Σάββατο 5 Μαΐου 2012

ΕΚΛΟΓΕΣ 2012: Ψηφίζουν την Κυριακή Έλληνες,Γάλλοι,Σέρβοι,Ιταλοί και Αρμένιοι!

Οι Eλληνες δεν είμαστε οι μόνοι που ψηφίζουμε την Κυριακή. Για την Γαλλία τα ξέρετε, για τους Σέρβους σας πληροφορήσαμε – τώρα σας λέμε ότι ψηφίζουν οι Αρμένιοι (για να εκλέξουν το νέο τους κοινοβούλιο) αλλά και ένα μέρος των Ιταλών για Δημάρχους!

Στην ψηφοφορία στην....
Αρμενία θα αναμετρηθούν το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα του προέδρου Σερζ Σαρκισιάν και το κόμμα της «Αρμενίας της Ευημερίας» που μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Οι εκλογές στην πρώην σοβιετική δημοκρατία των 3,3 εκατομμυρίων κατοίκων είναι οι πρώτες που διεξάγονται σε εθνικό επίπεδο μετά τις προεδρικές του 2008 οι οποίες ανέδειξαν νικητή τον Σερζ Σαρκισιάν. Τότε κολούθησαν σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και της αντιπολίτευσης με απολογισμό 10 νεκρούς.

Οι δημοσκοπήσεις λένε ότι το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα του Σαρκισιάν, το οποίο σήμερα έχει την πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο, έχει προβάδισμα έναντι του αντίπαλου κόμματος «Αρμενία της Ευημερίας», του οποίου ηγείται ο πολυεκατομμυριούχος και πρώην πρωταθλητής της χειροπάλης Γκάγκικ Τσαρουκιάν.

Στην Ιταλία οι πρώτες κάλπες μετά την πτώση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στήνονται την Κυριακή και τη Δευτέρα για τις τοπικές εκλογές, που αποτελούν την πρώτη εκλογική δοκιμασία για την κυβέρνησης τεχνοκρατών υπό τον Μάριο Μόντι και μία μίνι πρόβα τζενεράλε για τις εθνικές εκλογές του 2013.

Στις κάλπες καλούνται 8 εκατομμύρια ψηφοφόροι -περίπου το 13% του εκλογικού σώματος- σε 800 κυρίως μικρούς δήμους της χώρας, με τους αναλυτές να διαβλέπουν ψήφο διαμαρτυρίας απέναντι στα κόμματα που στηρίζουν τον Μάριο Μόντι στη Βουλή και πιθανώς χαμηλή προσέλευση.Η εκλογή δημάρχων εκτιμάται ότι δεν θα έχει άμεσο αντίκτυπο στη δυνατότητα του Μάριο να συνεχίσει με τις δομικές μεταρρυθμίσεις.

Καλό βόλι!


http://www.prionokordela.gr/