Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Στα χέρια του Αντιεισαγγελέα κ. Πεπόνη ο φάκελλος "Οικόπεδα Παπαδημητρίου"

Είναι γνωστό πως, η υπόθεση της αγοράς των οικοπέδων Παπαδημητρίου, βρίσκεται - πέραν των άλλων - και στα χέρια του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κυρίου Τέντε, μετά από ενέργειες του πρώην αντιδημάρχου Οικονομικών του Δήμου Γλυφάδας Δημήτρη Καραπάνου.

Απ' ότι γνωρίζουμε, ο κ. Τέντες απέστειλε αμέσως τον ....
φάκελλο στο Σώμα Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων (ΣΔΟΕ), ώστε να ελεγχθεί η ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ του κ. Καραπάνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής, το ΣΔΟΕ παρέδωσε την υπόθεση στο γνωστό αντιεισαγγελέα κύριο Πεπόνη, αρμόδιο για θέματα τέτοια, προκειμένου να ερευνήσει σε βάθος την υπόθεση αυτή.

Όπως μάθαμε, ο κ. Αντιεισαγγελέας συναντήθηκε σήμερα με τον κ. Καραπάνο και απ' όσο δείχνουν τα πράγματα και η ταχύτητα με την οποία κινούνται οι διαδικασίες, στο εν λόγω ζήτημα αναμένονται ραγδαίες και πολύ σοβαρές εξελίξεις, δεδομένου ότι, ο κ. Πεπόνης είναι αποδειδειγμένα ένας καταξιωμένος, αποφασιστικός και αποτελεσματικός δικαστικός λειτουργός.

Μετά και από αυτά, δεν απομένει, παρά να αναμένουμε τα αποτελέσματα της έρευνας, η οποία θα φωτίσει επιτέλους την υπόθεση αυτή, που έχει ταλαιπωρήσει και προβληματίσει ταυτόχρονα σε μεγάλο βαθμό την τοπική κοινωνία, αφού, και πάντα με τα όσα αναφέρει - καταγγέλει ο κ. Καραπάνος, ο δήμαρχος Γλυφάδας Κώστας Κόκκορης, προχωράει στην "απευθείας αγορά" αυτών των οικοπέδων, την οποία χαρακτηρίζει "αδιαφανή" και "τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο, το οποίο αν ολοκληρωθεί, ο δήμος Γλυφάδας θα υποστεί ζημία άνω των 3 εκατ. ευρώ"(!).

http://www.vimaonline.gr/




Διαβάστε περισσότερα »

Πήγε για μαλί και βγήκε κουρεμένος ο Χρυσοχοίδης στην πλατεία Αττικής


http://ellinopsychos.blogspot.com/




Διαβάστε περισσότερα »

Οι Άγγλοι ακύρωσαν τη συμμετοχή της «Ολυμπιάδας» στην τελετή έναρξης των 30ων Ολυμπιακών Αγώνων « ΕΛΛΑΣ Εισερχόμενα x

Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Αγγλίας ακύρωσε αναπάντεχα τη συμμετοχή της αρχαίας ελληνικής τριήρους στην τελετή έναρξης των 30ων Ολυμπιακών Αγώνων.

Το 480 π.Χ. οι τριήρεις οδήγησαν τους Έλληνες στη νίκη κατά των Περσών στη μάχη της Σαλαμίνας. Το 1987 «χτίστηκε» ένα ακριβές αντίγραφο του πλοίου, το οποίο συνδέθηκε με όσα σηματοδότησε για την ευρωπαϊκή ιστορία εκείνη η νίκη, και.....
καθελκύστηκε για λογαριασμό του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Το 2004 μετέφερε την Ολυμπιακή φλόγα για τους Αγώνες της Αθήνας και τον Ιούλιο του 2012 έμελλε να αναβιώσει περασμένα μεγαλεία, καθώς θα οδηγούσε την ολυμπιακή φλόγα κατά μήκος του Τάμεση, στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Από το κατάστρωμά του θα ξεκινούσε η φλόγα για την τελική της διαδρομή προς το στάδιο.

Αντί να πλεύσει «περήφανα» στον λονδρέζικο ποταμό, ωστόσο, η «Ολυμπιάς», το ακριβές αντίγραφο της αρχαίας τριήρους που συμμετείχε στη νίκη της Σαλαμίνας, παραμένει μη αξιόπλοη και… μισοσυντηρημένη στο φαληρικό όρμο.

Αιτία είναι η απόφαση της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου να ακυρώσει την τελευταία στιγμή τη συμμετοχή της τριήρους στην τελετή έναρξης.

«Η απόφαση ήταν όχι μόνο αναπάντεχη και αδικαιολόγητη, αλλά και απολύτως προσβλητική προς τον ελληνικό λαό», τονίζει μιλώντας στο «ΒΗΜΑ» η κυρία Ζορζέτ Αληθινού, διευθύντρια του ελληνικού τμήματος της εταιρίας «International Advantage Corporation», η οποία ανέλαβε σε συνεργασία με το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό τη συντήρηση της τριήρους και τη μεταφορά της μέχρι το Λονδίνο, όπου υπό το βλέμμα πέντε δισεκατομμυρίων ανθρώπων θα έπλεε στον Τάμεση μεταφέροντας την ολυμπιακή φλόγα και την ελληνική σημαία λίγο πριν την τελετή έναρξης των αγώνων.

«Οι διοργανωτές των Αγώνων κινητοποίησαν λυτούς και δεμένους – ολόκληρο το διπλωματικό μηχανισμό σε Ελλάδα και Μεγάλη Βρετανία – για να επιτευχθεί η συμφωνία για τη συμμετοχή της τριήρους. Η υλοποίηση του εγχειρήματος θα αποτελούσε όχι μόνο κορυφαίο γεγονός των αγώνων αλλά και εξαιρετικό συμβολισμό της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες», τονίζει η κυρία Αληθινού.

Πράγματι, Ελλάδα και Μεγάλη Βρετανία έχουν συνεργαστεί ποικιλοτρόπως από την αρχή της κατασκευής της τριήρους. Το 1987 Βρετανοί ναυπηγοί κατασκεύασαν για λογαριασμό του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού το ακριβές αντίγραφο της αρχαίας τριήρους, σύμφωνα με όλα τα πρότυπα και τα υλικά που χρησιμοποιούνταν από τους αρχαίους Έλληνες ναυπηγούς.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, οι 170 κωπηλάτες που θα οδηγούσαν την τριήρη κατά μήκος του Τάμεση, φέροντας την ελληνική σημαία και την ολυμπιακή φλόγα, επρόκειτο να είναι Βρετανοί και να επιλεγούν από το περίφημο «Καταπίστευμα Τριήρους» (Trireme Trust) της Μεγάλης Βρετανίας.

