Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

ΚΚΕ: «Η απόφαση του Αρείου Πάγου είναι αυτή που ήθελε η κυβέρνηση»


«Η απόφαση του Αρείου Πάγου είναι αυτή που ήθελε η κυβέρνηση» αναφέρει σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, για την απόφαση σχετικά με το χαράτσι της ΔΕΗ.

«Οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει πιο αποφασιστικά να της απαντήσουν, με πάλη και ανυπακοή, ότι το χαράτσι είναι παράνομο, γιατί είναι άδικο και πρέπει να καταργηθεί και από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και από την εφορία» τονίζει το Κομμουνιστικό Κόμμα.


Διαβάστε περισσότερα »

Voliotaki 2012-12-20 07:30:00

Διαβάστε περισσότερα »

ΓΚΑΛΕΤΙ : ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΩ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Η πρόσφατη νέα εισαγωγή του Λουτσιάνο Γκαλέτι στο νοσοκομείο για μία-όχι σοβαρή όπως αποδείχτηκε-λοίμωξη δεν πτόησε τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού.

Ο Αργεντίνος παραμένει αποφασισμένος να επιστρέψει στα γήπεδα, παρά την πρόσφατη μεταμόσχευση νεφρού στην οποία υποβλήθηκε.

«Θέλω να παίξω στην Εστουντιάντες, αλλά δεν ξέρω πόσο καιρό θα μου πάρει να βρω τη φόρμα μου και αν αυτό δεν συμβεί δεν θέλω να κάνω κακό στην ομάδα. Είμαι πάντως βέβαιος πως θα μπορώ να παίξω στο επόμενο πρωτάθλημα. Εξαρτάται από την ανταπόκριση του οργανισμού μου», ανέφερε ο Γκαλέτι.

Για την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του ανέφερε: «Δεν ήταν κάτι σοβαρό, παρά μία παρενέργεια ενός φαρμάκου που είχα πάρει μετά τη μεταμόσχευση. Στις 2 Ιανουαρίου θα εξεταστώ εκ νέου κι εν συνεχεία αν όλα πάνε καλά θα μπορώ να προπονούμαι με τους συμπαίκτες μου. Έχω να παίξω επαγγελματικά εδώ και 2,5 χρόνια, αλλά θέλω να επιστρέψω. Σκοπός μου είναι να αποσυρθώ στο γήπεδο κι όχι σε κάποιο νοσοκομείο».

Τέλος, εξήγησε πώς επελέγη ως δότης νεφρού ο πατέρας του. «Ο πατέρας μου ήταν ο δότης, αν και τόσο η μητέρα μου όσο και ο αδερφός μου, αλλά και η σύζυγός μου είχαν προσφερθεί. Επέλεξα τον πατέρα μου γιατί ήταν επίσης αθλητής και είμαστε του ιδίου φύλου».


Διαβάστε περισσότερα »

ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ....ΤΡΕΛΑ



Διαβάστε περισσότερα »

900 ΕΥΡΩ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ…

ΜΟΝΟ ΣΤΟ DIMOTIKOSAFARI
ΤΟ ΕΡΙΞΑΝ ΣΤΙΣ ΜΑΣΕΣ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ! 
 
Δυνατές μάσες σε κεντρικό εστιατόριο στο Μοναστηράκι τα πρώην στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Λέμε δυνατές διότι όπως μάθαμε ο λογαριασμός έφθασε τα 900 ευρώ...
Δεν είναι πολλά για 9-10 άτομα; Χαβιάρι έφαγαν; Πάντως λεφτά υπάρχουν!


Διαβάστε περισσότερα »

Τον αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής από το Συμβούλιο της Ευρώπης συμφώνησαν οι τρεις αρχηγοί

Μέτωπο για τον αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής από την κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία στο Συμβούλιο της Ευρώπης, που σήμερα εκπροσωπείται από τη βουλευτή Ελένη Ζαρούλια, σύζυγο του Νίκου Μιχαλολιάκου, συγκροτούν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Σχετική διαβεβαίωση φέρεται ότι παρείχε και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Αντιρατσιστικού Κινήματος (EGAM), Μπενζαμέν Αμπτάν, ο οποίος επισκέφθηκε την περασμένη Τρίτη το Μέγαρο Μαξίμου.

Η παρουσία της Χρυσής Αυγής στις συνελεύσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από αρκετές ευρωπαϊκές αντιρατσιστικές οργανώσεις, ενώ την Τετάρτη επιβεβαιώθηκε ότι οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι θα κινηθούν από κοινού με στόχο να αλλάξει η σύνθεση της αντιπροσωπείας Ελλήνων βουλευτών στον ευρωπαϊκό οργανισμό.

Στο ζήτημα εστίασαν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, με την Ιπποκράτους να ζητά από τη ΝΔ να ξεκαθαρίσει τη θέση της, επισημαίνοντας ότι είναι αναγκαίο να δημιουργηθεί «ένα ευρύτερο συνταγματικό τόξο κατά του νεοναζισμού».

«Είναι προφανές ότι η ΝΔ συντάσσεται με τις άλλες παρατάξεις που δεν δέχονται τη συμμετοχή -στον κατεξοχήν δημοκρατικό θεσμό που είναι το Συμβούλιο της Ευρώπης- κομμάτων που προσβάλλουν τους δημοκρατικούς θεσμούς και έχουν ως κύρια ιδεολογία τους τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία», ήρθε λίγα λεπτά αργότερα η απάντηση από τη Λεωφόρο Συγγρού.

