Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Συνεχίζεται ο αναβρασμός για τη διαθεσιμότητα


Νέες κινητοποιήσεις αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ, κλιμακώνοντας την αντίδρασή της στο μέτρο της διαθεσιμότητας....



Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η συνέχιση των καταλήψεων σε όλα τα δημαρχεία και τα δημοτικά κτήρια την Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή, με την επισήμανση πως ο κάθε σύλλογος εκτιμώντας της δυνατότητας και τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί σε τοπικό επίπεδο θα εξειδικεύει ποια κτήρια και υπηρεσίες θα καταληφθούν.

Ακομη, ελήφθη απόφαση για 4ωρη πανελλαδική στάση εργασίας την Πέμπτη από τις 11.00 έως τις 15.00 για την πρωινή βάρδια και από τις 15.00 έως τις 19.00 για τη βραδινή. Την ίδια μέρα θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11.30 στην Πλατεία Καραϊσκάκη στην Αθήνα και πορεία στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ανάλογες συγκεντρώσεις θα γίνουν σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών.

Την Παρασκευή θα συγκληθεί το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ με μοναδικό θέμα την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων.

«Η αποφασιστικότητα όλων των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση έχει φέρει την κυβέρνηση σε αδιέξοδο για να μην υπάρξει καμία απόλυση εργαζομένου» τονίζει μεταξύ άλλων η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Το μεσημέρι ολοκληρώθηκε, μπροστά από το κτίριο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η πορεία των περίπου 3.000 εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με αίτημα να μην υπάρξει καμία απόλυση εργαζομένου. Η ΠΟΕ-ΟΤΑ είχε ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, την οποία ο κ. Μανιτάκης ακύρωσε λίγο πριν την πορεία, επικαλούμενος φόρτο εργασίας λόγω Eurogroup.

Κλειστή η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας την Τετάρτη

Από την πλευρά του, το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας σε κατά πλειοψηφία ψήφισμά του ζητεί την εξαίρεση των εργαζομένων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και των υπολοίπων 12 αιρετών Περιφερειών από το μέτρο της διαθεσιμότητας. Παράλληλα, αποφασίστηκε το κλείσιμο των υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για αύριο Τετάρτη.

Μεταξύ άλλων, στο ψήφισμα καλείται η κυβέρνηση να επανεξετάσει την απόφασή της, «δεδομένου ότι στις αιρετές Περιφέρειες όχι μόνο δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό, αλλά αντίθετα αντιμετωπίζουμε σοβαρότατες ελλείψεις, που δυσχεραίνουν το έργο μας και υποβαθμίζουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες».

Κατάληψη στην ΠΕ Ρεθύμνου - Δεν στέλνει τα στοιχεία ο δήμαρχος

Ανάλογη εικόνα καταγράφεται και στο Ρέθυμνο, όπου εργαζόμενοι της Περιφέρειας κατέλαβαν το κτήριο της Π.Ε. Ρεθύμνου, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα τεσσάρων συναδέλφων τους. Η κατάληψη ήταν απόφαση της γενικής τους συνέλευσης, κατά την διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε η συνέχιση της κατάληψης των υπηρεσιών της Π. Ε. Ρεθύμνης και τις επόμενες ημέρες.

Οι εργαζόμενοι ζητούν την κατανόηση των πολιτών, αν λόγω της κατάληψης δυσχεραίνεται η πρόσβαση στις υπηρεσίες της Π.Ε. Ρεθύμνης. Για το λόγο αυτό αλλά και για πιθανά έκτακτα ή ανυπέρβλητα ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους, έθεσαν σε λειτουργία το τηλέφωνο 2831340713.

Παράλληλα, από πλευράς του δήμου Ρεθύμνης, ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο κατέθεσε δημόσια την άρνησή του στο να αποδεχθεί το μέτρο της «διαθεσιμότητας» των υπαλλήλων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οι 16 εργαζόμενοι του δήμου Ρεθύμνου που υπάγονται στις επίμαχες κατηγορίες της διαθεσιμότητας, στηρίζονται από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και τον δήμαρχο Γιώργη Μαρινάκη, ο οποίος όπως δήλωσε πως δεν πρόκειται να υπογράφει τη διαπιστωτική πράξη με τα στοιχεία των εργαζομένων.

Νέα 24ωρη απεργία στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Την ίδια ώρα, νέα 24ωρη απεργία αποφάσισαν για αύριο Τετάρτη οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αντιδρώντας στην υπαγωγή συναδέλφων τους στο καθεστώς της διαθεσιμότητας. Οι κινητοποιήσεις έχουν πάρει μορφή επαναλαμβανόμενων απεργιών από την περασμένη Πέμπτη.

