Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Έκοψαν το ρεύμα στο ΑΠΘ!

Συνεργείο της ΔΕΗ έκοψε νωρίτερα το ρεύμα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με αποτέλεσμα όπως αναφέρουν στελέχη του ιδρύματος να υπάρχει κίνδυνος να υποστεί σοβαρές ζημιές ο μηχανολογικός εξοπλισμός εργαστηρίων.

Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού προέβει στην παραπάνω ενέργεια λόγω χρέους του Πανεπιστημίου χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση, όπως καταγγέλλεται.

Ο καθηγητής και διευθυντής του εργαστηρίου Μελισσοκομίας Ανδρέας Θρασύβουλος ανέφερε ότι από τη διακοπή ρεύματος τα μηχανήματα πιθανότατα να έχουν υποστεί ζημιές.
«Το εργαστήριο διαθέτει ευαίσθητα μηχανήματα. Από τη διακοπή η ζημιά υπολογίζεται στα 500.000 ευρώ. Αυτά τα χρήματα πώς θα μας τα δώσει πίσω;».


Διαβάστε περισσότερα »

Κίνα και Ρωσία προειδοποιούν τη Δύση για τη Συρία

Την αντίδραση της Ρωσίας και της Κίνας προκάλεσαν οι χθεσινές προειδοποιήσεις του Αμερικανικού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα προς το Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ να μην χρησιμοποιήσει χημικά όπλα, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα αποτελούσε «κόκκινη γραμμή» για τις ΗΠΑ και θα οδηγούσε σε αλλαγή στάσης.

Σε σημερινές του δηλώσεις, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, προειδοποίησε τη Δύση να μην προβεί σε μονομερή ενέργεια κατά της Συρίας και τόνισε ότι Ρωσία και Κίνα συμφωνούν ότι οι παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και του Χάρτη του ΟΗΕ είναι ανεπίτρεπτες.

«Η Ρωσία και η Κίνα βασίζουν τη διπλωματική τους συνεργασία στην ανάγκη να τηρούνται αυστηρά οι κανόνες του διεθνούς δικαίου και των αρχών που περιλαμβάνονται στον Χάρτη του ΟΗΕ και να μην επιτρέπεται η παραβίασή τους», φέρεται ότι δήλωσε ο Σ.Λαβρόφ σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax, σε συνάντησή του με τον Ντάι Μπινγκούο, σύμβουλο του κινεζικού κράτους.

«Πιστεύω ότι αυτός είναι ο μοναδικός σωστός δρόμος υπό τις παρούσες συνθήκες», τόνισε ο Ρώσος υπουργός.

Ο Αμερικανός πρόεδρος χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα τη Δευτέρα, τονίζοντας πως οι αμερικανικές δυνάμεις είναι πιθανό να στραφούν κατά του Μπασάρ αλ Ασαντ εάν ο Σύρος πρόεδρος χρησιμοποιήσει χημικά όπλα κατά των ανταρτών που επιδιώκουν την ανατροπή του. Όπως επισήμανε, η χρήση χημικών ή βιολογικών όπλων στις συγκρούσεις στο εσωτερικό της χώρας θα αποτελέσει «κόκκινη γραμμή» για τις ΗΠΑ με σοβαρές συνέπειες για τη Δαμασκό.

Μάλιστα, ο Ομπάμα, υπενθυμίζοντας ότι μέχρι σήμερα δεν έχει διατάξει στρατιωτική εμπλοκή των ΗΠΑ στη Συρία, χαρακτήρισε το ζήτημα των χημικών και βιολογικών όπλων «υψίστου ενδιαφέροντος» τόσο για την χώρα του όσο και για το Ισραήλ.

Στο μεταξύ, η βία συνεχίζεται αμείωτη στη Συρία. Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι, ανάμεσά τους δυο γυναίκες και δυο παιδιά, ένα αγόρι εννέα ετών και ένα κορίτσι πέντε ετών, σκοτώθηκαν τα ξημερώματα στη διάρκεια βομβαρδισμών στην πόλη Χαλέπι της Συρίας, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Επίσης οι δυνάμεις του καθεστώτος βομβάρδισαν τις περιοχές Μαρέα και Ταλ Ριφάα της επαρχίας Χαλέπι.

