Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Τουλάχιστον 500 πολιτικούς και δημάρχους ψάχνει το ΣΔΟΕ για παράνομο πλουτισμό

- Όργιο ρεμούλας
- Δεν είναι μόνο η Φεβρωνία Πατριανάκου

Περισσότερα από 500 άτομα, μεταξύ των οποίων βρίσκονται πολιτικοί και αιρετοί άρχοντες, έχει βάλει στο στόχαστρό του το ΣΔΟΕ, ελέγχοντας τα περιουσιακά τους στοιχεία και ερευνά πληροφορίες και καταγγελίες για παράνομο και αδικαιολόγητο πλουτισμό....



Πρόκειται για μία έρευνα στα δίχτυα της οποίας έπεσε και η τέως βουλευτής και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, Φεβρωνία Πατριανάκου, έγγραφα της συγκεκριμένης υπόθεσης δημοσίευσε και το planet-greece (διαβάστε εδώ).

Η είδηση θα περνούσε στα «ψιλά», ως αυτονόητη διαδικασία ενός ελεγκτικού μηχανισμού, εάν δεν αφορούσε σε πρώην υπουργούς, βουλευτές και αιρετούς ΟΤΑ, πόσο μάλλον όταν υψηλόβαθμο στέλεχος του Σώματος σημειώνει ότι τα πρώτα δείγματα αυτών των ελέγχων δείχνουν ότι υπάρχει «ψωμί»!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα εστιάζεται στον εξαντλητικό έλεγχο του πόθεν έσχες των εν λόγω προσώπων, αλλά και στην άρση του τραπεζικού τους απορρήτου, έτσι ώστε να περάσουν από «κόσκινο» οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί αλλά και οι κινήσεις τους στο επίμαχο χρονικό διάστημα. Αν και επί του παρόντος δεν έχει ζητηθεί η συνδρομή του ΚΕΠΥΟ, είναι πολύ πιθανόν να αναζητηθούν στοιχεία για το φορολογικό προφίλ των εμπλεκομένων προσώπων, έτσι ώστε η αντιστοιχία των περιουσιακών τους στοιχείων με τα δηλούμενα εισοδήματα, να είναι πληρέστερη.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η έρευνα- που μπορεί να φέρει στον αφρό νέα... λαβράκια- δεν περιορίζεται εντός των τειχών της Αττικής, αλλά διεξάγεται σε όλη την Επικράτεια από όλες τις Περιφερειακές Διευθύνσεις του Σώματος. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, στη πρόσφατη συνάντηση του με τον υπουργό Οικονομικών, ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ δεν έκρυψε τη δυσφορία του για την αποψίλωση του Σώματος από τα έμπειρα στελέχη, ζητώντας την ενίσχυση του ΣΔΟΕ έτσι ώστε να μπορέσει να σηκώσει το βάρος των ελέγχων που αναπτύσσονται σε πολλά επίπεδα.




Διαβάστε περισσότερα »

Έλεγε ότι έχει εννιάδυμα αλλά τελικά ήταν…απλά χοντρή

Η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου με αφετηρία το μεγαλύτερο τηλεοπτικό δίκτυο του Μεξικού. Μια γυναίκα ισχυριζόταν ότι κυοφορεί εννιάδυμα..
και συγκεκριμένα έξι κορίτσια και τρία αγόρια. Όμως η περίπτωση της Karla Vanessa Perez δεν ήταν ακριβώς αυτό που φαίνονταν… Το αρχικό ρεπορτάζ που αναπαράχθηκε με ταχύτητα αστραπής, ανέφερε πως η γυναίκα υποβλήθηκε σε θεραπεία υπογονιμότητας και πως η γέννα ήταν προγραμματισμένη για τις 20 Μαΐου. Μάλιστα η ίδια προχώρησε σε δηλώσεις προς το μεξικανικό πρακτορείο ειδήσεων, λέγοντας «Είναι πολύ νωρίς να σκεφτώ τα ονόματα των μωρών. Ελπίζω καταρχάς να πάνε όλα καλά». Όμως όπως ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές της χώρας, τα σχετικά δημοσιεύματα είναι ψευδή. Η γυναίκα (η οποία έχει ήδη τρίδυμα) υποβλήθηκε σε εξετάσεις από γιατρούς οι οποίες αποκάλυψαν ότι δεν είναι καν έγκυος. Οι γιατροί ήταν κατηγορηματικοί: η γυναίκα αυτή είναι απλά υπέρβαρη, δεν θα μπορούσε να είναι έγκυος, καθώς πριν τέσσερα χρόνια υποβλήθηκε σε αφαίρεση των σαλπιγγών της. Ως αυτή τη στιγμή δεν είναι σαφές γιατί η Karla Vanessa Perez προέβη σε αυτόν τον ισχυρισμό, δήλωσε η εκπρόσωπος του πολιτειακού υπουργείου Υγείας του Μεξικού. Δεν αποκλείεται βέβαια να ζήλεψε τη δόξα της Nadya Suleman που το 2009 έφερε στον κόσμο οκτάδυμα, προκαλώντας την προσοχή των διεθνών μέσων ενημέρωσης.




