Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Λειτουργία νέου σταθμού Προαστιακού στη Πάτρα

Διαβάστε περισσότερα »

Επιβραδύνεται η οικονομία της Τουρκίας

Διαβάστε περισσότερα »

ΑΠΘ: Σκάνδαλο υπεξαίρεσης 11 εκατ. λίτρων πετρελαίου υπέρ...καθηγητών!


Νέες διαστάσεις παίρνει το σκάνδαλο με το πετρέλαιο θέρμανσης στο ΑΠΘ. Μετά την παραπομπή συνολικά 19 ατόμων, μία νέα καταγγελία μπήκε στο μικροσκόπιο των δικαστικών αρχών.

Ο εισαγγελέας παρέλαβε μία ανώνυμη καταγγελία σύμφωνα με την...


...οποία ποσότητες πετρελαίου που προορίζονταν για τις ανάγκες του πανεπιστημίου κατέληγαν στα σπίτια πανεπιστημιακών καθηγητών.
Σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, η οποία αξιολογήθηκε ως σοβαρή, αναφέρονται οι διευθύνσεις σπιτιών πέντε καθηγητών και ήδη ο αρμόδιος για οικονομικά εγκλήματα εισαγγελέας Λάμπρος Τσόγκας παρήγγειλε στο ΣΔΟΕ τη διενέργεια έρευνας ώστε να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών.

Μάλιστα, ο καταγγέλλων ισχυρίζεται ότι υπάρχουν τιμολόγια σύμφωνα με τα οποία το ΑΠΘ φέρεται να παραλαμβάνει ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης ακόμη και την περίοδο που λειτουργούσε το σύστημα θέρμανσης με τη χρήση φυσικού αερίου.

Πώς αποκαλύφθηκε

Το σκάνδαλο με το πετρέλαιο θέρμανσης αποκαλύφθηκε όταν διαπιστώθηκε ότι, το τελευταίο έτος κατά το οποίο το ΑΠΘ θα χρησιμοποιούσε πετρέλαιο πριν από τη λειτουργία του φυσικού αερίου, οι παραγγελίες εκτοξεύτηκαν. Σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΔΕ που διενεργήθηκε, από την περίοδο 1999 έως 2000 άρχισαν να καταναλώνονται διπλάσιες ποσότητες πετρελαίου από τις εκτιμώμενες ως «φυσιολογικές». Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, την περίοδο 1997 - 1998 καταναλώθηκαν 2.562.747 λίτρα πετρελαίου, το 2002 - 2003 οι παραγγελίες έφτασαν τα 4.053.577 λίτρα και την τελευταία χρονιά πριν από το φυσικό αέριο η κατανάλωση εμφανίζεται στα 5.618.686 λίτρα πετρελαίου!

Το κύκλωμα εκτιμάται ότι δρούσε μέχρι τον Απρίλιο του 2004 ανενόχλητα. Η δράση του κορυφώθηκε το έτος 2003 - 2004, με αποτέλεσμα οι παραγγελίες και οι δήθεν παραδόσεις πετρελαίου στο λεβητοστάσιο να ξεπερνούν εκείνες της προηγούμενης χρονιάς κατά 1.500.000 λίτρα.

Με αξία 7 εκατ. ευρώ

Όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, το διάστημα από τον Οκτώβριο του 1999 έως τον Απρίλιο του 2004 έγιναν προμήθειες τουλάχιστον 11 εκατομμυρίων λίτρων σε πετρέλαιο θέρμανσης, αξίας επτά εκατομμυρίων ευρώ, που το ίδρυμα κατέβαλε σε εμπόρους πετρελαιοειδών, χωρίς όμως αυτές οι ποσότητες να καταλήξουν στις δεξαμενές του πανεπιστημίου.

Πηγή: Αγγελιοφόρος/ www.agelioforos.gr

Σχόλιο Παραπολιτικής: Με αυτή την τόσο ζηλευτή τεχνογνωσία που έχουν αποκτήσει διάφοροι επιτήδειοι ανά την Ελλάδα, είναι σχεδόν κρίμα να μην επιστρέψουμε στη δραχμή. Θα έχουμε τη μεγάλη ευκαιρία να γίνουμε δίχως ενοχές ένα πανούργο κράτος-μεσάζοντας μεταξύ Ανατολής και Δύσης....




Διαβάστε περισσότερα »

Εφιάλτες στο θέατρο των ονείρων

Τα τελευταία επτά χρόνια η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μας έχει χαρίσει ορισμένα απίστευτα θρίλερ στο "θέατρο των ονείρων", με αποκορύφωμα την επεισοδιακή νίκη με 3-2 επί της Μπράγκα την Τρίτη (23/10) το βράδυ.

Μάλιστα αυτή ήταν η πρώτη φορά μετά τη σεζόν 1998-1999 που η Γιουνάιτεντ κατάφερε να γυρίσει παιχνίδι στο οποίο έχανε με 2-0 (εναντίον της Γιουβέντους, που στο 10' κέρδισε με δυο γκολ του Ιντζάγκι) και μάλιστα στο τέλος της διοργάνωσης κατέκτησε το τρόπαιο στον ανεπανάληπτο τελικό με την Μπάγερν Μονάχου.

Από τότε λοιπόν, μαζί με το ματς της Τρίτης, ακολούθησαν οκτώ παιχνίδια με μεγάλο ενδιαφέρον, τα τέσσερα εκ των οποίων ήταν με αντιπάλους από την Πορτογαλία.

2012-2013 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπράγκα 3-2

Από 0-2 έγινε σε 3-2

2011-2012 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Βασιλεία 3-3

Παρότι προηγήθηκε με 2-0, βρέθηκε να χάνει με 3-2, όμως έσωσε την παρτίδα στο τέλος (Γουέλμπεκ 16', 17', Γιάνγκο 90' - Φράι 58', 60', 76')

2011-2012 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπενφίκα 2-2

 

Βρέθηκε πίσω στο σκορ, προηγήθηκε, όμως τελικά δεν κατάφερε να πάρει το τρίποντο (Μπερμπάτοφ 30', Φλέτσερ 59' - Τζόουνς 3', Αϊμάρ 61')

 

2009-2010 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Βόλφσμπουργκ 2-1

Οι Γερμανοί προηγήθηκαν στο 56', όμως με δυο γκολ μέχρι και το 76ο λεπτό γύρισε το ματς (Όουεν 29', Σκόουλς 84', Βαλένσια 92' - Τζαγκόεφ 25', Κράσιτς 31', Μπερετζούσκι 47')

 

2009-2010 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 3-3

Η Γιουνάιτεντ βρέθηκε να χάνει με 3-1 στην έδρα της, όμως πήρε την ισοπαλία στο τέλος  (Γκιγκς 59', Κάρικ 78' - Ζντέκο 56')

 

2008-2009 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Άαλμποργκ 2-2

Η Γιουνάιτεντ βρέθηκε να χάνει με 2-1 στο πρώτο μέρος, όμως στην επανάληψη πήρε την ισοπαλία (Τέβες 3', Ρούνεϊ 52' - Γιάκομπσεν 31', Κουρθ 47')

2007-2008 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Σπόρτινγκ Λισαβώνας 2-1

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο πρώτο μέρος, το γύρισε στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στις καθυστερήσεις (Τέβες 61', Κ. Ρονάλντο 91'- Αμπέλ 22')

 

2006-2007 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Σέλτικ 3-2

Στο ημίχρονο οι Άγγλοι ήταν ισόπαλοι, αλλά πήραν κεφάλι στο σκορ νωρίς στην επανάληψη (Σαχά 30', 40' πέναλτι', Σόλσκιερ 47' - Χένεμπορ Οφ Χέσελίνγκ 21', Νακαμούρα 43')

2005-2006 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπενφίκα 2-1

Έπρεπε να φτάσει το 85ο λεπτό για να πάρει τελικά τη νίκη (Γκιγκς 35', Φαν Νίστελροϊ 85' - Σιμάο 59')



Διαβάστε περισσότερα »

Ανακοίνωση Τσάκα κατά Αλαφούζου

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Ριάντ 24/10/2012

Όλο αυτό το διάστημα η αποχή μας από τα τεκταινόμενα στον Παναθηναϊκό ήταν επιλογή μας.

