Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Όταν Γερμανικά ΜΜΕ ανακαλύπτουν φτώχεια και ... φοροφυγάδες


Φορολογικά έσοδα που βρίσκονται μόνο στα σχέδια και αδυναμία των φορολογουμένων να ανταποκριθούν στις οφειλές τους είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος και συνέπεια η μία της άλλης.
Οι Έλληνες δεν μπορούν να πληρώσουν τους φόρους

"Το όριο της αντοχής" είναι ο σχετικός τίτλος στην εφημερίδα Frankfurter Rundschau και υπότιτλος "Οι Έλληνες χρωστούν στο κράτος 55,5 δις ευρώ και δεν μπορούν να τα πληρώσουν".
Το δημοσίευμα αναφέρεται στη δεινή θέση, στην οποία έχει περιέλθει μεγάλο μέρος των ελληνικών νοικοκυριών, εξαιτίας της ύφεσης, της δραματικής μείωσης των εισοδημάτων του και της φορολογίας, τα οποία βρίσκονται πλέον στο όριο της αντοχής των ανθρώπων, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Ειδικότερα γίνεται λόγος για τις μαζικές καταθέσεις πινακίδων ιδιωτικών αυτοκινήτων που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα από πολίτες που αδυνατούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας και στην παράταση που αναγκάστηκε να δώσει ο υφ. Οικονομικών για την καταβολή τους μέχρι τις 8 Ιανουαρίου.
"Οι συνέπειες από τη μείωση των εισοδημάτων των Ελλήνων μέχρι και 50% είναι μοιραίες, καθώς ήδη προ της κρίσης ο μέσος Έλληνας τα έβγαζε δύσκολα πέρα με χαμηλό εισόδημα" αναφέρει ο αρθρογράφος. "Η αγορά ακινήτων είναι στάσιμη, ενώ για τους οφειλέτες υπάρχει κίνδυνος κατάσχεσης του ακινήτου τους ακόμη και για χρέος στην εφορία 300 ευρώ. Ακόμα και οι άστεγοι θα κληθούν να πληρώσουν για πρώτη φορά φόρο εισοδήματος, καθώς όποιος δεν μπορεί να υποβάλει αποδείξεις καταναλωτικών δαπανών θα πρέπει να πληρώσει.
Σύμφωνα με την εφορία το κατώτατο όριο διαβίωσης είναι 8.000 ευρώ ανά έτος, εκ των οποίων αφορολόγητα είναι μόνο τα 5.000 ευρώ" σημειώνει.
Πάταξη της φοροδιαφυγής
Η Tagesspiegel του Βερολίνου αναφέρεται στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων που θα συστήσει η Ελλάδα για να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή.
"Παρότι οι φόροι στην Ελλάδα συνεχώς αυξάνονται, τα έσοδα από τη φορολογία συνεχώς υποχωρούν"υπογραμμίζει ο αρθρογράφος.
"Το 2013 ανήλθαν σε 53,9 εκ. ευρώ, το 2012 σε 52,3 εκ. ευρώ, ενώ για το τρέχον έτος προβλέπεται να διαμορφωθούν στα 51,4 εκ ευρώ. Τα μειωμένα έσοδα αντικατοπτρίζουν τη βαθιά ύφεση. Ωστόσο αυτά θα μπορούσαν να είναι πολύ υψηλότερα, εάν η Ελλάδα μείωνε τη φοροδιαφυγή στο σύνηθες επίπεδο για το μέσο όρο της ΕΕ.
Σε αυτή την περίπτωση το δημόσιο ταμείο θα είχε έσοδα περίπου 10 δις ευρώ επιπλέον όπως ανέφερε σε ελληνική εφημερίδα ο Ευρωπαίος επίτροπος για τη φορολογία και την τελωνειακή ένωση Algridas Semeta. Όμως το ελληνικό φορολογικό σύστημα θα έπρεπε προηγουμένως να μεταρρυθμιστεί εκ βάθρων".
Τέλος σε σύντομη είδηση η εφημερίδα Bild αναφέρεται στις επισκέψεις Παπούλια και Σαμαρά στο Βερολίνο υπό τον τίτλο: οι κορυφαίες Αρχές της Ελλάδας ταυτόχρονα στο Βερολίνο.
"Οι δύο σημαντικότεροι Έλληνες πολιτικοί ταυτόχρονα στο Βερολίνο! Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας έρχονται τη Δευτέρα στη γερμανική πρωτεύουσα. Ο Παπούλιας επισκέπτεται τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο Joachim Gauck προκειμένου να συνομιλήσει μαζί του για την ευρωπαϊκή κρίση. Ο Σαμαράς αναμένεται στη συνάντηση κορυφαίων προσωπικοτήτων της οικονομίας και της πολιτικής που διοργανώνει η καθημερινή εφημερίδα Die Welt".



Διαβάστε περισσότερα »

Το πραγματικό ερώτημα για Mega και οι αερολογίες


Μερικές φορές είναι να απορείς με το λαϊκισμό του αισχίστου βαθμού που βλέπεις από τα κόμματα. Και χαρακτηριστική περίπτωση είναι το δάνειο του Mega.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε λίγο πολύ πιάστηκε από ένα νούμερο τα 98 εκ Ευρώ και δεν μπήκε στον κόπο να δει αν πρόκειται για αναχρηματοδότηση. Και τελικά από την ανακοίνωση του Mega είναι σαφές ότι τα 88 εκ Ευρώ είναι αναχρηματοδότηση. Είναι στην ουσία μετατροπή του βραχυπρόθεσμου δανεισμούσε μακροπρόθεσμο. Το νέο χρήμα είναι 10 εκ Ευρώ και από αυτό το κανάλι πήρε 8,5 εκ Ευρώ γιατί το 1,5 εκ Ευρώ ήταν προμήθειες.
Βέβαια το ερώτημα που θα έπρεπε να τεθεί αν μιλούσαμε για σοβαρή προσέγγιση του θέματος είναι αν το Mega πληρούσε τα τραπεζικά κριτήρια για αναχρηματοδότηση; Γιατί αν δεν τα τηρούσε υπάρχει τότε πραγματικό θέμα. Όλα τα άλλα είναι αερολογίες για λαϊκή κατανάλωση.
ΥΓ1: Στη δεύτερη ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε χαμπάρι την αρλούμπα της πρώτης και "πατησε" στην ανακοίνωση στο ΧΑ. Μόνο που δεν ήξεραν να τη διαβάσουν ή έκαναν ότι δεν ξέρουν και δεν το παραδέχτηκαν. Τόσο απλά.
ΥΓ2: "Τέλος, ισχύει αυτό που μόλις χθες ενημερωθήκαμε από τα μέσα ενημέρωσης, ότι η Τηλέτυπος ΑΕ, σύναψε νέο τραπεζικό δάνειο ύψους 98εκ. ευρώ;" Αυτό έλεγε η πρώτη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ενώ στη δεύτερη μιλούν για ΧΑ. Τελικά ρε παιδιά εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ πως ενημερώνεστε;

 Πηγή


Διαβάστε περισσότερα »

Ο ΒλάσηςΤσάκας στη φωτό-αίνιγμα με την Νταϊάνα!

Η επίμαχη φωτογραφία του Βλάση Τσάκα που στο πίσω μέρος γράφει «Θα καταθέσω τα χρήματα για την αγορά της Liverpool τη Δευτέρα. Για να θυμόμαστε πάντα αυτό το διήμερο. Με αγάπη Vlassis»Η επίμαχη φωτογραφία του Βλάση Τσάκα που στο πίσω μέρος γράφει «Θα καταθέσω τα χρήματα για την αγορά της Liverpool τη Δευτέρα. Για να θυμόμαστε πάντα αυτό το διήμερο. Με αγάπη Vlassis»

Ενώ τα «δημοσιογραφικά λαγωνικά» της Μεγάλης Βρετανίας, έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό, προκειμένου να εντοπίσουν τον μυστηριώδη άνδρα πάνω στον οποίο ακουμπά με τόση εμπιστοσύνη η Νταϊάνα, θα αρκούσε μια ματιά στις αθλητικές εφημερίδες των τελευταίων ημερών, για να διαπιστώσουν ότι χωρίς καμμιά αμφιβολία, πρόκειται για τον παρα λίγο αντιπρόεδρο του Παναθηναϊκού, Βλάση Τσάκα!

Πρόκειται όπως όλα δείχνουν για μια άγνωστη πτυχή του παρελθόντος του έλληνα παράγοντα, ο οποίος, υπήρξε μέλος του διεθνούς Τζετ-Σετ και κοσμοπολίτης, πριν τον κερδίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο και αφιερωθεί σε αυτό.

Μάλιστα είναι πολύ πιθανόν, να ήταν ο Τσάκας αυτός, που με την ιδιότητα του «Έμπιστου Βαθύπλουτων Αράβων», μεσολάβησε λόγω της ιδιαίτερης σχέσης του με την πριγκίπισσα και να την γνώρισε στον Ντόντι Αλ Φαγιέντ, όταν εκείνος δεν προλάβαινε να ασχοληθεί πλέον μαζί της, γιατί ήταν αναμενιγμένος στην πώληση της Μάντσεστερ Σίτι στον σεϊχη του Κατάρ. 

Αξίζει πάντως να σημειωθεί, ότι αν και τόσο κοντά στην Νταϊάνα, ο Βλάσης Τσάκας, δεν χρησιμοποίησε ποτέ το όνομά της για να τραβήξει επάνω του τα φώτα της δημοσιότητας. Και αυτό δείχνει αφ' ενός το είδος του ευγενούς ιπποτισμού που τον χαρακτηρίζει αλλά και τον τρόπο με τον οποίο ξέρει να διαφυλάσσει την ιδιωτικότητά του, παρά την δημοσιότητα που απολαμβάνουν οι διάσημοι και βαθύπλουτοι φίλοι του. Ακόμα και όταν τους κάνει τη χάρη να τους εκπροσωπεί.
 

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό αποτελεί προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε το υπεύθυνα)

Κάντε Like στη σελίδα του Moufanet στο Facebook

ένα άρθρο των πρωταγωνιστών


Διαβάστε περισσότερα »

Άννα Καρένινα, η τελευταία βερσιόν

Κάθε Ιανουάριο αποφασίζω να σημειώνω κάπου τις ταινίες που βλέπω, ύστερα το ξεχνάω. Αν το κάνω θα μπορώ το Δεκέμβριο να βρω την καλύτερη για τον απολογισμό που κάνει το Protagon. Θέλει σύστημα και διάθεση.

Σίγουρα έχω όρεξη να γράψω για την Άννα Καρένινα που είδαμε χτες οικογενειακώς σε ένα κατάμεστο Ιντεάλ. Με το που ξεκίνησε το έργο, ανοίγοντας μια ζωγραφισμένη αυλαία σα να μας προειδοποιούσε ότι θα δούμε θέατρο, ή ότι θα παίξουμε με θεατρικά σήματα, συντονίστηκα με κάθε του στιγμή, πράγμα που δεν φανταζόμουν ότι θα γινόταν τόσο εύκολα, κυρίως επειδή είχα διαβάσει πέρσι το βιβλίο ξανά, σε καινούργια μετάφραση και πάντα ξέρεις ότι οι ταινίες συρρικνώνουν τα βιβλία έστω κι αν τα πλουτίζουν με εικόνες.

Ήταν όμως καταπληκτικό  το εύρημα με τα σκηνικά που έμπαιναν και έβγαιναν, τις πόρτες που άνοιγαν σε μέρη μακρινά ή στο ύπαιθρο, με τους ήρωες που έτρεχαν κάτω από τη σκηνή, ανάμεσα σε τροχαλίες και ξύλινα στηρίγματα ή πίσω από τις κουίντες, στις εγκαταστάσεις του θεάτρου. Όπου θέατρο ήταν η ίδια η κοινωνία στην οποία ζούσε η Άννα Καρένινα, τα σύμβολα και οι κανόνες της που έπρεπε να την τσακίσουν, το κοινό που την παρακολουθούσε και αποφάσιζε, παρόν ή απόν, τι θα γινόταν μέχρι μέσα στην ψυχή της. 

