Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Οπαδός κοιμάται την ώρα του γκολ! (Video)

Ένας οπαδός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φαίνεται πως αποκοιμήθηκε σε ένα από τα πιο συναρπαστικά ματς της Premier League, όπου η ομάδα του Σερ Άλεξ επικράτησε με 4-3 της Νιούκαστλ, παρόλο ότι βρέθηκε τρεις φορές πίσω στο σκορ. Στο 91' ο Χαβιέρ Ερνάντες διαμόρφωσε το τελικό 4-3 στέλνοντας βάζοντας "φωτιά" στο "Όλντ Τράφορντ" το βίντεο που κάνει το γύρο του κόσμου τις τελευταίες ώρες εμφανίζεται ένας κύριος που δεν είναι το ίδιο εκστασιασμένος με τους υπόλοιπους και συνεχίζει τον υπνάκο του.
 
Δείτε το video εδώ


Διαβάστε περισσότερα »

ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Ο ΤΖΕΦΡΙ. ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ... ΑΛΕΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΑΠΛΕΤΟ ΦΩΣ!


gap-gelaei

Καλά, αυτός ο Τζέφρι χρίζει ψυχιατρικής ανάλυσης! Με μία... λιτή (γιατί άραγε, ενώ άλλες φορές είναι λαλίστατος;) δήλωση σχολίασε τις εξελίξεις για τη λίστα Λαγκάρντ και τον πρώην υπουργό, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, κάνοντας τον... ανήξερο για τα αίσχη που διέπραξε ο άλλοτε κολλητός και πρώτο βιολί της κυβέρνησής του. 

«Όλα στο φως. Άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης. Αυτή ήταν και είναι η πάγια θέση του Γιώργου Παπανδρέου» ήταν η δήλωση που δημοσιοποιήθηκε από το γραφείο του και φυσικά, γελάει ο κόσμος...


Διαβάστε περισσότερα »

ΔΟΣΙΛΟΓΟΣ ΑΠΟ ΚΟΥΝΙΑ: O ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΣ ...ΑΠΟ ΕΠΟΧΗΣ 1941 ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ-ΝΕΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ


papakonstantinou4

Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Ο κύριος συντελεστής του μνημονίου, της χρεοκοπίας και της απώλειας της εθνικής κυριαρχίας.

Δεν έχει κανένα λόγο να ανησυχεί. Ούτως ή άλλως είναι κάτοχος μεγάλης περιουσίας που προέρχεται από μια υπογραφή του Τσολάκογλου... Αποκαλυπτικά στοιχεία δοσιλογισμού στο νέο βιβλίο του δημοσιογράφου Δημοσθένη Κούκουνα!

Η σχέση της οικογένειας Παπακωνσταντίνου με το εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα περιγράφεται στο νέο βιβλίο του Δημοσθένη Κούκουνα «Μια οικογένεια για όλες τις εποχές», που διατρέχει τη σύγχρονη ελληνική ιστορία από το 1941 μέχρι σήμερα....

Μέσω σπάνιων φωτογραφιών – ντοκουμέντων, ο ιστορικός και δημοσιογράφος Δημοσθένης Κούκουνας παραθέτει στοιχεία για το εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας που η οικογένεια Παπακωνσταντίνου και συγκεκριμένα ο Γεώργιος Μ. Παπακωνσταντίνου, είχε αποκτήσει το 1941 σύμφωνα με το προνόμιο παραγωγής και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στην Πτολεμαΐδα που του είχε παραχωρήσει ο κατοχικός πρωθυπουργός Γεώργιος Τσολάκογλου.

Ο Μακεδόνας πολιτικός Σωτήριος Γκοτζαμάνης, ως υπουργός Οικονομικών της κατοχικής κυβέρνησης Τσολόκογλου, υπέγραψε τα κατοχικά δάνεια, που θα όφειλε η μεταπολεμική Γερμανία να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Ο Μιχάλης Παπακωνσταντίνου (1919-2000), υιός του Γεώργιου Παπακωνσταντίνου, υπηρέτησε ως διερμηνέας των Γερμανών στην Κοζάνη. Ως υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη όμως, αδιαφόρησε για την είσπραξη των κατοχικών δανείων.

Το ίδιο έκανε και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, εγγονός του επιχειρηματία που ευνοήθηκε από τον Τσολάκογλου, όταν ως υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου το 2009-11 αντί να ζητήσει την εξόφληση των κατοχικών δανείων προτίμησε να υπογράψει το μνημόνιο και την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας.

Το βιβλίο του Δημοσθένη Κούκουνα έχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό με προσωπικότητες που σημάδεψαν την σύγχρονη ελληνική ιστορία και αποτελεί ένα χρήσιμο ανάγνωσμα για να καταλάβουμε το κακό που έχει κάνει η οικογενειοκρατία που ακόμα διαιωνίζεται σε αυτόν τον τόπο και οι Έλληνες συμβάλλουν με την ψήφο τους στην ενίσχυσή της

koukounas1

Ο τότε πρωθυπουργός Κων. Καραμανλής κατά την επίσκεψή του στην Πτολεμαΐδα το 1958, την εποχή που η ΔΕΗ εξαγόρασε το εκεί εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας που είχε αποκτήσει η οικογένεια Παπακωνσταντίνου το 1941.

koukounas6

Ο παλαιός πολιτικός Μιχάλης Παπακωνσταντίνου (1919-2000), υιός του δαιμόνιου επιχειρηματία Γεωργίου Μ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος το 1941 απέκτησε από τον Τσολάκογλου το προνόμιο παραγωγής και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στην Πτολεμαΐδα. Ο ίδιος υπηρέτησε ως διερμηνέας των Γερμανών στην Κοζάνη. (Σημειωση δική μας: Συμπαθούσαμε τον Μιχάλη, από την εποχή που ήταν υπουργός (1964 στην Κυβέρνηση του Κέντρου Γ.Παπανδρέου, αλλά δεν ξέραμε το στόρυ του.. Ακου διερμηνέας των Γερμανών κατακτητών...

Ο Μακεδόνας πολιτικός Σωτήριος Γκοτζαμάνης, ο οποίος ως υπουργός Οικονομικών της κατοχικής κυβέρνησης Τσολόκογλου υπέγραψε τα κατοχικά δάνεια, που θα όφειλε η μεταπολεμική Γερμανία να επιστρέψει στην Ελλάδα. Το 1954 ο Μιχ. Παπακωνσταντίνου τον είχε χαρακτηρίσει ως τη "μεγαλυτέρα ζώσα πολιτική φυσιογνωμία της Ελλάδος" και υπήρξε θερμός οπαδός και συνεργάτης του. Ως υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη όμως αδιαφόρησε για την είσπραξη των κατοχικών δανείων. Το ίδιο έκανε και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, εγγονός του επιχειρηματία που ευνοήθηκε από τον Τσολάκογλου, όταν ως υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου το 2009-11 αντί να ζητήσει την εξόφληση των κατοχικών δανείων προτίμησε να υπογράψει το μνημόνιο και την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας. Τρεις γενιές – τρία σκάνδαλα...
hellasnews-agency.blogspot.gr

Και εδώ:http://makeleio.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1192:2012-04-29-14-57-54&catid=4:2012-02-11-12-49-59&Itemid=2
http://aera2012.blogspot.com/2012/04/1941.html

Το είχαμε ξεσκίσει αυτό το πολιτικό απολειφάδι. Τώρα καταλάβαμε γιατί δεν τόλμησε να κάνει ούτε ένα...εξώδικο. Γιατί δεν την είχε λερωμένη αλλά χεσμένη τη φωλιά του. Δοσίλογος από κούνια.