Η αύξηση του Μ.Κ όπως προκηρύχτηκε από τους νυν διοικούντες ολοκληρώθηκε και τυπικά με πενιχρά αποτελέσματα. Ο πρόχειρος και ανεύθυνος σχεδιασμός του καλοκαιριού αποτυπώνεται, δυστυχώς, και στο γήπεδο με οικτρά αποτελέσματα για την ομάδα.

Παρακολουθήσαμε και παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τα τεκταινόμενα στον Παναθηναϊκό. Κάθε μέρα που περνά η κατάσταση σε όλα τα επίπεδα αντί να βελτιώνεται χειροτερεύει. Η ζοφερή οικονομική κατάσταση και η αδυναμία να δοθεί λύση έχει καταστήσει τον Παναθηναϊκό από πρωταγωνιστή κομπάρσο.

Εξετάζοντας προσεκτικά όλες τις παραμέτρους, δηλώνουμε τη διάθεση μας να προσπαθήσουμε για μία ακόμα και ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ φορά για την απόκτηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Με τους συνεργάτες μου ολοκληρώνουμε μέσα στον Νοέμβριο την καινούργια μας πρόταση, την οποία και θα καταθέσουμε.

Ελπίζουμε αυτή τη φορά όλοι όσοι δηλώνουν ότι αγαπούν τον Παναθηναϊκό να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να πράξουν το αυτονόητο. Να μας παραχωρήσουν την ομάδα στηριζόμενοι στη φερεγγυότητα της πρότασης μας και στο αναπροσαρμοσμένο μας business plan. Μόνο έτσι ο Παναθηναϊκός θα μπορέσει, αφού βρει την εσωτερική γαλήνη και ομόνοια, και αποκτήσει μια νέα ισχυρή διοίκηση να επανέλθει στον δρόμο των επιτυχιών.

Μπορούμε και θέλουμε να δώσουμε όραμα στα εκατομμύρια φιλάθλων του Παναθηναϊκού και την απαραίτητη δύναμη που να τον κάνει ξανά αδιαφιλονίκητο πρωταγωνιστή στην Ελλάδα και πρωταγωνιστή στην Ευρώπη.

HRH Prince Faisal bin Abdulaziz bin Nasser bin Abdulaziz Al Saud

υ.γ Ευχόμαστε στον Παναθηναϊκό καλή επιτυχία στο Ευρωπαϊκό παιχνίδι με τη S.S. Lazio."

Το δελτίο Τύπου, όπως εκδόθηκε στα αγγλικά:

 


Διαβάστε περισσότερα »

Σκέφτεται τον Κρίστμας

Ο Αμερικανός γκαρντ (1.95, 26) που έμεινε ελεύθερος από τους Μπόστον Σέλτικς, είχε απασχολήσει έντονα και το καλοκαίρι τους Πειραιώτες, μόνο που τότε προτίμησε να δοκιμάσει την τύχη του στο ΝΒΑ. Κι από τη στιγμή που είναι διαθέσιμος οι "ερυθρόλευκοι" σκέφτονται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να τον αποκτήσουν.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας όλα αυτά τα χρόνια ήταν αντίθετος με τις σπασμωδικές κινήσεις και σπάνια προχωρά σε αλλαγές παικτών κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Κι είναι χαρακτηριστικό ότι οι παράμετροι μιας τέτοιας κίνησης ζυγίζονται εκτενώς, καθώς δεν πρόκειται να γίνει μια κίνηση... απλά για να γίνει. Κι είναι χαρακτηριστικό, εξάλλου, ότι παρά το γεγονός ότι υπάρχει μια ελεύθερη θέση Αμερικανού, ο Ολυμπιακός αν αποκτήσει τον Κρίστμας θα το κάνει για να αντικαταστήσει τον Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους.

Το προπονητικό τιμ, άλλωστε, δίνει μεγάλη βαρύτητα στη χημεία της ομάδας. Κι η προσθήκη ενός ακόμη παίκτη (απλά για να συμπληρωθούν οι θέσεις) θα δημιουργούσε "μποτιλιάρισμα" στις θέσεις των γκαρντ. Φαίνεται, όμως, ότι ο Γκετσεβίτσιους λόγω της αδυναμίας του στο αμυντικό κομμάτι, δεν μπορεί να προσφέρει στα παιχνίδια της Ευρωλίγκας ή στα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Και αυτό δεν αποτελεί φετινή παρατήρηση, καθώς και πέρσι επί ημερών Ντούσαν Ίβκοβιτς (με εξαίρεση τα καλά παιχνίδια που έκανε στους περσινούς τελικούς), είχε ελάχιστη συμμετοχή στους προημιτελικούς της Ευρωλίγκας, στον τελικό κυπέλλου και στο φάιναλ-φορ.

Τα συν της απόκτησης Κρίστμας

  • Πρόκειται για έναν ολοκληρωμένο σκόρερ. Πέρσι ήταν πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα (18.2 πόντους) κάνοντας μάλιστα πολύ καλά ματς απέναντι στον Ολυμπιακό και στον Παναθηναϊκό. Στο ΣΕΦ μάλιστα είχε σκοράρει 41 πόντους με 8 τρίποντα. Τέλειωσε την κανονική περίοδο ως πρώτος στο ranking, δεύτερος σε εύστοχα τρίποντα (62 σε 26 παιχνίδια) και πρώτος σε κερδισμένα φάουλ. Είναι ένας παίκτης που δημιουργεί προσωπικές φάσεις, μπορεί να παίξει ένας-εναντίον-ενός, pick-n-roll (με αυτή τη σειρά) και να εκτελέσει παίζοντας χωρίς τη μπάλα.
  • Δεν είναι μόνο σκόρερ. Πέρσι στο Ρέθυμνο (στο ΠΑΟΚ την σεζόν 2010-2011 είχε παίξει μόνο για λίγα παιχνίδια) είχε αφήσει τα διαπιστευτήρια του μόνο ως σκόρερ. Είναι, όμως, καλός πασέρ (3.1 ασίστ) και μπορεί να παίξει και καλή άμυνα (κάτι που δεν έκανε πέρσι). Αυτό το επιβεβαίωσε άνθρωπος του Ολυμπιακού που παρακολούθησε τα παιχνίδια του στο Summer League με τη φανέλα των Σέλτικς, όπου είχε αφήσει όλους τους σκάουτερ με ανοιχτό το στόμα.
  • Ο Ολυμπιακός θα αποκτήσει οπότε έναν παίκτη που μπορεί να δημιουργήσει (μαζί με τους Σπανούλης, Λο και Σλούκα), έναν παίκτη που μπορεί να εκτελέσει (μαζί με τους Περπέρογλου, Παπανικολάου) και να προσθέσει έναν καλό αμυντικό στην περιφέρεια του, κενό που ίσως φαντάζει μεγαλύτερο.
  • Ο Κρίστμας που πέρσι έπαιζε με πολύ μικρό συμβόλαιο στο Ρέθυμνο θα έχει την ευκαιρία για το βήμα παραπάνω. Η Ευρωλίγκα θα είναι ασφαλώς ένα κίνητρο. Οπότε οι "ερυθρόλευκοι" θα προσθέσουν έναν παίκτη που θα έχει διάθεση να αποδείξει πολλά.

