Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΗΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ Η ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΓΗΣΕΙ ;

Η σταθερή αξία του δελτίου του MEGA Γιώργος Παππούς, μας ενημέρωσε για το μυστικό ραντεβού μεταξύ του Πολ Τόμσεν και του Γιάννη Στουρνάρα το οποίο και  έγινε σε ευχάριστη ατμόσφαιρα, αν κρίνουμε από την ικανοπ�ίηση στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών. ...

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου, ο δανός εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Τρόικα, είπε στον Έλληνα υπουργό ότι είναι ικανοποιημένος από την προσωπική ενασχόληση των τριών πολιτικών που σχημάτισαν την κυβέρνηση, με τις περικοπές.
Μπορούμε δηλαδή, αφού οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, η μικρή εγχώρια τρόικα δηλαδή, συντονίστηκε και '' τα βρήκε '' απολύτως με την Μεγάλη Τρόικα και με επίσημη δήλωση Τόμσεν, όλοι εμείς οι Έλληνες, να ανησυχήσουμε με την ησυχία μας.

Διαβάστε περισσότερα »

Mια αθλήτρια και κάποιοι κου κου ρου κου...

Οι "αθάνατοι" της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής θέλησαν να σβήσουν την πυρκαγιά του υποτιθέμενου ρατσισμού στη χώρα μας ρίχνοντας νιτρογλυκερίνη για να τη σβήσουν.
 Ξεσηκώθηκε από αγανάκτηση το πανελλήνιο με  την εμπάθεια και την προχειρότητα που πάρθηκε η απόφαση για να μη κακοκαρδίσουν τα γκρουπούσκουλα της αριστερής θολοκουλτούρας.  

Αυτοί δημιούργησαν το ρατσισμό  εκεί που δεν υπήρχε για να βγούνε και να κάνουνε   τους αντιρατσιτές για να έχουνε με κάτι να ασχολούνται, αλλά και από κάπου να τα πιάνουν με τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους εχθρούς της πατρίδας μας.

Τους βγάζουνε στα κανάλια και με ύφος μπλαζέ σου μιλάνε για διεθνισμό, σου λένε για ισότητα, σου λένε πως όλοι ίδιοι ήμαστε και δε θυμάμαι τι άλλες αρλούμπες ξεφουρνίζουν. Για αγάπη μεταξύ μας, για αλληλεγγύη δεν τους άκουσα ποτέ να μιλάνε. Τις αντικατέστησε ο διεθνισμός.

Αμ δε φταίνε αυτοί, αλλά εκείνοι που κάθονται και τους ακούνε και το χειρότερο τους ψηφίζουν και τους στέλνουν να μολύνουν την Ελληνική Βουλή με τις κοτσάνες που διδάχτηκαν σε τίποτα "κούτβικα" πανεπιστήμια.

Οι Έλληνες ποτέ δεν ήμασταν ρατσιστές, τώρα όμως μας κάνουν, γιατί τον γύφτο τον λέγαμε γύφτο όπως μάθαμε από μικροί να τους λέμε και όταν πω το μαύρο αράπη, εμένα ¨κούτβιδες" με λένε ρατσιστή.

Δεν είμαι ρε σεις αριστεροθολοκουλτουριάρηδες ρατσιστής. Όλους τους βλέπω σαν ανθρώπους με διαφορετικό χρώμα και διαφορετική συμπεριφορά αλλά και διαφορετικό πολιτισμό από το δικό μου.

Τι να κάνουμε; Οι πρόγονοί μου, όχι όμως και δικοί σας γιατί μ' αυτό το βίτσιο που έχετε με τους έγχρωμους δε ξέρω από που κρατά η σκούφια σας, γύρισαν όλα τα παράλια του κόσμου μεταφέροντας το αλφάβητο και τα σταθμά που αυτοί είχαν εφεύρει.

Έκαναν εξαγωγή πολιτισμού και εσείς θέλετε να κάνετε εισαγωγή απαίδευτων λαθρομεταναστών, να ζητιανεύουν λέγοντας πεινάω πεινάω πεινάω ή να σου πασαλείβουν τα τζάμια του αυτοκινήτου θέλοντας και μη, με μια μαυρισμένη σαπουνάδα χωρίς να ξέρουν καμιά άλλη δουλειά πέρα από την επαιτεία.

Δε σας είδα να διαμαρτυρηθήκατε με την ανθελληνική  υστερία που έχει πιάσει όλους τους βόρειους λαούς, που τους περάσανε  πως υπεύθυνοι για τα χάλια που περνάει η Ευρώπη είναι οι τεμπέληδες Έλληνες.

Ούτε θεωρήσατε ρατσιστικά αυτά που γύριζε όλο τον κόσμο ένας βλαμμένος πρωθυπουργός μας και έλεγε  πως διοικεί μια διεφθαρμένη χώρα. Δεν σας είδα να  καταδικάζετε ως ρατσιστικές αυτές τις δηλώσεις.

Καγχάζετε από ηδονή με όλα αυτά, γιατί σας βολεύουν που ειρωνεύονται και εξευτελίζουν την Ελλάδα που δε γνωρίζω όμως γιατί τη μισείτε!

Με τις ενέργειές σας και τις υστερικές κραυγές σας καταφέρατε να δολοφονήσατε τις προσπάθειες και τα όνειρα μιας κοπελίτσας που έμαθε από παιδάκι να αγωνίζεται για το μεγαλείο της πατρίδας της!

Ρε ουστ από δω, ξεκουμπιστείτε από τα ιερά αυτά χώματα να ξεβρωμίσει    αυτός ο τόπος.

Θεόφιλος Αιγινήτης
Ζωγράφος-Συγγραφέας


Διαβάστε περισσότερα »

Πρέστον - ΑΕΚ 1-0

Γήπεδο: Ντίπντειλ (Χωρητικότητα 23404)

Πρέστον: Στάκμαν, Κιν, Λάιρντ, Χάντινγκτον, Κάνσντελ-Σέριφ, Ρου, Χόλμς, Μπουχάναν, Μπέρντσλει, Μουσίνιο, Κινγκ.

AEK: Κωνσταντόπουλος (Αραμπατζής 57'), Γιάγκο, Μπουγαίδης (Αγκιριμπά 73'), Τσαμουρλίδης (Παπαδημητρίου 57'), Αρκούδας (Βαλεντίνος Βλάχος 65'), Ρίκκα (Ματετζίδης 65'), Γκερέιρο (Καλογέρης), Γροντής (Κοτσαρίδης 65'), Φούντας (Νικολιάς 73'), Λαγός (Κουρέλας 73'), Σταματής (Τσίτας 57').