Διαβάστε περισσότερα »

Στο 35% η ανασφάλιστη εργασία στην Ελλάδα

Σε υψηλά επίπεδα εξακολουθεί να κινείται η ανασφάλιστη εργασία στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας.

Κατά δέκα ποσοστιαίες μονάδες αυξήθηκε μέσα σε τρία χρόνια, το ποσοστό ανασφάλιστης εργασίας και σήμερα φθάνει στο 35%, έναντι 29%, το 2011 και 25%, το 2010....
Στις εργασιακές σχέσεις καταγράφεται υπερδιπλασιασμός της μετατροπής των συμβάσεων από πλήρους απασχόλησης, σε εκ περιτροπής εργασίας, μονομερώς από τον εργοδότη.

Οι επιθεωρητές εργασίας διενήργησαν, φέτος, 19.000 ελέγχους. Τα πρόστιμα που επιβάλλονται στους παραβάτες εργοδότες ξεκινούν από 500 ευρώ, ενώ μπορούν να υπερβούν και τα 50.000 ευρώ, ανάλογα με την παράβαση.


Διαβάστε περισσότερα »

ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ!




Διαβάστε περισσότερα »

TO ONOMA MOY ΕΙΝΑΙ ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ

Γράφει ο Θωμάς Σιδέρης
(από το : trenomag)

Δε χρειάζονται ούτε προανακριτικές, ούτε εξεταστικές, ούτε τίποτα. Τ' ομολογώ. Η Κριστίν είναι ξαδέλφη μουΕγώ προσωπικά δεν ήξερα τίποτα. Μέχρι που εκείνη, η Κριστίν εννοώ, πήγε να με ψάξει στο «Φως στο τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη.

 Έστειλε με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στην Αγγελική μια φωτογραφία του υπέροχου πέτρινου σπιτιού που έχω στη Σέριφο με την ένδειξη «Αναζητείται ο ιδιοκτήτης του»....


 Η Αγγελική έκανε τη σχετική ανακοίνωση στα «Παιχνίδια της ζωής (της πολιτικής και της εξουσίας)». Είναι η ενότητα όπου η δαιμόνια δημοσιογράφος (δυστυχώς, δεν είμαι μόνο εγώ δαιμόνιος) αναζητά χαμένους συγγενείς στα πέρατα της γης: μάνες, γιους, κόρες, θειους και θειάδες, ξάδελφους και ξαδέλφες.Θυμάμαι πήραν αρκετοί τηλέφωνο που χαλβάδιασαν το πάντα υπέροχο σπίτι μου. 

Η Αγγελική το χαβά της σε άπταιστον αγγλικήν, διότι δεν είναι γαλλομαθής όπως η Μενεγάκη: «Tell us Christin… Τι θα ήθελες να πεις στον Γιώργο στην περίπτωση που μας ακούει;». «I wish na einai kala… Na ton prosexei o GAP kai na ton exei sta opa opa. Thelo νa erthei sto Parisi kai na toy doso ena mikro mikro doraki. Kserei aftos».


Χαμός έγινε στην εκπομπή. Πάνω από 3.000 ψωμολυσάρηδες από την Ελλάδα πήραν τηλέφωνο. Μα τι νόμιζαν, το υπέροχο πέτρινο σπίτι μου στη Σέριφο είναι rooms to let; Ευτυχώς, πήραν και καμιά τριανταριά ματσωμένοι από τη Βόρεια και Κεντρική Ευρώπη και έτσι εκείνο το καλοκαίρι ξεπούλησα.
Αλλά η Κριστίν δεν το 'βαλε κάτω. Έστειλε γράμμα και στη Βίκυ Χατζηβασιλείου. Χτυπάει ένα πρωί το κουδούνι της εξώπορτας, ο μπάτλερ είχε ρεπό, έτσι ανοίγω εγώ με τη ρομπ ντε σαμπρ. Μια κάμερα μου 'ρχεται στη μούρη. Όχι, δεν ήταν ο Πρετεντέρης. «Καλημέρα σας. Έχετε ένα πακέτο». Δε λέω, μια χαρά ευγενικό ήταν το αγόρι. «Θα έρθετε στην εκπομπή;» Έλα, του λέω παραμέσα, ξέρω ότι εκεί που είσαι παίρνεις τρεις και εξήντα, θες να μιλήσω στην ΕΡΤ να κάνεις δική σου εκπομπή; Και επειδή η ΕΡΤ είναι δική μας, θα κάνεις υπερπαραγωγή. Πακέτο αυτή, κοντέινερ εσύ. «Πάμε κοντέινερ». Το αγόρι τα 'χασε. Μη σε νοιάζει, του λέω, θα τα κανονίσω όλα εγώ. Μόνο πες μου, το πακέτο μού το στέλνει ο Βενιζέλος;
Τελικώς, αποφάσισα να πάω στη Βίκυ. Στην αρχή, μου 'δωσε ένα κλειδί και με 'βαλε να ξεκλειδώσω ένα μπαούλο. Ανοίγω το μπαούλο και βρίσκω μέσα ένα σιντί κι ένα συρτάρι. «Σου θυμίζει κάτι αυτό το σιντί», με ρωτάει η Βίκυ. Όχι, της απαντάω με σιγουριά. «Κι όμως θα 'πρεπε», απαντάει η Βίκυ όλο με υπονοούμενα. Καλά την είχα υποψιαστεί, είναι άνθρωπος του Βενιζέλου. Όλη η Σαλονίκη συνωμότησε εναντίον μου. «Το συρτάρι, μήπως;» επιμένει. Εκεί πια αρχίζω να τα παίρνω. «Να φύγει ο τοίχος» φωνάζει η Βίκυ.
Αλλά έλα που κείνο το βράδυ ο τοίχος κόλλησε. Να τον σπρώχνει από τη μια ο Πεπόνης κι από την άλλη ο Μουζακίτης, αλλά ο τοίχος ακλόνητος. Τότε παίρνει φόρα ο Βενιζέλος και περνά μέσα από τον τοίχο. «Εντάξει» λέει στη Βίκυ «θα κόψουμε ένα μηνιάτικο από τους υπαλλήλους του ΠΑΣΟΚ και θα στον ξαναφτιάξουμε».
Εκεί πάνω στην αναμπουμπούλα χάθηκε μια σελίδα με δυο τρία τέσσερα ονοματάκια. Μπορεί να την πέρασε και για χαρτομάντηλο η Βίκυ, για να σκουπίσει τα δάκρυά της απ' τη συγκίνηση.


Διαβάστε περισσότερα »

Το σκυλί που τρέχει… σαν άνθρωπος!



Διαβάστε περισσότερα »

To ιστορικό video του Παπακωνσταντίνου στη Βουλή.

Στις 24 Οκτωβρίου 2012 ο πρώην υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου καλείται να καταθέσει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ.

 Αυτά που είπε θα μείνουν στην ιστορία σαν ρεσιτάλ υποκρισίας και κυνισμού. Δείτε τι έλεγε… για τη λίστα Λαγκάρντ που δόθηκε σε κάποιον στο γραφείο του για φύλαξη… για την πρωτοκόλληση της λίστας που ποτέ δεν έγινε… για τη λίστα που όταν έρθει από Γαλλία θα λάμψει η αλήθεια… και φυσικά για την ευθυξία του πρώην υπουργού που δεν ανέχεται κανένας να μιλάει απαξιωτικά γι" αυτόν!



Διαβάστε περισσότερα »

ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ!!!