Απόρριψη και υποψίες

Όλα ανατράπηκαν, ωστόσο, στις 20 Μαρτίου, όταν η κυρία Αληθινού έλαβε ένα email από τον Βρετανό κ. Μάρτιν Γκριν, διευθυντή τελετών για την οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών του Λονδίνου, με το οποίο ενημέρωνε την ελληνική πλευρά ότι η παρουσία της τριήρους θα έκανε το εγχείρημα «υπερβολικά δημοφιλές» και θα συγκέντρωνε «υπερβολικά μεγάλο αριθμό ανθρώπων», με αποτέλεσμα να προκύψουν πιθανά προβλήματα ασφαλείας.

Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα των Financial Times της Πέμπτης, ο κ. Γκριν επικαλέστηκε σε email του το ενδεχόμενο να προκύψει κυκλοφοριακό χάος στις όχθες του Τάμεση, καθώς και τον κίνδυνο οι θεατές να… πηδήξουν από τις γέφυρες του Τάμεση στην προσπάθεια τους να θαυμάσουν το αντίγραφο του αρχαίου πλοίου!

«Πρόκειται για προσβολή όχι μόνο απέναντι στους Έλληνες αλλά και προς τους Βρετανούς. Ο κίνδυνος πτώσης από τις γέφυρες και τα άλλα προβλήματα ασφαλείας που επικαλέσθηκε η βρετανική πλευρά ακούγονται σαν κακόγουστο αστείο», σχολίασε η κυρία Αληθινού.

Αξίζει να σημειωθεί, μάλιστα, ότι το δημοσίευμα των Financial Times έλαβε δεκάδες σκωπτικά σχόλια από απλούς πολίτες που σατίριζαν την πιθανότητα «οι πολίτες του Λονδίνου το 2012 να πηδήξουν από μία γέφυρα για να δουν ένα πλοίο να περνά»!

Οι εν λόγω αιτιολογίες γεννούν πολλά ερωτήματα αναφορικά με την πραγματική αιτία πίσω από την βρετανική «αλλαγή πλεύσης».

Μιλώντας στο «Βήμα» ο κ. Βασίλης Ντόβας, ο οποίος συμμετείχε στις διαβουλεύσεις με το ελληνικό Ναυτικό και ανέλαβε να οργανώσει την αποκατάσταση της τριήρους για λογαριασμό της IAC, έκανε λόγο για «κέντρα που δεν θέλουν να προβληθεί η Ελλάδα με τόσο θετικό τρόπο και ασκούν πιέσεις στην Ολυμπιακή Επιτροπή με χορηγίες και άλλα μέσα».

Ο ίδιος τόνισε ότι η επικοινωνιακή προβολή της χώρας μας θα ήταν απαράμιλλης αξίας, καθώς θα «άνοιγε» στην ουσία την ημέρα της τελετής έναρξης, με κόστος πολύ χαμηλό σε σχέση με ό,τι κατέβαλαν άλλες χώρες για την προβολή τους.

Ειδικότερα, το κόστος αποκατάστασης της τριήρους ήταν 350.000 ευρώ, από τα οποία είχαν ήδη καταβληθεί τα 150.000 για τις επισκευές που πραγματοποίησαν οι περίπου εβδομήντα Έλληνες μηχανικοί και ναυπηγοί, όταν η βρετανική πλευρά αποφάσισε να ακυρώσει το εγχείρημα.

«Στην αρχή νόμιζα κι εγώ ότι οι υπόνοιες για υπόγειο πόλεμο κατά της Ελλάδας ήταν θεωρίες συνομωσίας. Όμως, η αιτιολογία της ακύρωσης είναι τέτοιας φύσεως που επιβεβαίωσε τις υπόνοιες μας», καταλήγει ο κ. Ντόβας.

Διπλωματικά επεισόδια και απειλές

Το μεγάλο ερώτημα, βέβαια, είναι το τι μέλει γενέσθαι καθώς η μισοσυντηρημένη τριήρης παραμένει μη αξιόπλοη στον φαληρικό όρμο. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η αρχική συμφωνία περιείχε λεπτομερή πρόβλεψη για σύγχρονα πειράματα ευσταθείας και υδατοστεγανότητας ώστε η τριήρης να καταστεί πλήρως πλεύσιμη, ενώ η ελληνική πλευρά είχε εξασφαλίσει και την απουσία οποιασδήποτε διαφήμισης στο σώμα της τριήρους, την οποία θα κοσμούσαν μόνο δύο μεγάλες ελληνικές σημαίες.

Όταν όλες οι παραπάνω προβλέψεις έπεσαν στο κενό, η δυσαρέσκεια της ελληνικής πλευράς ήταν εμφανής. Ειδικότερα, το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό ακύρωσε την ειδική εκδήλωση που είχε προγραμματίσει για τις 17 Μαΐου, κατά την οποία βρετανική αποστολή θα ανέβαινε στην τριήρη στο φαληρικό όρμο και θα παραλάμβανε την ολυμπιακή φλόγα.

Η εν λόγω απόφαση όξυνε ακόμα περισσότερο τις σχέσεις ανάμεσα στην ελληνική και τη βρετανική πλευρά. Αξίζει να σημειωθεί, άλλωστε, ότι η συνεισφορά της τριήρους θα αποτελούσε τη μοναδική ελληνική συμμετοχή στις τελετές των αγώνων του 2012, γεγονός που καθιστά το «πλήγμα» για την ελληνική πλευρά ακόμα ισχυρότερο.

«Προς στιγμήν θέλουμε να ασκήσουμε πιέσεις σε διπλωματικό και πολιτικό επίπεδο, να κερδίσουμε την υποστήριξη του ελληνικού και του βρετανικού λαού. Στη συνέχεια, ωστόσο, δεν θα διστάσουμε να κινηθούμε και σε νομικό επίπεδο, καθώς η βρετανική πλευρά παραβίασε τις συμβατικές της υποχρεώσεις και οφείλει να λογοδοτήσει γι' αυτό», καταλήγει η κυρία Αληθινού. [Έλλη Ισμαηλίδου, Πηγή]

Διαβάστε επίσης

Δύο παγκόσμια ρεκόρ και χρυσό μετάλλιο στη σκοποβολή, κατέκτησε ο Ευθύμης Μίτας

Το Κύπελλο του Σπύρου Λούη: Η άγνωστη ιστορία ενός Εθνικού κειμηλίου

Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Δημήτρης Χονδροκούκης

Ασημένιο μετάλλιο στο 14ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης, για την Εθνική γυναικών

ΕΛΛΑΣ



http://ellas2.wordpress.com




Διαβάστε περισσότερα »

Ο εφευρέτης του Internet κατηγορεί τις Google και Facebook για τα δεδομένα που συλλέγουν

Σε πρόσφατη συνέντευξη του στην ιστοσελίδα 'The Guardian', ο εφευρέτης του Παγκοσμίου Ιστού, Tim Berners Lee, κατηγορεί ευθέως τις Google και Facebook ως προς τα δεδομένα των χρηστών που συλλέγουν.