Επισημαίνεται ότι ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Αντιρατσιστικού Κινήματος έχει προκαταβολικά χαρακτηρίσει τον αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής από τις εργασίες του Συμβουλίου της Ευρώπης ως «τεράστια νίκη της δημοκρατίας που θα ακουστεί στην Ελλάδα όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη».



Διαβάστε περισσότερα »

Η Φωτογραφία της Ημέρας



Διαβάστε περισσότερα »

Δε γλιτώνουμε το χαράτσι! Να εισπράττεται κανονικά μέσω της ΔΕΗ διέταξε ο Άρειος Πάγος

- Δεκτή από το Ανώτατο Δικαστήριο η προσφυγή της κυβέρνησης για το ειδικό τέλος- Το Δημόσιο είχε ζητήσει να αναιρεθεί η απόφαση του Πρωτοδικείου που έκρινε παράνομη την είσπραξη του τέλους μέσω της ΔΕΗ
- 1 δισ. ευρώ θα ήταν η “τρύπα” στα έσοδα αν “πάγωνε” τοχαράτσι
- Η κυβέρνηση είχε απειλήσει με τη λήψη ισοδύναμων μέτρων

Οριστικό τέλος στην αβεβαιότητα των τελευταίων ημερών σχετικά με το πως θα πληρώσουν οι πολίτες το χαράτσι της ΔΕΗ μπήκε το μεσημέρι της Τετάρτης, με την απόφαση του Αρείου Πάγου.

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε υπέρ του Δημοσίου, κάνοντας δεκτό το αίτημα του υπουργείου Οικονομικών, με το οποίο ζητούνταν να αναιρεθεί η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου, το οποίο είχε διατάξει την προσωρινή αναστολή είσπραξης του ειδικού τέλους από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

newsit.gr



Διαβάστε περισσότερα »

«Αρνούμαι να δείξω σε νέα κορίτσια πώς να πεθάνουν»


Η απίστευτη ιστορία της πιο αδύνατης γυναίκας στον κόσμο

Η 39χρονη Valeria Levitin ζυγίζει μόλις 25 κιλά. Είναι η πιο αδύνατη γυναίκα στον κόσμο, καθώς η ίδια έχει υποβάλλει τον εαυτό της σε εξαντλητικές δίαιτες πάσχοντας από ανορεξία.
Η ίδια δημοσιοποίησε την ιστορία της καθώς ήθελε με τον τρόπο της να βοηθήσει όσα κορίτσια πάσχουν από ανορεξία. Πιστεύει ότι η σκελετωμένη φιγούρα της θα τις «ξυπνήσει» και δε θα αποζητούν με κάθε τρόπο να αδυνατίσουν… ως εκεί που δεν πάει.

Έχει ύψος 1,72 μέτρα και σύμφωνα με τους ειδικούς θα έπρεπε να ζυγίζει από 57 έως 76 κιλά. Κι όμως η ίδια ζυγίζει λιγότερο από το μισό του ελάχιστου βάρους που θα έπρεπε να έχει!

Η ρωσικής καταγωγής Valeria που πλέον ζει στο Μονακό ανησυχεί περισσότερο, όπως λέει η ίδια, όχι τόσο για τον εαυτό της όσο για το γεγονός ότι λαμβάνει συνεχώς ηλεκτρονικά μηνύματα από κορίτσια απ' όλον τον κόσμο «απεγνωσμένα να γίνουν σαν κι εκείνη».


«Έχω λάβει emails από νεαρά κορίτσια που θέλουν να τους πω πώς κατάφερα να δείχνω έτσι. Οι περισσότερες δεν είναι πάνω από 20 χρονών και με βλέπουν σαν "πρότυπο". Λένε ότι εμπνέονται από μένα» εξομολογείται.
Για το λόγο αυτό αποφάσισε να μιλήσει για το πρόβλημά της και να ξεκινήσει μια εκστρατεία κατά της ανορεξίας. «Αρνούμαι να δείξω σε νέα κορίτσια πώς να πεθάνουν».

Η Valeria εμφάνισε τα πρώτα σημάδια διατροφικής διαταραχής όταν ήταν στην εφηβεία. Η ανορεξία την έχει κάνει πολύ μοναχική, καθόλου ελκυστική και «για την ακρίβεια αποκρουστική για τους γύρω μου» λέει.


Η ίδια πιστεύει ότι για την κατάστασή της ευθύνη έχει η μητέρα της, η οποία φοβόταν μήπως η κόρη της γίνει παχύσαρκη όταν μεγαλώσει σαν τους συγγενείς της και της επέβαλλε πρόγραμμα δίαιτας ακόμη κι όταν ήταν μικρό παιδί.

Τη ζύγιζε συχνά για να ελέγξει το βάρος της. «Η μητέρα μου αναζητούσε την τελειότητα» είπε ακόμη.

Στα 16 της ζύγιζε 63 κιλά. Τότε μετακόμισε με τους γονείς της στο Σικάγο. Απεγνωσμένη να γίνει αποδεκτή από τους νέους της συμμαθητές, άρχισε να πιστεύει ότι αν έχανε βάρος θα μπορούσε να το πετύχει.


Έτσι άρχισε να ακολουθεί ακόμη πιο αυστηρό πρόγραμμα διατροφής, κόβοντας τελείως από το διαιτολόγιό της τη ζάχαρη και τους υδατάνθρακες.

Η ειρωνεία είναι ότι τώρα που προσπαθεί να καταπολεμήσει την ασθένειά της, επειδή είχε «απαγορέψει» από το σώμα της συγκεκριμένες τροφές, πλέον ο οργανισμός της δε μπορεί να τις δεχτεί και να τις «επεξεργαστεί».
Μέχρι τα 23 της η Valeria από νούμερο 12 στα ρούχα είχε πέσει στο 6!