Στό πανεπιστήμιο του ΜΙΤ ο καθηγητής κάνει διάλεξη και μεταξύ άλλων λέει τα εξής:
- Σε πολλές γλώσσες δύο αρνήσεις μας κάνουν μια κατάφαση.
Σε άλλες γλώσσες δύο αρνήσεις δίνουν άρνηση.
Δεν υπάρχει  όμως γλώσσα στον κόσμο που δύο καταφάσεις να δίνουν άρνηση.

Οπότε ακούγεται από το ακροατήριο η φωνή του Έλληνα: «Ναι, καλά...»


Διαβάστε περισσότερα »

Ξεπούλησαν την Ελλάδα εκβιαζόμενοι με μίζες και λίστες!

"Συγκοινωνούντα δοχεία στην λίστα Λαγκάρντ από μίζες της Siemens, δείχνουν οι λογαριασμοί συγγενών τ. κορυφαίων υπουργών ". Είναι η είδηση στο πρωτοσέλιδο της "Ελλάδας".

Από την πρώτη στιγμή φωνάζαμε όταν όλοι σιωπούσαν. Όταν η δικτατορία των διεφθαρμένων, των επίορκων, των καθαρμάτων της Siemens με τις παχυλές καταθέσεις στο εξωτερικό. Έκρυβαν π.χ. τις αποκαλύψεις μας για τα ραντεβού Παπακωνσταντίνου – Χριστοφοράκου.

Πήγαιναν τα κτήνη να "διαπραγματευθούν" και οι Μέρκελ της Ευρώπης τους κράδαιναν λίστες Χριστοφοράκων και καταθέσεων. Ουρλιάζαμε για τη Siemens, που όλοι προσπαθούσαν να θάψουν με Βατοπαίδια, "κουρασμένους" και άλλες αθλιότητες....

 Πήγαιναν οι μίζες σύννεφο στους λογαριασμούς των επίορκων και τα μεγάλα αφεντικά γνώριζαν εως και την τελευταία κίνηση. Με αποτέλεσμα, να ξεπουληθεί η πατρίδα, να ξεφορτώσουν τα Ελληνικά ομόλογα οι ξένοι, να προσημειώσουν την Εθνική περιουσία με το Βρετανικό δίκαιο. Για τα αργύρια ξεπουλήθηκε η πατρίδα. Για τα αργύρια ξεπούλησαν τα Ίμια οι Μαντέληδες όπως έχουμε αποδείξει.

Ο κύριος Παπακωνσταντίνου λοιπόν που σήμερα έχει την τιμητική του, είχε κατονομαστεί και προταθεί από τον Πάνο Καμμένο για περαιτέρω διερεύνηση στην εμπλοκή του στο σκάνδαλο Siemens: "Δεν μπορεί ο Χριστοφοράκος, ο «αρχιμιζαδόρος» της "SIEMENS", να συναντιέται στο Μαξίμου με εν ενεργεία Υπουργό, σύμβουλο του Πρωθυπουργού και εμείς να τον εξετάζουμε για άλλα αντ' άλλων.
Καταθέτω, λοιπόν, στα Πρακτικά και στους συναδέλφους το αντίγραφο του ημερολογίου Χριστοφοράκου για τη συνάντηση του κ. Χριστοφοράκου στις 15.00΄ στις 9 Δεκεμβρίου 1999 στο Μέγαρο Μαξίμου με τον κ. Παπακωνσταντίνου." (9/3/2010, από τα πρακτικά που μεταδίδοντο μόνο από το Ολυμπία).

Ο κύριος Παπακωνσταντίνου στην συνέχεια διορίστηκε στο ΔΣ του ΟΤΕ και όπως αποκάλυψε η μεγάλη Κυρία της ηρωϊκής δημοσιογραφίας, Αριστέα Μπουγάτσου στην Ελευθεροτυπία, "ο Γ. Παπακωνσταντίνου προσεφέρετο για σπέκουλα στην υπόθεση της Siemens, καθώς, όταν η εισαγγελική έρευνα κορυφωνόταν, ήταν το πιο ισχυρό όνομα στο Δ.Σ. του ΟΤΕ μετά τα αποκαλυπτήρια για τα εμβάσματα στον Franz, δηλαδή στον Γ. Σκαρπέλη, τότε εντεταλμένο αντιπρόεδρο του ΟΤΕ!"

 Το πρακτικό της συνεδρίασης του Δ.Σ. του ΟΤΕ, στις 18 Ιουνίου 2002. Αν ελεγχθεί η συγκεκριμένη ανάθεση σε Intracom, Siemens και ΑΝΚΟ, τότε θα κληθούν να λογοδοτήσουν και τα άλλα μέλη τής τότε διοίκησης 

(Το πρακτικό της συνεδρίασης του Δ.Σ. του ΟΤΕ, στις 18 Ιουνίου 2002. Αν ελεγχθεί η συγκεκριμένη ανάθεση σε Intracom, Siemens και ΑΝΚΟ, τότε θα κληθούν να λογοδοτήσουν και τα άλλα μέλη τής τότε διοίκησης Ο Γ. Παπακωνσταντίνου ήταν μέλος του Δ.Σ. του ΟΤΕ από το 2002 επί διοίκησης Λ. Αντωνακόπουλου, τοποθετήθηκε εκεί ως το μάτι του Κ. Σημίτη, κέρδισε την εμπιστοσύνη του Γ. Παπανδρέου και ανελίχθη πολύ γρήγορα στην πολιτική και κομματική επετηρίδα.)

Αυτή η σύμβαση απέφερε "φωτογραφικά" στη Siemens δεκάδες εκατομμύρια Ευρώ, ενώ η λίστα Λαγκάρντ όπως γνωρίζουμε, αναφέρεται σε καταθέσεις πριν από το 2004. Θα πρέπει λοιπόν ο κύριος Παπακωνσταντίνου όχι μόνο να απολογηθεί για την διαχείριση της λίστας, αλλά και για το πως βρέθηκαν σε συγγενικό του πρόσωπο πακτωλοί χρημάτων πριν το 2004.

Για τον κύριο Παπαντωνίου, που επίσης ήταν "προτεινόμενος" στην εξεταστική για την Siemens, εκτός από τον εντοπισμό λογαριασμού συγγενικού του προσώπου επίσης με ιλιγγιώδες ποσό πριν το 2004, υπάρχουν πληροφορίες για διασύνδεση των λογαριασμών αυτών. Βεβαίως ο κύριος Παπαντωνίου συμμετείχε μόνον στην "ισχυρή Ελλάδα". Όχι στις "διαπραγματεύσεις" για το μνημόνιο.

Οι καταγγελίες ξένων ΜΜ"Ε" για μίζες στο πρόσωπο του, διαψεύστηκαν μετά βδελυγμίας. Τα εξοπλιστικά προγράμματα που διαχειρίστηκε βγήκαν "πεντακάθαρα" παρότι θεωρούνται ποιό επιβλαβή και από αυτά του κυρίου Τσοχατζόπουλου.

Το απεχθέστερο όλων όμως είναι ότι η παρέα του κυρίου Σημίτη βρίσκεται ακόμα και σήμερα σε θέσεις κλειδιά. Τα αποτελέσματα δεν χρειάζεται να τα δούμε στους δείκτες. Τα βλέπουμε καθημερινά στα πρόσωπα των συνανθρώπων μας και στον καθρέφτη.

Σήμερα λοιπόν που όλοι ανακαλύπτουν αυτά που κραυγάζουμε εδώ και χρόνια, οφείλουμε να εντείνουμε τις προσπάθειες μας για να ξεριζώσουμε την δικτατορία των διεφθαρμένων.

http://olympia.gr


Διαβάστε περισσότερα »

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Διαβάστε περισσότερα »

O καιρός σήμερα

Κακοκαιρία το Σάββατο, με βροχές και τη θερμοκρασία να μην ξεπερνάει τους 13 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, ως τρία μποφόρ.