Χαρακτηρίζοντας τες ως "ιντερνετικά σιλό", αναφέρει ότι οι δύο αυτές εταιρείες έχουν κατορθώσει να παγιδεύσουν στα δίχτυα τους ολόκληρο το Διαδίκτυο. Αυτό που κάνουν είναι να συλλέγουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τους χρήστες των κοινωνικών δικτύων τους και στη συνέχεια να αρνούνται να τις επιστρέψουν άμεσα μόλις αυτοί το ζητήσουν.

"Ένα από τα θέματα των κοινωνικών δικτύων είναι ότι οι εταιρείες τους έχουν στην κατοχή τους όλα αυτά τα δεδομένα, ενώ εμείς όχι… Δεν υπάρχει κανένα πρόγραμμα που να μας παρέχει πρόσβασ� σε όλα τα δεδομένα που διατηρούν.

Σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα και αν ανεβάζετε τα δεδομένα σας, θα πρέπει να είστε σίγουροι ότι αργότερα θα μπορούν να σας επιστραφούν. Στη θέση σας θα ζητούσα κάτι τέτοιο πολύ τακτικά, με την ίδια συχνότητα που κάνω back up στον υπολογιστή μου. Ίσως το αν τα εγγόνια μας θα μπορούν ή όχι να βλέπουν τις φωτογραφίες μας να βασίζεται στην επιλογή των ιστοσελίδων αυτών."

guardian.co.uk


Διαβάστε περισσότερα »

Η απόγνωση του ψηφοφόρου

Να λοιπόν που είμαστε λίγες μέρες πριν τις εκλογές και έρχεται η ώρα για να αποφασίσεις με τι θα πας και τι θα αφήσεις. Όπως πάρα πολλοί Έλληνες, έτσι και εγώ, ίσως για πρώτη φορά στην ζωή μου είμαι στην μεγάλη κατηγορία που λέγονται αναποφάσιστοι.


Το πρώτο μου δίλλημα είναι η συμμετοχή ή η αποχή από τις εκλογές. Θεωρώ ότι οι εκλογές εντός μιας υποτιθέμενης δημοκρατίας δεν έχουν την δυνατότητα να.....
αλλάξουν τα πράγματα, τουλάχιστον ριζικά. Όπως λένε και οι αναρχικοί, αν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν τον κόσμο θα ήταν παράνομες.

Όμως εκτός από τους στρατηγικούς στόχους, όπως είναι η αλλαγή του κοινωνικοπολιτικού τοπίου σε ένα σύστημα όπου αξία θα έχει ο άνθρωπος και όχι τα υλικά αγαθά, είναι και οι τακτικοί στόχοι. Τακτικός στόχος είναι η διαμόρφωση, για παράδειγμα, καλύτερων συνθηκών στο εργασιακό περιβάλλον. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε μεν τον στρατηγικό στόχο αλλά δεν θα περιμένουμε πότε θα τον πετύχουμε και μέσω αυτής της επιτυχίας να καλυτερέψουν τα πάντα γύρω μας. Θα κάνουμε ελιγμούς και θα βάλουμε και τακτικούς στόχους.

Με βάση την παραπάνω παράγραφο, αν και τείνω προς την αποχή, για λόγους τακτικής, μάλλον, θα πρέπει να συμμετέχω. Βρισκόμαστε σε μία ιστορική καμπή και στο μέσον μιας καταστροφής που θα πρέπει να την εμποδίσουμε να ολοκληρωθεί. Με την αποχή μπορεί να δηλώνω ότι αρνούμαι να συμμετέχω σε μια φαρσοκωμωδία και δεν νομιμοποιώ με την ψήφο μου τα χάλια τους αλλά επί της ουσίας, επειδή με έχουν γραμμένο, τους αφήνω ελεύθερους να παίρνουν αγκαλιά τον δικό τους εκλογικό νόμο και να με κοροϊδεύουν με μια κυβέρνηση συνεργασίας που και καλά εκφράζει την πλειοψηφία (των �ουλευτικών εδρών γιατί για την λαϊκή πλειοψηφία σκασίλα τους).

Οπότε, ας πούμε συμμετοχή.
Ποιο κόμμα επιλέγεις; Ο υπογράφων, και για όσους έχουν το βίτσιο να με παρακολουθούν, ήμουν εξαρχής ενάντια στο μνημόνιο και την δανειακή σύμβαση και σε εποχές που η λέξη χρεοκοπία ήταν απαγορευμένη έγραφα ότι με τα δάνεια απλά ξεπουλάμε την Ελλάδα για να κερδίσουν χρόνο οι τράπεζες.

Αυτό σημαίνει ότι εξ ορισμού απορρίπτονται (που έτσι κι αλλιώς τα έχω απορρίψει από την πρώτη στιγμή που κατανόησα την πολιτική) ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ – ΔΗΣΥ. Είναι τα κόμματα που ξεκάθαρα έχουν στοιχηθεί πίσω από τα μνημόνια και δεν γίνεται να κοροϊδευόμαστε με επικοινωνιακές αρλούμπες.

Πέριξ αυτών των κομμάτων βρίσκεται η ΔΗΜΑΡ, το γεννόσημο του ΠΑΣΟΚ ή όπως θέλει να αυτοαποκαλείται, η υπεύθυνη αριστερά. Τι μας λέει η ΔΗΜΑΡ; Θα τιμήσουμε τις υπογραφές αλλά θα διαπραγματευτούμε ξανά. Τι θα διαπραγματευτεί; Τις συνθήκες θανάτου μας;

Παρένθεση. Η δική μου θέση είναι ότι το χρέος της χώρας παραμένει μεγάλο, προοπτική με αυτό το χρέος και την εξυπηρέτηση του δεν υπάρχει και ότι το ευρώ ως νόμισμα εξυπηρετεί τις τράπεζες και τους πλούσιους (είτε ως φυσικά πρόσωπα είτε ως κράτη). Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι να αλλάξει εκ βάθρων, να αποκτήσει σοβαρή πρωτογενή παραγωγή, να επενδύσει σε διάφορους τομείς κλπ, είναι μια μεγάλη κουβέντα που θέλει άλλα σεντόνια για να αναπτυχθεί.

