Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Αυτά είναι τα 20 μέτρα με τα οποία θα αφαιρέσουν 7,5 δισ. από τον ελληνικό λαό

Το νέο πακέτο των 11,8 δισ. ευρώ είναι η μεγαλύτερη επέμβαση που έχει επιχειρηθεί σε οικονομία προηγμένης δυτικής χώρας. Το βάρος και η ένταση της προσαρμογής που θα πλήξουν άμεσα τα εισοδήματα των Ελλήνων είναι τεράστια ενώ το πακέτο απαιτεί άπειρες διαρθρωτικές ρυθμίσεις, απελευθερώσεις, αποκρατικοποιήσεις και άλλα.
Τα μέτρα που θεωρούνται «κλειδωμένα» ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και την Tρόικα είναι τα εξής:
  1. Πλήρης κατάργηση των δώρων σε δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους.
  2. Αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 έτη.
  3. Επιβολή ενιαίου μισθολογίου στις Δημόσιες επιχειρήσεις Οργανισμούς.
  4. Μείωση των επικουρικών συντάξεων.
  5. Διακοπή καταβολής του ΕΚΑΣ για συνταξιούχους κάτω των 65 ετών, με ταυτόχρονη περικοπή συνολικά των δικαιούχων του συγκεκριμένου βοηθήματος.
  6. Περικοπές στις συντάξεις των ανασφάλιστων συνταξιούχων.
  7. Μείωση επιδομάτων σε αναπήρους.
  8. Περικοπή ειδικών επιδομάτων σε νεφροπαθείς.
  9. Μείωση συντάξεων του ΟΓΑ με ταυτόχρονη επιβολή εισφορά υγείας για τους αγρότες.
  10. Αύξηση των χρόνων ασφάλισης για την χορήγηση της κατώτατης σύνταξης.
  11. Μείωση των εποχικών επιδομάτων ανεργίας για τους οικοδόμους, τους ξενοδοχοϋπαλλήλους και άλλους.
  12. Επαναξιολόγηση χορήγησης των οικογενειακών επιδομάτων
  13. Μείωση του αριθμού των υπαλλήλων με αυστηρή εφαρμογή της αρχής μια πρόσληψη ανά πέντε συνταξιοδοτήσεις και αναζήτηση κάποιας μορφής εφεδρείας με προσυνταξιοδοτικό καθεστώς.
  14. Περιστολή της φαρμακευτικής δαπάνης των ασφαλιστικών ταμείων, με πιθανή καθιέρωση πλαφόν αν ασφαλισμένο.
  15. Περιστολή των νοσοκομειακών δαπανών
  16. Μείωση των ειδικών μισθολογίων 12% κατά μέσο όρο.
  17. Σύνδεση όλων των φοροαπαλλαγών με το εισόδημα και τα περιουσιακά στοιχεία.
  18. Καθιέρωση μηχανισμού αποκάλυψης των εισοδημάτων βάση περιουσιακών στοιχείων
  19. Δρακόντεια μέτρα κατά της φοροδιαφυγής.
  20. Τοποθέτηση μόνιμου γενικού γραμματέα φορολογικών εσόδων.


Διαβάστε περισσότερα »

Ομογενείς κροίσοι στη λίστα του Forbes

Η περιουσία τους ξεπερνά τα 14 δισ. δολάρια

Στον κατάλογο με τους 400 πιο πλούσιους Αμερικανούς του περιοδικού «Forbes» φιγουράρουν έξι ομογενείς, με τη συνολική τους περιουσία να ξεπερνά τα 14 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πρώτος από πλευράς των ομογενών, όπως αναφέρει ο «Εθνικός Κήρυκας» της Νέας Υόρκης, είναι ο ελληνο-ιταλικής καταγωγής Τζον Πολ Ντετζόρια, στην 92η θέση, με περιουσία στα 4 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο 68χρονος Ντετζόρια είναι παντρεμένος, έχει τέσσερα παιδιά, και διαμένει στο Όστιν του Τέξας. Μεγάλο μέρος των ετήσιων εσόδων του αντλεί από την εταιρεία του, «John Paul Mitchll Systems», που παρασκευάζει προϊόντα για την περιποίηση μαλλιών.




Στην 132η θέση είναι ο καταγόμενος από την Νίσυρο Τζον Κατσιματίδης, με περιουσία που ανέρχεται στα 3 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο ομογενής κροίσος ζει στη Νέα Υόρκη και αντλεί τον πλούτο του κυρίως από την εταιρεία του «Red Apple Group», που ελέγχει την αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Νέας Υόρκης. Μεγάλο μέρος των εσόδων του, εξάλλου, προέρχονται και από επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας.




Ο επόμενος στον κατάλογο του «Forbes» στην 239η θέση, είναι ο Τζιμ Ντέιβις, ιδιοκτήτης της εταιρείας αθλητικών ειδών «New Balance», με περιουσία στα 2.1 δισεκατομμύρια δολάρια.




Στην 250η θέση βρίσκεται ο Μάικλ Τζαχάρης, με προσωπική περιουσία 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια, από τις πλούσιες δραστηριότητές του στον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας.




Στην ίδια θέση, εξάλλου, είναι και ο ομογενής Τζορτζ Αργυρός, με έδρα το Νιούπορτ Μπιτς της Καλιφόρνιας, ο οποίος δραστηριοποιείται στον κτηματομεσιτικό τομέα, με περιουσία επίσης 1,9 δισεκατομμυρίου δολαρίων.




Η παρουσία των ομογενών στον φετινό κατάλογο των 400 πιο πλούσιων Αμερικανών ολοκληρώνεται με τον 66χρονο Ντιν Μητρόπουλος, από το Γκρίνουιτς του Κονέκτικατ. Ο Μητρόπουλος βρίσκεται στην 360η θέση, με προσωπική περιουσία ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.  


newsbeast.gr


Διαβάστε περισσότερα »

