Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Με αλυσίδες η κίνηση σε σημεία του επαρχιακού δικτύου της Δ. Μακεδονίας


Με δυσκολία λόγω του χιονιού και του παγετού γίνεται η κίνηση των οχημάτων στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο της Δ. Μακεδονίας....



Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται σε τμήματα των επαρχιακών δρόμων από τα Γρεβενά προς τη Σαμαρίνα, τη Βασιλίτσα, το Περιβόλι και το Μέτσοβο, ενώ το ίδιο ισχύει και για τμήματα στις επαρχιακές οδούς από την Καστοριά προς τη Φλώρινα, μέσω Βιτσίου και προς Ιωάννινα, μέσω Νεστορίου.

Κλειστά για τα οχήματα παραμένουν τα τρία χιλιόμετρα της επαρχιακής οδού Καστοριάς - Φλώρινας από το 25ο ως το 28ο χιλ. στο Βίτσι, λόγω ισχυρών ανέμων που μεταφέρουν όγκους χιονιού στο οδόστρωμα.

Αλυσίδες χρειάζονται και στα ορεινά της Καρδίτσας στη θέση Τύμπανο της εθνικής οδού Καρδίτσας – Άρτας από το 44ο ως το 52ο χλμ. και σε τμήμα του δρόμου στην επαρχιακή οδό Μουζακίου προς την Ανατολική Αργιθέα.



Διαβάστε περισσότερα »

«Δεν θα υπάρξει τέλος στον πόλεμο στην Συρία»


Ο διαπραγματευτής της διεθνούς κοινότητας για την ειρήνη στη Συρία απηύθυνε σήμερα έκκληση στις χώρες που βρίσκονται έξω από τη σύγκρουση να φέρουν τα αντιμαχόμενα μέρη στο τραπέζι των συνομιλιών, προειδοποιώντας πως...

 η χώρα κινδυνεύει να γίνει ένα κράτος στο οποίο θα κυβερνούν οι πολέμαρχοι εκτός αν δοθεί μια ευκαιρία στη διπλωματία.

Ο Λάχνταρ Μπραχίμι, που κληρονόμησε αυτό που φαίνεται ως αδύνατη αποστολή να φέρει ένα τέλος στον πόλεμο αφότου ο προκάτοχός του Κόφι Άναν παραιτήθηκε τον Ιούλιο, έχει ξεκινήσει εντατική διπλωματική εκστρατεία προκειμένου να εξασφαλίσει υποστήριξη σε ένα ειρηνευτικό σχέδιο.

Πέρασε πέντε ημέρες την περασμένη εβδομάδα στη Δαμασκό, όπου συνάντησε τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ. Το Σάββατο επισκέφθηκε τους βασικούς διεθνείς υποστηρικτές του Άσαντ στη Μόσχα και την Κυριακή πήγε στο Κάιρο, όπου ο πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι έχει αναδειχθεί σε έναν από τους πιο ηχηρούς αντιπάλους του Άσαντ.

"Το πρόβλημα είναι πως οι δύο πλευρές δεν μιλούν η μία στην άλλη", είπε. "Εδώ ακριβώς χρειάζεται βοήθεια απέξω".

Το ειρηνευτικό σχέδιο του Μπραχίμι --το οποίο κληρονόμησε από τον Άναν και συμφωνήθηκε επί της αρχής στη Γενεύη τον Ιούνιο--, φαίνεται πως έχει το μοιραίο ελάττωμα ότι δεν κάνει καμία αναφορά στο κατά πόσον ο Άσαντ θα πρέπει να εγκαταλείψει την εξουσία.

Οι αντίπαλοι του σύρου ηγέτη --που έχουν καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος του βόρειου και ανατολικού τμήματος της χώρας τους τελευταίους έξι μήνες--, λένε ότι δεν θα σταματήσουν να πυροβολούν και δεν θα συμμετάσχουν σε συνομιλίες εκτός εάν ο Άσαντ φύγει, και έχουν απορρίψει σε μεγάλο βαθμό την πρωτοβουλία του Μπραχίμι.

Ωστόσο ο Μπραχίμι λέει πως το σχέδιό του είναι το μοναδικό πάνω στο τραπέζι και προβλέπει "κόλαση" αν οι χώρες δεν ωθήσουν και τις δύο πλευρές να συνομιλήσουν.

"Η κατάσταση στη Συρία είναι άσχημη, πολύ, πολύ άσχημη και χειροτερεύει, και ο ρυθμός επιδείνωσης αυξάνεται", δήλωσε ο Μπραχίμι στους δημοσιογράφους.

"Ο κόσμος μιλάει για μια Συρία που διαμελίζεται σε μικρά κράτη... Δεν θα συμβεί αυτό. Αυτό που θα συμβεί είναι μια σομαλοποίηση: πολέμαρχοι". Η Σομαλία παραμένει χωρίς πραγματική κεντρική κυβέρνηση μετά το ξέσπασμα του εμφυλίου πολέμου το 1991.

Περισσότεροι από 45.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη διάρκεια του πολέμου στη Συρία που μετρά 21 μήνες και είναι η πιο μακρά και πιο φονική από τις εξεγέρσεις που ξεκίνησαν να σαρώνουν τον αραβικό κόσμο πριν από δύο χρόνια.

Ακτιβιστές της αντιπολίτευσης είπαν σήμερα πως πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν στη σουνιτική συνοικία Ντέιρ Μπάαλμπεχ της Χομς, η οποία κατελήφθη χθες από τα κυβερνητικά στρατεύματα έπειτα από πολυήμερες μάχες, αν και δεν είναι ακόμη δυνατό να επαληθευτούν ισχυρισμοί για "σφαγή" στη συνοικία. Το αντιπολιτευόμενο Συριακό Δίκτυο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανέφερε πως έχει τεκμηριώσει τις συνοπτικές εκτελέσεις 17 ανδρών.

"Ήταν νέοι και γέροι, κυρίως εκτοπισμένοι που κατέφυγαν στην Ντέιρ Μπάαλμπεχ από κεντρικούς τομείς της Χομς", ανέφερε σε μια ανακοίνωση το Δίκτυο. Σκηνές βίντεο που τράβηξαν ακτιβιστές δείχνουν τα πτώματα οκτώ ανδρών που φαίνεται να φέρουν τραύματα από σφαίρες στο πρόσωπο και το κεφάλι.

Καθώς οι συριακές αρχές επιβάλλουν αυστηρούς περιορισμούς σε ανεξάρτητα μέσα που βρίσκονται επί τόπου, οι σκηνές αυτές δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν.

Ο Νατζάτι Ταγιάρα, βετεράνος πολιτικός της αντιπολίτευσης από τη Χομς που βρίσκεται σε επαφή με την πόλη, δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς πως οι κάτοικοι εκτιμούν ότι ο απολογισμός των νεκρών μπορεί να φθάνει τους 260, αν και η περιοχή έχει αποκλειστεί από κυβερνητικές δυνάμεις και τους συμμάχους τους παραστρατιωτικούς.

"Φοβάμαι πως έχουμε δει μια σφαγή στην Ντέιρ Μπάαλμπεχ και μια στρατιωτική υποχώρηση των ανταρτών λόγω της έλλειψης οργάνωσής τους. Χρειάζονταν πυρομαχικά εδώ και πολύ καιρό και στο τέλος τούς τελείωσαν", είπε.

"Οι επικοινωνίες είναι δύσκολες και προσπαθούμε να βάλουμε μαζί τα κομμάτια για το τι έγινε στο Ντέιρ Μπάαλμπεχ. Μέχρι τώρα ξέρουμε πως οι δυνάμεις του καθεστώτος μπήκαν μέσα μετά την αποχώρηση των ανταρτών και εκτέλεσαν συνοπτικά δεκάδες ανθρώπους, περιλαμβανομένων αμάχων".

Ο Ταγιάρα είπε πως η πτώση της Ντέιρ Μπάαλμπεχ υπονόμευσε τις γραμμές εφοδιασμού των περιοχών που έχουν καταληφθεί από τους αντάρτες μέσα στην πόλη.

Ο Μπιλάλ αλ-Χόμσι, ακτιβιστής της αντιπολίτευσης στην Παλιά Χομς, είπε πως πολεμικά αεροσκάφη MiG βομβάρδισαν την περιοχή στη διάρκεια της νύχτας και πύραυλοι μεσαίου βεληνεκούς έπληξαν στην περιοχή της αλ-Χαλιντίγια, μια σουνιτική συνοικία υπό τον έλεγχο των ανταρτών.

Στο βορρά, ακτιβιστές της αντιπολίτευσης δήλωσαν πως μαχητές περικύκλωσαν μια βάση αντιαεροπορικής άμυνας κοντά στο αεροδρόμιο του Χαλεπιού, νότια της διαφιλονικούμενης πόλης. Στην περιοχή σημειώθηκαν σφοδρές συγκρούσεις και μαχητικά βομβάρδισαν θέσεις των ανταρτών κοντά στη βάση στην προσπάθεια να σπάσουν την πολιορκία.

Στη βόρεια πόλη Αζάζ, όπου ακτιβιστές είπαν πως 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν έξι σπίτια καταστράφηκαν από αεροπορικά πλήγματα, οι νεκροθάφτες άρχισαν ήδη να σκάβουν τάφους για τα επόμενα θύματα.

"Ξέρουμε πως το αεροπλάνο θα έρθει να μας κτυπήσει, έτσι προετοιμαζόμαστε", είπε ο Άμπου Σουλάιμαν, ένας από αυτούς, στο κοιμητήριο Σέιχ Σάαντ.


Διαβάστε περισσότερα »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Πώς μπορείτε να βγείτε κερδισμένοι στην κρίση

Η γροθιά του planet-greece στην κρίση

Διαβάστε πώς μπορείτε να έχετε ΔΩΡΕΑΝ παροχές υγείας, στα καλύτερα ιδιωτικά νοσοκομεία (!!!) γενναίες εκπτώσεις σε αμέτρητα καταστήματα, ταξιδιωτικά γραφεία, είδη βαπτιστικών - γάμου και υπηρεσίες, καθ' όλη την διάρκεια του χρόνου! Γιατί και η κρίση θέλει καλοπέραση....




Ο κατάλογος με τις ΔΩΡΕΑΝ παροχές Υγείας:

ΝΕΟΝ ΑΘΗΝΑΙΟΝ MD HOSPITAL - Νοσοκομείο

ΥΠΗΡΕΣΙΑ CALL CENTER ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ ME
ΠΑΘΟΛΟΓΟ – ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟ –ΧΕΙΡΟΥΡΓΟ

Δωρεάν και απεριόριστες επισκέψεις, για τις ειδικότητες του Παθολόγου, Καρδιολόγου, Χειρουργού, Ορθοπεδικού για όλο το 24ωρο.
Για τις λοιπές ειδικότητες όπως : Αγγειοχειρουργό, Γυναικολόγο, Νευρολόγο, Νευροχειρουργό, Δερματολόγο,
Ωτορινολαρυγγολόγο, Ουρολόγο κατόπιν ραντεβού, η επίσκεψη διαμορφώνεται στα 10€
Ηλεκτροκαρδιογράφημα : ΔΩΡΕΑΝ
Triplex καρδιάς : 60€
Triplex σώματος (εκτός κάτω άκρων) : 40€
Υπέρηχοι σώματος (εκτός μαστών) : 30€
Μικροβιολογικές : Τιμές Δημοσίου

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΕ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ
- Δωρεάν μεταφορά με ασθενοφόρο, εφόσον προκύψει νοσηλεία στην κλινική
- Σε περίπτωση μή νοσηλείας :
α. Για μεταφορά που έχει σκοπό την επίσκεψη στο διαγνωστικό τμήμα της κλινικής και εντός των ορίων του
μεγάλου δακτυλίου, κατόπιν ραντεβού η χρέωση θα είναι 80€
β. Πέραν των ορίων του μεγάλου δακτυλίου και εντός του νομού Αττικής η χρέωση θα είναι : 150€
γ. Εκτός νομού Αττικής και εφόσον προκύψει νοσηλεία η χρέωση θα αντιστοιχεί με 2 € ανά χιλιόμετρο.

