Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Όταν η οικολογία πάει μαζί με τον εθνικισμό!

Στα αλβανικά σχολείο, μοιράζουν «οικολογικό» περιοδικό στο οποίο κάνει λόγο για τους καταπιεσμένους αλβανούς, κάτοικους της Θεσπρωτίας!!!

i>Συνήθως τα οικολογικό ρεύματα σε όλο τον κόσμο, κινούνται στο χώρο μεταξύ της αριστεράς και της παγκοσμιοποίησης. Στην Ελλάδα για παράδειγμα οι «οικολόγοι» ήταν οι πρώτοι που αγκάλιασαν τη μειονότητα των Σλαβομακεδόνων. Στην Αλβανία όμως που ο εθνικισμός είναι το «αλάτι» κάθε μαγειρέματος, μπορείς να τον βρεις ακόμα και σε οικολογικά κείμενα που απευθύνεται σε μαθητές. Η ιστοσελίδα του κόμματος της ελληνικής μειονότητας ΕΕΜΜ-MEGA, μετέφρασε σελίδα  περιοδικού (κάνοντας κλικ στην εικόνα μπορείτε να διαβάσετε και το πρωτότυπο κείμενο) που μιλ�! �ει γ ια τα αλβανικά Σύβοτα της Θεσπρωτίας ενώ όλη η Ηπειρος είναι κοκκινισμένη με την αλβανική σημαία. Τέτοιου είδους κείμενα μέχρι τώρα το συναντούσες στην Αλβανία  σε γραφικούς ανθρώπους και χώρους, τώρα και σε «αθώα» περιοδικά που απευθύνονται σε μαθητές.

Υπάρχουν σοβαροί αλβανοί που όλα αυτά τα θεωρούν χαζά, πως θα είναι όμως σε κάποια χρόνια αν η νέα γενιά των αλβανών, μεγαλώσουν και θεωρήσουν δεδομένες αυτές τις μπούρδες;;;

Ακλουθεί το δημοσίευμα της ιστοσελίδας  http://www.mega-eemm.com 

Διάβασε περισσότερα