Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Γκιουλέκας: Δεν είναι δυνατόν τέτοιου είδους μέτρα να περάσουν από τη Βουλή…

Να δούμε όταν θα έρθει η ώρα της ψήφισης, γιατί μην αμφιβάλλει κανείς οτι δεν θα έρθει, ποιοι κωλοτούμπες θα πούνε πάλι...ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ....

Σήμερα (16/8/2012) ο Βουλευτής της ΝΔ στην Α' Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας,
μίλησε στο ΒΗΜΑ FM 99,5 και στον Σωτήρη Ξενάκη για το ενδεχόμενο νέων περικοπών στις
συντάξεις.

Ακούστε στο ηχητικό που ακολουθεί, τι ακριβώς είπε ο κ. Γκιουλέκας για το θέμα.
http://youtu.be/U_Oy35hbU50

Αν έρθει στη Βουλή ρύθμιση, η οποία θα μειώνει τις συντάξεις των 700 ευρώ, πιστεύετε ότι αυτή η ρύθμιση μπορεί εύκολα να περάσει από τη Βουλή;

Ευθέως σας απαντώ, όχι. Θα υπάρξει πάρα πολύ μεγάλη αντίδραση και στη κοινωνία, γιατί αυτό είναι το πιο σημαντικό, αλλά βεβαίως και μέσα στη Βουλή. Δεν είναι δυνατόν τέτοιου είδους μέτρα να μπορούν να έρθουν και να περάσουν από τη Βουλή. Θα είναι πολύ μεγάλη η αντίδραση και θα υπάρξει μεγάλη δυσκολία. 


Διαβάστε περισσότερα »

Το κόστος της υποταγής

Του Σταύρου Χριστακόπουλου

Για να µακροηµερεύσει µια κυβέρνηση, ειδικά όταν το διεθνές περιβάλλον είναι εξαιρετικά δυσμενές για την ίδια και τη χώρα, χρειάζεται ισχυρά εσωτερικά στηρίγματα. Με πρώτο και κυριότερο την εμπιστοσύνη της πλειονότητας των πολιτών και τη συστράτευσή τους σε έναν κοινό στόχο. Αυτό είναι το αδύναμο σημείο της κυβέρνησης Σαμαρά - και των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου. 

Οι ψευδείς προεκλογικές υποσχέσεις - επαναδι­απραγμάτευση κ.λπ. - και η ταχεία μετεκλογική διάψευσή τους είναι το πρώτο λάθος. Το δεύτερο είναι η έλλειψη σαφούς πολιτικού στόχου. Το τρίτο είναι η εύκολη πλατφόρμα πολιτικής συμφωνίας στην οποία στηρίχθηκε η συγκρότηση της κυβέρ­νησης. 

Πολλά τα λάθη, αλλά το μείζον στην πολιτική είναι το αποτέλεσμα. Κι αυτό, μέχρι στιγμής, είναι ότι η χώρα συνεχίζει να κινείται προς την καταστροφή. Δυστυχώς, όσο κυλάει ο χρόνος, τόσο «καίγονται» οι δυνατότητες να σταματήσει ο κατήφορος σε ένα οικονομικά και κοινωνικά ανεκτό σημείο. Η διάλυ­ση επιταχύνεται και η διέξοδος μετατίθεται βιαίως όλο και πιο μακριά. 

Δεν είναι τυχαίο ότι, το τελευταίο διάστημα, ακόμη και ισχυροί «φρουροί» των μνημονίων κάνουν λό­γο για την έλλειψη ενός δεύτερου ή τρίτου εναλλακτικού πολιτικού και οικονομικού σχεδίου, καθώς - πέρα από τις ποικίλες και ενίοτε αδιαφανείς προ­θέσεις τους - είναι προφανής η εκ μέρους τους δι­απίστωση του αδιεξόδου. 

Για τους τακτικούς αναγνώστες µας είναι ίσως πε­ριττό να θυμίσουμε ότι αυτήν ακριβώς την ανά­γκη - της προετοιμασίας δηλαδή ακόμη και για τα «απευκταία» σενάρια - την έχουμε επισημάνει εδώ και πολλούς μήνες. Πολύ πριν γίνει κοινός τό­πος σχεδόν για όλους. 

Δυστυχώς, αυτό που επικράτησε επί τριετία - και συνεχίζει να επικρατεί - είναι η πλήρης και άνευ όρων προσαρμογή και υποταγή στον καταστροφι­κό «μονόδρομο» των δανειστών, οι οποίοι πλέον αποδεικνύονται ανίκανοι να σώσουν όχι μόνο την ευρωζώνη, αλλά και τον ίδιο τον εαυτό τους. Τώρα το κόστος θα πληρωθεί τόσο αυξημένο, ώστε να είναι αβάστακτο. Και το οικονομικό και το κοινωνι­κό και το πολιτικό...



Διαβάστε περισσότερα »

Διπλωματικός “πόλεμος” Βρετανίας και Ισημερινού για τον Mr.WikiLeaks

Η κυβέρνηση του Ισημερινού αποφάσισε να χορηγήσει πολιτικό άσυλο στον ιδρυτή του ιστότοπου WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Ρικάρντο Πατίνιο από το Κίτο.
 
«Ο Ισημερινός αποφάσισε να χορηγήσει πολιτικό άσυλο στον Τζούλιαν Ασάνζ μετά το αίτημα που είχε απευθύνει στον πρόεδρο», δήλωσε ο Πατίνιο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Κίτο.
 
Σύμφωνα με τον υπουργό του Ισημερινού, αν ο Ασάνζ εκδοθεί από τη Σουηδία στις ΗΠΑ «δεν θα αντιμετωπίσει μια δίκαιη δίκη, ενδέχεται να δικαστεί από στρατοδικείο ή ειδικό δικαστήριο (…) ενδέχεται να καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών».
 
