Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Για «κοινωνική έκρηξη» προειδοποιούν την κυβέρνηση οι ταξιτζήδες

Για επερχόμενη «κοινωνική έκρηξη» προειδοποιούν οι ταξιτζήδες την κυβέρνηση, οι οποίοι σε επιστολή της προς τον πρωθυπουργό καταγγέλλει ότι «η συνεργασία τρόικας - επιχειρηματιών εξοντώνει την κοινωνία».

«Αποδείχτηκε με τον πιο πειστικό τρόπο ότι έχετε τη δυνατότητα να επηρεάζετε την τρόικα και να επιβάλλετε ποινές εκτέλεσης για όποιο κομμάτι της κοινωνίας θέλετε....


 Γνωρίζουμε ότι, την ίδια ώρα που οι αυτοκινητιστές ταξί δίνουν αγώνα επιβίωσης, εσείς πανηγυρίζετε αφού εξασφαλίσατε και το παντεσπάνι σας». «Όταν ο μισός κλάδος θα εργάζεται, ο άλλος μισός θα είναι έξω από τις επιχειρήσεις σας ελέγχοντας τη νομιμότητα του -κλεμμένου μας - έργου σας και απαιτώντας συσσίτιο για μας και τις οικογένειές μας».

«Αν αυτή η κατάσταση σας ενοχλεί, μπορείτε να ζητήσετε από τους προστάτες σας, Ολγα Κεφαλογιάννη και Κωστή Χατζηδάκη να στείλει τα ΜΑΤ για να μας εκτελέσουν και κυριολεκτικά. Ίσως χρειαστεί να αναλάβετε και τα έξοδα της κηδείας μας, αλλά μπροστά στο παντεσπάνι που σας χάρισε η κυβέρνηση αυτά τα έξοδα είναι μηδαμινά» σημειώνουν οι ταξιτζήδες.

«Αφού λοιπόν η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να μην σας χαλάει χατίρι και αφού οι επιθυμίες σας είναι διαταγή γι αυτήν (την κυβέρνηση) ας αναλάβει και την ευθύνη για την κοινωνική έκρηξη» καταλήγουν.




Διαβάστε περισσότερα »

Πιπιλή μετρό

Αγαπητό voliotaki με αφορμή τη γελοιότητα της Πιπιλή που μπέρδεψε τους Αγίους στις στάσεις του μετρό έχω να σου πω ότι είναι ψευδές ότι σε καμία χώρα του κόσμου δε χρησιμοποιούνται ονόματα αγίων και εκκλησιών στα ονόματα των σταθμών του μετρό.   http://www.ratp.fr/plan-interactif/   Δες λοιπόν στο Παρίσι πόσα ονόματα Αγίων και εκκλησιών υπάρχουν στο δίκτυο αυτής της πρωτεύουσας του πολιτισμού που ξέρω καλά. Μη γράφουμε λοιπόν ανακρίβειες και γενικεύσεις άμα δε γνωρίζουμε.

AΠΟ: ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ




Διαβάστε περισσότερα »

Άστεγος έπεσε στις γραμμές τρένου στον Ταύρο

Άστεγος ήταν ο άνδρας ο οποίος είχε ξαπλώσει στις γραμμές του ηλεκτρικού στον Ταύρο νωρίτερα.

Αμέσως στο σημείο έφτασαν άνδρες της πυροσβεστικής και απεγκλώβισαν τον άνδρα χωρίς ευτυχώς να τραυματισθεί  σοβαρά.




Διαβάστε περισσότερα »

Δύο αγνούμενοι μετά από πυρκαγιά σε εξέδρα πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Παρασκευή σε ατύχημα, το οποίο προκάλεσε πυρκαγιά, η οποία εξακολουθεί να μαίνεται, σε πετρελαϊκή εξέδρα στον Κόλπο του Μεξικού, ανοιχτά της Λουϊζιάνα.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο KHOU-TV, αγνοούνται άλλα δύο άτομα, ενώ άλλα τέσσερα διακομίστηκαν με ελικόπτερο σε νοσοκομείο.

Από τους τέσσερις τραυματίες, οι δύο νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Την εξέδρα πετρελαίου εκμεταλλεύεται η εταιρεία Black Elk Energy, η οποία εδρεύει στο Χιούστον.



Διαβάστε περισσότερα »

Υπαναχώρηση ΥΠΟΙΚ για το εφάπαξ

Το υπουργείο Οικονομικών υπαναχωρεί σύμφωνα με πληροφορίες, στην αρχική του απόφαση, για φορολόγηση του εφάπαξ.

Η απόφαση σύμφωνα με πληροφορίες ελήφθη την Παρασκευή κατά τη διακομματική συνάντηση για τα φορολογικά.