Σκόρερ: Μονακάνα 88' (1-0)

Τα αρχικά πλάνα του Βλάχου

Ο τεχνικός της Ένωσης κατέβασε την ΑΕΚ στο πρώτο φιλικό με σύστημα 4-3-3 και στον αγωνιστικό χώρο μεταφραζόταν σε 4-2-1-3 με Ντίμι κάτω από τα δοκάρια, τους Γιάγκο-Μπουγαΐδη κεντρικό αμυντικό δίδυμο, στα μπακ δεξιά ο Αρκούδας και αριστερά ο Τσαμουρλίδης, αμυντικά χαφ Ρίκκα και Γκερέιρο, μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο ο Γροντής και στις πλευρές αριστερά ο Λαγός και δεξιά ο Φούντας με τον Σταματή στην κορυφή της επίθεσης.

Το βάρος στην άμυνα στο πρώτο

Το πρώτο μέρος ξεκίνησε, όπως ήταν αναμενόμενο, με την Πρέστον να έχει τον έλεγχο του αγώνα και να πιέζει την άμυνα της ΑΕΚ, χωρίς όμως ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

Οι παίκτες του Βαγγέλη Βλάχου δεν αντιμετώπισαν κάποιο σοβαρό κίνδυνο, κρατώντας τις θέσεις τους στην άμυνα, κάτι που φώναζε καθόλη τη διάρκεια του αγώνα ο τεχνικός της ΑΕΚ. Δύο σουτ κατάφεραν να κάνουν οι Άγγλοι, τα οποία όμως ήταν αδύναμα και εύκολα για τον Κωνσταντόπουλο που εμπνέει σιγουριά κάτω από τα δοκάρια.

Από το κέντρο και μπροστά όμως, υπήρχε πρόβλημα με τους παίκτες να μην μπορούν να κρατήσουν μπάλα και να αναγκάζονται στα λάθη, να γυρνάνε στην άμυνα ξανά. Ο προπονητής της Ένωσης φώναζε στους παίκτες του να έχουν γρήγορες αντιδράσεις και έξυπνες κινήσεις, κρατώντας την μπάλα και από τα 20 περίπου και μετά, οι κιτρινόμαυροι πήραν τα πρώτα χειροκροτήματα από τον πάγκο.

Καθ'όλη τη διάρκεια ο Βαγγέλης Βλάχος φώναζε και εμψύχωνε τους παίκτες για καλές ενέργειες αλλά και για έξυπνες ενέργειες που μπορεί να μην έβγαιναν, αλλά ο Έλληνας τεχνικός φώναζε μπράβο. Ξέρει πολύ καλά πως οι παίκτες του είναι φοβισμένοι και το μόνο που δεν ήθελε είναι να τους δημιουργήσει άγχος από τον πάγκο.

Ο χρόνος περνούσε και η ΑΕΚ κατάφερνε να κρατάει μακριά την Πρέστον και παρότι δυσκολεύονταν οι κιτρινόμαυροι να παράγουν επιθέσεις, δεν αντιμετώπιζαν κίνδυνο στην άμυνα. Στο 36' ο Φούντας έκανε το πρώτο σουτ για την Ένωση, χωρίς όμως να δημιουργήσει άγχος στον Στάκμαν.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με την ΑΕΚ να κρατάει άριστα την Πρέστον μακριά από την εστία της, αλλά παράλληλα να αντιμετωπίζει πρόβλημα στην δημιουργία φάσεων. Στο πρώτο 45λεπτο ξεχώρισαν

"Ξεθάρεψε" στο δεύτερο

Στην επανάληψη η ΑΕΚ εμφανίστηκε με σαφώς πιο επιθετικές βλέψεις και αυτό φάνηκε από την πρώτη καλή φάση του αγώνα, όταν ο Γκερέιρο στο 47' με τρομερό σουτ από τα 40 μέτρα, ανάγκασε τον Στάκμαν να πέσει με τα ακροδάχτυλα στην αριστερή του γωνία διώχνοντας σε κόρνερ.

Απάντηση της Πρέστον στο 48' με το σουτ του Ρο έξω από το ημικύκλιο της περιοχής, η μπάλα κόντραρε και βγήκε κόρνερ. Στο 49', στην αντεπίθεση οι γηπεδούχοι, από το ίδιο σημείο ο Χολμς έκανε το σουτ, η μπάλα κατέληξε άουτ.

Στο 56' βαθιά μπαλιά στην καρδιά της άμυνας στον ξεχασμένο Μπέρντσλει ο οποίος με κεφαλιά βρήκε τον Χολμς αλλά το πλασέ που επιχείρησε κόντραρε και μπλόκαρε ο Κωνσταντόπουλος.

Ξεκίνησαν οι αλλαγές

Η ΑΕΚ έδειχνε διαφορετικό πρόσωπο και έδειχνε να θέλει να πάρει τον έλεγχο του αγώνα. Από το 57' έως και το 73' ο Βαγγέλης Βλάχος ολοκλήρωσε τις αλλαγές αλλάζοντας όλη την ομάδα.

Η νέα ενδεκάδα ήταν Αραμπατζής κάτω από τα δοκάρια, Αγκιριμπά - Ματετζίδης στο κέντρο της άμυνας, Β. Βλάχος δεξιά, Παπαδημητρίου αριστερά, Γιάγκο- Κοτσαρίδης στα αμυντικά χαφ, Μπροστά τους ο Νικολιάς, δεξιά Καλογέρης, αριστερά Κουρέλας και μπροστά ο Τσίτας.

Στο 67' ο  Καλογέρης έκανε πολύ καλό σουτ, ο γκολκίπερ της Πρέστον έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Η Ένωση παρά τις αλλαγές, είχε την νεανική φρεσκάδα και όρεξη με έξυπνες και κυρίως γρήγορες κινήσεις.

Στο 70', ο Καλογέρης κάνει πολύ καλή ενέργεια από τα αριστερά, βγάζει μπαλιά στην καρδιά της περιοχής της Πρέστον, ο Τσίτας σουτ στην κίνηση, η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και άουτ στην δεύτερη καλύτερη φάση του αγώνα και αυτή για την ΑΕΚ.

 

Μέχρι και το τέλος του ματς η ΑΕΚ κόντρα σε όλους και σε όλα, κατάφερε να πάρει τον έλεγχο του αγώνα και ήταν αυτή που θα έπρεπε να σκοράρει. Στο 88' όμως, ο Μονακάνα σε μια προσωπική ενέργεια από τα δεξιά, πέρασε τον Παπαδημητρίου, πήγε για να βγάλει παράλληλη σέντρα, αλλά ο Αραμπατζής σε μια άτυχη στιγμή δεν μπλόκαρε σωστά με αποτέλεσμα να περάσει η μπάλα κάτω από τα χέρια και το σώμα του και να καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα.