Με δεδομένο ότι στο μέλλον, είτε βραχυπρόθεσμα είτε μεσοπρόθεσμα, η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει ξανά (και μάλιστα με ενυπόθηκα δάνεια) ποιος είναι ο στόχος της ΔΗΜΑΡ: Η ΔΗΜΑΡ ουσιαστικά χρησιμοποιεί αριστερή φρασεολογία για να κάνει ότι και η ΝΔ.

Πάμε πιο αριστερά (θεωρητικώς). ΚΚΕ. Το ΚΚΕ με την στάση του έχει πολλάκις εξυπηρετήσει το σύστημα, γι΄ αυτό και παίρνει τα εύσημα ακόμα και από τον Πρετεντέρη. Το ίδιο το κόμμα ζητάει να ψηφιστεί ως μια πιο ισχυρή αντιπολίτευση. Σε μια εποχή που γκρεμίζονται τα πάντα και ο λαός οδηγείται στην εξαθλίωση και στον θάνατο η καούρα του ΚΚΕ είναι να έχει απλά περισσότερους βουλευτές. Και τι θα τους κάνει; Πρακτικά η αύξηση των βουλευτών του είναι άνευ ουσίας για τον λαό. Εντάξει το κόμμα θα έχει περισσότερα έσοδα… Και εδώ έχω βαθύτατη διαφωνία με το ΚΚΕ. Όπως έγρα�α και στον πρόλογο υπάρχει ο στρατηγικός στόχος και ο στόχος τακτικής. Τώρα καίγεται η γούνα μας. Ας διώξουμε την φωτιά και μετά παλεύουμε για την επανάσταση που θα έχει 100% συμμετοχή (μόνο αυτό θα μπορούσε να δεχθεί το κόμμα του λαού).

ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτά τα δύο χρόνια αποδείχθηκε πολύ κατώτερος των περιστάσεων. Για αρκετό χρόνο δεν μίλησε καθόλου για την δανειακή σύμβαση με την οποία παραιτείται η χώρα από κάθε ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας. Δεν εξήγησε επαρκώς και στην ώρα του ότι αυτό που έκανε το ΠΑΣΟΚ ήταν να ανταλλάξει τα δάνεια που ήταν στο ελληνικό δίκαιο με ενυπόθηκα δάνεια στο αγγλικό δίκαιο. Δεν προσπάθησε να δώσει στους πολίτες να καταλάβουν, εξαρχής, που οδηγεί ο δρόμος που μας τον παρουσίασαν ως μονόδρομο. Δεν τόλμησε να φωνάξει εξαρχής ότι η χώρα το 2010 έπρεπε να πάει �ε πτώχευση, τότε που ένα κούρεμα 75% όπως το τωρινό θα είχε πρακτικό νόημα. Και τώρα μπερδεμένο ψελλίζει για περίοδο χάριτος και άλλα ωραία λόγια να αγαπιόμαστε. Πετάει εν ολίγοις την μπάλα στην εξέδρα.

Οι Οικολόγοι – Πράσινοι δεν με πείθουν γενικώς ότι έχουν μια σφαιρική πολιτική που μάλιστα να μπορούν να την στηρίξουν κυβερνώντας.

Εκ δεξιών και μάλιστα στα άκρα υπάρχει ένα φαινόμενο που λέγεται Χρυσή Αυγή. Και πάλι, διαβάζοντας απλά ιστορία, έγραφα ότι σε περιόδους κρίσης αν η αριστερά αποτύχει να πείσει δημιουργείται γόνιμο έδαφος για τον φασισμό και τον ναζισμό. Και φοβάμαι ότι ο φασισμός δεν είναι μια θεωρητική απειλή. Εδώ να πούμε ότι τα μέσα προπαγάνδας θέλοντας να εξυπηρετήσουν τα κόμματα που τους θρέφουν έχουν δημιουργήσει έναν παροξυσμό σε σχέση με τους μετανάστες. Και ένα υπαρκτό πρόβλημα που πρέπει να δούμε πως θα λυθεί το έχουν μετατρέψει σε ένα φανατικό όπλο που δίνει �ροφή στην ακροδεξιά.

Πάμε τώρα στους Ανεξάρτητους Έλληνες. Ο Καμμένος σαν άλλος Βενιζέλος κάνει ότι βρέθηκε στην πολιτική σκηνή μόλις δημιούργησε το κόμμα του (και ο Μπένι μόλις έγινε υπουργός οικονομικών βρέθηκε στην πολιτική σκηνή). Ας κάνω λοιπόν ότι παραβλέπω ότι και ο Καμμένος είναι στοιχείο ενός συστήματος που μας έχει οδηγήσει στην καταστροφή (χρόνια στην ΝΔ και μάλιστα και υπουργός ή μήπως διάβαζε όταν μας έλεγε ο Κωστάκης για την θωρακισμένη οικονομία και ο Τσιτουρίδης ασχολιότανε με δομημένα ομόλογα;). Το παραβλέπω.

Το κόμμα του Καμμένου έχει μαζέψει όλους τους νεοδημοκράτες (που έχουν και αυτοί ευθύνη για την καταστροφή) ώστε όλοι αυτοί να μας σώσουν. Ουσιαστικά αυτό το κόμμα έρχεται απλά να δώσει αποκούμπι στους απογοητευμένους από τον κωλοτούμπα Σαμαρά νεοδημοκράτες. Απέχει πολύ από το να είναι μια πραγματική λύση για την χώρα.

Και για να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Δεν γίνεται να έχουμε και τον σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη. Και εντός ευρώ και ελεγχόμενη από εμάς οικονομία. Η ΕΕ έχει δρομολογήσει μια πορεία που θα εξαθλιώσει τον λαό. Ακόμα και των ισχυρών οικονομικά χωρών. Ακολουθούμε;

Θα μου πεις, είναι λύση ένα εθνικό νόμισμα; Από μόνο του, το λένε όλοι, όχι. Είναι απλά ένα εργαλείο ελέχγου της οικονομίας. Χρειάζονται πολλά να γίνουν. Και φυσικά όχι με τους υπάρχοντες πολιτικούς που έτσι κι αλλιώς έχουν γαλουχηθεί με την πλήρη αδιαφορία για το καλό του συνόλου, την έλλειψη πολιτικής παιδείας, την εξουσιομανία κλπ.

Όπως καταλαβαίνεται δεν υπάρχει κανένα κόμμα που να μπορώ να ψηφίσω. Υπάρχουν βέβαια και άλλα κόμματα μικρότερα. Αλλά δεν δείχνουν καταρχάς (πριν δηλαδή τα κρίνω και επί της πολιτικής) την δυναμική να πιάσουν το 3%. Αυτό σημαίνει ότι με τον εκλογικό τους νόμο οι ψήφοι αυτοί θα μεταφραστούν σε βουλευτικές έδρες των μεγαλύτερων κομμάτων και ιδιαίτερα του πρώτου.