Τα πλην της απόκτησης Κρίστμας

  • Ο Γκετσεβίτσιους ως τώρα είχε μικρό χρόνο συμμετοχής, ενώ έπαιξε κυρίως στα παιχνίδια που απουσίαζε ο Έισι Λο. Ο Αμερικανός, ωστόσο, τώρα επέστρεψε οπότε ένα ακόμη πρόσωπο στην περιφέρεια, θα δώσει άλλη μια λύση, αλλά ίσως να μπερδέψει τη χημεία του Ολυμπιακού, που έχει ήδη τέσσερις γκαρντ (Σπανούλης, Λο, Μάντζαρης, Σλούκας).
  • Η προσθήκη ενός παίκτη στη μέση της χρονιάς δημιουργεί προβλήματα στην ομαλή λειτουργία της ομάδας. Μην ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει την προετοιμασία του με όλους τους παίκτες κι αυτό είναι κάτι που φαίνεται στη λειτουργία της ομάδας. Και το χειρότερο είναι ότι με τα διπλά παιχνίδια δεν υπάρχει ευκαιρία για συνεχόμενες προπονήσεις, που θα επέτρεπαν σε έναν παίκτη (και δει Αμερικάνο) να ενσωματωθεί πλήρως σε μια φιλοσοφία που είναι εξάλλου εντελώς διαφορετική από αυτή του Ρεθύμνου.
   


Διαβάστε περισσότερα »

Η προδοσία είναι μεγάλη, η οργή μας μεγαλύτερη, το ηθικό μας ,προδότες,...ακμαιότατο !

ΛΟΚ, ΜΑΚ, ΜΑΛ & ΕΤΑ



Διαβάστε περισσότερα »

Προκαλεί ξανά ο «δράκος» της Πάρου

Ο Πακιστανός που κακοποίησε την 15χρονη Μυρτώ το απόγευμα της 22ας Ιουλίου στην Πάρο εξακολουθεί να προκαλεί. Ο δράστης με διάφορα τεχνάσματα προσπαθεί να...
ξεγελάσει τόσο τις αστυνομικές όσο και τις δικαστικές αρχές. Σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso, ρωτήθηκε από τον δικαστικό λειτουργό τρεις φορές κατά τη διάρκεια της απολογίας για την ηλικία του και έδωσε τρεις διαφορετικές ημερομηνίες γέννησης! Αρχικά δήλωσε ότι γεννήθηκε το 1991, έπειτα υποστήριξε ότι γεννήθηκε το 1993 και στο τέλος ισχυρίστηκε ότι ήρθε στον κόσμο το 1995. Οι ισχυρισμοί του, εξόργισαν τον ανακριτή ο οποίος διαβίβασε άμεσα στον εισαγγελέα, να ασκηθεί συμπληρωματική ποινική δίωξη στον κατηγορούμενο για ψευδή ανωμοτί κατάθεση. Όμως και κατά τη διάρκεια της νέας του προσαγωγής στον δικαστικό λειτουργό δεν άλλαξε στάση και συνέχισε να εμμένει στα ψέματά του. Ετσι ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία και οδηγήθηκε στο δικαστήριο, το οποίο τον έκρινε ένοχο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο ετών. Έπειτα πήρε ξανά τον δρόμο της επιστροφής για τις φυλακές του Αυλώνα. Ο σωματότυπος και τα χαρακτηριστικά του μαρτυρούν ότι είναι ενήλικος και όχι ανήλικος όπως υποστηρίζει ο ίδιος. Πρόκειται για συνηθισμένο φαινόμενο αλλοδαπών από τις ασιατικές χώρες που πολλές φορές καταφέρνουν να παραπλανούν τις αρχές και να παρουσιάζουν ψευδή στοιχεία για την ηλικία τους. Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, γνωστός ντέντεκτιβ έχει αναλάβει να βρει τα πραγματικά έγγραφα του ''δράκου της Πάρου'' που θα αποκαλύψουν την πραγματική του ηλικία, αλλά και τον τρόπο που βρέθηκε στη χώρα. Η μάχη της 15χρονης Η μικρή Μυρτώ εξακολουθεί να δίνει μάχη για τη ζωή της. Η κατάστασή της, φαίνεται μέρα με τη μέρα να παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης. Πλέον έχει βγει από το νοσοκομείο ''Αττικόν'' και έχει μεταφερθεί σε κέντρο αποκατάστασης. Η 15χρονη υποβάλλεται καθημερινά σε φυσικοθεραπείες και πλέον μπορεί και εστιάζει το βλέμμα της.




Διαβάστε περισσότερα »

Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Πρώτο κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, η οποία διεξήχθη από την εταιρεία MARC για λογαριασμό του ALPHA. Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου ποσοστό 23,2%, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα ακολουθούν με τα εξής ...
ποσοστά: ΝΔ-21,3% Χρυσή Αυγή-9,6% ΠΑΣΟΚ-6% Ανεξάρτητοι Έλληνες-5,5% ΔΗΜΑΡ-4,9% ΚΚΕ-4,8% Ελαφρώς διαφορετικά είναι τα παραπάνω αποτελέσματα με τη μέθοδο της αναγωγής. Ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί και πάλι το προβάδισμα με 28,8% και ακολουθούν η ΝΔ με 26,4%, η Χρυσή Αυγή με 11,8%, το ΠΑΣΟΚ με 7,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,9%, η ΔΗΜΑΡ με 6,1% και το ΚΚΕ με 5,9%. Αν και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα, ο Αντώνης Σαμαράς κρίνεται ως καταλληλότερος για τη θέση του Πρωθυπουργού από το 49,1% των πολιτών, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας επιλέγεται από το 32%. Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός παραμένει ο Φώτης Κουβέλης, με τους πολίτες να αξιολογούν ως μάλλον θετική ή θετική τη στάση του σε ποσοστό 52%. Ακολουθούν ο Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 46,6%, ο κ. Τσίπρας με 39,1%, ο Πάνος Καμμένος με 32,3%, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με 20,2%, η κα Παπαρήγα με 19,4% και τέλος ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής με 17,4%. Μάλλον θετική γνώμη για την κυβέρνηση συνεργασίας έχει το 28,7%, ενώ μάλλον αρνητική το 38,7% των πολιτών. Σε ερώτηση για το εάν η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει τη θητεία της, το 64% των ερωτηθέντων απάντησε θετικά και το 28,7% αρνητικά. Ωστόσο, αν και η πλειοψηφία των πολιτών επιλέγει τη σταθερότητα, το 60,4% του δείγματος εκτιμά η κυβέρνηση δεν θα προλάβει να ολοκληρώσει την τετραετία και θα προσφύγει σε πρόωρες εκλογές. Όσον αφορά στο ενδεχόμενο ανασχηματισμού της κυβέρνησης, το 62,9% θεωρεί ότι δεν είναι αναγκαίος, σε αντίθεση με το 27,4% που πιστεύει ότι πρέπει να αλλάξουν τα προσωπα. Αν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, το 20,2% θεωρεί ότι τα πράγματα θα ήταν καλύτερα, το 35,1% χειρότερα, ενώ το 33,7% πιστεύει ότι θα ήταν περίπου τα ίδια. Σχετικά με τα νέα μέτρα, οι πολίτες σε ποσοστό 44,3% θεωρούν ότι είναι αναγκαία, ενώ το 84,2% εκτιμά ότι δυστυχώς δεν θα είναι τα τελευταία. Υπέρ της απόλυσης των δημοσίων υπαλλήλων τάσσεται το 52,5% των πολιτών. Δύσκολος θα είναι ο χειμώνας για το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού, καθώς το 68,5% δηλώνει ότι δεν μπορεί να στηριχθεί στο πετρέλαιο για τη θέρμανσή του και θα αναζητήσει φθηνότερες εναλλακτικές. Η δημοσκόπηση διεξήχθη στο διάστημα 19 έως 22 Οκτωβρίου σε δείγμα 1000 και πλέον νοικοκυριών.