 

Ποιοι ξεχώρισαν...

Δεν θα αναφερθούμε στους παλιούς παίκτες της ΑΕΚ που είναι γνωστοί, αλλά λόγω της πρώτης γνωριμίας του κόσμου με την ομάδα θα τονίσουμε αυτούς που ξεχώρισαν λίγο περισσότερο από τα υπόλοιπα νέα παιδιά. Να τονίσουμε πως σχεδόν όλοι οι νέοι παίκτες έδειξαν καλά στοιχεία.

Αυτοί λοιπόν που έδειξαν λίγο καλύτερο πρόσωπο ήταν ο Τσαμουρλίδης (αριστερό μπακ), ο Γιάγκο (κεντρικός αμυντικός-αμυντικός μέσος), Καλογέρης (χαφ), Νικολιάς (μέσος), Γρόντης (μέσος). Άφησαν καλές εντυπώσεις, αλλά όπως σημειώσαμε παραπάνω, όλα τα νέα παιδιά στο πρώτο τους ματς στην ΑΕΚ άφησαν ένα χαμόγελο στον κόσμο της Ένωσης.

* Εκτός αποστολής για την ΑΕΚ, εκτός του τραυματία Σιαλμά, είναι ακόμα οι Μακρυωνίτης, Μοσχονάς, Γαρουφαλιάς, Τσεβάς, Τομαράς και Φέτσης.

* "Μόνη ποτέ δεν θα σε αφήσω, κλέφτες τα όνειρά μας πίσω" αναφέρει το ένα πανό και το δεύτερο "Ο Αλί Παππάς και οι 40 κλέφτες" με την υπογραφή της Original 21 London Club  που βρίσκεται στο γήπεδο με πάνω από 30 άτομα.



Διαβάστε περισσότερα »

Βρέθηκε απόγονος του Αδάμ και της Εύας

Βρέθηκε απόγονος του Αδάμ και της ΕύαςΔεν πίστευε στα αυτιά του ένας Βρετανός συνταξιούχος, όταν του ανακοίνωσαν, ότι η καταγωγή του προέρχεται από τους Κήπους της Εδέμ!!! Πιο συγκεκριμένα, ύστερα από τεστ.....
DNA, βρέθηκε ότι το γενεαλογικό δέντρο του Ian Kinnaird έχει βαθιές ρίζες 190.000 χρόνων!!! «Eίναι πραγματικά μεγάλο σοκ. Έχω ζήσει μια ζωή μέχρι σήμερα, χωρίς μεγάλες εκπλήξεις» είπε μιλώντας στη Mirror. Ο γενετικός δείκτης του Βρετανού συνταξιούχου, που φέρει τον κωδικό L1B1, παραπέμπει σε αρχαία αφρικανική καταγωγή και δεν έχει εντοπιστεί ποτέ στη Δυτική Ευρώπη. Η ερευνητική ομάδα που έκανε τα ανάλογα τεστ του βρετανικού DNA, ανέφερε πως θεωρούν τονIan Kinnaird «εγγονό της μαύρης Εύας», θεωρούν δηλαδή ότι η καταγωγή του είναι από την Αφρικανική Ήπειρο! Ο συνταξιούχος λέκτορας του Πανεπιστημίου Halkirk, πρόσθεσε ότι «φαίνεται πως φέρω ένα γονίδιο από τη Δυτική Αφρική που ήρθε στη Βρετανία μέσω... του δουλεμπόριου». Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου St Andrews και ιστορικός Alistair Moffat πραγματοποίησε τη μελέτη σε συνεργασία με τον γενετιστή του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου James Wilson. «Είναι ένα απίστευτο εύρημα που δείχνει πως ο Ian μπορεί να βρισκόταν και στους Κήπους της Εδέμ. Είναι μία επιπλέον απόδειξη ότι ακόμη και οι Αγγλοσάξονες προτεστάντες προέρχονται από τη μαύρη Εύα, τη μητέρα όλων μας» δήλωσε ο ιστορικός Moffat και πρόσθεσε «Αυτός ο γενετικός κώδικας συναντάται στη Σενεγάλη αλλά δεν τον έχουμε εντοπίσει ποτέ στη Βορειοδυτική Ευρώπη». Ο Βρετανός συνταξιούχος, αναφέρει το star.gr, έχει μιτοχονδριακό DNA που το έχει πάρει από την πλευρά της μητέρας του, είναι ηλικίας 30.000 ετών και έχει υποστεί μόνο δύο γενετικές μεταλλάξεις. Οι περισσότεροι άνθρωποι υφίστανται 200 γενετικές μεταλλάξεις συνήθως!!!




Διαβάστε περισσότερα »

Τα "χώνει" ο Κουίκ στον Ζακ Ρογκ...

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ απαντάει στον Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζαγκ Ρογκ, και την δήλωσή του πως «οι αγώνες γύρισαν σπίτι τους. «Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Ζαγκ Ρογκ, μιλώντας στην....


χθεσινοβρ�δινή έναρξη της Ολυμπιάδας του Λονδίνου, είπε ότι «οι αγώνες γύρισαν σπίτι τους»! Είναι απαράδεκτος, ανιστόρητος και προκλητικός. Έτσι κι αλλιώς είναι άξιος συνεχιστής της εμπορευματοποίησης του Ολυμπιακού Ιδεώδους.

Σε αυτή την άθλια δήλωση, δεν αντέδρασε ούτε ο ανύπαρκτος Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, ούτε ο γνωστός... ξεχασιάρης Επικεφαλής της ελληνικής Ολυμπιακής αποστολής Ισίδωρος Κούβελος, ούτε ο μνημονιακός Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης ο οποίος εκπροσώπησε τη χώρα μας στη τελετή έναρξης των �! �γών� �ν και άκουσε τον προκλητικό Ζαγκ Ρογκ από πρώτο χέρι.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ζητάμε από τον Ζαγκ Ρογκ να ανακαλέσει άμεσα τη δήλωσή του και να ζητήσει δημόσια συγνώμη απο τους Έλληνες και την Ελλάδα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και που θά είναι εσαεί η μητέρα τους.

