Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Στήριξη χωρίς συμμετοχή στην κυβέρνηση εισηγείται ο Κουβέλης

Στήριξη χωρίς συμμετοχή στην κυβέρνηση εισηγείται ο ΚουβέληςΤην στήριξη της κυβέρνησης συνεργασίας με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, αλλά χωρίς...
τη συμμετοχή βουλευτών ή άλλων στελεχών της Δημοκρατικής Αριστεράς εισηγείται ο Φώτης Κουβέλης στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος που συνεδριάζει για να καθορίσει τις στάση της στις πολιτικές εξελίξεις. Οπως είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, «προχωράμε, δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση αλλά δεν μετέχουμε με βουλευτές ή κομματικά πρόσωπα». Έτσι άφησε ανοιχτό μόνο το ενδεχόμενο να μετέχουν στην κυβέρνηση πρόσωπα που ιδεολογικά πρόσκεινται στη Δημοκρατική Αριστερά, αλλά δεν έχουν καμία κομματική ιδιότητα. Ο κ. Κουβέλης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εξήγησε ότι αυτή την απόφαση επιβάλλει η κρισιμότητα των στιγμών και ότι η Δημοκρατική Αριστερά έτσι ανταποκρίνεται 100% στις προεκλογικές της δεσμεύσεις, αναλαμβάνοντας ως αριστερά της ευθύνης, τις ευθύνες που τις αναλογούν. Επεσήμανε ακόμη ότι η Δημοκρατική Αριστερά προτάσσει το περιεχόμενο της προγραμματικής συμφωνίας, έχοντας ήδη βάλει στο τραπέζι των διαβουλεύσεων την γνωστή πρότασή της με τα 7 σημεία. Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά καθώς είναι σε εξέλιξη, με συνεχείς τοποθετήσεις μελών του οργάνου. Νωρίτερα συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, στην οποία ο κ. Κουβέλης ενημέρωσε την ηγετική ομάδα για τις συζητήσεις που γίνονται με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αφότου έδωσε στον κ.Σαμαρά τους όρους που θέτει το κόμμα για τη στήριξη της κυβέρνησης.




Διαβάστε περισσότερα »

Εθνική: «Παίζουμε για την Ελλάδα»

Ο Γιώργος Σαμαράς και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη, ξεκαθάρισαν ότι δεν ...
μπερδεύουν το ποδόσφαιρο με την πολιτική και τόνισαν ότι παίζουν «για μία ολόκληρη χώρα». Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις. «Δεν μπορείς να συγκρίνεις το ποδόσφαιρο με την πολιτική. Θα παίξουμε γιατί αγαπάμε το ποδόσφαιρο. Τόσο απλά. Είμαστε 23 παίκτες, προπονητικό τιμ, ιατρικό τιμ. Δεν παίζουμε για εμάς αλλά για 11 εκατομμύρια Έλληνες, για να χαμογελάσουν. Εχουμε δει όλους τους αγώνες, δεν χρειάζεται μεγάλη ανάλυση, γνωρίζουμε τους παίκτες και το πώς αγωνίζονται, από εκεί και πέρα πρέπει να επικεντρωθούμε σε μας, νομίζω ότι και με την Ρωσία αυτό κάναμε, κάτι ανάλογο θα κάνουμε και τώρα» τόνισε ο Γιώργος Σαμαράς. «Είναι ξεχωριστό το παιχνίδι της Παρασκευής για εμένα που παίζω στο γερμανικό πρωτάθλημα. Τους αντιμετωπίζω όμως όπως τις άλλες ομάδες. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του αγώνα. Η πρόκριση στα προημιτελικά ήταν ο βασικός μας στόχος. Δεν έχουμε πλέον να χάσουμε κάτι. Θα παλέψουμε κόντρα σε μία από τις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. Αυτό που θέλαμε το καταφέραμε. Σίγουρα οι Γερμανοί μας υπολογίζουν, στην άκρη του μυαλού τους ίσως μας φοβούνται» είπε ο Κυριάκος Παπαδόπουλος.