Το λευκό δεν προσμετράτε οπότε ουσιαστικά δίνει μεγαλύτερο ποσοστό επί των εγκύρων στα κόμματα, όπως και το άκυρο και η αποχή.

Τι κάνεις λοιπόν; Εδώ σε θέλω κάβουρα να περπατάς στα κάρβουνα…


Μικρός Φωκίων

http://kostasxan.blogspot.com/




Διαβάστε περισσότερα »

Πήγε για μαλί και βγήκε κουρεμένος ο Χρυσοχοίδης στην πλατεία Αττικής


http://ellinopsychos.blogspot.com/




Διαβάστε περισσότερα »

21η Απριλίου και εθνικισμός

Κατήντησε η λέξις Εθνικισμός πιπίλα στο στόμα όλου του κόσμου. Ποιού κόσμου; Με ποιο δικαίωμα; Ποιο είναι το παρελθόν όσων σήμερα μιλούν για εθνικισμόν και παρουσιάζονται ως εκφρασταί και υποστηρικταί του!

Μεταξύ των άλλων χρόνια τώρα, ακούμε τους απολογητάς της δικτατορίας να μιλούν και αυτοί για εθνικισμόν. Τίποτε κωμικώτερον. Η 21η Απριλίου, η ευνοηθείσα όσον ουδείς ποτέ άλλοτε υπό των καιρών και της τύχης και η αθλίως αυτοκαταργηθείσα εν μέσω φοβερής εθνικής συμφοράς, είχε σχέσιν με το.....
εθνικιστικόν κίνημα όσον η μαϊμού με το φεγγάρι. Η 21η Απριλίου, ουδέποτε επανάστασις αλλά απλό πραξικόπημα, δεν εμφορείτο υπό ουδεμίας ιδεολογίας, δεν διέθετε απλάς πολιτικάς γνώσεις και δεν είχε καμμίαν ενότητα πολιτικού πιστεύω εις τους ανθρώπους της.

Τίμιοι άνθρωποι, αλλά αυτό όχι αρκετόν διά την διοίκησιν ενός τόπου. Το πολιτικόν της αλαλούμ φιλοξενούσε...«Νασερικούς» ή...«Κανταφικούς» αξιωματικούς, αλλά το χειρότερον ήτο οι πράκτορες αξιωματικοί της CIA και χειρότεροι όλων εκείνοι της Intelligence Service. Η Δικτατορία ευρήκε το "εθνικιστικόν" κίνημα εις μίαν φάσιν συνεχούς αναπτύξεως του και το παρέδωσε εις την επελθούσα μεταπολίτευσιν διαλυμένον, διηρημμένον και πρακτορευόμενον. Με την επιτυχίαν του Απριλιανού πραξικοπήματος εκλήθη υπό την ηγεσίαν του Ασλανίδη μία εννεαμελής ομάς (Πλεύρης, Σ. Σταυρόπου�ος, Δ. Δημόπουλος, Α. Δενδρινός…) για να προτείνουν σχέδιον για οργάνωσιν νεολαίας. Οι προτάσεις δεν έγιναν αποδεκτές και οι «εννέα» απεπέμφθησαν. Η οργανωθείσα αργότερον οργάνωσις των «Αλκίμων» αν και περιλάμβανεν πολλούς εθνικιστάς, ουδεμίαν σχέσιν είχε με το οργανωμένον «εθνικιστικόν» κίνημα.

Τότε αρχίζουν να φαίνονται οι αδυναμίες ο αστισμός και η ακροδεξιά φύσις του Εθν. Κινήματος και της ηγεσίας του. Πρώτος ο Δ. Δημόπουλος, προς έκπληξιν όλων, θα δηλώσει ότι «το κίνημα πρέπει να προχωρήσει στην..."επανάστασιν" διότι η τελευταία εκφράζει πλήρως τις ...ιδέες του». Αποπέμπεται αμέσως από τον Κ. Πλεύρη. Θα τοποθετηθεί Γ. Γραμματέας του Υπ. Γεωργίας στην περίοδον όπου επισυνέβη το έγκλημα καταστροφής του «Θρυασίου πεδίου». Ο Πλεύρης όμως αφήνει το κίνημα να ατονίσει βαθμηδόν και προσχωρεί στον Ι. Λαδά, όπου τον ακολουθεί στην Λάρισα, όπου ο τελευτα�ος τοποθετείται, εις μίαν προσπάθειαν του Δικτάτορος και του στρατηγού Αγγελή να διαλύσουν μία διαφαινόμενη προσπάθεια ορισμένων αξιωματικών προς...«επαναστατικοποίησιν» (Λαδάς, Ντερτίλης, Δαδιώτης), οι οποίοι απετελούν και την… «αριστεράν» πτέρυγα του πραξικοπήματος. Άπαντες οι προαναφερθέντες "εξουδετερώθησαν" διά δόλου.

Η μόνη γενναία ενέργεια του Εθνικιστικού Κινήματος παρέμεινε η αναγραφή άρθρου εις την εφημερίδα του με τίτλο «Το Σύνταγμα σοβάς», που ασκούσε δριμεία κριτική κατά του συντάγματος του 1968, που κουκούλωνε τα κακώς κείμενα αντί να τα εξαφανίζει. Το Εθνικιστικό Κίνημα για άλλους εκ της Δικτατορίας ήτο συμπαθές και ανεκτόν, για άλλους όμως ήταν πονοκέφαλος και μισητόν. Οι άσπονδοι εχθροί του ήσαν οι πράκτορες αξιωματικοί της I. Service με κύριον «γραφείον» τους στην έδρα Τεθωρακισμένων στο Γουδί.

