Τρίτη 29 Μαΐου 2012

ΚΟΥΒΕΛΗΣ : ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩ

Η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και η σταδιακή απαγκίστρωση από το μνημόνιο, αποτελούν της δύο κόκκινες γραμμές της Δημοκρατικής Αριστεράς για την συμμετοχή σε κυβερνητικό σχήμα, δήλωσε στο Bloomberg o πρόεδρος του...
κόμματος Φώτης Κουβέλης. "Έχουμε δύο κόκκινες γραμμές. Η μία είναι μια πολιτική που υ�ηρετεί την σταθερή παρουσία της χώρας στην Ευρώπη, το ευρώ, την ευρωζώνη και η άλλη είναι η σταδιακή απαγκίστρωση από τους όρους του προγράμματος διάσωσης" ανέφερε, ο κ. Κουβέλης.

"Όλα αυτά πρέπει να περιγραφούν αναλυτικά, γιατί οι κόκκινες γραμμές μπορεί να υπάρχουν, αλλά σημασία έχουν οι πολιτικές που εφαρμόζονται" πρόσθεσε.

Ο κ. Κουβέλης προειδοποίησε ότι "η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα προκαλούσε πολλά και σημαντικά προβλήματα".

"Δεν αποκλείω να αποτελέσει μια πιθανή επιλογή για τους εταίρους μας. Σε μια τέτοια περίπτωσ! η, αν εξάρτητα από τις τεράστιες επιπτώσεις για την Ελλάδα, θα δημιουργήσει προβλήματα και για άλλες χώρες της ευρωζώνης" ανέφερε.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε πάντως ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο αρχίζουν να δημιουργούνται οι προϋποθέσεις που θα βοηθήσουν τη νέα ελληνική κυβέρνηση να τροποποιήσει σταδιακά ένα μέρος του μνημονίου.