Τουλάχιστον 167 άνθρωποι σκοτώθηκαν τη Δευτέρα σε ολόκληρη τη Συρία, ανάμεσά τους 88 πολίτες, 32 αντάρτες και 47 στρατιώτες.
 tvxs


Διαβάστε περισσότερα »

Από σήμερα το ηλεκτρονικό φακέλωμα των συναλλαγών μας!

Διαβάστε ποιες συναλλαγές στην καθημερινότητά μας βάζει στο μικροσκόπιο το ΥΠΟΙΚ σε μία προσπάθεια πάταξης της φοροδιαφυγής. Με ποιο τρόπο θα γίνεται ο έλεγχος και η διασταύρωση στοιχείων

Στο ηλεκτρονικό φακέλωμα όλων των συναλλαγών που πραγματοποιούνται στην αγορά προχωρά και επισήμως από σήμερα το υπουργείο Οικονομικών, καθώς έληξε η προθεσμία που είχε δώσει σε υπουργεία, υπηρεσίες και εταιρείες να αποστείλουν με ηλεκτρονικό αρχείο στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) όλα τα στοιχεία που αφορούν σε συναλλαγές για να ξεκινήσει νέος κύκλος διασταυρώσεων και ελέγχου των εισοδημάτων εν όψει και της καθολικής εφαρμογής του "πόθεν έσχες".

Ετσι, και τυπικά πλέον, μετοχές, καταθέσεις, πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, δάνεια, αλλά και όλες οι συναλλαγές με τράπεζες, χρηματιστήρια, ιδιωτικά και δημόσια θεραπευτήρια και κλινικές των Ταμείων Ασφάλισης, επιχειρήσεις ιδιωτικής ασφάλισης, ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης, ακόμη και εταιρείες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας και εταιρείες ύδρευσης μπαίνουν στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών αρχών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο των ελέγχων και διασταυρώσεων, που έχουν ήδη ξεκινήσει, για τον εντοπισμό και των φορολογούμενων που έχουν αποκρύψει εισοδήματα, αλλά ταυτόχρονα ζουν πλουσιοπάροχα πραγματοποιώντας μεγάλες καταναλωτικές δαπάνες, πληροφορίες θα συγκεντρώνονται και για τυχόν ύπαρξη επενδυτικών χαρτοφυλακίων, αμοιβαίων κεφαλαίων, παραγώγων, ομολόγων, προϊόντων εφάπαξ καταβολής, επενδύσεων σε χρυσό ή ασήμι κ.λπ., θυρίδων αλλά και για την αγορά χρυσών λιρών και ράβδων χρυσού.

Θα πρέπει μάλιστα να αναφερθεί ότι όλα τα στοιχεία πρέπει να αφορούν στη χρήση του 2011, εκτός αυτών που αφορούν στις πιστωτικές κάρτες που εκδόθηκαν εκτός Ελλάδος, αλλά και των στοιχείων των τραπεζών που θα πρέπει να αφορούν και στη χρήση 2010.

Επισημαίνεται ότι όλα τα στοιχεία που θα συγκεντρώσει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα αξιοποιηθούν για εκτεταμένες διασταυρώσεις επαλήθευσης στοιχείων δαπανών που δηλώνουν οι φορολογούμενοι στις φορολογικές τους δηλώσεις, αλλά και για τη διενέργεια φορολογικών ελέγχων από τις ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών (Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος-ΣΔΟΕ κ.λπ.).