Η Κίρα Νάιτλι μου αρέσει πολύ, αλλά ως Άννα Καρένινα νομίζω ήταν στα όρια της αξιοπρεπούς εμφάνισης. Είναι γυναίκα του καιρού μας, ελεύθερη, δεν μπορούσε να βγάλει την ενοχή μιας ρωσίδας αρχόντισσας του 19ου αιώνα που ενυπάρχει κάτω από την τόλμη και κάτω από ό,τι η ίδια θεωρεί τρέλα ή μοίρα. Υπήρχαν στιγμές που δεν έπειθε, άλλες που τα κατάφερνε. Ο Βρόνσκι αν και στην αφίσα φαίνεται πολύ ξανθός για τέτοιο πάθος, στην οθόνη το είχε το πάθος διαψεύδοντας συγκλονιστικά το κλισέ του ψυχρού λευκού γαλανομάτη. Ο ψυχρός ήταν ο Λέβιν με την αφοσίωση του στη γη ως άλ�ερ έγκο του Τολστόι, να προβληματίζεται φιλοσοφικά για την αρετή και την κακία. Αλλά και στο βιβλίο έχει την πολυτέλεια της απόστασης από τα πάθη που βασανίζουν τους άλλους ήρωες. Ευτυχώς που ερωτεύεται. Αλλά παρά τον έρωτα και παρά το καθήκον που επιτελεί απέναντι στον άρρωστο αδερφό του, αισθάνεσαι πως η φιλοσοφική του στάση τον προστατεύει περισσότερο από τους παρορμητικούς πρωταγωνιστές. διαβάζω την Άννα Καρένινα στο τέλος με πιάνει αγανάκτηση για τη σκηνή της αυτοκτονίας.  Βέβαια είναι η εμβληματική σκηνή, η σφραγίδα της ενοχής κατά κάποιο τρό! πο στην οποία πιστεύει και ο Τολστόι.

Είχα διαβάσει στην εισαγωγή της νέας μετάφρασης ότι η αρχική ιδέα του ήταν να γράψει την ιστορία μιας ανήθικης γυναίκας. Στο δρόμο η ηρωίδα του ξέφυγε. Κατά κάποιο τρόπο πέφτοντας στις γραμμές του τραίνου (το οποίο τραίνο μισούσε σαν γνήσιος προσηλωμένος στη γη συντηρητικός που ήταν) ξέφυγε και από τον πλάστη της η Άννα Καρένινα.
 



Διαβάστε περισσότερα »

Θραύσματα μνήμης

Η Μασσαλία είναι η νέα πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το έτος 2013. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή εντάσσεται μια έκθεση με τον αλλόκοτο (σε πρώτη ανάγνωση) τίτλο «Εξαίσιο Πτώμα» («Cadavre Excuis»),που εγκαινιάζεται την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου στο Μουσείο Granet της Aix en Provence και στην οποία συμμετέχει ο Ελληνας καλλιτέχνης Ηλίας Πούλος.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα συνεργασίας μεταξύ 14 δημιουργών (ζωγράφοι, γλύπτες, συγγραφείς, ποιητές, μουσικοί, φωτογράφοι κ.ά.) από 14 χώρες της Μεσογείου, που εφαρμόζουν μια πρακτική των σουρεαλιστών και των ντανταϊστών γνωστή ως «εξαίσιο πτώμα». Σύμφωνα με αυτή, κάθε ένας από τους συμμετέχοντες συμπληρώνει και προεκτείνει μια διαδικασία καλλιτεχνικής παραγωγής, προσθέτοντας το δικό του έργο στην αλυσίδα συλλογικής δημιουργίας. Σε αυτό το σημαντικό πολιτιστικό γεγονός ο Ηλίας Πούλος συμμετέχει με μια εγκατάσταση που την ονόμασε «Μνημοσύνη» και συντ�θεται από φωτογραφικά «θραύσματα» που παρουσιάζουν αντάρτες του ΕΛΑΣ και στρατιώτες του Εθνικού Στρατού, καθώς και τοπία όπου διαδραματίστηκαν οι αιματηρές μάχες του Εμφυλίου πολέμου. Πρόκειται για «υβριδικές»συνθέσεις μεγάλων διαστάσεων, στις οποίες συνυπάρχουν αποσπασματικές εικόνες προσώπων και φυσικών στοιχείων.

Η «Μνημοσύνη» αποτελεί το τρίτο μέρος μιας τριλογίας, μετά την «Ανθρωπογεωγραφία» και τις «Εξόριστες μνήμες», πάνω στην οποία o Ηλίας Πούλος εργάζεται από το 2005. «Η τελευταία περίοδος του έργου μου», λέει ο ίδιος, «έχει ως κεντρι! κό θεματικό της άξονα τον τρόπο με τον οποίο ο εμφύλιος πόλεμος στην πορεία των χρόνων άφησε τα ίχνη του στα πρόσωπα εκείνων που συμμετείχαν σ' αυτόν. Στις μορφές τους αποτυπώνεται η ταραγμένη ιστορία των λαών τη; Ευρώπης του εικοστού αιώνα. Πρόσωπα σημαδεμένα από ερωτήσεις χωρίς απάντηση». Η φωτογραφική εγκατάσταση που παρουσιάζει στο Μουσείο Granet θα μπορούσε να συνιστά αναφορά στον τρόπο που λειτουργεί η μνήμη, ατομική και συλλογική, «κατασκευάζοντας» εκ των υστέρων γεγονότα, καταστάσεις και αναπαραστάσεις. Μια συνθήκη που θέτει εν αμφιβόλω την πίστη �τη δυνατότητα ανεύρεσης της μίας και μοναδικής ιστορικής αλήθειας, αντιπαραβάλλοντας τις διαφορετικές υποκειμενικές «αφηγήσεις» των ανώνυμων πρωταγωνιστών. Παιδί πολιτικών προσφύγων ο Ηλίας Πούλος γεννήθηκε στην Τασκένδη και ήλθε με την οικογένειά του στην Ελλάδα το 1965, την ίδια μέρα που ο φοιτητής Σωτήρης Πέτρουλας σκοτώθηκε στη διάρκεια μιας διαδήλωσης στην Αθήνα. Από το 1986 ζει και εργάζεται στο Παρίσι, έχοντας παρουσιάσει ζωγραφικά του έργα, ηχητικές εγκαταστάσεις και φωτογραφίες σε Παρίσι, Βρυξέλλες, Βουδαπέστη, Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλε�! � πόλ�! �ις. Η «Μνημοσύνη»θα εκτίθεται στο Μουσείο Granet μέχρι τις 14 Απριλίου.

* Το βιβλίο του Aρη Mαλανδράκη "SEX" κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΠΟΤΑΜΟΣ

ένα άρθρο των πρωταγωνιστών


Διαβάστε περισσότερα »

Οι μπλε οικολόγοι

Photo: xgray/Flickr

Photo: xgray/Flickr

1 εικόνα

της Κατερίνας Καρσιώτη

Σαφώς και το ήξερε αλλά ηταν σίγουρη πως την είχαν σταματήσει στο Σύνταγμα τα Χριστουγεννα για ενα τεστ που αφορουσε την ανακύκλωση. Είχε απαντήσει σωστά για τα υλικά που ανακυκλώνονται στους μπλέ κάδους, και μέσα σε αυτά ήταν και το γυαλί. Τα γυάλινα μπουκάλια. Στους μπλε κάδους. Είχε μάλιστα κερδίσει και έναν οικολογικό μπλε χριστουγεννιάτικο σκούφο γι αυτό της το επίτευγμα. Αναρωτήθηκε αν άκουσε καλά για τα γεγονότα της ΑΣΟΕΕ. Αν και προερχόταν απο άλλο Πανεπιστημιακό ίδρυμα, την είχε επισκεφτεί πολλάκις, με τον δέοντα σεβασμό.

Η ανακύκλωση πάει καλά στην Ελλάδα, η ευαισθητοποίηση του κόσμου έχει αυξηθεί αλλά η μεταμφίεση των εμπόρων της παραοικονομίας σε οικολόγους μπλέ, ξεπέρασε καθε φαντασία, ακόμα και την πιο οικολογική. Δεν την ενδιέφερε διόλου το πολιτικό μίξερ, που άρχισε να ανακατέβει δηλώσεις, στάσεις και αντιλήψεις απο το σπίτι του καθενός στον κάδο, απο τον καδο στην Πατησίων και τούμπαλιν. Αυτο που περιστρεφόταν στο μυαλό της κυρίως ήταν η παρουσίαση των δεδομένων, data-input-output. Στο πλυντήριο των εντυπώσεων μια παράνομη και επιβλαβής δραστηριότητα, βρέχεται, εξαγνίζ�ται, βάφεται λευκή και εξαφανίζεται από την πιο αναζωογονητική διαδικασία, την ''ανακύκλωση'' του πανεπιστημιακού ασύλου.

Ποιό είναι το συμπέρασμα; Οutput available. Μιλάνε για πλυντήριο και όχι για κάδο. ''Μα και το πλυντήριο έχει κάδο'' θα πουν και εγω θα συμπληρώσω, ''δεν είναι μπλε''. Αυτή η υπόθεση μυριζει από μακριά πεφωτισμένη ιδιοτέλεια. Αχ, και να εμφανιζόταν ανάμεσα στα μαϊμού Gucci και τα μπουκάλια ανακύκλωσης αυτό το αόρατο χέρι του Άνταμ Σμιθ!

ένα άρθρο των πρωταγωνιστών


Διαβάστε περισσότερα »

Υπό καθοδήγηση

Photo: mudd-photography.eu/Flickr

Photo: mudd-photography.eu/Flickr

1 εικόνα

του Γιώργου Ψωμιάδη

Η κατάσταση της χώρας αναμφίβολα μεταβάλλεται (έχοντας σαφώς υιοθετήσει μια ξεκάθαρη τάση προς την ύφεση) μέρα με την μέρα, παρόλα αυτά η ανυποχώρητη επιθυμία των νέων να γίνονται άβουλοι μεταδότες ιδεών, κυρίως των γονέων τους καλά κρατεί. Δεν απαιτείται υψηλός δείκτης νοημοσύνης για να συνειδητοποιήσει κανείς ότι οι νέοι σήμερα αρκούνται στο να εκπροσωπούν πολιτικά ιδεώδη και πεποιθήσεις τα οποία τους ακολουθούν πολλές φορές από την παιδική τους ηλικία. Η έντονη πολιτική τοποθέτηση των γονέων μπροστά στα μάτια των παιδιών τους, τα οποία πολλές φορ�ς, ανίκανα να αντιμετωπίσουν κριτικά και σφαιρικά τα θιγόμενα θέματα υιοθετούν τις απόψεις τους, έχει μετατρέψει τους ίδιους σε μελλοντικούς ψηφοφόρους υπό καθοδήγηση. Το γεγονός αυτό αποτελεί πρωταρχικό παράγοντα για την ασύδοτη προσήλωση των νέων στην κομματοκρατια.