Υπενθυμίζω επίσης, τη πρόταση του Κωνσταντίνου Καραμανλή για μόνιμη τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων στην αρχαία Ολυμπία, την Ελλάδα, η οποία πρέπει επιτέλους να μας απασχολήσει»...
planet-greece.blogspot


Διαβάστε περισσότερα »

Η αυτοκτονία της... ημέρας στην Κρήτη

Η αυτοκτονία της... ημέρας στην ΚρήτηΤραγικό τέλος στη ζωή του έδωσε το μεσημέρι ένας 85χρονος άντρας πέφτοντας απο το ....
μπαλκόνι διαμερίσματος του δεύτερου ορόφου σε πολυκατοικία στην περιοχή Μασταμπά στο Ηράκλειο Κρήτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ηλικιωμένος άντρας αντιμετώπιζε σοβαρά κινητικά προβλήματα και όπως ανέφερε η γυναίκα του στους αστυνομικούς, τον τελευταίο καιρό συνεχώς μονολογούσε ότι δεν θέλει να γίνεται βάρος στην οικογένειά του. Δυστυχώς, έκανε πράξη την επιθυμία του και περίπου στις 12.30 το μεσημέρι βγήκε στο μπαλκόνι του διαμερίσματος. Αρχικά πάτησε σε ένα σκαμπό και στη συνέχεια έκανε βουτιά θανάτου πέφτοντας στο κενό.




Διαβάστε περισσότερα »

Ένα κείμενο που πρέπει να φτάσει σε κάθε Έλληνα!

Tου Μίκη Θεοδωράκη

Πιστεύουμε ότι το ολοκληρωτικό ξεπούλημα της χώρας μας αποτελεί τον βασικό στόχο της κρίσης των Μνημονίων. Όταν ο Γιώργος Παπανδρέου μας παρέδωσε στο ΔΝΤ και στην Τρόικα, το δημόσιο χρέος μας ήταν 360 δισ. Ευρώ δηλαδή το 130% του ΑΕΠ.

Τα χρήματα αυτά σε σχέση με τα οικονομικά μεγέθη της Ευρώπης αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό. Ολόκληρη η ελληνική οικονομία ανέρχεται στο 2% της ευρωπαϊκής. Τα δημόσια χρέη των μεγάλων χωρών (ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία κλπ.) υπολογίζονται σε τρισεκατομμύρια Ευρώ. Με την Τρόικα το δημόσιο χρέος φτάνει σήμερα γύρω στα 500 δισ. Ευρώ, ενώ υποτίθεται ότι η παρέμβασή της έγινε για να ξελασπώσουμε.

Τελικά αποδεικνύεται ότι ο στόχος τους είναι να μας ρίξουν ακόμα πιο βαθειά στη λάσπη της οικονομικής εξάρτησης, γιατί όπως προανέφερα, επιδιώκουν κατά βάση να μας καταντήσουν όσο γίνεται περισσότερο εξαθλιωμένους και ανίκανους να αντισταθούμε.

Για το πόσο μεγάλος είναι ο άγνωστος πλούτος της χώρας, κανείς δεν μας είπε ακόμα τα επίσημα στοιχεία. Μόλις προχθές ένας ειδικός για την ΑΟΖ μου αποκάλυψε ότι νοτίως της Κρήτης τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων υπολογίζονται σε 3 τρισεκατομμύρια Ευρώ. Όταν τον ρώτησα για την αξία των μεταλλευμάτων, μου είπε ότι υπολογίζει ότι είναι πολύ μεγαλύτερη. Στην δεκαετία του '70 ασχολήθηκα με το θέμα των κοιτασμάτων του Αιγαίου. Τότε έμαθα από πηγή του Υπουργείου Εξωτερικών ότι κάτω από το Αιγαίο υπάρχει μια «θάλασσα πετρελαίου», που όμως οι Αμερικανοί την έχουν κατα�άξει στα στρατηγικά τους αποθέματα και γι' αυτό είναι απαγορευμένο ακόμα και να μιλάμε για το θέμα αυτό.

Αναφέρθηκα σε δύο μόνο ενδεικτικές πηγές του δημόσιου πλούτου. Εύκολα θα μπορούσε κανείς να υπολογίσει «δια γυμνού οφθαλμού» τις υπόλοιπες πηγές πλούτου: τη γη μας, την πράσινη ενέργεια, το φυσικό κάλλος, την αρχαία κληρονομιά, τις τουριστικές δυνατότητες και φυσικά την εργατική δύναμη του λαού μας σε όλους τους τομείς.

Αυτός ο τεράστιος ανεκμετάλλευτος πλούτος πρέπει να γίνει η έπαλξη για το ξεκίνημα μιας οργανωμένης συλλογικής προσπάθειας με στόχο την πλήρη αξιοποίησή του σε συνεργασία με όσους έχουν την οικονομική και τεχνολογική δυνατότητα γι' αυτό. Η βάση αυτής της συνεργασίας θα πρέπει να είναι το σύστημα της κοινοπραξίας, δηλαδή της δίκαιης και ισοδύναμης προσφοράς της κάθε πλευράς και με βασικό όρο ότι δεν παραχωρείται ούτε ένα χιλιοστό από τα εθνικά μας δικαιώματα.

Όποιοι θελήσουν να συνεργαστούν μαζί μας, θα το κάνουν με βάση τα νόμιμα και δίκαια οφέλη που θα αποκομίσουν από τη συμμετοχή τους στην κοινή προσπάθεια.

Μακάρι οι εταίροι μας σ' αυτές τις κοινοπραξίες να είναι Ευρωπαίοι ή Αμερικανοί. Θα συνεργαστούν όμως μαζί μας ισότιμα και τίμια χωρίς αυτά τα πονηρά και επαίσχυντα μέτρα και μεθόδους που χρησιμοποιούν σήμερα, λες και είμαστε ένας κατώτερος λαός, βασικά ηλίθιος, που δεν καταλαβαίνει τις αληθινές τους προθέσεις. Που είναι οι ίδιες και χειρότερες απ' αυτές που εφαρμόσανε την εποχή της αποικιοκρατίας και το γεγονός αυτό αποτελεί ντροπή για κράτη που θέλουν να θεωρούνται πολιτισμένα.

Το κείμενο Κασιμάτη πρέπει να φτάσει σε κάθε Έλληνα. Αποκαλύπτει το κατάμαυρο μέλλον που μας περιμένει, αν δεν βγούμε από τον ασφυκτικό κλοιό που μας έχει τυλίξει και μας πνίγει. Πρέπει να σπάσουμε τον σιδερένιο κλοιό. Να κάνουμε ρήγμα. Και το Κ.Α.Π. δείχνει τον δρόμο.

Η διέξοδος είναι η συσπείρωση γύρω από το θετικό όραμα της εθνικής ανάπλασης βασισμένης επάνω στην ελληνική πραγματικότητα. Την αξιοποίηση του πλούτου της χώρας από μας τους ίδιους. Δεν κυνηγάμε χίμαιρες αλλά κάτι που μας ανήκει και δεν το γνωρίζουμε. Το γνωρίζουν όμως οι άλλοι και θέλουν να μας το κλέψουν. Επομένως πρέπει να κάνουμε δύο κινήσεις:

Η πρώτη είναι να κόψουμε τα χέρια των ληστών με τη γραβάτα.
Η δεύτερη να πάρουμε με τα δικά μας χέρια και να κρατήσουμε αυτό που μας ανήκει. Να το αξιοποιήσουμε και πάνω του να χτίσουμε την Πατρίδα που μας αξίζει.