Διαβάστε περισσότερα »

Σε κατάσταση διάλυσης τα νοσοκομεία σε όλη τη χώρα

«Μάχη» για να εξασφαλίσουν σύριγγες, αντισηπτικά, γάζες, γάντια και άλλα «ταπεινά» αλλά απολύτως αναγκαία αναλώσιμα υλικά δίνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία…
Τα χρέη των νοσηλευτικών ιδρυμάτων προς τους προμηθευτές, η πληρωμή τους με το σταγονόμετρο και η μειωμένη ροή εισαγομένων υλικών προς τις ελληνικές εταιρίες από τις μητρικές αποτελούν τους προβληματικούς κρίκους της αλυσίδας τροφοδοσίας με υγειονομικό υλικό στο ΕΣΥ. Αυτούς τους μισοσπασμένους κρίκους θα κληθεί να ενώσει ο επόμενος υπουργός Υγείας. Ένα από τα υγειονομικά υλικά πρώτης γραμμής έχει εκλείψει τις τελευταίες δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο «Σωτηρία»: πρόκειται για τις σωλήνες και τις φιάλες παροχέτευσης πνευμονικού υγρού που χρειάζονται σχεδόν όλοι οι ασθενείς οι οποίοι νοσηλεύονται στις θωρακοχειρουργικές κλινικές του νοσοκομείου.
«Οι ασθενείς, ιδίως όσοι νοσηλεύονται με σοβαρά πνευμονολογικά προβλήματα δεν γίνεται να μένουν χωρίς παροχέτευση. Δεδομένου ότι η προμήθεια των σωλήνων αποκλείστηκε εάν δεν εξοφληθούν οι προμηθευτές, η μόνη λύση ήταν να… βγάλουμε από τα ντουλάπια τις γυάλινες φιάλες που χρησιμοποιούσαμε τη δεκαετία του 1990, να τις καθαρίσουμε και να τις αποστειρώσουμε και να τις βάζουμε στους ασθενείς» λέει ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Νοσηλευτών (ΠΑΣΥΝΟ), κ. Νίκος Παπανδρέου.
Παντελής έλλειψη καταγράφεται επίσης σε αντισηπτικά και γάζες. Το πρόβλημα αντιμετωπίζεται με την αγορά τους ανά κλινική με χρήματα του… κοινού ταμείου ασθενών και εργαζομένων. Νοσηλευτές εκτιμούν ότι καθημερινά αγοράζονται υλικά, όπως γάζες, οινόπνευμα κα, αξίας 30-40 ευρώ.

Σύμφωνα με το protothema.gr, το πλέον ταπεινό αναλώσιμο υλικό, το χαρτί για τα κρεβάτια στα εξεταστήρια, έχει… εξαφανιστεί από τα τακτικά κι έκτακτα ιατρεία του Λαϊκού. Το προσωπικό αναζητεί διάφορες λύσεις, από τη χρήση αντισηπτικού έως την τοποθέτηση υφασμάτινων σεντονιών, αλλά το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται εύκολα: οι ασθενείς βρίσκονται μεν ενώπιον του γιατρού αλλά κι ενώπιον χιλιάδων παθογόνων μικροοργανισμών που απειλούν την υγεία τους ελλείψει αποστειρωμένου χαρτιού για τις κλίνες. Μεγάλες είναι οι ελλείψεις σε σύριγγες –δεν υπάρχουν πλέον όλα τα μεγέθη αλλά μόνο οι μικρές (5άρες), με τις οποίες οι νοσηλευτές προσπαθούν να διαλύσουν και να χορηγήσουν φάρμακα, να κάνουν αιμοληψίες κα. Επίσης, τις τελευταίες 20 ημέρες το νοσοκομείο δεν προμηθεύεται ταινίες σακχάρου με αποτέλεσμα οι διαβητικοί ασθενείς είτε να τις αγοράζουν μόνοι τους για να κάνουν τις τουλάχιστον πέντε μετρήσεις ημερησίως είτε να περιορίζονται σε μία μόνο μέτρηση την ημέρα.
Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του protothema.gr. δραματικές διαστάσεις λαμβάνει το θέμα των ελλείψεων στη Νεφρολογική κλινική του Ευαγγελισμού. Το απόθεμα των βελονών βιοψίας τελείωσε, αλλά δεν μπορεί να ανανεωθεί διότι υπάρχει εμπλοκή με την εισαγωγή τους. Το αποτέλεσμα είναι οι ασθενείς με νεφρική ανεπάρκεια, οι οποίοι πρέπει να υποβληθούν σε βιοψία προκειμένου να καθοριστεί στη συνέχεια η θεραπεία τους, να περιμένουν να βρεθεί βελόνα βιοψίας από άλλο νοσοκομείο! Ήδη υπάρχει μικρή λίστα αναμονής ασθενών, ενώ η διοίκηση του νοσοκομείου προσπαθεί να βρει λύση με τις ξένες εταιρίες που διακινούν αυτό το αναλώσιμο υλικό.
Οι σύριγγες είναι το πιο δυσεύρετο υλικό στο νοσοκομείο Λάρισας. Το προσωπικό αποδύεται καθημερινά σε αγώνα δρόμου για να εξασφαλίσει μερικές σύριγγες, και συνήθως με τον όρο ότι θα είναι «δανεικές». «Από την περασμένη εβδομάδα έχουμε μόνο 50άρες σύριγγες με τις οποίες μπορείς να διαλύσεις φάρμακα, αλλά όχι να κάνεις αιμοληψίες. Φανταστείτε τον ασθενή να περιμένει και το νοσηλευτή να ψάχνει τα ντουλάπια και τελικά να του λέει ότι πρέπει να τις αγοράσει…» λέει ο κ. Κώστας Νιανιόπουλος, εκπρόσωπος των νοσηλευτών του νοσοκομείου στην ΠΑΣΥΝΟ. Προβλήματα καταγράφονται συνεχώς και στην τροφοδοσία των κλινικών με χαρτί τουαλέτας αλλά και με γάζες.
Πληροφορίες: protothema.gr