Πως οι ναζί λεηλάτησαν τις ελληνικές αρχαιότητες



«Για τους Γερμανούς, όλα τα μνημεία ήταν ουρητήρια και κατά προτίμηση το εσωτερικό του Παρθενώνα». Έτσι καταλήγει ο ειδικός τόμος που εξεδόθη το 1946 από το υπουργείο Παιδείας με τίτλο «Ζημίαι των αρχαιοτήτων εκ του πολέμου και των στρατευμάτων κατοχής». Εκεί καταγράφονται αναλυτικότατα οι κλοπές ελληνικών αρχαιοτήτων από τα μουσεία, οι λαθρανασκαφές, οι καταστροφές και οι ζημιές μνημείων από τους ναζί.
Τα γερμανικά, ιταλικά και βουλγαρικά στρατεύματα απεδείχθησαν ορδές «νέων Ελγιν», που κατέκλεψαν ανεκτίμητης αξίας αρχαιότητες. Οι περισσότερες εξ αυτών εστάλησαν στη Γερμανία, στην Αυστρία και σε άλλες χώρες. Κάποιες εξετέθησαν ακόμα και σε μουσεία, ενώ οι πιο πολλές παραμένουν άγνωστο πού βρίσκονται. Ελάχιστες έχουν επιστραφεί στην Ελλάδα.
Ο «Τύπος της Κυριακής » αποκαλύπτει στοιχεία από τρεις εκθέσεις που συντάχθηκαν μεταπολεμικά γι' αυτή τη λεηλασία. Πρόκειται για την καταγραφή του υπουργείου Παιδείας, την έκδοση του υπουργείου Ανοικοδομήσεως, το 1947, του Κωνσταντίνου Δοξιάδη, με τίτλο «Θυσίες της Ελλάδος, αιτήματα και επανορθώσεις στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο», και την έκθεση του βρετανικού υπουργείου Πολέμου («Works of Art in Greece. Losses and Survivals», War Office).
Τις πλέον λεπτομερείς καταγραφές είχε κάνει το υπουργείο Παιδείας. Από αυτές αποδεικνύεται περίτρανα ότι το Γ' Ράιχ ήταν «στρατός αρχαιοκαπήλων». Ως γνωστόν, τόσο για τις πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο, που ανέρχονται σε εκατοντάδες δισ. ευρώ, όσο και για τις κλεμμένες αρχαιότητες, η Γερμανία έχει δώσει «ψίχουλα» στην Ελλάδα. Ωστόσο, ουδεμία ελληνική κυβέρνηση έχει διεκδικήσει σθεναρά τις αποζημιώσεις.
Υπό το πρίσμα των τελευταίων δραματικών οικονομικών εξελίξεων στη χώρα μας, κοινή πεποίθηση είναι ότι έχει έλθει η ώρα για ανακίνηση της μείζονος αυτής υπόθεσης. Πόσω μάλλον, αφού οι γερμανικές αποζημιώσεις αντιστοιχούν σε ένα πάρα πολύ μεγάλο μέρος του σημερινού ελληνικού χρέους.
Σύμφωνα με τον τόμο του υπουργείου Ανοικοδομήσεως, «όλους σχεδόν τους αρχαιολογικούς τόπους τούς κατέλαβαν οι δυνάμεις του εχθρού και σε πολλούς προκάλεσαν σημαντικές καταστροφές, γιατί έκλεψαν, κατέστρεψαν, έκτισαν πυροβολικά και έργα, χωρίς να σέβωνται τίποτε. Οι Γερμανοί προκάλεσαν καταστροφές σε 87 αρχαιολογικούς ή ιστορικούς χώρους, οι Ιταλοί σε 39 και οι Βούλγαροι σε 3. Σήμερα, μερικοί σημαντικοί αρχαιολογικοί τόποι, όπως της Βάρης, της Δημητριάδος ή του Παλαιοκάστρου Κρήτης, δεν υπάρχουν».
Και συνεχίζει: «Έγιναν, όμως, και αυθαίρετες ανασκαφές, που προκάλεσαν την καταστροφή και την κλοπή αρχαιολογικών θησαυρών. Ο,τι βρήκαν στις ανασκαφές αυτές, οι κατακτητές το πήραν μαζί τους και μας μένει ακόμα άγνωστο. Τέτοιες καταστροφές έγιναν από Γερμανούς σε 24 τόπους και από Ιταλούς σε 2. Σημαντικές ήταν και οι κλοπές αρχαιολογικών θησαυρών. Οι Γερμανοί, ειδικότερα, έκλεψαν αρχαιότητες από 42 μουσεία ή αρχαιολογικούς χώρους (σ.σ.: αρχαιολογικές συλλογές, αγάλματα, ανάγλυφα, νομίσματα, χρυσοί στέφανοι, ιερά σκεύη κ.λπ.). Οι Ιταλοί έκλεψαν αρχαιότητες από 33 μουσεία ή αρχαιολογικούς χώρους. Οι Βούλγαροι από 9 μουσεία ή αρχαιολογικούς χώρους».
Τέλος, λεηλατήθηκαν, καταστράφηκαν, αλλά και υπέστησαν τεράστιες ζημιές πολλές βυζαντινές αρχαιότητες. Και βέβαια, κυρίως εκκλησίες. Εκτιμάται ότι καταστράφηκαν 15 μοναστήρια, μεταξύ των οποίων τα ιστορικής σημασίας Αγίας Λαύρας και Μεγάλου Σπηλαίου, καθώς και 300 εκκλησίες, με έργα μεγάλης πολιτιστικής αξίας.
«Επαγγελματίες» βάρβαροι και αρχαιοκάπηλοι
Λάκκος σε αίθουσα του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, γεμάτος με αγάλματα, πριν καταχωθούν για να σωθούν από τους ληστές - κατακτητές (από το βιβλίο του Β. Πετράκου)
Αποκαλυπτικές για τη βαρβαρότητα απέναντι στα παγκόσμιας σημασίας μνημεία, αλλά και τον «επαγγελματισμό» στην αρχαιοκαπηλία, ακόμα και αρχαιολόγων Γερμανών, είναι οι περιγραφές που υπάρχουν στον ειδικό τόμο του υπουργείου Παιδείας το 1946 («Ζημίαι των αρχαιοτήτων εκ του πολέμου και των στρατευμάτων κατοχής»).
Ακρόπολη
Γερμανοί αξιωματικοί και στρατιώτες με ξιφολόγχες ή άλλα μέσα αποσπούσαν κατεργασμένα μάρμαρα, φτάνοντας συχνά μέχρι την πλήρη καταστροφή σπουδαίων αρχιτεκτονημάτων. Δεν σεβάστηκαν ούτε τον Παρθενώνα. Αυτά γίνονταν καθημερινά, για όλο το διάστημα της Κατοχής.
Αθήνα
Γερμανοί αξιωματικοί πήραν αρχαία κεφαλή γυναικός, σε άριστη κατάσταση, του 4ου αιώνος π.Χ., την οποία χάρισαν στο στρατάρχη Λιστ. Αυτός την έβγαλε από την Ελλάδα (σ.σ.: στο Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Αθηνών διευθυντής ήταν ο Βάλτερ Βρέντε, αρχαιολόγος, αλλά ακραιφνής ναζί, με τον οποίο είχε συναντηθεί και ο Χίτλερ όταν είχε έλθει στην Αθήνα).
Κεραμεικός
Οι χιτλερικοί, κατά την αποχώρησή τους από την Αθήνα, πυροβόλησαν κατά του ανάγλυφου του Χάρωνος.
Σούνιο
Οι Γερμανοί, κατά την αποχώρησή τους, έκαναν ανατινάξεις κοντά στο Ναό του Ποσειδώνα. Ένα περιστύλιο της ανατολικής πλευράς κομματιάστηκε.
Κορωπί
Στο σχολείο ήταν συγκεντρωμένη η αρχαιολογική συλλογή. Οι Γερμανοί διέλυσαν τελείως αυτή τη συλλογή, πολλά αρχαία αντικείμενα τα χρησιμοποίησαν για να στολίσουν τη λέσχη τους, άλλα τα έκλεψαν και άλλα τα κατέστρεψαν.
Ελευσίνα
Γερμανοί στρατιώτες διέρρηξαν το μουσείο και αφαίρεσαν αγγεία και διάφορα ειδώλια. Επίσης, οι χιτλερικοί ανέτρεψαν κολόνες και κατέστρεψαν διάφορα αρχαία στο εκεί μουσείο. Ο,τι μπορούσαν το έπαιρναν σαν «ενθύμιο». Με τις αρχαιότητες «προστάτευαν» το υδραγωγείο, το οποίο είχαν μετατρέψει σε καταφύγιο.
Αίγινα
Τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 1941 ο Γερμανός αρχαιολόγος Βάλτερ γέμισε τέσσερα κιβώτια αρχαία από την Αίγινα και τα έβγαλε στο εξωτερικό. Το τι πήρε αυτός ο «αρχαιολόγος» δεν έγινε δυνατό να εξακριβωθεί, γιατί επί πολλά έτη πριν από τον πόλεμο ο ίδιος έκανε ανασκαφές εκεί.
Μυκήνες
Το καλοκαίρι του 1941 Γερμανοί στρατιώτες πήραν δύο πλάκες από τον κυκλικό περίβολο των τάφων. Τον Αύγουστο του 1943 πέντε Γερμανοί στρατιώτες μπήκαν στο Θησαυρό του Ατρέως και με κοπίδια, σφυριά κ.λπ. κατέστρεψαν τάφους για να αφαιρέσουν πέντε χάλκινους ήλιους. Αλλοι «συμβάρβαροί» τους πυροβόλησαν με περίστροφα τα λιοντάρια στην Πύλη των Λεόντων. Στο τέλος, οι αχρείοι έγραψαν και τα ονόματά τους, για να μείνουν στην Ιστορία.
Ολυμπία
Από την παραμονή των μηχανοκίνητων στο χώρο, προξενήθηκαν μεγάλες ζημιές (σ.σ.: δεκάδες εξ αυτών αναφέρονται). Και όλα αυτά έγιναν ύστερα από τη διαβεβαίωση του αντιπροσώπου του Γ' Ράιχ, Αλτενμπουργκ, ότι η Ολυμπία είναι χώρος «που ενδιαφέρει εξαιρέτως τον Χίτλερ». Να φανταστεί κανείς και να μην τον ενδιέφερε εξαιρετικώς!
Κόρινθος
Γερμανοί αξιωματικοί και διπλωματικοί υπάλληλοι κατά διαστήματα έκλεψαν πολλά αρχαία από το μουσείο της πόλης.
Αγία Λαύρα
Από φωτιά που έβαλαν οι Γερμανοί, καταστράφηκε ο πάνω όροφος των κελιών του μοναστηριού.
Καλαμάτα
Γερμανικό πυροβολικό κανονιοβόλησε το βυζαντινό μοναστήρι της Βελανιδιάς, μέσα στο οποίο υπήρχαν πολλές βυζαντινές εικόνες και πολύτιμη βιβλιοθήκη.
Χαλκίδα
Κατά την περίοδο 1941-1942, οι Γερμανοί αρχαιολόγοι Λάουφερ και Χάρντερ έκαναν ανασκαφές. Τα ευρήματα μεταφέρθηκαν στο Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο στην Αθήνα ή αλλού. Αγνοούνται.
Κωπαΐδα
Γερμανοί αρχαιολόγοι έκαναν παράνομες ανασκαφές σε σπήλαιο της Κωπαΐδας. Ο Λάουφερ έκανε ανασκαφές σε τάφους στην περιοχή. Τα ευρήματα αγνοούνται.
Τιθορέα
Κοντά στο σταθμό της Τιθορέας οι Γερμανοί έκαναν διάφορες εργασίες. Βρήκαν είκοσι αρχαίους τάφους. Το περιεχόμενό τους δεν παραδόθηκε σε κανέναν Ελληνα αρμόδιο.