Ως μαθητής, μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως αν η τρίτη ηλικία έχει πολλάκις χαρακτηριστεί ως υπεύθυνη για την επανειλημμένη εκλογή των ίδιων πολιτικών, και κατ'επεκταση για την παρούσα κατάσταση, τότε οι μελλοντικοί ψηφοφόροι της χώρας μας κοιμούνται σε βαθύτερη πλάνη. Από την μια οι καλοθρεμμένοι εκπρόσωποι της δεξιάς και της φιλαργυρίας και από την άλλη οι δήθεν ανεξάρτητοι, υποκινούμενοι, αναρχικοί που δεν χάνουν ευκαιρία για να επιδείξουν αλόγιστα την αντιστασιακή τους ιδεολογία σε κάθε τι που αποτελεί κατεστημένο. Και ιδού το ερώτημα. Πως είναι δυ�ατόν ένα παιδί να μην παρασυρθεί από τις απόψεις των στενών του φίλων, που πολλές φορές προβαίνοντας στον τραμπουκισμό, τον υποχρεώνουν να ασπαστεί τα πιστεύω τους, υπό την έμμεση απειλή της καραντίνας; Ακόμα κι αν μια εφηβική προσωπικότητα παραμένει ανεξάρτητη ιδεολογικά, οι πιθανότητες να μην καταλήξει σε καθρέπτη και μεταδότη των γύρω του όσο αφορά τον πολιτικό τομέα, είναι φοβερά μικρές. Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ένας φαύλος κύκλος του οποίου τα δεινά είναι ορατά στις μέρες μας.

Η νεολαία είναι που πρέπει να κάνει την διαφορά και να αποσπαστεί από αυτό το ανυποχώρητο τσίρκο που σήμερα παρελαύνει μέσα από την χώρα μας, όχι όμως με παρορμητισμό και στενομυαλιά, αλλα βλέποντας, κρίνοντας και το πιο βασικό καινοτομώντας με ωριμότητα. Αυτό που έχει ανάγκη η κοινωνία και το πολιτικό σύστημα σήμερα, είναι η καλλιέργεια νέων μεθόδων προκείμενου ο κύκλος αυτός που υφίσταται, και που συνεχώς οδηγεί σε αδιέξοδο, δείχνοντας παντελή άγνοια για τους πολίτες, να αποκτήσει «υγιείς» παραδρομους προς την έξοδο ασφαλείας. Η ανακύκλωση των ίδιων �εποιθήσεων που τόσα χρόνια ευθύνονται για την θλιβερή κατάσταση της χώρας δεν υποδεικνύει την πυγμή και την αστείρευτη θέληση των νέων να αλλάξουν τον κόσμο. Παρά μονάχα μια ένδειξη υποδούλωσης στα πιστεύω των προηγούμενων γενεών.

*Ο Γιώργος Ψωμιάδης είναι μαθητής.

ένα άρθρο των πρωταγωνιστών


Διαβάστε περισσότερα »

O Εφιάλτης της Περσεφόνης

Photo: Patricia Ariel/Flickr

Photo: Patricia Ariel/Flickr

1 εικόνα

του Φίλιππου Γαζή

'Ξέρεις κάτι; H Ελλάδα πεθαίνει. Πεθαίνουμε σαν λαός. Κάναμε τον κύκλο μας. Δεν ξέρω πόσες χιλιάδες χρόνια ανάμεσα σε σπασμένες πέτρες και αγάλματα και πεθαίνουμε. Αλλά αν είναι να πεθάνει η Ελλάδα να πεθάνει γρήγορα. Γιατί η αγωνία κρατάει πολύ και κάνει πολύ θόρυβο.'  Αυτά είναι τα λόγια του κατά τα άλλα κωμικού αλλά μοναδικού Θ.Βέγγου στην ταινία του Θ.Αγγελόπουλου: το Βλέμμα του Οδυσσέα. Η μοναδική κληρονομιά των αρχαίων προγόνων μας έχω την εντύπωση πως δεν μας ανήκει και ούτε μας χαρακτηρίζει σαν λαό πλέον. Οι αρετές και τα ιδεώδη  που δίδαξαν ο� κλασσικοί σαν να χάθηκαν από το χώμα που τις γέννησε και να σκόρπισαν ανά τον κόσμο. Για 30 αργύρια διεφθάρησαν συνειδήσεις, ζωές, συνήθειες και εν γένει η κοινωνία. Το μόνο που μας μένει να κάνουμε είναι οικονομικές μεταρρυθμίσεις για να σωθούμε.

Το θέμα είναι όσα χρήματα και να ρήξεις στο τρύπιο πιθάρι της κοινωνίας στο τέλος πάντα άδειο θα είναι. Έχουμε μάθει να ζούμε με το ατομικό συμφέρον και όχι με την ιδιοτέλεια. Πως θα συσπειρωθούμε λοιπόν για να αλλάξουμε ξαφνικά; Πάνω σε ποιους θεσμούς ποιες ιδέες; Ακόμα και τώρα που έχουμε δει το πρόσωπο του τέρατος είμαστε πολύ κατώτεροι των περιστάσεων. Τα αρχαία μάρμαρα (όσα αφήσαμε στην θέση τους) μας κοιτούν και γελούν. Είμαστε ανάξιοι τις κληρονομιάς τους. Όταν ζητάμε ταυτότητες στους δρόμους είμαστε πιο Έλληνες από τους άλλους; Όταν με το έτσι θέλ� καταλαμβάνουμε κλασσικά κτίρια και πανεπιστήμια και τα κάνουμε χωματερές και  εργαστήρια παρασκευής βομβών είμαστε πιο αγωνιστές από τους άλλους; Όταν υπογραφούμε μνημόνια χωρίς να έχουμε διαβάσει ούτε σελίδα για να σώσουμε την χώρα είμαστε πιο σωτήρες από τους άλλους; Όταν πάμε ταξιδάκια αναψυχής για να βρούμε νέους συμμάχους γιατί οι τωρινοί είναι κακοί και χρησιμοποιούμε την ίδια ξύλινη γλώσσα εδώ και 60 χρόνια είμαστε πιο διορατικοί απ τους άλλους;

Το πρόβλημα δεν είναι οι άλλοι. Αλλά όλοι εμείς σαν κοινωνία που παντού βλέπουμε κάποιον άλλον και όχι τον εαυτό μας. Ακόμα και τώρα που τα πράγματα είναι στο τέλμα. Εξακολουθούμε να έχουμε την ίδια λογική και την ίδια ματιά. Τίποτα δεν άλλαξε. Η σκόνη που αγοράσαμε ξεπουλώντας τα ιδανικά μας είναι το μόνο που μας έμεινε και αυτό που έχουμε να παρουσιάσουμε. Τίποτα άλλο. Τίποτα που να θυμίζει αυτό για το οποίο περηφανευόμαστε επί ματαίω  τόσα χρόνια. Αλλάξανε οι καιροί, αλλάξαμε και εμείς ξεχνώντας όλα αυτά που θυμάται και διδάσκεται όλη η υπόλοιπη ανθρωπ�τητα. 'Εκεί που φύτρωνε φλισκούνι και άγια μέντα κι έβγαζε η γη το πρώτο της κυκλάμινο, τώρα χωριάτες παζαρεύουν το τσιμέντο και τα πουλιά πέφτουν νεκρά στην υψικάμινο. Εκεί που σμίγανε τα χέρια  τους οι μύστες ευλαβικά πριν μπουν στο θυσιαστήριο, τώρα πετάνε τα αποτσίγαρα οι τουρίστες και το καινούριο παν να δουν διυλιστήριο. Εκεί που η θάλασσα γινόταν ευλογία κι ήταν ευχή του κάμπου τα βελάσματα, τώρα καμιόνια κουβαλάν τα  ναυπηγεία άδεια κορμιά σιδερικά παιδιά κι ελάσματα. Κοιμήσου Περσεφόνη στην αγκαλιά της γης στου κόσμου το μπαλκόνι ποτέ μην! ξαναβγείς.' (Ν. Γκάτσος)

*Ο Φίλιππος Γαζής είναι φοιτητής

ένα άρθρο των πρωταγωνιστών


Διαβάστε περισσότερα »

Σόιμπλε: Η κατάσταση στην Ελλάδα δείχνει σημάδια βελτίωσης

Την εκτίμηση ότι τα χειρότερα για την Ευρωζώνη έχουν περάσει εξέφρασε σε ομιλία του σε εκδήλωση του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε , τονίζοντας πως...


 η κατάσταση στην Ελλάδα δείχνει σημάδια βελτίωσης.
Όπως μεταδίδει το... Dow Jones Newswires, ο Β. Σόιμπλε, που έχασε την Παρασκευή τον αδερφό του, τόνισε πως υπάρχει βάσιμος λόγος να πιστεύει ότι τα χειρότερα για την Ευρωζώνη έχουν ξεπεραστεί.

Αναφερόμενος στην Ελλάδα σημείωσε πως από την ανάληψη της εξουσίας από τον Αντώνη Σαμαρά το κοινοβούλιο ενεργεί αποφασιστικά και πως η χώρα έχει αρχίσει να σπαταλά λιγότερο χρόνο σε σχέση με αυτόν που κερδίζει.

Τόνισε πως η Γερμανία εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της προσθέτοντας πως η χώρα εξακολουθεί να ε�ιθυμεί να είναι παράγοντας σταθερότητας στην Ευρώπη
 


Διαβάστε περισσότερα »

Η 15χρονη Μυρτώ έκανε τα πρώτα της βήματα

Έπειτα από μήνες νοσηλείας, αρχικά στο νοσοκομείο Αττικόν και στη συνέχεια στο θεραπευτήριοΥγεία, η 15χρονη Μυρτώ άρχισε να παρουσιάζει τα πρώτα σημάδια βελτίωσης στην υγεία της.Η 15χρονη κοπέλα που...


 κακοποιήθηκε βάναυσα από Πακιστανό μετανάστη στη διάρκεια των καλοκαιρινών της διακοπών στην Πάρο, κατάφερε πριν από λίγες μέρες να κάνει τα πρώτα της βήματα. Βήματα μικρά, αλλά καθοριστικά για τη μαραθώνια διαδρομή που διανύει από εκείνη την Κυριακή της 22ας Ιουλίου 2012. Τα ελάχιστα βήματα που διένυσε πρόσφατα έστω και υποστηριζόμενη για να πάει από το κρεβάτι της στην πολυθρόνα ήταν ένα δώρο ανεκτίμητης αξίαςγια την οικογένειά της.

«Η κατάσταση της υγείας της βελτιώνεται με αργούς ρυθμούς. Εμείς έχουμε ελπίδες για περαιτέρω βελτίωση στην υγεία της, αλλά θέλει πολύ χρόνο ακόμη. Έχουμε υπομονή και ελπίζουμε το καλύτερο», δηλώνει ο πατέρας της στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». Ενώ η 15χρονη έχει ήδη συμπληρώσει τέσσερις μήνες νοσηλείας, ο Πακιστανός δράστης βρίσκεται προφυλακιστέος στις φυλακές Γρεβενών σε υποπτέρυγα μόνο με υπόδικους και κατάδικους για σεξουαλικά εγκλήματα.


Διαβάστε περισσότερα »

Μελέτη RIMSE: Πώς ο αλβανικός υπόκοσμος στην Ελλάδα εξελίσσεται σε παρακρατική απειλή

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ανάλυση για το αλβανικό οργανωμένο έγκλημα που καταδεικνύει ότι εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς από ομάδες του υποκόσμου σε πυρήνες εθνικιστικής δράσης, αλλά και "μακρύ χέρι" μυστικών υπηρεσιών εχθρικών προς την Ελλάδα, επιχειρεί να φωτίσει και την συμμετοχή των Αλβανών παρακρατικών στα γεγονότα του 2008.
Η ανάλυση που...