Όταν δε αποφάσισε να γίνει μοντέλο, η κατάστασή της χειροτέρεψε καθώς ήταν… πολύ χοντρή για να ξεχωρίσει στο χώρο.


Ένα χρόνο μετά ζύγιζε πια 38 κιλά και η σχολή χορού που πήγαινε την έδιωξε γιατί οι δάσκαλοί της ανησυχούσαν ότι θα τραυματιζόταν.

Τα επόμενα δέκα χρόνια η Valeria ζήτησε τη συμβουλή 30 ειδικών, ενώ σε κάποια φάση η ζυγαριά της έδειχνε μόλις… 19 κιλά!

Πλέον πιστεύει ότι κανείς ειδικός δε μπορεί να τη βοηθήσει, καθώς δεν έχει καταφέρει να πάρει βάρος με τις συμβουλές τους. Ζει με συμπληρώματα τροφής και προσέχει πάρα πολύ να μην πέσει για να μην τραυματιστεί σοβαρά.

«Θέλω να αντιμετωπίσω την ανορεξία. Δεν έχω παρατήσει τίποτα μέχρι τώρα στη ζωή μου και δεν πρόκειται να το κάνω τώρα» λέει ακόμη.
 


Διαβάστε περισσότερα »

Oι πολιτικοί και οι τεχνοκράτες των μνημονίων αγοράζουν σπίτια στο εξωτερικό και εγκαταλείπουν την κολασμένη χώρα!

Oι εμφανίσεις του ΓΑΠ στην Ελλάδα, όλο και σπανίζουν. Με άλλοθι τις διαλέξεις στο εξωτερικό ο Παπανδρέου βρισκεται ελάχιστα στην Ελλάδα. Άλλωστε, διαβάζουμε ότι την ίδια οδό διαφυγής επιλέγουν και οι τρεις πρώην υπουργοί ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Παύλος Γερουλανος, που τώρα κάνουν το πρώτο βήμα της ακαδημαϊκής τους καριέρας, ακολουθούν τον κ. Παπανδρέου στη νέα του σταδιοδρομία ως ομιλητή με το αζημίωτο σε συνέδρια ανά τον κόσμο με θέμα την ελληνική δυστυχία.

Η καριέρα τους είναι το άλλοθι για την εγκατάλειψη μιας χώρας που την οδήγησαν στην κόλαση και τώρα σπεύδουν οι ίδιοι να απομακρυνθούν από την διακεκαυμένη χώρα.

Σύμφωνα με καταιγιστικές πληροφορίες και οι πολιτικοί διάδοχοι των Παπανδρέου - Παπακωνσταντίνου αλλά και οι τεχνοκράτες που έντυσαν τα δολοφονικά μνημόνια ετοιμάζονται για μετεγκατάσταση στο εξωτερικό. Κορυφαίοι πολιτικοί της χώρας έχουν ήδη αγοράσει κατοικίες σε ΗΠΑ και Αγγλία -κάποιοι με άλλοθι τις σπουδές των παιδιών τους- και με γοργούς ρυθμούς μεθοδεύουν την φυγή τους από την χώρα.

Κι όλα αυτά γιατί τρέμουν αυτό που έρχεται. Την ώρα δηλαδή που θα στερέψουν εντελώς οι κάνουλες των δανειστών μας. Άλλωστε η περίφημη δόση που θα παίρναμε σήμερα προβλέπει ελάχιστο μετρητό χρήμα. Μόλις 7 δις-τα υπόλοιπα είναι σε ομόλογα. Και μετά το χάος για μια δεκαετία ολόκληρη ή για πάντα σε περίπτωση που αποδειχθούν υπερβολικές οι προβλέψεις για τα πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου.

Ιδού πόσα είναι τα περίφημα λεφτά της δόσης που παίρνουμε σήμερα: Περί τα 18,3 δισ. ευρώ «κατευθύνονται» σήμερα από το Λουξεμβούργο για την Αθήνα και άλλα 16 δισ. ευρώ αναμένονται την Τετάρτη.

Το σημερινό πακέτο αφορά με την μορφή «ρευστού» τα 7 δισ. ευρώ της δόσης που θα τροφοδοτήσουν τον προϋπολογισμό και τα 11,3 δισ. ευρώ με την μορφή ομολόγων εξάμηνης διάρκειας, που θα χρειασθούν για την εκκαθάριση της επαναγοράς ομολόγων.

Στην συνέχεια με την μορφή ομολόγων τριετούς διάρκειας άλλα 16 δισ. ευρώ θα μετακινηθούν την Τετάρτη από το Λουξεμβούργο προς το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για την επόμενη φάση της ανακεφαλαιοποίησης. 

Αυτό είναι και το σύνολο της δόσης των 34,3 δισ. ευρώ που συμφωνήθηκε να εκταμιευθεί πριν από τα Χριστούγεννα από το EFSF προς την Ελλάδα. Αμέσως μετά τις γιορτές περί τα μέσα Ιανουαρίου ο σχεδιασμός προβλέπει την μετακίνηση από το EFSF προς το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας επιπλέον 7 δισ. ευρώ προκειμένου να ολοκληρωθεί (με την μορφή ομολόγων τριετούς διάρκειας) το πακέτο χρηματοδότησης της ανακεφαλαιοποίησης που προβλέπει η δανειακή σύμβαση. 

Mε απλά λόγια πιάσε το αυγό και κούρευτο.