Δείτε περισσότερα για τον καιρό στο
meteorologos.gr


Διαβάστε περισσότερα »

Κορυφαία η Toyota

Η ηγετική θέση της Toyota στην ποιότητα και την αξιοπιστία των αυτοκινήτων επιβεβαιώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά από τον γερμανικό οργανισμό τεχνικού ελέγχου TÜV.

Στην τελευταία έκδοση του κορυφαίου οργανισμού, 29 από τα 50 πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα σε διάφορες ηλικιακές κατηγορίες είχαν σχεδιαστεί από την Toyota.

Το υβριδικό Prius κατέκτησε την 1η θέση στην κατηγορία οχημάτων ηλικίας 4-5 ετών, ενώ στην κατηγορία οχημάτων ηλικίας 2-3 ετών η Toyota πήρε τη «μερίδα του λέοντος», έχοντας 4 μοντέλα στην πρώτη δεκάδα. Επίσης, διακρίθηκαν τα Avensis, Prius, Yaris και iQ. Καλή επίδοση �ημείωσαν και άλλα δύο μοντέλα, τα Verso και RAV4.



Διαβάστε περισσότερα »

Τριάντα τρία εκατ. τουρίστες περιμένει το 2013 η Τουρκία

Περίπου 33 εκατομμύρια τουρίστες εκτιμά ο πρόεδρος της Ένωσης Τουρκικών Ταξιδιωτικών Πρακτορείων (TURSAB) Μπαρασάν Ουλουσόι πως θα υποδεχθεί η Τουρκία το 2013.
Σύμφωνα με τον κ. Ουλουσόι, κατά το ίδιο διάστημα τα έσοδα από τον τουρισμό αναμένεται να διαμορφωθούν γύρω στα 25,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των τουριστών αναμένεται να κατακτήσει η Αττάλεια, ακολουθούμενη από την Κωνσταντινούπολη, τη Μούγλα, το Αϊδίνιο και την περιοχή της Καππαδοκίας.

«Παρά το γεγονός ότι το 2012 ήταν μία δύσκολη χρονιά για τον κόσμο αλλά καιτη χώρα μας σε ό,τι αφορά τα οικονομικά ζητήματα, δεν βιώσαμε δραματικές μειώσεις στον τουριστικό τομέα» σημείωσε ο κ. Ουλουσόι σχολιάζοντας τη μικρή μείωση που παρατηρήθηκε στην τουριστική κίνηση το πρώτο δεκάμηνο του τρέχοντος έτους.

Σύμφωνα με τον κ. Ουλουσόι οι περισσότεροι Τούρκοι πολίτες ταξιδεύουν κυρίως στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. «Η Ιταλία, οι χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, η Πράγα, η Βιέννη, η Βουδαπέστη, οι βαλκανικές χώρες, η Ελλάδα, η Συρία, η Ισπανία, η Βουλγαρία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Κροατία και η Ρωσία είναι τα μέρ�! � που προτιμούν κυρίως οι Τούρκοι για τις διακοπές τους στο εξωτερικό» εξήγησε.



Διαβάστε περισσότερα »

Από 6 Γενάρη για Ντε Βινσέντι

Στην κορυφή της μεταγραφικής λίστας του Παναθηναϊκού βρίσκεται ο Τομάς Ντε Βινσέντι, ωστόσο εξελίξεις δεν πρόκειται να υπάρξουν πριν τις 6 Ιανουαρίου.

Ο Αργεντινός άσος του ΠΑΣ Γιάννινα πέρασε τις ημέρες των Χριστουγέννων στην πατρίδα του και αναμένεται στις προπονήσεις των Ηπειρωτών την Κυριακή, μία ημέρα αργότερα απ' ό,τι οι υπόλοιποι συμπαίκτες του.

Τα... νεώτερα ωστόσο σχετικά με το ενδιαφέρον των «μνηστήρων» του αναμένονται μετά τις 6 Ιανουαρίου, οπότε και θα έρθει στη χώρα μας ο εκπρόσωπος του παίκτη. Μάλιστα ο Σεμπαστιάν Μπουχάν ζήτησε από τη διοίκηση του ΠΑΣ να πάρει μία μέρα άδεια ο πελάτης του μετά την επιστροφή της ομάδας από την Κρήτη για το παιχνίδι με τον Πλατανιά και να παραμείνει στην Αθή�α, για να γίνουν κάποιες επαφές.

Στο αίτημα αυτό δεν αναμένεται να προβάλει αντίσταση η πλευρά των Ηπειρωτών, με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί στη συνάντηση που θα υπάρξει με τον παίκτη να αποσπάσει τη θετική του απάντηση, έχοντας φυσικά στα συν του, εκτός από τον ηγετικό ρόλο που θέλει να του δώσει και τον συμπατριώτη του, Χουάν Ραμόν Ρότσα.

Στην περίπτωση εξάλλου που ο Ντε Βινσέντι πει το «ναι» στο Τριφύλλι, τότε οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού θα έχουν κι ένα σημαντικό «χαρτί» στα χέρια τους για να πιέσουν την ηπειρώτικη ΠΑΕ να συναινέσει με ένα μ�! �κρό ποσό στην παραχώρηση του παίκτη.

Παράλληλα όμως μόνο αδιάφοροι δεν είναι και στον Ολυμπιακό για τον παίκτη, τη στιγμή που οι Πειραιώτες φέρονται να έχουν καταθέσει κι επίσημη πρόταση στον ΠΑΣ για την απόκτηση του Αργεντινού. Η προσφορά των «ερυθρολεύκων» αφορά τόσο σε χρήματα, όσο και σε έμψυχα ανταλλάγματα, έχοντας εξάλλου αρκετούς ποδοσφαιριστές στο ρόστερ τους που θα μπορούσαν να δοθούν ως δανεικοί στον «Άγιαξ της Ηπείρου».

Να σημειωθεί πάντως πως ήδη ο Ντε Βινσέντι έχει απορρίψει μία πρόταση από τους πρωταθλητές λόγω χρημάτων, αλλά η τελ�υταία που του έγινε είναι βελτιωμένη. Ανασταλτικό παράγοντα βέβαια για τον ίδιο αποτελεί το γεγονός πως στον Ολυμπιακό δύσκολα θα μπορέσει -τουλάχιστον στην αρχή- να βρει τον χρόνο συμμετοχής που θα ήθελε, κάτι που δεν πρόκειται να συμβεί στον Παναθηναϊκό. Τα πάντα αυτή τη στιγμή δείχνουν να βρίσκονται στα χέρια του παίκτη, αλλά εξελίξεις θα σημειωθούν μετά τις 6 Γενάρη.

πηγή: gazzetta.gr



Διαβάστε περισσότερα »

Αν δεν αλλάξουμε πολιτική ασφάλειας, θα επικρατήσει η ανομία

του Άγγελου Τσιγκρή - Δικηγόρου–Καθηγητή Εγκληματολογίας
Το βιαιότατο έγκλημα στην Ξάνθη αυξάνει επικίνδυνα την ανασφάλεια των Ελλήνων πολιτών, η οποία έχει φτάσει σε ανησυχητικούς δείκτες.


Το έγκλημα στη χώρα μας αυξάνει με δραματικούς ρυθμούς. Η Ελλάδα, τα τρία τελευταία χρόνια, παρουσιάζει τη μεγαλύτερη ποσοστιαία ετήσια αύξηση των δεικτών της εγκληματικότητας στον κόσμο. Οι Έλληνες αισθάνονται απροστάτευτοι. Η Ελλάδα φαντάζει ανοχύρωτη χώρα.