συντάχθηκε από τον συνεργάτη του περιοδικού ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, Ιωάννη Μιχαλέτο του κέντρου Radical Islam Monitor in Southeast Europe (RIMSE) και βασίστηκε σε στοιχεία των ελληνικών υπηρεσιών ασφαλείας και της Ελλ�νικής αστυνομίας, παρουσιάζει μια ζοφερή εικόνα για το αλβανικό οργανωμένο έγκλημα στην Ελλάδα.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα περιστατικά πιθανής ανάμειξης εθνικιστικής και οργανωμένης εγκληματικής δράσης αλβανικών ομάδων εντός της Ελλάδας:
"-"Δεκεμβριανά 2008": Εκείνες τις ημέρες είχε σημειωθεί συστηματική λεηλασία καταστημάτων από αλβανικές συμμορίες, όπως και διαδηλώσεις με αλβανικές σημαίες και εθνικιστικά συνθήματα. Είχαν έρθει συντονισμένα στην Ελλάδα και λβανοί μόνο και μόνο για να συμμετάσχουν σε διαδηλώσεις.έναντι πληρ�! �μής. Να συμπληρώσουμε ότι και στους εμπρησμούς του Σεπτεμβρίου του 2007 είχε επιβεβαιωθεί η ύπαρξη αλβανικών ομάδων που συμμετείχαν στο κάψιμο ειδικά της Πελοποννήσου.
-"Οκτώβριος 2012": Διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα εκδήλωση της λεγόμενης "Ερυθρομαυρης Συμμαχίας". Η συγκεκριμένη "Συμμαχία" έχει αποδεδειγμένες διαπλοκές τόσο με οργανωμένες εγκληματικές οργανώσεις στην Αλβανία όσο και με τουρκικό στοιχείο.
-Μεταξύ 2008-2012 παρατηρείται μια συνεχή δραστηριότητα δημιουργίας άτυπων δικτύων εθνικιστών Αλβανών με μετανάστες εδώ στην Ελλάδα, αλλ� μέχρις στιγμής δεν έχουν εμφανίσει κάποιον "ηγέτη" ή ομάδα και λειτουργούν με τη λογική μιας "προπαγάνδας του δρόμου" προκειμένου να φτιάξουν το υπόστρωμα που χρειάζεται και να μετρήσουν τις αντιδράσεις. Οι συναντήσεις μεταξύ των μελών λαμβάνουν χώρα ακόμα και σε πλατείες το βράδυ υπό την μορφή "παρεών" που συζητούν και αποφεύγουν συνεστιάσεις και συμπεριφορές που μπορούν να παρακολουθηθούν εύκολα.
Και συνεχίζει η ανάλυση:
"Η δράση του αλβανικού οργανωμένου εγκλήματος διαθέτει σε ότι αφορά την εσωτερική ασφάλεια της Ελλάδος, τέσσερα ιδιαίτ! ερα χ! αρακτηριστικά.
Ι) Πρώτον, διαπλέκεται με πολιτικούς κύκλους της γείτονας χώρας Αλβανίας αλλά και του Κοσσυφοπεδίου και της ΠΓΔΜ.
ΙΙ) Αποτελεί εν δυνάμει αποσταθεροποιητικό παράγοντα λόγω των εθνικιστικών τάσεων (Βλ. Τσαμουριά, Μεγάλη Αλβανία)
ΙΙΙ) Έχει σχέσεις με το Τουρκικές εγκληματικές οργανώσεις που με την σειρά τους διαπλέκονται με το τουρκικό κράτος
ΙV) Είναι δύσκολή η ριζική αντιμετώπισή του, λόγω της ύπαρξης μεγάλου αριθμού Αλβανών υπηκόων στην Ελλάδα, γεγονός που διευκολύνει - προς το παρόν - τη δόμηση "παράλληλων κοινωνιών", όπως �αι το ικανό αριθμό ανθρώπινου δυναμικού για υποστηρικτικούς λόγους.
Αυτό που έχει κρίσιμη σημασία, είναι ότι πλέον το οργανωμένο έγκλημα αλβανικής προέλευσης, έχει αποκτήσει στέρεες βάσεις στην Ελλάδα και σε περίπτωση σχεδίων αποσταθεροποίησης της χώρας θα αποτελέσει παράγοντα "μισθοφορικού τύπου" με σκοπό να πλήξει τα ελληνικά συμφέροντα.
Στοιχεία (Βασιζόμενα σε εκτιμήσεις της Ελ. Αστυνομίας κατά βάση):
-Η λεγόμενη Αλβανική μαφία ελέγχει περί το 80% της λιανικής διανομής ηρωίνης στην Ελλάδα.
-Ελέγχει περί του 50% τόσο της χονδρικής όσ! ο και! της λιανικής διάθεσης χασίς
-Ελέγχει το 90% της εισαγωγής παράνομου φορητού οπλισμού στη χώρα (Καλάσνικοφ, Μακάροφ, χειροβομβίδες)
-Εκτιμάται ότι το 50% των κυκλωμάτων "τραφικινγκ" γυναικών ελέγχεται από Αλβανούς με σχεδόν απόλυτη κυριαρχία στις περιοχές Μεταξουργείου, Παραλιακής, Κέντρου Αθηνών και "γραφείων" συνοδών σε όλα τα μεγάλα αστική κέντρα.
-Το 50% των ένοπλων ληστειών σε σπίτια-καταστήματα-επιχειρήσεις διαπράττεται από Αλβανούς.
-Κατά μέσο όρο τα τελευταία 5 έτη ανακαλύπτονται περι τις 15 κρύπτες όπλων ετησίως που ανήκουν σε Αλβανού�, τα περισσότερα εκ των οποίων στα περίχωρα της Αττικής, στην Ήπειρο και στην Βόρειο-Δυτική Μακεδονία.
- Σε περιοχές όπως την Ομόνοια, Πειραιώς, Πλατεία Βάθης, Αχαρνών, Βάρκιζα, περιοχές Παγκρατίου, Ταύρου, περιοχές Περιστερίου Αλβανικά κυκλώματα πωλούν "προστασία" και διαχειρίζονται το παρεμπόριο "νοικιάζοντας" τον χώρο σε Αφρικανούς και Ασιάτες παρεμπόρους.
- Στην Αττική δρουν 2 Αλβανικά από τα 5 συνολικά οργανωμένα κυκλώματα διακίνησης κοκαίνης. Ένα δραστηριοποιείτε στο κέντρο και ένα στα Βόρεια προάστια. Τα υπόλοιπα κυκλώματα είναι Ελληνικ! ά.
- Επίσης περί το 30% των παράνομων χαρτοπαιχτικών λεσχών στην Αττική "προστατεύονται" από Αλβανικά κυκλώματα.
- Μία ανερχόμενη τάση των τελευταίων ετών είναι η ολοένα και αυξανόμενη εμπλοκή Αλβανών σε πλαστογραφίες, διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα Ασιατών λαθρομεταναστών και ψεύτικων γάμων για την απόκτηση νόμιμων εγγράφων από αυτούς.
Τα αλβανικά κυκλώματα λειτουργούν ως πραγματικοί παρακρατικοί μηχανισμοί. Εκτελούν επιχειρήσεις αλίευσης πληροφοριών, αντί-κατασκοπείας, έχουν λογιστική υποστήριξη (διαδρομές διαφυγής, οχήματα, ασφαλή σπίτια) χ�ησιμοποιώντας συνήθως γυναίκες και όχι μόνο της ίδιας εθνικότητας και δρουν συντονισμένα ως προς την εγκληματική τους δράση και όχι παρορμητικά.
Προτού αποφασίσουν μια δράση, εκπονούν πλάνο που συζητείται μεταξύ των μελών και εγκρίνεται από τις "κεφαλές". Δίνουν μεγάλη έμφαση στη συλλογή πληροφοριών και στη δικτύωση με Έλληνες που είναι ευεπίφοροι σε χρηματισμούς ή πιθανοί συνεργάτες, κτλ.
Ο όγκος όλων αυτών των "μαύρων " κεφαλαίων (αρκετά δις ανά έτος) που παράγονται από αυτές τις εγκληματικές δραστηριότητες "ξεπλένονται" με τη βοήθεια Ελλ�! �νων �! �ίτε τραπεζιτών, χρηματιστών, κτηματομεσιτών, καταστηματαρχών, κτλ.
Το αποτέλεσμα είναι ότι υπάρχει μια σημαντική και διεσπαρμένη τάξη ανθρώπων στην Ελλάδα που έχουν άμεσο συμφέρον με το Αλβανικό οργανωμένο έγκλημα και παράλληλα αποτελούν τους "αγωγούς" αυτού για να συλλέγουν πληροφορίες ή να διασυνδέονται με πολυποίκιλα πολιτικά-κοινωνικά δίκτυα στη χώρα.
Βεβαίως το ίδιο και περισσότερο όφελος έχει και το εγχώριο οργανωμένο έγκλημα που συνεργάζεται εν πολλοίς με το αντίστοιχο Αλβανικό.
Σημείο προσοχής:
Οι "κεφαλές" των Αλβανικών κυκλ�μάτων δεν εδρεύουν κατά βάση στην Ελλάδα. Εδώ δραστηριοποιούνται πυρήνες με "εντολοδόχους" και "στρατιώτες".
Ορισμένες "κεφαλές" που ελέγχουν εγκληματικά κυκλώματα στην Ελλάδα
- Γκέργκ Λάτσι
- Οικογένεια Κελμέντι
- Οικογενεια Λιμάνι
- Οικογένεια Αλλούσι
- Οικογένεια Λούκα
- Οικογένεια Σελίμι
- Οικογένεια Κελμέντι
- Οικογένεια Οσμάνι
- Οικογένεια Χάκα
Όλοι οι παραπάνω έχουν διεθνείς δραστηριότητες σε χώρες όπως Ελλάδα, Βαλκάνια, Σκανδιναβία, Γερμανία, Ελβετία, Βέλγιο κ.α. Γνωρίζουν και έχουν εξυπηρετήσει σχεδια�! �μούς! ξένων μυστικών υπηρεσιών. Έχουν την ικανότητα κινητοποίησης εκατοντάδων σκληροτράχηλων Αλβανών στην Ελλάδα για οποιονδήποτε λόγο θα τους αποφέρει κέρδος ή εάν "υποχρεωθούν" λόγω διεθνών πιέσεων.
Η γενικότερη επιρροή που υφίσταται η χώρα από τη δράση του οργανωμένου εγκλήματος συνίσταται και στο προσπορίσμο κάποιου οφέλους από αυτό, προκειμένου να λειτουργήσει ως 5η φάλαγγα στη χώρα, με αφορμή κάποιο ζήτημα τρίτης χώρας ή εξωτερικού παράγοντα".
Τα παραπάνω (που δεν είναι θεωρίες, αλλά συγκεκριμένα στοιχεία που έχουν συλλέξει με πολλή προσπάθε�α και κόπο οι αρχές) κανονικά θα αρκούσαν για να υπάρξει ένα συντεταγμένο σχέδιο αντιμετώπισης της λαβανικής μαφίας, που όπως διαπιστώνουμε εξελίσσεται ταχύτατα σε παρακρατικό μηχανισμό, όπως συνέβη στο Κοσσυφοπέδιο, αλλά και στα βορειοδυτικά Σκόπια, αλλά ουδόλως συμβαίνει κάτι τέτοιο. Βέβαια, εκεί είχαν την τύχη να κινούνται εντός συμπαγών αλβανικών πληθυσμών, κάτι που δεν συμβαίνει στην Ελλάδα, αλλά σίγουρα δεν έχουν δυσχέρεια κίνησης: Τουλάχιστον 500.000 Αλβανοί είναι αναπτυγμένοι την δυτική και νότια Ελλάδα, κυρίως.

πηγή


Διαβάστε περισσότερα »

Το θρίλερ με την συνέντευξη Παπακωνσταντίνου στη ΝΕΤ συνεχίζεται για το ΠΑΣΟΚ

 Ζωντανά θα μεταδοθεί η συνέντευξη.
Δραματικό είναι το παρασκήνιο που εκτυλίχθηκε από το πρωί της Κυριακής στην ΕΡΤ με αφορμή την προαναγγελθείσα για σήμερα εκπομπή της Ελλης Στάη ΝΕΤ week που θα έχει ως κεντρικό της καλεσμένο τον υπό κατηγορία, για την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ, πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Χθες το πρωί από τη ΝΕΤ μεταδιδόταν...