Διαβάστε περισσότερα »

Θα ’θελα πολύ να σου διαβάσω ένα ποίημα.....

....Μέσα από τόσους στίχους όμως σε χάνω.

Η Εταιρεία Τεχνών, Επιστήμης και Πολιτισμού Κερατσινίου και ο Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη
έχουν την ευχαρίστηση να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου
του ΠΑΝΟΥ ΜΥΡΜΙΓΓΙΔΗ με τίτλο ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Μαΐου 2012, στις 7:00 μ.μ.,
στο ....
Πολιτιστικό Κέντρο Κερατσινίου «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ» (Εμμανουήλ Μπενάκη 70, Κερατσίνι).

Θα μιλήσουν οι κ.κ.
Νίκος Αθανασάκος, εκπαιδευτικός, Αθηνά Μπερδέση, εκπαιδευτικός, μουσικός,
Βασιλική Κοκκίνου, μεταφράστρια, και Λευτέρης Λαζαρίδης, φιλόλογος.





Διαβάστε περισσότερα »

Ακραία, πρωτοφανής και παράνομη παρέμβαση της Διοίκησης της EUROBANK στις εκλογές

Ακραία, πρωτοφανής και παράνομη παρέμβαση της Διοίκησης της EUROBANK στις εκλογές, εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ

Με οργανωμένες συναντήσεις στελεχών της Τράπεζας, μεταφέρεται η άμεση απειλή στους εργαζόμενους, ότι αν ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, θα κλείσει η τράπεζα και θα χάσουν τη δουλειά τους.

Τους καλούν, δε, να ενημερώνουν τους πελάτες για τον κίνδυνο να χαθούν οι καταθέσεις τους από την εφαρμογή της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, αν τον ψηφίσουν και σχηματισθεί Κυβέρνηση της...
Αριστεράς.

Δεν πρόκειται για ζήτημα πολιτικής διαφοράς, πρόκειται για πρωτοφανή και ποινικά κολάσιμη ενέργεια της διοίκησης της τράπεζας ή οποία τροφοτοδεί κλίμα πανικού και καταστροφολογίας σε ένα τόσο ευαίσθητο τομέα, όπως είναι αυτός των τραπεζών, με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ καλεί άμεσα τους αρμόδιους υπηρεσιακούς υπουργούς να παρέμβουν, ώστε να εξασφαλισθεί η ελεύθερη βούληση των πολιτών.

Καλεί επίσης, τον εισαγγελέα να παρέμβει άμεσα.

Οι εργαζόμενοι και ο Ελληνικός λαός δεν θα επιτρέψουν στους τραπεζίτες, που όλη την προηγούμενη περίοδο κερδοσκόπησαν εις βάρος τους, αξιοποιώντας τα δικά τους χρήματα, να κερδοσκοπήσουν και τώρα πολιτικά, για να διασφαλίσουν τα προνόμιά τους.




Διαβάστε περισσότερα »

Δεν διέπραξε ούτε μία, ούτε δύο αλλά 19 διαρρήξεις

Συνελήφθη, τα ξημερώματα της Δευτέρας στην Καρδίτσα, από αστυνομικούς της ομάδας Ο.Π.Κ.Ε. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας, ένας 22χρονος άνδρας για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών......


 Ειδικότερα, ο νεαρός δράστης επιβαίνοντας σε δίκυκλο μοτοποδήλατο το οποίο είχε αφαιρέσει από την Καρδίτσα, νυχτερινές ώρες της 19/20-05-2012, διέρρηξε αρτοποιείο ιδιοκτησίας 42χρονου και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 164 ευρώ, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 • ένα διαρρηκτικό εργαλείο (κατσαβίδι),

 • μια τσάντα που περιείχε 47 πακέτα τσιγάρων καθώς και

 • το χρηματικό ποσό των 243 ευρώ.