Διαβάστε περισσότερα »

Δεύτερος γύρος συναντήσεων...

Συνεχίζονται και σήμερα, Τετάρτη, στις 13.00, οι διαβουλεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, με νέα συνεδρίαση των εκπροσώπων της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, για τους βασικούς άξονες, αλλά και τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.....



Σημειώνεται ότι μία πρώτη συνάντηση μεταξύ των αντιπροσώπων των τριών κομμάτων ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης, ενώ είχε σημειωθεί σημαντική καθυστέρηση λόγω του εκρηκτικού κλίματος που είχε επικρατήσει σε σύσκεψη στελεχών του ΠΑΣΟΚ, υπό τον κ. Βενιζέλο, για το αν θα συμμετάσχουν στελέχη του κόμματος στη νέα κυβέρνηση.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Βενιζέλος είχε εκφράσει νωρίτερα την πεποίθησή του ότι έως αύριο (σ.σ. σήμερα, Τετάρτη) θα έχει συγκροτηθεί κυβέρνηση με τη συμμετοχή Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατικής Αριστεράς, ισχυριζόμενος ότι αυτό είναι η μοναδική «πρακτική λύση».

Ακόμα, σε σύσκεψη της κεντρικής επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, φαίνεται να αποφασίστηκε η στήριξη ενός κυβερνητικού σχήματος συνεργασίας, δίχως ωστόσο την εμπλοκή πολιτικών εκλεγμένων του κόμματός τους.

Πάντως, σε λίγο ξεκινάει η κρίσιμη σύσκεψη στο ΠΑΣΟΚ, όπου ο Ευ. Βενιζέλος έχει να αντιμετωπίσει μεγάλο εσωκομματικό μέτωπο, το οποίο αντιδρά στην προοπτική το ΠΑΣΟΚ να γίνει δεκανίκι υπηρεσιακών υπουργών.




Διαβάστε περισσότερα »