 το διαφημιστικό τρέιλερ της εκπομπής που αναμενόταν με εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Από το μεσημέρι και μετά όμως το τρέιλερ της εκπομπής άλλαξε και κόπηκε κάθε αναφορά στο πρόσωπο του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Αυτό πυροδότησε ένα όργιο φημών για κόψιμο της εκπομπής με άνωθεν παρεμβάσεις. Επί αρκετές ώρες κανείς δεν γνώριζε με σαφήνεια το τι πρόκειται να συμβεί με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοικτά.

Τελικά πρυτάνευσε η λογική καθώς αρκετά κορυφαία στελέχη της ΕΡΤ επισήμαναν προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι το κόψιμο μιας τέτοιας εκπομπής �α ανοίξει τον ασκό του Αιόλου, με απρόβλεπτες συνέπειες για την ίδια την κρατική τηλεόραση που θα βρεθεί για μια ακόμη φορά στο στόχαστρο όλων των πλευρών.

Ακόμη σημειώθηκε ότι δεν θα ήταν καλό και για την ίδια την κυβερνητική πλειοψηφία να δείξει ότι ενδεχομένως κάτι έχει να φοβηθεί από τα όσα έχει να πει ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Η εκπομπή λοιπόν θα μεταδοθεί κανονικά, αλλά θα υπάρχει μια σημαντική διαφορά.

Αρχικά είχε προγραμματιστεί να μαγνητοσκοπηθεί νωρίς το απόγευμα, πριν το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ που επίσης μεταδίδε�! � η κυρία Στάη. Ετσι, όμως δεν θα υπήρχε καμία δυνατότητα ελέγχου και κυρίως αντιλόγου σε όσα ισχυρισθεί ο πρώην υπουργός.

Τελικά, η εκπομπή θα μεταδοθεί live προκειμένου δοθεί η δυνατότητα κυρίως στην πλευρά του ΠΑΣΟΚ, εφόσον κριθεί σκόπιμο να παρέμβει για να υπάρξει άμεσος αντίλογος στον κ. Παπακωνσταντίνου και να μην μείνουν οι εντυπώσεις με το μέρος του.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός αρνείται κάθε κατηγορία αλλοίωσης της λίστας Λαγκάρντ και της αφαίρεσης των 3 ονομάτων συγγενών του -της πρώτης του εξαδέλφης Ελένης και του συζύγου της κ�θώς και του συζύγου της άλλης του εξαδέλφης Μαρίνας, Ανδρέα Ρωσσώνη- από αυτήν.

Εχει μάλιστα επισημάνει ότι γνωρίζει το ποιοι αλλοίωσαν τη λίστα «με σκοπό να τον πλήξουν και να τον ενοχοποιήσουν».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, δεν έχει την πρόθεση να προχωρήσει στην αναφορά συγκεκριμένων ονομάτων κάτι το οποίο όπως, λέει, μπορεί να γίνει είτε στην Ολομέλεια της Βουλής, πριν την ψηφοφορία για τη συγκρότηση της προανακριτικής επιτροπής είτε κατά τη διάρκεια των εργασιών της επιτροπής, όταν κληθεί να απολογηθεί.!
Ανεξαρτήτως αυτών ο κ. Παπακωνσταντίνου θα πρέπει  να απαντήσει σε τουλάχιστον 6 σοβαρά ερωτήματα τα οποία αναμένεται να του θέσει η δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης:
Γιατί δεν πρωτοκόλλησε το cd όταν το παρέλαβε για πρώτη φορά στα χέρια του;
Γιατί έγινε η μετεγγραφή των στοιχείων από το cd σε usb stick;
Που βρίσκεται σήμερα το πρώτο cd. Σε ποιόν το είχε παραδώσει για φύλαξη;
Γιατί το κράτησε και δεν το απέστειλε αρμοδίως για πλήρη έρευνα όλων των ονομάτων που περιείχε;
Γιατί επέλεξε αρχικά μικρό αριθμό ονομάτων προκειμένου να ελεγχθούν κ�ι με ποια κριτήρια έγινε αυτή η επιλογή;
Πως εξηγεί το γεγονός ότι λείπουν μόνον τα ονόματα των στενών του συγγενών, μιας εξαδέλφης του, του συζύγου της και του συζύγου της άλλης του εξαδέλφης.


πηγή


Διαβάστε περισσότερα »

Επικίνδυνος ιός απειλεί τους χρήστες του Internet

Πριν από λίγες ημέρες ανακαλύφθηκε ένα νέο είδος ιού/malware το οποίο ξεκίνησε να διαδίδεται μέσω Skype. Αποστέλλοντας το μήνυμα «lol, is this your new profile pic?» από ήδη μολυσμένους λογαριασμούς, προκαλούσε...
τους χρήστες να επισκεφτούν το αντίστοιχο link προκειμένου να μολύνει τους υπολογιστές του. Αρχικά οι ειδικοί πίστευαν πως το malware δεν ήταν τόσο επικίνδυνο. Μια έκδοση του προκαλούσε τους χρήστες απλά να κάνουν κλικ σε μια διαφήμιση, ενώ η πιο επικίνδυνη αλλά σπανιότερη μορφή του περιόριζε την πρόσβαση στον υπολογιστή των χρηστών και ζητούσε χρήματα για �α τον ξεκλειδώσει. Φαίνεται όμως πως τα πράγματα είναι χειρότερα, αφού η εταιρεία κατασκευής λογισμικού προστασίας Kaspersky ανακάλυψε πως το malware στοχεύει λογαριασμούς χρηστών σε διάφορες ιστοσελίδες και κοινωνικά δίκτυα, ενώ διαθέτει ένα σωρό παραλλαγές. Διάφορα προγράμματα antivirus μάλιστα το ανιχνεύουν με διαφορετικό όνομα. Η GFI ως Backdoor.Win32.Hupigon, το Sofos ως Troj/Agent-YCW ή Troj/Agent-YDC, το Trend Micro ως παραλλαγή του Dorkbot worm, το Kaspersky ως Trojan.Win32.Bublik.jdb και το Symantec ως W32.IRCBot.NG. Η Kaspersky αναφέρει πως το malware έχει σχεδιαστεί για υποκλοπή κωδικών από τις ακόλουθες ιστοσελίδες: 1and1, Aler! tpay, Brazzers, Dotster, eBay, Enom, Facebook, Godaddy, iknowthatgirl, Letitbit, Moniker, Namecheap, Netflix, PayPal, Sms4file, The Pirate Bay, Torrentleech, Twitter, Webnames, Whatcd, Vip-file, Yahoo, YouPorn αλλά και πολλές ακόμα. Έχει ακόμα την δυνατότητα να εξαπλώνεται μέσω του MSN Messenger, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς χρηστών που υποκλέπτει, αλλά και μέσω USB συσκευών όπως flash drives ακόμα και εξωτερικούς δίσκους αφού διαθέτει δυνατότητα αυτόματης εκκίνησης. Το χειρότερο όμως είναι πως μία από τις παραλλαγές του προσπάθησε να υποκλέψει στοιχεία πιστωτικής κάρτας από τράπεζα του Εκουαδόρ. Βασισμένη στα στοιχεία των διευθύνσεων του malware, η εταιρεία �πολογίζει πως η πρώτη επίθεση πραγματοποιήθηκε στις 6 Οκτωβρίου. Το σημαντικό όμως είναι ότι διαδίδεται εξαιρετικά γρήγορα. Την προηγούμενη εβδομάδα, μέσα σε διάστημα μόλις 10 λεπτών, καταγράφηκαν 2.259 μεταδόσεις του, ενώ σε δυο ώρες ο αριθμός των clicks έφτασε τις 484.111. Με βάση αυτό το νούμερο, υπολογίζεται πως μέχρι στιγμής ο ιός έχει διαδοθεί σε πάνω από 2.5 εκατομμύρια συστήματα μέσω οκτώ διαφορετικών διευθύνσεων goo.gl. Τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται στην Ρωσία, γεγονός που υποδηλώνει πως η μόλυνση ξεκίνησε από εκεί. Μέχρι στιγμής η Kaspersky κάνει ό,τι μπο! ρεί γ! ια να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Όπως συμβαίνει πάντα με τέτοιου είδους malware, συνιστάται να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην ανοίγετε συνδέσμους ή αρχεία «zip» που σας αποστέλλονται μέσω Skype ή οποιασδήποτε άλλης υπηρεσίας ανταλλαγής μηνυμάτων εάν δεν είστε 100% σίγουροι για το περιεχόμενο τους.

πηγή:news24gr.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα »

Ο Κουβέλης διαγράφει Βουδούρη και Μουτσινά

Οριστική απόφαση διαγραφής των βουλευτών Οδυσσέα Βουδούρη και Πάρι Μουτσινά από τη δύναμη της κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς έχει λάβει ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης.
Η απόφαση ...


του κ. Κουβέλη,σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, αναμένεται να γνωστοποιηθεί πιθανότατα σήμερα -πάντως εντός της εβδομάδας- στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη με επιστολή.
Οι δημόσιες τοποθετήσεις των δύο βουλευτών τις τελευταίες ημέρες, με τις οποίες τάσσονται υπέρ της παραπομπής σε προανακριτική επιτροπή του τέως και του νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου και Ευάγγελου Βενιζέλου, για τη διερεύνηση των ενδεχόμενων ποινικών τους ευθυνών, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
Κορυφαίο στέλεχος της ΔΗΜΑΡ με το οποίο επικοινώνησε το iefimerida.gr επισήμανε ότι δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουν να βρίσκονται στην κοινοβουλευτική ομάδα δύο στελέχη που συστηματικά διαφοροποιούνται από τις επιλογές των οργάνων του κόμματος.
«Αφού δεν συμφωνούν στις κεντρικές μας πολιτικές επιλογές, δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουμε μαζί», επισήμανε.
 



Διαβάστε περισσότερα »

ΠΡΟΣΟΧΗ:Από βράδυ χιόνια ακόμη και στα πεδινά,

Περαιτέρω επιδείνωση θα παρουσιάσει από σήμερα ο καιρός με χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, βροχές και καταιγίδες στις νοτιότερες παραθαλάσσιες περιοχές, αλλά και κάθετη πτώση της θερμοκρασίας.
Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, στην...


 Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά.

Από το βράδυ θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4-5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Από το βράδυ όμως θα ενισχυθούν σε 7-8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι οπότε θα σημειωθεί χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα γύρω ορεινά καθώς και σε περιοχέ� με χαμηλό υψόμετρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις 4-6 μποφόρ, ενισχυόμενοι από το απόγευμα σε 7-8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 6 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε περισσότερα »

Ή η επιτροπή κεφαλαιαγοράς λέει ψέμματα ή το MEGA ομολογεί οικονομικό έγκλημα. Απαιτείται επέμβαση του εισαγγελέα.

Δύο ανακοινώσεις που αλληλοδιαψεύδονται εξέδωσε το Mega για το ομολογιακό δάνειο των 98 εκατ. ευρώ.
Η πρώτη που απευθύνεται στο επενδυτικό κοινό και εστάλη στη διοίκηση εκδόθηκε την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013, και...


