρόϊκας, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος. Δημιούργησε, χωρίς προηγουμένως να υπάρξει αναλογιστική μελέτη ένα οργανισμό "τέρας" τον ΕΟΠΠΥ που υποτίθεται ότι θα προστάτευε την.....
κοινωνική ασφάλιση. Ο ίδιος δεσμεύθηκε ότι θα δοθεί ως "προίκα" στον νέο οργανισμό 10 δις. Ευρώ, τα οποία κανείς δεν γνωρίζει από πού θα αντληθούν. Με την τις παρεμβάσεις του, το μόνο που εξασφάλισε είναι ακόμη περισσότερη ταλαιπωρία των ασφαλισμένων, την ώρα που οι αλλοδαποί νόμιμοι και μη εξασφαλίζουν υπηρεσίες υχηλού επιπέδου με ή χωρίς ελάχιστο αντίτιμο "πετώντας" έξω τους Έλληνες πολίτες.
Μία βόλτα στο "Αγλαϊα Κυριακού" όπου τα περισσότερα κρεβάτια έχουν καταληφθεί από παιδιά κυρίως λαθρομεταναστών θα πείσει και τον πλέον δύσπιστο "αριστερό" για τα προαναφερθέντα. Εδώ , όπως είχαμε επισημάνει σημαντικό ρόλο παίζουν οι διάφορες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που χρηματοδοτούνται είτε από τον κυβερνητικό προϋπολογισμό, είτε από διεθνείς οργανώσεις (βλέπε Σόρος) που στόχο έχουν την αποδόμηση του Εθνικού ιστού.
Με "χαρτί" που εφοδιάζουν οι γιατροί που συμμετέχουν (αφιλοκερδώς;) στις ΜΚΟ τους αλλογενείς, οι τελευταίθοι τυγχάνουν δωρεάν περίθαλψης με το επιχείρημα ότι έχουν αίτηση για πολιτικό άσυλο ή διατρέχει η ζωή τους άμεσο κίνδυνο. Το βέβαιο είναι ότι αυτή την στιγμή ο ΕΟΠΠΥ "φορτώνεται" συνεχώς με υποχρεώσεις καθώς προστίθονται στην εποπτεία του νέα ταμεία (πρόσθετα μπήκε στην "ομπρέλα" του και το ΝΑΤ) χωρίς κανείς να γνωρίζει τα αποθεματικά τους και τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους. Παράλληλα με το "φανάρι" αναζητούν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΠΥ γιατρό και αυτό γ�ατί έχει μπεί "πλαφόν" στις επιτρεπόμενες επισκέψεις. Αν κάποιος γιατρός συμπληρώσει τον απαιτούμενο αριθμό επισκέψεων, τότε ο ασθενής πρέπει να αναζητήσει άλλο συναδελφό του.
Όσο για τους φαρμακοποιούς μένουν απλήρωτοί εδώ και μήνες, με αποτέλεσμα να έχουν κόψει την πίστωση στον ΕΟΠΠΥ. Κάτι που έχει ως συνέπεια, οι ασφαλισμένοι να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φαρμακά περιμένοντας να πάρουν τα χρηματά μετά από δύο μήνες από τον ΕΟΠΠΥ. Χρήματα έχουν να δουν, εδώ και τρείς μήνες και οι συμβασιούχοι γιατροί, ενώ οι εργαστηριακοί γιατροί, κατήγγειλαν την σύμβαση με το ΕΟΠΠΥ από τις 9 Απριλίου, κάτι που υποχρεώνει τους πολίτες να πληρώνουν οι ίδιοι τις εξετάσεις (μικροβιολογικές, βιοχημικές). Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πολλά κρατικ� νοσοκομεία, λόγω των γνωριμιών που διαθέτουν με νοσηλευτικό προσωπικό (ομοίδεάτες) οι ΜΚΟ, οι αλλογενείς έχουν απόλυτη προτεραιότητα έναντι των Ελλήνων πολιτών. Οι πρώτοι εισάγονται απευθείας με το κόλπο του επείγοντος περιστατικού, την ίδια ώρα που οι "ημεδαποί" περιμένουν στην ουρά, περιμένοντας να εξετασθούν. Έλληνα φορολογούμενε ξηλώσου...