Αθήνα,  24.7.2012
Μίκης Θεοδωράκης
ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΟΙ ΑΜΕΣΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΛΗΜΜΑ


Του Γιώργου Κασιμάτη


Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε στη εφημερίδα Το Παρόν της Κυριακής, 22.7.12

Μόλις ένας μήνας πέρασε από τις εκλογές και ο ελληνικός λαός βλέπει ήδη με θλίψη να συνεχίζονται 'λες και δεν έγιναν εκλογές- δύο πραγματικότητες που δείχνουν πόσο χαμηλό είναι το επίπεδο διακυβέρνησης της χώρας: η μια είναι η πλήρης απουσία κάθε προγράμματος αντιμετώπισης της κρίσης και η πλήρης εγκατάλειψη των προεκλογικών εξαγγελιών, η άλλη ειναι η σταθερή συνέχιση της ποδηγέτησης του ελληνικού λαού από το Μεγάλο Δουκάτο με τους έλληνες τσάτσους του προς τον πιο βαθύ γκρεμό που υπάρχει: προς μια έξοδο από το ευρώ με ελεγχόμενη από τους δανειστές πτώχ�υση. 

Οι προγραμματικές δηλώσεις των τριών κομμάτων που κυβερνούν τη χώρα δείχνουν καθαρά και ξάστερα: (α) καμιά πρόθεση αναδιαπραγμάτευσης των επονείδιστων δανειακών συμβάσεων (των «Μνημονίων»), (β) κανένα πρόγραμμα οικονομικής ανάπτυξης (δεν μιλάμε για ποιοτική κοινωνική ανάπτυξη, γιατί ο όρος είναι άγνωστος από πολλά χρόνια) και (γ) καμιά πρόθεση, καμιά γνώση και κανένα σχέδιο για την περίφημη αναδιάρθρωση και αναδιοργάνωση του διαλυμένου κρατικού μηχανισμού. Ένα πρόγραμμα μονάχα υπάρχει σίγουρο -αυτό που υπήρχε εξαρχής: η εκποίηση των δεκάδων χιλιάδων μο�άδων της δημόσιας περιουσίας και των πηγών του δημόσιου πλούτου. Το πιο απλό και το πιο εύκολο για μια ανίκανη κυβέρνηση, το πιο κερδοφόρο για τη βουλιμία του δανειστή και το πιο επιζήμιο για το φτωχό οφειλέτη. Το πρόγραμμα αυτό, που ήδη εκτελείται, δεν είναι, βέβαια, πρόγραμμα ανάπτυξης ή ανάκαμψης, αλλά καταστροφής της χώρας. 

Εν όψει αυτής της κατάστασης, θα ήθελα να επισημάνω δύο τεράστιους κινδύνους που έχουν ήδη δρομολογηθεί και απειλούν για πολλές γενιές την υπόσταση της Ελλάδας:  

1ος  κίνδυνος: Η απώλεια της δημόσιας περιουσίας και των πηγών του εθνικού πλούτου. Όπως επανειλημμένα έχομε καταγγείλει, με τη δανειακή σύμβαση της 10ης Μαΐου 2010 έχει δεσμευτεί το σύνολο της δημόσιας περιουσίας υπέρ των δανειστών, η δε ελληνική κυβέρνηση έχει παραιτηθεί από κάθε δικαίωμα να αρνηθεί τη μεταβίβαση κρατικού περιουσιακού στοιχείου που έχει ζωτική σημασία για την κυριαρχία και την επιβίωση της χώρας μας (άρθρα 4 και 17 §5 της Σύμβασης Δανειακής Διευκόλυνσης), καθώς και από την προστασία που μας παρέχουν το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο τη� ΕΕ (με την υπαγωγή μας στο αγγλικό δίκαιο, άρθρο 14).Οι ίδιες δεσμεύσεις έγιναν δεκτές και με το Μνημόνιο Β΄ [άρθρα 5 (1) (2), 15 (1) (2) (3) (4)]. Το Μνημόνιο Β΄ περιλαμβάνει, μάλιστα, και ρητό όρο (με το Μνημόνιο Α΄ απαγορευόταν έμμεσα) που απαγορεύει στην Ελλάδα, από τώρα και στο μέλλον, να δεσμευτεί η ίδια και να δεσμεύσει τα περιουσιακά της στοιχεία απέναντι σε τρίτα πρόσωπα και κράτη! (Πλήρης κατάλυση της κυριαρχίας κράτους). 

Η υλοποίηση αυτής της πρωτοφανούς δέσμευσης και ο τρόπος εκποίησης της δημόσιας περιουσίας έχει θεσμοθετηθεί από τη Βουλή των Ελλήνων με τον επίσης πρωτοφανή στη σύγχρονη ιστορία των κρατών νόμο υποτέλειας (τον «Εφαρμοστικό» ν. 3986/1.7.2011). Υπενθυμίζω σε σκίτσο τις ρυθμίσεις του νόμου αυτού που ίδρυσε τη διαβόητη Εταιρεία-Ταμείο για την εκποίηση: 

Κάθε εταιρεία της υπόδειξης ή της εμπιστοσύνης των δανειστών θα επιλέγει το περιουσιακό στοιχείο που θέλει να πάρει για εκμετάλλευση - το περιουσιακό στοιχείο θα μεταβιβάζεται αμέσως στο «Ταμείο», χωρίς δικαίωμα επιστροφής - το «Ταμείο» με ειδικό συμβούλιο θα εκτιμά (χωρίς διαφάνεια) της αξία του περιουσιακού στοιχείου - σ' αυτή την τιμή, χωρίς διεθνή διαγωνισμό, θα μεταβιβάζεται αφορολόγητα και ατελώς στην εταιρεία επιλογής των δανειστών - η μεταβίβαση θα είναι οριστική (πώληση) ή μακροχρόνια (συνήθως 70-99 έτη) για εκμετάλλευση - όλα τα (τεράστια) έξοδα λε�τουργίας του Ταμείου και διαχείρισης του περιουσιακού στοιχείου που μεταβιβάζεται κάθε φορά βαρύνουν το ελληνικό κράτος  - τα ποσά των εσόδων θα κατατίθενται στο «Ταμείο» από την εταιρεία εκμετάλλευσης ή αγοράς, τα οποία σε προθεσμία ολίγων ημερών (10 ημερών!) θα τα μεταβιβάζει υποχρεωτικά στους δανειστές, χωρίς να επιτρέπεται να εισέλθει ούτε ένα ευρώ στο ταμείο του ελληνικού κράτους. Η εικόνα  είναι σαφής ... Η «ιδιώτικοποίηση» των 80.000 περιουσιακών στοιχείων του κράτους (που ανέφερε κυριακάτικη εφημερίδα)  και πολλών άλλων που δεν αποκαλύπτ�! �ντα� �, καθώς και οι πραγματικοί στόχοι των δραστηριοτήτων της Ομάδας Ράιχενμπαχ εντάσσονται  σ' αυτό το σύστημα «αξιοποίησης» της ελληνικής δημόσιας περιουσίας.