Μας περιμένει μια δεκαετία κόλαση, με μια ανάπηρη πολιτική ηγεσία που εγκαταλείπει άρον-άρον την Ελλάδα, παραδίδοντας στην διαπλοκή τα όποια φιλέτα της χώρας ελέγχουν ακόμη οι ίδιοι.

Σε δύο χρόνια από σήμερα ας δούμε ποιος θα είναι ο τόπος διαμονής των πολιτικών πρωταγωνιστών του σήμερα...


Διαβάστε περισσότερα »

Προβληματισμός στον ΣΥΡΙΖΑ για τις δημοσκοπήσεις...

Προβληματισμός επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ για τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως...
της δημοσιότητας. Ο λόγος είναι ότι παρά την γενικευμένη δυσαρέσκεια της κοινωνίας για τις πολιτικές των τελευταίων ετών (και της κυβέρνησης του Σαμαρά) ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ....ξεφεύγει δημοσκοπικά.

Μάλιστα μιλάμε για μία περίοδο εορτών που η αγορά είναι νεκρή και αυτό επειτείνει την δυσαρέσκεια για την κυβερνητική πολιτική, ενώ δεν πάνε πολλές μέρες από όταν ήρθαν οι μισθοί και οι συντάξεις και οι Έλληνες είδαν στην τσέπη τους (και όχι στα δελτία ειδήσεων) τ�ς μεγάλες περικοπές.

"Αν είμαστε μία μονάδα τώρα μπροστά , πότε θα ξεφύγουμε;" έλεγε ,μεγαλοστέλεχος αριστερού ρεύματος του ΣΥΡΙΖΑ. Αν σε αυτό προσθέσουμε πως δεν είναι προεκλογική περίοδος και η πολώση απλά δεν υπάρχει, εύλογα δημιουργείται προβληματισμός στην Κουμουνδούρου. Το ...κακό είναι πως πολλοί χρεώνουν αυτή την στατικότητα , στην κεντρώα στροφή που κάνει ο Τσίπρας που φαίνεται έχει πιάσει ταβάνι...

Σε κάθε περίπτωση οι επόμενοι μήνες θα είναι καθοριστικοί για το πως θα διαμορφωθεί η νέα μεταπολίτευση...

parapolitika.gr



Διαβάστε περισσότερα »

Σαρωτικές αλλαγές σε 107 Εφορίες με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής

έ έ 107 ί ό ά ή
Σημαντικές αλλαγές κορυφής στις 107 από τις 114 Εφορίες της χώρας αποφάσισε το...
υπουργείοΟικονομικών, προσπαθώντας να αυξήσει ταφορολογικά έσοδα, καθώς βάσει συγκεκριμένων στοιχείων εμφανίζονται σοβαρές υστερήσεις στην επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί.
Το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε την αναδιάρθρωση για ένα πιο αποτελεσματικό μοντέλο και μηχανισμό με στόχο το μεγάλο κυβερνητικό στοίχημα για την πάταξη της φοροδιαφυγής και της συγκέντρωσης εσόδων.

Την εν λόγω απόφαση υπέγραψε σήμερα Τετάρτη ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, προβλέποντας την αντικατάσταση 107 διευθυντών και υποδιευθυντών εφοριών και 58 προϊσταμένων τμημάτων.

Επί της ουσίας πρόκειται για εσωτερικές ανακατατάξεις, αφού από τις 165 θέσεις που συνολικά αλλάζουν κατόχους, μόλις στις 20 θα τοποθετηθούν νέα πρόσωπα.

«Π�άσινες» αντιδράσεις

Έως τώρα, έχουν εκδηλωθεί αντιδράσεις από την πλευρά των Εφοριακών οι οποίοι μιλούν για καρατομήσεις με πολιτικά κριτήρια. Στην ίδια γραμμή φαίνεται πως κινείται και το ΠΑΣΟΚ, αφού από την Ιπποκράτους ναι μεν δεν προβάλλονται αντιρρήσεις ως προς τις αλλαγές σε περίπτωση που κρίνονται απαραίτητες με όρους υπηρεσιακούς, αλλά υπάρχει έντονη δυσφορία για το ενδεχόμενο να έχουν παρακαμφθεί αντικειμενικά αξιολογικά κριτήρια ώστε να πριμοδοτηθούν αμιγώς κομμματικά.

Από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός και Εισηγητής του ΚΤΕ Οι! κονομικών του ΠΑΣΟΚ, Φίλιππος Σαχινίδης, δήλωσε τα ακόλουθα:

«Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών προχώρησε σε μετακινήσεις στελεχών, αντικατάσταση Προϊσταμένων Δ/νσεων και Υποδ/νσεων, καθώς και σε πλήρωση κενών θέσεων σε κρίσιμους τομείς του ελεγκτικού και φοροεισπρακτικού μηχανισμού.
Θεωρούμε αυτονόητο ότι οι επιλογές των προσώπων όφειλαν να γίνουν με βάση το νέο θεσμικό πλαίσιο που θεσπίζει κριτήρια και αξιολογεί τις επιδόσεις των στελεχών σε σχέση και με τους στόχους που τους έχουν τεθεί.

Κάθε άλλη διαδικασία επιλογής συνιστά ο�ισθοδρόμηση σε πρακτικές και αντιλήψεις που είναι καταδικασμένες στη συνείδηση των πολιτών και ευθύνονται για την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα.

Το ΠΑΣΟΚ είχε εγκαίρως επισημάνει ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε συζητήσεις που θα αφορούν επιλογές προσώπων και ότι επιθυμούσε οι τοποθετήσεις να γίνουν βάσει αξιολογήσεων. Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε».