Θήβα

Θρασύτατη διάρρηξη στο μουσείο στις 29 Απριλίου 1941. Πολλά αρχαία εκλάπησαν και προξενήθηκαν μεγάλες ζημιές.

Ορχομενός

Τον Οκτώβριο του 1944 οι Γερμανοί χρησιμοποίησαν ως στόχο βολής το μεσαιωνικό κάστρο. Μέρος του δυτικού τείχους γκρεμίστηκε.

Βεργίνα

Χωρίς καμιά άδεια, ο Γερμανός αρχαιολόγος Εξνερ έκανε ανασκαφές κοντά σε εκείνες του καθηγητή Ρωμαίου, μεταξύ Παλατίσας και Βεργίνας. Βρέθηκαν 4-6 τάφοι. Τα ευρήματα δεν παραδόθηκαν στις ελληνικές αρχές, αλλά στη γερμανική στρατιωτική διοίκηση. Τις υποδείξεις των Ελλήνων αρχαιολόγων να μην κάνουν ανασκαφές τις αγνόησαν.

Κέρκυρα

Από γερμανικούς βομβαρδισμούς καταστράφηκαν: τον Σεπτέμβριο του 1943 ο βυζαντινός Ναός των Αγίων Πατέρων. Οι βυζαντινοί Ναοί του Αγίου Δημητρίου και της Οδηγήτριας (σ.σ.: σε όλους υπήρχαν σπάνιες εικόνες). Η Μητρόπολη των Καθολικών, μνημείο του 16ου αιώνα, που περιείχε έργα εξαιρετικής ιστορικής αξίας, πολύτιμες ιστορικές επιγραφές, εικόνες και άλλα κειμήλια. Ο Ναός Ευαγγελισμού. Οι τάφοι των ηρώων της ναυμαχίας της Ναυπάκτου. Η Βιβλιοθήκη (βενετικό κτίριο του 18ου αιώνα), στην οποία υπήρχαν 70.000 τόμοι βιβλίων -μεταξύ αυτών ιστορικά χειρόγραφα, πολλές πρώτες εκδόσεις Ελλήνων και ξένων συγγραφέων (π.χ. η πρώτη έκδοση του Σαίξπηρ).