 αναφέρει ρητά πως σύναψε κοινό ομολογιακό δάνειο ύψους 98 εκατ. ευρώ:
"H εταιρεία Τηλέτυπος Α.Ε. ανακοινώνει τη σύναψη κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 98 εκατ. ευρώ. Το προϊόν του ομολογιακού δανείου θα χρησιμοποιηθεί για την αναχρηματοδότηση του συνολικού υφιστάμενου τραπεζικού δανεισμού καθώς και για τη χρηματοδότηση γενικών επιχειρηματικών σκοπών της εταιρείας".
Την  Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013, ακολούθησε εκείνη που μεταδόθηκε στο ευρύ κοινό του Mega από το δελτίο ειδήσεων του, όπου ρητά αναφέρει πως "η Τηλέτυπος ΑΕ δεν
δανείστηκε 98 εκα�. ευρώ, όπως ψευδώς αναφέρουν διάφορα δημοσιεύματα" :
"Η Τηλέτυπος ΑΕ δεν δανείστηκε 98 εκατ. ευρώ, όπως ψευδώς αναφέρουν διάφορα δημοσιεύματα.Το δάνειο (από 5 τράπεζες) ήταν ύψους 10 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων εισπράχθηκαν μόνον 8,5 εκατ. ευρώ- με την αφαίρεση των τραπεζικών προμηθειών. Οι τράπεζες μάλιστα για να χορηγήσουν τα 8,5 εκατ. ευρώ, απαίτησαν εξασφαλίσεις ύψους 140 εκατ. ευρώ, τις οποίες και έλαβαν. Να σημειωθεί πως του δανείου, προηγήθηκε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ύψους 10 εκατ. ευρώ."
Τι συμβαίνει, λοιπόν;
(Τυπολογίες/Παρ�! �ν)

Η αλήθεια είναι ότι η είδηση αποτελεί ανακοίνωση της επιτροπής κεφαλαιαγοράς και μεταδόθηκε από το ΑΠΕ. Συμφωνούμε με το MEGA ότι είναι ψεύτες. Όχι όμως και για την συγκεκριμένη περίπτωση, αφού η σύναψη ομολογιακού δανείου, ακόμα και για αναχρηματοδότηση προγενέστερου με χαμηλότερο επιτόκιο, θεωρείται ΝΕΟ ΔΑΝΕΙΟ.
Όπως επίσης, ο άνθρωπος που συνέταξε την ανακοίνωση του Μέγκα, ας αντιληφθεί ότι δεν απευθύνεται πλέον σε έναν λαό ηλιθίων που ψήφισε Γιωργάκη Παπανδρέου υπό της νουθεσίες του "μεγάλου καναλιού". Το να δώσεις 140 εκ. εξασφαλίσεις γιακαθαρό δάνειο 8,5 εκατομμυρίων, είναι εξήγηση που απευθύνεται σε ηλιθίους ή είναι αποκάλυψη εγκλήματος. Εάν όντως ισχύει όπως τα γράφει η ανακοίνωση του καναλιού, μιλάμε για καταχρηστική πρακτική εκ μέρους των τραπεζών.

Εάν όμως δεν ισχύει, σημαίνει ότι ο προγενέστερος δανεισμός των 89 εκατομμυρίων περίπου, είχε γίνει ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ και το κανάλι κλήθηκε τώρα να τις προσκομίσει. Αυτό πρέπει να διερευνηθεί διότι εάν υπήρξαν τράπεζες που είχαν δανείσει τέτοιο ποσό χωρίς εγγυήσεις, οι διοικήσεις τους πρέπει να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

πηγή:Οlympia.gr


Διαβάστε περισσότερα »

Πως διαβάζουμε ένα barcode;

Το barcode ή αλλιώς γραμμωτός κώδικας βρίσκεται σε όλα τα προϊόντα και αν κάποιος γνωρίζει πως να το διαβάσει μπορεί να μάθει σημαντικές πληροφορίες για αυτά.
Αποτελείται από 13 ψηφία με τη μορφή ...


ενός συνδυασμού γραμμών και διαστημάτων, ενώ υπάρχουν ορισμένες γραμμές που είναι μακρύτερες από τις υπόλοιπες.

Τα δύο πρώτα ψηφία υποδηλώνουν τον κωδικό της χώρας όπου είναι καταχωρημένος ο κατασκευαστής, όχι όμως απαραίτητα και της χώρας που κατασκευάστηκε το προϊόν. Η Σουηδία, για παράδειγμα, έχει κωδικό χώρας 73 και η Ελλάδα 52. Τα επόμενα πέντε ψηφία κωδικοποιούν τον παραγωγό ή τον εισαγωγέα ενώ τα επόμενα πέντε είναι ο αριθμός του προϊόντος που προσδιορίζεται από τον παραγωγό για τη διευκόλυνση παρακολούθησης της αποθήκης του και των πωλήσεώ� του.

Το τελευταίο ψηφίο του κώδικα είναι ψηφίο ελέγχου. Ο σαρωτής διαθέτει έναν τύπο που τον εφαρμόζει πάνω στα δώδεκα πρώτα ψηφία επιβεβαιώνοντας έτσι πως το αποτέλεσμα είναι ίδιο με το ψηφίο ελέγχου.



Διαβάστε περισσότερα »

Ποιοι είναι οι δύο πασίγνωστοι εκδότες που θα αναζητήσει η δικαιοσύνη;

Και μόνο το άκουσμά της θα προκαλέσει πολιτικό σεισμό. Ο λόγος για την είδηση που αναμένεται να σκάσει σαν βόμβα τις επόμενες ημέρες και η οποία...


 θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στον χώρο του Τύπου αλλά και σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Δυο πασίγνωστοι Έλληνες εκδότες που τα ονόματά τους φιγουράρουν στη λίστα Λαγκάρνταναμένεται να κληθούν τις επόμενες ημέρες από τη Δικαιοσύνη ως ύποπτοι για τον τρόπο με τον οποίο μετέφεραν τα χρήματά τους στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του "Π" για τον μεν πρώτο, ο οποίος δραστηριοποιείται στον χώρο της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας, αλλά και στον επιχειρηματικό τομέα βρέθηκαν 10 εκατ. ευρώ σε λογαριασμ� του εξωτερικού, τα οποία δεν δικαιολογούνται. Το όνομά του θεωρείται εδώ και δεκαετίες ότι είναι ένα από τα 10 πιο ισχυρά εκδοτικά ονόματα της χώρας με τεράστιες πολιτικές γνωριμίες.

Για τον δε δεύτερο εκδότη, ο έλεγχος του ΣΔΟΕ στα οικονομικά του έδειξε πολλά εκατομμύρια ευρώ τα οποία δεν δικαιολογούνται. Είναι παραδοσιακός εκδότης και πολύ γνωστός δημοσιογράφος που επί σειρά ετών εργάστηκε στις εφημερίδες, τα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις. Το όνομά του έχει ακουστεί ξανά ότι βρισκόταν στη λίστα Λαγκάρντ, έκτοτε όμως δεν μάθαμε περισσότερα γ! ια την πορεία των ερευνών. Ο ίδιος, έχει αρνηθεί κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση.

Και οι δυο εκδότες αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν και αν δεν πείσουν, τότε, όπως είδαμε και σε άλλες περιπτώσεις θα τους απαγγελθούν κατηγορίες και θα πάρουν τον δρόμο του Κορυδαλλού.

Άλλωστε υπενθυμίζουμε ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε πρόσφατη δήλωσή του ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει καμία ιδιαίτερη μεταχείριση για καμία διασημότητα και κανέναν από τους "δήθεν" επωνύμους.

πηγη:paraskinio.gr


Διαβάστε περισσότερα »

Πέθανε αλλά επέστρεψε στη ζωή μετά από 2 χρόνια!!!

Η μεταφυσική ιστορία συνέβη στο χωριό Κνούτου, στην ενδοχώρα της Νότιας Αφρικής...


Πριν 3 χρόνια περίπου, τον Δεκέμβριο του 2009, πέθανε ο Κουλεκάνι Μσελέκου, ο πιο γνωστός τραγουδιστής παραδοσιακής μουσικής των Ζουλού μόλις σε ηλικία 27 επτών.

Οι περισσότεροι κάτοικοι του χωριού πίστεψαν ότι ο Κουλεκάνι Μσελέκου λατάφερε να επιστρέψει από την άλλη όχθη, αυτή των νεκρών.

Το πιο συγκλονιστικό είναι ότι η ίδια η οικογένεια του Μσελέκου, η γιαγιά η κόρη και οι δύο σύζυγοί του είναι απόλυτα πεπεισμένες ότι πρόκειται για τον άνθρωπό τους, ενώ ο ξένος υποστηρίζει ότι ήταν αιχμάλωτος των ζόμπι για δύο χρόνια!

«Δεν θα μπέρδευα ποτέ τον εγγονό μου με κάποιον άλλο», υποστηρίζει πλέον χαρούμενη η γιαγιά.


Διαβάστε περισσότερα »

Είναι αλήθεια ή όχι; Άνθρωπος περπατάει στο νερό!!! [ΒΙΝΤΕΟ]

Ενα νέο άθλημα, προκαλεί έντονη αντιπαράθεση σχετικά με το αν μπορεί ή όχι ο άνθρωπος να πετύχει το ακατόρθωτο: να περπατήσει στο νερό, ή για να ακριβολογούμε, να τρέξει πάνω στο νερό...


Ονομάζεται Liquid Mountaineering (υγρή ορειβασία) και ανακαλύφθηκε μετά από ένα τυχαίο γεγονός. Το μόνο που χρειάζεται, λένε οι εμπνευστές του, είναι καλής ποιότητας καουτσούκ παπούτσια και μεγάλη ταχύτητα.

Η επιστήμη λέει ότι με τη σωστή γωνία και ταχύτητα, οτιδήποτε μπορεί να αναπηδήσει μακριά από την επιφάνεια του νερού για κάποιο χρονικό διάστημα πριν βουλιάξει. Το χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το παιχνιδάκι που όλοι έχουμε προσπαθήσει να κάνουμε, το πέταγμα της πέτρας μέσα στο νερό. Αν ρίξεις την πέτρα με την σωστή ταχύτητα, περιστροφή και γωνία, θα δεις πως θα αγγίξει πολλές φορές την επιφάνεια του νερού πριν βυθιστεί. Αν κάποιος λοιπόν μπορεί να ακολουθήσει το ίδιο σύνολο κανόνων που επιτρέπουν στην πέτρα να αναπηδήσει πολλές φορές πριν βυθιστεί, θ� καταφέρει να αναπηδήσει κι ο ίδιος πολλές φορές στην επιφάνεια του νερού, πριν βουλιάξει.

«Η διαδικασία θα μπορούσε να τελειοποιηθεί μόνο με την πρακτική και την υπομονή, αλλά οπωσδήποτε όποιος το επιχειρήσει θα καταφέρει σίγουρα να κάνει 3-4 βήματα πάνω στο νερό» λένε οι εφευρέτες του αθλήματος.





Διαβάστε περισσότερα »

Εξαπατούν ανέργους για δουλειά στο "εξωτερικό"

Ανθρώπους που η οικονομική κρίση τους έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο με αποτέλεσμα να αναζητούν με κάθε τρόπο διέξοδο στο εξωτερικό εκμεταλλεύονται διάφοροι επιτήδειοι.Τελευταία, τα γραφεία εύρεσης εργασίας στο εξωτερικό ξεφυτρώνουν σαν "μανιτάρια" και κάποια από αυτά όπως ....
φαίνεται "ειδικεύονται" στις απάτες.
Τη δική του ιστορία αφηγείται o 31χρονος Γιώργος Παπαοικονόμου.
Συγκεκριμένα, πριν 2 χρόνια, το καλοκαίρι του 2011, έπεσε θύμα ενός ανθρώπου που του υποσχόταν εργασία στη Γερμανία . Ο ίδιος του κατέθεσε στην τράπεζα 750 ευρώ, αλλά ποτέδεν πήγε στη Γερμανία, ούτε , φυσικά, του δόθηκαν πίσω τα χρήματα...
Θύματα του επιτήδειου έπεσαν άνθρωποι από όλη την Ελλάδα, όπως διαπίστωσε ο 31χρονος όταν ανήρτησε σε ιστοσελίδα το πάθημά του! Δεκάδες ήταν εκείνοι που ήρθαν σε επαφή μαζί του, γνωστοποιώντας τη δική τους ιστορία.
Ο 31χρονος τελικά βρήκε ένα νόμιμο γραφείο στη Θεσσαλονίκη. Πλήρωσε για αυτόν και για τη γυναίκα του, άφησαν πίσω το 45 ημερών μωρό τους και ξεκίνησαν για ενα ελληνικό εστιατόριο στην Αυστρία.
Θα δούλευαν ένα γεμάτο 8ωρο με ένα ρεπό την εβδομάδα, για 1000 ευρώ ο καθένας, με! εξασφαλισμένο το φαγητό και τον ύπνο.
Όταν έφτασαν εκεί, από την πρώτη κιόλας μέρα, διαπίστωσαν ότι δεν ίσχυε τίποτα από όλα αυτά... Δούλευαν, το λιγότερο, 15 ώρες την ημέρα και το ρεπό ήταν κάθε Δευτέρα ... από το πρωί ως το μεσημέρι. Εργάζονταν από τις 09.00 το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα, με μία ώρα ξεκούραση το μεσημέρι, για 600 ευρώ, έκαστος.
Έμειναν ένα μήνα εκεί, γύρισαν πίσω καθώς έκριναν ότι δεν άξιζε να συνεχίσουν. Προτρέπει, μάλιστα, όσους θέλουν να φύγουν στο εξωτερικό να το σκεφτούν καλά. Ο ίδιος παραμένει άνεργος για τρίτο... χρόνο, με τη γυναίκα του περ�μένουν δεύτερο μωρό και είναι ανασφάλιστοι.