Οι προτάσεις που υπήρχαν ήταν οι εξής δύο: Η πρώτη πρόταση προέβλεπε τη διατήρηση του αφορολογήτου με πλαφόν το οποίο μπορεί να άγγιζε το ποσό των 40.000 ή 50.000 ευρώ....

Η δεύτερη πρόταση προέβλεπε την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου με τη θέσπιση κλίμακας. Σε αυτή την περίπτωση το εφάπαξ θα φορολογούνταν από το πρώτο ευρώ, δηλαδή για εφάπαξ από 1 έως 12.000 ευρώ ο συντελεστής φορολόγησης θα ήταν 10%, από 12.001 έως 60.000 30% και για ποσά άνω των 60.001 ευρώ 45%




Διαβάστε περισσότερα »

ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Ρεπορτάζ : Αιμιλία Σταθάκου
(από το : real.gr)

Σημαντικές παρεμβάσεις για την ανασυγκρότηση του ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς.

Όπως δήλωσε ο Υπουργός προωθείται η αλλαγή του συστήματος των τηλεφωνικών ραντεβού του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να μην επιβαρύνεται πλέον ο ασθενής....


 Μάλιστα η διοίκηση του Οργανισμού έχει αναθέσει στην νομική υπηρεσία να δει πως θα παρακαμφθούν οι τριετείς συμβάσεις που έχουν γίνει με τις εταιρίες προκειμένου τουλάχιστον να μειωθεί σημαντικά το ποσό της κλήσης σε πρώτη φάση και σε δεύτερη φάση να οργανωθεί τηλεφωνική γραμμή για να εξυπηρετεί δωρεάν τον κόσμο ο ίδιος ο Φορέας.

 «Δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος από αυτό το διαγωνισμό για τις χρεώσεις στα τηλεφωνικά ραντεβού και αίρω την πολιτική μου στήριξη σε αυτούς τους διαγωνισμούς για αυτό... Ο ΕΟΠΥΥ δεν είναι οργανισμός που μπορεί να παίζει και να βγάζει κάθε εταιρεία χρήματα πάνω στην πλάτη του», τόνισε ο κ. Σαλμάς.

Παράλληλα δρομολογείται η αξιολόγηση των διαγνωστικών κέντρων, ιδιωτικών κλινικών και νοσοκομείων. Η αξιολόγηση θα γίνεται σε επίπεδο γιατρών, ιατρικού εξοπλισμού ακόμη και ιατρικών σφαλμάτων. «Αυτός που θα προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες θα αποζημιώνεται διαφορετικά από εκείνο που προσφέρει υπηρεσίες του 1960 και 1970.

 Δεν γίνεται να δίνουμε 200-300 ευρώ για μια μαγνητική από ένα μηχάνημα απαρχαιωμένο που βγάζει 0.5 tesla και να δίνουμε τα ίδια χρήματα για ένα άλλο μηχάνημα σύγχρονο το οποίο βγάζει 2.5 και 3 tesla"», επισήμανε ο κ. Σαλμάς και πρόσθεσε: «Δεν θα αποζημιώνεται κανένα υλικό που δεν θα έχει ταινία γνησιότητας Το πάρτι με τα υλικά τελείωσε. Στο τέλος του 2013 ο ΕΟΠΥΥ θα είναι πρότυπο οργανισμού και αξιοζήλευτος».




Διαβάστε περισσότερα »

Ο Γιαννόπουλος «περιποιείται» στο facebook τον Σαμαρά! ...

Τι έγραψε για τον πρωθυπουργό και το ρόλο των Στουρνάρα και Μανιτάκη...

Ένα... φαρμακερό καρφί επεφύλαξε σήμερα ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Αθανάσιος Γιαννόπουλος στον Σαμαρά. Σε ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο πρώην υφυπουργός Υγείας τα βάζει με τους υπουργούς Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης σχετικά με το ενδεχόμενο απολύσεων στο δημόσιο, ενώ απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό κάνει λόγο για... έκθεση στον ελληνικό λαό....

«Εάν το οικονομικό επιτελείο είχε επεξεργαστεί σωστά και δυναμικά τα ισοδύναμα δεν θα φτάναμε στις απολύσεις. Αρκούσε ο αριθμός των αφυπηρετήσεων και συνταξιοδοτήσεων για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της ΤΡΟΪΚΑΣ. Παραδόθηκαν οι αρμόδιοι Υπουργοί άνευ όρων και αυτό κ. Πρόεδρε μας έχει εκθέσει στον ελληνικό λαό», ήταν το μήνυμά του.