Καλαμπάκα

Οι Γερμανοί κατέστρεψαν μέρος της οροφής του επισκοπικού ναού, καθώς και φορητές εικόνες, τις οποίες χρησιμοποίησαν για φωτιά. Σε όλες τις εκκλησίες της Καλαμπάκας, σε Αγία Βαρβάρα, Αγία Τριάδα, Αγιο Γεώργιο, στη διπλή εκκλησία των Αγίων Ιωάννη και Χαραλάμπους, έβαλαν φωτιά και τις κατέστρεψαν. Οι Γερμανοί μετέτρεψαν τον επισκοπικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου σε στάβλο.

Μετέωρα

Καταστράφηκαν ή υπέστησαν μεγάλες ζημιές το Μοναστήρι της Μεταμόρφωσης (Μετέωρον), η Αγία Μονή, ο Αγιος Νικόλαος, ο Αγιος Στέφανος, ο Αγιος Χαράλαμπος, ο Παντοκράτορας, τα Μοναστήρια Ρουσάνου και Αγίου Αθανασίου.

Ελασσόνα – Πύθιον

Για να μαγειρέψουν, οι Γερμανοί χρησιμοποίησαν εικόνες.

Θεσσαλονίκη

Στις 31 Μαΐου 1944 οπλισμένοι Γερμανοί εισέβαλαν στο Μουσείο «Αγιος Γεώργιος» και έκλεψαν μαρμάρινο άγαλμα γυναίκας. Στις διαμαρτυρίες είπαν ψέματα ότι τάχα το μετέφεραν σε καταφύγιο για ασφάλεια, ενώ το έστειλαν στη Βιέννη.

Ποτίδαια

Τον Απρίλιο του 1941 οι Γερμανοί άρπαξαν όλη την αρχαιολογική συλλογή.

Χαλκιδική

Κατά τις εργασίες για στρατιωτικά έργα, οι Γερμανοί κατέστρεψαν νεκρόπολη, στην οποία βρέθηκαν σπουδαία αρχαία.

Κνωσός

Ο στρατηγός Ρίνγκελ έκλεψε από το Μουσείο της Κνωσού έντεκα πήλινα μινωικά αγγεία, μια χάλκινη υδρία και ένα λίθινο αγγείο. Για πολλές μέρες, επίσης, μετέφεραν αντικείμενα από το μουσείο στο σπίτι όπου έμενε. Στη συνέχεια, τα έστελνε στη Γερμανία (σ.σ.: αναφέρεται λίστα κλοπιμαίων). Ακόμη, Γερμανοί στρατιώτες έκλεψαν ειδώλια των θεοτήτων του υστερομινωϊκού ΙΙΙ ιερού του ανακτόρου της Κνωσού, ενώ ο βασιλικός τάφος των Ισοπάτων καταστράφηκε ολοκληρωτικά από τους Γερμανούς στο τέλος του 1941 για να χρησιμοποιήσουν το υλικό σε παραπήγματα επάκτιων πυροβολείων.

Καστέλι Κισσάμου

Στις 21 Νοεμβρίου 1943 οι Γερμανοί πήραν πάρα πολλά κομμάτια (σ.σ.: αναφέρονται συγκεκριμένα) από την εκεί αρχαιολογική συλλογή.

Γόρτυνα

Γερμανοί έκλεψαν ένα άγαλμα νύμφης ή Αφροδίτης ρωμαϊκής εποχής, ένα ανάγλυφο καθισμένης γυναίκας και επιτύμβιο ελληνιστικών χρόνων, καθώς και δύο μικρές κεφαλές. Υπεύθυνος για τα παραπάνω ο στρατηγός Ρίνγκελ. Παράλληλα, το φθινόπωρο του 1941 οι Γερμανοί για να βρουν θησαυρούς ανατίναξαν το δάπεδο του Ισείου.

Βαθύ Σάμου

Η καταστροφή άρχισε από τις 17 Νοεμβρίου 1943 με τους γερμανικούς βομβαρδισμούς. Επακολούθησε στις 23 του ίδιου μήνα η διάρρηξη του Πασχάλειου Μουσείου και η εγκατάσταση εκεί των Ιταλών αιχμαλώτων. Με τη συγκατάθεση των Γερμανών πετιούνται έξω από το μουσείο, όπου έμειναν περί τους δύο μήνες, και τον Ιανουάριο του 1944 συγκεντρώθηκαν στις κάτω αίθουσες. Πολλά είχαν θρυμματιστεί, τεμαχιστεί και έφεραν σαφή τα σημάδια της κακής μεταχείρισής τους. Ο στρατηγός Μίλερ άρπαξε διάφορα αγάλματα και ξεχωριστές κεφαλές αγαλμάτων. Το παράδειγμά του μιμήθηκαν πολλοί άλλοι Γερμανοί και Ιταλοί. Ο Κράικερ (σ.σ.: «αρχαιολόγος») πήρε ένα κιβώτιο γεμάτο αρχαία, χάλκινα και πήλινα, χωρίς να πει τι ήταν και πού τα πήγαινε. Πολλά βέβαια από τα αντικείμενα του μουσείου είχαν εξαφανιστεί πριν από τη μετάβαση του Κράικερ στη Σάμο. Τον είχαν προλάβει άλλοι δικοί του!

Μήλος

Κατά την εκτέλεση οχυρωματικών έργων κοντά στην προϊστορική πόλη Φυλακωπή, βρέθηκαν πολλά αρχαία, που γέμιζαν τουλάχιστον τέσσερα μεγάλα κιβώτια. Ολα αυτά τα κράτησε ο λοχαγός Βολντλς Ρούντολφ, μαζί με ένα λίθινο αγαλματάκι καθισμένου παιδιού σε άριστη κατάσταση. Αυτός ο λοχαγός χάρισε μερικά από τα κλοπιμαία στο στρατηγό Σπέιντερ.
Θανάσης Αργυράκης, Αντώνης Καρατζαφέρης στον "Τύπο της Κυριακής"


Διαβάστε περισσότερα »

10 επικίνδυνα πράγματα που όλοι έχουμε σπίτι μας!

Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι χημικές ουσίες που υπάρχουν σε μια ευρεία ποικιλία προϊόντων, τα οποία χρησιμοποιούμε καθημερινά στο σπίτι μας, είναι πιο τοξικές από ό, τι πιστεύαμε μέχρι σήμερα. Αν και κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει το γεγονός ότι οι χημικές ουσίες έχουν κάνει τη ζωή μας ευκολότερη, αφού χάρη σε αυτές κρατάμε τα κουνούπια μακριά, περιορίζουμε την καταστροφή των ρούχων από το σκόρο αλλά και χαρίζουμε στο σπίτι μας άρωμα… άνοιξης, οφείλουμε να γνωρίζουμε ποια είναι τα 10 πιο κοινά τοξικά προϊόντα που έχουμε δίπλα μας κάθε στιγμή.
1. Ναφθαλίνη
perierga.gr - 10 επικίνδυνα πράγματα που όλοι έχουμε σπίτι μας!
Δεν σκοτώνει μόνο το σκόρο αλλά και εμάς τους ίδιους! Τα αέρια από τη ναφθαλίνη που εξατμίζεται σιγά σιγά στα ρούχα είναι καρκινογόνα, ενώ εμποτίζουν ρούχα και ντουλάπες. Καλό θα ήταν να πλένουμε τα ρούχα πριν τα φορέσουμε και να αερίζουμε καλά τις ντουλάπες πριν ασχοληθούμε με τα χειμωνιάτικα. Το καλύτερο, βέβαια, είναι να πετάξουμε τις ναφθαλίνες και να τις αντικαταστήσουμε με κέδρο ή λεβάντα σε σακουλάκια.
9. Φυτοφάρμακα
perierga.gr - 10 επικίνδυνα πράγματα που όλοι έχουμε σπίτι μας!
Το 90% των νοικοκυριών χρησιμοποιούν στο σπίτι κάποιο φυτοφάρμακο, είτε πρόκειται για εντομοκτόνo, μυκητοκτόνo, απολυμαντικό ή άλλο είδος. Δεδομένου ότι η πλειοψηφία της έκθεσης των ανθρώπων στα φυτοφάρμακα συμβαίνει σε εσωτερικούς χώρους, φροντίστε να αερίζετε καλά μετά την εφαρμογή και να κρατάτε τα σκευάσματα μακριά από μικρά παιδιά.
8. Έπιπλα με πρεσαρισμένο ξύλο
perierga.gr - 10 επικίνδυνα πράγματα που όλοι έχουμε σπίτι μας!
Αν μπερδευτήκατε λίγο με τον τίτλο, δεν αναφέρομαι στα έπιπλα αυτά καθεαυτά αλλά στην κόλλα που βρίσκεται μέσα στο ξύλο από το οποίο είναι κατασκευασμένα. Πιο συγκεριμένα, το πρεσαρισμένο ξύλο περιέχει στο εσωτερικό του μοριοσανίδες, ινοσανίδες και μονωτικά υλικά, τα οποία συνδέονται μεταξύ τους με κόλλα. Η κόλλα αυτή, λοιπόν, που κρατά όλα τα είδη του ξύλου στη θέση τους, μπορεί να προκαλέσει διάφορα προβλήμα στους ανθρώπους, καθώς θεωρείται ότι είναι η μεγαλύτερη πηγή εκπομπών φορμαλδεΰδης σε εσωτερικούς χώρους!
7. Χημικά στις μοκέτες
perierga.gr - 10 επικίνδυνα πράγματα που όλοι έχουμε σπίτι μας!
Μεταξύ κόλλας και χρωστικών ουσιών που υπάρχουν στις μοκέτες… συμβαίνουν τα χειρότερα για την υγεία μας! 'Η καλύτερα, αυτή η μυρωδιά από την καινούργια μοκέτα είναι που κάνει όλη τη… δουλειά, καθώς μεταφέρει στον εσωτερικό χώρο επικίνδυνες πτητικές οργανικές ενώσεις. Οι Πτητικές Οργανικές Ενώσεις (ΠΟΕ) είναι χημικές οργανικές ενώσεις οι οποίες έχουν αρκετά υψηλή πίεση ατμών υπό φυσιολογικές συνθήκες ώστε να εξατμίζονται σε μεγάλο ποσοστό και να περνούν στην ατμόσφαιρα. Η πιό κοινή ΠΟΕ, είναι το μεθάνιο! Ξετυλίξτε τη μοκέτα εκτός σπιτιού και αφήστε τη μερικές μέρες να αεριστεί καλά. Για να ελαχιστοποιήσετε τις επικίνδυνες εκπομπές των χημικών, αερίζετε καλά όλα τα δωμάτια με καινούργιες μοκέτες.
6. Εκτυπωτές Laser
perierga.gr - 10 επικίνδυνα πράγματα που όλοι έχουμε σπίτι μας!
Οι laser εκτυπωτές εκπέμπουν στον αέρα μικροσκοπικά σωματίδια, τα οποία «κατακάθονται» στην καρδιά και τους πνεύμονες. Αν και δοκιμές μέχρι τώρα κορυφαίων εταιρειών με εκτυπωτές έχουν δείξει ότι οι συγκεντρώσεις των σωματιδίων αυτών στον ανθρώπινο οργανισμό επιστρέφουν στα φυσιολογικά επίπεδα μετά από λίγα λεπτά, το βλαβερό ή όχι αποτέλεσμα εξαρτάται από το χρόνο έκθεσης. Για το λόγο αυτό, καλού-κακού, μην κάθεστε δίπλα σε έναν εκτυπωτή laser (όσοι εργάζονται σε γραφεία!) και για το σπίτι προτιμήστε έναν οικιακό εκτυπωτή inkjet.
5. Χρώματα σε παλιούς τοίχους
perierga.gr - 10 επικίνδυνα πράγματα που όλοι έχουμε σπίτι μας!
Ειδικά σε παλιά σπίτια, χτισμένα πριν από το 1978, το χρώμα των τοίχων μπορεί να περιέχει μόλυβδο. Το άθικτο χρώμα σε μια επιφάνεια ενός παλιού σπιτιού δεν θα σας σκοτώσει! Μόνο όταν αρχίζει να ξεφλουδίζει, απελευθερώνει τα επιβλαβή σωματίδια μολύβδου, που καλό θα ήταν να μην τα εισπνεύσετε. Μην προσπαθήσετε ποτέ να αφαιρέσετε τέτοιου είδους χρώματα με τρίψιμο ή ξύσιμο και αφήστε έναν επαγγελματία να το κάνει. Τα σύγχρονα χρώματα δεν περιέχουν μόλυβδο, αρκεί να είναι επώνυμα.
4. Αρωματικά χώρου
perierga.gr - 10 επικίνδυνα πράγματα που όλοι έχουμε σπίτι μας!
Αν θέλετε να φρεσκάρετε τον αέρα του σπιτιού σας καλό θα ήταν να ανοίγετε συχνότερα το παράθυρο, αφού προηγουμένως τοποθετήσετε στο μπαλκόνι μερικούς βασιλικούς (που είναι και φυσικά αντικουνουπικά!) και αποφύγετε διά ροπάλου τα τεχνητά αρωματικά. Μια μελέτη που έγινε στο Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ απέδειξε ότι όταν αυτά χρησιμοποιούνται υπερβολικά ή σε μικρούς και όχι καλά αεριζόμενους χώρους, απελευθερώνουν διάφορους ρύπους και μάλιστα σε τοξικά επίπεδα. Αυτό οφείλεται στις δύο βασικές χημικές ουσίες που περιέχουν: αιθυλένιο με βάση τους αιθέρες γλυκόλης και τερπένια. Το πρώτο είναι τοξικό από μόνο του, ενώ τα μη τοξικά τερπένια μπορεί να αντιδράσουν με το όζον στον αέρα, σχηματίζοντας έναν δηλητηριώδη συνδυασμό.
3. Πλαστικά μπιμπερό
perierga.gr - 10 επικίνδυνα πράγματα που όλοι έχουμε σπίτι μας!
Στον Καναδά απαγορεύτηκε η πώληση των μπιμπερό που είναι κατασκευασμένα από πολυκαρβονικό πλαστικό, τα οποίο αποτελούν και τον πιο κοινό τύπο που κυκλοφορεί στην αγορά. Κι αυτό επειδή περιέχουν μια χημική ουσία που ονομάζεται δισφαινόλη-Α (BPA), η οποία απελευθερώνεται όταν ζεσταθεί το μπιμπερό. Η εν λόγω ουσία έχει δομή πολύ παρόμοια με τα οιστρογόνα και -εάν μπει στον ανθρώπινο οργανισμό- μπορεί να προκαλέσει κάποια ορμονική διαταραχή. Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη από το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, το 93% των συμμετεχόντων είχαν ανιχνεύσιμα επίπεδα BPA στον οργανισμό τους, ενώ στα παιδιά βρέθηκε υψηλότερη συγκέντρωση.
2. Επιβραδυντικά φλόγας
perierga.gr - 10 επικίνδυνα πράγματα που όλοι έχουμε σπίτι μας!
Συνήθως χρησιμοποιούνται σε στρώματα, ταπετσαρίες, στην τηλεόραση, στην επένδυση του Η/Υ και των κυκλωμάτων του. Τα επιβραδυντικά φλόγας έχουν σώσει πολλές ζωές, προλαμβάνοντας κάποια απρόσμενη πυρκαγιά στο σπίτι, ωστόσο, επιστήμονες έχουν ανακαλύψει μια πιο σκοτεινή πλευρά σε αυτούς τους χημικούς… υπερήρωες, που ονομάζονται πολυβρωμοδιφαινυλαιθέρες. Οι άνθρωποι μπορούν να τις εισπνεύσουν μέσω του αέρα και της σκόνης και αυτές με τη σειρά τους να εξαπλωθούν τόσο πολύ στο σώμα, με επικίνδυνα για την υγεία αποτελέσματα.
1. Καλλυντικά
perierga.gr - 10 επικίνδυνα πράγματα που όλοι έχουμε σπίτι μας!
Περιέχουν φθαλικές ενώσεις, τους γνωστούς «πλαστικοποιητές», που δεσμεύουν το άρωμα και το χρώμα των καλλυντικών! Ανάλογα με τη ματαιοδοξία σας, θα τις βρείτε στα σπρέι μαλλιών, στα σαμπουάν, στα αρώματα, στα αποσμητικά, στα καλλυντικά, ακόμη και στο κλασικό κίτρινο παπάκι που βάζουμε στο μπάνιο! Αυτές οι χημικές ουσίες προκαλούν διαταραχές στις ορμόνες και είναι ιδιατέρως επιβλαβείς για τον ανθρώπινο οργανισμό. Επιλέγετε, λοιπόν, επώνυμα καλλυντικά και χρησιμοποιήστε τα με φειδώ.
perierga.gr