Ποια ονόματα έχουν "κλειδώσει" για τις υπουργικές θέσεις

Θέμα ωρών είναι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και εκτός δραματικού απροόπτου, η ανακοίνωση της πολιτικής συμφωνίας μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, καθώς και των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου… 
που θα συγκροτηθεί με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά. Η ανακοίνωση των ονομάτων των νέων υπουργών και υφυπουργών αποτελεί προϊόν ολονύκτιων διαβουλεύσεων μεταξύ των ηγετών των τριών κομμάτων αλλά και στενών τους συνεργατών.
Ο κ. Σαμαράς, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Έθνος», έδειξε από την πρώτη στιγμή διάθεση συνεργασίας και δεν δίστασε να υπαναχωρήσει από τις αρχικές του θέσεις-προτάσεις, προκειμένου να επιτευχθεί η τελική συμφωνία και στο επίπεδο των προσώπων.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του «Έθνους», το γεγονός αυτό αλλά και η απόφαση των κ. Βενιζέλου και Κουβέλη να συμμετάσχουν με εξωκοινοβουλευτικά στελέχη που πρόσκεινται στον χώρο του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, έδωσε «χρώμα» συναίνεσης στο Υπουργικό Συμβούλιο.
Στο νέο κυβερνητικό σχήμα, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες που υπήρχαν μέχρι αργά χθες το βράδυ, θα είναι αναβαθμισμένη η συμμετοχή τεχνοκρατών σε κρίσιμα υπουργεία και σε τομείς-κλειδιά.
Τα ονόματα που ακούγονται για σημαντικές θέσεις στο οικονομικό επιτελείο, που θα αναλάβει και το μεγαλύτερο βάρος στην κυβέρνηση αυτή είναι τα εξής:
Στο υπουργείο Οικονομικών για τη θέση του επικεφαλής «μπήκε στο τραπέζι» το όνομα του Γ. Στουρνάρα. Για τη θέση υπουργών αναπληρωτών, ισχυρές πιθανότητες συγκεντρώνουν οι Γ. Ζανιάς και Γ. Μουρμούρας, ενώ υφυπουργός αναμένεται να οριστεί ο Χρ. Σταϊκούρας.
Στο κυβερνητικό σχήμα (πιθανόν στο υπουργείο Ανάπτυξης) θα είναι ο Κ. Χατζηδάκης, ενώ για το υπουργείο Εσωτερικών το όνομα που προτάθηκε από τη Δημοκρατική Αριστερά και δεν υπήρξε αντίρρηση από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό του καθηγητή (και υπηρεσιακού υπουργού) Αντ. Μανιτάκη.
Οι θέσεις
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σημαντικότατες πιθανότητες συμμετοχής στο κυβερνητικό σχήμα έχουν επίσης ο Κων. Αρβανιτόπουλος, ο οποίος θα τοποθετηθεί πιθανώς στο υπουργείο Παιδείας, ο Κυρ. Μητσοτάκης στο υπουργείο Υποδομών ή στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, η Ολ. Κεφαλογιάννη στο υπουργείο Τουρισμού, που θα επανασυσταθεί, και ο Αλ. Τουρκολιάς στο υπουργείο Ναυτιλίας.
Το όνομα του Αντ. Ρουπακιώτη ακούγεται για τη θέση του υπουργού Απασχόλησης, ενώ πιθανόν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να παραμείνει ο Ναπ. Μαραβέγιας.
Για το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ως λύση κοινής αποδοχής φαίνεται ότι προκρίνεται ο Λ. Οικονόμου, ο οποίος είναι αποδεκτός και από την πλευρά της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Για το υπουργείο Δικαιοσύνης η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας ήταν ο Χαρ. Αθανασίου, αλλά μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν έχει «κλειδώσει», καθώς υπήρξαν ενστάσεις από την πλευρά του Φ. Κουβέλη.
Στο Μέγαρο Μαξίμου θα «μετακομίσουν» οι στενοί του συνεργάτες κ. Λαζαρίδης, Σταμάτης, Μιχελάκης, Μάχας, ενώ τη Γραμματεία του Υπουργικού Συμβουλίου θα αναλάβει ο Τ. Μπαλτάκος.
Ο Χρ. Λαζαρίδης, ο οποίος θα είναι φυσικά ο στενότερος συνεργάτης του πρωθυπουργού, αλλά δεν είναι βέβαιον ότι θα έχει τον τίτλο του υπουργού Επικρατείας, θα αναλάβει μαζί με τον Β. Μεϊμαράκη τη «δύσκολη αποστολή» της συνεννόησης μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και των κυβερνητικών της εταίρων.
Τέλος, για τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, το όνομα του Γ. Μιχελάκη δεν φαίνεται να προκρίνεται, καθώς οι τρεις ηγέτες συμφώνησαν ότι σε αυτή τη θέση θα πρέπει να τοποθετηθεί πρόσωπο κοινής αποδοχής.
Εκτός κυβέρνησης αναμένεται να μείνουν, μετά το βέτο που φέρεται να προέβαλε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλης, οι πρώην υπουργοί κ. Μ. Βορίδης και Αδ. Γεωργιάδης, οι οποίοι αν και ήταν στις αρχικές προτάσεις του κ. Σαμαρά, εν τούτοις δεν θα είναι στο υπουργικό συμβούλιο.