Διαβάστε περισσότερα »

Σύμβουλοι του Προβόπουλου έχουν πάρει εφάπαξ μέχρι 400.000 ευρώ...

Με ένα δηκτικό σχόλιο στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο Μιχάλης Καρχιμάκης ασκεί σκληρή κριτική στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο σχετικά με προσλήψεις συμβούλων στην Τράπεζα, οι οποίοι προηγουμένως είχαν παραιτηθεί από τις θέσεις τους, λαμβάνοντας παχυλά εφάπαξ και συντάξεις.

Μάλιστα, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, δίνοντας συνέχεια στην κόντρα που δημιουργήθηκε χθες με τον Γιάννη Πρετεντέρη, απευθυνόμενος στον δημοσιογράφο, αναφέρει: «Αυτό είναι ένα δείγμα από το σημερινό ρεύμα φαυλότητας και του βολέματος, κύριε Πρετεντέρη, που δεν το ακουμπήσατε»....
Αναλυτικά το σχόλιο του Μιχάλη Καρχιμάκη:...

«Κάποιοι προνομοιακοί συνταξιούχοι επιβραβεύονται. Παραιτήθηκαν, πήραν σύνταξη και εφάπαξ (300.000 μέχρι και 400.000 ευρώ) και φέρεται να ξαναπροσλήφθηκαν σε θέσεις συμβούλου του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλαδος.

Η κρίση φαίνεται να δημιουργεί ευκαιρίες και αυτές τις αρπάζει και τις κάνει πράξη ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος. Μόλις παραιτήθηκαν, λοιπόν, συνταξιοδοτήθηκαν και πήραν και το «ακούρευτο» εφάπαξ τα υψηλόβαθμα στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος, ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας φέρεται να επαναπροσέλαβε σε θέσεις συμβούλων του, τρεις από αυτούς, οι οποίοι πρέπει να έλαβαν, εκτός της πολύ καλής σύνταξής από 300.000 εώς 400.000 ευρώ εφάπαξ περίπου και γρήγορα, όπως φαίνεται.

Όχι σαν τους πολλούς και εύκολους στόχους, βέβαια, που περιμένουν χρόνια για να το πάρουν και «κουρεμένο».

Τότε, κύριε Προβόπουλε, γιατί παραιτήθηκαν; Για να ξαναπροσληφθούν;

Αυτό είναι ένα δείγμα από το σημερινό ρεύμα φαυλότητας και του βολέματος, κύριε Πρετεντέρη, που δεν το ακουμπήσατε»....
newpost.gr




Διαβάστε περισσότερα »

"Όχι στην εξόντωση των μη αδειοδοτούμενων"

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League συνεδρίασε την Παρασκευή (16/11) αποφασίζοντας να εισηγηθεί προς την ΕΠΟ να ισχύσουν και φέτος οι ίδιες ποινές σε περίπτωση μη αδειοδότησης, με μόνη διαφορά την αύξηση των επεκτάσεων συμβολαίων των άνω 24.



Διαβάστε περισσότερα »

Στο Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. μεταβιβάστηκε ο Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου

/div>


Δέκα περιφερειακά λιμάνια, το ψηφιακό μέρισμα και τμήμα του φάσματος των ραδιοσυχνοτήτων πέρασαν πλέον στην αρμοδιότητα του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), έπειτα από απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων (ΦΕΚ Β'2996/2012).

Ειδικότερα, μεταβιβάστηκαν προς αξιοποίηση στο ΤΑΙΠΕΔ οι οργανισμοί λιμένος Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Ελευσίνας , Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου, Καβάλας, Κέρκυρας, Λαυρίου, Πάτρας και Ραφήνας. Σημειωτέον ότι πρόκειται για παραχώρηση των ανωνύμων εταιριών που διαχειρίζονται τα λιμάνια και όχι της λιμενικής υποδομής.
Παράλληλα, η επιτροπή μεταβίβασε στο ΤΑΙΠΕΔ «τα δικαιώματα του δημοσίου επί των τελών και εσόδων που δικαιούται να λαμβάνει απ� την εκχώρηση σε τρίτους» από την χρήση κι εμπορική εκμετάλλευση των ραδιοσυχνοτήτων 790−862 MHz (το λεγόμενο «Ψηφιακό Μέρισμα»), «για το σκοπό της παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας και συναφών με την κινητή τηλεφωνία υπηρεσιών», όπως αναφέρεται στην απόφαση.
Ακόμη, πέρασαν στο ΤΑΙΠΕΔ τα αντίστοιχα δικαιώματα για τις ραδιοσυχνότητες, που βρίσκονται στην φασματική περιοχή μεταξύ  2.500 − 2.690 MHz «για όποιο σκοπό αυτές διατεθούν», όπως αναφέρεται.
Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, το ψηφιακό μέρισμα και οι ραδιοσυχνότητες μπορούν να αξιοποιηθούν στην κινητή τηλεφωνία, βελτιώνοντας την ασύρματη ευρυζωνικότητα, στην εκπομπή τηλεοπτικού σήματος σε φορητές συσκευές και στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση.
Σύμφωνα με το μνημόνιο, για τα περιφερειακά λιμάνια - όπως και για τις εισηγμένες ΟΛΠ και ΟΛΘ - η διαγωνιστική διαδικασία για την παραχώρησή το�ς θα πρέπει να ξεκινήσει στο πρώτο τρίμηνο του 2013, ενώ το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο (δηλαδή, η ρυθμιστική αρχή λιμένων) θα πρέπει να λειτουργεί τον Μάρτιο του 2013.
Για το φάσμα των ραδιοσυχνοτήτων η έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας προβλέπεται στο τέταρτο τρίμηνο του 2013. Ωστόσο, εκκρεμούν διάφορα πράγματα, όπως το ξεκαθάρισμα του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου και η αποσαφήνιση των τμημάτων του φάσματος που θα χρησιμοποιούν οι ένοπλες δυνάμεις.