2ος Κίνδυνος: Η επιβολή ελεγχόμενης (από τους δανειστές) χρεοκοπίας. Έχομε ξαναγράψει ότι η ελεγχόμενη από τους δανειστές χρεοκοπία είναι πολύ χειρότερη  από την ανεξέλεγκτη πλήρη χρεοκοπία και η χείριστη από όλες τις λύσεις. Γιατί; Για τους εξής λόγους: Διότι στην ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, μπαίνοντας η χώρα σε κατάσταση ανάγκης, η παρούσα γενιά υφίσταται, αναμφίβολα, μεγάλες οικονομικές θυσίες (όπως, για παράδειγμα στη δεκαετία του 1950),  αλλά: η χώρα δε χάνει την κυριαρχία της, δε χάνει τη δημόσια περιουσία της και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της, απ�λευθερώνεται νόμιμα από τα δεσμά των δανειακών της υποχρεώσεων, αποδεσμεύεται από την απαγόρευση να ασκεί πολιτική προστασίας της οικονομίας της και δεν υποθηκεύονται οι επόμενες γενιές. Μπορεί μόνη της η Ελλάδα, με τα πλεονεκτήματα  μιας πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής, να ανακάμψει. 

Αντίθετα, στην ελεγχόμενη από τους δανειστές χρεοκοπία, στην οποία μας οδηγούν η ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική της ΕΕ με ηγέτη τη Κα Μέρκελ και η συγκυβέρνηση των τριών κομμάτων,  σημαίνει τα έξης:

Έξοδο από το ευρώ. Επειδή δεν μπορούν να το κάμουν θεσμικά, ούτε είναι εύκολη η άσκηση πολιτικής και οικονομικής βίας, θα εξασφαλίσουν τη συναίνεση της κυβέρνησης, ώστε να βγει η Ελλάδα... «με τη θέλησή της».

Ελεγχόμενη ισοτιμία δραχμής, ώστε : ο ελληνικός λαός να χάσει μεγάλο μέρος των χρημάτων του, οι δανειστές να διασφαλίσουν τα δάνεια και τη δημόσια περιουσία της Ελλάδας και να συνεχιστεί η ύφεση στο διηνεκές σκληρότερη, για να μας ελέγχουν.
Εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, με τις ρυθμίσεις που περιγράψαμε πιο πάνω, για πολλές γενιές.

Τον πλήρη αφελληνισμό της ελληνικής οικονομίας με τη μεταβίβασή του ελέγχου της στο πολυεθνικό επίπεδο

Τη φυγή ή την υποδούλωση του ανθρώπινου δυναμικού των επόμενων γενιών.
Για να αποφευχθούν και οι δύο παραπάνω καταστροφικοί για την Ελλάδα κίνδυνοι, καθώς και η πλήρης και ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, μια μόνο σωστή και σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο λύση υπάρχει: η κήρυξη της χώρας σε κατάσταση οικονομικής ανάγκης, η οποία θα συνοδεύεται: (α) με στάση πληρωμών (με την έννοια της αναστολής), (β) με εφαρμογή από την κυβέρνηση της χώρας των νόμιμων μέτρων που επιβάλλει η κατάσταση οικονομικής ανάγκης (π.χ. προστασία ελληνικής παραγωγής και καταναλωτή) και (γ) με επαναδιαπραγμάτευση των δανειακών συμβάσεων και επαναφορά τους στη διεθνή κ�ι ευρωπαϊκή νομιμότητα τόσο ως προς το ύψος του ποσού των δανείων (στο ύψος του μη «επαχθούς χρέους), όσο και ως προς τη νομιμότητα των όρων δανεισμού. 

Εάν οι δανειστές αρνούνται αυτή τη διαπραγμάτευση, τότε μένει ως λύση: η επίσης σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο μονομερής καταγγελία των ούτως ή άλλως παράνομων και ανίσχυρων- δανειακών συμβάσεων (των λεγόμενων «Μνημονίων»). Η λύση αυτή απαιτεί, ασφαλώς, πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα άσκησης πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής και, προ παντός, ικανή και ισχυρή πολιτική ηγεσία. 

Προτείνονται διάφορες λύσεις μείωσης του χρέους και οικονομικής πολιτικής. Πολλές από αυτές είναι σωστές. Για την Ελλάδα, όμως, με το διαλυμένο κράτος, την κατεστραμμένη οικονομία και την κατάσταση της πολιτικής της υποτέλειας, αποτελούν ημίμετρα. Αυτό που δεν ακούγεται καθόλου με το όνομά του είναι η διαπραγμάτευση με κατάργηση των τριών όρων που καταλύουν τη κυριαρχία του κράτους: (α) της ολοκληρωτικής δέσμευσης  της δημόσιας περιουσίας και της εξωτερικής οικονομικής πολιτικής, (β) της παραίτησης από τα δικαιώματα της εθνικής κυριαρχίας και (γ) της �παγωγής μας στο αγγλικό δίκαιο που σημαίνει: αντίστοιχη παραίτηση από την προστασία του διεθνούς δικαίου. Οι όροι αυτοί, αν και ανίσχυροι, εφαρμόζονται καθημερινά από τους δανειστές μας και κυρίως από την κυβέρνηση μας. Αν δε καταργηθούν και στις συμβάσεις και στην πράξη, κάθε υπόσχεση για αναδιαπραγμάτευση είναι απάτη.

Πρέπει να  συνειδητοποιήσομε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα σημείο όπου δεν έχει να διαλέξει μεταξύ άμεσης οικονομικής ανάκαμψης και πτώχευσης. Έχει να διαλέξει μεταξύ δύο δρόμων που της δείχνει η Ιστορία: το δρόμο μεγάλων θυσιών της παρούσας γενιάς, αλλά με διάσωση των επόμενων γενιών και της κυριαρχίας της και το δρόμο της καταστροφής και της υποτέλειας με θυσία και της παρούσας και των επόμενων γενιών. Η Ιστορία επιβάλλει τον πρώτο δρόμο. Οι Έλληνες πρέπει να διαλέξουν.