«Πρόκειται για μια απόφαση που προστατεύεται από το διεθνές δίκαιο. Δεν έχει νόημα να πιστέψει κανείς ότι υπονοεί τη διακοπή των σχέσεών μας (με τη Βρετανία)», υπογράμμισε ο Πατίνιο.
 
Οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Σουηδία έχουν απορρίψει αιτήματα να παράσχουν εγγυήσεις σχετικά με την ασφάλεια του Ασάνζ, επεσήμανε ο Πατίνιο, «παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες του Ισημερινού».
 
Εξάλλου ο υπουργός Εξωτερικών του Ισημερινού εκτίμησε ότι η απειλή της Βρετανίας να εισβάλει στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο για να συλλάβει τον 41χρονο Αυστραλό «είναι ουσιαστικά σαν να λένε (οι βρετανικές αρχές) θα 'σας χτυπήσουμε άγρια, αν δεν συμμορφωθείτε'».
 
Ο ίδιος ο ιδρυτής του WikiLeaks χαρακτήρισε το γεγονός ότι του χορηγήθηκε άσυλο από τον Ισημερινό «σημαντική νίκη», ενώ ευχαρίστησε το προσωπικό της πρεσβείας της χώρας στο Λονδίνο. Ο Ασάνζ προειδοποίησε όμως ότι «τα πράγματα θα γίνουν πιο πιεστικά τώρα».
 
Πάντως ακόμη και τώρα που του χορηγήθηκε άσυλο, ο πρώην χάκερ θα δυσκολευτεί να αποχωρήσει από την πρεσβεία του Ισημερινού χωρίς να συλληφθεί.
 
Σύμφωνα με τα σενάρια που κυκλοφορούν θα μπορούσε να μεταβεί στο αεροδρόμιο σε διπλωματικό αυτοκίνητο, μέσα σε διπλωματικό σάκο ή ακόμη και να διοριστεί διπλωμάτης του Ισημερινού ώστε να αποκτήσει ασυλία. Πάντως δικηγόροι και διπλωμάτες εκτιμούν ότι όλα αυτά τα ενδεχόμενα είναι ιδιαίτερα δύσκολο να έχουν αίσιο τέλος.
 
Από την πλευρά της η Βρετανία εξέφρασε σήμερα την απογοήτευσή της μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Ισημερινού, ενώ υπογράμμισε ότι «δεν θα αλλάξει τίποτε».
 
«Είμαστε απογοητευμένοι από την ανακοίνωση του υπουργού Εξωτερικών του Ισημερινού ότι η χώρα του χορήγησε πολιτικό άσυλο στον Τζούλιαν Ασάνζ», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Φόρεϊν Όφις.
 
«Βάσει του βρετανικού νόμου ο Ασάνζ έχει εξαντλήσει όλα του τα δικαιώματα να ασκήσει έφεση και οι βρετανικές αρχές έχουν τη δεσμευτική υποχρέωση να τον εκδώσουν στη Σουηδία. Θα τιμήσουμε αυτή την υποχρέωση (…) Η απόφαση της κυβέρνησης του Ισημερινού δεν θα αλλάξει τίποτε», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.
 
Στο μεταξύ η Σουηδία απέρριψε «με τον πιο έντονο τρόπο κάθε κατηγορία» ότι η δικαιοσύνη της χώρας δεν θα διασφαλίσει στον Ασάνζ το δικαίωμα στην υπεράσπιση, δήλωσε σήμερα ο σουηδός υπουργός Εξωτερικών Καρλ Μπιλτ.
 
«Το φερέγγυο δικαστικό και συνταγματικό μας σύστημα διασφαλίζει τα δικαιώματα όλων. Απορρίπτουμε με τον πιο έντονο τρόπο κάθε κατηγορία που υπονοεί το αντίθετο», σημείωσε ο Μπιλτ στον λογαριασμό του στο twitter.
 
 
Η Σουηδία κάλεσε σήμερα τον πρεσβευτή του Ισημερινού στη Στοκχόλμη για να του ζητήσει εξηγήσεις σχετικά με τις κατηγορίες που διατύπωσε η κυβέρνησή του κατά της σουηδικής δικαιοσύνης, μετά την απόφαση του Κίτο να χορηγήσει πολιτικό άσυλο στον ιδρυτή του ιστότοπου WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ.
 
«Ο πρεσβευτής του Ισημερινού αναμένεται στο υπουργείο (Εξωτερικών) το συντομότερο δυνατό. Οι κατηγορίες που διατύπωσε (ο υπουργός Εξωτερικών του Ισημερινού, Ρικάρδο Πατίνιο) είναι σοβαρές και είναι απαράδεκτο ο Ισημερινός να προσπαθεί να σταματήσει τη σουηδική δικαστική διαδικασία και την ευρωπαϊκή δικαστική συνεργασία», δήλωσε ο Άντερς Γέρλε, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Σουηδίας.
 
Στο μεταξύ ο δικηγόρος των δύο γυναικών που έχουν καταθέσει μήνυση εναντίον του Ασάνζ στη Σουηδία δήλωσε ότι «δυσκολεύομαι να κατανοήσει» τους λόγους που ώθησαν τον Ισημερινό να χορηγήσει άσυλο στον 41χρονο Αυστραλό.
 
«Δυσκολεύομαι πολύ να κατανοήσω γιατί» χορηγήθηκε άσυλο, δήλωσε ο Κλάες Μπόργκστρεμ καταγγέλλοντας τα «πολιτικά» κίνητρα του Κίτο και επισημαίνοντας ότι ο Ασάνζ «πέτυχε να μιλάμε μόνο για τον WikiLeaks και τις ΗΠΑ», την ώρα που «κατηγορείται για βιασμό και σεξουαλική επίθεση».
 
«Όλα αυτά είναι εξωφρενικά για τις πελάτισσές μου που εδώ και δύο χρόνια θεωρούνται συνωμότριες», πρόσθεσε ο Μπόργκστρεμ.
 