Διαβάστε περισσότερα »

Μνημονιακοί "επίτροποι" στις τράπεζες από τον Ιανουάριο...


Του Γιάννη Αγγέλη
Επιτρόπους από ξένους ελεγκτικούς οίκους με δικαίωμα "βέτο" σε όλα τα κρίσιμα θέματα θα τοποθετήσει από 1/1/2013 η τρόικα σε όλες τις τράπεζες που έχουν δεχθεί στήριξη από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Η συγκεκριμένη δέσμευση του...
ελληνικού δημοσίου εμπεριέχεται στο νέο μνημόνιο και θα ενεργοποιηθεί σε λιγότερο από δύο μήνες.

Η Τράπεζα της Ελλάδος και οι εγχώριες εποπτικές αρχές είναι ενήμεροι και, όπως εκτιμάται αρμοδίως, ο ρόλος των επιτρόπων αυτών δεν επικαλύπτεται με τις δικές τους αρμοδιότητες στο τραπεζικό σύστημα.

� ρόλος των επιτρόπων αυτών είναι να θέσουν υπό έλεγχο όλες τις δαπάνες και τις χορηγήσεις των τραπεζών, των οποίων η βιωσιμότητα εξαρτάται πλέον από την συμμετοχή του ΤΧΣ στο μετοχικό τους κεφάλαιο. Το ίδιο ισχύει και για τις θυγατρικές τους στα Βαλκάνια.

Οι επίτροποι θα έχουν δικαίωμα να παρεμβαίνουν σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας και κυρίως σε εκείνα που καθορίζουν την πολιτική χορηγήσεων και εξοικονόμησης πόρων.

Αυτό σημαίνει, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, ότι θα ελεγχθούν και πάλι όλα τα δάνεια και οι εγγυήσεις που έχουν δοθεί σε κόμμ! ατα, πολιτικά πρόσωπα, συγγενικά πρόσωπα, επιχειρήσεις, δημόσιους οργανισμούς, κλπ. Συγκεκριμένα, τίθενται υπό αυστηρό έλεγχο τα δάνεια προς μετόχους, προς μέλη του διοικητικού συμβουλίου, διευθυντές της τράπεζας αλλά και εργαζόμενους, αλλά και αυτά προς συγγενικά πρόσωπα με τα προαναφερθέντα.

Ακόμη, τα δάνεια προς αυτές τις κατηγορίες, δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν τον ετήσιο ρυθμό αύξησης των χορηγήσεων της κάθε τράπεζα, ενώ το ύψος των δανείων ορίζεται στο πενταπλάσιο των ετήσιων αποδοχών τους για τα ενυπόθηκα δάνεια ή το πενταπλάσιο των μηνιαίων �ποδοχών τους για τα μη εξασφαλισμένα δάνεια.

Επίσης, αυστηρός θα είναι ο έλεγχος για τα δάνεια προς τα πολιτικά κόμματα, όπως και για τα επιχειρηματικά δάνεια, τα οποία θα πρέπει να παρακολουθούνται ξεχωριστά.

Παράλληλα θα τεθεί υπό αυστηρό έλεγχο η πολιτική χορηγήσεων των τραπεζών τόσο ως προς το πού αυτές κατευθύνονται, όσο και ως προς το ύψος των επιτοκίων με τα οποία δίνονται.