Διαβάστε περισσότερα »

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ: " ΕΠΕΙΔΗ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΜΑΣ, ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΓΕΝΝΩΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΕΝΝΩΝΤΑΙ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ"


ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΟΥ
Ονομάζομαι Αλέξανδρος,
είμαι 33 ετών και άνεργος σχεδόν μία 5ετία. θέλω να κρατήσω περαιτέρω ανωνυμία και θα εκτιμούσα αν διάβαζες αυτό που ανάρτησα στο μπλογκ μ�υ. ..... Η ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΕΔΩ


Διαβάστε περισσότερα »

DCA: Tο φάρμακο του καρκίνου εμποδίζεται να κυκλοφορήσει .. ΒΙΝΤΕΟ


Υπάρχουν θεραπείες για τον καρκίνο που το υπουργείο υγείας δεν θέλει να γνωρίζετε.

Παρακολουθήστε το βίντεο και σκεφτείτε πως μπορείτε να βοηθήσετε για να σωθούν ζωές!


Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Διαβάστε περισσότερα »

ΜΑΖΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΛΙΣΣΑΒΟΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ


Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το απόγευμα στη Λισσαβόνα έξω από το προεδρικό μέγαρο, όπου πραγματοποιούνταν η σύνοδος του Συμβουλίου του Κράτους προκειμένου να συζητηθούν...
τα νέα μέτρα λιτότητας.
br />«Κλέφτες, κλέφτες…» φώναζαν οι διαδηλωτές, κρατώντας επιγραφές με την φωτογραφία του πρωθυπουργού Πέντρου Πάσους Κοέλιου, ο οποίος προκάλεσε τη μήνη των συμπατριωτών του μετά την αναγγελία των αυξήσεων, από τον επόμενο χρόνο, των κρατήσεων για το κοινωνικό κράτος, γεγονός που μεταφράζεται σε περισσότερη μείωση των απολαβών τους.