Η επιχειρησιακή ετοιμότητα της Ελληνικής Αστυνομίας φθίνει καθημερινά. Τα περιπολικά δεν έχουν βενζίνη και ελαστικά. Οι ελλείψεις σε προσωπικό καιμέσα είναι πλέον ασφυκτικές.

Οι μισθοί των αστυνομικών δέχθηκαν νέες περικοπές, γεγονός που θα καταστήσει το έγκλημα ανεξέλεγκτο, αφού κανένας δεν θα διακινδυνεύει τη ζωή του υπό αυτές τις συνθήκες.

Οι παραγωγικές σχολές (αστυφυλάκων και αξιωματικών) της Ελληνικής Αστυνομίας κλείνουν, αφού δεν θα προσλαμβάνονται νέοι αστυνομικοί, τουλάχιστον για τα δύο επόμενα χρόνια!

Η νομοθεσία είναι μιας άλλης εποχής και δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της σύγχρονης εγκληματικότητας που καλείται να αντιμετωπίσει.

Η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να ανταπο! κριθεί στην αποστολή της, λόγω της αδυναμίας της Πολιτείας να επιταχύνει την απονομή της και να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στα πάγια και απολύτως δικαιολογημένα αιτήματα των λειτουργών της (δικαστών και εισαγγελέων).

Και όλα αυτά ενώ οι ανθρωποκτονίες, οι βιασμοί, οι διαρρήξεις και οι ληστείες έγιναν καθημερινότητα ακόμη και στα χωριά. Η ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των πολιτών τελεί σε απόλυτη διακινδύνευση.

Οι Έλληνες αυτο-οργανώνονται δημιουργώντας ομάδες αυτοπροστασίας. Η αυτοδικία αρχίζει να υποκαθιστά τη δημόσια τάξη και το κράτ�ς, αφού χάθηκε ακόμη και η στοιχειώδης εμπιστοσύνη των πολιτών σε αυτό.

Υπάρχουν λύσεις για την αντιμετώπιση της διαρκώς αυξανόμενης βίας και εγκληματικότητας στη χώρα μας. Αρκεί κάποιος να τις γνωρίζει και να διαθέτει την απαιτούμενη βούληση να τις εφαρμόσει.

Δυστυχώς η Ελλάδα δεν διαθέτει μια ορθολογική πολιτική πρόληψης της εγκληματικότητας, αλλά ούτε και πολιτική καταστολής της. Με λίγα λόγια, η χώρα μας δεν έχει αντεγκληματική πολιτική και μάλλον δεν θα αποκτήσει το άμεσο χρονικό διάστημα.



Διαβάστε περισσότερα »

Έκλεψαν γεννήτρια από το προσαραγμένο νότια της Κρήτης πλοίο "Santa"

Στόχος ληστών έπεσε τις προηγούμενες ημέρες το προσαραγμένο νότια της Κρήτης, στα σύνορα Χανίων και Ρεθύμνου...
πλοίο "Santa" που μετέφερε λαθραίο φορτίο, καθώς όπως έγινε γνωστό, άγνωστοι αφαίρεσαν μια ηλεκτρογεννήτρια ενώ σε εξέλιξη είναι οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό των δραστών.

Υπενθυμίζεται ότι το φορτηγό πλοίο "Santa" σημαίας Μολδαβία, μεταφέροντας χιλιάδες πακέτα λαθραίων τσιγάρων, προσάραξε στα μέσα Δεκεμβρίου σε βραχώδη ακτή στη θαλάσσια περιοχή Αγίας Μαρίνας στον κόλπο του Καστέλου στα νότια όρια των νομών Ρεθύμνης και Χανίων με πλήρωμα πέντε Γεωργιανούς και καπετάνιο Ουκρανό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr την καταγγελία έκανε το πρωί της Παρασκευής ο μεσεγγυούχος, ο οποιος έχει οριστεί με διαταγή του ανακριτή ως υπεύθυνος του πλοίου, μέχρι να βρεθεί ο ιδιοκτήτης του.

Πρόβλεψη για φύλαξη του πλοίου απο την πλευρά των αρχών δεν υπάρχει ενώ ο μεσεγγυούχος αντιλήφθηκε το βράδυ της Τετάρτης την κλοπή της ηλεκτρογεννήτριας και ειδοποίησε τον Εισαγγγελέα.

Οι δράστες πιθανολογείται ότι προσέγγισαν το πλοίο με βάρκα, εισέβαλαν στο "Santa" πήραν την γεννήτρια βάρους ! πάνω απο μισό τόνο, και στη συνέχεια αφού τη φόρτωσαν στη βάρκα, εξαφανίστηκαν.



Διαβάστε περισσότερα »

ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΙΣΧΥΣ ΤΩΝ ΚΩΔΙΚΩΝ ΤΟΥ TAXISNET


Παράταση δόθηκε στην ισχύ των κωδικών πρόσβασης των χρηστών των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που ήταν εγγεγραμμένοι...
πριν την έναρξη λειτουργίας του νέου TaxisNet, που λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2012, μέχρι και την 30η Απριλίου 2013.
Η π�ράταση δόθηκε με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη.

Έτσι, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι υφιστάμενοι κωδικοί πρόσβασης των χρηστών των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του TaxisNet, διατηρούνται σε ισχύ και με αυτούς θα μπορούν να υποβάλλονται κάθε είδους δηλώσεις.

Διαβάστε περισσότερα »

Τρίτη... θρησκεία στον κόσμο ο αθεϊσμός!

Αν πράγματι η θρησκεία αποτελεί το όπιο των λαών, τότε ένα μεγάλο μέρος της ανθρωπότητας πρέπει να το έχει ήδη εξαντλήσει, καθώς...

η «πίστη» που παρουσιάζει κατακόρυφη αύξηση είναι ο... αθεϊσμός.

Ενας στους έξι ανθρώπους σήμερα δεν πιστεύουν σε κανέναν θεό, ή έστω δεν πιστεύουν στον θεό κάποιας συγκεκριμένης θρησκείας. Στο σύνολό τους οι άθεοι όλου του κόσμου έρχονται τρίτοι, μετά τους πρώτους χριστιανούς και τους δεύτερους μουσουλμάνους, ενώ στην τέταρτη θέση βρίσκονται οι ινδουιστές.

Σύμφωνα με ενδελεχή έρευνα - The Global Religious Landscape - που πραγματοποί�σε το έγκριτο αμερικανικό ίδρυμα ερευνών Pew Forum, οι χριστιανοί όλου του κόσμου ανέρχονται σε 2,2 δισεκατομμύρια, οι μουσουλμάνοι σε 1,6 δισεκατομμύριο ενώ οι άθεοι ξεπερνούν το 1 δισεκατομμύριο. Ομως η χρήση του όρου «άθεος» γίνεται με τον ευρύτερο δυνατό τρόπο, καθώς στη συγκεκριμένη κατηγορία συγκαταλέγονται επίσης οι αγνωστικιστές και όλοι όσοι πιστεύουν στην ύπαρξη μιας ανώτερης - αλλά ακαθόριστης και μη ενταγμένης στο δόγμα κάποιας από τις επίσημες θρησκείες του κόσμου - δύναμης.