ΟΜΙΛΟΣ ΕΥΡΩΙΑΤΡΙΚΗ - www.euromedic.gr
Προσφορές για τα μέλη :

Στα πλαίσια του ετήσιου προληπτικού ελέγχου : η Ευρωιατρική προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ ετήσιο check up, που περιλαμβάνει τις ακόλουθες εξετάσεις : Γενική Αίματος, Ουρία, Ουρικό Οξύ, Σάκχαρο, Κρεατινίνη, Χοληστερίνη, Τριγλυκεριδια, Tαχύτητα Καθίζησης.

Προνομιακός τιμοκατάλογος για τη διενέργεια διαγνωστικών εξετάσεων με εκπτώσεις μέχρι και 70% επί των ιδιωτικών
τιμοκαταλόγων

Δωρεάν κατ'οίκον αιμοληψία

Έκπτωση 40% στα πακέτα check up που επισυνάπτονται

50% έκπτωση επί του ιδιωτικού τιμοκαταλόγου στις εξετάσεις που για οποιοδήποτε λόγο δεν λαμβάνουν έγκριση από
τον ΕΟΠΥΥ

ΚΕΝΤΡΑ ΟΜΙΛΟΥ ΕΥΡΩΙΑΤΡΙΚΗ

ΚΑΡΔΙΟΑΝΑΛΥΣΙΣ - Ιδιωτικό Διαγνωστικό
Κουρτής Σπύρος - Καρδιολόγος Ομήρου 60 Νέα Σμύρνη, ΤΗΛ. 2109312191

α. Επίσκεψη και καρδιογράφημα: 30 €
β. Επίσκεψη, καρδιογράφημα και triplex: 50 €
γ. Επίσκεψη και δοκιμασία κόπωσης και triplex: 80 €
δ. Επίσκεψη και χόλντερ: 50 €
ε. Επίσκεψη και χόλντερ πιέσεως: 50 €

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ:

α. Εξέταση, Βεβαίωση, Καρδιογράφημα και Triplex: 50 €
β. Επόμενες βεβαιώσεις εντός του έτους: Δωρεάν


ATHENS BEVERLY HILLS MEDICAL GROUP :
ΚΟΛΩΝΑΚΙ : Καρνεάδου 41, 106 76 Αθήνα ΤΗΛ. 2107230502, FAX. 2107246953
ΓΛΥΦΑΔΑ : Βασιλέως Γεωργίου 12 & Λαοδίκης 33-36, 166 74 ΤΗΛ. 2108949920,
FAX: 2108949090

Προσφορές για τα μέλη :
ΕΚΠΤΩΣΗ 20% στις χειρουργικές επεμβάσεις αισθητικής και πλαστικής χειρουργικής

ΕΚΠΤΩΣΗ 20% στις δερματολογικές - αντιγηραντικές θεραπείες προσώπου και σώματος
ΕΚΠΤΩΣΗ 20% στην αισθητική γυναικολογία
Με το ετήσιο τεστ παπ, δωρεάν ο γυναικολογικός υπέρηχος
ΕΚΠΤΩΣΗ 20% στις ιατρικές επισκέψεις σε: γενικό χειρουργό, αγγειοχειρουργό, ορθοπαιδικό, ουρολόγο-ανδρολόγο, ενδροκρινολόγο
ΕΚΠΤΩΣΗ 20% στις υπηρεσίες οδοντιατρικής (εξαιρούνται οι υπηρεσίες προσθετικής και τα εμφυτεύματα)
EΚΠΤΩΣΗ 10% στη μεταμόσχευση μαλλιών με τις πιο εξελιγμένες τεχνικές
ΕΚΠΤΩΣΗ 10% στη θεραπεία κατά της τριχόπτωσης PRP (Platelet Rich Plasma) με αυξητικούς παράγοντες
ΕΚΠΤΩΣΗ 20% στις θεραπείες αισθητικής
ΕΚΠΤΩΣΗ 20% στις συνεδρίες διαιτολογίας
ΕΚΠΤΩΣΗ 20% στις συνεδρίες συμβουλευτικής
ΕΚΠΤΩΣΗ 20% στις συνεδρίες life coaching (προσωπική υποστήριξη)
ΕΚΠΤΩΣΗ 20% στα καλλυντικά Athens Beverly Hills MD Formulas

Από τις παραπάνω εκπτώσεις σε όλες τις υπηρεσίες εξαιρούνται, όπου απαιτούνται, τα νοσήλεια, τα φάρμακα, το ειδικό και αναλώσιμο υλικό.

ΔΩΡΕΑΝ η πρώτη επίσκεψη, εξέταση και παροχή συμβουλών για οποιοδήποτε πρόβλημα αισθητικής και πλαστικής
χειρουργικής
ΔΩΡΕΑΝ η πρώτη συνεδρία διαιτολογίας (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)
ΔΩΡΕΑΝ η πρώτη συνεδρία life coaching (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)

ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ - www.iatriko.gr
Διστόμου 5-7, Μαρούσι Αθήνα Tηλ :210-6198100 έως 120 Φαξ :210-6198555

Απεριόριστες Ιατρικές Επισκέψεις : Στους εφημερεύοντες ιατρούς στα εξωτερικά ιατρεία των Νοσοκομείων του Ομίλου (Παθολόγο, Καρδιολόγο, Ορθοπεδικό, Χειρουργό ΣΕ ολα ΤΑ Νοσοκομεία Ομίλου ΤΟΥ ΣΕ Αττική ΚΑΙ Θεσσαλονίκη
ΚΑΙ ΣΤΗΝ Παιδίατρο Παιδιατρική Κλινική Ιατρικού Διαβαλκανικού ΤΟΥ Θεσσαλονίκης), 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο έναντι συμβολικού αντιτίμου 25 € / επίσκεψη.

Έκπτωση 20% στις Επισκέψεις στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία : Σε όλες τις ειδικότητες στα Νοσοκομεία του Ομίλου (Δευτέρα-Παρασκευή μετά από Τηλεφωνικό Ραντεβού).

Έκπτωση 40% στις Διαγνωστικές Εξετάσεις : στα εξωτερικά ιατρεία των Νοσοκομείων του Ομίλου.

Δωρεάν χρήση της Υπηρεσίας των Ασθενοφόρων (ΕΜΣ) : η μοναδική πιστοποιημένη υπηρεσία στην Ελλάδα με
-9001:2000

Δωρεάν χρήση ΤΟΥ Συντονιστικού Κέντρου ΓΙΑ παροχή ΙατρικώνΣυμβουλών 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο:
στο τηλέφωνο 210 6288090

Προνομιακές τιμές σε check up : . για άντρες, Γυναίκες ΚΑΙ παιδία

Έκπτωση 10% ΣΤΑ έξοδα Νοσηλείας ΣΕ ολα ΤΑ Νοσοκομεία τουΟμίλου (εξαιρουμένων φαρμάκων, υλικών και
αμοιβών ιατρών) σε περίπτωση που δεν καλύπτονται 100% από ασφαλιστική εταιρία

Επίσης είναι δυνατή η πίστωση μέχρι 60 ημέρες των λογαριασμώντων ασφαλισμένων νοσηλευομένων, προκειμένου να μην εκταμιευτούν χρήματα για την αποπληρωμή των νοσηλίων.

ΠΕΙΡΑΙΚΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ - Γενική Κλινική

Δωρεάν οκτώ επισκέψεις στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία της Κλινικής σε προγραμματισμένα περιστατικά στους εφημερεύοντες ιατρούς (Παθολόγο, Καρδιολόγο, Ορθοπεδικό και Χειρουργό).
Δωρεάν Checkup ετησίως το οποίο περιλαμβάνει: Γενική Αίματος, Ουρία,Κρεατινίνη, Σάκχαρο, Χοληστερίνη,
SGOT, SGPT, Ηλεκτροκαρδιογράφημα, Καρδιολογική Εξέταση, Παθολογική Εξέταση.
Διαγνωστικές εξετάσεις απεριόριστα σε τιμές Δημοσίου.
Δωρεάν μεταφορά με ασθενοφόρο της Κλινικής εντός του Λεκανοπεδίου Αττικής, όταν το περιστατικό είναι επείγον και
εφόσον ακολουθήσει εισαγωγή και νοσηλεία.
Έκπτωση 25% στα νοσήλια (δωμάτιο και εξετάσεις), στο επιπλέον ποσό αφαιρουμένου του ποσού που
καλύπτει ο κύριος ασφαλιστικός φορέας και η ασφαλιστική εταιρεία.
Δωρεάν Αιμοληψία κατ' οίκον για διαγνωστικές - μικροβιολογικές εξετάσεις αξίας άνω των 50 Ευρώ.

ΠATΕΛΑΡΟΥ- ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ
Δαβάκη 42 Καλλιθέα ΤΗΛ. 210 9512619

ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ:
Οδοντιατρικός έλεγχος, Ορθοδοντικός έλεγχος, Γναθοχειρουργικός έλεγχος, Περιοδοντικός έλεγχος, Παιδοδοντικός έλεγχος, Ακτινογραφικός έλεγχος (ψηφιακή ακτινογραφία), Σχέδιο θεραπείας, Καθαρισμός, Επανεξέταση, Έκδοση πιστοποιητικού, Θεραπεία με όζον (συμπληρωματική θεραπεία για την πρόληψη και αντιμετώπιση της ουλίτιδας)
Ανώδυνη ηλεκτρονική αναισθησία

Επιπλέον:
Έκπτωση απο 15% έως και 50% στις λοιπές οδοντιατρικές εργασίες ενδεικτικά:
Αποχρωματισμός (20 €),
Εμφράξεις σύνθετης ρητίνης 1ης ομάδας (30 € από 60 €),
Φθορίωση και οδηγίες στοματικής υγιεινής (20 € από 40 €),
Λεύκανση (απο 75 €),
Προληπτικές καλύψεις οπών και σχισμών για την αποφυγή τερηδόνας (20 € από 40 €)


MEDI ESTETICA - ΚΕ ντ ΡΟ Ιατρικής Αισθητικής Χειρουργικής ΚΑΙ, Εφαρμογές Laser
www.mediestetica.gr
Δρ Μαλτζάρης Αθ. Νικόλαος (Μέλος athens beverlyhills Medical Group) Τηλ. για ραντεβού: 6973885685

Necdiet θεραπεία καταπολέμηση παχυσαρκίας, τοπικού πάχους και κυτταρίτιδας: 600 €
Θεραπεία Μπότοξ: 230 €
Θεραπεία Υαλουρονικού οξέως: 250 €
Ενέσιμη σώματος Μεσοθεραπεία - προσώπου: 95 €
Laser Αποτρίχωση μασχάλες: 50 €
Laser Αποτρίχωση μπικίνι: 50 €
Full Face: 70 €
Χέρια: 80 €
Ανδρικό στήθος: 100 € - κοιλιά: 100 € - πλάτη: 150 €
Έκπτωση 15% στις χειρουργικές επεμβάσεις Πλαστικής Χειρουργικής

Τμήμα Αισθητικής Αντιγήρανση:
Θεραπεία καθαρισμού προσώπου και καθαρισμού φρυδιών: 30 €
Επαγγελματικό - Νυφικό μακιγιάζ: 170 €

Οι άνωθεν προσφορές είναι χωρίς Φ.Π.Α. και ισχύουν για 6 μήνες


CARE AT HOME - ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΣΑΣ ΚΩΣΤΑΡΕΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ & ΣΙΑ Ε.Ε.
Ξάνθου 56 Κερατσίνι ΤΗΛ. 210 4007909 http://www.careathome.gr

Έκπτωση 10% στις τιμές καταλόγου για όλες τις υπηρεσίες
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ PHYSIOPOLIS ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΜΑΡΙΑΣ Μ. ΣΑΧΑ
Παπαναστασίου 3 Χαλάνδρι (Μετρό Αγ. Παρασκευής) ΤΗΛ. 210 6800175, 210 6810898
www.physiopolis.gr

Έκπτωση 25% στη φυσικοθεραπεία και 20% σε υπηρεσίες ευεξίας και κολύμπι το μωρό
ΔΕΡΜΑΤΟΛOΓΙΚΗ ΑΧΑΡΝΩΝ - ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Δημοσθένους 25 Αχαρναί ΤΗΛ. 210 2443754

Έκπτωση 30% στα Laser Αποτρίχωσης
ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ Α.Ε. ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟ www.sychronosasklipios.gr
Λεωφ.. Ελευθερίας 47 (προέκταση Αμφιθέα) & Όθωνος 1 Άλιμος ΤΗΛ. 210 9829899, ​​210 9821200, 210 9812906

Έκπτωση 30% στις τιμές καταλόγου στις εργαστηριακές εξετάσεις και 10% επί της αμοιβής της επίσκεψης ιατρού


Και δεν είναι μόνο αυτά....!!!