Στην ίδια κατεύθυνση θα επανεξετασθεί η πολιτική των επιτοκίων καταθέσεων, του ύψους των αμοιβών αλλά και οι δαπάνες για διαφήμιση.

Πιο συγκεκριμένα θα επανεξ�! �τασθ! εί από τους επιτρόπους η σχέση του κόστους άντλησης ρευστότητας με τα επιτόκια χορηγήσεων και τον πιστωτικό κίνδυνο κάθε τράπεζας.

Οι επίτροποι αυτοί θα προέλθουν κατά πάσα πιθανότητα, όπως αναφέρουν αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, από ξένους οίκους με ειδίκευση στο συγκεκριμένο έργο.

Επίσης, η πολιτική των αμοιβών θα υπαγορεύεται από τις μακροπρόθεσμες αποδόσεις, ενισχύοντας τη μορφή των "μπόνο�ς", σε συνάρτηση με την απόδοση.

Προβλέπεται ακόμη ότι "ακυρώνονται" οι μηχανισμοί άσκησης επιρροής στη διοίκηση, ενώ η αρμοδιότητα της καθημερινής λειτουργίας θα ανήκει στην Εκτελεστική Επιτροπή.,

*Στην αυριανή έκδοση του "Κεφαλαίου" αναλυτικό ρεπορτάζ για τα όρια πάνω από τα οποία θα ισχύσει το "βέτο" του κοινοτικού επιτρόπου στις χορηγήσεις των τραπεζών από την 1η Ιανουαρίου και μετά.
Πηγή:www.capital.gr



Διαβάστε περισσότερα »

«Εφυγε» ο Ρούσσος Βρανάς...

Τα «ΝΕΑ» πενθούν για την απώλεια του αγαπημένου συναδέλφου Ρούσσου Βρανά, ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 62 ετών, έπειτα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Ο Ρούσσος γεννήθηκε στα Χανιά το 1950. Στην Ε' Γυμνασίου έφυγε με υποτροφία για το...
Μέριλαντ των ΗΠΑ, όπου τελείωσε το σχολείο. Ηταν 18,5 ετών και μέλος του ΠΑΚ όταν σπούδαζε στη Νομική Θεσσαλονίκης. Τον Αύγουστο του '69, μεσούσης της χούντας, επηρεασμένος από μια ομιλία του Γεώργιου-Αλέξανδρου Μαγκάκη πέταξε μια βομβα μολότοφ στις εγκαταστάσεις του κλιμακίου του ΝΑΤΟ στη Θεσσαλονίκη. Τ� χτύπημα θεωρήθηκε ιδιαίτερα συμβολικό στην εποχή του.

Συνελήφθη και πέρασε από δίκη, όπου καταδικάστηκε σε κάθειρξη 18,5 ετών, όσα δηλαδή ήταν τα χρόνια του, όπως του επισήμανε ο πρόεδρος του δικαστηρίου. «Ευτυχώς που δεν ήμουν εξηντάρης», έλεγε αργότερα αστειευόμενος στους φίλους του.

Φυλακίστηκε στο Επταπύργιο και αργότερα στον Κορυδαλλό στην πτέρυγα Γ, όπου κρατούντο οι μη χαρακτηρισμένοι ως κομμουνιστές.

Ηταν ο νεότερος πολιτικός κρατούμενος, ανάμεσα σε δεκάδες σε εκείνη την πτέρυγα του Κορυδαλλού και εκεί έδειξε ενδιαφέρον για την δημο! σιογραφία στα μαθήματα που έκανε ο συγκρατούμενός του Γιάννης Καψής, μετέπειτα διευθυντής των «ΝΕΩΝ».

«Θυμάμαι ένα ψηλόλιγνο αγόρι, που περπατούσε συχνά στο προαύλιο της φυλακής μόνος, σκεπτικός, προβληματισμένος», διηγείται ο Γ. Καψής. «Πολλές φορές κάναμε βόλτες μαζί και συζητούσαμε επί ώρες».

Από τη φυλακή βγήκε το 1972 για έξι μήνες λόγω ανηκέστου βλάβης - είχε πάθει φυματίωση. Διέφυγε στο εξωτερικό (Ιταλία, Γερμανία, Σουηδία) και επέστρεψε μετά την πτώση της χούντας. Την ημέρα του Πολυτεχνείου, η αστυνομία εισέβαλε στο σπίτι του αναζητώντας τον.

Αρχισε να εργάζεται ως μεταφραστής και επιμελητής των εκδόσεων «Ποντίκι» απ' όπου ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα. Αργότερα εργάστηκε στην τηλεόραση και το 1995 εντάχθηκε στο δυναμικό των «ΝΕΩΝ» υπογράφοντας από το 1999 τη στήλη «Δρόμοι».