Πρώτος στόχος τους η διάσπασις του Εθν. Κινήματος. Ενεργοποιείται η Κ.Υ.Π. και το 1968 αποσχίζεται ομάς εκ του κινήματος η οποία... ιδρύει τους «Αχαιούς» με γραφείο επί της οδού Πειραιώς 10. Αυτό ήταν το πρώτο κτύπημα κατά της μονολιθικής ενότητος και πειθαρχίας του κινήματος. Ήταν η αρχή του Τέλους. Η ομάς αυτή δεν θα κάμει τίποτα το ουσιαστικόν και θα διαλυθεί αργότερον. Ήδη όμως το κίνημα εγκαταλελειμμένον από τους αρχηγούς του, περιπίπτει εις μαρασμόν και αφάνεια. Δεκάδες υπέροχοι νέοι αγωνισταί παραμένουν έκθετοι. Οι υπηρεσίες (ΚΥΠ και ασφάλεια) σπεύδουν. � έλλειψις επαναστατικής δομής και νοοτροπίας, η έλλειψις αντικρατικής συνειδήσεως, η βλακώδης και αφελής εντύπωσις ότι ο στρατός και η αστυνομία ήταν «δικοί μας» (απόρροια της ακροδεξιάς νοοτροπίας που δεν είχε εξαλειφθεί και παραμένει μέχρι σήμερα), ως και έντονα βιώματα αστισμού που παρέμειναν, έρριψαν βορά τους νέους αυτούς εις τα σκοτεινά σχέδια της Κ.Υ.Π. Από εδώ και μπρός το σύστημα θα τους χρησιμοποιεί κατά το συμφέρον του. Όποτε θέλει θα τους διώκει, όποτε θέλει θα τους ενεργοποιεί. Οι ίδιοι οι… «Εθνικισταί» έρμαια του, έχοντας αρκετοί από αυ�! �ούς προσχωρήσει στην ΚΥΠ ως μικρο-χαφιέδες (που παραμένουν μέχρι σήμερα προς ντροπήν τους) δεν το αντιλαμβάνονται.

Με την τοποθέτησιν βόμβας εις τα γραφεία της εβραϊκής EL-AL στο Σύνταγμα από αγωνιστάς της AL-FATAH, συλλαμβάνονται πολίτες εθνικιστές και εθνικιστές ανθυπολοχαγοί, οδηγούνται εις το Γουδί (πάντα εκεί) όπου τους ασκείται βία και διασύρονται. Όταν όμως γίνεται το Πολυτεχνείο η Δικτατορία θα χρησιμοποιήσει "εθνικιστάς" για να παρουσιάσει τους δήθεν «αντιφρονούντας νέους» οι οποίοι θα ανατρέπουν οχήματα έμφορτα υλικής βοήθειας προς τους εγκλείστους εις αυτό, διαδηλώνοντας υπέρ της… «επαναστάσεως». Ο Αρχηγός του ΕΕΛΕΚ, 4ετής Ευέπλις το 1971 θα κινδυνεύσει να ε�διωχθεί της Σχολής ως εμφορούμενος των ιδεών του Ι. Μεταξά και θα «γλυτώσει», επειδή αντετάχθη εις αυτό, το συμβούλιον των συμμαθητών του επιλοχιών της Σχολής, συνεργούσης και της στρατιωτικής παραδόσεως της οικογενείας του.

Το 1973, η ΕΣΑ θα επιτεθεί στα υπολειτουργούντα γραφεία του κινήματος, θα βάλει φωτιά και θα κλέψει ό,τι αρχεία παρέμεινα. Νέες διώξεις εθνικιστών θα ακολουθήσουν. Και πάλιν ο αρχηγός του ΕΕΛΕΚ ανθυπολοχαγός εις Ξάνθην θα ειδοποιηθεί από συντρόφους – συναγωνιστάς, ότι κινδυνεύει και να λάβει τα μέτρα του. Το 1974 νέες διώξεις εθνικιστών ευελπίδων και αξιωματικών, υποκινούμενες από το «Γουδί», θα λάβουν χώραν με συλλήψεις και προσφυγές εις το ΚΕΣΑ, εις περιοχήν Παπάγου. Ο όλος τραγέλαφος θα κλείσει το 1974 με την σύλληψιν και εγκλεισμόν επί 1 μήνα εις τα κρατητήρ�α του ΕΑΤ–ΕΣΑ επί της λεωφόρου Β. Σοφίας, όλης της πάλαι ποτέ ηγεσίας του Εθν. Κινήματος, όπου θα τους εύρη η πτώσις του άφρονος καθεστώτος της 21ης Απριλίου. Εκεί θα απελευθερωθούν από ένα έξαλλο από ενθουσιασμό αριστερό πλήθος, το οποίον κραυγάζοντας συνθήματα κατά του... Φασισμού και μη γνωρίζοντας ποιοι είναι, θα τους σηκώσει στους ώμους του και θα τους ζητωκραυγάσει ως αντιστασιακούς που ουδόλως υπήρξαν.

Έτσι η πρώτη και τελευταία φορά που εζητωκραυγάσθη η ηγεσία του Εθν. Κινήματος ήτο από κουμμουνιστάς ως... αντιφασίστες. Η 21η Απριλίου υπήρξε κατάρα και συμφορά για τον ελληνικό εθνικισμό. Πρίν απ' αυτούς το Εθν. Κίνημα απλώνετο συνεχώς στα Πανεπιστήμια και στην Κοινωνία. Με ενθουσιασμό πειθαρχία και συμπόνια. Ούτε Αντίχριστο ήταν, ούτε Ευρώδουλο, ούτε ΝεοΕποχιτικό, όπως κατήντησε σήμερα. Η 21η Απριλίου το διέλυσε και το χειρότερο, έβαλε τους πρώτους χαφιέδες και πράκτορες μέσα του, οι οποίοι και το αποτέλειωσαν κατά την μεταπολίτευσιν, αφού η ΚΥΠ συνέχισενα υπάρχει και να δρα και μετά την Δικτακτορίαν. Επέφερε σύγχυσιν και διάσπασιν εκεί που υπήρχε καθαρή αντίληψις και ενότης.

Μένει να αναφερθούμε στο Κόμμα των σημερινών απολογητών του Απριλιανού καθεστώτος. Και αυτοί φωνάζουν για εθνικισμό! Και δεν ντρέπονται. Δεν σιωπούν! Δεν το βουλώνουν! Όταν ο εκ των εκπροσώπων τους Σ. Ζουρνατζής, αποκαλούσε περιφρονιτικώς τους Εθνικιστάς «τα Φασιστάκια». Όταν η λέξις Εθνικισμός τους προκαλούσε ρίγη απέχθειας και ντροπής. Όταν απεμάκρυναν από τις τοπικές τους οργανώσεις τον σημερινόν Διευθυντήν Διαφωτίσεως του ΕΕΛΕΚ Σ. Σταυρόπουλον «διά τάς Εθνικιστικάς του αντιλήψεις», ενώ θα έπρεπε να τον παρακαλούν να τους ξεστραβώσει από το ιδεολο�ικό τους σκότος. Όταν η νεολαία τους, τους...εγκατέλειψε δύο φορές για να στραφεί προς ό,τι εκείνοι σήμερα, εξ ανάγκης, προσπαθούν να μας πείσουν ότι πιστεύουν. Φέρουν την σφραγίδα της αποτυχίας των λαθών της εποχής που εκπροσωπούν. Δεν πρόκειται να κάμουν τίποτα απολύτως. Παραμένουν για να κινούνται όπως οι σκιές στο ημίφως. Να σβήνουν σιγά-σιγά. Έτσι όπως χάθηκε και το «εθνικιστικό» κίνημα υπηρετούμενο από μικρούς ανθρώπους.