Γίνε και εσύ Μέλος του Παρόν Club, μόνο με 4 ευρώ το μήνα (49 ευρώ το χρόνο)

Γιατί αξίζουμε περισσότερα!

Σήμερα, μέσα στην σκληρή και δύσκολη πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι, η ομάδα συντακτών του Planet-Greece , πέρα από την έγκυρη και άμεση ενημέρωση των αναγνωστών και φίλων του blog μας, θεωρεί υποχρέωσή της την αναζήτηση δράσεων και ενεργειών που θα συμβάλλουν στη διάδοση πνεύματος ενότητας και συνεργασίας, αλληλεγγύης και συσπείρωσης των αγορών .

Σ' αυτή τη διαδρομή αναζήτησης συναντήσαμε και γνωρίσαμε το Παρόν Club και τον κόσμό του!
Το Παρόν Club

• Υποδέχεται και δίνει χώρο στους παρόχους- επαγγελματίες και επιχειρηματίες που επιθυμούν να παρουσιάζουν τα προϊόντα τους και τις υπηρεσίες τους με το δικό τους προφίλ, εντελώς δωρεάν.

• Τα μέλη του απολαμβάνουν αποκλειστικά προνόμια όπως: Δωρεάν παροχές και μεγάλες εκπτώσεις σε ιδιωτικά θεραπευτήρια και διαγνωστικά κέντρα, δώρο επιταγές, κουπόνια, πρωτότυπους διαγωνισμούς, συμμετοχή σε εκδηλώσεις.

• Ανταποδίδει στον άνθρωπο το χρηματικό ποσό (49ευρώ) της συνδρομής μέλους,μέσα από ενέργειες και δράσεις υποστηρίζοντας κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες.
Είναι ένα βήμα για να αισθανθούμε το μόνιμο αίσθημα της αλληλεγγύης!

Οι άνθρωποι του Παρόν Club μας έπεισαν ότι: 

• Η αυτοάμυνα της ίδιας της κοινωνίας μπορεί να δημιουργήσει σχέδιο επιβίωσης παντός καιρού !
• Όλοι μαζί, με κοινές δράσεις, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την υποβάθμιση της αγοραστικής μας δύναμης και του βιοτικού επιπέδου της Ζωής μας, εξ αιτίας της οικονομικής ύφεσης .

Βασίζεται στην αλληλοβοήθεια και συνέργεια των ανθρώπων, εφαρμόζει πρακτικές που οδηγούν σε χαμηλότερες τιμές, δίνει μεγαλύτερη αγοραστική ισχύ στον πενιχρό μισθό μας. Προσφέρει κοινωνικές υπηρεσίες, προάγει τον πολιτισμό και μας υπενθυμίζει τα δομικά στοιχεία του πολιτισμού μας, όπως η συλλογικότητα και η κοινωνικότητα.

Το παρόν club είναι εδώ, από σήμερα φιλοξενείται στον ιστότοπο του Blog μας, γιατί όλοι μαζί μπορούμε να διευκολύνουμε τη μετάβαση στη νέα εποχή, να συμβάλουμε και να υποστηρίξουμε- υπέρ του καταναλωτή την αλλαγή νοοτροπίας που επιβάλει η σημερινή οικονομική συγκυρία.

Σκοπός του ΠΑΡΟΝ CLUB

To ΠΑΡΟΝ CLUB είναι εδώ για να συμβάλει και να υποστηρίξει τη μετάβαση στη νέα εποχή. Σκοπός του ΠΑΡΟΝ CLUB είναι να βρίσκει και να σας παρουσιάζει μέσα από το www.paronclub.gr τα καλύτερα προϊόντα & υπηρεσίες της αγοράς, σε προνομιακές τιμές, για τα μέλη μας, ΕΣΑΣ!

Παροχή κοινωνικής προσφοράς μέσα από αγαθά και υπηρεσίες.

Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλη ΤΩΡΑ. Η ετήσια συνδρομή μέλους είναι μόλις 49 ευρώ!

Κερδίστε άμεσα ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ παροχές, όπως:

  • Ετήσιο Check-Up
  • Απεριόριστες επισκέψεις σε παθολόγο, καρδιολόγο, ορθοπεδικό
  • Οδοντιατρικός έλεγχος και καθαρισμός δοντιών (+έκδοση πιστοποιητικού για το σχολείο)
  • Συνάντηση με διατροφολόγο και λιπομέτρηση
  • On line ενημέρωση που παρέχει: συμβουλές από δικηγόρο, συμβουλές από φοροτεχνικό

Επιπλέον παροχές:

  • Ειδικές τιμές σε καταναλωτικά προϊόντα: Ένδυσης, υπόδησης, είδη δώρου, Οπτικά, Εξοπλισμός σπιτιού, Γάμος, Βάπτιση, Αξεσουάρ αυτοκινήτου
  • Ειδικές τιμές σε υπηρεσίες: Ομορφιάς, Αισθητικής, Άθλησης, Φροντίδας κατοικιδίου, Συντήρησης αυτοκινήτου, Εστίαση, Διασκέδαση, Ταξίδια
  • Διαγνωστικά κέντρα: Αξονικές, Αιματολογικές & Μαγνητικές Εξετάσεις σε τιμές ΦΕΚ

Planet-Greece και ΠΑΡΟΝ CLUB μαζί!

Γιατί, επιμένουμε, αξίζουμε περισσότερα!

Για να γίνετε μέλη και να μάθετε ακόμη περισσότερα πατήστε ΕΔΩ

Για να ενημερωθείτε για ΟΛΑ τα συνεργαζόμενα καταστήματα, που έχετε γενναίες εκπτώσεις, επιλέξτε μία από τις κατηγορίες που ακολουθούν:

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
ΑΓΟΡΕΣ
ΔΙΑΚΟΠΕΣ
ΟΜΟΡΦΙΑ
ΛΟΙΠΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ & ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ
ΓΑΜΟΣ & ΒΑΠΤΙΣΗ


Διαβάστε περισσότερα »

500… «Ινδοί» Αϊ-Βασίληδες σε παραλία!


Ο Ινδός γλύπτης Sudarsan Pattnaik ασχολείται από την παιδική του ακόμη ηλικία με τη γλυπτική στην άμμο, «εν είδει παιχνιδιού» όπως λέει και ο ίδιος...





Ζωγραφική και γλυπτική στην άμμο έχουν την τιμητική τους και φέτος όπου 500 και πλέον Αϊ-Βασίληδες έκαναν εντυπωσιακή εμφάνιση στην παραλία Πουρί της Ινδίας.



Μαζί με τους μαθητές του ο Sudarsan δημιούργησαν… αμμώδεις Αϊ-Βασίληδες σε όλα τα σχήματα και τα μεγέθη, εντυπωσιάζοντας το πλήθος που τους παρακολουθούσε.





Στο κέντρο της εγκατάστασης δεσπόζει ένας γιγάντιος «Ιησούς» με το μήνυμα: «Go Green, Save Earth», σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κόσμου σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος με κάθε τρόπο.

ΠΗΓΗ: perierga.gr


Διαβάστε περισσότερα »

Η Μόσχα στέλνει πολεμικά πλοία στη Συρία


Ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο εγκατέλειψε το αγκυροβόλιό του στη Μαύρη Θάλασσα για τη Συρία όπου θα το συναντήσουν άλλα δύο πλοία για το ενδεχόμενο μιας εκκένωσης των Ρώσων από τη χώρα αυτή, όπως μεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων...



Το πλοίο Novotcherkassk, μεταφέροντας μία μονάδα πεζικού και στρατιωτικό υλικό, αναμένεται το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου στη ρωσική βάση Ταρτούς, διευκρίνισε μία πηγή του ρωσικού γενικού επιτελείου στρατού.

Άλλα δύο σκάφη, το Azov και το Nikolai Filtchenkov, έχουν επίσης εγκαταλείψει τα αγκυροβόλιά τους για τη Συρία, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Τα τρία πλοία θα συμμετάσχουν, σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης, σε ασκήσεις ανοικτά των συριακών ακτών στις οποίες εμπλέκονται μονάδες του στόλου τριών χωρών.

Στις αρχές Δεκεμβρίου, το Novotcherkassk και άλλο ένα πλοίο, το Saratov, είχαν κάνει μια στάση στην Ταρτούς, μοναδική ρωσική ναυτική βάση στη Μεσόγειο. Οι λεπτομέρειες της αποστολής αυτής δεν έγιναν γνωστές.

Η βάση της Ταρτούς, που βρίσκεται 220 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Δαμασκού, δημιουργήθηκε βάσει μιας συμφωνίας το 1971, επί σοβιετικής εποχής.
Αποτελείται από στρατώνες, κτίρια αποθήκευσης, πλωτές δεξαμενές, ένα σκάφος για να πραγματοποιεί επισκευές, και απασχολεί περίπου πενήντα ρώσους ναύτες, σύμφωνα με τα επίσημα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν δηλώσει πως έχουν αρχίσει προετοιμασίες για μια ενδεχόμενη απομάκρυνση των ρώσων υπηκόων από τη Συρία, στην περίπτωση μιας πτώσης του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Διαβάστε περισσότερα »

Συνεχίζουν να ασχολούνται με τον Παπακωνσταντίνου και την "λίστα Λαγκάρντ" τα διεθνή ΜΜΕ


Κατηγορίες για αλλοίωση δίσκου ηλεκτρονικού υπολογιστή με 2.000 ονόματα Ελλήνων με λογαριασμούς σε ελβετική τράπεζα αντιμετωπίζει πρώην υπουργός Οικονομικών της χώρας, καθώς νέες έρευνες ξεκίνησαν από την οικονομική αστυνομία για φοροδιαφυγή...



Οπως γράφουν οι Financial Times, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος έλαβε τη λίστα από τις γαλλικές αρχές το 2010, αρνήθηκε ότι παρενέβη σε αυτή για να αφαιρέσει λεπτομέρειες λογαριασμών τριών συγγενικών του προσώπων.

Τα ονόματα μίας ξαδέλφης του κ.Παπακωνσταντίνου, του συζύγου της και του συζύγου άλλης μίας ξαδέλφης του ήταν στο δεύτερο αντίγραφο της λεγόμενης «λίστας Λαγκάρντ» που ζητήθηκε από Ελληνες αξιωματούχους έπειτα από καταγγελίες ότι κάποια ονόματα έμειναν απέξω όταν τα δεδομένα μεταφέρθηκαν σε δίσκο USB.