 www.elkosmos.gr




Διαβάστε περισσότερα »

Το μνημονιακό καθεστώς σχεδιάζει νοθεία; - Παρατηρητές του ΟΑΣΕ στην Ελλάδα

H χθεσινή φράση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ε.Βενιζέλου σε ομιλία του ότι "Δεν θα επιτρέψουμε στην άκρα δεξιά να μπει στη Βουλή" έχει δημιουργήσει σάλο, αφού με δεδομένο ότι ένα κόμμα της τάξης του 4-6%, όπως καταγράφεται από όλες τις δημοσκοπήσεις, είναι βέβαιο ότι εισέρχεται στην Βουλή, εκτός...

Εκτός και αν.....
έχει βάση η φημολογία ότι θα επιχειρηθεί με κάποιο τρόπο νοθεία σε βάρος των μικρών στις εκλογές από τον εκλογικό μηχανισμό που έτσι ή αλλιώς ελέγχεται από τους δύο καθεστωτικούς μονομάχους, της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Άλλωστε μόνο έτσι δικαιολογείται η βεβαιότητα του Ε.Βενιζέλου, ότι "Δεν θα επιτρέψουμε στην άκρα δεξιά να μπει στη Βουλή".

Πως αλλιώς θα αποτρέψουν ένα κόμμα από την στιγμή που θα συμπληρώσει το 3% να μπει στην Βουλή (παρεπιπτόντως να σημειώσουμε ότι στις ηλικίες κάτω των 25 ετών η "άκρα δεξιά" δηλαδή οι σκληροπυρηνικοί της εθνική δεξιάς, ο Λαϊκός Σύνδεσμος, εμφανίζεται στις μεγάλες αστικές περιοχές ΔΕΥΤΕΡΟ κόμμα!);

Και το ερώτημα είναι, αν έχουν την δυνατότητα να κάνουν νοθεία θα περιοριστεί μόνο στην "ακροδεξιά" ή θα επεκταθεί και στα άλλα κόμματα; Τα "καλά" του 2000 τα έχουμε ξεχάσει; Όπου 150.000 ξένοι άλλαξαν την βούληση του ελληνικού λαού.

Μην ξεχνάμε ότι τα μικρά κόμματα δεν θα έχουν εκλογικούς αντιπροσώπους σε όλα τα εκλογικά κέντρα.

Υπηρεσική κυβέρνηση δεν υπάρχει. Δηλαδή όλος ο μηχανισμός του υπουργείου Εσωτερικών είναι στα χέρια των καθεστωτικών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Και πέρα απ'όλα αυτά υπήρξε σήμερα μια άλλη ανησυχητική εξέλιξη: Κατ'απαίτηση της Ρωσίας, αφίχθηκε αντιπροσωπεία εκλογικών παρατηρητών του ΟΑΣΕ (Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Σνεργασία στην Ευρώπη) και συναντήθηκε με εκπροσώπους των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με αντικείμενο την "καθαρότητα" των επικείμενων εκλογών.

Όλα αυτά την επαύριο της αποκάλυψης του defencenet.gr ότι η Μόσχα στέλνει δικούς της παρατηρητές στις ελληνικές εκλογές.

Δεν θέλουμε να ισχυριστούμε κάτι, χωρίς να έχουμε ισχυρά στοιχεία, αλλά τα παραπάνω γίνονται για πρώτη φορά και για πρώτη φορά διατυπώνεται η βεβαιότητα από έναν πρόεδρο κόμματος που κατείχε μάλιστα την εξουσία στην χώρα, ότι "Δεν θα επιτρέψουμε σε ένα άλλο κόμμα να μπει στην Βουλή". Το συμβαίνει;

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr




Διαβάστε περισσότερα »

Κι όμως υπάρχει χωριό που λέγεται Fucking

Βρίσκεται στο Salzburg της Αυστρίας και θα ήταν ένα ασήμαντο, μικρό χωριουδάκι, αν δεν είχε το... πικάντικο όνομα "Fucking".
Μην πάει ο νους σου στο πονηρό. Το χωριό "Fucking" οφείλει πιθανότατα το όνομά του στο Βαυαρό ευγενή, Ανταλμπερτ φον Φούκινγκεν, ο οποίος εγκαταστάθηκε στην περιοχή τον 11ο αιώνα.
Μέχρι το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, οι κάτοικοι του χωριού...