Ο εκδότης του «Ποντικιού» Κώστας Παπαϊωάννου θυμάται ένα τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον τότε διευθυντή των «ΝΕΩΝ» Λέοντα Καραπαναγιώτη: «Μου έστειλες ένα διαμάντι». Από τις εκδόσεις «Ποταμός» κυκλοφόρησε το 2002 το βιβλίο του «Η άχρονη χώρα».

Η κηδεία του θα γίνει στα Χανιά.
Πηγή τα ΝΕΑonline



Διαβάστε περισσότερα »

Προσφυγή στο ΣτΕ κατά του διορισμού της ηγεσίας στο ΤΑΙΠΕΔ...

Να ακυρωθεί ως αντισυνταγματικός ζητούν 18 συνδικαλιστές...
Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Ν. Φωτόπουλος και άλλα 18 μέλη Διοικητικών Συμβουλίων σωματείων του ευρύτερου δημοσίου τομέα (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΔΕΣΦΑ κ.λπ.) προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητούν να ακυρωθεί ο διορισμός του...
Παν. Αθανασόπουλου και του Γ. Εμίρη στις θέσεις του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου, αντίστοιχα, του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.
Οι δύο αυτές θέσεις πληρώθηκαν μετά τις παραιτήσεις των Γ. Κουκιάδη (προέδρου) και Κ. Μητρόπουλου (διευθύνοντος συμβούλου).

Ειδικότερα, οι 19 συνδικαλιστές που προσέφυγαν στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο με δικηγόρο τη βουλευτή Ζωή Κωνσταντοπούλου, ζητούν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η από 7.9.2012 απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΤΑΙΠΕΔ με την οποία διορίστηκαν οι κ.κ. Αθανασόπουλος και Εμίρης.

Επίσης, ζητούν να ακυρωθεί η από 6.9.2012 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) η οποία τροποποίησε το Ν. 3986/2011 (επείγοντα μέτρα εφαρμογής μεσοπρόθε�μου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής) και προέβλεψε ότι πριν από το διορισμό του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ, πρέπει να διατυπώνει γνώμη για την καταλληλότητα των προσώπων αυτών η αρμόδια επιτροπή του άρθρου 49Α του κανονισμού της Βουλής.

Οι «19» υποστηρίζουν ότι τίποτα το κατεπείγον έκτακτο ή απρόβλεπτο δεν υπήρξε για να εκδοθεί η ΠΝΠ, με συνέπεια να παραβιάζεται το άρθρο 44 του Συντάγματος. Οι ΠΝΠ εκδίδονται μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις, υπογραμμίζουν οι συνδικαλιστές, ανεξάρτητα εάν το τελευταίο διάστημα έχει μετατρα�! �εί η εξαιρετική αυτή νομοθετική διαδικασία σε κανόνα.

Εξάλλου, σημειώνουν, ότι δεν συνέτρεχε καμία κατεπείγουσα ανάγκη για την έκδοση της επίμαχης ΠΝΠ. Αντίθετα, μάλιστα, θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα αυτός με κατάθεση τροπολογίας στη Βουλή.

Παράλληλα, τονίζουν ότι στη σχετική γνωμοδότηση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής δεν σχηματίστηκε η απαιτούμενη πλειοψηφία των 2/3 των μελών της, καθώς οι θετικές ψήφοι ήταν 9 και οι αρνητικές 6. Με άλλα λόγια δεν συγκεντρώθηκε δηλαδή ο απαιτούμενος αριθμός των 10 θετικών ψήφων.

Κατά συνέπεια, συνε�ίζουν οι συνδικαλιστές, παράνομα ο πρόεδρος της επιτροπής της Βουλής προχώρησε στην έκδοση έγγραφης έκθεσης προς τον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών για τη θετική γνώμη της επιτροπής, καθώς στην ουσία δεν σχηματίστηκε σύμφωνη γνώμη.

Αυτό έχει ως συνέπεια η επίμαχη ΠΝΠ να εκδοθεί κατά κατάχρηση εξουσίας, αφού δεν προηγήθηκε, όπως προβλέπει η νομοθεσία, η γνώμη της επίμαχης επιτροπής της Βουλής, προσθέτουν οι «19».

Ακόμη, υπογραμμίζεται στην προσφυγή ότι η ΠΝΠ είναι αντίθετη στα άρθρα 44, παράγραφος 1, και 26, παράγραφος 1, του Συντάγματος, αφού ουδέποτ�! � συν�! �δρίασε το υπουργικό συμβούλιο για το θέμα αυτό, αλλά απλώς διά περιφοράς τέθηκαν οι υπογραφές.