Τα τρία αυτά ονόματα δεν εμφανίζονταν στη λίστα μέσα στο USB, σύμφωνα με την 19σέλιδη έκθεση των οικονομικών εισαγγελέων που διαβιβάστηκε στην ελληνική βουλή, προσθέτει το δημοσίευμα.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, η οποία στον τίτλο της αναφέρει «Βαθαίνει το σκάνδαλο στην Ελλάδα σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ». Η εφημερίδα τονίζει ότι ένα σκάνδαλο διαφθοράς που περιλαμβάνει μία λιστα χιλιάδων Ελλήνων με λογαριασμούς σε τράπεζα της Ελβετίας πήρε νέα τροπή την Παρασκευή, με επίκεντρο τον πρώην υπουργό Οικονομικών, που παρέλαβε τη λίστα για λογαριασμό της Ελλάδας.

Το Γαλλικό Πρακτορείο ανέφερε ότι ένα φορολογικό σκάνδαλο στην Ελλάδα πήρε νέα τροπή μετά την αποκάλυψη ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών της χώρας, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απέκρυψε ονόματα συγγενών του από μία λίστα «υπόπτων φοροδιαφυγής».


Διαβάστε περισσότερα »

Συνομιλίες Τουρκίας - Οτσαλάν για κατάθεση όπλων από το ΡΚΚ


Συνομιλίες με τον φυλακισμένο ηγέτη του ΡΚΚ, Αμπντουλάχ Οτσαλάν διεξάγει η τουρκική κυβέρνηση, προκειμένου να πείσει την οργάνωση να καταθέσει τα όπλα και να λήξει μία ένοπλη σύγκρουση δεκαετιών, δήλωσε σήμερα ανώτερος σύμβουλος του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν...



Ο Γιαλτσίν Ακντογάν, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Taraf, τόνισε ότι στόχος των συνομιλιών είναι να πειστούν οι αντάρτες του ΡΚΚ να καταθέσουν οριστικά τα όπλα για καλό, ενώ σημείωσε ότι η Τουρκία δεν αναζητά μία προσωρινή ανακωχή, παρόμοια με εκείνες του παρελθόντος.

Οι δηλώσεις του Ακντογάν έρχονται λίγες μέρες αφότου ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ερντογάν, είπε ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες μιλούσαν με τον Οτσαλάν, αλλά η συνέχιση των επαφών μαζί του θα εξαρτούντο από τα αποτελέσματα.

«Εάν δούμε φως στο τούνελ, τότε θα συνεχίσουμε τις συνομιλίες. Εάν όχι, θα σταματήσουμε εδώ», είχε δηλώσει ο Ερντογάν, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Η Τουρκία έχει παραδεχθεί μυστικές συνομιλίες με τον Οτσαλάν και άλλα μέλη του ΡΚΚ πρόσφατα, οι οποίες, ωστόσο, σύμφωνα με αξιωματούχους ήταν αποτυχημένες.

Περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι- άμαχοι, αντάρτες και στρατιώτες- έχουν σκοτωθεί από το 1984 οπότε και το ΡΚΚ ξεκίνησε τον ένοπλο αγώνα του, ζητώντας αυτονομία των Κούρδων στην νοτιοανατολική Τουρκία.

Ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν φυλακίστηκε το 1999 και πιστεύεται ότι ακόμη ασκεί επιρροή στο ΡΚΚ. Τον περασμένο μήνα, έπειτα από αίτημά του, δεκάδες κούρδοι κρατούμενοι έδωσαν τέλος στην απεργία πείνας που είχαν ξεκινήσει ζητώντας περισσότερα δικαιώματα για τους Κούρδους και καλύτερες συνθήκες μέσα στις φυλακές.


Διαβάστε περισσότερα »

Η άνοδος και η πτώση του Παπακωνσταντίνου


Ειρωνεία της τύχης; Ο ίδιος άνθρωπος που ζήτησε τη λίστα Λαγκάρντ το καλοκαίρι του 2010, ο τότε υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, καλείται σήμερα να απαντήσει στα αμείλικτα ερωτήματα που ανακύπτουν για τον τρόπο που τη χειρίστηκε....

 Μοιραία, οι επιλογές του στο κρίσιμο αυτό θέμα ρίχνουν βαριά σκιά στο σύνολο της περιόδου διακυβέρνησης της χώρας από τον τότε πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου, εφόσον από τον Οκτώβριο του 2009 ο κ. Παπακωνσταντίνου διετέλεσε ως υπουργός Οικονομικών ο στενότερος συνεργάτης του επικεφαλής της κυβέρνησης.

Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου χειρίστηκαν σε στενή μεταξύ τους συνεργασία την κρισιμότερη συγκυρία της Μεταπολίτευσης: τον αποκλεισμό από τις διεθνείς αγορές και τον κίνδυνο της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας της Ελλάδας τον Μάιο του 2010, οδηγώντας τη χώρα στον διεθνή οικονομικό έλεγχο. Η Ιστορία θα κρίνει. Αυτό πάντως που καταλογίζουν στον πρώην υπουργό Οικονομιών έλληνες και ξένοι παρατηρητές είναι ότι εξαντλήθηκε στο κρίσιμο θέμα της φορολογικής δικαιοσύνης και της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής στο επικοινωνιακό επίπεδο και σε αυτό της νομικής προε�οιμασίας. Από τους γιατρούς στο Κολωνάκι ως τους 250 «Ράμπο» του ΣΔΟΕ που «σάρωναν» τα νησιά το καλοκαίρι του 2010 και τους έλεγχους για χιλιάδες κρυφές πισίνες μέσω Google Earth, το υπουργείο και ο ίδιος κατηγορούνται ότι έμειναν σε εντυπωσιακές ανακοινώσεις. Τα αποτελέσματα στο ταμείο ήταν ελάχιστα.

«Θα αντλήσουµε 11,8 δισ. ευρώ από την πάταξη της φοροδιαφυγής» δήλωνε ως υπουργός Οικονομικών ο κ. Παπακωνσταντίνου τη Δευτέρα 2 Μαΐου του 2011. Στην εντυπωσιακή συνέντευξη Τύπου που οργανώθηκε για την παρουσίαση του εθνικού σχεδίου κατά της φοροδιαφυγής, παρών ήταν σχεδόν το μισό Υπουργικό Συμβούλιο - δίπλα στο οικονομικό επιτελείο κάθονταν οι υπουργοί Δικαιοσύνης, Προστασίας του Πολίτη και Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου έθεσε προτεραιότητα τον εντοπισμό μεγαλοκαταθετών του εξωτερικού, αναφέροντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Ελβετία. Παράλληλα ανακοίνωσε τον στόχο της κυβέρνησης να εισπράξει 1,5 δισ. ευρώ το 2011, 4,4 δισ. το 2012 και 5,9 δισ. ευρώ το 2013. Οι ανακοινώσεις αυτές εξελήφθησαν ως ανέκδοτο από την τρόικα, η οποία απλώς τις αγνόησε. Οσο για τις καταθέσεις στην Ελβετία; Τα ταξίδια του τότε γενικού γραμματέα του υπουργείου κ. Ηλία Πλασκοβίτη στη Γενεύη λειτούργησαν επικοινωνιακά, αλλά είχαν μηδενικό πρακτικό αποτέλεσμα.
Παρά ταύτα, επί των ημερών του κ. Παπακωνσταντίνου, και με τη συνδρομή ειδικών της τρόικας, ενισχύθηκε το νομικό οπλοστάσιο του κράτους ενάντια στους φοροφυγάδες.

Χειροπέδες μπήκαν και βγήκαν στα χέρια οφειλετών, ωστόσο τα αποτελέσματα της είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών ήταν πενιχρά.

Εναν χρόνο νωρίτερα από τη συνέντευξη των 12 δισ. ευρώ, το καλοκαίρι του 2010, ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε ζητήσει από τη γαλλίδα ομόλογό του κυρία Κριστίν Λαγκάρντ την επίμαχη λίστα με τα ονόματα των καταθετών. «Στις αρχές λοιπόν καλοκαιριού του 2010 πληροφορήθηκα από τον τότε διοικητή της ΕΥΠ ότι σε συνομιλία με τον γάλλο ομόλογό του έγινε αναφορά στην κατοχή από τις γαλλικές αρχές στοιχείων καταθετών σε ελβετική τράπεζα, ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγονται και Ελληνες. Οι γαλλικές αρχές θα ήταν διατεθειμένες να μας στείλουν το μέρος της πληροφορίας που α�αφέρεται στους έλληνες πολίτες, κατόπιν συνεννόησης μεταξύ των αρμόδιων υπουργείων» ανέφερε ο ίδιος ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής τον Οκτώβριο του 2012. Οπερ και εγένετο: το πρωτότυπο CD της λίστας Λαγκάρντ έφτασε στο υπουργείο Οικονομικών μέσα σε διπλωματικό σάκο.

«Τα αρχικά στοιχεία δόθηκαν από εμένα για φύλαξη εμπιστευτική, χωρίς όμως να πρωτοκολληθούν» δήλωσε στην ίδια συνεδρίαση και εξήγησε: «Η διαδικασία ήταν η εξής, τα στοιχεία αυτά ήρθαν, εγώ ζήτησα εμπιστευτικά να έχω μια εικόνα για τα στοιχεία αυτά, έγινε ένα αντίγραφο σε στικάκι USB. Γιατί έγινε αντίγραφο; Γιατί είναι πολύ πιο ασφαλές μέσο αποθήκευσης και είπα "τα στοιχεία αυτά παρακαλώ πολύ να φυλαχτούν κάπου εμπιστευτικά"».

Τα φορολογικά έσοδα (και) από την αξιοποίηση του αντιγράφου από το ΣΔΟΕ ήταν μηδενικά, σε αντίθεση με ό,τι συνέβη σε άλλες χώρες. Το πρωτότυπο υλικό, σύμφωνα πάντα με τον κ. Παπακωνσταντίνου, αγνοείται. «Το αρχικό μαζί με τη συνοδευτική επιστολή το έδωσα για φύλαξη εμπιστευτική στο γραφείο μου και δεν ξέρω πού είναι. Λυπάμαι που το λέω, αλλά έτσι είναι τα πράγματα» είπε στη Βουλή.



Η απάντηση
«Αυτός που το έκανε, το έκανε σκοπίμως»

«Είναι πάρα πολύ βολικό το να φορτωθεί όλη αυτή ιστορία σε εμένα» δήλωσε στο «Βήμα» ο κ. Παπακωνσταντίνου απορρίπτοντας τις αιτιάσεις ότι αφαίρεσε ονόματα συγγενικών του προσώπων από τη λίστα. Τις τελευταίες ώρες υποστηρίζει σε ιδιωτικές συνομιλίες ότι στη διάρκεια της θητείας του τέθηκαν οι βάσεις και προωθήθηκε η νομοθεσία για την καταπολέμηση της μεγάλης φοροδιαφυγής και αναφέρει ότι στην πορεία αυτή είχε απέναντί του το μισό Υπουργικό Συμβούλιο και τον νυν πρόεδρο του ΠαΣοΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.
Στενοί συνεργάτες του πρώην υπουργού σημείωναν ότι οι κατηγορίες εναντίον του δεν στέκουν καθώς, όπως έλεγαν, εκτός των άλλων «θα ήταν ηλίθιο να αφαιρέσει μόνο τα ονόματα συγγενικών του προσώπων», προσθέτοντας ότι «αυτός που το έκανε, το έκανε σκοπίμως» για να τον βλάψει.
Με γραπτή του δήλωση ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε τα εξής: «Καμία απολύτως σχέση δεν είχα και δεν έχω με οποιονδήποτε λογαριασμό στη λίστα. Καμία απολύτως παρέμβαση στα στοιχεία που εγώ ζήτησα και έλαβα από τις γαλλικές αρχές δεν έχω κάνει - παρέδωσα στους αρμόδιους τα πλήρη στοιχεία που μου παραδόθηκαν. Εάν υπάρχουν λογαριασμοί στη λίστα που αφορούν σε πρόσωπα του ευρύτερου συγγενικού μου περιβάλλοντος, είναι κάτι το οποίο δεν γνώριζα μέχρι σήμερα. Είναι αυτονόητο ότι όλοι αυτοί οι λογαριασμοί θα ελεγχθούν πλήρως για να φανεί η αλήθεια. Δεν πρόκειται νααποδεχθώ την κατασκευή ενοχής εκεί που δεν υπάρχει ούτε να γίνω εξιλαστήριο θύμα σε αυτήν την υπόθεση. Αλλωστε με δική μου πρωτοβουλία φρόντισα να έρθουν τα στοιχεία αυτά στην Ελλάδα και τα παρέδωσα στο ΣΔΟΕ για να γίνει έλεγχος. Ζητώ να έρθουν όλα τα στοιχεία στο φως - ονομαστικά και άμεσα - και να γίνει πλήρης διερεύνηση».