Συμβιβαστική πρόταση Γ. Καμίνη

Μέσα σε αυτό το εκρηκτικό κλίμα, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης ανακοίνωσε πρόταση τριών σημείων προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που προκαλεί το μέτρο της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Συγκεκριμένα, «για την αξιοπιστία της Δημόσιας Διοίκησης, την εμπέδωση κλίματος συνεννόησης και εμπιστοσύνης, καθώς και την εκτόνωση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί», ο κ. Καμίνης προτείνει:

- Επιτάχυνση και ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης δομών και προσωπικού στο σύνολο του δημοσίου τομέα και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να διαπιστωθούν ακριβώς οι πραγματικές ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό. Όπως σημειώνει, η διαδικασία προβλέπεται ρητά από τον ν. 4024/2011 και μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα.

- Αμεση έκδοση Υπουργικής Απόφασης από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για προσωρινή τοποθέτηση των αποχωρούντων υπαλλήλων στους οργανισμούς προέλευσης. Στην απόφαση, συστήνει, να προβλέπεται η οριστική μετακίνηση μόνο και εφόσον κατόπιν της ανωτέρω αξιολόγησης προκύψει πλεονάζον προσωπικό.

- Την πιλοτική λειτουργία και την ολοκλήρωση σε ένα τρίμηνο διαδικασίας αξιολόγησης από κοινά αποδεκτό φορέα αξιολόγησης, όπως η Μονάδα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης. ΑΕ που εποπτεύεται από το υπουργείο Ανάπτυξης.

ΓΣΕΕ: «Όχι» στα σχέδια απολύσεων και διαθεσιμοτήτων

Την άμεση ακύρωση «των σχεδίων απολύσεων και διαθεσιμοτήτων» ζητεί από τη δική της πλευρά η ΓΣΕΕ εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στους εργαζομένους του Δημοσίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκηση.

«Η ΓΣΕΕ παρέχει την ηθική, συναδελφική, συνδικαλιστική και νομική υποστήριξη στη στάση εργασίας και στις απεργιακές κινητοποιήσεις των συναδέλφων μελών των Ομοσπονδιών μας, που μάχονται ενάντια στις "διαθεσιμότητες" απολύσεις, τόσο στο Δημόσιο όσο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Η Συνομοσπονδία χαρακτηρίζει «αποκορύφωμα της κυβερνητικής προκλητικότητας και ανευθυνότητας τη διαθεσιμότητα-απόλυση εργαζομένων που μετατάχθηκαν στο Δημόσιο για την κάλυψη οργανικών αναγκών από φορείς και οργανισμούς του Δημοσίου».

πηγή: Ναυτεμπορική




Διαβάστε περισσότερα »

ΔΝΤ:Σε κίνδυνο η Πορτογαλία


Η Πορτογαλία εξακολουθεί να παραμένει μία χώρα που αντιμετωπίζει «σημαντικούς» οικονομικούς κινδύνους και η επιτυχία του σχεδίου διεθνούς δανεισμού θα εξαρτηθεί και από τις μεταρρυθμίσεις στην ευρωζώνη, εκτιμά σε σημερινή του έκθεση το ΔΝΤ...



«Οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές της είναι επισφαλείς και οι μακροπρόθεσμες οικονομικές προκλήσεις παραμένουν», ανέφερε το Ταμείο, προσθέτοντας ότι «η τύχη της Πορτογαλίας, που βρίσκεται υπό καθεστώς διεθνούς δανεισμού από τον Μάιο του 2011, συνδέεται στενά με την κατάσταση στην ευρωζώνη».
«Η επιτυχία του προγράμματος θα εξαρτηθεί επίσης και από τις μεταρρυθμίσεις που οι ευρωπαίοι υπεύθυνοι θα θέσουν σε εφαρμογή προκειμένου να ξεπεράσουν τα προβλήματα στην ευρωζώνη», τόνισε το ΔΝΤ.
Σύμφωνα με το διεθνές χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, ο κυριότερος «βραχυπρόθεσμος κίνδυνος» με τον οποίον βρίσκεται αντιμέτωπη η Πορτογαλία είναι ότι «η οικονομία ανακάμπτει πολύ αργά ώστε να έχει μία σημαντική επίπτωση στον υψηλό δείκτη ανεργίας και προκαλεί τη μετανάστευση καταρτισμένων εργαζομένων, που είναι δύσκολο να αναστραφεί».