Εφημερίδα Ελληνοκρατία - Φύλλο Αγώνος 36 - Σεπτέμβριος 1998
http://ellinokratia.blogspot.com




Διαβάστε περισσότερα »

Παρουσίαση ψηφοδελτίων Χρυσής Αυγής - Όλα τα ονόματα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πρωτοπόροι Αγωνιστές της Εθνικής Ιδέας όλοι όσοι μετέχουν στη μεγάλη πολιτική μάχη
Το Σάββατο 21 Απριλίου στο ξενοδοχείο Stanley στην Πλατεία Καραϊσκάκη και ώρα 7 μ.μ σας καλούμε στην παρουσίαση των ψηφοδελτίων του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή. Πλαισιωμένα με ανθρώπους καθαρούς, που δεν έχουν καμία σχέση με το καθεστώς της ρεμούλας και της διαπλοκής. Άνθρωποι από όλες τις κοινωνικές τάξεις. Εργαζόμενοι, οικογενειάρχες, επιστήμονες...
σαλπίζουν την ένωση του Ελληνικού Λαού ενάντια στην κλεπτοκρατία και την φαυλοκρατία, κάτω από την σημαία της Χρυσής Αυγής.
Σάββατο 21 Απριλίου – 19.00, ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ, Ξενοδοχείο Stanley – Πλατεία Καραϊσκάκη


Όχι στον παλαιοκομματισμό στην πράξη

Οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες των ψηφοδελτίων της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, στις εκλογές της 6ης Μαΐου, θα δώσουν έναν αγώνα Εθνικό και Ιδεολογικό, χωρίς την ελαχίστη προσωπική φιλοδοξία. Ο Αγώνας δίδεται για το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα και όχι για αξιώματα και θέσεις μέσα σε ένα αμαρτωλό καθεστώς. Ο Αγώνας είναι για Ελλάδα και Ιδανικά, για Πίστη και Ιστορία.
Ο οποιoσδήποτε παλαιοκομματικού τύπου προσωπικός ανταγωνισμός μεταξύ των υποψηφίων θα παταχθεί αμείλικτα. Απαγορεύονται προσωπικά φυλλάδια και αφίσες υποψηφίων. Όλοι στρατιώτες της Ιδέας και τίποτε άλλο.
Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι έχουμε απέναντί μας συνασπισμένες εναντίον μας όλες τις δυνάμεις ενός διεφθαρμένου καθεστώτος, το οποίο είναι απόλυτα ένοχο όχι μόνο για την οικονομική χρεωκοπία, αλλά και την πολιτική και πολιτιστική χρεωκοπία του Λαού μας. Είναι απόλυτα ένοχο για την εκχώριση της εθνικής κυριαρχίας. Αυτό το καθεστώς πολεμούμε και η πορεία μας προς τον Λαό έχει σκοπό πρώτα απ' όλα και πάνω απ' όλα την εθνική ελευθερία.


Σάββατο 21 Απριλίου – 19.00, ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ,

Ξενοδοχείο Stanley – Πλατεία Καραϊσκάκη


Β' ΑΘΗΝΑΣ

ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΕΡΜΕΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΓΙΑΝΝΟΓΚΩΝΑΣ ΜΙΧΑΗΛ

ΖΑΡΟΥΛΙΑ ΕΛΕΝΗ

ΖΩΑΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΚΕΡΑΣΟΒΙΤΗ ΙΩΑΝΝΑ

ΚΟΥΡΑΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΛΕΜΟΝΤΖΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΛΕΝΤΖΟΣ ΗΛΙΑΣ

ΛΥΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

ΜΠΑΜΠΑΝΙΩΤΗ ΕΛΕΝΗ

ΝΙΚΟΛΑΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΙΜΩΝ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ ΗΛΙΑΣ

ΠΕΡΣΙΔΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ

ΠΙΤΑΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΤΑΓΑΡΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

ΤΣΙΚΩΝΗ

ΧΡΗΣΤΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ



Α' ΑΘΗΝΑΣ

ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΒΑΡΔΟΥΛΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

ΒΟΥΛΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΖΕΛΕΝΙΤΣΑ ΜΑΡΙΑΝΘΗ

ΚΑΨΑΛΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

ΚΟΥΔΟΥΝΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΚΟΥΜΕΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΚΩΣΤΗ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ

ΣΚΟΡΔΕΛΗ ΘΕΜΙΣ

ΣΙΜΟΣ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΑΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΠΛΩΜΑΡΙΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΗ ΣΤΥΛΙΑΝΗ





ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΗΛΙΑΣ

ΚΑΤΑΤΣΗ ΜΑΡΙΑ

ΜΠΟΛΑΡΗ ΠΑΓΩΝΑ

ΡΕΜΠΑΠΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ

ΡΗΓΑΤΟΣ ΟΡΕΣΤΗΣ

ΤΣΑΛΠΑΤΟΥΡΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ

ΤΣΟΥΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΧΡΗΣΤΟΥ ΕΙΡΗΝΗ

ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ



Α' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΓΡΕΓΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

ΔΕΛΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΜΑΚΗΣ

ΜΠΑΤΑΛΑ ΜΑΡΙΑ

ΜΠΑΞΕΒΑΝΟΓΛΟΥ ΡΟΖΑΛΙΑ

ΠΑΥΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΤΣΑΚΙΡΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

ΤΣΙΑΝΤΗΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ



Β' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΛΥΒΙΟΣ

ΜΟΥΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΣΟΥΠΙΑΔΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ

ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ



Α' ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΚΟΥΖΙΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΚΡΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΛΑΖΑΡΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

ΠΟΡΙΧΗΣ ΦΡΑΤΖΕΣΚΟΣ

ΣΑΡΛΑ ΑΝΤΩΝΙΑ



Β' ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΛΑΓΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΙΧΑΗΛ

ΠΑΤΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΠΕΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΑΤΙΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ



ΑΧΑΪΑΣ

ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΓΙΑΧΑΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΔΕΜΕΣΤΙΧΑ ΑΡΕΤΗ

ΜΙΧΑΛΑΤΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΦΡΙΓΓΕΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ





ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΜΠΑΚΟΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΜΠΑΛΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΛΑ
ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΝΤΑΪΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ


ΛΑΡΙΣΗΣ
ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ
ΑΛΤΖΕΡΙΝΟΣ–ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΟΛΤΣΙΔΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΨΩΜΙΑΔΟΥ ΜΑΡΙΑ



ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΙΧΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΜΠΑΡΜΠΟΥΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΜΠΑΡΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
ΣΑΜΑΡΤΖΗΣ ΤΡΥΦΩΝ
ΤΣΑΡΜΑΚΛΗ ΑΝΝΑ
ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΑΤΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ


ΣΕΡΡΩΝ
ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΣΙΩΗΣ ΝΙΚΗΤΑΣ
ΤΣΩΤΣΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΧΛΩΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ


ΗΛΕΙΑΣ
ΚΡΕΣΠΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΛΥΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΧΡΥΣΑΥΓΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ



ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΚΑΡΕΦΥΛΛΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΚΑΤΣΙΚΑΚΗ ΜΑΡΙΓΩ
ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΗΣ ΜΗΝΑΣ

ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΓΚΛΕΤΣΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΚΟΥΚΟΥΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ




Διαβάστε περισσότερα »

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕ ΤΗΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ KAI Με ΤΗΝ αποχή από τις εθνικές εκλογές, κλείσιμο των δήμων αλλά και αποκλεισμό των λιμανιών ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟΝΙΑ

παραμυθία της χαλιμας από τους δημάρχους και ψέματα όλα για το θέα Αθήναι είναι πέστε μας ρε δήμαρχοι της συμφοράς πότε κάνατε ανοιχτές λαϊκές συσκέψεις? αν έχετε @@@@ και θέλετε πραγματικά να κάνετε κάτι κάντε ανοιχτές λαϊκές συσκέψεις στα αλήθεια ,άλλα πως να κάνετε αφού με τους εφοπ-λιστές πίνετε καφεδάκι παρέα και ....
δεύτερον είσαστε όλοι δεσμευόμενοι στα κόμματα της τρόικας
http://skopelos-news.blogspot.com/2012/04/blog-post_7447.html
2)ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Γ. Μιχελής αρνήθηκε να μιλήσει στο skopelos news σήμερα !!!
http://skopelos-news.blogspot.com/2012/04/skopelos-news_19.html
3)Επιστολή της επιτροπής αγώνα Σκοπέλου με Παρέμβαση για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες Προς δημάρχους τον βόρειων Σποράδων και στην μαύρη κυβέρνησή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ!!!
http://skopelos-news.blogspot.com/2012/04/blog-post_3509.html
http://skopelos-news.blogspot.com




Διαβάστε περισσότερα »

Το λιοντάρι βρυχάται ακόμα -ο Γλέζος πρώτος στο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Ο Μανώλης Γλέζος θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.. . Ο αγωνιστής-σύμβολο της εθνικής αντίστασης θα έχει επίσης ηγετικό ρόλο στο εκλογικό σχήμα ΣΥΡΙΖΑ-Ενιαίο Κοινωνικό Μέτωπο, πράγμα στο οποίο συμφώνησαν όλοι οι σύμμαχοι. Έτσι για άλλη μια φορά, παρά τα ενενήντα του χρόνια, ο άνθρωπος που .....
κατέβασε τη σημαία με τη σβάστικα από την ακρόπολη βρίσκεται στην πρώτη γραμμή.
Εν τω μεταξύ, από την Καλαμάτα αυτή τη φορά εξαπέλυσε τα βέλη του κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Αντώνη Σαμαρά ο Αλέξης Τσίπρας.

Για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, είπε ότι στέλνει επιστολές στον Μπαρόζο, για να μας δείξει ότι έχει αναπτυξιακό σχέδιο για την χώρα και πρόσθεσε ότι χρειάζεται μεγάλη ικανότητα για να μιλάς δύο γλώσσες ταυτόχρονα, και αυτή την ικανότητα ο κ. Βενιζέλος την έχει, και παρουσίασε σειρά αποφάσεων του προέδρου του ΠΑΣΟΚ που έχουν οδηγήσει τη χώρα στη σημερινή κρίση.

Για τον κ. Σαμαρά είπε ότι μπορεί η ανάγκη του προέδρου της ΝΔ να γίνει πρωθυπουργός να είναι καθοριστική για τον ίδιο, αλλά για όλους τους υπόλοιπους σε αυτή τη χώρα, δεν σημαίνει απολύτως τίποτα.

Το νέο στοιχείο στην ομιλία του κ. Τσίπρα είναι ότι έθεσε ερωτήματα στον ελληνικό λαό, κάτι που θα συνεχιστεί και στην υπόλοιπη προεκλογική εκστρατεία του.

«Θέλετε αύριο να σας κόψουν τις συντάξεις τις οποίες ήταν να σας κόψουν σήμερα, αλλά το ανέβαλλαν επειδή σας θεωρούν ηλίθιους; Ψηφίστε τους. Θέλετε αύριο να μάθετε πως επιμερίζονται τα μέτρα περικοπών 16 δισ., για τα οποία έχουν δεσμευτεί και γιατί αυτό σας αφορά; Ψηφίστε τους. Θέλετε αύριο να σας μειωθεί και άλλο ο μισθός; Να έρθουν και άλλα χαράτσια με στόχο ότι να μαζέψουν ότι απέμεινε στον οικογενειακό τραπεζικό σας λογαριασμό; Ψηφίστε τους».

http://kentrinews.gr




Διαβάστε περισσότερα »

ΠΡΟΣ ΖΩΑ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ!!!! ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΝΔ & ΠΑΣΟΚ !! ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΘΕΙ ΜΕΤΡΑ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ

Νέο τσουνάμι μέτρων διαρκείας μέχρι το 2030 προβλέπει έκθεση του ΔΝΤ. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ, οι ψηφοφόροι πρέπει να γνωρίζουν ότι:
Οι δαπάνες που πρέπει να κόψει η νέα κυβέρνηση ισοδυναμούν με νέα δημοσιονομικά μέτρα 16 δισ. ευρώ έως το 2020 και άλλα 8 δισ. ευρώ έως το 2030! Συνολικά δηλαδή πρέπει να περιμένουμε ότι θα υποστούμε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μειώσεις 24 δισ. έως το 2030.
Έρχονται νέα ....
σαρωτικά μέτρα στο Δημόσιο και το ασφαλιστικό. Δηλαδή εκτός από τις απολύσεις στο δημόσιο, έχουμε μπροστά μας νέες μειώσεις σε μισθούς συντάξεις και κατάργηση 13ου και 14ου μισθού.
Αναμένεται να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές των εργοδοτών, αλλά να αυξηθούν οι εισφορές των αυτασφαλιζόμενων, ενώ θα μειωθούν ιατρικές εξετάσεις και φάρμακα που καλύπτουν τα ταμεία.
Επίσης δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για μείωση φόρων.
ΑΝ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΤΕ, ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΑ ΣΑΣ ....

http://epanastasitora.posterous.com




Διαβάστε περισσότερα »