Η διαδρομή του
Ο στενότερος συνεργάτης του Γιώργου

Οι επικριτές του κ. Παπακωνσταντίνου, πολύ πριν από την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, σημείωναν ότι δεν διέθετε σημαντική εμπειρία σε διαπραγματεύσεις και ότι η διαδρομή του στα κοινά δεν του παρείχε αρκετά εφόδια ώστε να χειριστεί μία τόσο κρίσιμη υπόθεση. Ο πρώην υπουργός έλαβε διδακτορικό δίπλωμα από τη Σχολή Οικονομικών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (LSE) και μετά τις σπουδές του εργάστηκε επί 10 χρόνια στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) στη Γαλλία.
Το 1998 στενός συνεργάτης του τότε πρωθυπουργού κ. Κ. Σημίτη του πρότεινε να μπει στην πολιτική ως σύμβουλός του για θέματα που αφορούσαν την κοινωνία της πληροφορίας. Ακολούθησε μια διαρκώς ανοδική καριέρα, η οποία τον οδήγησε στην «ηλεκτρική καρέκλα» του υπουργού Οικονομικών τον Οκτώβριο του 2009. Στο μεσοδιάστημα ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε διατελέσει ειδικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών για την Κοινωνία της Πληροφορίας (2000-2002), μέλος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (2002-2004) και του διοικητικού συμβουλίου του ΟΤΕ. Από το2004 ως το 2007 ο κ. Παπακωνσταντίνου διετέλεσε οικονομικός σύμβουλος του τότε προέδρου του ΠαΣοΚ. Εξελέγη βουλευτής Κοζάνης το 2007, στη συνέχεια ανάλαβε εκπρόσωπος του κόμματος και τον Ιούνιο του 2009 τοποθετήθηκε επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΠαΣοΚ. Παρέμεινε ευρωβουλευτής για λίγους μήνες από τον Ιούνιο του 2009, ωστόσο ουσιαστικά η βασική του δουλειά ήταν στο κόμμα, καθώς ήταν ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του κ. Παπανδρέου στην πορεία για τη σαρωτική εκλογική νίκη του Οκτωβρίου 2009. Μετά τις εκλογές ο κ. Παπακωνσταντίνου έγινε ο στενότερος συ! νεργάτης του κ. Παπανδρέου στην κυβέρνηση.

πηγή: ΒΗΜΑ



Διαβάστε περισσότερα »

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τελευταία ημέρα για την κατάθεση πινακίδων κυκλοφορίας


Δεν πρόκειται να υπάρξει παράταση στην προθεσμία για την κατάθεση πινακίδων κυκλοφορίας, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας...

Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Πάντως, ο κ. Θεοχάρης άφησε εκ νέου ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης στην προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, η οποία λήγει σήμερα.

Το οικονομικό επιτελείο προσανατολίζεται στη συγκεκριμένη απόφαση, καθώς τις τελευταίες ημέρες αυξήθηκαν σημαντικά οι πληρωμές από τους κατόχους των Ι.Χ., με αποτέλεσμα οι εισπράξεις να είναι κοντά στο στόχο που έχει τεθεί στον προϋπολογισμό.


Διαβάστε περισσότερα »

Ανοίγονται ευκαιρίες για νέες δουλειές;


Τέλος εποχής για μια σειρά επαγγελμάτων που άνθησαν υπό τον μανδύα προστατευτικών ρυθμίσεων αλλά και το άνοιγμα ευκαιριών για νέες δουλειές που αφορούν χιλιάδες επαγγελματίες σηματοδοτεί η ολοκλήρωση του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων το 2013....



Η μεταρρύθμιση που παρουσίασε τις μεγαλύτερες δυσκολίες υλοποίησης (σχεδιάζεται πολύ πριν από το μνημόνιο, από τις αρχές της δεκαετίας του 2000) έγινε αφορμή για «φαρμακερά» σχόλια από την πλευρά της καγκελαρίου της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις ακόμη και από υπουργούς.

Η ανάγκη έγκρισης της εκταμίευσης δύο δόσεων από την τρόικα το 2012, στην αρχή και στο τέλος του έτους, ήταν η αφορμή για την υλοποίηση δεκάδων προαπαιτούμενων δράσεων για το άνοιγμα των επαγγελμάτων, από τις κυβερνήσεις των κκ. Λουκά Παπαδήμου και Αντώνη Σαμαρά αντιστοίχως, οι οποίες ήταν αναγκαίες για την εφαρμογή του νόμου που πέρασε ο πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου το 2011.
Το άνοιγμα δεκάδων επαγγελμάτων προσφέρει ευκαιρίες για άνεργους και υποαπασχολούμενους και υπόσχεται νέες θέσεις εργασίας. Αναγκαία προϋπόθεση να ξεπεραστούν η πιστωτική ασφυξία και η πρωτοφανής έλλειψη ρευστότητας που έπληξαν την αγορά το 2012.


Χαμηλότερο κόστος
Νέες δυνατότητες ανοίγονται σε μια βεντάλια δραστηριοτήτων, από τους ξεναγούς και τη νέα αγορά των εναλλακτικών ταξί κάτω των δέκα θέσεων ως τις δυνατότητες που ανοίγονται στον τομέα του λιανεμπορίου και των καυσίμων, με αναμενόμενα οφέλη και για τους καταναλωτές από την πτώση των τιμών. Η τρόικα επέβαλε στην κυβέρνηση την έκδοση ως τις 31.12.2012 όλων των απαιτούμενων υπουργικών αποφάσεων για το άνοιγμα δεκάδων επιπλέον επαγγελμάτων και την άρση των περιορισμών σε πολλά άλλα. Οι αλλαγές που θα επέλθουν μόλις εφαρμοστεί πλήρως και μέχρι τέλους το άνοιγμα τ�ν επαγγελμάτων θα μεταμορφώσουν τη λειτουργία πολλών κλάδων της ελληνικής οικονομίας.

Παρά τις αντιστάσεις, η τρόικα επέβαλε την άμεση κατάργηση διάταξης του 1954 η οποία προέβλεπε την υποχρεωτική παρουσία δικηγόρου για τη σύνταξη σειράς εγγράφων ενώπιον συμβολαιογράφου. Παράλληλα δίδεται η δυνατότητα και σε άλλους επαγγελματίες του νομικού κλάδου να διενεργούν έλεγχο τίτλων ιδιοκτησίας. Η υλοποίηση αυτής της απλής διαρθρωτικής αλλαγής εκτιμάται ότι θα μειώσει σημαντικά το κόστος πολλών πράξεων για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, αλλά θα πλήξει το εισόδημα των δικηγόρων, που αμείβονται με προκαθορισμένα ποσά.
Συγκεκριμένα προβλέπεται «κατάργηση του άρθρου 42 του Κώδικα Δικηγόρων 3026/1954 που αφορά την υποχρεωτική παράσταση δικηγόρου στη σύνταξη συμβολαίων για μια σειρά νομικών πράξεων», ενώ δίδεται η δυνατότητα και σε άλλους επαγγελματίες του νομικού κλάδου να διενεργούν έλεγχο τίτλων ιδιοκτησίας. Παράλληλα αίρονται οι περιορισμοί για τη διαφήμιση.

Το άνοιγμα των διαδικασιών και η άρση των υφιστάμενων διοικητικών περιορισμών αφορά, μεταξύ άλλων, τα επαγγέλματα των εκτελωνιστών, των κτηματομεσιτών, των ορκωτών λογιστών, των αναλογιστών και των φορτοεκφορτωτών, αλλά και κλάδους όπως τα ιδιωτικά σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τα ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης και οι ιδιώτες πάροχοι πρωτοβάθμιας υγείας.

Αλλαγές προβλέπονται επίσης για τους λιμενεργάτες (θα δουλεύουν υπό καθεστώς ιδιωτικού δικαίου), τους ορκωτούς εκτιμητές (εξάλειψη των τελών που ισχύουν), τους λογιστές και φοροτεχνικούς (η επαγγελματική ταυτότητα θα εκδίδεται αυτόματα εντός της τρίμηνης περιόδου). Παράλληλα τροποποιήθηκε η νομοθεσία που επέβαλλε ελάχιστες αμοιβές για τις υπηρεσίες ελέγχου των επιθεωρητών ενέργειας.

Στο ίδιο «πακέτο» με το άνοιγμα των επαγγελμάτων εντάσσεται και η απελευθέρωση των υπηρεσιών με στόχο να πέσουν οι τιμές.

Το νέο νομοθετικό περιβάλλον ανοίγει τον δρόμο για τη λειτουργία βενζινάδικων και από μεγάλα σουπερμάρκετ με σκοπό την ενίσχυση του ανταγωνισμού και τη μείωση της τιμής των καυσίμων. Τα ανεξάρτητα βενζινάδικα θα μπορούν να κατέχουν ή να νοικιάζουν βυτιοφόρα. Παράλληλα, τα σουπερμάρκετ θα επιτρέπεται να πωλούν εφημερίδες και περιοδικά, βιταμίνες, συμπληρώματα διατροφής και βρεφικό γάλα.

Στον τομέα της Υγείας το αρμόδιο υπουργείο ήρε τους περιορισμούς που δυσκόλευαν τις διαδικασίες έναρξης λειτουργίας για τα νηπιαγωγεία, τις ιδιωτικές κατασκηνώσεις για παιδιά και τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Παράλληλα, για την τρίτη ηλικία προβλέπεται «άνοιγμα» στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και στα ημερήσια κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων. Χαρακτηριστικό της πολυδαίδαλης διάρθρωσης του ελληνικού κράτους είναι ότι στις υποχρεώσεις του υπουργείου Υγείας συμπεριλαμβάνεται το επάγγελμα του μηχανικού και τεχνι�ού ανατινάξεων.

Βάσει των υποχρεώσεων που έχουν αναληφθεί, άνοιγμα του επαγγέλματος προβλέπεται και για όσους πωλούν πιστόλια, όπλα σκοποβολής, περίστροφα, πυροτεχνήματα, ακόμη και εκτοξευτές φλόγας. Αρση των υφιστάμενων περιορισμών προβλέπεται και για όσους παρέχουν υπηρεσίες ιδιωτικής ασφάλειας ή ντετέκτιβ.

Κάντε ατομική επιχείρηση με ένα ευρώ

Μέτρα για τη διευκόλυνση της ίδρυσης επιχειρήσεων, τη μείωση του κόστους λειτουργίας και την ενίσχυση του ανταγωνισμού θα ισχύσουν από τις πρώτες ημέρες του νέου έτους.