«Ο λαός έχει κουραστεί να τον κλέβουν και να τον ταπεινώνουν», τόνιζαν στα συνθήματά τους οι διαδηλωτές, οι ο�! �οίο� � ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μη πολιτικοποιημένων κοινωνικών δικτύων.

Πάνω από 11.500 άνθρωποι ανακοίνωσαν στο Facebook την πρόθεσή τους να διαδηλώσουν στη σημερινή κινητοποίηση, εκφράζοντας την «αμέριστη βούλησή τους για αλλαγή».

«Αξιώνουμε την παραίτηση όλης της κυβέρνησης», τόνισε στα τηλεοπτικά δίκτυα ένας σπουδαστής, απηχώντας ένα από τα κύρια συνθήματα της διαδήλωσης, ενώ ένας συνταξιούχος υπερθεμάτι�ε λέγοντας πως «θέλω να διαμαρτυρηθώ ενάντια στα καθάρματα, τους αγράμματους, εκείνους τους ανθρώπους που δεν γνωρίζουν τίποτε από τη ζωή».

Μπροστά από το Προεδρικο Μέγαρο βρίσκονταν αναπτυγμένες δυνάμεις των ειδικών κατασταλτικών δυνάμεων, που έφραζαν την είσοδό του.

Διαβάστε περισσότερα »

Νέου τύπου φοιτητικές ταυτότητες από φέτος

Νέο τύπο φοιτητικής ταυτότητας δίνει το υπουργείο Παιδείας στους φοιτητές και τις φοιτήτριες Πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Η ταυτότητα αυτή θα είναι αυστηρά προσωπική, ενώ εάν το θέλουν οι δικαιούχοι της θα μπορούν να...

περιλάβουν σ' αυτήν και προσωπικά στοιχεία (όπως π.χ. προβλήματα υγείας). Η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για τη δωρεάν έκδοση της νέας φοιτητικής ταυτότητας θα ξεκινήσει στις 24 του μήνα. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, πρόκειται για ένα νέο, ηλεκτρονικό και αδιάβλητο σύστημα. Από τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου και μετά, οι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές όλων των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ της χώρας θα μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους για έκδοση νέας φοιτητικής ταυτότητας, από τη διεύθυνση http://academicid.minedu.gov.gr.

Η νέου τύπου ταυτότητα! θα δ ιαθέτει ισχυρά χαρακτηριστικά μηχανικής αντοχής, καθώς και ασφάλειας έναντι πλαστογραφίας. Επιπλέον, έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να έχει ισχύ για όσα έτη διαρκεί η φοιτητική ιδιότητα και να καλύπτει πολλαπλές χρήσεις, επιπλέον του φοιτητικού εισιτηρίου (πάσο). Συνεπώς, κάθε Ίδρυμα μπορεί να αξιοποιήσει τις νέου τύπου ταυτότητες για την ανάπτυξη νέων, εξειδικευμένων υπηρεσιών και εφαρμογών, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των φοιτητών του.

Για τους πρωτοετείς φοιτητές, θα ισχύσει η παρακάτω διαδικασία:

• η αίτηση θα υποβάλλεται μετά την ολο�λήρωση της εγγραφής τους και αφού παραλάβουν τους κωδικούς πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του οικείου ιδρύματος.

• οι αιτήσεις θα εγκρίνονται ηλεκτρονικά από τις Γραμματείες των Τμημάτων και θα διαβιβάζονται κατόπιν στον ανάδοχο, (που έχει επιλεγεί με Διεθνή Διαγωνισμό) για την εκτύπωση, συσκευασία και διανομή στους δικαιούχους φοιτητές.

Οι φοιτητές δεν θα επιβαρύνονται για την ταυτότητά τους, εκτός από την περίπτωση ανατύπωσης λόγω απώλειας.

Σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, θα παρέχεται, επίσης στο φοιτητή –προαιρ! ετικ ά– η δυνατότητα να περιλάβει στη νέα ταυτότητα επιπλέον στοιχεία, όπως

• (α) αναγραφή πιθανών αλλεργιών, και

• (β) δήλωση δωρητή οργάνων.

Το έργο θα υλοποιηθεί από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, ενώ η χρηματοδότηση του έργου από το πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση», με πόρους της ΕΕ και της Ελλάδας.


Διαβάστε περισσότερα »

Έσκισαν τις βαλίτσες του Παναθηναϊκού

Και ενώ όλοι οι άνθρωποι της ομάδας του Ρεθύμνου έχουν δώσει τον καλύτερό τους εαυτό αναφορικά με την φιλοξενία της αποστολής του Παναθηναϊκού κάποιοι φρόντισαν να χαλάσουν έστω και για λίγο την γιορτή του μπάσκετ στην Κρήτη.
Κατά την προσγείωση της...


ομάδας του «τρ�φυλλιού» στα Χανιά διαπιστώθηκε από τους ανθρώπους των «πράσινων» πως οι βαλίτσες είχαν σκιστεί. Κάποιοι (στο αεροδρόμιο των Χανίων, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες) έσκισαν τις βαλίτσες, ξηλώνοντας τα σήματα του Παναθηναϊκού. Παράλληλα, υπήρξαν και κάποιοι φίλοι του Ολυμπιακού που αποδοκίμασαν την ομάδα του «τριφυλλιού», αλλά η αστυνομία του νησιού τους απομάκρυνε άμεσα από τον χώρο του αεροδρομίου.


Διαβάστε περισσότερα »

Οι υπερωρίες αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων

Tον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων αυξάνουν σε ποσοστό 80% οι πολλές ώρες εργασίας, σύμφωνα με νέα μελέτη του περιοδικού «American Journal of Epidemiology», στην οποία διαπιστώνεται πως οι εργαζόμενοι που κάνουν υπερωρίες υπόκεινται συχνά σε...


καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά επεισόδια. Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, ο συνδυασμ�ς άγχους, αυξημένης αρτηριακής πίεσης και ανθυγιεινής διατροφής, είναι υπαίτιος για πρόωρα καρδιακά προβλήματα που εμφανίζουν πολλοί εργαζόμενοι.

Στη Βρετανία οι εργαζόμενοι βρίσκονται στη δουλειά τους κατά μέσο όρο 42,7 ώρες την εβδομάδα, έναν μέσο όρο που ξεπερνούν οι εργαζόμενοι σε Ελλάδα και Αυστρία. Αντιθέτως, οι Γερμανοί εργάζονται κατά μέσο όρο 42 ώρες την εβδομάδα και οι Δανοί κατά 39,1.