πηγή:heraklion1.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα »

Επίσκεψη Κ. Παπούλια στο Βερολίνο


Στο Βερολίνο έφθασε χθες βράδυ ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος θα έχει σήμερα ανεπίσημη συνάντηση με...

τον Ομοσπονδιακό πρόεδρο της Γερμανίας, Γιοάχιμ Γκάουκ.

Οι δύο πρόεδροι θα ξεναγηθούν στην έκθεση «Ολυμπία: Μύθος, Λατρεία, Αγώνες», η οποία φιλοξενείται από τον Αύγουστο στον εκθεσιακό χώρο Martin-Gropius-Bau.

Αργότερα, ο κ. Παπούλιας θα μεταβεί στο Προεδρικό Ανάκτορο Belllevue, όπου ο γερμανός πρόεδρος θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του.


Διαβάστε περισσότερα »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Πώς θα μπορέσετε να μην πληρώνετε επισκέψεις σε γιατρούς και αλλού


Δε θα ήταν ωραίο να μπορούσατε να πηγαίνετε σε γιατρούς και να μην πληρώνετε... μία για τις επισκέψεις; Δε θα ήταν ωραίο να μπορούσατε να απολαμβάνεται εκπτώσεις σε μαγαζιά και υπηρεσίες, χωρίς να σας νοιάζει εάν διανύουμε περίοδο εκπτώσεων ή όχι; Υπάρχει λύση...



Διαβάστε πώς μπορείτε να έχετε ΔΩΡΕΑΝ παροχές υγείας, στα καλύτερα ιδιωτικά νοσοκομεία (!!!) γενναίες εκπτώσεις σε αμέτρητα καταστήματα, ταξιδιωτικά γραφεία, είδη βαπτιστικών - γάμου και υπηρεσίες, καθ' όλη την διάρκεια του χρόνου!

Γιατί και η κρίση θέλει καλοπέραση....


Ο κατάλογος με τις ΔΩΡΕΑΝ παροχές Υγείας:

ΝΕΟΝ ΑΘΗΝΑΙΟΝ MD HOSPITAL - Νοσοκομείο

ΥΠΗΡΕΣΙΑ CALL CENTER ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ ME
ΠΑΘΟΛΟΓΟ – ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟ –ΧΕΙΡΟΥΡΓΟ

Δωρεάν και απεριόριστες επισκέψεις, για τις ειδικότητες του Παθολόγου, Καρδιολόγου, Χειρουργού, Ορθοπεδικού για όλο το 24ωρο.
Για τις λοιπές ειδικότητες όπως : Αγγειοχειρουργό, Γυναικολόγο, Νευρολόγο, Νευροχειρουργό, Δερματολόγο,
Ωτορινολαρυγγολόγο, Ουρολόγο κατόπιν ραντεβού, η επίσκεψη διαμορφώνεται στα 10€
Ηλεκτροκαρδιογράφημα : ΔΩΡΕΑΝ
Triplex καρδιάς : 60€
Triplex σώματος (εκτός κάτω άκρων) : 40€
Υπέρηχοι σώματος (εκτός μαστών) : 30€
Μικροβιολογικές : Τιμές Δημοσίου

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΕ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ
- Δωρεάν μεταφορά με ασθενοφόρο, εφόσον προκύψει νοσηλεία στην κλινική
- Σε περίπτωση μή νοσηλείας :
α. Για μεταφορά που έχει σκοπό την επίσκεψη στο διαγνωστικό τμήμα της κλινικής και εντός των ορίων του
μεγάλου δακτυλίου, κατόπιν ραντεβού η χρέωση θα είναι 80€
β. Πέραν των ορίων του μεγάλου δακτυλίου και εντός του νομού Αττικής η χρέωση θα είναι : 150€
γ. Εκτός νομού Αττικής και εφόσον προκύψει νοσηλεία η χρέωση θα αντιστοιχεί με 2 € ανά χιλιόμετρο.

ΟΜΙΛΟΣ ΕΥΡΩΙΑΤΡΙΚΗ - www.euromedic.gr
Προσφορές για τα μέλη :

Στα πλαίσια του ετήσιου προληπτικού ελέγχου : η Ευρωιατρική προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ ετήσιο check up, που περιλαμβάνει τις ακόλουθες εξετάσεις : Γενική Αίματος, Ουρία, Ουρικό Οξύ, Σάκχαρο, Κρεατινίνη, Χοληστερίνη, Τριγλυκεριδια, Tαχύτητα Καθίζησης.

Προνομιακός τιμοκατάλογος για τη διενέργεια διαγνωστικών εξετάσεων με εκπτώσεις μέχρι και 70% επί των ιδιωτικών
τιμοκαταλόγων

Δωρεάν κατ'οίκον αιμοληψία

Έκπτωση 40% στα πακέτα check up που επισυνάπτονται

50% έκπτωση επί του ιδιωτικού τιμοκαταλόγου στις εξετάσεις που για οποιοδήποτε λόγο δεν λαμβάνουν έγκριση από
τον ΕΟΠΥΥ

ΚΕΝΤΡΑ ΟΜΙΛΟΥ ΕΥΡΩΙΑΤΡΙΚΗ

ΚΑΡΔΙΟΑΝΑΛΥΣΙΣ - Ιδιωτικό Διαγνωστικό
Κουρτής Σπύρος - Καρδιολόγος Ομήρου 60 Νέα Σμύρνη, ΤΗΛ. 2109312191

α. Επίσκεψη και καρδιογράφημα: 30 €
β. Επίσκεψη, καρδιογράφημα και triplex: 50 €
γ. Επίσκεψη και δοκιμασία κόπωσης και triplex: 80 €
δ. Επίσκεψη και χόλντερ: 50 €
ε. Επίσκεψη και χόλντερ πιέσεως: 50 €

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ:

α. Εξέταση, Βεβαίωση, Καρδιογράφημα και Triplex: 50 €
β. Επόμενες βεβαιώσεις εντός του έτους: Δωρεάν


ATHENS BEVERLY HILLS MEDICAL GROUP :
ΚΟΛΩΝΑΚΙ : Καρνεάδου 41, 106 76 Αθήνα ΤΗΛ. 2107230502, FAX. 2107246953
ΓΛΥΦΑΔΑ : Βασιλέως Γεωργίου 12 & Λαοδίκης 33-36, 166 74 ΤΗΛ. 2108949920,
FAX: 2108949090

Προσφορές για τα μέλη :
ΕΚΠΤΩΣΗ 20% στις χειρουργικές επεμβάσεις αισθητικής και πλαστικής χειρουργικής

ΕΚΠΤΩΣΗ 20% στις δερματολογικές - αντιγηραντικές θεραπείες προσώπου και σώματος
ΕΚΠΤΩΣΗ 20% στην αισθητική γυναικολογία
Με το ετήσιο τεστ παπ, δωρεάν ο γυναικολογικός υπέρηχος
ΕΚΠΤΩΣΗ 20% στις ιατρικές επισκέψεις σε: γενικό χειρουργό, αγγειοχειρουργό, ορθοπαιδικό, ουρολόγο-ανδρολόγο, ενδροκρινολόγο
ΕΚΠΤΩΣΗ 20% στις υπηρεσίες οδοντιατρικής (εξαιρούνται οι υπηρεσίες προσθετικής και τα εμφυτεύματα)
EΚΠΤΩΣΗ 10% στη μεταμόσχευση μαλλιών με τις πιο εξελιγμένες τεχνικές
ΕΚΠΤΩΣΗ 10% στη θεραπεία κατά της τριχόπτωσης PRP (Platelet Rich Plasma) με αυξητικούς παράγοντες
ΕΚΠΤΩΣΗ 20% στις θεραπείες αισθητικής
ΕΚΠΤΩΣΗ 20% στις συνεδρίες διαιτολογίας
ΕΚΠΤΩΣΗ 20% στις συνεδρίες συμβουλευτικής
ΕΚΠΤΩΣΗ 20% στις συνεδρίες life coaching (προσωπική υποστήριξη)
ΕΚΠΤΩΣΗ 20% στα καλλυντικά Athens Beverly Hills MD Formulas

Από τις παραπάνω εκπτώσεις σε όλες τις υπηρεσίες εξαιρούνται, όπου απαιτούνται, τα νοσήλεια, τα φάρμακα, το ειδικό και αναλώσιμο υλικό.

ΔΩΡΕΑΝ η πρώτη επίσκεψη, εξέταση και παροχή συμβουλών για οποιοδήποτε πρόβλημα αισθητικής και πλαστικής
χειρουργικής
ΔΩΡΕΑΝ η πρώτη συνεδρία διαιτολογίας (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)
ΔΩΡΕΑΝ η πρώτη συνεδρία life coaching (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)

ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ - www.iatriko.gr
Διστόμου 5-7, Μαρούσι Αθήνα Tηλ :210-6198100 έως 120 Φαξ :210-6198555

Απεριόριστες Ιατρικές Επισκέψεις : Στους εφημερεύοντες ιατρούς στα εξωτερικά ιατρεία των Νοσοκομείων του Ομίλου (Παθολόγο, Καρδιολόγο, Ορθοπεδικό, Χειρουργό ΣΕ ολα ΤΑ Νοσοκομεία Ομίλου ΤΟΥ ΣΕ Αττική ΚΑΙ Θεσσαλονίκη
ΚΑΙ ΣΤΗΝ Παιδίατρο Παιδιατρική Κλινική Ιατρικού Διαβαλκανικού ΤΟΥ Θεσσαλονίκης), 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο έναντι συμβολικού αντιτίμου 25 € / επίσκεψη.

Έκπτωση 20% στις Επισκέψεις στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία : Σε όλες τις ειδικότητες στα Νοσοκομεία του Ομίλου (Δευτέρα-Παρασκευή μετά από Τηλεφωνικό Ραντεβού).

Έκπτωση 40% στις Διαγνωστικές Εξετάσεις : στα εξωτερικά ιατρεία των Νοσοκομείων του Ομίλου.

Δωρεάν χρήση της Υπηρεσίας των Ασθενοφόρων (ΕΜΣ) : η μοναδική πιστοποιημένη υπηρεσία στην Ελλάδα με
-9001:2000

Δωρεάν χρήση ΤΟΥ Συντονιστικού Κέντρου ΓΙΑ παροχή ΙατρικώνΣυμβουλών 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο:
στο τηλέφωνο 210 6288090

Προνομιακές τιμές σε check up : . για άντρες, Γυναίκες ΚΑΙ παιδία

Έκπτωση 10% ΣΤΑ έξοδα Νοσηλείας ΣΕ ολα ΤΑ Νοσοκομεία τουΟμίλου (εξαιρουμένων φαρμάκων, υλικών και
αμοιβών ιατρών) σε περίπτωση που δεν καλύπτονται 100% από ασφαλιστική εταιρία

Επίσης είναι δυνατή η πίστωση μέχρι 60 ημέρες των λογαριασμώντων ασφαλισμένων νοσηλευομένων, προκειμένου να μην εκταμιευτούν χρήματα για την αποπληρωμή των νοσηλίων.

ΠΕΙΡΑΙΚΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ - Γενική Κλινική

Δωρεάν οκτώ επισκέψεις στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία της Κλινικής σε προγραμματισμένα περιστατικά στους εφημερεύοντες ιατρούς (Παθολόγο, Καρδιολόγο, Ορθοπεδικό και Χειρουργό).
Δωρεάν Checkup ετησίως το οποίο περιλαμβάνει: Γενική Αίματος, Ουρία,Κρεατινίνη, Σάκχαρο, Χοληστερίνη,
SGOT, SGPT, Ηλεκτροκαρδιογράφημα, Καρδιολογική Εξέταση, Παθολογική Εξέταση.
Διαγνωστικές εξετάσεις απεριόριστα σε τιμές Δημοσίου.
Δωρεάν μεταφορά με ασθενοφόρο της Κλινικής εντός του Λεκανοπεδίου Αττικής, όταν το περιστατικό είναι επείγον και
εφόσον ακολουθήσει εισαγωγή και νοσηλεία.
Έκπτωση 25% στα νοσήλια (δωμάτιο και εξετάσεις), στο επιπλέον ποσό αφαιρουμένου του ποσού που
καλύπτει ο κύριος ασφαλιστικός φορέας και η ασφαλιστική εταιρεία.
Δωρεάν Αιμοληψία κατ' οίκον για διαγνωστικές - μικροβιολογικές εξετάσεις αξίας άνω των 50 Ευρώ.

ΠATΕΛΑΡΟΥ- ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ
Δαβάκη 42 Καλλιθέα ΤΗΛ. 210 9512619

ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ:
Οδοντιατρικός έλεγχος, Ορθοδοντικός έλεγχος, Γναθοχειρουργικός έλεγχος, Περιοδοντικός έλεγχος, Παιδοδοντικός έλεγχος, Ακτινογραφικός έλεγχος (ψηφιακή ακτινογραφία), Σχέδιο θεραπείας, Καθαρισμός, Επανεξέταση, Έκδοση πιστοποιητικού, Θεραπεία με όζον (συμπληρωματική θεραπεία για την πρόληψη και αντιμετώπιση της ουλίτιδας)
Ανώδυνη ηλεκτρονική αναισθησία

Επιπλέον:
Έκπτωση απο 15% έως και 50% στις λοιπές οδοντιατρικές εργασίες ενδεικτικά:
Αποχρωματισμός (20 €),
Εμφράξεις σύνθετης ρητίνης 1ης ομάδας (30 € από 60 €),
Φθορίωση και οδηγίες στοματικής υγιεινής (20 € από 40 €),
Λεύκανση (απο 75 €),
Προληπτικές καλύψεις οπών και σχισμών για την αποφυγή τερηδόνας (20 € από 40 €)


MEDI ESTETICA - ΚΕ ντ ΡΟ Ιατρικής Αισθητικής Χειρουργικής ΚΑΙ, Εφαρμογές Laser
www.mediestetica.gr
Δρ Μαλτζάρης Αθ. Νικόλαος (Μέλος athens beverlyhills Medical Group) Τηλ. για ραντεβού: 6973885685

Necdiet θεραπεία καταπολέμηση παχυσαρκίας, τοπικού πάχους και κυτταρίτιδας: 600 €
Θεραπεία Μπότοξ: 230 €
Θεραπεία Υαλουρονικού οξέως: 250 €
Ενέσιμη σώματος Μεσοθεραπεία - προσώπου: 95 €
Laser Αποτρίχωση μασχάλες: 50 €
Laser Αποτρίχωση μπικίνι: 50 €
Full Face: 70 €
Χέρια: 80 €
Ανδρικό στήθος: 100 € - κοιλιά: 100 € - πλάτη: 150 €
Έκπτωση 15% στις χειρουργικές επεμβάσεις Πλαστικής Χειρουργικής

Τμήμα Αισθητικής Αντιγήρανση:
Θεραπεία καθαρισμού προσώπου και καθαρισμού φρυδιών: 30 €
Επαγγελματικό - Νυφικό μακιγιάζ: 170 €

Οι άνωθεν προσφορές είναι χωρίς Φ.Π.Α. και ισχύουν για 6 μήνες


CARE AT HOME - ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΣΑΣ ΚΩΣΤΑΡΕΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ & ΣΙΑ Ε.Ε.
Ξάνθου 56 Κερατσίνι ΤΗΛ. 210 4007909 http://www.careathome.gr

Έκπτωση 10% στις τιμές καταλόγου για όλες τις υπηρεσίες
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ PHYSIOPOLIS ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΜΑΡΙΑΣ Μ. ΣΑΧΑ
Παπαναστασίου 3 Χαλάνδρι (Μετρό Αγ. Παρασκευής) ΤΗΛ. 210 6800175, 210 6810898
www.physiopolis.gr

Έκπτωση 25% στη φυσικοθεραπεία και 20% σε υπηρεσίες ευεξίας και κολύμπι το μωρό
ΔΕΡΜΑΤΟΛOΓΙΚΗ ΑΧΑΡΝΩΝ - ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Δημοσθένους 25 Αχαρναί ΤΗΛ. 210 2443754

Έκπτωση 30% στα Laser Αποτρίχωσης
ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ Α.Ε. ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟ www.sychronosasklipios.gr
Λεωφ.. Ελευθερίας 47 (προέκταση Αμφιθέα) & Όθωνος 1 Άλιμος ΤΗΛ. 210 9829899, ​​210 9821200, 210 9812906

Έκπτωση 30% στις τιμές καταλόγου στις εργαστηριακές εξετάσεις και 10% επί της αμοιβής της επίσκεψης ιατρού


Και δεν είναι μόνο αυτά....!!!


Γίνε και εσύ Μέλος του Παρόν Club, μόνο με 4 ευρώ το μήνα (49 ευρώ το χρόνο)

Γιατί αξίζουμε περισσότερα!

Σήμερα, μέσα στην σκληρή και δύσκολη πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι, η ομάδα συντακτών του Planet-Greece , πέρα από την έγκυρη και άμεση ενημέρωση των αναγνωστών και φίλων του blog μας, θεωρεί υποχρέωσή της την αναζήτηση δράσεων και ενεργειών που θα συμβάλλουν στη διάδοση πνεύματος ενότητας και συνεργασίας, αλληλεγγύης και συσπείρωσης των αγορών .

Σ' αυτή τη διαδρομή αναζήτησης συναντήσαμε και γνωρίσαμε το Παρόν Club και τον κόσμό του!
Το Παρόν Club

• Υποδέχεται και δίνει χώρο στους παρόχους- επαγγελματίες και επιχειρηματίες που επιθυμούν να παρουσιάζουν τα προϊόντα τους και τις υπηρεσίες τους με το δικό τους προφίλ, εντελώς δωρεάν.

• Τα μέλη του απολαμβάνουν αποκλειστικά προνόμια όπως: Δωρεάν παροχές και μεγάλες εκπτώσεις σε ιδιωτικά θεραπευτήρια και διαγνωστικά κέντρα, δώρο επιταγές, κουπόνια, πρωτότυπους διαγωνισμούς, συμμετοχή σε εκδηλώσεις.

• Ανταποδίδει στον άνθρωπο το χρηματικό ποσό (49ευρώ) της συνδρομής μέλους,μέσα από ενέργειες και δράσεις υποστηρίζοντας κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες.
Είναι ένα βήμα για να αισθανθούμε το μόνιμο αίσθημα της αλληλεγγύης!

Οι άνθρωποι του Παρόν Club μας έπεισαν ότι: 

• Η αυτοάμυνα της ίδιας της κοινωνίας μπορεί να δημιουργήσει σχέδιο επιβίωσης παντός καιρού !
• Όλοι μαζί, με κοινές δράσεις, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την υποβάθμιση της αγοραστικής μας δύναμης και του βιοτικού επιπέδου της Ζωής μας, εξ αιτίας της οικονομικής ύφεσης .

Βασίζεται στην αλληλοβοήθεια και συνέργεια των ανθρώπων, εφαρμόζει πρακτικές που οδηγούν σε χαμηλότερες τιμές, δίνει μεγαλύτερη αγοραστική ισχύ στον πενιχρό μισθό μας. Προσφέρει κοινωνικές υπηρεσίες, προάγει τον πολιτισμό και μας υπενθυμίζει τα δομικά στοιχεία του πολιτισμού μας, όπως η συλλογικότητα και η κοινωνικότητα.

Το παρόν club είναι εδώ, από σήμερα φιλοξενείται στον ιστότοπο του Blog μας, γιατί όλοι μαζί μπορούμε να διευκολύνουμε τη μετάβαση στη νέα εποχή, να συμβάλουμε και να υποστηρίξουμε- υπέρ του καταναλωτή την αλλαγή νοοτροπίας που επιβάλει η σημερινή οικονομική συγκυρία.

Σκοπός του ΠΑΡΟΝ CLUB

To ΠΑΡΟΝ CLUB είναι εδώ για να συμβάλει και να υποστηρίξει τη μετάβαση στη νέα εποχή. Σκοπός του ΠΑΡΟΝ CLUB είναι να βρίσκει και να σας παρουσιάζει μέσα από το www.paronclub.gr τα καλύτερα προϊόντα & υπηρεσίες της αγοράς, σε προνομιακές τιμές, για τα μέλη μας, ΕΣΑΣ!

Παροχή κοινωνικής προσφοράς μέσα από αγαθά και υπηρεσίες.

Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλη ΤΩΡΑ. Η ετήσια συνδρομή μέλους είναι μόλις 49 ευρώ!

Κερδίστε άμεσα ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ παροχές, όπως:

  • Ετήσιο Check-Up
  • Απεριόριστες επισκέψεις σε παθολόγο, καρδιολόγο, ορθοπεδικό
  • Οδοντιατρικός έλεγχος και καθαρισμός δοντιών (+έκδοση πιστοποιητικού για το σχολείο)
  • Συνάντηση με διατροφολόγο και λιπομέτρηση
  • On line ενημέρωση που παρέχει: συμβουλές από δικηγόρο, συμβουλές από φοροτεχνικό

Επιπλέον παροχές:

  • Ειδικές τιμές σε καταναλωτικά προϊόντα: Ένδυσης, υπόδησης, είδη δώρου, Οπτικά, Εξοπλισμός σπιτιού, Γάμος, Βάπτιση, Αξεσουάρ αυτοκινήτου
  • Ειδικές τιμές σε υπηρεσίες: Ομορφιάς, Αισθητικής, Άθλησης, Φροντίδας κατοικιδίου, Συντήρησης αυτοκινήτου, Εστίαση, Διασκέδαση, Ταξίδια
  • Διαγνωστικά κέντρα: Αξονικές, Αιματολογικές & Μαγνητικές Εξετάσεις σε τιμές ΦΕΚ

Planet-Greece και ΠΑΡΟΝ CLUB μαζί!

Γιατί, επιμένουμε, αξίζουμε περισσότερα!

Για να γίνετε μέλη και να μάθετε ακόμη περισσότερα πατήστε ΕΔΩ

Για να ενημερωθείτε για ΟΛΑ τα συνεργαζόμενα καταστήματα, που έχετε γενναίες εκπτώσεις, επιλέξτε μία από τις κατηγορίες που ακολουθούν:

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
ΑΓΟΡΕΣ
ΔΙΑΚΟΠΕΣ
ΟΜΟΡΦΙΑ
ΛΟΙΠΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ & ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ
ΓΑΜΟΣ & ΒΑΠΤΙΣΗ


Διαβάστε περισσότερα »