Μετά τον νόμο 4072/2012 που θεσπίστηκε και στην Ελλάδα και αφορά τη δημιουργία μιας νέας εταιρικής μορφής, της Ιδιωτικής Κεφαλαιουχικής Εταιρείας, με ελάχιστο κεφάλαιο ένα ευρώ η κυβέρνηση μειώνει το ελάχιστο κεφάλαιο για την ίδρυση ΑΕ και ΕΠΕ.
Συγκεκριμένα:

Μειώνεται το ελάχιστο όριο κεφαλαίου για την ίδρυση ΑΕ σε 24.000 ευρώ (από 60.000) και ΕΠΕ σε 2.400 ευρώ (από 4.500 ευρώ).
Από 1ης Ιανουαρίου του 2015 καταργείται η υποχρεωτική εγγραφή στα Επιμελητήρια. Η εγγραφή καθίσταται προαιρετική.

Το ελάχιστο κεφάλαιο που απαιτείται για την ίδρυση επιχειρήσεων (minimum capital requirement), σύμφωνα με την έρευνα Doing Business 2013 της Παγκόσμιας Τράπεζας, μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο εισόδου στην αγορά και, κατά συνέπεια, να περιορίσει τον ανταγωνισμό. Σύμφωνα με την ίδια έκθεση το κόστος για την ίδρυση επιχειρήσεων στη χώρα μας αντιστοιχεί στο 20% του κατά κεφαλήν ΑΕΠ έναντι 4,5% που είναι ο μέσος όρος των χωρών του ΟΟΣΑ.
Η φετινή έκθεση στον τομέα της ίδρυσης επιχειρήσεων κατατάσσει την Ελλάδα στην 146η θέση μεταξύ 185 χωρών.

Σε νέα τροχιά οι μεταφορές
Τι αλλάζει για βυτιοφόρα και φορτηγά

Σαρωτικές αλλαγές έρχονται στις αγορές παροχής υπηρεσιών μεταφοράς επιβατών και προϊόντων, όπου ανοίγονται πλέον επαγγελματικές και επιχειρηματικές ευκαιρίες. Η απελευθέρωσή ανοίγει πλήρως στον ανταγωνισμό και, πιθανότατα, όπως εκτιμούν κύκλοι της αγοράς, αυτό θα οδηγήσει στη δημιουργία νέων, συνδυαστικών υπηρεσιών, με πυλώνα τα ταξί και τα φορτηγά.

Οδηγός θα μπορεί να δουλέψει ο οποιοσδήποτε αρκεί να έχει άδεια οδήγησης κατηγορίας, να είναι υγιής και να μην έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για κακούργημα ή βαρύ πλημμέλημα. Τα οχήματα θα πρέπει να είναι άνω των 1.500 κυβικών, να είναι τουλάχιστον Euro V και άνω, ενώ θα πρέπει να έχουν μέγιστο χρόνο κυκλοφορίας τα επτά χρόνια από την ημερομηνία της πρώτης άδειας κυκλοφορίας τους, και τα εννέα έτη, αν είναι ανοικτού τύπου. Οι επιχειρήσεις και οι συνεταιρισμοί ταξί που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην εκμίσθωση οχημάτων πρέπει να υποβάλουν αίτηση στον ΕΟΤ, ο οπ�ίος υποχρεούται να χορηγήσει την άδεια σε 15 ημέρες. Η διαδικασία μπορεί να γίνει και από τα ΚΕΠ, που λειτουργούν ως Ενιαία Κέντρα Εξυπηρέτησης.

Με το νέο έτος απελευθερώνεται πλήρως η αγορά των βυτιοφόρων. Στο εξής θα επιτρέπεται ακόμη στα ανεξάρτητα πρατήρια καυσίμων να χρησιμοποιούν για τη διακίνηση ιδιόκτητα ή μισθωμένα οχήματα μεταφοράς καυσίμων, ανεξαρτήτως χωρητικότητας, καθώς και να μισθώνουν φορτηγά χωρίς την ανάγκη περιορισμού των ιδιοκτητών τους. Παράλληλα, θα επιτρέπεται σε κάθε βυτιοφόρο να πραγματοποιεί μεταφορά για λογαριασμό πρατηριούχων ή βενζινάδικων, καθώς και να μπαίνει στα διυλιστήρια για να μεταφέρει καύσιμα με τα δικό του εμπορικό σήμα, ενώ εξομοιώνεται το καθεστώς με�αφοράς καυσίμων των κατόχων άδειας εμπορίας, λιανικής εμπορίας και διάθεσης βιοκαυσίμων.

Τα ταξί
Η δημιουργία της εναλλακτικής αγοράς ταξί ανοίγει ευκαιρίες για νέες εποχικές θέσεις εργασίας στον τουρισμό,.
Οι νέες αλλαγές επιτρέπουν πλέον σε τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων και συνεταιρισμούς ή εταιρείες ταξί να συνάπτουν συμβάσεις για τη μεταφορά επιβατών, με ελάχιστη χρονική ισχύ τις 12 ώρες, αλλά και με απαγόρευση παροχής υπηρεσιών με εισιτήριο.

Μίνι βαν για πελάτες ξενοδοχείων.
Ευκαιρίες ανάπτυξης παρουσιάζει, σύμφωνα με πηγές της αγοράς, και η μεταφορά επιβατών από και προς ξενοδοχεία, υπηρεσία που «άνοιξε» με το νέο μνημόνιο. Ειδικότερα, θα επιτρέπεται σε ξενοδοχειακές μονάδες να μεταφέρουν τους πελάτες τους χωρίς κόμιστρο με οχήματα, που είτε θα ανήκουν στα καταλύματα είτε θα μισθώνονται από την αγορά - από γραφεία ή συνεταιρισμούς ταξί.

Προγράμματα κατάρτισης ξεναγών
Ανοίγει το επάγγελμα και για πτυχιούχους αρχαιολογίας και ιστορίας

Οι νέες ρυθμίσεις θα επιτρέπουν συνδυαστικές υπηρεσίες ξενάγησης. Επί παραδείγματι, ένας άνεργος αρχαιολόγος που κατέχει δίπλωμα αυτοκινήτου και μιλάει ξένες γλώσσες θα μπορεί να δουλέψει ως ξεναγός-οδηγός τουριστών από το εξωτερικό, αναλαμβάνοντας την πολιτιστική περιήγησή τους στα μνημεία. Το άνοιγμα του επαγγέλματος του ξεναγού δίνει το δικαίωμα να εργαστούν απόφοιτοι Αρχαιολογίας και Ιστορίας. Γι' αυτόν τον λόγο θεσμοθετούνται ταχύρρυθμα προγράμματα διάρκειας μέχρι δύο μηνών για την κατάρτιση ξεναγών. Τα προγράμματα απευθύνονται σε αποφοίτου� τμημάτων Αρχαιολογίας, Ιστορίας και Ιστορίας και Αρχαιολογίας πανεπιστημίων της Ελλάδας και αναγνωρισμένων του εξωτερικού, ύστερα από έκδοση κοινής απόφασης των υπουργών Τουρισμού και Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, καθώς δεν μπορεί να γίνει δεκτό ότι το δίπλωμα της Σχολής Ξεναγών του ΟΤΕΚ αποτελεί τη μοναδική επαρκή απόδειξη επιστημονικής κατάρτισης και ποιότητας του ξεναγού.

Το επάγγελμα θα ασκείται ελεύθερα με σχετική βεβαίωση και δελτίο ταυτότητας, δέκα ημέρες μετά την υποβολή αίτησης στο υπουργείο Τουρισμού για αναγγελία έναρξης άσκησης επαγγέλματος, και των απαραίτητων δικαιολογητικών. Δικαίωμα άσκησης του επαγγέλματος του ξεναγού πλέον έχουν: α) έλληνες υπήκοοι και υπήκοοι κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, κάτοχοι διπλώματος Σχολής Ξεναγών του ΟΤΕΚ ή σχετικού τίτλου εκπαίδευσης, ο οποίος έχει αποκτηθεί σε άλλο κράτος-μέλος της ΕΕ και έχει αναγνωριστεί από το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων, β) αλλ�δαποί ελληνικής καταγωγής, απόφοιτοι της Σχολής Ξεναγών του ΟΤΕΚ και γ) απόφοιτοι των ταχύρρυθμων προγραμμάτων κατάρτισης ξεναγών. Κατ' εξαίρεση, δικαίωμα ξενάγησης χωρίς αμοιβή, σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και χώρους όπου είχε αναπτυχθεί ή αναπτύσσεται επιστημονική και ανασκαφική δραστηριότητα έχουν καθηγητές ανώτατων σχολών Ιστορίας και Αρχαιολογίας, διευθυντές και καθηγητές ελληνικών και ξένων σχολών Αρχαιολογίας, για ξεναγήσεις εκπαιδευτικού περιεχομένου.

πηγή: ΒΗΜΑ


Διαβάστε περισσότερα »

ΗΠΑ:Τραγικό δυστύχημα με λεωφορείο


Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 39 τραυματίστηκαν όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν ξέφυγε της πορείας του και συγκρούστηκε, χθες στα βορειοανατολικά των ΗΠΑ...



Ο οδηγός του λεωφορείου έχασε τον έλεγχο του οχήματος, εξαιτίας της ολισθηρότητας και του πάγου που κάλυπτε το οδόστρωμα, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω σε ένα προστατευτικό κιγκλίδωμα, κοντά στο Πέντλετον του Όρεγκον, αναφέρει ειδησεογραφική ιστοσελίδα επικαλούμενη αναφορές των αστυνομικών αρχών της περιοχής.


Διαβάστε περισσότερα »

Θεοχάρης: Επταήμερη παράταση για τέλη κυκλοφορίας – ερωτηματικά για πινακίδες


Την επταήμερη παράταση της προθεσμίας για την προμήθεια των τελών κυκλοφορίας εξήγγειλέ, μέσω του ΣΚΑΪ, ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Χάρης Θεοχάρης. Η σχετική απόφαση αναμένεται να δημοσιοποιηθεί επίσημα εντός της ημέρας. Αδιευκρίνιστο παραμένει εάν....

 θα παραχωρηθεί παραπλήσια παράταση και για την παράδοση των πινακίδων των οχημάτων. Σε περίπτωση που δεν δοθεί σχετική παράταση, η προθεσμία για την κατάθεση των πινακίδων λήγει σήμερα, 31 Δεκεμβρίου.

Παράλληλα, ο κ. Θεοχάρης σημείωσε πως οι απώλειες εσόδων που οφείλονται στην μη καταβολή τελών κυκλοφορίας ανέρχεται στα 30 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος, αποδίδοντας ωστόσο την απώλεια στην γενικότερη οικονομική συγκυρία παρά στις υφιστάμενες ρυθμίσεις.





Διαβάστε περισσότερα »

Το Κατάρ... πλησιάζει την Ελλάδα


Οι «κυκλωτικές» κινήσεις του εμιράτου στη χώρα μας, από αέρος, ξηράς και θαλάσσης...



Η βελτίωση του μακροοικονομικού κλίματος στην Ελλάδα, σε συνδυασμό με το «εύφλεκτο» σκηνικό στις χώρες της Μέσης Ανατολής, ξαναβάζει τη χώρα μας στα επενδυτικά πλάνα του Κατάρ.

Η απόκτηση της νήσου Οξιά πλησίον της Ιθάκης από τη βασιλική οικογένεια του εμιράτου, το περασμένο καλοκαίρι, ήταν μια αρχική ένδειξη επανάκαμψης του ενδιαφέροντος. Αλλη μια ένδειξη συνιστά η πρόσφατη απόφαση της κρατικής αεροπορικής εταιρείας Qatar Airways να αξιοποιήσει τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) για την πραγματοποίηση πτήσεων από και προς τη Νέα Υόρκη. Ακόμη, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι εταιρείες συμφερόντων Κατάρ απέκτησαν δύο τουλάχιστον ξενοδοχειακές μονάδες στην Κέρκυρα. Και βέβαια, η Κρατική Αρχή Επενδύσεων του Κατάρ παραμένε� ένας από τους τέσσερις «μνηστήρες» για το μεγάλο έργο ανάπλασης του Ελληνικού. Υπό αυτές τις συνθήκες, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η επίσκεψη του Ελληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην Ντόχα του Κατάρ, στα τέλη του επόμενου μήνα.