Διαβάστε περισσότερα »

Είμαστε απόγονοι των ...καρχαριών!

Είμαστε απόγονοι των ...καρχαριών! Επιστήμονες μετά από έρευνες οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα πως πρόγονοι.......

του ανθρώπου είναι οι προϊστορικοί καρχαρίες, οι οποίοι διέσχιζαν τις εκτάσεις του αρχαίου ωκεανού ήδη πριν από 300 εκατομμύρια χρόνια.
Συγκεκριμένα βρήκαν πως τα πρωτόγονα ψάρια Acanthodes bronni υπήρξαν οι κοινοί πρόγονοι όλων των σπονδυλωτών με σιαγόνες στη Γη, συμπεριλαμβανομένου και του ανθρώπου. Η ανάλυση του κρανίου του προϊστορικού ψαριού επιβεβαίωσε πως αυτό ήταν ο πρόγονος των σύγχρονων μορφών ζωής όπως είναι τα ψάρια, τα πουλιά, τα ερπετά, τα θηλαστικά και οι άνθρωποι.




Διαβάστε περισσότερα »

Σύλληψη επιχειρηματία για χρέη


Ένας 58χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος δραστηριοποιούνταν στο χώρο της επισκευής και συντήρησης οχημάτων, συνελήφθη στην Πάτρα για οφειλές προς το Δημόσιο συνολικού ύψους....

 349.060,53 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.




Διαβάστε περισσότερα »

Σε αναγκαστικές εισπράξεις χωρίς προειδοποιήσεις προχωρά το ΙΚΑ

Με επείγουσα εγκύκλιο που εστάλη προς τις υπηρεσίες υποκαταστημάτων και ταμείων είσπραξης εσόδων, το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ ξεκαθαρίζει ότι θα προχωρήσει σε άμεση λήψη ...
μέτρων για όσους οφειλέτες δεν έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης ή έχουν εκπέσει του δικαιώματος αυτού…
Στην εγκύκλιο αναφέρεται πως οι υπηρεσίες εφόσον διαπιστώνουν τη μη καταβολή των τρεχουσών απαιτητών εισφορών, με συνέπεια την απώλεια του δικαιώματος συνέχισης της ρύθμισης, θα πρέπει να λαμβάνουν άμεσα όλα τα προβλεπόμενα αναγκαστικά μέτρα εις βάρος των επιχειρήσεων και των κατά νόμο υπευθύνων αυτών, χωρίς την προηγούμενη έγγραφη ειδοποίηση. Παράλληλα, στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι από τα στοιχεία του ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος (ΟΠΣ-ΙΚΑ) προκύπτει ότι το 15% των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί στις μονάδες του Ιδρύματος για ρύθμιση των οφειλών, δεν έχουν διεκπεραιωθεί οι διαδικασίες ελέγχου από τα αρμόδια Τμήματα Εσόδων, προκειμένου οι εργοδότες να καταβάλλουν την πρώτη δόση της ρύθμισης.
Σύμφωνα με τη διοίκηση του Ιδρύματος, έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο, μεγάλος αριθμός οφειλετών, με σημαντικό ύψος οφειλής, να προχωρεί στην αλλεπάλληλη υποβολή αιτήσεων ρύθμισης, προκειμένου να αναστέλλεται η λήψη των αναγκαστικών μέτρων, τόσο μέχρι τη διεκπεραίωση του ελέγχου από τα Τμήματα Εσόδων όσο και μέχρι την παρεχόμενη ημερομηνία καταβολής της πρώτης δόσης, για την υπαγωγή στη ρύθμιση.
Στις περιπτώσεις αυτές ζητείται, σύμφωνα με το έγγραφο, η αναστολή της αναγκαστικής εκτέλεσης, να μην υπερβαίνει τις 5 εργάσιμες ημέρες από την ημέρα της διεκπεραίωσης του ελέγχου. Υπολογίζεται ότι οι βεβαιωμένες οφειλές αγγίζουν τα 6 δισ. ευρώ, ενώ οι οφειλέτες με χρέη άνω των 100.000 ευρώ αποτελούν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εργαζομένων στα Ταμεία, το 10% έως 15% του συνόλου των οφειλετών.