«Εξηγήσεις» του υπουργείου

Από την πλευρά τους, πηγές του υπουργείου Οικονομικών σημειώνουν πως τα στελέχη που μετακινήθηκαν, αξιολογήθηκαν σύμφωνα με τις επιδόσεις των υπηρεσιών του�! �, κατ! ά τους τελευταίους μήνες.

Πάντως,, τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η Δημοκρατική Αριστερά φέρονται, από το υπουργείο, να ήταν ενήμεροι για τις αλλαγές στη φορολογική διοίκηση.

Ακόμη, οι ίδιες πηγές παραπέμπουν στην έκθεση της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα στην οποία αναφέρεται η ανάγκη θεσμικής μεταρρύθμισης στη φορολογική διοίκηση, αναδιάταξης του προσωπικού με στόχο την είσπραξη οφειλών, πραγματοποίησης ελέγχων, αλλά και αναδιοργάνωσης όλων των κεντρικών λειτουργιών της φορολογικής διοίκησης.

moneypost.gr



Διαβάστε περισσότερα »

Το Bloomberg "καρφώνει" Βαρδινογιάννη και Λάτση για τα πανάκριβα ελληνικά καύσιμα!


Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως το Αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, έστειλε ολόκληρη δημοσιογραφική ομάδα στην Καστοριά, για να πα�ουσιάσει σε ολόκληρο τον κόσμο, το αδιαμφισβήτητο γεγονός πως αρκετοί έλληνες δεν έχουν χρήματα για να....
πληρώσουν το πετρέλαιο.

Το οποίο μάλιστα είναι ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ στην ηλεκτρονική του έκδοση!

Όποιος όμως ξέρει να διαβάζει πίσω από τις γραμμές, το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, επί της ουσ�! �ας ασκεί δριμεία κριτική, στο γεγονός πως  η ελληνική αγορά καυσίμων, αποτελεί επί της ουσίας ολιγοπώλιο, αφού ΜΟΝΟ δύο εταιρείες, αυτές των Λάτση (ΕΛΠΕ) και Βαρδινογιάννη (Motor Oil) καταφέρνουν να δραστηριοποιηθούν στην πώληση και εμπορία καυσίμων!

Και σε αυτή την ΣΤΡΕΒΛΩΣΗ της αγοράς, και στην ΕΛΛΕΙΨΗ ανταγωνισμού-σύμφωνα πάντα με το Bloomberg- οφείλονται οι εξωφρενικά υψηλά στα καύσιμα που πληρώνει ο Έλληνας καταναλωτής.

Στο ίδιο ρεπορτάζ, υπονοείται επίσης σαφώς πως υπάρχει διακομματική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ στο εν λόγω ολιγοπώλιο, "προστασία" των κ.κ. Βαρδινογιάννη και Λάτση δηλαδή.

Μάλιστα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει ο Lykavi! tos.gr, �! �πεται ΟΜΟΒΡΟΝΤΙΑ δημοσιευμάτων, κυρίως από Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης για το θέμα, αφού είναι προφανές πως ο στόχος είναι η εγχώρια αγορά καυσίμων να ανοίξει!


ksipniste-re


Διαβάστε περισσότερα »

Ετοιμάζονται για μαζική αυτοκτονία λόγω... του τέλους του κόσμου

Διαβάστε περισσότερα »

ΣΟΚ: Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει πασίγνωστος ηθοποιός!

ΣΟΚ: Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει πασίγνωστος ηθοποιός!
Φήμες θέλουν διάσημο ηθοποιό να προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του...

Διαβάστε περισσότερα στο newsbomb.gr



Διαβάστε περισσότερα »

Πεντάχρονος Αφγανός ταξίδεψε από Ελλάδα στην Ιταλία μέσα σε... βαλίτσα

Πεντάχρονος Αφγανός ταξίδεψε από Ελλάδα στην Ιταλία μέσα σε... βαλίτσα
Έκπληκτοι έμειναν οι αστυνομικοί της Βενετίας όταν ανακάλυψαν ένα 5χρονο παιδί από το...
Αφγανιστάν μέσα σε μία αποσκευή.

Όπως ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές, ο 35χρονος Αλί Σάκερ επέβαινε σε επιβατηγό πλοίο που είχε αποπλεύσει από την Ελλάδα και είχε πάρει στις... αποσκευές του το μικρό παιδί, έπειτα από αίτημα της οικογένειας του 5χρονου που ζει στη Γερμανία.

Ο αστυνομικός Αντόνιο Ντε Φράνκις, ο οποίος ανακάλυψε τον μικρό -ονόματι Ασίμ- κατά τον έλεγχο στα σύνορα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως ο Σάκερ παρέμεινε «απίστευτα απαθής» κατάτη στιγμή της σύλληψής του.

«Τοποθέτησε ψύχραιμα τη βαλίτσα στο τραπέζι, ύψωσε τα μάτια προς τον ουρανό, και την άνοιξε», διηγήθηκε ο αστυνομικός. «Το παιδάκι έμοιαζε τρομαγμένο και καταβεβλημένο. Δεν γνωρίζουμε πόσες ώρες πέρασε μέσα σε αυτή τη βαλίτσα», πρόσθεσε.

Κατά τον Ντε Φράνκις, το ταξίδι του μικρού Ασίμ έως την Ευρώπη ενδέχεται να διήρκεσε και τρεις μήνες. Μετά τις ιατρικές εξετάσεις, οι αρχές εμπιστεύθηκαν το παιδί σε Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση της Βενετίας.