Πάντως ο σουηδός δικηγόρος χαιρέτισε την αποφασιστικότητα της Βρετανίας να παραδώσει τον Ασάνζ στις σουηδικές αρχές, παρά την απόφαση του Ισημερινού. Παρόλα αυτά αναρωτήθηκε «πώς θα προχωρήσει η έκδοση».


Διαβάστε περισσότερα »

Πράσινη ενέργεια και εντιμότητα – Δρόμοι αντίθετοι…

Το ότι ο Γιώργος Παπανδρέου προώθησε αμέσως μετά το περίφημο «λεφτά υπάρχουν», την «πράσινη ενέργεια», είναι ένα γεγονός που από μόνο του δημιουργεί υποψίες ακόμη και στον πλέον αδαή περί της πράσινης ενέργειας, αφού αυτή τη στιγμή υπάρχουν συμβόλαια παραγωγής «πράσινης ενέργειας» προς την ΔΕΗ, τα οποία υποχρεώνουν στην πληρωμή από την ΔΕΗ 0,54 € ανά κιλοβατώρα παραγόμενης πράσινης ενέργειας, τη στιγμή που η ίδια ενέργεια παραγόμενη από την ΔΕΗ κοστίζει 0,05 € ανά κιλοβατώρα! Προφανώς, από τις τιμές που παρατίθενται, κάποιοι βγάζουν τεράστια ποσά, ελέω… σ�μβολαίων!

Όχι, δεν πρόκειται να ασχοληθούμε με την πράσινη ενέργεια η οποία δεν επαρκεί ούτε είναι αδιάλειπτη (είτε λόγω νεφώσεων είτε λόγω άπνοιας) και άρα δεν μπορεί να λειτουργήσει ως μηχανισμός στον οποίο μπορεί να στηριχθεί η ηλεκτροδότηση της χώρας. Όχι, δεν θα ασχοληθούμε με την ανύπαρκτη προστασία του περιβάλλοντος, το οποίο επηρεάζεται πολύ χειρότερα από άλλες ανθρώπινες παρεμβάσεις. Δεν πρόκειται να θίξουμε την σύμπτωση των ανά την επικράτεια πυρκαγιών, οι οποίες εμφανίζονται σε κορυφογραμμές που άπτονται του ενδιαφέροντος «επιχειρηματιών» της πράσι�ης ενέργειας, αφού θέλουμε να πιστεύουμε πως αυτές οι φωτιές είναι αποτέλεσμα του καιρού και όχι καιροσκόπων και ανάλγητων απατεώνων. Ούτε, φυσικά, θα ασχοληθούμε με την δημιουργία πράσινων θέσεων εργασίας, οι οποίες δεν προκύπτουν από πουθενά.

Σήμερα θέλουμε να ρωτήσουμε και να προσπαθήσουμε να ευαισθητοποιήσουμε κάποιους πολιτικούς, οι οποίοι ίσως μπορέσουν να βρούνε το κουράγιο να καταθέσουν ερώτηση στην Βουλή και να απαιτήσουν απαντήσεις (που θα περιέχουν ονοματεπώνυμα), αφού το σκάνδαλο της πράσινης ανάπτυξης - ενέργειας (και άλλων πρασίνων αλόγων πολιτικών αποφάσεων) είναι τεράστιο και μπροστά του ο Άκης Τσοχατζόπουλος μοιάζει με παιδί νηπιαγωγείου που απλά έκλεψε μία σοκολάτα από κάποιον συμμαθητή του!

Γνωρίζετε, φυσικά, όλοι σας πως στους λογαριασμούς της ΔΕΗ πληρώνετε πλέον και τέλη υπέρ της πράσινης ενέργειας. Για την ακρίβεια, πληρώνετε εσείς (κι εγώ) την διαφορά που προκύπτει από την αγορά της εξωφρενικής σε τιμή πράσινης ενέργειας στο τιμολόγιο της ΔΕΗ. Μην σας φαίνεται παράξενο, απλά ψάξτε τον τελευταίο λογαριασμό της ΔΕΗ και θα διαπιστώσετε πως για άγνωστους λόγους, με κάποια απόφαση, όλοι οι Έλληνες πολίτες καλούνται να πληρώσουν την αυξημένη πράσινη ενέργεια, για να μην γίνει αναπροσαρμογή των συμβολαίων της ΔΕΗ με κάποιους μεγαλο-επενδυτές σ�α φωτοβολταϊκά ή στις ανεμογεννήτριες.

Ποιοι έχουν τα μεγάλα αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα στην Ελλάδα;


Ποιοι έχουν κάνει προνομιακά συμβόλαια στα 0,54€ ανά κιλοβατώρα, τα οποία συμβόλαια δεν επηρεάζονται από τις αναδιατάξεις τιμών και συμφωνιών μεταξύ της ΔΕΗ και κάποιων "επενδυτών -επιχειρηματιών";

Ποιοί κρύβονται πίσω από ένα τεράστιο φαγοπότι που γίνεται εις βάρος του Έλληνα καταναλωτή ηλεκτρικής ενέργειας;

Μπορεί κάποιο κόμμα να καταθέσει ερώτηση και να απαιτήσει να του δοθούν τα ονόματα εμπλεκομένων μεγαλο-επιχειρηματιών (εκδοτών, εφοπλιστών) και πολιτικών (βουλευτών, υπουργών, δημάρχων, περιφερειαχών και πρώην νομαρχών) και συγγενών τους;

Θα είχε, πραγματικά, τεράστιο ενδιαφέρον να δημοσιοποιηθεί μία τέτοια λίστα, η οποία θα δείχνει τα οφέλη της πράσινης ανάπτυξης προς τους (μονίμως) λίγους, τα οποία οφέλη τα πληρώνουν οι (μονίμως) πολλοί. Έτσι, για να ξέρουμε ποιοι σιωπούν και γιατί, μπροστά στο φαινόμενο της πράσινης ανάπτυξης, που αν δεν εφαρμοστεί ή αν ακυρωθεί στην Ελλάδα, θα χαθούν 200.000 θέσεις εργασίας στην Γερμανία και θα χάσουν σημαντικά ποσά κάποιοι που συνεχίζουν να μας διασώζουν, φυσικά με το αζημίωτο…