Διαβάστε περισσότερα »

Σαμαράς: Δύσκολη και σημαντική η σημερινή ημέρα


Φοβερά δύσκολη και πολλαπλά σημαντική χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ο Αντώνης Σαμαράς, αναφερόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup, σε ομιλία του σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ για...

την επιχειρηματικότητα.

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε πως έχει υποσχεθεί στο λαό ότι «μόλις ξεπεράσουμε το δύσκολο σημείο» είναι υποχρέωσή του να βάλει μπροστά τη διαδικασία της ανάπτυξης και της ανάκαμψης.

Επιπλέον υπογράμμισε την ανάγκη να εξασφαλιστεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ενώ πρόσθεσε πως προσπαθεί να βγάλει τη χώρα στο προσκήνιο πολεμώντας την μιζέρια.

Όπως είπε ο κ. Σαμαράς, ήδη υπάρχουν σημάδια που καταδεικνύουν ότι το κλίμα αλλάζει ενώ εκτίμησε πως όταν τελειώσει το κλίμα αβεβαιότητας που υπήρξε και με τη βοήθεια παρατάξεων «που επένδυσαν στην δραχμοφοβία», τότε θα αλλάξει και το κλίμα της αρνητικής ψυχολογίας.

Αναφερόμενος τέλος στους νέους εξέφρασε την πίστη του στο δυναμισμό και τα οράματά τους και υποστήριξε πως υπάρχει «φως στο βάθος του τούνελ, το οποίο θα δουν σύντομα πολλοί».

Πηγή: ΑΜΠΕ




Διαβάστε περισσότερα »

Η "έφοδος" των διαδηλωτών του ΠΑΜΕ [BINTEO]


Διαδηλωτές του ΠΑΜΕ εισέβαλαν πριν από λίγο στον χώρο στο χώρο του Εμπορικού Κέντρου "Πλατεία" στην Θεσσαλονίκη...



Τα μέλη του ΠΑΜΕ ξεκίνησαν πορεία από την πλατεία Αρχαίας Αγοράς, με μέλη της ΕΔΥΕΘ, ενάντια στην στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας. Κατά τη διάρκεια της πορείας μπήκαν στο κέντρο όπου βρίσκεται και το Προξενείο των ΗΠΑ και φώναξαν συνθήματα. Έξω από το Εμπορικό παρέμειναν τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που πραγματοποιούν ξεχωριστή συγκέντρωση για τον ίδιο λόγο.



πηγή: thestival.gr




Διαβάστε περισσότερα »

Η "Αυγή" του Τσίπρα ξεσκεπάζει τον Αλαφούζο!

Αληθεύουν κύριε Αλαφούζο;

Περί τα 175.000 ευρώ δημοτικά τέλη για το ακίνητο του Σκάι και της "Καθημερινής" στο Ν. Φάληρο, κατέβαλε στον Δήμο Πειραιά η οικογένεια Αλαφούζου, μετά τη δημοσιότητα που πήρε η αποκάλυψη της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Σοφίας Σακοράφα ότι το κτήριο του Σκάι δεν καταβάλλει...

Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ). Ήταν τον Σεπτέμβριο, όταν όλη η κοινωνία ενώ πλήρωνε τον ΤΑΠ, συζητούσε πώς θα καταφέρει να πληρώσει επιπλέον τα χαράτσια της ΔΕΗ, και είχε έρθει στο φως η εξοργιστική ρύθμιση Βενιζέλου για έκπτωση 30%-60% στο χαράτσι στα ακίνητα άνω των 1.000 τ.μ.

Όπως προκύπτει από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, σύμφωνα με τα όσα ενημέρωσε ο Β. Μιχαλολιάκος, ένα πρώτο ποσό, περί τις 35.000 είχε καταβληθεί πέρυσι τον Δεκέμβριο, όταν χρειάστηκε να μεταβιβαστεί μέρος του κτηρίου, οπότε και δηλώθηκε εμβαδό 1.080 τ.μ.

Όμως, όπως έχει αποκαλύψει το ενημερωτικό site thepressproject με σειρά ντοκουμέντων, στους λογαριασμούς της ΔΕΗ του κτιρίου για το ΤΑΠ, αναγράφονταν 0 (μηδέν) τετραγωνικά μέτρα. Οπότε, μηδέν από μηδέν, μηδέν το έδοδο για τον Δήμο, επί σειρά ετών. Θέμα προς διερεύνηση εάν το κτίριο στο Φάληρο είναι πράγματι 1.084 τ.μ. ή μετράται... μόνο ο ένας όροφος.