Η υπόθεση, με απόφαση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Κ. Μενουδάκου, θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου...
BHMA



Διαβάστε περισσότερα »

Eurostat: Εκτίναξη των ελληνικών εξαγωγών

Διαβάστε περισσότερα »

Άλλη μια οικογένεια ενημερώθηκε για το SMA από τους γονείς της μικρής Ιωάννας

Γεια σας, είμαστε η μαμά Όλγα και ο μπαμπάς Πέτρος, οι γονείς του μικρού Γιώργου.

Γνωριστήκαμε στις 6 Αυγούστου 2009 και στις 16 Οκτωβρίου 2010 παντρευτήκαμε. Στις 3 Νοεμβρίου 2011 το όνειρο έγινε πραγματικότητα! Σε μερικούς μήνες θα γινόμασταν γονείς. Απίστευτη χαρά για όλους και κυρίως για εμάς.

Ο μικρός Γιώργος αντίκρισε το πρώτο φως της ζωής του στις 30 Ιουνίου 2012 με καισαρική, λόγω περιτύλιξης του ομφαλίου λώρου, ύστερα από μια τέλεια καθ όλα εγκυμοσύνη και είναι το πρώτο μας παιδάκι.

Η στιγμή που αντικρίσαμε και κρατήσαμε στην αγκαλιά μας για πρώτη φορά τον μικρούλη μας, αποτελεί την πιο σημαντική στιγμή όλης μας της ζωής. Για εμάς του� γονείς του ο Γιώργος είναι το ομορφότερο, το πιο γλυκό και το πιο έξυπνο μωρό του κόσμου.

Ήμασταν τόσο ευτυχισμένοι όταν γεννήθηκε… γίναμε η χαζομαμά και ο χαζομπαμπάς που ονειρευόμασταν.

Η δική μας ιστορία ξεκίνησε πριν από δυόμιση μήνες περίπου. Ο μικρούλης μας στην καθιερωμένη του επίσκεψη στον παιδίατρο «διαγνώστηκε» με υποτονία και έχριζε περαιτέρω έλεγχο από ειδικό παιδονευρολόγο. Η παιδονευρολογική εξέταση έδειξε γενικευμένη υποτονία σοβαρού βαθμού σε συνδυασμό με μυϊκή αδυναμία και μειωμένα αντανακλαστικά. Από την στιγμή εκείνη κ! αι έπειτα ξεκίνησε η δική μας περιπέτεια. Εξετάσεις, νοσοκομεία, αναλύσεις και φυσικά εξέταση για SMA!!!. Λέξη και ασθένεια τελείως άγνωστη σε μας.

Από τα μισόλογα των γιατρών καταλάβαμε πως πρόκειται για κάτι πολύ σοβαρό. Μέσω διαδικτύου και κυρίως μέσω του εκπληκτικού blog της Ιωάννας ενημερωθήκαμε γι΄ αυτή την μέχρι τότε άγνωστη ασθένεια.

Η πρώτη ανάγνωση έφερε τρόμο και μόνο στην σκέψη πως θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα κάτι τέτοιο, περιμένοντας παράλληλα με πολύ αγωνία και φόβο τα αποτελέσματα.

Τα αποτελέσματα που δυστυχώς ήρθαν πολύ σύν�ομα.

Ο Γιωργάκης μας διαγνώστηκε με SMA 1. Δεν θα καθόταν ποτέ, δεν θα περπατούσε ποτέ και το πιο συγκλονιστικό απ΄ όλα δεν θα ζούσε πάνω από 2 χρόνια. Χάσαμε τη γη κάτω από τα πόδια μας. Ήμαστε και οι δυο φορείς χωρίς να το γνωρίζουμε. Χωρίς να μας έχει πει ποτέ κανένας γιατρός τίποτε γι΄ αυτή την ασθένεια.

Από την στιγμή που το μάθαμε και μέχρι σήμερα ακόμη τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα, θυμός, πόνος, θλίψη, αγανάκτηση και ένα τεράστιο και φυσικά αναπάντητο ΓΙΑΤΙ?

Παρ΄ όλα αυτά προσπαθούμε να αποδεχτούμε αυτή την φοβερή ιστορία με όσο κουράγιο κ�! �ι δύ�! �αμη έχουμε.

Η αλήθεια είναι ότι σε δύσκολες καταστάσεις ανακαλύπτουμε ότι έχουμε μεγάλη δύναμη μέσα μας, που ποτέ δεν φανταζόμασταν ότι υπήρχε. Βγαίνει αναγκαστικά από μέσα μας, γιατί δεν γίνεται διαφορετικά, πρέπει να παλέψουμε.