Λέτε να έχει δίκιο, τελικά, ο Πάγκαλος, ο οποίος δήλωσε πως "ακόμη μαζί τα τρώμε";



Διαβάστε περισσότερα »

Δείτε πως είναι σήμερα ο Τέλης από το Δέκα λεπτά κήρυγμα!! (απίστευτη αλλαγή)

Πώς είναι σήμερα ο αγαπημένος ηθοποιός, Χάρης Βορκάς; Κρατήσου.. θα δεις τεράστια αλλαγή…




Διαβάστε περισσότερα »

ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ "ΚΟΥΡΕΜΑ" ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΝΙΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΚΡΑΤΕΙ Η ΕΚΤ


Εάν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) αποδεχόταν μια απομείωση της αξίας των ελληνικών κρατικών ομολόγων που διακρατεί, θα βοηθούσε την Αθήνα και θα καθησύχαζε τους επενδυτές που φοβούνται ότι θα υποστούν νέες ζημίες, αλλά μια τέτοια κίνηση...
συναντά σφοδρή αντίσταση στο εσωτερι�ό της, υποστηρίζει σε ρεπορτάζ του το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Η Ελλάδα απέχει πολύ από το να εκπληρώσει τους όρους της δεύτερης δανειακής σύμβασης και παρ' ότι κυβερνητικοί αξιωματούχοι κρατών-μελών της ευρωζώνης εκδηλώνουν όλο και περισσότερη ανυπομονησία, ταυτόχρονα ανησυχούν για τον κίνδυνο μια έξοδος της χώρας από την ευρωζώνη να πυροδοτήσει κλιμάκωση των πιέσεων των αγορών στην Ισπανία και την Ιταλία και να κλιμακώσει την κρίση χρέους.

Εάν η ΕΚΤ αποφάσιζε να προχωρήσει εθελοντικά σε απομείωση (το λεγόμενο Official Sector Involvement, ή OSI), θα ! μείω νε το συνολικό ποσό του ελληνικού χρέους, ενώ θα άμβλυνε τις ανησυχίες των αγορών.

Όταν οι ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδας είχαν δεχθεί την απομείωση της αξίας των ομολόγων που διακρατούσαν (PSI) στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους νωρίτερα φέτος, η ΕΚΤ δεν είχε συμμετάσχει. Επενδυτές εκφράζουν ανησυχία πως το ίδιο μπορεί να συμβεί και σε ενδεχόμενη νέα αναδιάρθρωση.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι ανακοίνωσε στις 2 Αυγούστου ότι η τράπεζα ίσως προχωρήσει σε νέες αγορές κρατικών ομολόγων και ότι «θα απαντήσει στις ανησυχίες των ιδ�ωτών επενδυτών».

Αυτό θα είναι «καλό για την Ελλάδα και για τις παρεμβάσεις στις άλλες χώρες», ομόλογα των οποίων αγοράζει η τράπεζα, υποστήριξε οικονομολόγος της Deutsche Bank, ο Ζιλ Μεκ. «Εάν θέλεις να δείξεις στην αγορά ότι δεν θεωρείς εαυτόν ανώτερο και ταυτόχρονα δεν θέλεις να θέσεις σε κίνδυνο την δυνατότητα του ΕFSF, δέχεσαι την απομείωση (του χρέους) της Ελλάδας σε ένδειξη καλής θέλησης» πρόσθεσε ο οικονομολόγος της γερμανικής τράπεζας.

Στελέχη της ΕΚΤ απoρρίπτουν την ιδέα να υποστεί η τράπεζα ζημιές και να κατηγορηθεί για πολιτικό ρόλο κ! αι ά� �εσο επηρεασμό της νομισματικής πολιτικής. Αυτό ίσως οδηγήσει στην αναζήτηση πιο 'δημιουργικών' λύσεων, εκτιμά το Reuters.

Ένα σενάριο προβλέπει τα ευρωπαϊκά ταμεία να δώσουν εγγυήσεις στην ΕΚΤ για τις περαιτέρω αγορές κρατικών ομολόγων, να προσφέρουν δηλαδή ασφάλιστρα κινδύνου για το ενδεχόμενο ζημιών. Αυτό όμως θα έστρεφε την προσοχή στην πεπερασμένη 'δύναμη πυρός' των ταμείων και θα έθετε για άλλη μια φορά το ερώτημα εάν η Ευρώπη θα διαθέσει τεράστια ποσά για να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους.

Σύμφωνα με το Reuters, αντιμέτωποι με τα «φρικτά», όπω� τα αποκάλεσε Eυρωπαίος αξιωματούχος, δεδομένα όσον αφορά την ελληνική οικονομία, οι διαμορφωτές πολιτικής στην ΕΕ εργάζονται για μια λύση «της ύστατης ευκαιρίας», προκειμένου να μειώσουν το χρέος και να παραμείνει η χώρα στην ΕΕ. Ένα ακόμα σενάριο προβλέπει την απομείωση, ή «κούρεμα», άλλων 100 δισ. ευρώ.




Διαβάστε περισσότερα »

ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΣΚΙΡΤΗΣΕ Ο ΣΥΡΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ


Το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Αραμπίγια μετέδωσε ανακοίνωση η οποία φέρεται να έγινε εξ ονόματος του Σύρου αντιπροέδρου Φαρούκ αλ Σάρα, ο οποίος...
δηλώνει ότι αποφάσισε να εγκαταλείψει την κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ. 


Στην ανακοίνωση, την οποία ανέγνωσε στο αλ Αραμπίγια ένας άνδρας που αναγνωρίστηκε ως συγγενής του σουνίτη αντιπροέδρου, ο Σάρα ζήτησε από τον στρατό να συμμετάσχει «στην επανάσταση» εναντίον του Ασαντ.