Διαβάστε περισσότερα »

Έβγαλαν λεφτά "βάζοντας" ιό σε site με πορνό

Συνολικά έξι άτομα συνέλαβαν αστυνομικοί στο Τόκιο. Κατηγορούνται πως δημιούργησαν έναν ιό, που στόχευσε χρήστες κινητών Android, αλλά και τα πορτοφόλια τους…

Οι έξι συλληφθέντες πρώτα δημιούργησαν την ιστοσελίδα, την οποία "φόρτωσαν" με σχετικά βίντεο.
Στη συνέχεια όμως, αντί να παίζουν τα βίντεο, εμφανιζόταν μία εφαρμογή, που ζητούσε από τους χρήστες να πληρώνουν 800 ευρώ περίπου κάθε πέντε λεπτά.
Συνολικά, την ιστοσελίδα επισκέφτηκαν 10.000 άτομα, όμως μόνο οι 211 έπεσαν στην παγίδα και πλήρωσαν.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι έξι άνδρες έβγαλαν περίπου 160.000 ευρώ από την απάτη, που θεωρείται ότι είναι η πρώτη στην Ιαπωνία που αφορά στη δημιουργία ιού για smartphones.




Διαβάστε περισσότερα »

Ινδία: Τούς απαγόρευσαν να... γελούν

Ινδία: Τούς απαγόρευσαν να... γελούν «Δεν είναι σωστό να συγκεντρώνονται έξω από το σπίτι κάποιου και να γελάνε»
Να σταματήσουν... πάραυτα τους γέλωτες διέταξαν οι ινδικές αρχές μια ομάδα «γιόγκα γέλιου» στην Βομβάη, καθώς τα δυνατά ...
χαχανητά κατά τη διάρκεια συνεδρίας νωρίς το πρωί δεν ήταν καθόλου αστεία για έναν αγουροξυπνημένο γείτονα.
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βομβάης, διέταξε την αστυνομία να... σταματήσουν τα γέλια των μελών της ομάδας, όταν ο 78χρονος παραπονέθηκε ότι προκαλούν «ψυχική αγωνία, πόνο και δημόσια όχληση» σύμφωνα με δημοσίευμα της ινδικής εφημερίδας DNA.
«Δεν είναι σωστό να συγκεντρώνονται έξω από το σπίτι κάποιου και να γελάνε» αποφάνθηκαν από την πλευρά τους οι δικαστές κατά την ακροαματική διαδικασία της μήνυσης που υπέβαλε ο Βιναγιάκ Σιρσάτ από το προάστιο Κούρλα της Βομβάης.
Σύμφωνα με αναφορά του Σιρσάτ, 10 έως 15 μέλη της ομάδας συγκεντρώνονται κάθε ημέρα στις 7 το πρωί για να τραγουδήσουν, να χειροκροτήσουν και να γελάσουν.
«Γελάνε δυνατά! Κάθε μέλος ενθαρρύνει τους άλλους να γελούν με την καρδιά τους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο καταγγέλλων.
Το «γιόγκα γέλιου» έγινε δημοφιλής άσκηση από τον ινδό γιατρό Μαντάν Κατάρια στη Βομβάη το 1995, με βάση την αρχή ότι το γέλιο έχει οφέλη για την υγεία.
Έκτοτε τα λεγόμενα «Κλαμπ Γέλιου», έχουν γίνει μόδα σε πολλές πόλεις στην Ινδία και στο εξωτερικό (περιλαμβανομένης της Αθήνας). Αλλά χωρίς απαγορεύσεις.




Διαβάστε περισσότερα »

Κάτι καινούργιο «ψήνει» ο Λ. Λαζόπουλος στον Alpha

Κάτι καινούργιο «ψήνει» ο Λ. Λαζόπουλος στον Alpha

Κάτι καινούργιο «ψήνει» ο Λάκης Λαζόπουλος στον Alpha. Εκτός από το Τσαντίρι, το οποίο εκτός απροόπτου θα συνεχίσει και τη νέα σεζόν, ο παρουσιαστής έχει και άλλα σχέδια....
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Λάκης Λαζόπουλος σκέφτεται να επιστρέψει με ένα σενάριο.

Συζητά με δημιουργούς και ηθοποιούς και όπως όλα δείχνουν ο Alpha με τη βοήθεια του Λάκη θα έχει και ελληνικές σειρές του χρόνου.




Διαβάστε περισσότερα »