Όλοι βλέπομε πως το Μεγάλο Τσελιγκάτο, με τη σκληρή γκλίτσα του βοσκού του και με τις κραυγές τρόμου των άγριων τσοπανόσκυλών του, μας ποδηγετεί. Τον εξευτελισμό του κοπαδιού τον ζούμε καθημερινά. Την ασφυξία του μαντριού τη νιώθουμε όλοι οι Έλληνες. Η ασφυξία γίνεται αποπνιχτική, γιατί, δυστυχώς για τη δημοκρατία, τα ΜΜΕ στρατεύθηκαν ως τσοπανόσκυλα στις γραμμές του Τσελιγκάτου. Θα πρέπει, όμως, να πάψομε να ακούμε τις κραυγές τους και να πιστέψομε ότι μπορούμε να πηδήξομε την μάντρα. Και, όπως όλοι οι λαοί πάντοτε, σίγουρα μπορούμε!


* Ο Γιώργος Κασιμάτης είναι ομ. Καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στο   Πανεπιστήμιο Αθηνών


Διαβάστε περισσότερα »

Τη Δευτέρα κρίνεται το μέλλον της ευρωζώνης

κρίση που αντιμετωπίζει η ευρωζώνη, δύσκολα θα προκύψει μέσα από την Ευρώπη, τους θεσμούς της και μια ευρωπαϊκή ηγεσία η οποία εύλογα έχει χαρακτηριστεί από τη «Monde»… παιδική χαρά. Με την εξαίρεση του ενδεχομένου η στενόμυαλη στρατηγική του Βερολίνου να οδηγήσει σε κοινωνική έκρηξη, από την Αθήνα μέχρι τη Μαδρίτη, και από εκεί στη Βόρεια, την προνομιούχο Ευρώπη, η λύση θα προκύψει εκ των πραγμάτων από την άλλη όχθη του Ατλαντικού.

Δηλαδή, από το πόσο αποφασισμένος είναι ο Μπαράκ Ομπάμα, από τη στιγμή πο� θα σφραγίσει και με τη βούλα την επανεκλογή του στην Προεδρία των ΗΠΑ, στις εκλογές του Νοεμβρίου, να στριμώξει τη Γερμανία, και να σταματήσει το… πάρτυ του Βερολίνου, με φόντο την κρίση χρέους της ευρωζώνης.

Η Ουάσινγκτον δεν κρύβει τον θυμό της για τη στάση που κράτησε όλο το προηγούμενο διάστημα το δίδυμο Μέρκελ-Σόιμπλε, και που συνεχίζει να αγκαλιάζει, ορθώνοντας αντιστάσεις στην κοινή λογική, και την τακτική που θα έπρεπε να ακολουθηθεί, προκειμένου να αποτραπεί η περαιτέρω διάχυση της κρίσης. Για να μπει φρένο, και να ξεκινήσει η ανάκαμψη, η �! �ξοδ� �ς από την ύφεση.

Τις τελευταίες εβδομάδες με ακόμη μεγαλύτερη ένταση, ο Λευκός Οίκος προσπαθεί να… βάλει μυαλό στη Γερμανία. Επειδή οι επιτελείς του Μπαράκ Ομπάμα γνωρίζουν ότι, αν φτάσουν μέχρι τις εκλογές του Νοεμβρίου με την οικονομία να… τρεμοπαίζει, λόγω της κρίσης της ευρωζώνης, η αναμέτρηση με αντίπαλο τον Μιτ Ρόμνεϊ θα εξελιχθεί σε θρίλερ με αβέβαιη έκβαση.

Γι' αυτό και μεθαύριο Δευτέρα στη Φρανκφούρτη, θα διαδραματιστεί ο πρόλογος του σεναρίου της λύσης. Με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ να… κλειδώνει στο ίδιο δωμάτι� τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, και τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο Γκάιτνερ έχει προσφερθεί και άλλες φορές στο παρελθόν να συμβάλλει αποφασιστικά στο να δρομολογηθεί η λύση στο πρόβλημα της ευρωζώνης, πάντοτε ωστόσο σταματούσε μπροστά στην αρνητική στάση της Γερμανίας. Γνωρίζοντας ότι για να γυρίσει η ευρωζώνη σελίδα, θα πρέπει να κινητοποιηθεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, θέλει να φέρει τον Μάριο Ντράγκι προ των ευθυνών του.

Επειδή δεν έχει καμία αμφιβολία ότι ο Ιταλός άλλοτε κεντρικό! ς τρ� �πεζίτης της Ρώμης βρίσκεται μισή ανάσα από το να κάνει το μεγάλο βήμα. Χρειάζεται ωστόσο πολιτική κάλυψη. Και την κάλυψη αυτή, μονάχα οι ΗΠΑ μπορούν να του την προσφέρουν. Γι' αυτό ο Γκάιτνερ θέλει να βρίσκεται στην ίδια συνάντηση και ο Σόιμπλε.

Για να τα ακούσει… απευθείας ο Γερμανός ομόλογός του. Και να μην υπάρχουν αμφιβολίες για την αποφασιστικότητα της Ουάσινγκτον να τελειώνει. Αρχικά με την κρίση της ευρωζώνης, και εν συνεχεία, αν χρειαστεί, να τελειώνει και με τη Γερμανία.



Διαβάστε περισσότερα »

Ταλαιπωρία στα διόδια Μαλγάρων

Κυκλοφοριακή συμφόρηση παρατηρείται λίγο πριν τα διόδια των Μαλγάρων με κατεύθυνση την Αθήνα, καθώς περίπου ένα χιλιόμετρο πριν το σταθμό των διοδίων εκτελούνται έργα με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται από μία λωρίδα.




Διαβάστε περισσότερα »

Απαντάει στους χαλυβουργούς...


Σήμερα αναμένεται να απαντήσει ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης στα αιτήματα του σωματείου των εργαζομένων στη Χαλυβουργία Ελλάδος, με το οποίο συναντήθηκε την Παρασκευή.
Οι απεργοί επέμεναν στο...
αίτημά τους για άμεση επαναπρόσληψη αρχικά των 40 από τους 120 απολυμένους της Χαλυβουργίας.Παράλληλα το σωματείο κατέθεσε στον υπουργό Εργασίας τα αιτήματά του για απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων από τις εγκαταστάσεις..