Διαβάστε περισσότερα »

Συλλήψεις για ναρκωτικά και όπλα στον Πολύγυρο


Τρεις άνδρες ηλικίας 34, 26 και 21 ετών συνελήφθησαν για κατοχή και πώληση ναρκωτικών ενώ ο πρώτος και για παράνομη οπλοκατοχή από αστυνομικούς του τμήματος ασφαλείας Πολυγύρου. Συνολικά κατασχέθηκαν περισσότερα από...

2,5 κιλά κάνναβης και 60 γραμμάρια κοκαΐνης, ένα πιστόλι, φυσίγγια και ζυγαριές ακριβείας.

Οι αστυνομικοί, αξιοποιώντας πληροφορίες, έκαναν, αρχικά χθες το πρωί, έρευνα στο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος του 34χρονου στα Ν. Μουδανιά Χαλκιδικής, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες με είκοσι γραμμάρια κοκαΐνης και διακόσια γραμμάρια κάνναβης, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές και το πιστόλι με δεκαπέντε φυσίγγια και σιγαστήρα.

Από την έρευνα προέκυψε ότι ο συλληφθείς είχε πουλήσει στον 26χρονο ακατέργαστη κάνναβη βάρους 463 γραμμαρίων. Σε έρευνα που ακολούθησε, στα Πεύκα Θεσσαλονίκης, οι αστυνομικοί εντόπισαν άλλα δύο κιλά κάνναβης.

Χθες το απόγευμα, οι αστυνομικοί εντόπισαν, στο Νέο Ρύσιο Θεσσαλονίκης, τον 21χρονο τη στιγμή, που επιχειρούσε να πουλήσει τρεις συσκευασίες, με 47,5 γραμμάρια κοκαΐνης. Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν το αυτοκίνητο του, ζυγαριά ακριβείας, ένα ζεύγος κρατικών πινακίδων, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή το 2007, από περιοχή του Εύοσμου Θεσσαλονίκης, και ένα κινητό τηλέφωνο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν, κατά περίπτωση, στους εισαγγελείς Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης.


Διαβάστε περισσότερα »

Ο Μαραντόνα στηρίζει τον Μουρίνιο

Στο πρόσωπο του Ντιέγκο Μαραντόνα ο Ζοζέ Μουρίνιο βρήκε τον μεγαλύτερο συμπαραστάτη στην επιλογή που έκανε να κρατήσει στον πάγκο τον Ίκερ Κασίγιας.

«Ο Μουρίνιο είναι ο προπονητής. Είναι αυτός που έχει την ευθύνη και εκείνος που παίρνει αποφάσεις»… Ο Ντιέγκο Μαραντόνα με δηλώσεις του πήρε το μέρος του προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης στην εντονότατη κριτική που έχει δεχθεί για την απόφασή του να κρατήσει στον πάγκο τον Ίκερ Κασίγιας.

«Ο Μουρίνιο είναι ο προπονητής και δεν πρέπει να επηρεάζεται από τι μπορεί να λέει ο Κασίγιας και ο οποιοσδήποτε άλλος», τόνισε ο Μαραντόνα ο οποίος συνέχισε πλέκοντας το εγκώμιο του Μουρίνιο…

«Είναι ένα φαινόμενο. Μαζί με τον Γκουαρντιόλα νομίζω ότι είναι οι δύο άνθρωπ�ι που πραγματικά προσέφεραν κάτι διαφορετικό στο ποδόσφαιρο. Είναι οι δύο τεχνικοί που έχουν τις ικανότητες για να οδηγήσουν μια ομάδα στην κορυφή», κατέληξε.



Διαβάστε περισσότερα »

Η λουλουδένια καλημέρα της χρονιάς, η τελευταία για το 2012!



Διαβάστε περισσότερα »

Το ρεπορτάζ του Euronews για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου

Ελλάδα: πρώην υπουργός Οικονομικών στο στόχαστρο για την «Λίστα Lagarde» Πολιτικοί από αρκετά κόμματα, ζητούν να μην... εφαρμοστεί ο νόμος που προστατεύει τους υπουργούς στην Ελλάδα από την ποινική δίωξη, για τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Ο Παπακωνσταντίνου, 51 ετών, ο οποίος διαπραγματεύτηκε το πρόγραμμα διάσωσης της χώρας το 2010, κατηγορείται για αφαίρεση ονομάτων τριών συγγενών του, από την λεγόμενη «Λίστα Lagarde» - μια συλλογή από εκατοντάδες Έλληνες υπόπτους για φοροδιαφυγή. Και τα τρία κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμ�ύ θέλουν να γίνει μια έρευνα, σχετικά με το αν ο πρώην υπουργός Οικονομικών έπαιξε κανένα ρόλο στην αφαίρεση των ονομάτων. Ο Παπακωνσταντίνου αρνείται κατηγορηματικά ότι έκανε παρέμβαση στην λίστα, αλλά μερικοί άνθρωποι είναι δύσπιστοι, όπως ο Μιχάλης Λουλουδάκης κάτοικος Αθηνών, ο οποίος είπε: "Φυσικά κανείς ένοχος δεν παραδέχεται το έγκλημά του μέχρι να αποδειχθεί. Αυτό που λέει ο Παπακωνσταντίνου είναι αστείο. Εγώ, ένας απλός άνθρωπος, που το βλέπει αυτό απ' έξω, νομίζω ότι όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Πρέπει να πέσει φώς και τα σκάνδαλα �! �ρέπει να αποκαλυφθούν " Οι ελληνικές αρχές έχουν επικριθεί για την αποτυχία τους να δράσουν σχετικά με την λίστα - που αρχικά την παρέλαβαν από τη Γαλλία, το 2010 από την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία ήταν υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, εκείνη την εποχή. 

lifo.gr



Διαβάστε περισσότερα »

Γιατί η Κέιτ Μίντλετον δεν θα γίνει ποτέ βασίλισσα!

Ο Τζον Χέμινγκ, μέλος του Κοινοβουλίου και του Δημοκρατικού Κόμματος, εισηγήθηκε την τροποποίηση των υπαρχόντων νόμων σχετικά με την προσφώνηση όσων δεν έχουν βασιλικό αίμα.

Με την εισήγηση του Χέμινγκ να διασφαλίζει τα δικαιώματα της προσφώνησης μόνο για τους γαλαζοαίματους, η Κέιτ Μίντλετον ίσως θα πρέπει να ξεχάσει την περίπτωση να την αποκαλέσουν «Μεγαλειοτάτη».

Ο υπάρχων αρχαίος βασιλικός νόμος του 1351, προστάζει τις γυναίκες των βασιλιάδων να υιοθετούν τον τίτλο Queen Consort μετά τον γάμο , πράγμα το οποίο δεν συμβαίνει εξίσου με τους άντρες. Για παράδειγμα, ο σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ δεν είναι γνωστός σαν Βασιλιάς Φίλιππος, αλλά σαν Πρίγκιπας (Prince Consort) και γι' αυτό και μέχρι σήμερα προσφωνείται ως Δούκας του Εδιμβο�ργου.

Θέλοντας να υπάρξει ισότητα στις προσφωνήσεις των τίτλων ώστε να μην υπάρχει αδικία ανάμεσα σε γυναίκες και άντρες consorts, ο Χέμινγκ θα ζητήσει την ψήφιση της τροποποίησης από το Κοινοβούλιο μέσα στον επόμενο μήνα. Εάν το μέτρο αυτό ψηφιστεί,η Μίντλετον μετά τον γάμο της με τον Ουίλλιαμ δεν θα είναι γνωστή στους υπηκόους της σαν βασίλισσα Κατερίνα, αλλά σαν Πριγκίπισσα.

Με την τροποποίηση του αρχικού νόμου θα ισχύσει και για την Καμίλα, όταν ο Κάρολος γίνει βασιλιάς.

koolnews.gr



Διαβάστε περισσότερα »

Ρωσικό πρόγραμμα «σπάει» τα windows

Η Ρωσική Elcomsoft ανακοίνωσε τη διάθεση του Elcomsoft Forensic Disk Decryptor (EFDD), ενός νέου προγράμματος αποκρυπτογράφησης που... μπορεί να ξεκλειδώσει κρυπτογραφήσεις BitLocker, PGP και TrueCrypt στα Windows.

Το EFDD μπορεί να «σπάσει» τις πιο πάνω μεθόδους κρυπτογράφησης, σε 32 και 64 bit εκδόσεις των Windows XP, Vista και Windows 7, καθώς και των Windows 2003 και Windows Server 2008.

Στις δυνατότητες του EFDD συγκαταλέγεται η πλήρης ή επιλεκτική πρόσβαση σε κρυπτογραφημένες πληροφορίες, αφού μπορεί να ξεκλειδώσει συγκεκριμένα αρχεία σε πραγματικό χρόνο. Μπορεί επίσης να αποκρυπτογραφήσει όλα τα αρχεία π�υ είναι αποθηκευμένα σε ένα συγκεκριμένο partition ή δίσκο, και να τα παρέχει για άμεση πρόσβαση σε έναν «νέο» εικονικό δίσκο στα Windows για άμεση πρόσβαση.

Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο είναι πως το EFDD δεν αφήνει ίχνη, αφού δεν κάνει την παραμικρή αλλαγή ή τροποποίηση στο αρχικό περιεχόμενο.
Το πρόγραμμα κοστίζει 299 ευρώ και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο site της ElcomSoft.
e-pcmag.gr



Διαβάστε περισσότερα »

Από Πρωτοχρονιά η δεσμίδα των 11 εισιτηρίων

Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς αρχίζει η διάθεση δεσμίδας των 11 εισιτηρίων, στα οποία το ένα θα δίνεται δωρεάν.

Η συγκεκριμένη παροχή θα εφαρμοστεί στα ενιαία εισιτήρια αξίας 1,40 ευρώ (ολόκληρο), 0,70 ευρώ (μειωμένο) και στα εισιτήρια μίας διαδρομής (με λεωφορεία, τρόλεϊ ή τραμ) αξίας 1,20 ευρώ (ολόκληρο) και 0,60 ευρώ (μειωμένο).

Τα εισιτήρια αυτά θα αναγράφουν σε εμφανές σημείο της μπροστινής και πίσω όψης, με κόκκινο χρώμα, ότι αποτελούν εισιτήρια δεσμίδας 11 τεμαχίων.

Τα εισιτήρια δεν θα πωλούνται μεμονωμένα, αλλά σε ειδική πλαστική συσκευασία και θα διατίθενται αποκλειστικά από τα εκδοτήρια των ΟΣΥ. ΑΕ (λεωφορεία, τρόλεϊ) και ΣΤΑΣΥ ΑΕ (μετρό, ηλεκτρικός, τραμ).

Στόχ�ς του ΟΑΣΑ είναι να δώσει κίνητρα στους επιβάτες, ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο της εισιτηριοδιαφυγής στις αστικές συγκοινωνίες. Η μη πληρωμή των εισιτηρίων υπολογίζεται ότι κοστίζει από 25 έως 37,5 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.

Σε ο,τι αφορά τα πρόστιμα, υπενθυμίζεται οτι από τον Ιανουάριο οι παραβάτες θα μπορούν να πληρώνουν το 50% του βεβαιωμένου προστίμου εάν η πληρωμή γίνει αμέσως ή σε διάστημα 10 ημερών από την ημέρα που έγινε η παράβαση.



