Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Όταν ο κ.Τζήμερος(Δημιουργία Ξανά) συνάντησε την Δημοκρατία ...

Έχοντας ακούσει αρκετά από τα ΜΜΕ σχετικά με τον εκλογικό συνδυασμό "Δημιουργία Ξανά" σκέφτηκα να ρίξω μια ματιά στο προεκλογικό τους πρόγραμμα..


Δείτε πως αντιλαμβάνονται το δικαίωμα του πολίτη να διαδηλώνει :
"• Απαγορεύονται οι πορείες στο οδόστρωμα. Άλλωστε, ο αποκλεισμός δρόμων για να διαδηλώσουν π.χ 100 άτομα δεν έχει καμία πρακτική αξία για τους....
ίδιους. Καθώς η περιοχή είναι αποκλεισμένη, δεν γίνονται αντιληπτοί παρά μόνο από τον εαυτό τους. Επιπλέον στρέφουν την κοινή γνώμη εναντίον τους, ταλαιπωρούν το κοινό, παραλύουν την οικονομική ζωή και εγκαθιστούν ένα μόνιμο στοιχείο ανομίας. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, το 2010, το κέντρο της Αθήνας έκλεισε για πορείες και στάσεις, 496 φορές! Είναι προφανές το οικονομικό κόστος, ιδιαίτερα σε μια χειμαζόμενη οικονομία. Και με την υπάρχουσα νομοθεσία, η αστυνομία έχει τη δυνατότητα να απαγορεύσει μια μαζική εκδήλωση αν �ρίνει ότι υπάρχει κίνδυνος για τη Δημόσια Ασφάλεια. Μέχρι στιγμής ποτέ δεν έχει ληφθεί τέτοια απόφαση. Η Αθήνα έχει καεί και λεηλατηθεί επανειλημμένως, αλλά προφανώς, σύμφωνα με την κρίση των πολιτικών προϊσταμένων της Αστυνομίας, δεν απειλήθηκε η Δημόσια Ασφάλεια!" θα το βρείτε εδώ

Με λίγα λόγια δηλαδή για το κλείσιμο των καταστημάτων στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας δεν φταίει η συνεχής ύφεση αλλά οι διαδηλώσεις των πολιτών.. Επίσης υπονοεί ότι εξαιτίας αυτών των διαδηλώσεων κάηκε και λεηλατήθηκε ιδιωτική περιουσία - και για αυτό είναι υπόλογοι οι πολίτες που διαδηλώνουν..

Βέβαια μεγαλόψυχα δίνει την δυνατότητα διατύπωσης θέσεων των διαφόρων ομάδων που θίγονται από τα εκάστοτε μέτρα για πέντε λεπτά..

" • Όμως επειδή αυτό δεν θέλουμε να εκληφθεί ως «φίμωση» των διαφόρων ομάδων, προτείνουμε να διαθέτει η κρατική τηλεόραση - στο πλαίσιο του δελτίου ειδήσεων - ένα 5λεπτο στο οποίο οι ενδιαφερόμενοι συνδικαλιστές ή μη - θα μπορούν να διατυπώσουν τις θέσεις τους, με ακροατήριο όλον τον ελληνικό λαό και όχι τους ελάχιστους διαβάτες που έτυχε να βρίσκονται στην πορεία της... πορείας. Αυτό το 5λεπτο θα μπορεί να δίδεται και σε άλλες κοινωνικές ομάδες που έχουν κάτι να εκφράσουν ώστε να συμβάλλει στον κοινωνικό προβληματισμό που είναι πάντα χρήσιμος σε μια ελεύθε�η κοινωνία."

Σας θυμίζουν κάτι όλα τα παραπάνω..;

http://narkalieutis.blogspot.com/