Διαβάστε περισσότερα »

Βιονικοί φακοί επαφής σε ρόλο οθόνης


Βιονικοί φακοί επαφής σε ρόλο οθόνηςΔιεθνής ομάδα ερευνητών δημιούργησε ένα επαναστατικό τύπο φακών επαφής που προβάλλουν ολογραφικές εικόνες. Έτσι όποιος φοράει αυτούς τους φακούς θα μπορεί να βλέπει κυριολεκτικά μπροστά στα μάτια του ειδήσεις, τα e-mail του ακόμη και την κατάσταση της υγείας του! Οι φακοί Τους φακούς επαφής ανέπτυξαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον και το...
Πανεπιστήμιο Ααλτο στη Φιλανδία. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι τα πειράματα που έκαναν σε κουνέλια ήταν πετυχημένα αφού οι φακοί δεν ήταν «ενοχλητικοί» για τα πειραματόζωα ενώ αποδείχθηκαν και ασφαλείς καθώς δεν παρουσιάστηκε κάποια παρενέργεια από τη χρήση τους. Το πρωτότυπο μοντέλο που έφτιαξαν οι ερευνητές βασίζεται σε ένα μικροκύκλωμα το οποίο μπορεί να προβάλει μόνο ένα εικονοστοιχείο (pixel). Επίσης η πηγή ενέργειάς του (μια ασύρματη μπαταρία) πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση λίγων εκατοστών. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι πολύ σύντομα θα κάνουν στο αρχικό μοντέλο τροποποιήσεις και αναβαθμίσεις που θα έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός ζεύγους φακών οι οποίοι θα προβάλλουν εικόνες και κείμενα με την πηγή ενέργειας να μην βρίσκεται πολύ κοντά τους. Οι εφαρμογές Σύμφωνα με ειδικούς οι φακοί επαφής αυτού του είδους θα έχουν ευρείες εφαρμογές που ξεκινούν από την ψυχαγωγία και καταλήγουν στην ιατρική. Τέτοιοι φακοί θα μπορούσαν να φέρουν επανάσταση στον χώρο των βιντεοπαιχνιδιών. Άλλη εφαρμογή μπορεί να είναι αυτή σε συστήματα πλοήγησης όπου οι οδηγοί (οι πιλότοι κ.α) θα μπορούν να βλέπουν τη διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσουν ενώ οδηγούν. Επίσης θα είναι πιθανώς εφικτό να συνδεθούν με ιατρικούς βιοαισθητήρες οι οποίοι θα είναι τοποθετημένοι στο σώμα του ασθενούς ώστε αυτός να βλέπει να εμφανίζονται συνεχώς μπροστά στα μάτια του πληροφορίες για ην κατάσταση της υγείας του όπως, παραδείγματος χάριν, τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Οι ερευνητές δημοσίευσαν το άρθρο τους στην επιθεώρηση «Journal of Micromechanics and Microengineering». Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ




Διαβάστε περισσότερα »

Σύλληψη 46 παράνομων αλλοδαπών και του διακινητή τους

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών του Λιμεναρχείου Λευκάδας και παρακολούθησης από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής εντοπίστηκε και συνελήφθη, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά του ακρωτηρίου «ΔΟΥΚΑΤΟ», από πλωτό....


περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. του Υπολιμεναρ�είου Ιθάκης και σκάφος του FRONTEX, 47χρονος αλλοδαπός, χειριστής φουσκωτού ταχυπλόου σκάφους, διότι μετέφερε 46 αλλοδαπούς, άνευ ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.


Διαβάστε περισσότερα »

Ζέστη και συνωστισμός τον βοηθούσαν για να αρπάζει πορτοφόλια

Διαβάστε περισσότερα »

καλημέρα...... ΒΙΝΤΕΟ


Ίσως τ' ομορφότερο πρωινό μου... αυτή η συνάντηση με το  ελεύθερο πνεύμα... το πνεύμα της Σοφίας Του που εποίησε... 
Μου δίνει χαρά να  μοιράζομαι μαζί σας στιγμές... 
Τούτη δω όμως η στιγμή, είναι ξεχωριστή...
Μην την προσπεράσετε....
ΖΗΣΤΕ ΤΗΝ! 
ΑΦΗΣΤΕ ν' ακουμπίσει την καρδιά και το μυαλό σας...
 Όλη σας την ύπαρξη... 
γιατί  ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΝΕΥΜΑ μπορεί να γίνει ο καθένας από εμάς...
ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ!!!!

Καλημέρα..


Πόπη
.......







Πηγή


Διαβάστε περισσότερα »

Τα βλέμματα στραμμένα στο Λονδίνο - Φαντασμαγορική τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

- Καθηλωμένοι πάνω απο 4 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη
- Τα παράσταση έκλεψε η Bασίλισσα Ελισάβετ
- 10.500 αθλητές και μέλη των αποστολών από τις 204 χώρες

Με μια φαντασμαγορική η τελετή ξεκίνησε η μεγαλύτερη γιορτή του πλανήτη. Χιλιάδες κατέκλυσαν στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου ενώ πάνω από 4 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο παρακολούθησαν την τελετή που διοργάνωσαν οι Βρετανοί....

Η Βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας κήρυξε επίσημα την έναρξη των Ολυμπιακών αγώνων με την καθιερωμένη φράση, "Κηρύσσω την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου και τον εορτασμό της 30ης Ολυμπιάδας της σύγχρονης εποχής".




Με την ελληνική αποστολή να μπαίνει πρώτη στο στάδιο και τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη να κυματίζει ψηλά την ελληνική σημαία, οι 10.500 αθλητές και μέλη των αποστολών από τις 204 χώρες που θα λάβουν φέτος μέρος στους αγώνες, παρέλασαν μπροστά από τους θεατές αποσπώντας θερμά χειροκροτήματα.

ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.

Ο επίλογος της τελετής έναρξης γράφτηκε με την παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας, όπου ο κορυφαίος Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας, ο βρετανός Στίβ Ρεντγκρέιβ παρέλαβε την Ιερή Φλόγα από τον Ντέιβιντ Μπέκαμ και κατευθύνθηκε προς το στάδιο, δίνοντας τη με τη σειρά του σε 7 νεαρούς αθλητές. Η Φλόγα μεταλαμπαδεύτηκε από τις δάδες σε μια μεταλλική κατασκευή με 204 χοάνες, όσες και οι αποστολές που παίρνουν μέρος στους Αγώνες. Οι χοάνες άρχισαν να υψώνονται ταυτόχρονα δημιουργώντας μία τεράστια φλόγα, σχηματίζοντας έτσι τον βωμό τον 30ων Ολυμπιακών Αγώνων.



Στον χαιρετισμό του ο Ζακ Ρογκ, πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής επιτροπής τόνισε ιδιαίτερα το γεγονός ότι για πρώτη φορά όλες οι χώρες που μετέχουν στους Αγώνες περιλαμβάνουν στις αποστολές τους και γυναίκες.

Η τελετή έκλεισε με χιλιάδες πυροτεχνήματα να φωτίζουν τον ουρανό του Λονδίνου και τον Πολ ΜακΚάρντεϊ να ερμηνεύει μερικά από τα πιο γνωστά του τραγούδια.




Διαβάστε περισσότερα »