 απολάμβαναν την ηρεμία τους στο καταπράσινο περιβάλλον. Όλα άλλαξαν όμως όταν Βρετανοί και Αμερικανοί στρατιώτες που περνούσαν από την περιοχή ανακάλυψαν το χωριό.
Από τότε οι κάτοικοι πληρώνουν κάθε τόσο νέες πινακίδες, αφού τουρίστες που επισκέπτονται το χωριό τις ξηλώνουν και τις παίρνουν μαζί τους για λάφυρο. Αλλά η κατάσταση δεν πάει άλλο. Οι 104 κάτοικοι του παράξενου χωριού έχουν πλέον αγανακτήσει.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της "The Telegraph", έκαναν δημοψήφισμα και αποφάσισαν να αλλάξουν το όνομα του χωριού τους με κάτι πιο σεμνό. Αλλά μην περιμένεις θεαματικές αλλαγές.
"Είμαστε πολύ παραδοσιακοί", λένε οι κάτοικοι. "Απλώς θα αντικαταστήσουμε τον δίφθογγο ck με ένα ή δύο g. Έτσι, οι τουρίστες θα πάψουν να ποζάρουν άσεμνα με φόντο τις δημόσιες πινακίδες και να τις ξηλώνουν", εξηγούν.

πηγή:cosmo.gr




Διαβάστε περισσότερα »

Έρευνες για πετρέλαια σε Ρόδο και Καστελόριζο θέλουν να κάνουν οι Τούρκοι.

Πιστοί στην πολιτική των, ανά τακτά διαστήματα, προκλήσεων, οι γείτονες αποφάσισαν τη διεξαγωγή ερευνών σε περιοχές νότια της Ρόδου και του Καστελόριζου!
Η σχετική απόφαση ελήφθη στις 16 Μαρτίου από το υπουργικό συμβούλιο και δημοσιεύθηκε την Παρασκευή στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της Τουρκίας, δημιουργώντας...


 και εντυπώσεις ως προς το χρονικό σημείο – εν αναμονή των ελληνικών εθνικών εκλογών – το οποίο επέλεξε η Άγκυρα για να προβεί στη νέα πρόκληση.

Η αντίδραση της Αθήνας ήταν άμεση: «Με κανένα τρόπο δεν μπορεί να θίξει κυριαρχικά δικαιώματα και αρμοδιότητες της Ελλάδας, που θεμελιώνονται στο Διεθνές Δίκαιο» δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας σχετικά με τη δημοσίευση στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, αποφάσεων του υπουργικού Συμβουλίου της Τουρκίας περί χορήγησης αδειών εκτέλεσης πετρελαϊκών εργασιών.
Όπως αναφέρει στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, «η σημερινή δημοσίευση, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της Τουρκίας, σειράς αποφάσεων του τουρκικού Υπουργικού Συμβουλίου, που είχαν ληφθεί στις 16 Μαρτίου 2012, περί χορήγησης αδειών εκτέλεσης πετρελαϊκών εργασιών, μεταξύ των οποίων και σε περιοχές νότια της Ρόδου και του Καστελόριζου, αντιβαίνει στους κανόνες του Δικαίου της Θάλασσας και με κανένα τρόπο δεν μπορεί να θίξει κυριαρχικά δικαιώματα και αρμοδιότητες της Ελλάδας, που θεμελιώνονται στο Διεθνές Δίκαιο».

Παράλληλα, υπογραμμίζ�! �ται ότι οι θέσεις της χώρας μας σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα είναι δεδομένες και έχουν γνωστοποιηθεί επανειλημμένως προς την τουρκική πλευρά. «Σύμφωνα με τις σχετικές πρόνοιες της Διεθνούς Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας και του εθιμικού δικαίου, περιοχές που αναφέρονται στις εν λόγω αποφάσεις περιλαμβάνουν και ελληνική υφαλοκρηπίδα» τονίζει ο κ. Δελαβέκουρας και καταλήγει σημειώνοντας ότι «το υπουργείο Εξωτερικών προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την κατοχύρωση και την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας».