Διαβάστε περισσότερα »

ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΠΤΩΜΑ ΑΝΔΡΑ ΣΤΗ ΒΑΡΚΙΖΑ


Τη σωρό ενός άνδρα ανέσυραν, νωρίτερα το πρωί της Πέμπτης, άνδρες του Λιμενικού Σώματος από τη θαλάσσια περιοχή της...
Βάρκιζας.   


Πρόκειται για άνδρα η�ικίας περίπου 80 ετών και ύψους 1.75μ., ο οποίος φορούσε μαγιό μπλε χρώματος.   

Η σωρός διακομίστηκε στο Ασκληπιείο Βούλας, ενώ πρόκειται να διενεργηθεί νεκροψία - νεκροτομή.


Διαβάστε περισσότερα »

ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΕ ΕΠΑΙΤΗ!


ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ
Γράφει ο Βασίλ�ς Χήτος
Βούλγαροι σωματέμποροι έσπασαν τα πόδια στη Λάρισα σε συμπατριώτη τους που τον είχαν εξωθήσει στην επαιτεία, όταν εκείνος προσπάθησε να ξεφύγει από τα νύχια τους.
Προ 25ημέρου ο 58χρονος που στη χώρα του...
διαβιούσε σε μοναστήρι, κατάφερε να ξεφύγει  από την επίβλεψη των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, αλλά δυστυχώς  έγινε αντιληπτός από τον 30χρονο σωματέμπορο και από συνεργό του  [αγνώστων στοιχείων] οι οποίοι τον εντόπισαν στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας και τον οδήγησαν εκ νέου στο διαμέρισμα-φυλακή, όπο� του προκάλεσαν βαρύτατες σωματικές κακώσεις (κατάγματα γοφών), παρουσία άλλων επαιτών – θυμάτων της εγκληματικής οργάνωσης, με προφανή σκοπό να τους εκφοβίσουν και να τους «παραδειγματίσουν».
Τα μέλη του κυκλώματος, αποστέρησαν από τον 58χρονο κάθε ιατρική βοήθεια, κατακρατώντας τον στο διαμέρισμα τι! ς επ� �μενες 15 ημέρες και στη συνέχεια τον μετέφεραν και τον εγκατέλειψαν σοβαρά τραυματισμένο και αβοήθητο κάτω από μία γέφυρα στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας. Τώρα ο 58χρονος  νοσηλεύεται στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.
Το οργανωμένο κύκλωμα χρ�σιμοποιούσε συστηματικά «σκληρή» σωματική βία σε βάρος των θυμάτων του και απειλές για τη ζωή και τη σωματική τους ακεραιτότητα. Με τον τρόπο αυτό τους εξανάγκαζαν να επαιτούν για περισσότερες από 16 ώρες την ημέρα, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών, ενώ τα θύματα ήταν υπό συνεχή παρακολούθηση από μέλη του κυκλώματος. Επιπλέον τους αποσπούσαν όλα τα χρήματα, παρέχοντας τους μόνο την απαραίτητη τροφή.
Κατά τη διάρκεια της ευρείας αστυνομικής επιχείρησης, για την εξάρθρωση του κυκλώματος, η οποία ξεκίνησε στις 13-8-2012, συνελήφθησαν ο 30χρονος μαζί με 31χρονη αλλοδαπή υπήκοο Βουλγαρίας την ώρα που ανέμεναν σε συγκεκριμένο σημείο για να παραλάβουν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας της μητριάς του 30χρονου, άλλους δύο αλλοδαπούς που εξανάγκαζαν σε επαιτεία.
Επιπλέον συνελήφθη και η 49χρονη μητριά του 30χρονου, ως μέλος του κυκλώματος, ενώ σε έρευνα που έγινε στην οικία της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Εξαρθρώθηκε, από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, σε συνεργασία με τις Αρχές της Βουλγαρίας, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διακινούσαν ομοεθνείς τους από τη Βουλγαρία στη χώρα μας και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με σκοπό την επαιτεία.
Συνελήφθησαν τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, άνδρας ηλικίας 30 ετών και δύο γυναίκες ηλικίας 49 και 31 ετών, ενώ αναζητούνται οι συνεργοί τους.
Ειδικότερα, στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λ�! �ρισ� �ς περιή

Το απάνθρωπο κύκλωμα εντόπιζε στη Βουλγαρία ομοεθνείς τους, οι οποίοι βρίσκονταν σε δεινή οικονομική κατάσταση και μετο πρόσχημα ανεύρεσης εργασίας τους μετέφεραν σε ευρωπαϊκές χώρες, με σκοπό τον εξαναγκασμό τους σε επαιτεία. Σε πολλές περιπτώσεις, ο εντοπισμός των θυμάτων γινόταν μεταξύ ατόμων που διαβιούσαν σε μοναστήρια, λόγω της δεινής οικονομικής τους κατάστασης.
Είναι ενδεικτικό πως  σύμφωνα με την κ! αταγ γελία του 58χρονου υπηκόου Βουλγαρίας στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, στα μέσα Ιουνίου, δύο άγνωστες αλλοδαπές υπήκοοι Βουλγαρίας, μέλη του κυκλώματος,μετέβησαν σε μοναστήρι της περιοχής Νόβιχαν της Βουλγαρίας, όπου διέμενε λόγω της οικονομικής του κατάστασης και με την υπόσχεση ότι θα εργαστεί σε αγροτικές εργασίες τον έπεισαν να έρθει στη χώρα μας.
span style="font-family: 'Helvetica Neue', Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: small;">Ακολούθως, άλλος Βούλγαρος, μέλος του κυκλώματος, τον παρέλαβε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο από την Βουλγαρία και τον μετέφερε στην Λάρισα. Μετά την άφιξή του, άλλος υπήκοος Βουλγαρίας, μέλος επίσης του κυκλώματος, τον οδήγησε σε διαμέρισμα, αφαιρώντας συγχρόνως τα ταξιδιωτικά του έγγραφα. Έκτοτε τον υποχρέωναν, με συνεχείς ξυλοδαρμούς και απειλές, να επαιτεί καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας σε κομβικά σημεία (διασταυρώσεις) της πόλης, ενώ του παρακρατούσαν το σύνολο των εσόδων.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, το κύκλωμα προωθούσε θύματα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ενδεικτικά ένα από τα θύματα του κυκλώματος που εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, ανέφερε ότι μέσα Ιουνίου του 2012, με το πρόσχημα εύρεσης εργασίας, τον μετέφεραν μαζί με άλλους ομοεθνείς του, στο Μπάρι της Ιταλίας, αντί της Ελλάδας όπως τους είχαν δηλώσει αρχικά. Μετά από τρεις μέρες, με τη δικαιολογία ότι τα χρήματα που συγκέντρωναν από την επαιτεία στο Μπάρι της Ιταλίας ήταν λίγα, τους προώθησαν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Λάρισα.
Για δύο από τους «επαίτες», που εντοπίστηκαν στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης,! ξεκ� �νησαν οι διαδικασίες ώστε να χαρακτηριστούν επίσημα ως θύματα εμπορίας ανθρώπων και να εφαρμοστούν οι σχετικές προστατευτικές διατάξεις.
Για την εξάρθρωση του κυκλώματος ήταν σημαντική η συμβολή και η συνεργασία με τις αρμόδιες διπλωματικές Αρχές της Βουλγαρίας.