Διαβάστε περισσότερα »

Τα 10 πιο δημοφιλή ΡΙΝ για ΑΤΜ & Passwords είναι τα εξής:

Μία νέα έρευνα που διεξήχθη στις ΗΠΑ έδειξε ότι οι τετραψήφιοι αριθμοί που χρησιμοποιούνται ως ΡΙΝ για τις τραπεζικές συναλλαγές κάθε άλλο παρά απρόβλεπτοι είναι.

Είναι χαρακτηριστικό πως το 10% του πληθυσμού χρησιμοποιεί την επικίνδυνα προβλέψιμη αρχή της αριθμητικής ακολουθίας...
 ( 1234 ) ως ΡΙΝ.


Σύμφωνα με τον Νικ Μπέρι, διευθυντή της εταιρείας συμβούλων τεχνολογικών εφαρμογών Data Gentics, «είναι εκπληκτικό του πόσο προβλέψιμοι είμαστε εμείς οι άνθρωποι. Υπάρχει μια παροιμιώδης έλλειψη φαντασίας όσον αφορά στην επιλογή ενός αριθμού ΡΙΝ». «Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν ως ΡΙΝ τις ημερομηνίες γέννησης τους ή επετείους που να θυμούνται», σημειώνει ο Μπέρι που μελέτησε τη συχνότητα εμφάνισης και των 10.000 πιθανών συνδυασμών για ΡΙΝ. Και συμβουλεύει: «αν σας κλέψουν το πορτοφόλι ή το δίπλωμα οδήγησης, μπορούν εύκολα να μπουν στη τραπεζική σας κάρτα, οπότε προτιμάτε να έχετε ως ΡΙΝ την ημερομηνία γέννησης ενός κοντινού σας προσώπου, που θα κάνει το έργο τους δυσκολότερο».



Τα 10 πιο δημοφιλή ΡΙΝ στις ΗΠΑ είναι τα εξής:

Ο αριθμός 1234 με συχνότητα 10.713%

Ο αριθμός 1111 με συχνότητα 6.016%

Ο αριθμός 0000 με συχνότητα 1.881%

Ο αριθμός 1212 με συχνότητα 1.197%

Ο αριθμός 7777 με συχνότητα 0.745%

Ο αριθμός 1004 με συχνότητα 0.616%

Ο αριθμός 2000 με συχνότητα 0.613%

Ο αριθμός 4444 με συχνότητα 0.526%

Ο αριθμός 2222 με συχνότητα 0.516%

Ο αριθμός 6969 με συχνότητα 0.512%


Εξάλλου, πριν μερικές ημέρες, μια άλλη εταιρεία στατιστικής, η SplashData, συνέλεξε τα στοιχεία από εκατομμύρια κλεμμένα passwords για e-mail που δημοσίευσαν χάκερς μέσα στη χρονιά και στη συνέχεια τα έβαλε σε λίστα ανάλογα με το πόσο δημοφιλή ήταν.

«Είναι πραγματικά τρομακτικό να κάνει κάποιος ευκολότερη τη ζωή όσων προσπαθούν να υποκλέψουν προσωπικά δεδομένα», λέει ο Μόργκαν Σλέιν, διευθύνων σύμβουλος της SplashData, συμπληρώνοντας πως «ελπίζουμε ότι με μεγαλύτερη δημοσιότητα για το πόσο επικίνδυνη είναι η χρήση αδύναμων κωδικών πρόσβασης, όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα αρχίσουν να σκέφτονται την προστασία τους, επιλέγοντας ισχυρότερα passwords».


Η λίστα με τους 10 πιο κοινούς κωδικούς πρόσβασης ( password ) για το 2012 στις ΗΠΑ είναι η ακόλουθη:

1. password

2, 123456

3. 12345678

4. abc123

5. qwerty

6. monkey

7. letmein

8. dragon

9. 111111

10. baseball 


krasodad 


Διαβάστε περισσότερα »

ΑΕΚ: Δανεικοί Κατσικοκέρης και Φουρτάδο

ΑΕΚ: Δανεικοί Κατσικοκέρης και Φουρτάδο Στη συνάντηση που είχε ο Έβαλντ Λίνεν με τον Ανδρέα Δημητρέλο αποφασίστηκε να...
αποχωρήσουν ως δανεικοί οι Νίκος Κατσικοκέρης και Εμίλιο Φουρτάδο.

Διαβάστε περισσότερα στο newsbomb.gr



Διαβάστε περισσότερα »

Στην Ευρώπη πλέον το διπλωματικό γήπεδο του Σκοπιανού

Στην Ευρώπη πλέον το «διπλωματικό γήπεδο» του Σκοπιανού
Με την ατμόσφαιρα στα Σκόπια να είναι εκρηκτική, έπειτα και από τα τελευταία...
επεισόδια στο Κοινοβούλιο κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2013, ο Μάθιου Νίμιτςεπισκέπτεται σε λίγες ημέρες (8 – 11 Ιανουαρίου) την Ελλάδα και την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (πΓΔΜ) για ένα νέο γύρο συνομιλιών. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ειδικός διαμεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών προτίθεται να καταθέσει νέα πρόταση για το ονοματολογικό, με την Αθήνα να εμφανίζεται μάλλον απαισιόδοξη για τις προοπτικές επίλυσης του ζητήματος. Το ερώτημα ε�ναι σε τι θα μπορούσε να είναι διαφορετική μία πρόταση του κ. Νίμιτς από εκείνες του παρελθόντος, δεδομένης και της αδιαλλαξίας της κυβέρνησης του Νίκολα Γκρούεφσκι, ώστε να υπάρξει πρόοδος.

Η απόφαση στο τελευταίο Συμβούλιο των ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών στις αρχές Δεκεμβρίου, όπου τα Σκόπια δεν έλαβαν ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ και παράλληλα η επίλυση του ονοματολογικού συμπεριελήφθη στο Κείμενο Συμπερασμάτων ως προϋπόθεση για να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις αυτές προκάλεσε ανακούφιση στην ελληνική κυβέρνησ! η. Ήταν επίσης ένα ηχηρό «χαστούκι» στον επίτροπο με αρμοδιότητα της διεύρυνση Στέφαν Φούλε που πίεζε να λάβει η πΓΔΜ την πολυπόθητη ημερομηνία.

Ο κ. Φούλε μάλιστα, που σύμφωνα με πληροφορίες ορέγεται να αντικαταστήσει τηνΚάθριν Άστον στη θέση του ύπατου εκπροσώπου για την εξωτερική πολιτική της ΕΕ, εμφανιζόταν λίγο πριν από το Συμβούλιο του Δεκεμβρίου απολύτως βέβαιος ενώπιον του Κολεγίου των Επιτρόπων, ότι τα Σκόπια θα λάβουν ημερομηνία για έναρξη ενταξιακών συνομιλιών. Δεν είχε καν υπολογίσει την κινητικότητα που είχε αναπτύξει η Αθήνα παρασκην�ακά προς το Βερολίνο, το Παρίσι, αλλά και τη Σόφια ώστε να αποτρέψει το ενδεχόμενο αυτό. Τόσο η Γαλλία όσο και η Γερμανία δεν ήθελαν να φορτώσουν την κυβέρνηση του κ. Αντ. Σαμαρά με επιπλέον βάρη ενόψει της «μάχης για τη δόση», ενώ η Βουλγαρία είχε τους δικούς της λόγους να συνταχθεί με την ελληνική πλευρά. Την ίδια στιγμή η Βιέννη, έχοντας πλέον ξεπεράσει παλαιότερα προβλήματα με τα Σκόπια, είχε αναλάβει ηγετικό ρόλο στην υποστήριξη των θέσεων της πΓΔΜ, χωρίς τελικά επιτυχία.

Ωστόσο, διπλωματικοί κύκλοι σημειώνουν ότι οι συνθήκες στο Σκοπιανό έχουν ! μετα�! �ληθεί. Και η βασικότερη διαφοροποίηση δεν είναι άλλη από τη μεταφορά του γηπέδου από το ΝΑΤΟ στην ΕΕ. Αυτό λαμβάνει χώρα και με τη σιωπηρή συγκατάθεση της αμερικανικής πλευράς, που παρακολουθεί τις εξελίξεις και αναμένει να δει τι θα μπορούσε να προκύψει από τις συνομιλίες υπό τον κ. Νίμιτς. Στο ΝΑΤΟ, ο κανόνας της ομοφωνίας είναι ιερός και ουδείς είναι διατεθειμένος να τον παρακάμψει. Οι συνθήκες στην ΕΕ είναι πιο σύνθετες και η αναζήτηση συναινέσεων και συμβιβασμών δεν επιτρέπει τον εφησυχασμό. Επιπλέον, σε υπηρεσιακό επίπεδο, αμερικανοί αξιωματούχοι �πιμένουν ότι το ζήτημα είναι καλό να κλείσει. Δεν πρέπει δε να λησμονείται ότι η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ μπορεί να γίνει ακόμη και σε μία σύνοδο του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου (NAC).

Η Αθήνα έχει καταγράψει την αλλαγή «διπλωματικού γηπέδου» και προτίθεται να κινηθεί αναλόγως. Δεν αποκλείεται μάλιστα, μετά και την επίσκεψη Νίμιτς, να υπάρξουν και επαφές με κρίσιμους ευρωπαίους παίκτες όπως το Παρίσι που ίσως επισκεφθεί ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δ. Αβραμόπουλος μέσα στις προσεχείς εβδομάδες. Άλλωστε, μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε η συνδρομή του γά�! �λου �! �πουργού Ευρωπαϊκών ΥποθέσεωνΜπερνάρ Καζνέβ προς τις ελληνικές θέσεις τον Δεκέμβριο.

Παράλληλα, ο κ. Φούλε δεν εμφανίζεται διατεθειμένος να υποχωρήσει παρά το γεγονός ότι ήδη από πολλές πλευρές και κράτη – μέλη εκφράζεται δυσαρέσκεια για την ωραιοποιημένη εικόνα που παρουσίασε για την πΓΔΜ στην τελευταία Έκθεση Προόδου. Ο τσέχος επίτροπος στέκεται στην έκθεση που έχει αναλάβει να συντάξει η Κομισιόν για την πρόοδο της πΓΔΜ σε θέματα μεταρρυθμίσεων αλλά και για την πρόοδο των συνομιλιών για το ονοματολογικό. Η άποψή του είναι ότι τον Ιούνιο τα πράγ�ατα θα είναι διαφορετικά. Εκτιμά δε ότι η στάση χωρών όπως η Βουλγαρία θα μεταβληθεί μετά τις εκλογές που είναι προγραμματισμένες για το 2013.

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η έκθεση για την πΓΔΜ θα έχει αρνητικά στοιχεία, όπως π.χ η ευρεία χρήση του όρου «μακεδονικός». Ωστόσο, η πρόσφατη έκθεση για τη Διεύρυνση που συνέγραψε η ευρωβουλευτής κυρία Μαριλένα Κοππά και στην οποία αναφέρεται ότι τα διμερή ζητήματα πρέπει να επιλύονται πριν από την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων αποτελεί ένα όπλο για την Αθήνα. Οι γνώστες των όσων διαμείβονται στους δι�! �δρόμ! ους της Κομισιόν όμως σημειώνουν ότι ο βολονταρισμός του κ. Φούλε να επιδείξει έργο είναι τέτοιος που σκέφτεται ακόμη και τη διεξαγωγή διάσκεψης για να συζητηθούν τα διμερή θέματα των Βαλκανίων, κάτι που θα άνοιγε ευρύτερα τον «ασκό του Αιόλου» πριν… ανοίξει τον δρόμο της διεύρυνσης για τα Δυτικά Βαλκάνια.

tovima.gr



Διαβάστε περισσότερα »