Διαβάστε περισσότερα »

Προβάδισμα δύο μονάδων δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα δύο μονάδων δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ πανελλαδική δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό του Alpha. Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 23,2% στην πρόθεση ψήφου έναντι 21,3% της ΝΔ. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 9,6% και ακολουθούν με 6% το ΠΑΣΟΚ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (5,5%), η Δημοκρατική Αριστερά (4,9%) και το ΚΚΕ (4,8%).

Η δημοσκόπηση διεξήχθη το διάστημα 19-22 Οκτωβρίου.

Στις ηλικίες κάτω των 55 ετών, ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί προβάδισμα με ποσοστό 28,4% ενώ στις ηλικίες άνω των 55 ετών η ΝΔ προηγείται με 28,3%.

Οι ψηφοφόροι που μετακινούνται προς �ην Χρυσή Αυγή αποτελούνται από ψηφοφόρους της ΝΔ σε ποσοστό 6,35, των Ανεξάρτητων Ελλήνων (6,6%), του ΠΑΣΟΚ (3,4%) και του ΣΥΡΙΖΑ (2,8%).

Στην παράσταση νίκης, δηλαδή στο ερώτημα ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα ερχόταν πρώτο αν σήμερα είχαμε εκλογές, το 48,75 απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ και το 34,8% η ΝΔ.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 49,1% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 32%.

Στην ερώτηση αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην κυβέρνηση πώς θα ήταν η κατάσταση, το 35,1% εκτιμά ότι τα πράγματα θα ήταν χειρότερα, το 20,2% υποστηρίζει ότι θα ήταν καλύτερα και π! ερίπου τα ίδια λέει το 33,7%.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 75% διαφωνεί με τον τρόπο που πολιτεύεται η Χρυσή Αυγή, ενάντια στο «κυνήγι» αλλοδαπών μικροπωλητών τάσσεται το 77% των ερωτητηθέντων ενώ με την παρεμπόδιση της παράστασης στο θέατρο «Χυτήριο» διαφωνεί το 68,1%.

Όσον αφορά στα μέτρα, το 84,2% των πολιτών πιστεύει ότι αυτά δεν θα είναι τα τελευταία ενώ στο ερώτημα αν πρέπει να απολυθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι, το 52,5% τάσσεται υπέρ έναντι του 44,7% που είναι αντίθετο.

Τέλος, το 60,4% εκτιμά πως θα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.



Διαβάστε περισσότερα »

Δύο εκρήξεις στην Πόλη της Γάζας με φόντο ισραηλινά πυρά εναντίον της Χαμάς

Δύο εκρήξεις συγκλόνισαν σήμερα την Πόλη της Γάζας, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το Reuters, λίγο αφότου ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν έναν ένοπλο στην περιοχή επικαλούμενοι την κλιμάκωση επιθέσεων με ρουκέτες σε πόλεις στο νότιο τμήμα της χώρας.

Ασθενοφόρα έχουν πάει στο σημείο των εκρήξεων για να διαπιστώσουν αν υπάρχουν θύματα.

Η Τετάρτη είναι η δεύτερη ημέρα επιχειρήσεων των ισραηλινών δυνάμεων εναντίον στόχων της Χαμάς.

Σε επιδρομές την Τρίτη, σε απάντηση των σχεδόν 60 ρουκετών που έχουν πέσει στο Ισραήλ στη δι�ρκεια του μήνα, είχαν σκοτωθεί τρία μέλη της Χαμάς.



Διαβάστε περισσότερα »

Στην αντεπίθεση το ΠΑΣΟΚ μετά τις βολές κορυφαίων στελεχών του κατά της ηγεσίας

Στην αντεπίθεση περνά το ΠΑΣΟΚ μετά τις δηλώσεις των Ανδρέα Λοβέρδου και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που εξαπολύουν βολές κατά της ηγεσίας του κόμματος.

Ο συντονιστής του ΠΑΣΟΚ, Πάρις Κουκουλόπουλος έκανε λόγο, όπως αναφέρουν Τα Νέα για στελέχη που «συχνά ακούν τον αντίλαλό τους και νομίζουν ότι τους μιλάει η Ιστορία». Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι πρόκειται για «ένα σύμπτωμα της ασθένειας που λέγεται "υπουργίτιδα" και που ανήκει στη γενική νόσο του κυβερνητισμού».

Μιλώντας σ�η ΝΕΤ, ο κ.Κουκουλόπουλος τόνισε ότι αδυνατεί να κατανοήσει για ποιό λόγο γίνονται αυτά την παραμονή της ψήφισης των μέτρων. «Για ποιο λόγο πρέπει το ΠΑΣΟΚ να πάει αποδυναμωμένο μέσα από τέτοιες στάσεις και συμπεριφορές σε μία τόσο κρίσιμη ψηφοφορία και μάλιστα από στελέχη τα οποία έχουν προεξοφλήσει ότι θα ψηφίσουν οτιδήποτε ήδη από τον Ιούλιο μήνα;».

Τόσο ο Ανδρέας Λοβέρδος όσο και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, οι οποίοι με τις δηλώσεις τους προκαλούν αναταράξεις στην Ιπποκράτους, είναι αποφασισμένοι να ψηφίσουν τα μέτρα.

«Το δίλημμα ψηφίζουμε ή π! τωχεύουμε έχει βέβαια μόνο έναν τρόπο επίλυσης: τη στήριξη της πατρίδας κι αυτό θα κάνω για τέταρτη φορά. Όμως δεν πάει άλλο με τα περί ανάπτυξης ψέματα, προσχήματα, τα άλλοθι και τις υπεκφυγές» δήλωσε τη Δευτέρα Ανδρέας Λοβέρδος, επαναλαμβάνοντας ότι θα δράσει μετά την υπέρβαση των μεγάλων εθνικών θεμάτων. Επισήμανε δε την ανάγκη για ρήξη, με νέα κόμματα ή απολύτως αναμορφωμένους σχηματισμούς και απολύτως νέα νοοτροπία.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε συνέντευξη στη ΝΕΤ, έθεσε εμμέσως πλην σαφώς θέμα ηγεσίας, εκτιμώντας ότι το προγραμματισμένο -για τον Φε�ρουάριο- συνέδριο δεν μπορεί να είναι η λύση.

Την ίδια ώρα ο Θ.Πάγκαλος, μιλώντας στον Βήμα 99,5, ήταν εξαιρετικά επικριτικός για τον Ευάγγελο Βενιζέλο λέγοντας: «Μάζεψε τη στενή του παρέα, το γραφείο του, κυριολεκτικά απέκλεισε όλους τους άλλους, αδιαφόρησε για αυτούς και τώρα έρχεται και λέει 'βοηθήστε με'. Ποιον να βοηθήσουμε; Δεν έχει μείνει κανείς. Εδώ έφυγε το ΠΑΣΟΚ, δε φεύγουμε εμείς».