Διαβάστε περισσότερα »

ΠΑΛΙ ΣΕ ΥΦΕΣΗ Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ...

Η Ευρωζώνη θα ολισθήσει σε νέα ύφεση και δεν πρόκειται να αναπτυχθεί ξανά πριν το 2013, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη μηνιαία έρευνα του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς με τη συμμετοχή οικονομολόγων, που επίσης δεν προβλέπουν...
νέες δραστικές πολιτικές παρεμβάσεις από μέρους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.Η έρευνα που δημοσιεύτηκε σήμερα προστίθεται στα στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat αυτή την εβδομάδα, κατά τα οποία η Ευρωζώνη μόλις απέφυγε την ύφεση το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς, αφού μόνο η Γερμανία αναπτύχθηκε το τρίμηνο ως τον Ιούνιο, ενώ η Γαλλία, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της περιφέρειας , παρέμεινε σε στασιμότητα.
Αν τα δεδομένα αυτά συνδυαστούν με την επιδεινούμενη προοπτική για τις πιο ευάλωτες οικονομίες της Ευρωζώνης, που καταγράφηκε την περασμένη εβδομάδα, σε άλλη έρευνα του Ρόιτερς, οι ελπίδες περί τερματισμού της κρίσης της Ευρ! ωζών ης ή για μια ουσιαστική ανάκαμψη μοιάζουν να εξασθενούν.

Διαβάστε περισσότερα »

Τα σχολεία κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς θέρμανση


Τον κίνδυνο να παραμείνουν τα σχολεία χωρίς πετρέλαιο τη σχολική χρονιά που έρχεται επισημαίνει με επιστολή της προς τον υπουργό Εσωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδη, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ), διότι, παρά τα όσα έχουν υποσχεθεί οι προκάτοχοί του, «η περσινή σχολική χρονιά έκλεισε με τα σχολεία να έχουν εισπράξει μόνο μια δόση (Φεβρουάριου 2012), ενώ εκκρεμεί η καταβολή της δεύτερης δόσης, που αναμενόταν τον Απρίλιο 2012. Κατά συνέπεια επιβάλλεται η άμεση εκταμίευσή της, γιατί σε διαφορετική περίπτωση, η δραματική οικονομική κατάσταση των σχολείων εγκυμονεί σοβαρά προβλήματα για την ομαλή λειτουργία τους».

Επίσης, η ΔΟΕ, που ζητεί άμεσα συνάντηση με τον υπουργό, στην επιστολή της υπογραμμίζει πως «η πρώτη δόση του 2012 ήταν μειωμένη ως προς την αντίστοιχη του 2011 κατά 33%», με αποτέλεσμα να «είναι σίγουρο ! πως � �α σχολεία -με δεδομένη την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης- να αδυνατούν να αγοράσουν το πετρέλαιο που απαιτείται για τη θέρμανση τον επόμενο χειμώνα». Για τον λόγο αυτό, ζητεί την επιπλέον έκτακτη επιχορήγηση των σχολικών επιτροπών και την εξαίρεσή τους από την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα.

Τέλος, του ζητεί να υποχρεώσει τους δημάρχους «να εφαρμόσουν την υπάρχουσα νομοθεσία (υπουργική απόφαση 8440/25.2.2011) που επιβάλλει το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών στις σχολικές μονάδες και την κατανομή των ποσών που αναλογούν σε κάθ� σχολείο. Επιπλέον, θα πρέπει να τονιστεί ότι οι ενιαίες σχολικές επιτροπές θα πρέπει να προβαίνουν σε άμεση απόδοση των χρημάτων από τους πόρους του Υπουργείου Εσωτερικών στις σχολικές μονάδες».

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας καταγγέλλει, εξάλλου, την απόφαση της κυβέρνησης για πρόσληψη μόλις 200 εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τη στιγμή που οι αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης αναμένεται να ξεπεράσουν τις 5.000.

Σημειώνεται ότι, με αιχμή τα οικονομικά, η ΔΟΕ έχει κηρύξει ήδη την πρώτη απεργία της για τις 1! 2 Σεπ τεμβρίου, ενώ στις 11 Σεπτεμβρίου, ημέρα του αγιασμού, οι δάσκαλοι θα προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό των διευθύνσεων εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ζητά άμεσα συνάντηση μαζί σας, προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα της καταβολής της δεύτερης δόσης από τους Κ.Α.Π. προς τους δήμους για τα λειτουργικά έξοδα των σχολικών μονάδων.