Ειδικότερα, όλες οι ανωτέρω επιχειρήσεις, υπηρεσίες και οργανισμοί θα έπρεπε να αποστείλουν, μέχρι χθες το βράδυ, μεταξύ των άλλων, στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων τα εξής στοιχεία:

* Από τις εταιρείες πιστωτικών καρτών και εκκαθάρισης συναλλαγών πιστωτικών καρτών στοιχεία που αφορούν στις συναλλαγές καρτών που έχουν εκδοθεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

* Από τα πιστωτικά και χρηματοδοτικά ιδρύματα, καθώς και τα ιδρύματα πληρωμών πρέπει να έχουν γνωστοποιηθεί όλα τα στοιχεία που αφορούν σε:

α) δάνεια προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις,

β) υπόλοιπο και κινήσεις λογαριασμών, ενεργών ή μη, που άνοιξαν ή έκλεισαν,

γ) κάθε άλλο στοιχείο αναγκαίο στις διαδικασίες βεβαίωσης και είσπραξης του φόρου καθώς και στις διαδικασίες του ελέγχου και των διασταυρώσεων.

* Από τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες τα στοιχεία των πελατών τους και το ποσό των ασφαλίστρων που κατέβαλε καθένας. Το ίδιο ισχύει και για τα κρατικά ασφαλιστικά ταμεία τα οποία πρέπει να διαβιβάσουν στοιχεία που αφορούν στις υποχρεωτικές εισφορές των εργαζομένων.

* Από τις εταιρείες τηλεφωνίας, ύδρευσης και ηλεκτρικού ρεύματος όλα τα στοιχεία που αφορούν σε αριθμούς παροχής, ύψος λογαριασμών, ποσά που καταβλήθηκαν από τους πελάτες τους, τον ΑΦΜ κτλ.

Σε περίπτωση βέβαια που δεν θα τηρηθούν οι συγκεκριμένες υποχρεώσεις από τις εταιρείες, τότε θα εφαρμοστούν όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και αυστηρά πρόστιμα που μπορεί να φθάσουν και τις 100.000 ευρώ, καθώς και διώξεις ανάλογα με το παράπτωμα που έχει τελεστεί.

Στο πλαίσιο πάντως του γενικότερου φακελώματος που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να περιορίσει τη φοροδιαφυγή, όπως έχει ήδη επισημάνει η Ν (13/8/2012, σελ. 1) ετοιμάζεται και νέο ειδικό πρόγραμμα στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, μέσω του οποίου οι ελεγκτικές αρχές θα έχουν τη δυνατότητα με το πάτημα απλώς ενός κουμπιού να έχουν την πλήρη εικόνα και το οικονομικό προφίλ όλων των συγγενικών προσώπων του φορολογούμενου που ελέγχουν. 


Διαβάστε περισσότερα »

Ο Κορνήλιος Καστοριάδης απαντά στους υπέρμαχους του ''κοινοτισμού''

Πολλές φορές έχω ακούσει από στόματα αριστερών και αναρχικών που βάλλονται κατά του έθνους και του κράτους ότι είναι αδύνατον να εφαρμοστεί δημοκρατία (όχι κοινοβουλευτισμός) στα πλαίσια του έθνους - κράτους και ότι η κοινωνία θα πρέπει να συγκροτηθεί και να οργανωθεί σε κοινότητες, διότι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος εφαρμογής δημοκρατικού πολιτεύματος.

Παρά το γεγονός ότι και ο ίδιος έχω πολλά επιχειρήματα να αντιτάξω στους παραπάνω ισχυρισμούς, θεωρώ καλύτερο να παραθέσω τα επιχειρήματα ενός ανθρώπου που η ίδια η αριστερά θεωρεί "δικό της άνθρωπο" και αποδέχεται σαν μεγάλο της θεωρητικό.

Στο πολύ σημαντικό και ενδιαφέρον βιβλίο του Κορνήλιου Καστοριάδη "Η αρχαία Ελληνική δημοκρατία και η σημασία της για μας σήμερα" (που εκδόθηκε το 1999 και αποτελεί προϊόν απομαγνητοφώνησης μιας διάλεξης του στο Λεωνίδιο στις 17 Αυγούστου 1984), μεταξύ άλλων, λέει ο Κορνήλιος Καστοριάδης:

"Έχει υποστηριχθεί ότι ή κερματισμένη γεωγραφική διάρθρωση της χώρας, παρεμποδίζοντας την συγκρότηση ενιαίας κρατικής εξουσίας, ευνόησε τη δημιουργία αυτόνομων κοινοτήτων, οι οποίες εξελίχθηκαν, στη συνέχεια, σε δημοκρατίες.