Γιατί είναι πραγματικά τραγικό να ξέρεις πως κάποια στιγμή θα σβήσει το χαμόγελο του μικρού σου αγγέλου και εσύ δεν θα μπορείς να κάνεις τίποτε γι΄ αυτό.

Δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να αλλάξουμε αυτό που συμβαίνει στον Γιώργο μας. Μπορούμε όμως να κάνουμε τα πάντα για να κάνουμε τη ζωή του πιο όμορφη κα� χαρούμενη. Αυτό μόνο είναι στο χέρι μας δυστυχώς, τίποτε άλλο.

Δεν αλλάζουμε με τίποτα στον κόσμο τα πανέμορφα χαμόγελα που απλόχερα μας χαρίζει κάθε μέρα, το παιχνιδιάρικο βλέμμα του, την απίστευτη εξυπνάδα του, την αγάπη του για την μαμά, τον μπαμπά και όλους τους συγγενείς γύρω του.

Στην προσπάθεια που ξεκίνησε η μικρή Ιωάννα θα προσπαθήσουμε να βάλουμε κι εμείς μέσα από την δικιά μας ιστορία ένα ακόμα μικρό λιθαράκι για να μάθει ο κόσμος γι΄ αυτή την αρρώστια.

Πρέπει να βρεθεί λύση… Αυτό είναι το μεγάλο ζητούμενο ! Να μην υποφέρουν άλλα πα! ιδιά ! και να μην φεύγουν τόσο άδικα από την ζωή.

Βίκυ και Σπύρο σας ευχαριστούμε για την δημιουργία του site, για την ενημέρωση που κάνετε στον κόσμο.

Όλγα - Πέτρος - Γιώργος



Διαβάστε περισσότερα »

Επιστολή Χαϊκάλη σε Μέρκελ: Μαντάμ, στείλε τον Χερ Φούχτελ για εθελοντική εργασία...

Επιστολή στα αγγλικά στέλνει ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παύλος Χαϊκάλης, στην Καγκελάριο της Γερμανίας, Ανγκελα Μέρκελ, μετά τα επεισόδια που προκλήθηκαν από τις δηλώσεις του για τους Έλληνες υπαλλήλους.

Ο κ. Χαϊκάλης ερωτά την Γερμανίδα Καγκελάριο εάν...
έχει αναπτυχθεί «η εξαιρετική ιδέα για προσβολή των Ελλήνων εργαζομένων», ενώ σημειώνει πως ο κ. Γιόακιμ Χανς Φούχτελ έχει εξοικειωθεί ήδη με τις δεξιότητες του ελληνικού δημοσίου.

Παράλληλα, της ζητάει να στείλει τον «Χερ Φούχτελ» σε μία χώρα να δουλέψει εθελοντικά και της προ�είνει... master plan για τον Γερμανό επιτετραμμένο.

Το γράμμα του κ. Χαϊκάλη αναλυτικά:

«These Guys Are Poking Their Own Eyes Out!»

Madame Merkel,

No doubt the Chancellery was disturbed by the recent unfortunate incident that your subordinate Herr Fouchtel was involved. Worry not! We can be of help. Prior to that I would like to address you with the following questions so that I can maximize this support.

Did He develop this excellent idea to insult -yet again- Greek workers, Himself or was He wisely guided by his subordinates, as they too have made themselves rather comfortable, in this sense, by now?

Exactly what was He thinking when He frivolously detracted one third of supposedly "useless staff" from the working force? Mind you His response speed with numbers surpasses human ability. Surely His promotion is underway.

It is He, Herr Fouchtel, and the caliber of the man in charge.

Madame Mer! kel,

Indeed He appears to have mastered Greek Public Administration skills, to the point that He can model work productivity projects and comparative plans, in no time. This we appreciate deeply. We've no time to waste. It is sad however that His voice was interrupted...

This is where we take over and present our support ideas, so enabling the Chancellery to act further. Only Greeks know the virtues of the man eating up numbers.

Please be so kind to consider the following action plan for Herr Fouchtel.

Allow the man to undertake a post of some description, in a country with volunteer redundant. Work life will return to normal and Herr Fouchtel will feel free again to praise the immaculate German workforce.

Since He made this urgent effort to rephrase what he thought was simply facts on a table- in human shape- allow him redemption. After all He was only thinking loud.

Last but not least, we've now come to the conclusion Herr Fouchtel was the man for the job- from where westand to be honest. The more he talks the less he is heard. I wonder why exhausted Greek workers should want to answer back. I know why and I am in a pleasant position to inform you, that Greeks are only struggling to stop him hurt himself. The dream is not lost for Herr Fouchtel. He must keep up the good work!

Vorsicht! Of spoons!

Kind Regards



Διαβάστε περισσότερα »