Βρισκόμαστε ελάχιστες μέρες πριν την έναρξη του νέου σχολικού έτους και οι σχολικές μονάδες σε όλη τη χώρα θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τα αυξημένα έξοδα, που απαιτεί � υποδοχή των μαθητών στα σχολεία, χωρίς να υπάρχουν καθόλου χρήματα στα ταμεία τους.

Θυμίζουμε ότι η περσινή σχολική χρονιά έκλεισε με τα σχολεία να έχουν εισπράξει μόνο μια δόση (Φεβρουάριου 2012), ενώ εκκρεμεί η καταβολή της δεύτερης δόσης, που αναμενόταν τον Απρίλιο 2012. Κατά συνέπεια επιβάλλεται η άμεση εκταμίευσή της, γιατί σε διαφορετική περίπτωση η δραματική οικονομική κατάσταση των σχολείων εγκυμονεί σοβαρά προβλήματα για την ομαλή λειτουργία τους.

Επίσης πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η πρώτη δόση του 2012 ήταν μειωμένη ως προς την αντίσ�! �οιχ� � του 2011 κατά 33%. Είναι σίγουρο πως τα σχολεία -με δεδομένη την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης- θα αδυνατούν να αγοράσουν το πετρέλαιο που απαιτείται για τη θέρμανση τον επόμενο χειμώνα. Για τον λόγο αυτό ζητούμε την επιπλέον έκτακτη επιχορήγηση των σχολικών επιτροπών.

Η αύξηση του πετρελαίου κατά 50% θα έχει ως αποτέλεσμα το μεγαλύτερο μέρος της κρατικής επιχορήγησης να δαπανάται για την αγορά καυσίμων σε βάρος της κάλυψης των υπόλοιπων ζωτικών λειτουργικών αναγκών. Για τον λόγο αυτό απαιτούμε την εξαίρεση των σχολικών επιτροπών από την αύξ�ση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα.

Με την ευκαιρία θα πρέπει να επισημανθεί στους δήμους να εφαρμόσουν την υπάρχουσα νομοθεσία (Υπουργική απόφαση 8440/25.2.2011) που επιβάλλει το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών στις σχολικές μονάδες και την κατανομή των ποσών που αναλογούν σε κάθε σχολείο. Επιπλέον, θα πρέπει να τονιστεί ότι οι ενιαίες σχολικές επιτροπές θα πρέπει να προβαίνουν σε άμεση απόδοση των χρημάτων από τους πόρους του Υπουργείου Εσωτερικών στις σχολικές μονάδες.

Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι με τη συνεχόμενη πολιτική τω�! � πε� �ικοπών των κοινωνικών δαπανών και ειδικότερα των δαπανών για την παιδεία που επιβάλλει η πολιτική των μνημονίων, τα σχολεία αδυνατούν να λειτουργήσουν, καθώς σημαντικές καθημερινές ανάγκες δεν μπορούν να καλυφθούν. Κοινό μυστικό είναι ότι όλο και πιο συχνά καλούνται οι γονείς να συμβάλλουν οικονομικά στην αγορά καθημερινών ειδών πρώτης ανάγκης για τη λειτουργία των σχολείων.

Επιμένουμε στην πάγια θέση μας για αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 5% του ΑΕΠ ή στο 15% του Γ.Κ.Π.».

Πηγή






Διαβάστε περισσότερα »

Ο Καραμανλής φταίει και γι αυτό;


Νέα μεγάλη επιτυχία της Ελλάδας!
Ανάμεσα στις 5 χώρες με την υψηλότερη τιμή βενζίνης στον κόσμο!

ΘΥΜΑΣΤΕ που ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες (olympia 11/2/2011) έδωσε εντολή στους κατά τόπους εισαγγελείς ανά την Ελλάδα να προχωρούν σε συλλήψεις των πρατηριούχων που δεν τηρούν το πλαφόν;

Θυμάστε πόσο ήταν το πλαφόν;

- 1,473 ευρώ το λίτρο για τη βενζίνη 95 οκτανίων,
- 1,701 ευρώ το λίτρο για τη βενζίνη 100 οκτανίων,
- 1,561 ευρώ το λίτρο για τη βενζίνη super LRP,
- 1,282 ευρώ το λίτρο για το diesel.

Ξέρετε πόσο έχει φτάσει σήμερα;

2,00 € το λίτρο!

Γιατί δεν συλλαμβάνει κανέναν Υπουργό ο Ε�! �σαγ� �ελέας;

ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΤΙ, ΟΤΑΝ ΕΙΧΕ Η ΒΕΝΖΙΝΗ 0,94 €;

ΕΒΓΑΙΝΕ Ο ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΣΑΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΤΕ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΤΑ 0,10 ΛΕΠΤΑ ΗΤΑΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΑΦΑΙΡΟΥΣΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ;

ΘΥΜΑΣΤΕ ΠΩΣ ΟΡΓΙΑΖΑΝ ΤΑ ΜΜΕ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΟΤΑΝ ΕΙΧΕ 0,46 λεπτά το λίτρο στα αστικά κέντρα, αλλά με περίπου 0,50 λεπτά στην επαρχία ; ;

Ενώ από το 2004 μέχρι το 2009 το Πετρέλαιο θέρμανσης είχε φτάσει στο ιλιγγιώδες πο�όν των 0,57 € ενώ η βενζίνη 0,80-0,95€ και το ΜΜΕ μιλούσαν για "ΔΕΞΙΑ" ακρίβεια (βλέπει πρωτοσέλιδο)!

ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΕΤΡΕΛΑΪΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΒΑΡΕΛΙΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ limit up Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΦΘΗΝΟΤΕΡΗ ΒΕΝΖΙΝΗ !

Τώρα πια ο Ψυχάρης έχει το υιό βουλευτή και τα κάνει γαργάρα…

Αφού όλοι ξέρουμε ότι για όλα φταίει ο Καραμανλής…

Ο ramnousia σήμερα έκανε μια καταπληκτική έρευνα με τίτλο "Ανάμεσα στις 5 χώρες με την υψηλότερη τιμή βενζίνης στον κόσμο!!!"