πηγή: http://www.greek-radar.gr




Διαβάστε περισσότερα »

Ένταξη όλων των ταμείων στον ΕΟΠΥΥ ζητά η τρόικα

Νέα επιστολή της τρόικας
Την άμεση ένταξη όλων των ασφαλιστικών ταμείων με υπηρεσίες υγείας στον ΕΟΠΥΥ και την απόσυρση των διατάξεων του νόμου, που προβλέπει εξαίρεση όσων Ταμείων δεν ...


χρηματοδοτούνται από τον προϋπολογισμό, ζητεί με επιστολή του προς τους υπουργούς Υγείας και Εργασίας ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην τρόικα Ματίας Μορς.

Όπως αναφέρει Το Βήμα της Κυριακής, η επιστολή -σε απαξιωτικό ύφος- ελέγχει τους υπουργούς Λοβέρδο και Κουτρουμάνη γιατί δεν τον ενημέρωσαν για τις εξαιρέσεις του νόμου. Ακολούθως, απαιτεί να ενημερωθεί για τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση, για να καταργηθούν τα συγκεκριμένα άρθρα του νόμου και την ένταξη όλων των Ταμείων στον ΕΟΠΥΥ μέχρι τον Ιούνιο.




Διαβάστε περισσότερα »

Πώς οι ΜΚΟ γεμίζουν με αλλοδαπούς τα νοσοκομείο ενώ οι Έλληνες περιμένουν στην ουρά!

"Νεκροθάφτης" του Εθνικού Συστήματος Υγείας" προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων που λυμαίνονται τον χώρο της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, αποδεικνύεεται ο πιο "καλός μαθητής" της τρόϊκας, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος. Δημιούργησε, χωρίς προηγουμένως να υπάρξει αναλογιστική μελέτη ένα οργανισμό "τέρας" τον ΕΟΠΠΥ που υποτίθεται ότι θα προστάτευε την.....
κοινωνική ασφάλιση. Ο ίδιος δεσμεύθηκε ότι θα δοθεί ως "προίκα" στον νέο οργανισμό 10 δις. Ευρώ, τα οποία κανείς δεν γνωρίζει από πού θα αντληθούν. Με την τις παρεμβάσεις του, το μόνο που εξασφάλισε είναι ακόμη περισσότερη ταλαιπωρία των ασφαλισμένων, την ώρα που οι αλλοδαποί νόμιμοι και μη εξασφαλίζουν υπηρεσίες υχηλού επιπέδου με ή χωρίς ελάχιστο αντίτιμο "πετώντας" έξω τους Έλληνες πολίτες.
Μία βόλτα στο "Αγλαϊα Κυριακού" όπου τα περισσότερα κρεβάτια έχουν καταληφθεί από παιδιά κυρίως λαθρομεταναστών θα πείσει και τον πλέον δύσπιστο "αριστερό" για τα προαναφερθέντα. Εδώ , όπως είχαμε επισημάνει σημαντικό ρόλο παίζουν οι διάφορες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που χρηματοδοτούνται είτε από τον κυβερνητικό προϋπολογισμό, είτε από διεθνείς οργανώσεις (βλέπε Σόρος) που στόχο έχουν την αποδόμηση του Εθνικού ιστού.
Με "χαρτί" που εφοδιάζουν οι γιατροί που συμμετέχουν (αφιλοκερδώς;) στις ΜΚΟ τους αλλογενείς, οι τελευταίθοι τυγχάνουν δωρεάν περίθαλψης με το επιχείρημα ότι έχουν αίτηση για πολιτικό άσυλο ή διατρέχει η ζωή τους άμεσο κίνδυνο. Το βέβαιο είναι ότι αυτή την στιγμή ο ΕΟΠΠΥ "φορτώνεται" συνεχώς με υποχρεώσεις καθώς προστίθονται στην εποπτεία του νέα ταμεία (πρόσθετα μπήκε στην "ομπρέλα" του και το ΝΑΤ) χωρίς κανείς να γνωρίζει τα αποθεματικά τους και τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους. Παράλληλα με το "φανάρι" αναζητούν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΠΥ γιατρό και αυτό γ�ατί έχει μπεί "πλαφόν" στις επιτρεπόμενες επισκέψεις. Αν κάποιος γιατρός συμπληρώσει τον απαιτούμενο αριθμό επισκέψεων, τότε ο ασθενής πρέπει να αναζητήσει άλλο συναδελφό του.
Όσο για τους φαρμακοποιούς μένουν απλήρωτοί εδώ και μήνες, με αποτέλεσμα να έχουν κόψει την πίστωση στον ΕΟΠΠΥ. Κάτι που έχει ως συνέπεια, οι ασφαλισμένοι να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φαρμακά περιμένοντας να πάρουν τα χρηματά μετά από δύο μήνες από τον ΕΟΠΠΥ. Χρήματα έχουν να δουν, εδώ και τρείς μήνες και οι συμβασιούχοι γιατροί, ενώ οι εργαστηριακοί γιατροί, κατήγγειλαν την σύμβαση με το ΕΟΠΠΥ από τις 9 Απριλίου, κάτι που υποχρεώνει τους πολίτες να πληρώνουν οι ίδιοι τις εξετάσεις (μικροβιολογικές, βιοχημικές). Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πολλά κρατικ� νοσοκομεία, λόγω των γνωριμιών που διαθέτουν με νοσηλευτικό προσωπικό (ομοίδεάτες) οι ΜΚΟ, οι αλλογενείς έχουν απόλυτη προτεραιότητα έναντι των Ελλήνων πολιτών. Οι πρώτοι εισάγονται απευθείας με το κόλπο του επείγοντος περιστατικού, την ίδια ώρα που οι "ημεδαποί" περιμένουν στην ουρά, περιμένοντας να εξετασθούν. Έλληνα φορολογούμενε ξηλώσου...