Πάνω σ' αυτό, δύο παρατηρήσεις: 

I. Ή γεωγραφική διάρθρωση εξακολούθησε και εξακολουθεί, ακόμα και σήμερα, να είναι η ίδια. Ομως, ούτε σήμερα, ούτε το 1480 μ.Χ., ούτε το 1200 π.Χ. παρουσιάστηκε στο κοινωνικό-πολιτικό πεδίο φαινόμενο ανάλογο με τη δημοκρατία τής εποχής του Περικλή. 

ΙΙ. Το παράδειγμα της Γερμανίας, έως το 1870, μας επιτρέπει να δούμε ότι, ενώ ή γεωγραφική δομή της θα διευκόλυνε τη συγκρότηση ενιαίου κράτους, εντούτοις, ή χώρα έμεινε διηρημένη σε μικρές ενότητες - γεγονός πού δεν είχε σαν αποτέλεσμα την εμφάνιση δημοκρατικού πολιτεύματος. Αντίστροφα, σε πολλές άλλες περιπτώσεις, οι «μικρές» πολιτικές ενότητες, «γεωγραφικά» καθορισμένες ή όχι, παρέμειναν μοναρχίες ή ολιγαρχίες (π.χ. οι φοινικικές πόλεις). Επομένως, ούτε αυτό πού δήθεν «επιτρέπει» ή «αποκλείει» ή γεωγραφική μορφολογία πραγματοποιείται αναγκαστικά (μικρέ� πολιτικές κοινότητες ή ενιαίο κράτος), ούτε ή σύσταση μικρών ανεξαρτήτων κοινοτήτων οδηγεί αναγκαστικά στη δημοκρατική οργάνωσή τους. 

Είναι προφανές, νομίζω, ότι δε μπορούμε να πάρουμε στα σοβαρά τέτοιου είδους εξήγηση, όπως, σύμφωνα μ' αυτά πού θα δείξω, δε μπορούμε να πάρουμε στα σοβαρά την επικρατούσα αντίληψη στο χώρο κάποιων μαρξιστών και αριστερών για την οποία οι παραγωγικές σχέσεις και ιδιαίτερα ή ύπαρξη δουλείας εξηγούν την αρχαία Ελληνική δημοκρατία." 

Στη διάλεξη του αυτή, ο Καστοριάδης, εκτός από το επιχείρημα της γεωγραφικής διάρθρωσης, καταρρίπτει και τους μύθους ότι η αρχαιοελληνική δημοκρατία στηρίχθηκε και αναπτύχθηκε στη δουλεία και στην οπλιτική φάλαγγα και πέραν του αποσπάσματος που παρέθεσα, το βιβλιαράκι είναι πάμφθηνο και εξαιρετικά επίκαιρο και ενδιαφέρον.

Εκτός από τους αριστερούς υπέρμαχους του "κοινοτισμού". ο Καστοριάδης απαντά και στους κάθε είδους "αμεσοδημοκράτες" που ονειρεύονται την επιστροφή στην πόλη κράτος και την άμεση αρχαιοελληνική δημοκρατία, υποστηρίζοντας (με επιχειρήματα) ότι η αρχαία Ελλάδα δεν πρέπει να αποτελέσει πρότυπο αλλά έμπνευση για μία σύγχρονη αυτόνομη δημοκρατία.