*Περισσότερα στην έντυπη έκδοση των Νέων



Διαβάστε περισσότερα »

Το 82% των φορολογουμένων πλήρωσαν κανονικά τους φόρους

Στην πληρωμή των φουσκωμένων εκκαθαριστικών έχει προχωρήσει το 82% των φορολογουμένων, ενώ το 18% δεν έχουν ακόμη πληρώσει τον φόρο για το 2012.

Συγκεκριμένα, τα επικαιροποιημένα δεδομένα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) καταδεικνύουν ότι το ποσοστό των φορολογουμένων που έχουν λάβει εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων και έχουν καταβάλει τον αναλογούντα φόρο ανήλθε στο 18% στα μέσα Οκτωβρίου.

Σημειώνεται πως οι φορολογούμενοι με τα εκκαθαριστικά σημειώματα των φετινών φορολογικών δηλώσεω� θα πληρώσουν φόρους άνω των 6,8 δισ. ευρώ οφείλουν. 

Το ποσό αυτό υπερβαίνει κατά 1,5 δισ. ευρώ τους αρχικούς υπολογισμούς του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τους οποίους το καθαρό ποσό που θα βεβαιωνόταν φέτος από την εκκαθάριση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων θα έφτανε τα 5,1 δισ. ευρώ.

Μάλιστα, σχεδόν επτά στους δέκα φορολογούμενους πληρώνουν επιπλέον φόρους για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2011, όταν πέρυσι οι παραλήπτες χρεωστικών σημειωμάτων ήταν μόλις δύο στους δέκα



Διαβάστε περισσότερα »

Κόντρα κυβερνητικών εταίρων και για τον ειδικό λογαρισμό της δόσης

Μπορεί τα εργασιακά να δοκιμάζουν τις αντοχές της κυβέρνησης συνεργασίας, ωστόσο τα προβλήματα μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων είναι περισσότερα. Το νεώτερο εξ αυτών είναι το ζήτημα του ειδικού «δεσμευμένου λογαριασμού» στον οποίο το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών ζητά να μπει η δόση των 31,5 δισ. ευρώ. 

Ο Ευ.Βενιζέλος έθεσε το θέμα στις δηλώσεις του μετά το πέρας της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, υιοθετώντας δραματικούς τόνους και τονίζοντας ότι «η χώρα δεν είναι προτεκτοράτο».

Η κίνηση προκάλεσε αντιδράσεις. Πηγές από το Μαξίμου και τη ΔΗΜΑΡ διέψευδαν ότι τέθηκε το συγκεκριμένο ζήτημα στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ενώ το ΠΑΣΟΚ επανήλθε δημοσιοποιώντας το έγγραφο.

Το έγγραφο Σόιμπλε, που παρουσίασε ο κ. Βενιζέλος είναι παλιό και το ζήτημα του ειδικού λογαριασμού έχει απορριφθεί, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας το πρωί στον ANT1.

To γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε νέα ανακοίνωση το πρωί της Τετάρτης, στο οποίο αναφέρει ότι το εν λόγω έγγραφο εστάλη «από τον Γερμανό υφυπουργό Οικονομικών Dr. Tomas Steffen το Σάββατο 20 Οκτωβρίου στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών».

Το ΠΑΣΟΚ αφήνει αιχμές για τις βολές που δέχθηκε για το έγγραφο, σημειώνοντας: «Θα παρακαλούσαμε να είναι όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Ό,τι λέμε το λέμε για να στηρίξουμε τη χώρα και να βοηθήσουμε στο τελικό αποτέλεσμα».

Τι αναφέρει το γερμανικό έγγραφο

Συγκεκριμένα, το κείμενο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών αναφέρει:

Ενισχυμένη διακυβέρνηση και μηχανισμοί ελέγχου

Για να ενισχυθεί η αξιοπιστία πρέπει να υιοθετηθεί μια αυστηρή δημοσιονομική πολιτική (με εκούσιες αυτοδεσμεύσεις). Παρεκκλίσεις από τους στόχους του προγράμματος πρέπει να εξισορροπούνται με εσωτερικές προσαρμογές. Οι ακόλουθες προαπαιτούμενες ενέργειες πρέπει να εισαχθούν με νομοθετική ρύθμιση πριν την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Κλειστός λογαριασμός με εξωτερική διαχείριση: Ο κλειστός λογαρ�ασμός που εγκρίθηκε από το Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου ενισχύεται ώστε να εξασφαλίσει πως οι πόροι του προγράμματος θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση του χρέους, και θα εξασφαλιστεί με την εγκαθίδρυση μιας διεθνούς διαχείρισης (για παράδειγμα από την ΕΚΤ). Όπως συμφωνήθηκε τον Φεβρουάριο, το χρέος θα εξυπηρετείται κατευθείαν από αυτόν τον λογαριασμό. Το EFSF και το ΔΝΤ εκταμιεύουν μετά από την εκτέλεση των συμφωνηθέντων διαρθρωτικών και δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων κατευθείαν από τον λογαριασμό και η ελληνική συνεισφορά στην εξυπ! ηρέτηση του χρέους που ορίζεται από το Μνημόνιο θα καταβάλλεται επίσης σε αυτόν τον λογαριασμό.

Η διάθεση των εσόδων: Μια διαθέσιμη πηγή εσόδων (όπως για παράδειγμα μέρος των εσόδων του ΦΠΑ) στο συνολικό ποσό του αιτούμενου από την Ελλάδα πρωτογενούς πλεονάσματος μπορεί να μεταφέρεται ανά μήνα στον λογαριασμό (ως ελληνική συμμετοχή στην εξυπηρέτηση του χρέους). Το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος θα προσδιοριστεί από το Μνημόνιο. Ο λογαριασμός και η τροφοδοσία του από τα έσοδα εξασφαλίζουν το πρωτογενές πλεόνασμα και συνεπώς θα εξισορροπ�θεί από τη μείωση στις πρωτογενείς δαπάνες ή την αύξηση των πρωτογενών εσόδων. Εφόσον κατά τη διάρκεια του προγράμματος εμφανιστούν επιπλέον κενά στον προϋπολογισμό, η Ελλάδα θα τα καλύψει με τα δικά της μέσα.

Αυτόματες περικοπές δαπανών: Η Ελλάδα εγκαθιδρύει έναν απλό κανόνα για τις δημόσιες δαπάνες. Με τη συμφωνία της τρόικας, τα ταμειακά ελλείμματα (παρεκκλίσεις από τον προϋπολογισμό) οδηγούν αυτόματα σε περικοπές δαπανών οι οποίες κατανέμονται εξίσου σε όλα τα προγράμματα δαπανών (ανάλογα με το μερίδιό τους στον προϋπολογισμό).

! �! �ξωτερική εποπτεία του δημόσιου δανεισμού: Μπορεί να ζητηθεί από έναν εξωτερικό οργανισμό όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εγκρίνει οποιαδήποτε μορφή επιπλέον δανεισμού (παράλληλα με την εποπτεία των περιφερειακών και τοπικών αρχών από ορισμένα ομοσπονδιακά κράτη).

Συμπληρωματική εξωτερική βοήθεια: Πιο έντονη, υποχρεωτική επιστράτευση εξωτερικής τεχνικής βοήθειας ώστε, μεταξύ άλλων, να βελτιωθεί η διοικητική δομή, συμπεριλαμβανομένων των τομέων της συλλογής φόρων, μείωσης της διαφθοράς, επεξεργασίας στατιστικών στοιχείων, στρατηγικώ� για την τόνωση της ανάπτυξης, αξιοποίηση των πόρων των Διαρθρωτικών Ταμείων, των διαδικασιών ιδιωτικοποίησης έτσι ώστε να υποβοηθηθεί περαιτέρω η εκτέλεση του προγράμματος.

Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, θα ενισχυθεί το έργο της Task Force έτσι ώστε οι αρμοδιότητές της να περιλαμβάνουν:

i) σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, ο προσδιορισμός θέσεων-κλειδιά στην ελληνική κρατική μηχανή για την κατάλληλη εκτέλεση και εποπτεία των προγραμμάτων προσαρμογής, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τις χρηματοπιστωτικές ροές (δαπάνες και έσοδα) και διορ�! �σμός! Ευρωπαίων ή Ελλήνων κρατικών λειτουργών (οι οποίοι θα απολαμβάνουν το ίδιο στάτους με τους ευρωπαίους ειδικούς ώστε να περιοριστεί η εξάρτησή τους από την πολιτική εξουσία) σ' αυτές τις θέσεις-κλειδιά που αφορούν τη συμμόρφωση με το πρόγραμμα της τρόικα, αντικαθιστώντας τους έλληνες υπευθύνους.
ii) Συντονισμός στην υλοποίηση της τεχνικής βοήθειας από τους διαφορετικούς παίκτες: την υπάρχουσα διμερή βοήθεια, αλλά και τους νέους φορείς που θα συμμετάσχουν όπως η Παγκόσμια Τράπεζα, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ο ΟΟΣΑ κλπ. των οποίων οι παρε�βάσεις είναι ευπρόσδεκτες.

Μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης: Για να βελτιωθεί η αποδοχή του προγράμματος από τους Έλληνες, αυτά τα μέτρα ελέγχου και ενίσχυσης πρέπει να συμπληρωθούν από αναπτυξιακά μέτρα και μέτρα ενίσχυσης της απασχόλησης. Ο καθοριστικός παράγοντας για επενδύσεις και ανάπτυξη είναι η ανάκτηση της εμπιστοσύνης. Βραχυπρόθεσμα, οι προοπτικές για την ανάπτυξη και την απασχόληση μπορούν να ενισχυθούν από την απελευθέρωση πόρων των διαρθρωτικών Ταμείων για τα 181 προγράμματα υψηλής προτεραιότητας. Το σχέδιο για μια δημό! σια Τ! ράπεζα Επενδύσεων το οποίο τελεί υπό επεξεργασία μπορεί επίσης να επισπευσθεί για να υποστηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα έργα υποδομής.



Διαβάστε περισσότερα »

Οι αλλαγές στα εργασιακά που προκαλούν τριγμούς στην κυβέρνηση συνεργασίας

Το κείμενο των εργασιακών αλλαγών, τα σημεία στα οποία διαφώνησε η τρόικα και τις διατάξεις στις οποίες υπάρχει συμφωνία με τους δανειστές παρουσιάζει την Τετάρτη Το Βήμα. Πρόκειται για το κείμενο που εδόθη πριν την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, προκειμένου να ενημερωθούν για την πορεία της διαπραγμάτευσης των εργασιακών θεμάτων μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας.
Σύμφωνα με το κείμενο, το ύψος της αποζημίωσης για απολύσεις εργαζομένων με προϋπηρεσία υψηλότερη από τα 16 έτη, αλλά και η διευθέτηση (ελαστικοποίηση) του χρόνου εργασίας με ατομική σύμβαση (πρόταση της τρόικας) ή με συλλογική σύμβαση (πρόταση του υπουργείου Εργασίας), αποτελούν τα δύο σημεία στα οποία δεν υπάρχει σύγκλιση με τους δανειστές.
Ωστόσο οι πολιτικοί αρχηγοί απέρριψαν συνολικά το πακέτο των εργασιακών αλλαγών.

Αναλυτικά τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο κείμενο του υπουργείου Εργασίας είναι τα εξής:

  • Αλλαγές στον μηχανισμό διαμόρφωσης του κατώτατου μισθού.
  • Κατάργηση του επιδόματος γάμου.
  • Πάγωμα των τριετιών.
  • Εφαρμογή του ελαστικού ωραρίου με κλαδικές και επιχειρησιακές συμβάσεις.
  • Ελάχιστος χρόνος ανάπαυσης 11 αντί 12 ωρών.
  • Εξαήμερη εργασία - με 40ωρο -  και σε κλάδους που σήμερα εξαιρούνται.
  • Αλλαγή του καθεστώτος αποζημιώσεων για τους εργαζόμενους με προϋπηρεσία άνω των 16 ετών.Κατάργηση της υποχρέωσης των επιχειρήσεων να υποβάλουν αίτημα προέγκριση υπερωριών και καταστάσεων απασχολούμενου προσωπικού σε οικοδομές και τεχνικά έργα.
Το ενημερωτικό σημείωμα του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση προς τους πολιτικούς αρχηγούς αναφέρει τα εξής:  
Α. Δεσμεύσεις από τον Ν.4046/2012 (2ο Μνημόνιο)
  • Η κυβέρνηση κατήρτισε ένα χρονοδιάγραμμα για την καθιέρωση ενός νέου μηχανισμού διαμόρφωσης κατώτατου μισθού, στον οποίο αποφασιστικό ρόλο θα έχει το κράτος μετά από διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους. Ο νέος μηχανισμός θα νομοθετηθεί τον Ιανουάριο και θα τεθεί σε εφαρμογή τον Απρίλιο του 2013 (μετά τη λήξη της μετενέργειας της ΕΓΣΣΕ).
  • Διατηρούνται οι προσαυξήσεις προϋπηρεσίας επί του κατώτατου μισθού («τριετίες»), «παγωμένες» όπως έχουν διαμορφωθεί τον Φεβρουάριο του 2012 (ΠΥΣ 6/2012). Καταργείται το οικογενειακό επίδομα, το οποίο ως γνωστόν έχει καταργηθεί και στις κλαδικές συμβάσεις ήδη από τον Φεβρουάριο του 2012.
  • Οι συλλογικές συμβάσεις θα μπορούν να διαμορφώνουν υψηλότερους μισθούς από τον κατώτατο, καθώς και άλλους κανονιστικούς όρους, αλλά θα είναι δεσμευτικές μόνο για τα συμβαλλόμενα μέρη.
  • Ο νέος μηχανισμός διαμόρφωσης κατώτατου μισθού θα αξιολογηθεί από την ελληνική κυβέρνηση το α' τρίμηνο του 2014.
Β. Οργάνωση χρόνου εργασίας
  • Δεν αλλάζει τίποτε ως προς τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Η τρόικα ζήτησε δυνατότητα διευθέτησης με ατομική σύμβαση εργασίας, αλλά δεν το δεχθήκαμε και το καθεστώς διευθέτησης παρέμεινε όπως έχει διαμορφωθεί από το 2011 (δηλαδή μόνο με κλαδικές και επιχειρησιακές συμβάσεις).
  • Ο ελάχιστος χρόνος ημερήσιας ανάπαυσης μειώθηκε από τις 12 στις 11 ώρες, όπως προβλέπει και η σχετική ευρωπαϊκή Οδηγία 93/104/ΕΚ. Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες - με την εξαίρεση δύο χωρών, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα- είναι ήδη στις 11 ώρες.
  • Θα εφαρμοστούν οι γενικοί κανόνες για το μέγιστο αριθμό ημερών εργασίας και σε κλάδους, οι οποίοι δεν καλύπτονταν μέχρι σήμερα από αυτούς τους γενικούς κανόνες, τηρουμένης σε κάθε περίπτωση της 40ωρης εβδομαδιαίας εργασίας και των λοιπών διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας.
  • Θα δοθεί και σε κλάδους που μέχρι σήμερα εξαιρούνταν, η δυνατότητα να αποφασίζουν για την οργάνωση του χρόνου εργασίας σε 5μερη ή 6μερη βάση με συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
  • Θα δοθεί η δυνατότητα σε εργαζόμενους σε εποχικούς κλάδους να λαμβάνουν συνεχόμενη άδεια 2 εβδομάδων σε οποιαδήποτε χρονική περίοδο εντός του έτους.
Γ. Αποζημιώσεις σε καταγγελία σύμβασης
  • Συμφωνήθηκε νέο σύστημα αποζημίωσης (εγγύτερα στον κοινοτικό μέσο όρο) με οροφή τους 12 μήνες αποζημίωση, ύστερα από 16 χρόνια προϋπηρεσία. Η κλίμακα μέχρι τα 16 χρόνια προϋπηρεσίας παραμένει η ίδια. Το νέο σύστημα καλύπτει την πλειοψηφία των εργαζομένων, καθώς ο μέσος όρος παραμονής στον ίδιο εργοδότη δεν ξεπερνά τα 11 έτη στην Ελλάδα.
  • Για τους εργαζόμενους που σήμερα έχουν υπερβεί ήδη τα 16 έτη προϋπηρεσίας, η τρόικα πρότεινε πρόσθετη αποζημίωση (πάνω από τους 12 μήνες) που θα φτάνει μέχρι τους 6 κατώτατους μισθούς. Αντιπροτείναμε να διατηρηθεί το ίδιο σύστημα υπολογισμού αποζημίωσης για τους «παλαιούς» εργαζόμενους με οροφή, όμως, μισθό αποζημίωσης τις 3.000, 2.500 και 2.000 εναλλακτικά και περιμένει την αντιπρόταση.
Σε κάθε περίπτωση, εκτιμούμε ότι πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια να διασφαλίσουμε τις αποζημιώσεις της μεγάλης πλειοψηφίας των εργαζομένων, δηλαδή αυτών που αμείβονται με μισθό κοντά στο μέσο όρο (μέχρι 2.000 μεικτές αποδοχές έχει το 84% των εργαζομένων, ενώ ο διάμεσος μισθός με βάση τα στοιχεία του ΙΚΑ για το Δεκέμβριο του 2011 ήταν 1.100-1.150 ευρώ).