 T α δύο κινητά τηλέφωνα, καθώς και το δίκυκλο μοτοποδήλατο κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο συλληφθείς κατά το χρονικό από 01-05-2012 έως 21-05-2012 στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας διέρρηξε δεκατρία ακόμη καταστήματα και οικίες, ενώ επιπλέον αποπειράθηκε να διαρρήξει μία οικία και ένα κατάστημα. Από τις διαρρήξεις αποκόμισε συνολικά το χρηματικό ποσό των (1.580) ευρώ, χρυσαφικά αξίας (3.000) ευρώ, καθώς και διάφορα άλλα αντικείμενα (ηλεκτρονικό υπολογιστή, φωτογραφική μηχανή, πακέτα τσιγάρα κ.α.). Επίσης, προέκυψε ότι ο συλληφθείς κατά το χρονικό διάστημα από 01-15/05/2012 αφαίρεσε από την πόλη τις Καρδίτσας τρεις ακόμη δίκυκλες μοτοσικλέτες και ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο. Τα αφαιρεθέντα δίκυκλα βρέθηκαν, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους.

 Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας, ενώ προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καρδίτσας.




Διαβάστε περισσότερα »

Πέθανε ο άνθρωπος του τηλεκοντρόλ

Ο δημιουργός του τηλεκοντρόλ, Γιουτζίν Πόλεϊ, πέθανε σε ηλικία 96 ετών

Ο Πόλεϊ, Αμερικανός μηχανικός που εργαζόταν τη δεκαετία του 1950 στην εταιρεία Zenith Electronics, ανέπτυξε το ασύρματο τηλεχειριστήριο με την επωνυμία Flash-Matic.

Η συσκευή έμοιαζε μάλλον με πιστολάκι για τα μαλλιά, αλλά με λίγη φαντασία μπορούσε να το δει κανείς ως ακτινοπίστολο, με μία κόκκινη σκανδάλη για...
την αλλαγή των καναλιών.

Αρχικά τα τηλεκοντρόλ έκλειναν την εικόνα και τον ήχο και άλλαζαν κανάλι.




Διαβάστε περισσότερα »

Εισπράττουν επιδόματα πλυσίματος χεριών ! ! !

Διαβάστε τη λίστα με τα επιδόματα που εξακολουθούν να εισπράττονται στο δημόσιο, παρά την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου.

Σε καιρούς χαλεπούς για τη χώρα μας, με την κρίση να έχει γονατίσει σχεδόν κάθε νοικοκυριό, στο δημόσιο φαίνεται πως η ασυδοσία εξακολουθεί να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Παρά την εφαρμογή του Μνημονίου και του ενιαίου μισθολογίου που περιέκοψε αρκετές κατηγορίες επιδομάτων, μετά από εντατικές έρευνες, εντοπίστηκαν αρκετά επιδόματα - πρόκληση που εξακολουθούν να ....
εισπράττονται ακόμα.

Όπως το επίδομα κεραίας στα ηλεκτροκίνητα μέσα μαζικής μεταφοράς. Σύμφωνα μάλιστα με εκτενές ρεπορτάζ της εφημερίδας "Αδέσμευτος Τύπος", πολλά από αυτά αν και δεν καταγράφονται κάπου επισήμως, ωστόσο καταβάλλονται με την μορφή έκτακτων εισφορών ή χρηματικών επιβραβεύσεων.

Από το λαβύρινθο των επιδομάτων, το δημοσίευμα επιχειρεί να ξεχωρίσει τα πιο χαρακτηριστικά:

* Επίδομα περιποίησης πελατών για τα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας.

* Επίδομα κεραίας στον ΗΣΑΠ, ύψους 750 ευρώ το μήνα.

* Ειδική πρόσθετη αποζημίωση για πολιτιστική επιμόρφωση σε υπαλλήλους του υπουργείου Πολιτισμού.

* Επίδομα προθέρμανσης αυτοκινήτου σε εργαζομένους δημόσιων συγκοινωνιών.

* Επίδομα παιδική φροντίδας.

* Επίδομα πλυσίματος χεριών που αρχικώς ανέρχονταν σε 420 ευρώ το μήνα και μετά έπεσε στα 280 ευρώ για τους εργαζομένους στον ΟΣΕ.

* Επίδομα παρακολούθησης των σπηλαιώσεων των προπελών για υπαλλήλους του πρώην υπουργείου Εμπορικής ναυτιλίας.

* Επίδομα μεταφοράς φακέλου.

