Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΜΕΤΕΡΙΖΙΑ

Με μία σύντομη αναφορά των πρώτων ετών της πολιτικής του διαδρομής ξεκίνησε την ομιλία του στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου που περιγράφοντας την «επόμενη μέρα» πρόσθεσε. «Θα είμαστε �αι πάλι μαζί στον κοινό αγώνα. Από μετερίζια, διαφορετικά...
αλλά και πάλι κοντά».
«Τα τελευταία χρόνια βρέθηκα σε ρόλους που με έφεραν σε απόσταση και σε ρόλους δύσκολων αποφάσεων. Αλλά, περισσότερο, σε απόσταση που διένυσα για να αντιμετωπίσω τη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων ετών».
Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε «μεγάλη ανάσα» την «ιστορική», όπως είπε, μείωση του χρέους και ευχαρίστησε υπουργούς, αφανείς τεχνοκράτες καθώς και τον πρωθυποθυργό Λουκά Παπαδήμο για την συνδρομή τους.
Ασκησε ακολούθως σκληρή κριτική στη Νέα Δημοκρατία λέγοντας χαρακτηριστικά πως παρότι θα ήθελε να τη συγχαρεί για τη συνεισφορά της στην κυβέρνηση, η στάση της δεν του επιτρέπει να το πράξει.
«Μπήκαν στην κυβέρνηση υπό την απειλή του δημοψηφίσματος, το οποίο φοβήθηκαν» είπε και στηλίτευσε τη στάση της στο ζήτημα της συναίνεσης κατά τα τελευταία χρόνια αλλά και την ενδοκυβερνητική της παρουσία.