Δ. Διοικητικές επιβαρύνσεις - Επιθεώρηση Εργασίας
Στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού της λειτουργίας του ΣΕΠΕ, της προσπάθειας απαλλαγής των επιθεωρητών από γραφειοκρατικές διοικητικές διαδικασίες ώσ�ε να αφοσιωθούν στο ελεγκτικό τους έργο και της κατάργησης των διοικητικών επιβαρύνσεων για τις επιχειρήσεις, συμφωνήθηκε:

  • Θα δοθεί η δυνατότητα σε επιχειρήσεις να υποβάλλουν προγράμματα εργασίας και εκ των υστέρων (ύστερα από εύλογο χρονικό διάστημα).
  • Θα καταργηθούν τυπικές διαδικασίες προέγκρισης υπερωριών, βιβλίου δρομολογίων, βιβλίου ημερήσιων δελτίων απασχολούμενου προσωπικού οικοδομικών και τεχνικών έργων, αίτηση κατάτμηση αδείας. Θα υποβάλλονται πλέον ως απλές αναγγελίες.


Διαβάστε περισσότερα »

"Κλείνουν" και τα εργασιακά.Τι θα γίνει με τριετίες και αποζημιώσεις;

Σε δηλώσεις του την Τρίτη το βράδυ ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης τόνισε ότι η κυβέρνηση με την διαπραγμάτευση κέρδισε τη μάχη για τις τριετίες που...


 ήταν χαμένες από το νόμο 4046 το Φεβρουάριο του 2012. Παράλληλα δεν θίγονται οι αποζημιώσεις για όσους εργάζονται έως 16 χρόνια στον ίδιο εργοδότη και δικαιούνται 12 μισθούς.

Για όσους δικαιούνται περισσότερους από 12 μισθούς προβλέπεται ότι οι επιπλέον μισθοί θα υπολογίζονται με πλαφόν 1.800 ευρω ο καθένας. Έτσι θα έχουν απώλειες όσοι έχουν μεγαλύτερο μισθό.


Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλαίσιο της συμφωνίας υπουργείου – τρόικας περιγράφεται στο σημείωμα που δόθηκε στους πολιτικούς αρχηγούς απο τον υπουργό Εργασίας.


Στο σημείωμα πο� δόθηκε στους πολιτικούς αρχηγούς φέρεται να περιγράφεται το πάγωμα των τριετιών έως το τέλος του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και η κυβέρνηση πλέον θα ορίζει τον κατώτατο μισθό και με βάση αυτόν οι κοινωνικοί εταίροι θα διαμορφώνουν την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Τα δυο κόμματα ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ φέρονται να εκφράζουν ενστάσεις για τη συμφωνία με την τρόικα επειδή πλέον η ΕΓΣΣΕ θα δεσμεύει μόνο τα μέλη όσων την υπογράφουν και δεν θα εχει καθολική ισχύ.

ΑΜΠΕ




Διαβάστε περισσότερα »

Η Γωγώ Φαρμάκη μιλάει πρώτη φορά για τη μεγάλη περιπέτεια της ζωής της που τη σημάδεψε

Μια αποκλειστική συνέντευξη έδωσε η Γωγώ Φαρμάκη στην εκπομπή «Κορίτσια για Σπίτι», στο Μακεδονία TV. Η νεαρή ηθοποιός μίλησε για ...


την μεγάλη περιπέτεια ζωής που πέρασε και κατάφερε να ξεπεράσει και να προχωρήσει μπροστά.

«Ήμουν 3 εβδομάδες στην εντατική και δεν μου έλεγε κανείς τι λένε για μένα. Όταν έβλεπα τηλεόραση, νόμιζα ότι μιλάνε για άλλη, άκουγα σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Δυστυχώς θυμόμουν τα πάντα. Όλα όσα διάβασα ήταν ψέματα. Έδωσα μόνο μια συνέντευξη. Πιο πολύ με ενόχλησε το ότι δεν έγιναν κάποια πράγματα όπως έπρεπε από την πρώτη μέρα. Στην αρχή έλεγα ότι είμαι άτυχη, μετά είπα ότι από την στιγμή που ζω δεν είμαι άτυχη. Είμαι περήφανη γιατί πάλεψα πάρα πολύ για ν� γίνω καλά. Περάσαμε μεγάλη κρίση στη σχέση με την αδελφή μου την Όλγα. Ήμασταν ένα, κοιμόμασταν στο ίδιο κρεβάτι. Το διάστημα που δεν μιλούσαμε καν, με «πέθανε». Μου έκοψε τα πόδια. Προσπάθησα να την δικαιολογήσω, σκέφτηκα ότι δεν θα έκανε κάτι για να με βλάψει. Δεν έχω συγχωρέσει τον άνθρωπο που εξ' αιτίας του μπήκα στην εντατική».

Δείτε εδώ την συνέντευξη




Διαβάστε περισσότερα »

Κι άλλος Λίβυος που λίντσαρε το Καντάφι,νεκρός! Μυστήριο ή τυχαίο γεγονός;

Τυχαίο γεγονός ή κάτι άλλο συμβαίνει.;
Άλλος ένας Λίβυος που είχε συμμετοχή στο λιντσάρισμα του Καντάφι, σκοτώθηκε. Ο Ιμράν Σαλάμ σκοτώθηκε...