Η πιο ομοιόμορφα κατανεμημένη θρησκεία είναι και πάλι ο Χριστια�! �ισμός, καθώς χριστιανοί υπάρχουν σχεδόν σε όλες τις περιοχές του κόσμου ενώ ο Ινδουισμός αποτελεί τη λιγότερο παγκόσμια θρησκεία, με το 94% των πιστών του να βρίσκονται συγκεντρωμένοι σε μία μόνο χώρα, την Ινδία. Ο Ινδουισμός όμως, μαζί με τον Ισλαμισμό, αποτελούν τις δύο θρησκείες με τις περισσότερες πιθανότητες να εξαπλωθούν στο μέλλον, ενώ τις λιγότερες πιθανότητες περαιτέρω εξάπλωσης τις συγκεντρώνει ο Ιουδαϊσμός.

Μεταξύ των 2,2 δισεκατομμυρίων χριστιανών που υπάρχουν στον κόσμο το 50% είναι καθολικοί, το 37% προτεστάντες και το 12% ορθόδοξοι, ενώ μετα�ύ των περισσότερων από 1,5 δισεκατομμύριο μουσουλμάνων η συντριπτική πλειοψηφία, γύρω στο 90%, είναι σουνίτες.

Κινέζοι

Το 62% όσων δεν πιστεύουν σε κάποιον θεό ή δεν ανήκουν σε κάποια συγκεκριμένη θρησκεία, ήτοι περισσότεροι από 700 εκατομμύρια άνθρωποι, είναι Κινέζοι.

news.gr



Διαβάστε περισσότερα »

Γιαπωνέζα πορνοστάρ ζήτησε από τους θαυμαστές της το σπέρμα τους!

Αυτό θα πει... προσωπικό δώρο...

Αν φέτος έχετε στερέψει από ιδέες για χριστουγεννιάτικα δώρα και θέλετε να κάνετε κάτι πραγματικά πρωτότυπο και ιδιαίτερο, σας συνιστούμε να συμβουλευτείτε την Uta Kohaku!

Διαβάστε περισσότερα στο newsbomb.gr



Διαβάστε περισσότερα »

Γυμνάστρια ετών ...87!

Όλοι ξέρουμε την έκφραση ο έρως χρόνια δεν κοιτά...

Στην περίπτωση της Johanna Quaas χρειάζεται να την παραφράσουμε σε «η γυμναστική χρόνια δεν κοιτά».

Η 87χρονη Γερμανίδα είναι η γηραιότερη γυμνάστρια στον κόσμο και πρόσφατα μπήκε στο βιβλίο Γκίνες.


enikos.gr



Διαβάστε περισσότερα »

ΟΑΣΑ: Από τον Ιανουάριο η δεσμίδα εισιτηρίων με έκπτωση

Από 1 Ιανουαρίου 2013 ξεκινά η διάθεση προς το επιβατικό κοινό εισιτηρίων σε συσκευασία...

δεσμίδας των 11 τεμαχίων στην τιμή των 10. Με τον τρόπο αυτό παρέχεται ένα δωρεάν εισιτήριο με την αγορά 10 εισιτηρίων, που αντιστοιχεί σε έκπτωση 9% στη συνολική τιμή του πακέτου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΑΣΑ, η συγκεκριμένη παροχή θα εφαρμοσθεί στα ενιαία εισιτήρια αξίας €1,40 (ολόκληρο), €0,70 (μειωμένο) και στα εισιτήρια μίας διαδρομής (με λεωφορεία, τρόλλευ ή τραμ) αξίας €1,20 (ολόκληρο) και €0,60 (μειωμένο).

Τα εισιτήρια αυτά αναγράφουν σε εμφανές σημείο της εμπρό�θιας και οπίσθιας όψης, με κόκκινο χρώμα, ότι αποτελούν εισιτήρια δεσμίδας 11 τεμαχίων, παρέχονται με έκπτωση 9%, καθώς και την συνολική αξία του πακέτου. Επίσης, εκτός των σταθερών πρόσθετων ασφαλείας που περιέχονται σε όλα τα εισιτήρια (ιριδίζουσες λωρίδες, ορατές και αόρατες ίνες, υδατογράφημα του ΟΑΣΑ και άλλες ειδικές χημικές ουσίες ανίχνευσης της πλαστότητας των εισιτηρίων), η συγκεκριμένη κατηγορία περιλαμβάνει και πρόσθετες εκτυπωτικές ασφάλειες (microprinting).

Τα παραπάνω εισιτήρια δεν θα πωλούνται μεμονωμένα αλλά σε ειδική πλαστική συσκευασ! ία, στην οποία θα υπάρχει ετικέτα που αναγράφει την αξία της δεσμίδας των εισιτηρίων, την ένδειξη ''ΔΕΣΜΙΔΑ 11 ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ – ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ'' καθώς και τον αύξοντα αριθμό της δεσμίδας (πακέτου). Τα εισιτήρια δεσμίδας με έκπτωση θα διατίθενται αποκλειστικά από τα εκδοτήρια των Ο.ΣΥ. ΑΕ (λεωφορεία, τρόλλευ) και ΣΤΑ.ΣΥ. ΑΕ (μετρό, ηλεκτρικός, τραμ).

Η παροχή εκπτωτικών προϊόντων κομίστρου εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα ανταμοιβής των χρηστών των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και της προσπάθειας να αντιμετωπίστει το φαινόμενο της εισιτηριοδιαφυγ�ς.

Για πρόσθετες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να απευθύνεται στο τηλεφωνικό κέντρο 185 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΟΑΣΑ (www.oasa.gr)

ipop.gr



Διαβάστε περισσότερα »

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ: Είδα τον καρκίνο ως ευλογία!

Η μάχη του πατέρα Νικόλαου ξεκίνησε όταν ο ίδιος ήταν 17 ετών...

Έφτασε κοντά στον θάνατο πολλές φορές αλλά ποτέ δεν έχασε την πίστη και τη δύναμή του...

Ο πατέρας Νικόλαος πάλευε 9 χρόνια με τον καρκίνο σκληρά. Με χημειοθεραπείες και επεμβάσεις. Είχε εξαπλωθεί, σταδιακά, σχεδόν σε όλο του, το σώμα: στους λεμφαδένες, στην κοιλιακή χώρα, στους πνεύμονες. Η περιπέτεια της υγείας του είχε ξεκινήσει όταν ο ίδιος ήταν 17 ετών.

Ένα εξόγκωμα στο λαιμό, τον οδήγησε στο νοσοκομείο όπου διαγνώστηκε καρκίνος στους λεμφαδένες, τύπου χόκινς. Είναι η εποχή που ο ίδιος, χ�ρίς ακόμα να έχει συνειδητοποιήσει τι του συμβαίνει, κάνοντας τις πρώτες χημειοθεραπείες, αισθάνεται την ανάγκη να προσευχηθεί.

Είναι μόλις 17, την εποχή που όλα αμφισβητούνται - ακόμα και ο Θεός. Εκείνη τη στιγμή, όμως, κατά τη διάρκεια της προσευχής του, τάζει τον εαυτό του, στο έργο του Θεού, και αποφασίζει να γίνει παπάς. Στη διαδρομή της ζωής του, όμως, και κατά τη διάρκεια των σπουδών του, ο καρκίνος θα τον φέρει κοντά στον θάνατο πολλές φορές...

Σε όλες τις δύσκολες μάχες έβγαινε νικητής. Την τελευταία μάχη την έδωσε το 2005. Από τότε κάθε χρόνο κά! νει τις εξετάσεις του και είναι «καθαρός». Εφτά χρόνια μετά, πλήρως συνειδητοποιημένος, και για τη ζωή αλλά και για το θάνατο θα χαρακτηρίσει τον καρκίνο ... ευλογία!