Το ίδιο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, ενημερώθηκε επίσης ότι 15 μέρες μετά την αποκάλυψη Σακοράφα, καταβλήθηκαν άλλα 140.000 ευρώ για το ίδιο κτήριο. Ο δήμαρχος μίλησε για επιφάνεια 1.084 τ.μ., ενώ για το "χαράτσι" παρέπεμψε στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Τα ερωτήματα πολλά και αναπάντητα, όπως επισημαίνει στην "Αυγή" ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Συμμαχία στον Πειραιά Γιάννης Καρδαράς: επί πόσα χρόνια το κτίριο Σκάι - "Καθημερινής" δεν καταβάλλει Τέλος Ακίνητης Περιουσίας στον Δήμο Πειραιά, οπότε και υπέπεσε το χρέος στην πενταετή παραγραφή; Για πόσα χρόνια και πόσα τ.μ. πλήρωσε ο Σκάι; Πόσο είναι το πραγματικό εμβαδόν του κτιρίου; Μηδέν; 1.048; 4.398; ή 6.000 τ.μ.; Ποιοι ευθύνονται από την περίοδο δημαρχίας Αγραπίδη και Φασούλα για τη μη είσπραξη τελών υπέρ του Δήμου Πειραιά;

πηγή: "η Αυγή"




Διαβάστε περισσότερα »

Τι κοινό έχει ο Μητσοτάκης με το ΚΚΕ;


Θα πάθετε πλάκα!...



Πρόσφατα ο Κων/νος Μητσοτάκης είχε τα γενέθλια του , καθώς είναι γεννημένος τον Οκτώβριο του 1918 και αισίως έκλεισε τα ...94! Αλλά δεν είναι ο μόνος! Το 1918 γεννήθηκε εκτός από τον επίτιμο της ΝΔ και το Κομμουνιστικό Κόμμα το οποίο θα γιορτάσει στις 25 Νοεμβρίου τα 94α γενέθλια του , σε ειδική εκδήλωση. Χαρακτηριστικό άλλο; Το ΚΚΕ είναι το μακροβιότερο ελληνικό κόμμα , όπως και ο Κων/νος Μητστάκης ο μακροβιότερος πολιτικός... όπως επισημαίνει το parapolitika.gr




Διαβάστε περισσότερα »

H Βίκυ Βωβού έβαλε λουκέτο στα Costa Coffee

Τέλος η γνωστή αλυσίδα από την Ελλάδα

Με δεδομένα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει εδώ και μήνες ο σύζυγός της Άρης Βωβός, ήταν θέμα χρόνου έρθει η ώρα για να...

αναστείλουν τη λειτουργία τους τα καταστήματα της βρετανικής αλυσίδας Costa Coffee, τα οποία χειριζόταν η Βίκυ Βωβού.

Την περασμένη Τρίτη, σύμφωνα με τα Παραπολιτικά, ήταν η τελευταία ημέρα λειτουργίας τους, αφού η κρίση αλλά και η άσχημη πορεία του οικογενειακού Ομίλου, έφερε το αναπόφευκτο λουκέτο στα δέκα μαγαζιά της αλυσίδας.

Η σύζυγος του μεγαλοκατασκευαστή χειριζόταν προσωπικά το εγχείρημα από το 2007, όταν όλα ακόμη φάνταζαν ανθηρά στην ζωή της με τον Άρη Βωβό.

Μέχρι την αρχή της κρίσης, η αλυσίδα πήγαινε καλά, αλλά ειδικά τον τελευταίο χρόνο, οι πωλήσεις έπεσαν κατακόρυφα μην αφήνοντας άλλη λύση στην ιδιοκτήτρια, από το λουκέτο.





Διαβάστε περισσότερα »

Κλείνει υποκαταστήματα η Citibank στην Ελλάδα

Η αμερικανική τράπεζα Citibank ανακοίνωσε ότι...


 κλείνει 16 υποκαταστήματα σε όλη την Ελλάδα και μένει μόνο με 20 υποκαταστήματα στην Αθήνα και ένα στην Θεσσαλονίκη.Τη στιγμή που οιΈλληνες εργαζόμενοι περιμένουν από κάπου ένα στήριγμα,ένας τραπεζικός οργανισμός,που τα τελευταία χρόνια έχει θησαυρίσει σε βάρος των Ελλήνων,όπως όλες οι τράπεζες,δημιουργεί νέους ανέργους.