«Θέλω τον πατέρα μου», δήλωσε ο 5χρονος μέσω διερμηνέα, ενώ η ιταλική δικαιοσ�! �νη φιλοδοξεί να έλθει σε επαφή με τους γονείς του Ασίμ, προκειμένου να διαπιστωθεί η ειλικρίνεια της κατάθεσης του Σάκερ, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση παράνομης μετανάστευσης.

iefimerida.gr



Διαβάστε περισσότερα »

Σε φόρους και δάνεια θα πάει το δώρο Χριστουγέννων των Ιταλών

Σε φόρους και δάνεια θα πάει το δώρο Χριστουγέννων των Ιταλών
Περασμένα μεγαλεία και για τους γείτονες Ιταλούς το δώρο των Χριστουγέννων που...
άλλοτε πολλοί χρησιμοποιούσαν για ψώνια, δώρα, υποχρεώσεις ή ακόμα και για αποταμίευση. Φέτος μόλις το 10% του 13ου μισθού τους θα ξοδέψουν οι Ιταλοί σε χριστουγεννιάτικες αγορές, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Από τα χρήματα του δώρου το 60% προορίζεται για την πληρωμή λογαριασμών, του φόρου ακίνητης περιουσίας και δόσεων στεγαστικών δανείων.

Όπως δηλώνουν οι περισσότεροι θα προσπαθήσουν να αποταμιεύσουν το 30% του δώρου, καθώς οι καιροί είναι δύσκ�λοι, και σκοπεύουν να ξοδέψουν μόνο το υπόλοιπο 10% για αγορές.

Ο μέσος όρος των εξόδων κάθε ιταλικής οικογένειας για δώρα σε φίλους και συγγενείς δε θα ξεπεράσει φέτος τα 148 ευρώ.

Από τις προτάσεις δώρων που σημειώνουν μεγάλη αύξηση της ζήτησης είναι τα τρόφιμα. Καλάθια με κόστος που ξεκινά από τα οκτώ ευρώ και τα οποία περιέχουν χαρακτηριστικά εδέσματα και προϊόντα της ιταλικής κουζίνας είναι από τα δημοφιλέστερα.

Τα τελευταία δυο χρόνια οι αγορές τροφίμων την περίοδο των εορτών σημείωσαν αύξηση 8%. Θετικά αναμένεται να είναι φέτος τα αποτελ! έσματα και για τα αρωματοπωλεία.

Οι προβλέψεις εμπορικών ενώσεων κάνουν λόγο αντιθέτως για ουσιαστική κάμψη στις πωλήσεις υποδημάτων και ρούχων (-4,2% σε σχέση με το 2011) αλλά και στον τομέα των ηλεκτρονικών ειδών, με πτώση του 3,6% και μόνη εξαίρεση τις ταμπλέτες.

news.gr



Διαβάστε περισσότερα »

Τα «ματωμένα διαμάντια» της Αφρικής και οι «ματωμένοι υδρογονάνθρακες» της Ελλάδας !!!


Υπολογίζεται ότι ετησίως εξορύσσονται πάνω από 130 εκατ. καράτια (26.000 κιλά) διαμαντιών κάθε χρόνο ανά τον κόσμο, συνολικής αξίας 6.8 δισ. ευρώ., εκ των οποίων το 65% προέρχεται από χώρες της Κεντρικής και Νότιας Αφρικής, όπως η Ανγκόλα, η Δημοκρατία του Κονγκό, η Ναμίμπια, η Τανζανία, η Σιέρα Λεόνε αλλά και η Νότια Αφρική.

Οι πρώτες ανακαλύψεις διαμαντιών στην Νότια Αφρική ήταν στις όχθες ποταμών. Μέχρι το 1869 τα διαμάντια ευρίσκονταν μακριά από ρεύματα ποταμών, πρώτα σε κιτρινωπό χώμα και κάτω από μεγάλους βράχους οι οποίοι αργότερα ονομάστηκαν «kimberlite», παίρνοντας το όνομα από την πόλη εξόρυξης διαμαντιών Kimberley. 
Την δεκαετία του 1870 και του 1880, το Kimberley συγκέντρωνε ορυχεία τα οποία παρήγαγαν το 95% της συνολικής παραγωγής διαμαντιών και φιλοξένησε πολύ πλούτο και έντονους ανταγωνισμούς, ιδιαίτερα ανάμεσα στον κ. Rhodes και τον κ. Barnato, οι οποίοι ήταν Άγγλοι μετανάστες και δημιούργησαν εταιρείες εξόρυξης. 

Το 1888 ο κ. Rhodes επικράτησε και συγχώνευσε τις μετοχές και των δύο εταιρειών σε μία, στην De Beers Consolidated Mines Ltd, μια εταιρεία η οποία είναι ακόμα μέχρι σήμερα συνώνυμη με τα διαμάντια. 

Σήμερα η Νότια Αφρική είναι Τρίτη στην παραγωγή από άποψη αξίας και είναι πολύ πιθανόν να παραμείνει έτσι και στο εγγύς μέλλον.

Η βρετανική Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων «Global Witness» ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο του 2011, ότι αποχωρεί από την «διαδικασία Κίμπερλι» (Kimberly Process), μια διεθνή συμφωνία μεταξύ 71 κρατών η οποία λειτουργεί από το 2003 ως εμπόδιο για την είσοδο των παράνομων αφρικανικών διαμαντιών στη νόμιμη διεθνή αγορά. 