Μιλώντας στο MadeinCreta ο Παπά -Νικόλας θα εξηγήσει γιατί ο καρκίνος ήταν η δική του "σωτηρία", ενώ θα σταθεί και στη σημερινή πραγματικότητα, στον πόλεμο που δέχεται η ψυχή μας, στο ψεύτικο θεό μας - το χρήμα - και σε άλλα πολλά πραγματικά ενδιαφέροντα.

-Όλη αυτή τη δοκιμασία με τον καρκίνο πως τι βιώσατε;
«Ως μια ευλογία, ως μια περίπτωση που με βοήθησε να αποκτήσω πολλές εμπειρίες στη ζωή μου Εμπειρίες που μου έδειξαν το δρόμο, τον τρόπο, να βοηθώ και ανθρώπους οι οποίοι αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα και γενικά να καταλάβω ότι αν δεν αγωνιστείς, δεν κερδίζεις τίποτα».

-Καμία φορά όμως πατέρα Νικόλαε, το τέλος την ιστορίας δεν είναι πάντα χαρούμενο;
«Η μάχη του ανθρώπου με τον καρκίνο καμιά φορά μπορεί να είναι άνιση, όμως αν βάλουμε μέσα τον παράγοντα Θεό , Παναγία η μάχη είναι υπέρ του ανθρώπου. Όταν εμπιστευτούμε τη χάρη του Θεού, Αυτή δεν μας αφήνει, μας βοηθάει».

-Αυτό που λέτε δεν είναι σκληρό για ανθρώπους που έχουν χάσει τ! ους δ! ικούς τους;
«Όλοι έχουμε χάσει... Το θέμα είναι πως βιώνουμε και τη ζωή και το θάνατο. Ο θάνατος τι είναι; Ένα πέρασμα από τη φθαρτή ζωή, στην αιώνια ζωή. Και θα σας πως μια προσωπική εμπειρία την οποία τη βίωσα όταν αρρώστησα. Πολλές φορές παρακαλούσα να «φύγω», όχι γιατί είχα απελπιστεί από τη ζωή, αλλά γιατί όταν λαμβάνεις πρόγευση παραδείσου, αισθάνεσαι όμορφα εκεί που θα πας. Γιατί δεν είναι μόνο το υλικό και το φθαρτό μας σώμα, είναι και η ψυχή μας. Και στην ψυχή του, τα τελευταία χρόνια, δυστυχώς ο άνθρωπος δε δίνει τίποτα. Για αυτό και πολλοί άνθρωποι οδ�γούνται εκεί που οδηγούνται.

newsit.gr



Διαβάστε περισσότερα »

Απαισιόδοξοι 7 στους 10 Έλληνες…

«Απαισιόδοξοι» σε ότι αφορά στην πορεία της ελληνική οικονομίας, δηλώνουν επτά στους δέκα πολίτες...

σύμφωνα με την ποσοτική έρευνα «Οικονομικό Βαρόμετρο», η οποία... πραγματοποιείται κατ' εντολή του ΕΒΕΑ από την εταιρεία ALCO, σημειώνοντας όμως μείωση κατά 10% από την προηγούμενη έρευνα, ενώ 2 στους 10 διατηρούν τόνους αισιοδοξίας και το υπόλοιπο 10% επέλεξε να μην συμμετάσχει.

Επίσης, σε αντίθεση με την προηγούμενη έρευνα, μειώθηκε τόσο το ποσοστό απαισιοδοξίας των πολιτών όσο και το ποσοστό αποχής, ενώ αυξήθηκε σημαντικά το ποσοστό αισιοδοξίας στα υψηλό�ερα ποσοστά που έχουν σημειωθεί από την αρχή διεξαγωγής της έρευνας.

Σχετικά με τα προσωπικά τους οικονομικά, το 76% του συνόλου δήλωσαν απαισιόδοξοι - μειωμένο κατά 5% από το αντίστοιχο ποσοστό της προηγούμενης περιόδου, ενώ το 17% των ερωτηθέντων δήλωσαν αισιόδοξοι σημειώνοντας το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό αισιοδοξίας καθ' όλη την διάρκεια διεξαγωγής της έρευνας.

Το πρώτο από τα ερωτήματα που παραδοσιακά πλέον συμπεριλαμβάνει το ΕΒΕΑ στο Οικονομικό Βαρόμετρο, για επίκαιρα ζητήματα που απασχολούν το ευρύ κοινωνικό σύνολο, αφορά στη συμβολή τ�! �ς λειτουργίας των καταστημάτων έως 250 τ.μ. τις Κυριακές στην ενίσχυση της εμπορικής κίνησης.

Το ερώτημα αυτό βρήκε την πλειοψηφία των ερωτηθέντων αντίθετους, με σχεδόν 6 στους 10 συμμετέχοντες (57%) να απαντούν αρνητικά. Το 34% απάντησε θετικά ενώ το 9% δεν συμμετείχε. Τα ευρήματα αυτά είναι πιθανό να σχετίζονται και να δικαιολογούνται κατά ένα σημαντικό ποσοστό, με την έλλειψη της δυνατότητας για αύξηση της κατανάλωσης από τα νοικοκυριά, λόγω της μειωμένης αγοραστικής τους δύναμης.

Συνεχίζοντας, το δεύτερο ερώτημα αφορά το εάν η λύση για την αποτελεσμα�ική λειτουργία του δημοσίου τομέα είναι η απομάκρυνση προσωπικού ή η αποτελεσματικότερη αξιοποίηση του. Η πλειοψηφία των πολιτών, περισσότεροι από 6 στους 10, θεωρεί ότι η αποτελεσματική λειτουργία του δημοσίου τομέα θα επιτευχθεί μέσω της αποτελεσματικότερης αξιοποίησης του ήδη υπάρχοντος προσωπικού, ενώ μόλις το 24% είναι σύμφωνο με τις μειώσεις προσωπικού στις δημόσιες υπηρεσίες.

Το τελευταίο από τα ερωτήματα που έθεσε και εδώ το ΕΒΕΑ αφορά την αξιολόγηση παραμονής στο ευρώ μετά και τις τελευταίες εξελίξεις. Συντριπτικά, το 75% έκρινε απαραίτη! τη τη! ς παραμονή της Ελλάδας ως κράτος-μέλος της Ευρωζώνης, ενώ μόλις το 17% απάντησε αρνητικά και το 8% επέλεξε να μην συμμετάσχει.

«Για πρώτη φορά τα τελευταία δύο χρόνια παρουσιάζεται μία σημαντική βελτίωση του κλίματος στην αγορά και στην κοινωνία γενικότερα. Το μεγάλο ζητούμενο είναι να διατηρηθεί αυτό το κλίμα επιστροφής στην αισιοδοξία, που τώρα οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά στην εκταμίευση της δόσης προς τη χώρα μας. Η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει δυναμικά στην υλοποίηση μέτρων που θα δώσουν ώθηση στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας και να αλλάξειτο μείγμα της πολιτικής που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια και βασίζεται στην αύξηση των φόρων και στη μείωση των εισοδημάτων και αποδεδειγμένα δεν απέφερε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος.

dimotikosafari.blogspot.gr



Διαβάστε περισσότερα »

Βίντεο:Τα βαριά λόγια του Στέφανου Χίου... Που βγήκαν αληθινά!



Βίντεο:Τα βαριά λόγια του Στέφανου Χίου... Που βγήκαν αληθινά!
 Πώς ο πρώην υπουργός του Παπανδρέου, έγινε σύμβουλος του Σημίτη και στενός συνεργάτης της Διαμαντοπούλου

Ο θόρυβος που προκαλεί η εμπλοκή και ο ρόλος του πρώην υπουργού των κυβερνήσεων του κ. Γ. Παπανδρέου, του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, κάνουν ιδιαίτερα επίκαιρο βίντεο που είχε προβληθεί στην εκπομπή «Μακελειό» του δημοσιογράφου Στέφανου Χίου. 