Συνιστώ λοιπόν στους αριστερούς υποστηρικτές του κοινοτισμού, εκτός από το πράγματι εξαιρετικό έργο του Καστοριάδη "Η φαντασιακή θέσμιση της κοινωνίας", να διαβάσουν και το συγκεκριμένο βιβλίο, μπας και ανοίξει κανένα μάτι και αφήσουμε τις ανοησίες και μπορέσουμε να συνεννοηθούμε. 
(1999) Καστοριάδης Κορνήλιος - Η αρχαία ελληνική δημοκρατία και η σημασία της για μας σήμερα

* Ο Κορνήλιος Καστοριάδης (Κωνσταντινούπολη, 11 Μαρτίου 1922- Παρίσι, 26 Δεκεμβρίου 1997) ήταν Έλληνας φιλόσοφος, οικονομολόγος και ψυχαναλυτής. Συγγραφέας του έργου Η Φαντασιακή Θέσμιση της Κοινωνίας, διευθυντής σπουδών στην Σχολή Ανωτέρων Σπουδών Κοινωνικών Επιστημών του Παρισιού από το 1979, και φιλόσοφος της αυτονομίας, υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους στοχαστές του 20ου αιώνα.


Διαβάστε περισσότερα »

ΤΩΡΑ: Πυρκαγιά στη Νεμέα - κόπηκε στα δύο η Εθνική οδός!


Σε εξέλιξη είναι δασική πυρκαγιά στην Αρχαία Νεμέα....



Για την κατάσβεση επιχειρούν 18 πυροσβέστες με εννέα οχήματα και επτά άτομα πεζοπόρο τμήμα ενώ από αέρος συνδράμουν δύο πετζετέλ.

Πριν από λίγο, η αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία στην Ε.Ο. Αθηνώς - Τριπόλεως από το 102 έως το 124,6ο χλμ (κόμβος Αρχαίας Νεμέας). Η κυκλοφορία διεξάγεται από την παλαιά Εθνική Οδο.




Διαβάστε περισσότερα »

Ζητούν από νεκρή να πληρώσει!

Έχουν ξεφύγει....

Το ποσό των 35 ευρώ είναι υποχρεωμένη να πληρώσει μια νεκρή γυναίκα σε ΔΟΥ της Θεσσαλονίκης όπως...



καταγγέλλει αναγνώστης του enikos.gr!

Αναλυτικά η καταγγελία:

«Σας γράφω απ' τη Θεσσαλονίκη. Σήμερα έλαβα ΕΤΑΚ για το 2009, που καλεί την από το 2007 αποβιώσασα και διαγραφείσα από τη ΔΟΥ, γιαγία μου, να πληρώσει το ποσό των 35 ευρώ για ακίνητα που ήδη έχουν μεταβιβαστεί στους κληρονόμους της».

Στη συνεχεία της καταγγελίας ο αναγνώστης του enikos.gr υποστηρίζει ότι η γιαγιά του έχει διαγράφει από τα μητρώα από το 2007.

«Απ' την εφορία, εισέπραξα 2 φορές την κλασσική απάντηση των ανευθυνοϋπεύθυνων υπαλλήλων. "Δεν ξέρω... Πληρώστε το και μετά βλέπουμε"! Η γιαγιά έχει διαγραφεί απ' τα μητρώα από το 2007. Απόδειξη το γεγονός πως δεν της αποστέλλεται εκκαθαριστικό. Φαίνεται όμως ότι οι...φωστήρες του υπουργείου Οικονομικών, δεν έχουν ενημερώσει ως όφειλαν, το Ε9! Έχω συγκεντρώσει - ξανά - τα απαιτούμενα έγγραφα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Καταλήγει λέγοντας ότι αύριο θα πάει ξανά στην εφορία για να προσπαθήσει να λύσει το πρόβλημα.

«Αύριο θα επισκευθώ εκ νέου την Εφορία της οδού Κων/πόλεως και εύχομαι να μην μάθετε νεα μου απ' το αστυνομικό δελτίο! Για άλλη μια φορά, αποδεικνύεται η φορομανία των μηχανισμών που δεν διστάζουν να "ξεθάψουν" νεκρούς, αναστατώνοντας τους συγγενείς τους. Σημειώστε ότι είμαι 4 χρόνια άνεργος και στα όρια νευρικής κρίσης με τη φορολεηλασία που υφιστάμεθα όσοι δεν "τα φάγαμε μαζί"».