 www.elkosmos.gr




Διαβάστε περισσότερα »

ΦΡΙΚΗ.Τον σκότωσε σπάζοντας του τους όρχις

Τουλάχιστον φρίκη προκαλεί άγριο έγκλημα για μια θέση στάθμευσης στην περιοχή...


Χαϊκού στην Κίνα. Η 41 ετών γυναίκα είχε πάει με το σκούτερ της να πάρει το παιδί της από το σχολείο. Όταν έφτασε στην περιοχή προσπάθησε να παρκάρει μπροστά ...στο κατάστημα του άτυχου ανθρώπου ο οποίος εκείνη τη στιγμή αντέδρασε με αποτέλεσμα να διαπληκτιστούν. Ο καβγάς κορυφώθηκε και η γυναίκα κάλεσε τον άντρα της για ενισχύσεις. Όμως παρόλα αυτά πήρε η ίδια την κατάσταση στα χέρια της. Τον έπιασε από τους όρχεις και τους πίεσε μέχρι που έσπασαν. Ο 42χρονος άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.

πηγή: http://www.news24gr.blogspot.com




Διαβάστε περισσότερα »

Επίσκεψη Γ. Παπακωνσταντίνου στο Δήμο Φυλής

Επίσκεψη στο Δήμο Φυλής πραγματοποίησε την Πέμπτη 26 Απριλίου ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ στην Αττική, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Σύμφωνα με τ� σχετική ανακοίνωση, κατά την επίσκεψη συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Φυλής, Δημήτρη Μπουραϊμη, τους Αντιδημάρχους και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και συζήτησε αναλυτικά τα προβλήματα και τις προτεραιότητες για την περιοχή.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Στο Δήμο Φυλής και τους κατοίκους του η Αττική ολόκληρη χρωστάει το γεγονός ότι υπάρχει και λειτουργεί μια σοβαρή υποδομή διαχείρισης απορριμμάτων. Είναι όμως κι ένας δήμος που τις τελευταίες δεκαετίες έχει γνωρίσει ραγδαίες κοινων! ικές και οικιστικές αλλαγές και πιέσεις.