Η "Global Witness", βασικός υποστηρικτής του σχεδίου δράσης μεταξύ κυβερνήσεων, βιομηχανίας και ΜΚΟ για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου διαμαντιών, καταγγέλλει πως η παγκόσμια βιομηχανία πολύτιμων λίθων και η συγκεκριμένη συμφωνία απέτυχαν να βάλουν φραγμούς στο εμπόριο των λεγόμενων «διαμαντιών του πολέμου». 

Τα «ματωμένα διαμάντια» της Αφρικής εξακολουθούν να καταλήγουν στα κοσμηματοπωλεία των ακριβών εμπορικών δρόμων στις μεγάλες πρωτεύουσες του κόσμου.

«Oι πόλεμοι για τα διαμάντια στοιχίζουν τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και στέλνουν εκατομμύρια άλλους στην προσφυγιά. 

Oι εταιρείες εφαρμόζουν μόνο στα χαρτιά τη Συμφωνία Kίμπερλι, αφού δεν ενδιαφέρονται να οργανώσουν τις κατάλληλες υποδομές για την πιστοποίηση των πολύτιμων λίθων», κατήγγειλε η εκπρόσωπος της Global Witness, Kορίνα Γκιλφίλαν.

Οι έρευνες για υδρογονάνθρακες στην Ελλάδα ανάγονται στις αρχές του 20ου αιώνα (1903), παρά το γεγονός ότι υπάρχουν αναφορές για κάποιες σοβαρές προσπάθειες οι οποίες έλαβαν χώρα την δεκαετία του 1860. 
Οι πρώτες γεωτρητικές εργασίες εκτελέστηκαν από αντίστοιχες εταιρείες όπως η London Oil Development, HELLIS, PAN-ISRAEL, DEILMAN-ILIO στις περιοχές Έλος Κερί Ζακύνθου, ΒΔ. Πελοπόννησο και στον Έβρο. 

Μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 60 οι ερευνητικές προσπάθειες υπήρξαν μη συνεχείς και εντοπίζονται, κυρίως, σε περιοχές στην ξηρά (on-shore) όπου υπάρχουν επιφανειακές ενδείξεις υδρογονανθράκων, και κατά κύριο λόγο στη δυτική Ελλάδα, ποτέ όμως επισήμως απο το Ελληνικό κράτος στην Θάλασσα (off-shore).Παρότι υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι απο τούς Γερμανούς έγιναν ερευνητικές γεωτρήσεις σε αρκετές θαλάσσιες περιοχές στην Ελληνική επικράτεια κατά την διάρκεια του Β! Παγκόσμιου πολέμου, οι οποίες καταγράφηκαν και απλά "σφραγίστηκαν". 

Το 1960 ξεκινά μια συστηματικότερη προσπάθεια από το τότε Ελληνικό Υπουργείο Βιομηχανίας με τη συνδρομή του ΙΓΜΕ και ως σύμβουλο το Γαλλικό Ινστιτούτο Πετρελαίων (IFP). Πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες γεωλογικές κυρίως έρευνες στη χερσαία Ελλάδα και εκτελέστηκαν 17 γεωτρήσεις μικρού βάθους. 

Την ίδια περίοδο, μεγάλες εταιρείες πετρελαίων έλαβαν παραχωρήσεις, όπως η BP (Αιτωλοακαρνανία), ESSO (ΒΔ Πελοπόννησο, Ζάκυνθο, Παξοί), HUNT (Θεσσαλονίκη), TEXACO (Θερμαϊκός), CHEVRON (Λήμνος), ANSCHUTZ (Θεσσαλονίκη-Επανομή) και OCEANIC-COLORADO (Θρακικό πέλαγος), οι οποίες πραγματοποίησαν περισσότερες από 40 γεωτρήσεις σε ξηρά και θάλασσα. 

Οι περισσότερες από τις γεωτρήσεις αυτές διέτρησαν γεωλογικούς στόχους με ενθαρρυντικές ενδείξεις υδρογονανθράκων και συνέβαλαν τόσο στον εμπλουτισμό της γεωλογικής γνώσης, όσο κυρίως στην ενίσχυση της πεποίθησης ύπαρξης υδρογονανθράκων, όσον αφορά το πετρελαϊκό δυναμικό της χώρας. 

Το αποτέλεσμα των παραπάνω ερευνών ήταν η ανακάλυψη των πρώτων εκμεταλλεύσιμων κοιτασμάτων στη θαλάσσια περιοχή της Θάσου το κοίτασμα πετρελαίου "Πρίνος" και το κοίτασμα φυσικού αερίου Ν. Καβάλας από την εταιρεία OCEANIC (1971-1974).

H έναρξη ισχύος του νόμου 2289/95 δημιούργησε την βάση σύμφωνα με την οποίαν αναμορφώθηκε το θεσμικό καθεστώς αδειοδοτήσεων, οπότε άρχισαν, εκ νέου, οι παραχωρήσεις για έρευνες σε ξένες εταιρείες.

O πρώτος Νόμος ο οποίος ψηφίζεται από την Ελληνική Βουλή για τις έρευνες υδρογονανθράκων (N. 468/76), αποτέλεσμα του οποίου είναι η ίδρυση το 1985 της ΔΕΠ ΕΚΥ θυγατρική της ΔΕΠ Α.Ε. 

Στις ΔΕΠ & ΔΕΠ-ΕΚΥ παραχωρήθηκαν από το Ελληνικό Δημόσιο 24 ερευνητικές άδειες σε περιοχές στην ξηρά και τη θάλασσα χωρίς διαγωνισμό. 