Διαβάστε περισσότερα »

Η κρίση έχει νικητή: Τη Γερμανία!


Διαβάστε πόσα έχουν βγάλει οι Γερμανοί τα τελευταία χρόνια εις βάρος του...Νότου!...



Η Ελλάδα ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι πληρώνει το ομόλογο ύψους 3,2 δισ. ευρώ που έληξε προ ημερών και έχει στην κατοχή της η ΕΚΤ, προσθέτοντας νέα κέρδη σε αυτά που έχει ήδη αποκομίσει από την παρατεταμένη κρίση στην ευρωζώνη η Γερμανία, αναφέρουν διεθνή μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με αυτά, όταν η ΕΚΤ επιστρέψει τα κέρδη της στις ευρωπαϊκές χώρες, η Γερμανία θα λάβει το μεγαλύτερο μερίδιο καθώς διατηρεί τη μεγαλύτερη συμμετοχή σε αυτήν.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της FT Deutschland, η Γερμανία θα συνεχίσει να λαμβάνει μεγαλύτερη «μερίδα» από τα κέρδη της ΕΚΤ δεδομένου του ότι έως το 2026 το ποσό που θα καταβάλει η Ελλάδα στην ΕΚΤ από ομόλογα που λήγουν φτάνει στα 12,7 δις. ευρώ.

Στο μεταξύ, η Γερμανία απολαμβάνει ήδη σημαντικά κέρδη από τα εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια που πληρώνει για την χρηματοδότησή της, καθώς η εντεινόμενη κρίση χρέους στην περιφέρεια της ευρωζώνης στρέφει τους επενδυτές στην αναζήτηση ασφαλών επενδύσεων.

Ειδικότερα, με βάση τους υπολογισμούς του Jens Boysen-Hogrefe, οικονομολόγου στο Ινστιτούτο του Κιέλου που δημοσίευσε η Handelsblatt, η Γερμανία έχει εξοικονομήσει συνολικά 68 δισ. ευρώ κατά τα τελευταία 3,5 χρόνια σε κόστος δανεισμού, όπως προκύπτει από την σύγκριση του μέσου κόστους δανεισμού με αυτό της περιόδου 1999-2008.

Πηγή: www.capital.gr




Διαβάστε περισσότερα »

Η Γκαζπρομ στον Λεβιάθαν;


Τον Λεβιάθαν τον είχα "ανακαλύψει", κατά λάθος, εδώ, έχει και ωραία μουσική... Φυσικά, άλλοι τον ανακάλυψαν πολύ νωρίτερα... Όταν κάτι βγαίνει προς τα έξω, σε τέτοια θέματα, είναι ήδη παλιό...

Διαβάστε περισσότερα »

Θα μας παρατείνουν κι άλλο... κι άλλο...



Την επιμήκυνση την είχαν αναφέρει και στην προεκλογική περίοδο... Δεν νομίζω ότι με συμφέρει να συνεχίσει αυτό το βιολί. Δεν είπα "μάς" είπα "με". Ας κρίνει ο καθένας για πάρτη του... Ωστόσο δεν νομίζω ότι μάς συμφέρει γιατί τα ευρωλιγούρια δίνουν γη (καμένη, δεν έχει σημασία) και ύδωρ (αυτό που θα μοσχοπληρώνουμε). Τι κατάντια...

Διαβάστε περισσότερα »

Ο χρόνος ξεκινά από... τώρα


Υπάρχει ακόμη χρόνος… για όλους εμάς που καθίσαμε στο πεζούλι της ιστορίας κοιτώντας τα παπούτσια μας.
Την πίκρα της ήττας την γευτήκαμε και την απογοήτευση για ακόμη ένα στημένο παιχνίδι στο οποίο αν και δεν παίξαμε γίναμε θεατές της εξ αρχής χαμένης κερκίδας.