Σ' αυτό το επικό, όπως χαρακτηρίσθηκε, βίντεο ο Στέφανος Χίος αποκάλυψε πώς ανελίχθηκε στα ανώτατα επίπεδα του πολιτικού βίου ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου. ...

Με σκληρή γλώσσα ο δημοσιογράφος αποκάλυψε πώς από σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστα Σημίτη, ο κ. Παπακωνσταντίνου έγινε πρώτος τη τάξει υπουργός της κυβέρνησης του κ. Γιώργου Παπανδρέου ενώ δεν είχε καταφέρει να εκλεγεί στην εκλογική περιφέρεια της Κοζάνης το 2004 κι είχε βρει πολιτικό σωσίβιο στο ευρωψηφοδέλτιο, το 2009.

Δείτε το κείμενο του Στέφανου Χίου για το συγκεκριμένο ρεπορτάζ και παρακολουθήστε το βίντεο που θα μπορούσε να τιτλοφορείται «Ιστορία αναρρίχησης ενός πρώην "τσάρου"…».

Το ρεπορτάζ επί λέξει

Ακολουθούν σκληρές εκφράσεις όπως μεταδόθηκαν επί λέξει από το "kontra channel":

«Απόψε αποκαλύπτουμε τον άγνωστο βίο και την πολιτεία ενός ανεπάγγελτου υπαλληλάκου του ΟΟΣΑ που με τη βοήθεια και το σπρώξιμο της μάνας του έγινε κολαούζος του Κώστα Σημίτη και στη συνέχεια, λειτουργώντας σαν πειθήνιο κομματόσκυλο του Τζέφρυ, αναρριχήθηκε κι έγινε «τσάρος» δίχως στέμμα κι ένας από τους πιο αντιπαθείς Έλληνες πολιτικούς.

»Ο στραβοσάγωνος «Ποπάυ» που κουβαλάει τα πολιτικά κόμπλεξ μιας ζωής, δεν έχει ούτε ένα ένσημο στον ιδιωτικό τομέα πλην αυτά -εάν τα κόλλησε ποτέ- του ΟΟΣΑ. 

»Το μεγαλύτερο μέρος των δημοσιογράφων τον γλείφει για να του πάρει καμμία από τις μούφες ειδήσεις με τις οποίες τους τροφοδοτεί. Εμείς δεν τον υπολογίζουμε διότι μια ζωή ήταν υποτακτικός, κηφήνας, ψεύτης και δοτός. Και θα τα αποδείξουμε όλα αυτά. 

»Σύμφωνα με στοιχεία από το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Δημοκρατία» η μάνα του, Κλεόπα Παπακωνσταντίνου, είχε κλαφτεί στον τότε πρωθυπουργό που κατέστρεψε οικονομικά την Ελλάδα, τον αρχιερέα της διαπλοκής όπως τον είχαν αποκαλέσει στη Βουλή, τον αρχιδιαπλεκόμενο της Αναγνωστοπούλου Κώστα Σημίτη. Ο προστάτης των νταβατζήδων τον πήρε στη δούλεψή του, μέτρησε σ' αυτό ότι ήταν ανηψιός του μακαρίτη, του πρώην υπουργού Οικονομικών Μιχάλη Παπακωνσταντίνου.

»Μετά, ο «Ποπάυ» βρήκε άλλους «κολλητούς» μέσα στον πράσινο κομματικό μηχανισμό. Ξαφνικά έγινε τσιράκι της Διαμαντοπούλου. Λέγεται ότι αυτή τον βοήθησε να μπει μέσα στις σάλες της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ. 

»Στις εκλογές του 2004 ο «Ποπάυ» πάτωσε στην Κοζάνη. Στον λαό από τότε δεν άρεσε η μούρη του. Ο Παπακωνσταντίνου δεν έχει δουλέψει ποτέ σοβαρά στη ζωή του. 

»Με τι λεφτά, ρε κηφήνα, απέκτησες βίλλα τεσσάρων στρεμμάτων στη Σέριφο; Με τα λεφτά της γυναίκας σου;

»Με τι λεφτά, ρε κηφήνα, κυκλοφορείς σε ακριβά μαγαζιά και ντύνεσαι με ακριβά κοστούμια;
»Γιατί, ρε κηφήνα, αντί να χρησιμοποιείς το αεροπλάνο της γραμμής για να κάνεις διαλέξεις της πλάκας στο Λονδίνο, με τις οποίες γελάνε και τα τσιμέντα, μισθώνεις το πρωθυπουργικό αεροσκάφος φεσώνοντας 60 χιλιάδες κάθε φορά τον ελληνικό λαό;
 
»Να μας πεις κολαούζε του αρχιερέα της Αναγνωστοπούλου γιατί σε κατηγορούν για την περίεργη θητεία σου στον ΟΤΕ. Επίσης θα θέλαμε να σε ρωτήσουμε, εσύ δεν είσαι που είπες ότι αν επιβληθούν νέα μέτρα στους νοικοκυραίους θα υπέβαλλες την παραίτησή σου; 

»Εσύ δεν μίλαγες για «Τιτανικό της ελληνικής οικονομίας» με αποτέλεσμα να κάνουν πάρτυ οι τοκογλύφοι και τα αρπακτικά;

»Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είναι ψεύτης, κηφήνας και προβοκάτορας, αβανταδόρος των διεθνών τοκογλύφων και πρέπει να φύγει νύχτα από τη χώρα. 

»Ο «Ποπάυ» έγινε ευρωβουλευτής το 2009, μετά άρχισε τις φανφάρες ότι θα μείνει στο ευρωκοινοβούλιο, όταν ο ΓΑΠ του έριξε το τυρί για το υπουργείο Οικονομικών, παράτησε τα πάντα -αυτός, ο μέγας κολαούζος και μέγας κωλοτούμπας- κι έγινε «τσάρος». 

»Ο Παπακωνσταντίνου πρέπει να μηνυθεί. Δεν έχει βουλευτική ασυλία. Πρέπει να καθίσει στο σκαμνί ενός κακουργιοδικείου της Ευελπίδων για την κοροϊδία ενός ολόκληρου λαού». 

Τα συμπεράσματα δικά σας…


Διαβάστε περισσότερα »

AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ: ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΒΟΡΕΙΩΝ ΣΠΟΡΑΔΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ

Διαβάστε περισσότερα »

Τα έγγραφα της FBI για την Μονρόε δημοσιεύτηκαν χωρίς λογοκρισία

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ερευνών των ΗΠΑ για αρκετά χρόνια παρακολουθούσε την ηθοποιό Μέριλιν Μονρόε, έχοντας τις υποψίες, πως είχε σχέσεις με ανθρώπους, οι οποίοι εξέφραζαν την συμπάθειά τους στην....
κουμουνιστική ιδεολογία. Τα περισσότερα από τα έγγραφα αφορούν το ταξίδι της Μονρόε στην πόλη του Μεξικού το 1962, στο οποίο την συνόδευε ο Frederick Vanderbilt Field. Ο Field καταγόταν από εύπορη οικογένεια, όμως αφαιρέθηκε από τον κατάλογο των κληρονόμων λόγω των αριστερών του απόψεων. Αντίθετα με τις προσδοκίες, τα έγγραφα δεν αποκαλύπτουν νέα στοιχεία για τον μυστηριώδη θάνατο της Μέριλιν Μονρόε.


Διαβάστε περισσότερα »