Με τον Δήμαρχο και τα στελέχη της δημοτικής αρχής της Φυλής είχαμε και σήμερα, αλλά και αρκετές φορές μέσα στον χρόνο που πέρασε την ευκαιρία να συζητήσουμε και να επιχείρησουμε να δώσουμε λύση σε ζητήματα μείζονος σημασίας για την περιοχή. Ζητήματα για τα οποία θεωρώ ότι έχουμε συμβάλλει στο να έχουν μπει σε δρόμο επίλυσης, αλλά και προβλήματα για τα οποία έχουν μπει οι αναγκαίες βάσεις αντιμετώπισης από εδώ και στο εξής.

Πρώτο, άμεσο θέμα είναι η υλοποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού για τη διαχείρ�ση των απορριμμάτων της Αττικής. Η Δυτική Αττική είναι προφανές ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι ο μοναδικός σταθμός κατάληξης των απορριμμάτων της Αθήνας και της ευρύτερης περιοχής. Ο Περιφερειακός Σχεδιασμός πρέπει να ολοκληρωθεί, όχι μόνο γιατί η Δυτική Αττική δεν αντέχει μόνη της το βάρος, αλλά και γιατί σε πολύ λίγα χρόνια από σήμερα η Αθήνα ολόκληρη δεν θα έχει που να αποθέσει τα απορρίμματα που παράγει. 

Με μεγάλη προσπάθεια και συνεργασία, για την οποία τον συντονισμό ανέλαβε το ΥΠΕΚΑ έχο�! �με κ αταφέρει να προχωρήσει η διαδικασία για τα συστήματα διαχείρισης αποβλήτων της Αττικής. Είμαι σίγουρος ότι με διάλογο, συναίνεση της τοπικής κοινωνίας, με ξεκάθαρα ανταποδοτικά οφέλη, θα προχωρήσουμε γρήγορα στα επόμενα βήματα.

Δεύτερο, μεγάλο ζήτημα είναι η ανάπλαση και αναβάθμιση συγκεκριμένων περιοχών του δήμου. Το θεσμικό πλαίσιο για τη συνολική και οργανωμένη αστική ανάπλαση υπάρχει (είναι ο νόμος 2508/97) και χρησιμοποιήθηκε την περίοδο των σεισμών στην Αττική. Πρέπει τώρα να διευρυνθεί για να καλύψει και άλλες περιοχές του Δήμου Φυλής. Πλ�ον υπάρχουν και οι πόροι και η βούληση να προχωρήσει ένα τέτοιο σχέδιο. Θυμίζω ότι οι πόροι του Πράσινου Ταμείου αποσκοπούν στο μεγαλύτερο μέρος τους στη χρηματοδότηση έργων αναβάθμισης και αναζωογόνησης αστικών περιοχών και ιδιαίτερα των υποβαθμισμένων.

Τρίτο ζήτημα είναι οι μικρότερες παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν για τη αναβάθμιση της περιοχής, αλλά και τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη. Σε αυτή την κατεύθυνση είναι η πρόσφατη ένταξη για χρηματοδότηση βιοκλιματικού σχολείου στο δήμο. Σε αυτή την κατεύθυνση μπορούν να κ! ινηθ ούν και παρεμβάσεις μικρότερης κλίμακας χρηματοδοτούμενες από πόρους επίσης του Πράσινου Ταμείου, αλλά και ίδιους πόρους. Ο Δήμος Φυλής είναι από τους δήμους της Δυτικής Αττικής που με βάση τα στοιχεία της απογραφής του 2011 δικαιούται αύξηση στα χρήματα που του αναλογούν από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ), οι οποίοι ακόμη κατανέμονται με βάση τα στοιχεία της απογραφής του 2001.

Υπάρχουν, σαφώς, πολλά ανοικτά θέματα για την περιοχή. Η δική μου η πρόθεση είναι και πιστεύω ότι το έχω αποδείξει να τα βλέπω μόνο με στόχο τη λύση και όχι τις εντυ�ώσεις".

 http://www.capital.gr/News.asp?id=1483036


Διαβάστε περισσότερα »

Top 20 Ψηφοφόροι του Πασοκ

Δείτε το βίντεο ...

Τα λόγια είναι περιττά...




Διαβάστε περισσότερα »