* Επίδομα παραλαβής λεωφορείων.

* Επίδομα ταχύτερης διεκπεραίωσης υποθέσεων.

* Επίδομα φαξ, ύψους 580 ευρώ το μήνα για εργαζομένους στη ΔΕΗ.

* Επίδομα εξωδιδακτικής απασχόλησης.

* Επίδομα διδακτικής προετοιμασίας.

* Επίδομα χρήσης του κυλικείου στα Ελληνικά Πετρέλαιο, ύψους 120 ευρώ το μήνα.




Διαβάστε περισσότερα »

Η πρωτοβουλία Κατσέλη για συστράτευση των αριστερών δυνάμεων!

Γράφει ο Αιας

Αριστερά εναντίον Δεξιάς, στο εκλογικό τερέν, με βασικές «ομάδες» τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ.
Στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, οι κοινωνικές δυνάμεις, που είτε είναι ήδη ενταγμένες κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ και σε άλλα προοδευτικά κόμματα, όπως την ΔΗΜΑΡ και τους Οικολόγους Πράσινους, είτε αποχωρούν από το....
ΠΑΣΟΚ, θα αναμετρηθούν με τις καθεστωτικές νεοφιλελεύθερες δυνάμεις του κυβερνητισμού, δηλαδή ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και όσους φιλομνημονιακούς συσπειρώνονται γύρω τους.
Είναι πλέον προφανές ότι, το διακύβευμα των προσεχών εκλογών είναι αν θέλουμε μία ελεγχόμενη, νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση, που θα συνεχίσει την ίδια ολέθρια πολιτική του Μνημονίου, ή μία ακηδεμόνευτη, φιλολαική κυβέρνηση με προοδευτικό πρόσημο.
Καταλυτική η πρωτοβουλία της Λούκας Κατσέλη, για τη συνεννόηση και συστράτευση όλων των γνήσια προοδευτικών δυνάμεων, προκειμένου να μετουσιωθεί σε πολιτική πράξη η απαίτηση της κοινωνίας για πατριωτική και φιλολαική διακυβέρνηση.
Η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας, πιστή στις αρχές της και απηχώντας το κοινό αίσθημα, με επιστολή που απέστειλε προς τους προέδρους του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη καθώς επίσης και την Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων ζητά να συναντηθούν «χωρίς χρονοτριβή, με τη βάσιμη ελπίδα ότι θα ευοδωθεί αυτή η πρωτοβουλία και θα υπάρξει συνεννόηση, προγραμματική σύγκλιση και, γιατί όχι, κοινή δράση».
Μέγα ερωτηματικό η στάση που θα τηρήσει η ΔΗΜΑΡ, δεδομένης της δήλωσης Κουβέλη, μετά την ολοκλήρωση του κύκλου των διερευνητικών εντολών, ότι δεν θα συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε μετά τις εκλογές.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής της Λ. Κατσέλη, έχει ως εξής:
« Η Κοινωνική Συμφωνία, από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της, υποστήριξε ένα τρίπτυχο βασικών επιδιώξεων :
α) Ανατροπή της πολιτικής της μονόπλευρης λιτότητας του Μνημονίου που οδηγεί την οικονομία σε βαθιά ύφεση, την ανεργία στα ύψη και την κοινωνία σε εξαθλίωση.
β) Πρόταξη ενός ρεαλιστικού, προοδευτικού Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης της Οικονομίας που μπορεί ν' αποτελέσει βάση συζήτησης με τους εταίρους μας, και
γ) Συγκρότηση μιας ισχυρής συμπαράταξης όλων των προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων στη βάση μιας προγραμματικής συμφωνίας που θα στηρίζεται και θα κινητοποιεί μια ευρύτατη κοινωνική πλειοψηφία.
Σήμερα, πιο επιτακτικά από ποτέ, προβάλλει η ανάγκη συνεννόησης και συστράτευσης όλων των γνήσια προοδευτικών δυνάμεων ώστε να μπορέσουν να μετουσιώσουν σε πολιτική πράξη την απαίτηση της κοινωνίας για προοδευτική διακυβέρνηση.
Με αυτές τις σκέψεις, σας καλώ, χωρίς χρονοτριβή, να συναντηθούμε με τη βάσιμη ελπίδα ότι θα ευοδωθεί αυτή η πρωτοβουλία και θα υπάρξει συνεννόηση, προγραμματική σύγκλιση και, γιατί όχι, κοινή δράση».