Εκτελέστηκαν 73.000 χιλιόμετρα σεισμικών 2D και 2.500 τ. χιλ. σεισμικών 3D, καθώς και 73 ερευνητικές γεωτρήσεις βασισμένες στις σεισμικές έρευνες. 
Αποτέλεσμα της ως άνω ερευνητικής δραστηριότητας ήταν η ανακάλυψη του κοιτάσματος πετρελαίου στη θαλάσσια περιοχή του Κατάκολου (Δ. Πελοπόννησος), του κοιτάσματος φυσικού αερίου στην Επανομή Θεσσαλονίκης, καθώς και των μεγάλων συγκεντρώσεων βιογενούς αερίου. 

Την περίοδο αυτή οι γνώσεις αναφορικά με τα πετρελαϊκά συστήματα στον ελλαδικό χώρο γνωρίζοντας τις τεκτονικές/στρωματογραφικές παγίδες, τα πετρώματα ταμιευτήρες, τα πετρώματα καλύμματα, και τα μητρικά πετρώματα, ενισχύθηκαν σημαντικά, και δημιουργήθηκε εκτεταμένο αρχείο δεδομένων τα οποία αποτέλεσαν σοβαρή βάση για ένα νέο εγχείρημα.

Το 1995 ψηφίζεται ο Ν. 2289/95, ο οποίος αναμόρφωσε το αδειoδοτικό καθεστώς ενσωματώνοντας τη σχετική κοινοτική οδηγία 94/22/ΕC. 

Το 1996, πραγματοποιήθηκε ο πρώτος διεθνής γύρος παραχωρήσεων για 6 περιοχές. Μετά από διεθνή διαγωνισμό παραχωρήθηκαν 4 περιοχές στη Δ. Ελλάδα: ΒΔ Πελοπόννησος & Αιτωλοακαρνανία στην εταιρεία Τriton και Ιωάννινα & Δ. Πατραϊκός κόλπος στη εταιρεία Enterprise Oil. 

Επενδύθηκαν 85 εκατ. €. σε σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις. Οι έρευνες δεν απέδωσαν, αλλά και οι γεωτρήσεις δεν έφθασαν το βάθος το οποίο προέβλεπαν οι αρχικές συμφωνίες. Γιατί άραγε ;;;

Δεν διερευνήθηκαν δύο σημαντικοί στόχοι, στα Ιωάννινα με την εγκατάλειψη της βαθιάς γεώτρησης (4.000 μ.) λόγω σοβαρών τεχνικών προβλημάτων από την εταιρεία Enterprise Oil και στο Δ. Πατραϊκό κόλπο όπου δεν εκτελέστηκε η προγραμματισμένη γεώτρηση λόγω αποχώρησης της εταιρείας Triton (εξαγορά από Amerada Hess). Οι εταιρίες αποχώρησαν το 2000-2001.

Μετά το 2001, δεν υπήρξε, για την επόμενη δεκαετία, καμία μα καμία κινητικότητα στο θέμα των ερευνών έως το 2007, οπότε άρχισαν να τίθενται οι βάσεις για τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου αδειοδοτήσεων για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, με περαιτέρω ερευνητική δραστηριότητα. 

Το 2007, με τροπολογία στο Ν. 3587 (άρθρο 20) το Ελληνικό Δημόσιο ανακάλεσε όλες τις παραχωρήσεις στις ΔΕΠ/ΔΕΠ-ΕΚΥ/ΕΛΠΕ (μετά την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠ ΕΚΥ & την αλλαγή της μετοχικής σύνθεσης της ΕΛΠΕ ΑΕ), οι οποίες επανέρχονται στο Υπουργείο Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) πλην εκείνων στις οποίες η ΕΛΠΕ ΑΕ συμμετέχει στην ευρύτερη περιοχή του Πρίνου. 
Το νομικό πλαίσιο το οποίο διέπει τη διαδικασία αδειοδότησης στην αναζήτηση, έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων (Ν. 2289/95), εκσυγχρονίστηκε πρόσφατα από την Ελληνική Κυβέρνηση με την ψήφιση του ν. 4001/2011 (Κεφάλαιο Β) και θεσπίστηκε ένα ελκυστικό επιχειρηματικό περιβάλλον.

Τέλος, στο ν. 4001/2011 (Κεφάλαιο Β) συστήνεται η «Ελληνική Διαχειριστική Εταιρία Υδρογονανθράκων ΑΕ (ΕΔΕΥ ΑΕ)» η οποία "εντέλλεται" να διαχειρίζεται με διαφάνεια, ευελιξία και σύμφωνα με την ισχύουσα ευρωπαϊκή νομοθεσία τα αποκλειστικά δικαιώματα του Ελληνικού Δημοσίου στην αναζήτηση, έρευνα και εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων. 

Σε τελικό στάδιο, ακόμη !!!, βρίσκεται η επεξεργασία του ΠΔ με το οποίο καταρτίζεται το καταστατικό λειτουργίας της Εταιρίας καθώς και η δημόσια προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη στελέχωση της σε επίπεδο Δ.Σ.

Από το 1860 έως σήμερα γίνονται "προσπάθειες" να αξιοποιηθεί το καταγεγραμμένο δυναμικό της χώρας σε υδρογονάνθρακες και ακόμη αυτό το πολιτικό προσωπικό της χώρας "προσπαθεί".

Κάτι ανάλογο με τα διαμάντια της Αφρικής, οι Ελληνικοί "ματωμένοι" υδρογονάνθρακες !!!

Με τόσα "μνημόνια" θέλουν να μάς εξαθλιώσουν ως χώρα και ως βιοτικό επίπεδο !!!

Έπεται Β! μέρος


Διαβάστε περισσότερα »