 πριν δυο 24ωρα στη Συρία ,όπου συμμετείχε σε μάχες κατά των κυβερνητικών στρατευμάτων.
Μένει να δούμε αν ο θάνατος θα συνεχίσει να "χτυπά τις πόρτες" όσων με άγριο τρόπο οδήγησαν τον όχλο στο λιντσάρισμα του Καντάφι.




πηγή:onalert.gr




Διαβάστε περισσότερα »

«Είχε νυχτερινό μαγαζί, ομάδα μπάσκετ, εξοχικό, σκάφος και τζιπ»

Τον πρώην γενικό γραμματέα του δήμου Θεσσαλονίκης, Μιχάλη Λεμούσια, στενό συνεργάτη του τέως δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, «κάρφωσε» υπάλληλος του δήμου, ο οποίος κατέθεσε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπου....


εκδικάζεται για 11η μέρα η πολύκροτη υπόθεση της «μαύρης τρύπας» τ�ν 51,4 εκατ. ευρώ στα ταμεία του κεντρικού δήμου. «Είχε ευχέρεια μαζί του. Μιλούσαν ελεύθερα», κατέθεσε ο Φ. Σκαμπαρδώνης - υπάλληλος του δήμου- αναφερόμενος στις σχέσεις του Μ. Λεμούσια με τον βασικό κατηγορούμενο για το οικονομικό σκάνδαλο, πρώην υπάλληλο της Ταμειακής Υπηρεσίας του δήμου, Παναγιώτη Σαξώνη. Η τοποθέτηση του συγκεκριμένου μάρτυρα, που εργαζόταν επί σειρά ετών στο ίδιο γραφείο με τον Π. Σαξώνη και ήταν επιφορτισμένος με την απόδοση των εισφορών προς το ΙΚΑ, έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τον ισχυρισμό του Μ. Λεμούσια, ότι ναι μεν γνώριζ! ε τον συγκατηγορούμενό του αλλά δεν διατηρούσε σχέσεις μαζί του.

Ο Φ. Σκαμπαρδώνης αναφέρθηκε στον πολυτελή βίο που έκανε ο Π. Σαξώνης. «Είχε νυχτερινό μαγαζί, ομάδα μπάσκετ, εξοχικό, σκάφος, οδηγούσε τζιπ», είπε, τονίζοντας ότι άρχισε να εμφανίζει όλα αυτά τα περιουσιακά στοιχεία μετά το 1998, οπότε ανέλαβε τη δημαρχία ο Β. Παπαγεωργόπουλος.

Σε ό,τι αφορά το νυχτερινό κέντρο που διατηρούσε ο προφυλακιστέος για την υπόθεση Π. Σαξώνης, τόνισε ότι στο κατάστημα αυτό δούλευαν κατά καιρούς διάφοροι δημοτικοί υπάλληλοι, «βγάζοντας» ένα «έξτρα» εισόδη�α. Μεταξύ αυτών -όπως είπε- ήταν ο νυν βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της Χρυσής Αυγής, Αντώνης Γρέγος, με τον οποίο, μάλιστα, «μοιραζόταν» το ίδιο γραφείο στο δήμο.

Σε ερώτηση του δικαστηρίου για τα μετρητά που εκταμίευε ο ίδιος για την πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών, σημείωσε ότι έπαιρνε μία το πολύ δύο φορές το χρόνο 4 με 5 χιλιάδες ευρώ, την ίδια ώρα, που ο Π. Σαξώνης -σύμφωνα με την προ ημερών κατάθεση της οικονομικής επιθεωρήτριας- έπαιρνε δεκάδες χιλιάδες ευρώ ανά τακτά διαστήματα.

Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο.

Για τη! ν υπό! θεση κατηγορούνται ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλος, τρεις αντιδήμαρχοι Οικονομικών, ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου, Μ. Λεμούσιας, και άλλοι 13 υπάλληλοι, μεταξύ αυτών ο πρώην ταμίας Π. Σαξώνης.


Διαβάστε περισσότερα »

MONO ΣΤΟ CRIME.GR : ΦΕΥΓΕΙ Ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Από το : crime.gr
Η δήλωση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ήταν ουσιαστικά η προαναγγελία της αποχώρησης του Φώτη Κουβέλη και της ΔΗΜΑΡ από το κυβερνητικό σχήμα. Ο πρωθυπουργός...
μιλώντας με δημοσιογράφους και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι μέχρι αύριο πρέπει να λήξει η συμφωνία. Σε ερώτηση «αν φοβάστε ότι θα φύγει ο Κουβέλης από το κυβερνητικό σχήμα» ο Αντώνης Σαμαράς απάντησε : «Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει είναι να προχωρήσουμε σταθερά στην πορεία μας». Μάλιστα, το θέμα της αντιμετώπισης του ενδεχομένου αποχώρησης Κουβέλη ήταν το αντικείμενο της 10λεπτης συνάντησης που είχαν λίγο μετά τη σύσκεψη των τριών Σαμαράς και Βενιζέλος. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη σύντομη αυτή συνάντηση και οι δύο συμφώνησαν �! �τι θέλουν μαζί τους τον Κουβέλη αλλά μπορούν να προχωρήσουν και χωρίς την ΔΗΜΑΡ. Η μετωπική σύγκρουση του Φώτη Κουβέλη με τον Αντώνη Σαμαράς και τον Υπουργό Εργασίας είχε επέλθει κατά τη διάρκεια της σύσκεψης όταν ο Γιάννης Βρούτσης έφερε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μία καλύτερη πρόταση για τα εργασιακά, την οποία ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δεν αποδέχτηκε και αποχώρησε. Ο Υπουργός Εργασίας ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους είπε ότι παρέδωσε ένα κείμενο στους πολιτικούς αρχηγούς στο οποίο αναφέρονταν σημαντικές βελτιώσεις στο εργασιακό πλαίσιο. Τόν�σε «αλλάξαμε τη θέση της τρόικας στο θέμα των αποζημιώσεων και κερδίσαμε τις τριετίες». Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι ο Αντώνης Σαμαράς είπε πως αυτά είναι πολύ σημαντικά βήματα.

Διαβάστε περισσότερα »

Η ΕΡΤ έστειλε 20 εργαζόμενους για την κάλυψη Θείας Λειτουργίας...

Για ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα διάρκειας δύο ωρών...
Σε υπερπαραγωγή… ολυμπιακών διαστάσεων μετετράπη η κάλυψη της Θείας Λειτουργίας στην Τρίπολη από την ΕΡΤ, που ενέκρινε αποστολή 20 ατόμων για την παραγωγή τηλεοπτικού προγράμματος μόλις δύο ωρών.
'Oπως προκύπτει από τη δημοσίευση στη...
«Διαύγεια» της απόφασης με αριθμό 3852, εγκρίθηκε δαπάνη συνολικού ύψους 3,624 ευρώ για την εκτός έδρας μετακίνηση 20 εργαζομένων για την μετάδοση της Θείας Λειτουργίας από την αρκαδική πρωτεύουσα.

Μάλιστα, για καθέναν από τους τεχνικούς, υπολογίστηκε κόστος διοδίων 25 ευρώ -σαν να πήγαινε ο καθένας χωριστά �ε το δικό του όχημα!

Να σημειωθεί ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, όπου μεταδόθηκαν 600 ώρες τηλεοπτικού προγράμματος, η αποστολή των τεχνικών που μετέβη στο Λονδίνο αριθμούσε 41 άτομα - σε σύνολο 69 ατόμων μαζί με τους δημοσιογράφους....
peramatozoa.net



Διαβάστε περισσότερα »