Την ζήσαμε την νύχτα εκείνη που αγνοούσαμε ότι υπάρχ�ι, κι όμως φθάσαμε κι εμείς να μετράμε τα σανίδια του ταβανιού για να διώξουμε την οργή που έκλεψε ακόμη και τον ύπνο μας.
Όμως, υπάρχει ακόμη χρόνος για όλους εμάς που γνωρίζουμε ότι όλα τελείωσαν σε αυτόν τον τόπο.
Αρκεί να σκοτώσουμε άνευ ελέους όλες τις φωνές όλων των τεράτων που θέλουν να μας πείσουν ότι κρεμόμαστε από τις ανορθόγραφα ραγιάδικες υπογραφές τους.

Υπάρχει χρόνος να λύσουμε και να καθαρίσουμε τα όπλα του μυαλού μας, να τοποθετήσουμε τις σφαίρες της συνείδησής μας στην θαλάμη, να στοχεύσουμε στις φλύαρες γλώσσες των άνανδρ! ων υ� �εροπτών και να πατήσουμε την σκανδάλη χωρίς τρέμουλο στο χέρι μας.
Να σιωπήσουν εντελώς μέσα μας.
Να τους αψηφήσουμε βάζοντας στην δική μας κάλπη τα χρεόγραφα της αξιοπρέπειας που μας στέρησαν δίχως σταγόνα οίκτου.
Χωρίς ομάδες, χωρίς καταστατικά, χωρίς γελοίες ψηφοφορίες, χωρίς συζητήσεις επί συζητήσεων, χωρίς αναλύσεις επί αναλύσεων, χωρίς ούτε μία σταγόνα αίμα να πέσει.

Αναίμακτα μας σκοτώνουν, αναίμακτα να σιωπήσουν.

Υπάρχει ακόμη χρόνος… για όλους εκείνους που δεν είδαν την Ελλάδα ως δικαίωμα αλλά ως υποχρέωση. Για εκείνους που μέχρι σήμερα έχουν διανύσει την ζωή τους ως στόχοι ανάλγητων πολιτικάντηδων οι οποίοι κρύβουν την δειλία τους μέσα στα χάρτινα κάστρα πολιτικών κομμάτων με σημαία την δημοκρατία.

Κοίτα τους, λοιπόν, εκείνους, πώς επιβίωσαν από τις σφαίρες της αναξιοκρατίας, της αδικίας, της προδοσίας, της σκληρής επίγνωσης του τι είναι για τους ασήμαντους θ�! �ητο� �ς αλλά εκλεγμένους αθανάτους. Μια χαρά αναπνέουν δίπλα μας ακόμα και αν τώρα κοιτάνε σιωπηλοί τα παπούτσια τους.

Υπάρχει ακόμα χρόνος όσο ο καθρέπτης που αντικρίζουμε το πρωί έχει την φάτσα μας ως αντικατοπτρισμό.

Υπάρχει χρόνος…για όλους τους ήρωες που κρύβουμε μέσα μας. Τους σιωπηλούς μικρούς μας εαυτούς που θέλουν να πάρουν την θέση μας μα εμείς τους καταπιέζουμε είτε από στιγμιαίο φρενάρισμα της δήθεν ηθικής, είτε από την χρόνια εκπαίδευσή μας να οριζόμαστε και όχι να ορίζουμε.
Να μένουμε σιωπηλοί μη και διακόψουμε τον πολυλογά πολιτ�κό από τις εξαγγελίες του σχεδίου που σκοπό έχει να μας καταδικάσει στον ρόλο του ανυποψίαστου εύκολου στόχου ή του ήσυχου απείθαρχου στημένο στον τοίχο.

Υπάρχει χρόνος για αυτούς που δεν χωράνε σε γραμμάτια και εικονικά χρέη.

Υπάρχει χρόνος να ορίσουμε το δικό μας μέγεθος απλώνοντας την ψυχή μας σαν χάρτη.
Να γίνουμε εμείς Ελλάδα, στέλνοντας σιωπηλώς τα μαντάτα ότι ο χρόνος για τους ατσαλάκωτους μαλθακούς ανελέητους εκτελεστές μας, μόλις τελείωσε.






Διαβάστε περισσότερα »