Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΗΣ G8

Η οικονομική κατάσταση στην ευρωζώνη θα είναι το κύριο θέμα συζήτησης στην αυριανή συνάντηση της ομάδας G8 στο Καμπ Ντέιβιντ των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε ο σύμβουλος για θέματα Εθνικής...
Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τομ Ντόνιλον.

«Θα είναι η πρ�τη ευκαιρία για τους ηγέτες των μεγαλύτερων ανεπτυγμένων οικονομιών να συναντηθούν από την εκλογή του προέδρου Ολάντ στη Γαλλία και τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Επίσης, θα είναι η πρώτη συνάντηση της G8 από την ανάληψη της πρωθυπουργίας της Ιταλίας από τον Μόντι και της Ιαπωνίας από τον Νόντα», είπε ο Ντόνιλον προσθέτοντας ότι «η συνάντηση πραγματοποιείται σε μια πολύ δύσκολη στιγμή όσον αφορά στην οικονομία της ευρωζώνης».

Απαντώντας σε ερωτήσεις για το ρόλο των Ηνωμένων Πολιτειών, επεσήμανε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εκφράζουν την ι! κανο ποίησή τους για την εξελισσόμενη συζήτηση και το διάλογο στην Ευρώπη σχετικά με την επιτακτική ανάγκη για ανάπτυξη και απασχόληση.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι Μπαράκ Ομπάμα προσβλέπει να οδηγήσει τη συζήτηση μεταξύ των ηγετών προς την κατεύθυνση συνολικής προσέγγισης για διαχείριση της κρίσης, ώστε να πάρει μια βιώσιμη πορεία προς την ανάκαμψη.

Στο μεταξύ, το ελληνικό πρόβλημα και γενικότερα η οικονομική κρίση στην Ευρώπη απασχόλησε σε μεγάλο βαθμό τη συζήτηση που είχαν σήμερα στο Λευκό Οίκο οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Γαλλίας, Μπαράκ Ομπάμα κα� Φρανσουά Ολάντ.

«Έχουμε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη», δήλωσε ο κ. Ολάντ ενώ Μπαράκ Ομπάμα τόνισε ότι απόψεις του για ανάπτυξη συγκλίνουν με τις γαλλικές.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον, ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνουν τα πάντα ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να παραμείνει στην ευρωζώνη, ενώ επεσήμανε ότι οι ισπανικές τράπεζες θα πρέπει να ανακεφαλαιοποιηθούν από τα ευρωπαϊκά ταμεία διάσωσης.