Τα δεδομένα προέκυψαν από διάφορες μελέτες κατά τα διάρκεια των τελευταίων 50 ετών.


Διαβάστε περισσότερα »

Υπό την απειλή βόμβας ένας άνδρας κρατάει όμηρο στις ΗΠΑ

Ένας άνδρας που δηλώνει ότι έχει στην κατοχή του μια βόμβα συνέλαβε τουλάχιστον μία γυναίκα όμηρο σε ένα κτιριακό συγκρότημα γραφείων, στο κέντρο του Πίτσμπουργκ, στην Πενσιλβάνια, ανακοίνωσε το FBI. "Έχουμε μια σύλληψη ομήρων στο Θρι Γκέιτ Σέντερ", ένα...


πολυόροφο κ�ίριο που στεγάζει πολλές επιχειρήσεις στο κέντρο του Πίτσμπουργκ, δήλωσε η Κέλι Κοτσάμπα, εκπρόσωπος του FBI στο Πίτσμπουργκ.

Ο δράστης "δηλώνει ότι έχει μια βόμβα, αλλά δεν έχουμε καμία απόδειξη γι'αυτό προς το παρόν", διευκρίνισε η ίδια.

Τουλάχιστον μία γυναίκα κρατείται όμηρος, πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι προς το παρόν δεν γνωρίζει αν οι όμηροι είναι περισσότεροι.

Η αστυνομία του Πίτσμπουργκ προχώρησε στην εκκένωση του κτιριακού αυτού συγκροτήματος και διαπραγματεύεται με τον άνδρα. Επίσης έχει φέρει ομάδα πυροτεχνουργών και έχει! απο� �λείσει τους γύρω δρόμους.

"Η πρόθεσή μας είναι να μιλήσουμε για όσο καιρό χρειάζεται για να επιλυθεί αυτό με τάξη και ασφάλεια", δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Πίτσμπουργκ Νέιτ Χάρπερ. Δεν υπάρχουν πυροβολισμοί και κανένας δεν έχει τραυματιστεί, πρόσθεσε ο Χάρπερ.


Διαβάστε περισσότερα »

Γέρακας: Ανήλικοι οι ύποπτοι για τη δολοφονία ηλικιωμένης

Στη σύλληψη τεσσάρων Ρομά, ηλικίας 17,17,20 και 25 ετών προχώρησε η αστυνομία, για τη δολοφονία μίας γυναίκας, 79 ετών στις 22 Αυγούστου 2012, στο Γέρακα. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, κίνητρο της ανθρωποκτονίας ήταν η...


ληστεία, καθώς οι δράστες πίστευαν ότι η ηλικιωμένη γυναίκα έχει χρήματακαι τιμαλφή στο σπίτι της. Για το λόγο αυτό, αποπειράθηκαν δύο φορές να διαρρήξουν το σπίτι της, έγιναν όμως αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή.

Την τρίτη φορά, διέρρηξαν το παράθυρο του υπνοδωματίου και μπήκαν στο σπίτι, ακινητοποίησαν την ηλικιωμένη και την φίμωσαν με αποτέλεσμα να προκαλέσουν τον θάνατό της. Στη συνέχεια έψαξαν το σπίτι για πολύτιμα αντικείμενα και αφαίρεσαν χρήματα και χρυσαφικά, τα οποία πούλησαν και μοίρασαν μεταξύ τους το ποσό.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Διαβάστε περισσότερα »

Επίθεση με τάρτα στον πρωθυπουργό του Βελγίου

Σύγχυση προκλήθηκε νωρίτερα στο Διαδίκτυο, όταν ορισμένα μέσα μετέδωσαν ότι ο πρωθυπουργός του Βελγίου «αιμορραγούσε», μετά από επίθεση. Ο Έλιο ντι Ρούπο κατά την άφιξή του στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο των...


Βρυξελλών δέχτηκε επίθεση με μια τάρτα. «Ο πρωθυπουργός είναι καλά. Δεν τραυματίστηκε, δεν μ�τωσε, του έριξαν μόνο μια τάρτα με κόκκινα φρούτα», δήλωσε ο εκπρόσωπός του, Γκιγιόμ ντε Βαλκ.

Η ιστοσελίδα μιας λαϊκής εφημερίδας ανέφερε αμέσως ότι ο πρωθυπουργός «αιμορραγεί» μετά από χτύπημα που δέχτηκε από ένα άτομο. Την πληροφορία αυτή αναπαρήγαγαν και άλλα μέσα, μέχρι που την διέψευσε ο ντε Βαλκ.

Ο Ντι Ρούπο εκφώνησε κανονικά την ομιλία του στο Πανεπιστημίο, που ήταν αφιερωμένη στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα.


Διαβάστε περισσότερα »

Ο πλοίαρχος του Τιτανικού είχε κοπεί στις εξετάσεις πλοήγησης

Ο πλοίαρχος του Τιτανικού, απέτυχε την πρώτη φορά που έδωσε εξετάσεις επειδή δεν επέδειξε επαρκή δεινότητα στην πλοήγηση! Αυτό προκύπτει από ιστορικά αρχεία «Διπλώματα Πλοιάρχων και Αξιωματικών της Μεγάλης Βρετανίας 1850-1927» που δόθηκαν σήμερα στη...


δημοσιότητα. Συγκεκριμένα, ο Έντουαρντ Τζον Σμιθ, ο οποίος πνίγηκε στο ναυάγιο του Τιτανικού έπειτα από σύγκρουση με παγόβουνο στο παρθενικό του ταξίδι το 1912, πήρε το δίπλωμα της πλοήγησης, το 1888. Ο Σμιθ γεννήθηκε το 1850 και εργάστηκε σε ένα σιδηρουργείο, προτού προσληφθεί στη ναυτιλιακή εταιρεία White Star Line το 1880 σαν κατώτερος αξιωματικός του SS Celtic. Πλοίαρχος, έγινε το 1887, στο Republic.

Παρά τις δυσκολίες που φαίνεται ότι είχε στην αρχή, ο Σμιθ έγινε γνωστός ως «Καπετάνιος των εκατομμυριούχων» επειδή η φήμη για την αξιοπιστία του ήταν τόσ! ο με� �άλη που οι πλούσιοι δεν ταξίδευαν με κανέναν άλλον. Ο Σμιθ κυβέρνησε και πολεμικά πλοία στον Πόλεμο των Μπόερ, στη νότια Αφρική. Βυθίστηκε με τον Τιτανικό στις 15 Απριλίου του 1912, και η σορός του δεν βρέθηκε ποτέ.


Διαβάστε περισσότερα »