Διαβάστε περισσότερα »

Φέκτερ: Μεικτή λύση για την Ελλάδα


Η ευρωζώνη θα εξετάσει κατά πόσο η Ελλάδα έχει εκπληρώσει όλες τις προαπαιατούμενες δράσεις, τόνισε η Αυστριακή ΥΠΟΙΚ, προσερχόμενη στο Eurogroup...



Για την ανάγκη επίτευξης «μεικτής λύσης» για την Ελλάδα, καθώς δεν υπάρχει μια ενιαία απάντηση, έκανε λόγο η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ, προσερχόμενη στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Όπως είπε, η ευρωζώνη θα εξετάσει κατά πόσο η Ελλάδα έχει εκπληρώσει όλες τις προαπαιατούμενες δράσεις ενώ πρόσθεσε πως η Αυστρία τάσσεται κατά της χορήγησης «φρέσκου χρήματος» στην Ελλάδα, κάτι το οποίο θα ήταν ιδιαίτερα δύσκολο να εξηγηθεί στους αυστριακούς φορολογούμενους.

Τέλος, σημείωσε ότι η χώρα της υποστηρίζει τη λύση της μείωσης των επιτοκίων δανεισμού για την Ελλάδα, ζήτημα στο οποίο όμως υποστήριξε πως κάποια κράτη μέλη έχουν αντιρρήσεις.




Διαβάστε περισσότερα »

Τρομακτική αύξηση των κρουσμάτων AIDS στην Ελλάδα


Τον κώδωνα του κινδύνου, για την αύξηση νέων κρουσμάτων AIDS το 2012, κρούουν οι γιατροί...



Από τα στοιχεία που διαθέτουν οι μονάδες λοιμώξεων των Νοσοκομείων προκύπτει ότι για το 2012 αναμένεται μια μεγάλη _ συγκριτικά πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με το 2011 _ αύξηση των νέων κρουσμάτων HIV λοίμωξης. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εκπροσώπων της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS, ο αριθμός νέων HIV λοιμώξεων στο τέλος του 2012 θα υπερβεί τις 1.250. Δηλαδή θα υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων μεγαλύτερη του 50% σε σχέση με το 2011.

Η μεγάλη αύξηση αφορά κυρίως στους χρήστες ενδοφλέβιων τοξικών ουσιών (περίπου 50% των νέων λοιμώξεων), στους οποίους η επιδημία εξελίσσεται με γεωμετρική πρόοδο. Για πρώτη φορά από την έναρξη της επιδημίας, οι χρήστες ενδοφλέβιων ουσιών αποτελούν τη μεγαλύτερη κοινωνική ομάδα που πλήττεται από την HIV λοίμωξη, φέρνοντας στη δεύτερη θέση τους ομοφυλόφιλους άνδρες.

«Η εξάπλωση της HIV λοίμωξης στους ενδοφλέβιους χρήστες που προέρχονται κυρίως από την Αττική, ευνοείται από τις χαμηλές κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες, την πορνεία, την αύξηση των σεξουαλικά μεταδιδομένων νοσημάτων, τη σεξουαλική επαφή χωρίς προφύλαξη και την κοινή χρήση μολυσμένων βελονών και συρίγγων», ανέφεραν οι ειδικοί επιστήμονες.

Συνολικά στην Ελλάδα εκτιμάται ότι υπάρχουν 13.000 ασθενείς με AIDS και απ' αυτούς βρίσκονται σε θεραπεία _ γιατί μόνο αυτοί χρειάζονται _ 6.200 ασθενείς.

Οι ειδικοί τόνισαν ότι είναι επιτακτική ανάγκη η ανάληψη συντονισμένης και έγκαιρης δράσης από την Πολιτεία, για να περιοριστεί η εξάπλωση της επιδημίας σε αυτή την κοινωνική ομάδα και να επιλυθούν ταχύτατα τα προβλήματα που υπάρχουν για την περίθαλψή τους (κοινωνική ασφάλιση, επάρκεια προσωπικού και χώρων νοσηλείας, προγράμματα στέγασης και απεξάρτησης).

Οι προσπάθειες _σημείωσαν _ για την ανάπτυξη ενός αποτελεσματικού εμβολίου για την αντιμετώπιση του AIDS δεν έχουν ακόμη καρποφορήσει. «Μέχρι τότε», πρόσθεσαν, «η σωστή ενημέρωση, η λήψη προφυλακτικών μέτρων και η έγκαιρη θεραπεία αποτελούν τα αποτελεσματικότερα μέτρα ελέγχου της εξάπλωσης της νόσου».

πηγή: ΒΗΜΑ




Διαβάστε περισσότερα »