Τα 2 ευρώ αγγίζει η τι! μή τ� �ς βενζίνης σε πολλές περιοχές, ιδιαίτερα της νησιωτικής Ελλάδας. Την ίδια στιγμή οι ελεγκτές της υπηρεσίας εποπτείας αγοράς, δηλώνουν πως η μεγάλη αύξηση, αλλά και οι αποκλίσεις ανά περιοχή, της βενζίνης, οφείλονται στις διεθνείς τιμές του "μαύρου χρυσού", αλλά και την ισοτιμία ευρώ δολαρίου.

Για να δούμε τη μέση τιμή της βενζίνης σε μερικές χώρες της Ευρώπης.
Θυμίζουμε ότι στην Ελλάδα η μέση τιμή της αμόλυβδης ανά λίτρο, είναι 1.81 ευρώ.
Ελβετία
: 1.25
Ισπανία
: 1.37
Ουγγαρία
: 1.22
Αυστρία
: 1.36
Τσεχία
: 1.40
Βέλγιο
: 1.41
Πολωνία
: 1.35
Λουξεμβούργο
: 1.33 και η λίστα συνεχίζεται…

Δε σας πάω σε Αίγυπτο, Φιλιππίνες, Ρωσία κτλ γιατί θα πάθετε αμόκ.
Μάλιστα, για να μην το έχετε απορία, η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις top 5 χώρες με την υψηλότερη βενζίνη… ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!
Ορίστε και το σχετικό γράφημα (η μέση τιμή της βενζίνης ανά λίτρο στην Ελλάδα, είναι πλέον λίγο ακριβότερη από την αναγραφόμενη).

Τι συμβαίνει λοιπόν; O Νίκος ! Ευαγ γελάτος θα έλεγε σίγουρα, ότι φταίνε οι βενζινοπώλες, που κλέβουν τον έντιμο Έλληνα πολίτη και βγάζουν τα λεφτά τους σε off shore εταιρείες, αλλά σίγουρα το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν εντοπίζεται εκεί, αλλά στους συνεχείς επιπρόσθετους φόρους που σκαρφίστηκε ο εκάστοτε υπουργός οικονομίας, προκειμένου να αντιμετωπίσει, το… ελληνικό χρέος. Σκληρή εισπρακτική οικονομική πολιτική, σε ένα είδος πρώτης ανάγκης. Μεγαλοφυές δεν μπορώ να πω, δεν πήγαν χαμένα τα πτυχία. Και κυρίως… λειτούργησε

Πηγή Ramnusia, σχολιασμός Netakias

Ελλάδα: Όταν η βενζίνη έγινε φωτιά!

Σπάει κάθε ρεκόρ η τιμή της βενζίνης αγγίζοντας σε ορισμένες περιοχές ακόμα και τα 2 ευρώ το λίτρο.

Η ξέφρενη κούρσα ανόδου δεν έχει τέλος, με τους οδηγούς να βρίσκονται σε απόγνωση βλέποντας το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου τους να γεμίζει με 80 και 90 ευρώ.

Σύμφωνα με τους βενζινοπώλες, είναι ελάχιστοι πλέον οι οδηγοί που λένε «γέμισε το» και οι περισσότεροι αρκούνται σε 15 και 20 ευρώ το πολύ, ίσα ! ίσα � �ια να μπορούν να κινηθούν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης, η ακριβότερη αμόλυβδη στην Ελλάδα πάει να πιάσει τον πήχη… των 2 ευρώ το λίτρο.

Στον Πειραιά πωλείται προς 1,988 ευρώ το λίτρο. Ακολουθούν οι Κυκλάδες με την υψηλότερη τιμή να είναι στα 1,983 ευρώ το λίτρο, και έπονται τα Χανιά με 1,96, η Εύβοια με 1,95 και το Ηράκλειο με 1,946 ευρώ το λίτρο.

Μείωση του ΕΦΚ ζητούν οι βενζινιοπώλες

Την άμεση και δραστική μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στα καύσιμα για την ανακούφιση των καταναλωτών, της χώρας �αι την επιβίωση των πρατηρίων ζητά η Ομοσπονδία βενζινοπωλών με ανακοίνωσή της.

«Από αρχές Ιουλίου μέχρι και σήμερα οι τιμές διυλιστηρίου στην αμόλυβδη έχουν αυξηθεί πάνω από 16 λεπτά το λίτρο. Την ίδια περίοδο οι τιμές λιανικής, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου, έχουν αυξηθεί 10 λεπτά το λίτρο, τονίζει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

«Για μια ακόμη φορά το ράλι ανόδου των τιμών προσπαθεί να φρενάρει τη λιανική εμπορία, με συρρίκνωση του περιθωρίου κέρδους της, όπως αναφέρεται και στο Εβδομαδιαίο Δελτίο Επισκόπησης Τιμών καυσίμων της ! Γεν� �κής Γραμματείας Εμπορίου.

Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος, για πολλοστή φορά, προτείνει τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης των καυσίμων, ειδικά σε περιόδους έντονων ανατιμήσεων. Όσον αφορά μάλιστα, τις διαφορές που παρουσιάζονται από περιοχή σε περιοχή και ειδικότερα σε απομακρυσμένες περιοχές και στη νησιωτική Ελλάδα, αυτές υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν, αλλά τώρα είναι περισσότερο ορατές λόγω του ότι η βενζίνη σε πολλά μέρη της Ελλάδος έχει αγγίξει τα 2 ευρώ.

Σε μια περίοδο βαθιάς κρίσης και εισοδηματικής αφαίμαξης των Ελλήνων, είναι απαράδεκτο να διατηρούνται οι φόροι σε επίπεδα που κάνουν τα καύσιμα της χώρας μας απλησίαστα και τα ακριβότερα της Ευρώπης», καταλήγει η ανακοίνωση.







Διαβάστε περισσότερα »