Διαβάστε περισσότερα »

Συγνώμη από τους γερμανούς γιατρούς για τις πράξεις των ναζί

Οι Γερμανοί ιατροί ζήτησαν σήμερα «συγγνώμη» από τα θύματα εγκλημάτων που διέπραξαν ή στα οποία συμμετείχαν συνάδελφοί τους στη ναζιστική Γερμανία, στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου τους.

«Εκφράζουμε την πιο βαθιά λύπη για τους γιατρούς που είναι υπεύθυνοι για πολλές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αντίθετα με το καθήκον τους να περιθάλπουν, οι σκέψεις μας είναι με τα θύματα που ζουν ακόμη και με εκείνα που....
έχουν πεθάνει και τους ζητάμε συγγνώμη», αναφέρουν οι Γερμανοί ιατροί σε ένα κείμενο το οποίο υιοθετήθηκε στη διάρκεια του 115ου συνεδρίου τους, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Νυρεμβέργη.

«Αυτά τα εγκλήματα δεν ήταν πράξεις μεμονωμένων γιατρών, αλλά διαπράχθηκαν με τη συμμετοχή σημαντικών προσωπικοτήτων του ιατρικού κόσμου», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

«Αναγνωρίζουμε ότι αυτοί οι ιατροί μοιράζονται την ευθύνη για τα εγκλήματα της ναζιστικής ιατρικής και ευχόμαστε αυτά τα γεγονότα να αποτελέσουν μια προειδοποίηση για το παρόν και το μέλλον», υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

Dailynews24.gr




Διαβάστε περισσότερα »

Η απάντηση της Φεβρωνίας Πατριανάκου στα έγγραφα του ΣΔΟΕ



"Δεν έχω ιδέα. Μου κάνουν προεκλογικό πόλεμο" είναι η απάντηση της υποψήφιας "γαλάζιας" βουλευτού, Φεβρωνίας Πατριανάκου για τα έγγραφα του ΣΔΟΕ που αποκάλυψε και το planet-greece (διαβάστε εδώ). Δείτε τις εξηγήσεις που δίνει η ίδια...



Το δελτίο Τύπου της Φεβρωνίας Πατριανάκου έχει ως εξης:

«Από τα μεσάνυχτα της 22ας Μαΐου κυκλοφορεί ως φεϊγ-βολάν στο διαδίκτυο έγγραφο του Σ.Δ.Ο.Ε. με ένδειξη ΑΠΟΡΡΗΤΟ και με ποινικές και αστικές συνέπειες για όποιον το διαρρεύσει.
Δηλώνω πλήρη άγνοια για την ύπαρξη του εγγράφου. Δεν έχω καμιά επίσημη ή ανεπίσημη ενημέρωση για το περιεχόμενό του. Γνωρίζω όμως ότι αποτέλεσε την αφορμή για να αναπαραχθούν άθλια δημοσιεύματα του παρελθόντος για τα οποία έχω προ πολλού καταφύγει στην δικαιοσύνη. Ένας νέος γύρος λάσπης. Κάθε φορά παραμονή εκλογών.
Η χρονική στιγμή της συκοφαντικής επίθεσης έχει προφανή και αυταπόδεικτη σκοπιμότητα και συνδέεται με το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου 2012 στη Λακωνία.
Ως πολίτης αισθάνομαι να παραβιάζονται όλα τα συνταγματικά μου δικαιώματα.
Ως πολιτικό πρόσωπο αισθάνομαι ότι ποτέ δεν άντεξαν να με αντιμετωπίσουν με πολιτικά επιχειρήματα, αλλά με ψεύδη, συκοφαντίες και χτυπήματα κάτω από τη μέση.
Αντί οποιασδήποτε περαιτέρω απαντήσεως δίνω στη δημοσιότητα το με αριθμό πρ. 2704 της 27ης Μαρτίου 2012 έγγραφο της αρμόδιας επιτροπής ελέγχου της Βουλής και το συνημμένο σε αυτό απόσπασμα πρακτικών από την τοποθέτηση του Προέδρου της Επιτροπής στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής».

Η τέως βουλευτής παραθέτει μάλιστα και μία επιστολή από τον πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου και Γ' Αντιπρόεδρο της Βουλή, Ευάγγελο Αργύρη, στην οποία γίνεται σαφές πως έχουν ελεγχθεί εμβάσματα προς το εξωτερικό που αφορούσαν λόγους υγείας, σπουδές, επιχειρηματικούς σκοπούς κλπ δραστηριότητες.




Διαβάστε περισσότερα »